PDA

Pokaż pełną wersje : Nowa strona

Slajt
07-05-2004, 20:51
Nowa strona o tematyce tibijskiej w budowie "mała" część materiału dostępna pod adresem http://tibia-polska.xx.pl .

Później strona przeniesiona zostanie pod ardes http://tibia-polska.com

PS: Nie mówcie, że robię tu reklamę bo ją robię ;).

Coment plx (na stronie też można komentować)

Vanhelsen
07-05-2004, 22:49
Strona nieżle wykonana, choć nietak jak strona tibia.pl :rolleyes: Uczepić się można tylko tego, że koncówek tabel niedarady ujrzeć w normalnym widoku, trzeba urzyć F11 (fullscrean) :( . I tabelka potworków przpadłą odrazu mi do gustu. Wreszcie będe wiedział z jakimi skillami pokonam potworka :D :)) :P Owiedze niedługo ją znowu 8) :] ;)

MatKus
07-05-2004, 23:54
No cóż, przyznam szczerze, że sporo pracy przed wami.
Strona jest bardzo prosta i wykonana nieprofesjonalnie (co nie znaczy, że źle). Po za tym wywala sie, że jakiś tam error w skrypcie jest (po kliknięciu na download).
No i wiele niedopracowań. Rozmiar strony - czemu to sie nie przewija tak, jak powinno (ramki wychodzą pod stronę).
Jeśli chcecie się przebić przez krajową konkurencję, to czeka was bardzo wiele roboty. Jest w kraju kilka dobrych stron, po za tym ludzie się przyzwyczajają, i musicie zaoferować im coś lepszego, niż inne strony, żeby zaczęli na stałe z waszych usług korzystać.

A tibia.pl i tak szykuje kolejny update, po którym odstawi konkurencję o kilka długości :king:

Adaras
08-05-2004, 00:53
Starać to się może staracie, ale nad techniką to nie myślicie...wytknę KILKA (z wielu, choć wiem, to dopiero początki) błędów:

- działają bodajże 2-3 działy.
- reklamy :/ (tak, wiem, news)
- Wtf (?):

Tibia.kgb.pl Troche długo się ładuje :(.
Tibia.end.pl Całkiem niezła stronka, w przeciwieństwie do tibii.end.pl ładuję się bardzo szybko. Dobry dział download.

- Błędy (?) w pasku przewijania
- Jeden z działów w INFO - Download, niedokończony:
a) Wadliwe obrazki
b) Niepoprawne lub niepełne informacje
c) Literówki ("Rootworm" ? =])

A przede wszystkim :/ ORTOGRAFIA. Ludzie ! Każda szanująca się strona powinna mieć poprawną ortografię, jeśli macie z nią problemy, korzystać ze słownika ! (np. "żeczy, zatrówa, leprzą :| etc.)

Maniack
08-05-2004, 01:04
no wiesz...nie zeby bylo zle ale po
1.serwis free4web jest do dupy.. tak samo jak masa reklam ktore wyswietlaja.
2.daj mi dostep do serwera z mysQl i php a zrobie ci lepsza strone w 1 dzien....z lepsza domena (za free)

chcesz poznac plan?
1.kup na na boo.pl za 9 zl (sms) serwer.. wgraj jportal(darmowy system portalowy),popros kogos kto sie na tym zna by skonfigorowal jportala (baze danych)
znajdz jakas ciekawe skorke...zainstaluj i juz wszystko jest git.
Zmodyfikuj menu,dzialy..itd.... wystarczy do tego tylko lekka znajomosc j.polskiego oraz podstawowe elementy html.
strona o jportal http://center.jportal2.com/

potem wejdz na strone http://my.dot.tk/
i zarejestroj swoja domene http://www.tibia-polska.tk
100% free

No,ale sie rozpisalem.. mam nadzieje ze po tym poscie nie pojawi sie 100 stron o tematce tibi.
Po co twozyc takie strony?
jest juz jedna: www.tibia.pl i czego wam tu brakuje?

Bigvirus
08-05-2004, 03:42
Troszke lepiej bylo morzna to zrobic ale nie jest najgorzej:D
Ten zielony kolor dobija!!!!

TheNatoorat
08-05-2004, 09:09
Piszę do wszystkich żalących się na reklamy: serwis Free4Web daje opcję PRO (duzo wiecej możliwości), w której nie ma żadnych reklam. SMS już został wysłany, tylko czekamy na aktualizację. Co do ortografii... przydałoby się poprawić...

FROGO
08-05-2004, 10:34
Nawet nice, tylko mam pare uwag:

1) W dzale potwory nie rozciagaj tak dziwnie obrazkow (bear wyglada jakby go ktos kopnal GDZIES, a lion taki troche przywalcowany). Najlepiej sprawdz wielkosc obrazka, a pozniej uzywaj tagow wight i height, albo wogole tego nie uzywaj, zachowasz naturalne wymiary.

2) Uzywaj oficjalnych nazw (Zamek kolo Ab - Castle elvenbone)

3) Popraw niektore linki to obrazkow w dziale potwory, bo nie widac np. Swamp i frost trolla

4) Moze zmien kolorystyke na troche ciemniejsza, bo w pierszym momencie to byl szok :P

Slajt
08-05-2004, 16:09
Spox ludzie !!!
To jest tylko... demo ?
W dziale download występuję "błąd" ponieważ serwer na którym narazie umieszczona jest strona nie obsługuję plików ***** bo jest... badziewny. Spoko, przeniosę stronę. Obrazki były "dziwnie rozciągnięte" - to mószę się przyznać, z mojej winy. Wybaczcie proszę !!!

No cóż, przyznam szczerze, że sporo pracy przed wami.
Przed wami - otórz mószę to niestety robić sam - w okolicach mojego domu wszędzie beztalęcie jeśli chodzi o programowanie itp. :D Jeśli robiłeś ten portal matkus to sam wiesz jak nudne jest przepisywanie kolejnych wierszy kodu i wstawienie w nim tylko innych wartości ;(.

2) Uzywaj oficjalnych nazw (Zamek kolo Ab - Castle elvenbone)

używam takich nazw ponieważ większość początkujących nie wie nawet jak się nazywa nazwa jego miasta ;)

Ten zielony kolor dobija!!!!
Dlaczego ? Mi się podoba

wytknę KILKA (z wielu, choć wiem, to dopiero początki) błędów: - działają bodajże 2-3 działy.
Jak już wsponiałem strona nie jest jeszcze skończona.

Strona jest bardzo prosta i wykonana nieprofesjonalnie
Proszę !!! Nie krytykuj zanim strona wyjdzie na prostą :(.

she_devil
08-05-2004, 16:48
Zmien zielony na troche ciemniejszy bo to troche mozno wali w oczy 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

Gonzo von Krenzel
08-05-2004, 18:04
Moje rady:
1. Zmień kolor górnego banneru.
2. Zmniejsz czcionkę menu.
3. "MENU" i "INNE" daj troszkę niżej niż ".: NEWS :.".
Poza tym nawet nieźle.
P.S. Tego portalu nie robił Matkus, a osoba, która go robiła nie robiła tego od podstaw :).