Pokaż pełną wersje : CZY POKONAM TE STWORY?
fakir110
07-05-2004, 16:58
cz będąc sorcerem z 13 lev exp i 14 lev mana pokonam np. 8 amazonek (mam shielding 20) na full def. i używając HMM jakie mam czanse? albo na dwarves, albo czy pokonam 1 Ghoul? powoedzcie mi na co moge iść błagam .... mam copper shield longsword soldier helm. scakle arm stdd legs i leather boots
bo bieganie po trollach niebardzo mi sie podoba (jestem w carlin i powiedzcie gdzie iść zeby dużo zabić i nie zginąć)
1) z hmm bedzie trudno, uzywaj gfb
2) ghoula pokonasz, ale nie pozwol sie dogonic
3 Kup lepszy eq (dwarven shield -100gp ; brass legs - 100gp)
fakir110
07-05-2004, 17:06
no tak ale mam tez explosion i ultimate healing?....
Dam ci rade. Idź na roty i dwarfy. One nie wala z daleka, można je zablkować, nie są silne, dają sporo expa, jedzenie, kase i.t.d. Znajdziesz je w kopalniach kolo kaaz
Jest to jakas ciekawa odmiana i morzesz troche kasy zarobic, ale jest jeden minus tu jest durzo pk.
Oryginalnie dodany przez Xodapi
Dam ci rade. Idź na roty i dwarfy. One nie wala z daleka, można je zablkować, nie są silne, dają sporo expa, jedzenie, kase i.t.d. Znajdziesz je w kopalniach kolo kaaz
Xodapi ma racje. Ale jak rotki sie zrzuca i cie okroaza to masz pojechane najlepiej chodzic na rotki z kilkoma gfb :P.
Z Amamozonami moze być problem ale reszte pokonasz, ale moja rada jest inna. Idź do Venore, Tam niedaleko jest jaskinia z rotami(max 5 spotkasz), dużo swampów, max. 4 szkielety i 1 ghoul. Idź tam expić i przyokazji możesz robić szybko hmm(w swampach sa ryby).
Bigvirus
10-05-2004, 16:51
Z tymi amazonkami to trudno bylo by se poradzic wes lepiej jak ktos jusz wspomnial te gfb zawsze dobrze jest nosic gfb przy sobie przy expowaniu a szczegulnie dla sorcuw i druiduw:D
Musisz kupic sobie lespszy sprzecik i spokojnie mozesz isc na zamek kolo ab, dobry exp, dobry loot i wszytskie potworki jakie mozna zapragnac (oprucz demona :P)
Ja nie dawno wykitowałem na tym zamku jak zszedłem z jego murów.. ;( Uwazaj bo jak zejdziesz z murow spotkasz orca berserkera. A niżej w podziemiach zamku są mino guardy. Jak się jest w podziemiach tego zamku to nie jest tak źle, minosy, orci i elfy. Ale z murow nie radze schodzić. Powodzenia^^ :D
----------------------------------------------------------------------
Warrior of Tuchola - 14 lvl - 2 mlvl - 38/36
MonciaQ The Cruasader - 21 lvl - 27 mlvl - 17/20
spider-bialystok
11-07-2004, 21:02
na tzm lv mozesz bić z hmm i gfb mino guardy i cyklopy :D
Nom mozesz walic z hmm w cyce
Troche slabe uzbrojenie kup sobie dwarvien shield, brass legs, mozesz tez steel helmet
Z dwarfami nie bedziesz mial duzych problemow z twoim uzbrojeniem jednego dwarfa mozesz nawet mieczem zabic, ale troche dlugo to potrwa
Ja jestem sorcem ale duzo walcze mieczem. Tobie tez radze walczyc mieczem zamiast na kazdego potworka marnowac runy, do tego celu kup sobie najlepiej serpent sworda za 2k (jesli bedziesz mial szczescie i sprzedawca zgodzi sie na taka cene)
Moze cena cie przerazi (a moze nie) ale taka sumke sorcy szybko moga uzbierac sprzedajac bp of hmm
Do ghoulow jeszcze sie nie zblizalem
Amazonki nie sa wcale takie silne, atakuja na dystans ale ten ich atak jest slaby
A valkyrie to co innego...
Warloczek
11-07-2004, 21:16
Jak chcesz iśc do amazon camp to se odpuść...jeszcze spotkasz zrulowanego zerka...
najlepiej opłacająci się roty, dwarfy, a jeśli chodzi ci tylko o exp..to waspy...orki mozesz bić, nawt warriory z h-m-m...
Warriory z hmmy mozesz, ale jak napotkasz grupe skladajaca sie z kilku warriorow to uciekaj
Warriory maja dosyc silny atak czasami zabierze okolo 25HP a przy twoim uzbrojeniu byloby to wiecej
Ja osobiscie troche sie boje chodzic na warriory sam, jak juz ide to tylko z kolegą
Klusek07
12-07-2004, 10:33
jak warior idzien a trzeciego albo sa 3 wariry lub iecej to jest problem nawet mnie czasami uszkoda ;( i to dosc mocno, ale bez zagrozenia zycia 8)
rub bp HMM'ów i sprzedawaj, albo inne runki ale nie wiem jakie moze jeszcze sorc sprzeawac zeby mu sie bardziej oplacaly, druid robi UH - bp w 3h i 20 min i sprzedaje za 2,5k a bp HMM w 2h 20 min i za 1 k sprzedaje, ale co do sorcka nie mam pojecia ?( , moze ktos mnie oswieci ??
hmm...
1)on napisał że to przykład
2)z HMM rozwalisz spokojnie ja na tym lev 5 brałem z 2 valkiriami:P
3)kup mimum:serpent sword,brass/chain legs,dwarfen shield, reszta styknie
4)GFB to na miższe posiomy niż 1 (jeżeli wejście to drabina /schody)
5)na 15lev rób masowo SD siekają i z blokerem chyba na smoki zwykłe możesz pójść
Re@Punisch Valkirie właśnie z runek są proste max 2 runki mimimum 1 runka
(kiedyś reszte dopisze a od 25lev porady w temacie "PACC a sorc" większość moich:P:P:P:P:P:P:P:P:P.
Wielki Pawsiuk
15-07-2004, 11:55
na swampach jest pewnie ze nie zigniesz...w tej jaskini kolo venore to mozesz spokojnie do 15 lvlu tam dojechac i troche kasy potrzepiesz ze swmpow...a od 15 lvlu na roty itp jak nie chcesz zginac...
Rozmywacz
17-07-2004, 22:41
wedlug mnie spokojnie mozesz isc na amazonki pojedyncze valkirie z hmmow.Gohula uklepisze ja na 9 sorkiem uklepalem z lmm-ow to byl moj pierwszy srok dlatego mial ta biede.Jak lubisz ryzyko mozesz isc na beholdera ale nie wiem czy dasz radyja knightem na 9 ubilem ale z 1 ihem i 1 hmm-em mialem spore problemy nie oplacalo mi sie to wedlug mnie. Teraz mam 19 lvl 4 mlvl i biore solo bh bez zadnego problemu na 18 lvl zginelem na bh na pojedzynczym respie bo mialem takiego lagga ze jak juz mi sie ekran wczytal to zobaczylem tylko napis "You are dead". :( teraz sobie soluje i blokuje cyce scouty.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.