PDA

Pokaż pełną wersje : MMORPG Tibia inne i styl azjatów ;]

stars
08-10-2005, 12:45
Witam :)

Chciałem poruszyć dojść ciekawy temat, czyli zarywanie nocek w tibi i granie przez 2 msc i nagle stwierdzamy że koniec hmmm
A co powiecie jak grają japończycy albo Koreańczycy z poł. ludzie tam zarywają 3 lata w różnych mmorpg-ach z zycia i dla nich nie jest to zmarnowane są nawet przypadki takie że koleś za to że zabił mu postać znajduje tego kolesia w realu i mu naklepał hehehe NIEZLE !!! 8o

No albo w Korei są małżeństwa co się poznały przez mmorpg opowiem jeden przykład: poznali się gdy uratował kobiete (jej postać) przed jakimś mega potworem w jakimś mmorpg-u (czytałem to dawno ale nie pamiętam już jaka gra oni tam mają tego multum) poznali się potem w realu i od razu wzili ślub z tego co pamiętam mieli bardzo potężne postacie jak na tym serwie potem po roku stwierdzili że ślub bycie razem to nie to mieli mieszkanie samochód itp. W sądzie babka dała mu dom samochód a sobie chciała wziąśc te 2 postacie TAK SĄDZILI SIĘ TEŻ O TE POSTACIE !!! on miała jeszcze sobie zabrać jakiś tam TV loduwa taki sprzęt gospodarstwa domowego. I wyobraźcie sobie że koleś nie da rozwodu jak ona mi nie da postaci on w zamian jest gotów dać wszystko za te postacie czyli dom samochód !!! MASAKRA 8o

Ciekawe kiedy u nas tak będzie jak na razie luidzie siedząc 2 msc twierdzą że marnują czas hmm

Co wy na to ;] zagłębić się maksymalnie w świat tibi i zniknąć na 3 lataz reala ;] hehehe
8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

Hakuoh
08-10-2005, 12:54
Rzeźnia. Kosmos itd. ... :D

Khan
08-10-2005, 13:16
Jako fanatyk Japonii, musze przyznac ze masz racje.

Rzeczywisice, oni zawsze byli 'niepoważni'.

Świadczą o tym m'in wlasnie to, ze grają w RPGi calymi dniami.. to ze tworzą i oglądają Anime niezaleznie od wieku (tam jest to na równi z filmami fabularnymi).. nawet w starożytnosci - wiecie po co katany mają taką rownoleglą do ostrza 'szczelinę'? Otóż najwięksi japonscy mistrzowie wymyslili ją między innymi po to zeby przy szatkowaniu wrogow miecz wydawał dziarski świst..

Paranoja. Ten naród nigdy nie dorośnie. :) Wcale bym sie nie zdziwił, gdyby w ich oddziałach wojskowych znalazłby sie jakiś mech albo coś..

Matek
08-10-2005, 13:28
Ja tez nie:

http://hacking.pl/5504

;]

stars
08-10-2005, 16:37
No ja też jestem maniakiem japan i korei ;] dlatego to wiem hehehe ale ten ich klimat się podoba!!!
Mi jest ciężko się zanurzyć na dłużej w grze mam wiele zajęci i jak się poświęcisz takiej grze to w realu nie ma nic!!!
Jak oni to robią ponoć się spotykają np.. z gildią w realu w jakieś grze ;] JEDNYM SŁOWEM MAJĄ FIOŁA który mi się podoba !!! ;]
:evul: 8o 8o :evul: 8o 8o :evul:

dap-galothij
08-10-2005, 17:39
Biedni maniacy...:)

Khan, to z tym świstem to prawda, czy sobie tylko żartowałeś?

Sylvien
08-10-2005, 17:46
@up

Prawda.

stars
08-10-2005, 17:46
Czemu biedni ;]
Mi się wydaje żę mają prostą sprawe i klarowną lubią to i robią z maksymalną pasją a ja mam dylemat czy wrócić do tibi bo dziś np ide na na imprezke do pewnej pani ;] a jak zaczne to skąd znajde czas na all olać cipki ;] zniknąć na 2 lata zamienić się w japana ;] 8o

Bambuko
08-10-2005, 18:00
Ja tez nie:

http://hacking.pl/5504

;]
TY #7%&@*3^23%@)!!!

dap-galothij
08-10-2005, 18:07
Skoro tyle czasu na to poświęcają, to mają oczy zniszczone.Dlatego(m.in.) biedni:P

@up: czemu?

moo
08-10-2005, 18:23
Tak myslalem ze japonce maja jakiegos mecha :D Ale ta predkosc 1,5 kh/h to troszke malo ^^

Wikt
08-10-2005, 18:25
ja powiem tyle..

zaglebienie sie zupelne jest niemozliwe, bo musisz jakos istniec =P przeciez trzeba jesc i pic...

Dolor
08-10-2005, 18:28
TY #7%&@*3^23%@)!!!

O co ci chodzi??

Khan
08-10-2005, 18:30
Tak myslalem ze japonce maja jakiegos mecha :D Ale ta predkosc 1,5 kh/h to troszke malo ^^

Japończycy to psychole.. Mają niewyobrażalną technologię ale dziecęcą wyobraźnię. Jakby amerykańce mieli takich naukowcow, zapewne wszystkie fundusze poszłyby w nowe czołgi, statki kosmiczne i inne przyziemne sprawy.

Jeżeli kiedykolwiek powstanie coś takiego jak 'wielko robot bojowy', albo pomniejsze 'robo-zbroje' to na 100% w japoni. Tak samo jak powstały tamagochi, furby i tak samo jak obiecano ze w 20XX roku stworzona zostanie druzyna piłkarska robotów, ktore wygrają mistrzostwa..

Sylvien
08-10-2005, 18:35
Co ukrywac - Japończycy zawsze byli dziwni.

Belvedor
08-10-2005, 18:38
Ciekawe kiedy u nas tak będzie jak na razie luidzie siedząc 2 msc twierdzą że marnują czas hmm

Wybacz, ale narazie jestesmy zbyt biednym i konserwatywnym panstwem na takie ekscesy...

Co do tej pary maniakow... Wegetacja, tylko tyle. Plus spaczona psychika, problemy z porozumiewaniem sie, ze swiatem zewnetrzym. To tylko juz roslinki. Dac jesc, dac kompa, dac net, dac pic i zadowolony, zero uczuc wyzszych, zero potrzeb duchowych, zero samospelniania, tylko komp.

Dziwie sie ylko, ze rodzina nie ingerowala kiedy byl na to jeszcze czas, bo teraz moga sobie tylko w morde pluc...

stars
08-10-2005, 22:31
No tak ale tamto jest normalne dlatego rodzice nie ingerują bo pewnie sami grają ;]
Świat gier pochałania ich dla na to nienormalne a dla nich normalne ;] 8o
Mają najpotęzniejsz gospodarki najbardziej rozwiniętą technike tylko czekać jak będzie o nich matrix ;]
Spełniają swoje fantazje w grach czyli rycerz magowie bohaterowie ...

A amerykanie czy ja wiem czy czołgi to mądra sprawa i nowe splówy czy to jest przydatne !!! Szybciej by trwała kolonizacja nowych planet gdyby broni nie było z 2 strony to rozwój broni popchnoł technologie świata do przodu !!!

Czyżby teraz pora na gry jeśli chodzi o technologie one popchną technologie!!! Np:

Mechy tylko dlatego że japany i kore. mają na tym punkcie fioła !!!

Już gdzieś czytałem że japanom udało się teleportować rośline z jednego zbiornika na 2 ROZUMICIE TELEPORTOWAĆ !!! ;] szajba !!
No a w polsce dalej będzie bieda zacofanie technologiczne ;] hehehe

Ashlon
08-10-2005, 22:43
Japończycy to psychole.. Mają niewyobrażalną technologię ale dziecęcą wyobraźnię. Jakby amerykańce mieli takich naukowcow, zapewne wszystkie fundusze poszłyby w nowe czołgi, statki kosmiczne i inne przyziemne sprawy.

Jeżeli kiedykolwiek powstanie coś takiego jak 'wielko robot bojowy', albo pomniejsze 'robo-zbroje' to na 100% w japoni. Tak samo jak powstały tamagochi, furby i tak samo jak obiecano ze w 20XX roku stworzona zostanie druzyna piłkarska robotów, ktore wygrają mistrzostwa..

Taaak...jak widzimy, taki robot nie moze sie szybko i efektywnie obracac. Zolnierz, ktory znajdzie sie za robotem + wyrzutnia rakiet sraw + celne oko wystarczy, zeby "ustrzelic" kabine. Co prawda 2 miniguny sa fajne, ale ogolnie maszyna nie zdalaby sprawdzianu w warunkach bojowych - wiec pomysl zoltkow odpada ;)

@edit, UP : Teleportacja jak na razie jest niemozliwa. Pozatym, rzad raczej trzymalby taka rzecz w tajemnicy...

Bambuko
08-10-2005, 22:49
Taaak...jak widzimy, taki robot nie moze sie szybko i efektywnie obracac. Zolnierz, ktory znajdzie sie za robotem + wyrzutnia rakiet sraw + celne oko wystarczy, zeby "ustrzelic" kabine. Co prawda 2 miniguny sa fajne, ale ogolnie maszyna nie zdalaby sprawdzianu w warunkach bojowych - wiec pomysl zoltkow odpada ;)

A kusza też na początku była tylko ciekawostką...

M!n3k
08-10-2005, 22:59
Heh.. na pewno niemożliwi Japończycy wynajdą obracającą się kabinę i zdalnie sterowany komputer strzelający na wszystkie strony ;)
Co do tego, rzeczywiście widać, że JaponkoChińczycy musieli w XIX wieku szybko przerzucić się na tryb życia krajów Europy... Więc dla nich był to wielki przeskok. Moze od tego wzieło się ich dziwactwo? Chcą być najlepsi - i prawie są. Mają taką technologię, że niedługo dowiemy sie, że 4 lata temu wynaleziono teleportację :). Wszyscy geniusze są zawsze nieco dziwni.

stars
08-10-2005, 23:10
co do telepotacji jestem pewien 100% a tam nie ma czegość takiego jak żąd trzyma coś w tajemnicy to świat korporacji pieniędzy i wynalazków tam wszytko badania naukowe robie prywatne przedsiębiorstwa, żądowe też i o dziwo im się udało !!!

A mechy powstaną i nie wolne ale szybkie jestem pewien ;] ale raczej wy ich kabinach będą ludzie je obsługiwać z masą czujników więć bedzie wiedział czy z tyłu będzie ktoś z wyrzutnią :] coś ala FRONT MINION ns pley station !!! ;]

Ps.: poszukał info jakiś co do teleportacji i dam znać jak znajde ;]

o znalazłem

... doniosła o udanym teleportowaniu cząstek światła – fotonów – w... kanale ściekowym, biegnącym pod dnem Dunaju. Jak tłumaczą badacze, wydajne teleportowanie na dystansie 600 metrów, w trudnych i zmieniających się warunkach otoczenia, wykazało, że technologia teleportacji dojrzała już do praktycznych zastosowań. Rzeczywiście, w trakcie trwającego 28 godzin eksperymentu udawało im się przesyłać na drugi brzeg rzeki ...

może to był foton ;] no ale udało się ;]

Vil
08-10-2005, 23:58
zobaczylibyscie co Korea Pld. wyprawia w SC i W3... To jest zupelnie inny swiat. Taka dalekowschodnia mentalnosc - jesli cos robisz nie ustaj w wysilkach by dojsc w tym do perfekcji.. Za duzo sushi i ryzu w diecie...

stars
09-10-2005, 02:59
No tak ale polak chyba w starcrafta albo wc3 zdobył 3 miejsce ;] wiec nie ma zle !!!! 8o

Matek
09-10-2005, 10:16
o znalazłem

... doniosła o udanym teleportowaniu cząstek światła – fotonów – w... kanale ściekowym, biegnącym pod dnem Dunaju. Jak tłumaczą badacze, wydajne teleportowanie na dystansie 600 metrów, w trudnych i zmieniających się warunkach otoczenia, wykazało, że technologia teleportacji dojrzała już do praktycznych zastosowań. Rzeczywiście, w trakcie trwającego 28 godzin eksperymentu udawało im się przesyłać na drugi brzeg rzeki ...

No to chyba jest roznica co? Roslina a foton? Pozatym foton jest po trochu czasteczka po trochu fala;) Wiec do teleportacji czastekczki (nie-samopodobnej) jeszcze dluga droga.

A mechy beda - szybkie, zwrotne i zabojcze.

stars
09-10-2005, 10:21
A atom jest częścią cząsteczki a ponoć atomy już też można ??? !!! Mam znowu szykać :p hehe

Vil
09-10-2005, 12:15
No tak ale polak chyba w starcrafta albo wc3 zdobył 3 miejsce ;] wiec nie ma zle !!!! 8o

Tak, kumpel zdobyl to 3 miejsce w 2002, ale sredni gracze koreanscy miotaja nim jak chca...

Uncle Warrior
09-10-2005, 12:31
co do telepotacji jestem pewien 100% a tam nie ma czegość takiego jak żąd trzyma coś w tajemnicy to świat korporacji pieniędzy i wynalazków tam wszytko badania naukowe robie prywatne przedsiębiorstwa, żądowe też i o dziwo im się udało !!!

A mechy powstaną i nie wolne ale szybkie jestem pewien ;] ale raczej wy ich kabinach będą ludzie je obsługiwać z masą czujników więć bedzie wiedział czy z tyłu będzie ktoś z wyrzutnią :] coś ala FRONT MINION ns pley station !!! ;]

Lol żąd? Chyba rząd i nie front minions jakieś tylko Front Mission i nie pley station tylko PlayStation :/ Nie napisałbym tego gdyby nie te "front minions" sry =/

Ja nie będę oryginalny i powiem tylko, że japończycy są walnięci. Chociaż kocham ich za piękne wynalazki... wiadomo psx, ps2, ps3 (juz niedługo :>) i wszystkie te nintendosy :P

Matek
09-10-2005, 12:47
A atom jest częścią cząsteczki a ponoć atomy już też można ??? !!! Mam znowu szykać :p hehe

Tak, masz szukac.

Ashlon
09-10-2005, 12:59
A kusza też na początku była tylko ciekawostką...

Owszem. Ale przy obecnej postaci taki mech TEZ jest ciekawostka - jest zbyt malo skuteczny, zeby w ogole go uzywac. Zeby byl jako-tako skuteczny, musieliby dorobic obracaja sie kabine. Ale dalej pozostaje problem malej predkosci. Gdyby juz zwiekszyli predkosc, z uzbrojeniem typu minigun skutecznosc bylaby dobra tylko przeciwko piechocie - w walce z czolgami bylyby bezbronne. Gdyby zamontowac bron przeciwczlogowa - cala szybkosc by spadla.
Patrzac dalej - szczesliwy zolnierz przyczepia ladunek c4 do nogi mecha - i eliminuje go z walki. Przez najblizsze kilkanascie lat mechy beda zbyt malo skuteczne, w porownaniu do ich ceny.

Moglbys podac zrodlo? :) Do teleportacji ludzi/rzeczy baaardzo dluga droga. Zreszta, popatrz na czas eksperymentu ;) Musza go skrocic, zeby teleportacja byla do czegos przydatna.

Ale offtop sie zrobil ;)

Co do gier - gdyby kazdy na tym forum usiadl i ~15h na dobe gral w Tibie (majac dobre lacze, tak jak Dżapasy), zaloze sie, ze swiatowa Toplista zajeta bylaby przez PL ;) Trzeba miec tylko odpowiednio "skrzywiona" psychike.

stars
09-10-2005, 13:20
Owszem. Ale przy obecnej postaci taki mech TEZ jest ciekawostka - jest zbyt malo skuteczny, zeby w ogole go uzywac. Zeby byl jako-tako skuteczny, musieliby dorobic obracaja sie kabine. Ale dalej pozostaje problem malej predkosci. Gdyby juz zwiekszyli predkosc, z uzbrojeniem typu minigun skutecznosc bylaby dobra tylko przeciwko piechocie - w walce z czolgami bylyby bezbronne. Gdyby zamontowac bron przeciwczlogowa - cala szybkosc by spadla.
Patrzac dalej - szczesliwy zolnierz przyczepia ladunek c4 do nogi mecha - i eliminuje go z walki. Przez najblizsze kilkanascie lat mechy beda zbyt malo skuteczne, w porownaniu do ich ceny..

Hmm okaże się ;] jak japany zatakują kore puł. hehhehh

Moglbys podac zrodlo? :) Do teleportacji ludzi/rzeczy baaardzo dluga droga. Zreszta, popatrz na czas eksperymentu ;) Musza go skrocic, zeby teleportacja byla do czegos przydatna..

hmmm internet!!! stwierdzili tam ze w tej dekadzie uda się im zastosować teleportacje praktycznie 8o 8o 8o szukałem japonia teleportacja ;] w google

Ale offtop sie zrobil ;)

Co do gier - gdyby kazdy na tym forum usiadl i ~15h na dobe gral w Tibie (majac dobre lacze, tak jak Dżapasy), zaloze sie, ze swiatowa Toplista zajeta bylaby przez PL ;) Trzeba miec tylko odpowiednio "skrzywiona" psychike.

BUAHAHHAHH skrzyżowaną psychike ;] i tak mają ale dobrym przykładem jest 1 polak z 200 lvl zrobił go w 17 msc czyli 2 lata znikł z reala ;] ;] ;] 8o 8o 8o ma 24 lata - 2 lata = 22 lata jak ja :evul: może znikne na dwa lata jak jakiś nowy serw teraz powstanie i stworze 200lvl master sorcera ;] ;] ;] 8o 8o 8o

Ivellios Galanodel
09-10-2005, 23:12
OFFTOP: Jestem troche wkurzony, bo pisze do 2 raz, ale trudno napisze jeszcze raz, bo co mi tam. ;)

Japonia jest państwem, które tworzy głównie zabawki, tak zabawki. Przyznacie mi, przecież racje, że chodzący robot potrafiący mówić jest zabawką, albo tamagochi, albo inne Bóg wie co, są czy tego chcecie czy nie zabawkami. Tylko nieliczne urządzenia stworzone przez nich mają lub będą mieć jakieś pożyteczne zastosowanie. Japończycy mają tylko interesującą kulturę, historię, społeczeństwo i mangę, ale nic po za tym nie różni ich od innych narodów świata. Amerykanie zaś koncentrują sie bardziej na wynalazkach przydających sie w życiu codziennym, np. jeśli ktoś oglądał program "Świat Gwiezdnych Wojen" czy jakoś tak na Discovery Channel, to widział tam między innymi maszynę przypominającą samochód, ale dla tych co nie wiedzieli, to w rzeczywistości był to prywatny samochodo-samolot, który opierał sie na 4 turbinach. Konstruktor mówił, że nawet 90 % społeczeństwa na świecie będzie posiadać to urządenie już za 20 lat. Zatkało kakao? ;) Ameryka koncentruje sie bardziej na odkryciach i badaniach, np. starają sie zbadać inne planety układu słonecznego, wynaleźć nowe lekarstwa i tym podobne. Tylko garstka w porównaniu z Japonią produktów amerykańskich to zabawki. Moja tu wypowiedź jest jak najbardziej subiektywna, każdy może myśleć inaczej lub też nie, szczerze mówiąc zwisa mi to i powiewa. :p

Pozdro.

Bambuko
09-10-2005, 23:40
Co do teleportacji - "teleportacja" fotonów jest wynalazkiem przydatnym szczególnie w informatyce. Dzięki niej będzie można produkować szybsze procesory.

stars
10-10-2005, 05:10
No z tymi zabawkami się zgodze ;] no ale nie dokońca już nie przesadzajmy ze all to zabawki ;] bo jeśli chodzi o bron rakiety bron biologiczną mają zakaz podajze od czasu zatakowania ameryki ;p HEHEHE nie wiem czy przypadkiem im już nie zdieli ;]

Kraj samurajów zamienił się w kraj zabawek ;p 8o

A powiem tyle ze japany są chyba 2 państwem po ameryce które ma poważne zamiary co do kolanizacji, TO co dziecinada hehehe

O własnie czytałe ze w informatycze będze zastosowana teleportacja fotonów no no prosze pana ;] gdyż potrafią ponoć dołączyć do nich (do fotonu) informacje, No fajnie mieć własne mini teleportacje w domku przy kompie ;] HAHAHA 8o