Pokaż pełną wersje : Czy CipSoft faworyzuje knightów
Blug-Dzony
10-10-2005, 17:13
X( denerwuje mnie to, że tera spiry znikają ,że wprowdzili soula , a żeby ryby łowic trzeba robaki miec. Wprowadzają nowe itemy głównie dla rycerzy a utrudniają paladynom. A moze wprowdzic jakies tarcze dla pali które mogli by nosic do kuszy czy coś podobnego, jakies nowe czary.
Albo rycerze majam w pyte zycia pale tez powinny miec wiecej :evul:
Napiscie swoje zdania i niech głównie pale sie wypowiadają napiscie swoje pomysły co powinni mieć pale> ;)
Sozemego
10-10-2005, 17:43
Byly juz tematy, przeciwko update'owi, ludzie juz narzekali, wiec z laski swojej nie rob takich tematow, bo nikogo to nie interesuje, ze nie mozesz uzywac macro/mc. I tak cipsoft faworyzuje knightow, bo Steve to knight :((((((((((((((((((((((((((((((((((
Pomysl logicznie... Łuk + Tarcza.. ? Masz 3 ręce... ?
No chyba że zrobić latającą tarczę lub naciągać strzały zębami -.-
Człowieku zastanów się co piszesz, bo to że do wędek potzrebne są robaki to nie jest jeszcze faworyzowanie. Przeicerz jest cała masa knightów, którzy łowią ryby podczas skilowania albo po to żeby je sprzedawać, więc nie pisz że to jest dla knightów dobre X( . Poza tym palowie mają o tyle dobrze że nawet na 8 lev mogą iść np. na cyce lub dsy. A druidzi i sorcowie mają kupę kasy z tego na co wykorzystują soule.
Wez chlopie sie "ucisz", bo te powody ktore podales na pewno nie faworyzuja knighta.
1. Knajci tez lowia ryby!
2. A co maja wprowadzac dla palow?! Pistolet, karabin?? I co to maznaczy ze utrudniaja palladynom??!! (bo juz pisales ze spiry znikaja)
3. Jak wyzej napisane. Tarcze by lataly wokol Ciebie, czy trzymal bys je na glowie?!
4. Przeciez i tak masz duzo czarow, a jak mi wiadomo nie wprowadzili dla knightow nowych czarow, wiec tu na pewno ich nie faworyzuja.
5. A Palladyn ma wiecej many.
P.S. Jesli by wszystko zrobili jak mowisz/chcesz to palladyni byliby nie do pokonania.
No chyba że zrobić latającą tarczę lub naciągać strzały zębami -.-
Człowieku zastanów się co piszesz, bo to że do wędek potzrebne są robaki to nie jest jeszcze faworyzowanie. Przeicerz jest cała masa knightów, którzy łowią ryby podczas skilowania albo po to żeby je sprzedawać, więc nie pisz że to jest dla knightów dobre X( . Poza tym palowie mają o tyle dobrze że nawet na 8 lev mogą iść np. na cyce lub dsy. A druidzi i sorcowie mają kupę kasy z tego na co wykorzystują soule.
Watpie czy paladyn na 8lvl zabije cyca albo dysa. X(
Chyba nigdy naiegrales palem.
Lance'Dean
10-10-2005, 19:45
denerwuje mnie to, że
No, ale to nikogo nie obchodzi... nie podoba się? Znajdź inną gierkę.
e tera spiry znikają ,że wprowdzili soula , a żeby ryby łowic trzeba robaki miec.
Patrz wyżej, co do sperów: Znikają by bardziej urozmaicić grę... soule: Co to za problem? Iśc sorciem na roty, zdobędziesz troszke doswiaczenia no i soule bedą rosły... tak trudno?, robaki: Spoko... tylko nie wiem, czy wiesz, ale R O B A K I Z N I K A J Ą (1 sztuka) jak się złowi jedna ryba =/. Czyli 100 robaków = 100 ryb...
Wprowadzają nowe itemy głównie dla rycerzy a utrudniają paladynom.
Taa?? :O
A moze wprowdzic jakies tarcze dla pali które mogli by nosic do kuszy czy coś podobnego, jakies nowe czary.
ROTFL!... Po pierwsze paladyn to nie łucznik... w każdej rzekomej grze Paladin to uzbrojowny "wojownik" w potężny młot i tarczę... Grałeś kiedyś w Warcrafta III?, no właśnie... Ale niestety cipsoft był na tyle durny, że zrobił z prawdziwego berserkera - władającego młotem, łucznika -.-', nawet małe dziecko wie, ze łuk, czy kusza jest 2 ręczna (no bo to chyba logiczne, zeby cos naciagnac itd? nie??)
Albo rycerze majam w pyte zycia pale tez powinny miec wiecej
No ba!!! Powinni "PAŁY" doistawać po 200 zyć z każdego adv! albo nie!!!! po 3000 zyć!. Cipsoft i tak nie zwraca na to uwagi...
Walekifa
10-10-2005, 19:48
Lol,istniały też małę punkleże przyczepione do ręki (między nadgarstkiem a łokciem)mogli je meić łucznicy,i jednocześnie strzelać.Co prawda utrudniało to precyzję,ale troche broniło.....Mogli by zrobić taką tarcze ale coś za coś np. -2 dista,i 15-25 arma w zależności od tarczy
Ogon Levitaurim
10-10-2005, 19:49
Bardzo faworyzuja knightow, dali od groma nowych potrzebnych przedmiotow i wmiare latwo dostepnych :evul:
Wprowadzili soule przeciesz knight nawet nie ma szans dobrze expic bez uhow
(mowie o knightach juz troche z wyzszymi lvl) tak samo sorc i druid w koncu przestaje sobie samemu robic runy i zaczyna kupowac i czasami robi runy dla mlvl (trudnosc kupienia run byla przed i po update)
Do konca mi sie nie podobaja te rozpadajace wlucznie ale poto sa strzały i czar exevo con.
szczepan_m5
10-10-2005, 19:56
Po :
1. Nie ten dział -.-
2. Kazdy łowi ryby
3. Jak mozesz trzymać Łuk i do tego jeszcze tarcze?
4. Noob Plx :D
suchyxxx
10-10-2005, 20:07
Wcale nie dodali tak od groma nowych rzeczy bo np. zdobędziesz pharao sword?Raczej bardzo ciężko i kupując od innych ludzi cena jest bardzo wysoka.Wcale nie dali tylu nowych rzeczy.A knightowi to soule wcale nie są potrzebne.Trening ryckiem z potworami na non pvp mnie dobijał i zdecydowałem że jednak warto grać sorcem.Sorc nie zdobywa tak dużo kasy co knight ale też nie jest biedny.
mnie tylko 1 wkurza..... mianowicie - światlo....
jak paladyn ma se cos oswietlac? skoro w 2 rekach ma kusze/luk i nizej bolty/strzaly ????;| no bez jaj nie raz juz nialem ze schodzilem do podziemi exp i co? nie ma many na swiatlo....... :confused: znowuz uzywanie tibi gg jest glupie... spowalnia kompa strasznie i nie raz laguje....
moze bolty niech swieca? xD nie wime ale powinno sie z tym cos zrobic... ;(
Watpie czy paladyn na 8lvl zabije cyca albo dysa. X(
Chyba nigdy naiegrales palem.
Jakbyś jeszcze nie zauważył pall może uciekać i strzelać -.-
nom a czemu nie?? nie raz widziałem jak to pal ucieka przed cycem na 8 lvl i bije z arrows go :) normlana rzecz przeciez na tym polega gra palem 8o napier*** ile sie da i spier*** ;) tylko po teraz nie mozna za daleko uciekac <ale na cycach to spokojnie mozna exp>
Na 8 lvlu mozna isc na cyca przy skilu dista 40-45:].Gorzej na Gaurdy bo sa dosc szybkie.Dzis prawie mnie jeden dogonil i zalatwil(mam 13 lvl )
Walekifa
13-10-2005, 01:05
Na 8 lvlu mozna isc na cyca przy skilu dista 40-45:].Gorzej na Gaurdy bo sa dosc szybkie.Dzis prawie mnie jeden dogonil i zalatwil(mam 13 lvl )
Szybkie??? aff. Ja na swoim starym pallku od 10 lvla chodziłem po kazo jak król ... (jeśli chodzi o mino guardy to już wogóle xD )
ShermanM4
13-10-2005, 01:10
Przy Kuszy mozna używać puklerza (taka mała okrągła tarcza na ramieniu) w średniowieczu tak walczyli
to dziwne bo zabijalem cyca ze skilem 15 co prawda szlo mi 80 strzal ale nabilem na nim 3 dista;]
Można sobie u imperatora kazoo kupić proteze :p (joke)
@Topic: Ja gram i druidem i knightem (tak na zmiane) soule mi w ogóle nie przeszkadzają jak robie runy to expie przy tym i wyhodzi że jk wracam to mam ok 1bp uh i 100 souli.
mnie tylko 1 wkurza..... mianowicie - światlo....
jak paladyn ma se cos oswietlac? skoro w 2 rekach ma kusze/luk i nizej bolty/strzaly ????;| no bez jaj nie raz juz nialem ze schodzilem do podziemi exp i co? nie ma many na swiatlo....... :confused: znowuz uzywanie tibi gg jest glupie... spowalnia kompa strasznie i nie raz laguje....
moze bolty niech swieca? xD nie wime ale powinno sie z tym cos zrobic... ;(
No to targaj torcha i tyle. Albo sobie bierz food i ze 2 manasy na exp i jak ci sie skończy mana a nie będziesz miał na luxa to sobie manasa "goulpasz" i już masz przy farcie nawet na 4 utevo lux-y ale ja polecam gran lux lub vis lux bo dłużej świeci i lepiej do tego a zanim ci sie skończy to już będzie mana na następny.
O kurde ale sie rozpisałem. :p
Hmm. CipSoft nie faworyzuje knightów, po prostu stara się wybalansować grę.
Dajmy na to, sytuacja sprzed update. Sorc/druid - stoi taki, łowy ryby, trzaska runki. I w sumie nic więcej mu do życia nie potrzeba - dorobi się OMFG rewelacyjnego mlv, potem od razu na hunty, ew. troche na rotach posiedzi. Innymi słowy, mógł stać i robić runy przez całe swoje Tibijskie życie (że to nudne, to inna kwestia).
Arch... Jeśli nikt mu nie podpierdzielił spearów, mógł z kimś trenić cały dzień i całą noc, czasem na macro, czasem bez, ale wciąż - trenił. A zauważcie, że u łuczników dist rośnie szybciej niż u knighta club/axe/sword. Poza tym archer ma wszystko, czego mu trzeba: Niewidkę, sam może sobie strzały/bolty robić, nawet hmmy sobie wytwarza sam... No i od niskiego lv muże masowo huncić na rzeczy, na które knajty czekają do 30-40 lv (guardy etc)...
Jedna rzecz w łamaniu się spearów jest zła. Mianowicie, o ile z kimś można było afkować, to z potworami - nie. IMHO speary powinny się łamać na ludziach (w końcu osłania się taki tarczą), a na potworach - nie. Reszta to tylko plus, nawet soule (będąc magiem, cieszę się z zaniku farm ; >)
Fredrio II
13-10-2005, 14:36
Ze spirami powinni ustalis jakas granice ze napszyklad po ~20 rz(ż?)utach sie niszczy.. Wtedy mozna by bylo mniej wiecej ustalic ile spearow trzeba na adva a teraz to totalna loteria jest..
Czasami spir wystarcza mi na te 20-30 rzutow a czasami po 1-2 znika..
zaduza rozbierznosc wedlug mnie
Hmmm... ja gram palkiem i nie narzekam pomimo tych utrudnień ;)
Nie mam pojecia po co ten temat :/ Wyżalić sie ?? :P
Nie chcesz to nie graj, zmień profesje, nie wiem,
ale takie tamaty juz były i do nieczego nie prowadziły, więc po co robic nowe :/
Co do nowych reczy dla knajta, a palek to arma etc. nie nosi ?? :O
Tarcze też może, tylko po co i tak ucieka.....
Sorc / Drut kto grał regularnie przed update po nim teżnie miał problemów....
To tyle ;)
Matheavyk
13-10-2005, 14:48
Jedna rzecz w łamaniu się spearów jest zła. Mianowicie, o ile z kimś można było afkować, to z potworami - nie. IMHO speary powinny się łamać na ludziach (w końcu osłania się taki tarczą), a na potworach - nie. Reszta to tylko plus, nawet soule (będąc magiem, cieszę się z zaniku farm ; >)
Łamią się dlatego, bo jak rzucisz w potwora, to on wyciąga z siebie spear i łamie, żeby Ci pokazać jaki z niego siłacz. :p
Mogli by zrobic jeszcze dla palkow moze czar, ktory wytwarzal by speary (10-20) moze... exevo spear " troszke spearkow na trening plz
P.S. Moze przesadzilem ze 20 spearow sie robi.
To pisal moj brat knight ;)
Jak tak sobie czytałem ten temat: No jak noobek sie chce na forum wypowiać to niech sie wypowiada.. ale jak doszedłem do tej teorii że rycerze są faworyzowani to myślałem że padne przed kompem.. a więc tak:
- Przecież zbroja i inne itemki są dla wszystkich !! np. taki warhammer czy two handed sword (lub gs) tym nie walczą sorkowie lub druidzi ?
- Czy profesja rycerza była ostatnimi czasy jakoś uleprzana? .. nie wydaje mi sie
Ja myślałem żeby zrobić Palka, ale mam za często lagi i jeszcze by mnie cos rozwaliło. Co do spirów, można kupic w sklepie, albo od ludzi. Ja mam kolegę pala i jak mi tylko kasy starczy to kupuję mu spiry. Zdaję mi sie, że kamienie wolniej znikaja od spirów (nie jestem pewny) jak cos to idz do Goblinów sobie kamieni pozbierać. Jakby CipSoft tak bardzo faworyzował knightów, jak mówisz, to zrobiłby tak ze mogliby bez problemu 15mlvl nabić i z SD walić. Palle miały za łatwo to trzeba im było utrudnić :evul: ;)
-=HuRu=-
13-10-2005, 17:40
Wydaje ci się. CipSoft faworyzuje tylko0 PACCów i uwierz mi nie zawsze. Prawde powiedziawszy oni graczy mają w du*** obliczają swój honor w Euro przywyknij.
@ DOWN: W sumie. . masz racje "Widze drzazge w oQ bliskich a nie widze belki w swoim." Ale komercja troche mnie irytuje. . .
Wydaje ci się. CipSoft faworyzuje tylko0 PACCów i uwierz mi nie zawsze. Prawde powiedziawszy oni graczy mają w du*** obliczają swój honor w Euro przywyknij.
Tu się zgodzę w 100%, ale pomyśl jeśli ty byś zrobił taką grę jak Tibia, to wolałbyś FACC czy PACC. Tez "liczyłbym swój honor w Euro" :P
Wielu z was chyba sobie nie zdaje sprawe ile kosztuje utrzymanie Tibii.
Tibia.pl mimo ze znacznie mniejsza od Tibia.com i nie zatrudnia ani jednej osoby to koszty sa zdaje sie w okolicach $5000 miesiecznie (strona stoi w Texasie o ile dobrze pamietam poniewaz w Polsce zaden hosting nie spelnia wymagan).
Mnie denerwuje to, ze mimo hostingu w Texasie po ~900 osobach on-line na stronie serwer pada (albo dziala - jak slimak), czy 900 osob to duzo czy malo jak na taki hosting? Nie znam sie na tym, ale wydaje mi sie ze jak na potrzeby uzytkownikow to za malo.
Brothers Squad
14-10-2005, 19:53
Według mnie palladyni maja duzo zycia... predzej bym sie klocil dla zycie dla sorcow i druidow a palkom tez szybko mlvl chodzi. Ale jesli chodziu o soul pointy i o wszystko to sie zgadzam- faworyzowanie knightow
Wybaczcie nie wiem czy ktoś to mówił:
Moim zdaniem, CipSoft dobrze zrobił że wprowadził robaki (łowi każdy nie tylko palek) po kolejne, rozpadające się włócznie... bardziej realistyczna gra i utrudnienie gry niegdyś najlepsza profesją. Dla czego najlepsza? otóż odpowiedź jest prosta paladyn = walka z dystansu (jeżeli jest szybszy od przeciwnika i nie ma lagów jest nie do pokonania :P), SD tego brakowało nie dość że wali z boltów to na dodatek jeszcze SD ;/ niewidka ona chyba pomaga w huncie co nie?
A knightowi wiele tych cech brakuje ;) (wszystkie ;])
SP wcale nie jest takie denerwujące ;)
Niewiem czy tam wczesniej ktos pisal a jak pisal to sry ale do lukow przeciez ludzie uzywali puklezy nie przeszkadzaly one bardzo w strzelaniu a strzelac sie dalo
Tyle ze puklerz nijak mial sie do typowej, duzej tarczy zolnierzy pieszych ( maly, lekki, zapewnial skromna ochrone ).
Mozliwosc uzywania dowolnej tarczy razem z lukiem zaburza balans. Mozliwosc uzywania tylko wybranych tarcz jest nie do wprowadzenia.
Knight mathoff
14-10-2005, 20:55
po prostu nie mozna zrobic jak narazie nic, by np. knighci nie trenowali afk. Z tymi spearami to byla duza przesada. Znikaja tak szybko, ze nawet na trollach poczatkujacy pally nie ma szans zrobic skilli... B)
Soul pointy takie strasznie nie sa, moze troche uciazliwe, ale tylko dla tych, ktorzy nie graja magiem/druidem na coedzien, tylko maja ich po to by robic runy.
Od wprowadzenia souli runy podrozaly czyli knighci tez maja troche gorzej.
ja tam problemu nie mam. Kupiłem sobie 5000 tys spears i teraz mam zamiar trenic:DDD
Po czesci to racja ze faworyzują, w koncu knighci tez afkuje ( train, nabijanie mlvla), tylko ze rzadziej.
A co prawda to prawda czarow juz od dawna nie dali nowych :], za to broni jak zwykle masa ( moze i nie za bardzo uzytecznych i praktycznych ale sa, a czarów zadnych).
Maniutek
15-10-2005, 00:37
Czepiacie się do cipsoftu za to że chciał jak najlepiej. Moim zdaniem bardzo dobrze że wprowadzili te zmiany. Spiry znikają i to jest uciążliwe bo na godzinke treningu zeszlo mi 60+ spearów na skliku 65 jesli to ma znacznie. Cieszę się z souli przynajmniej nie ma farm druidów na 11lvl. Knight wogóle nie jest faworyzowany przecierz ceny UH poszły w góre no i tu jest problem bo pal,sorc i drut ma vitke a knight bez UH sie nie rusza na powarzny hunt. A robaki to mi się nawet pdobają :p takie urozmaicenie fajnie wyglądają w domku jak są czyms przykryte.
knighci tez afkuje
Roznica jest taka, ze knight moze trenowac afkujac zgodnie z zasadami, palek nie. Wynika to z mechaniki gry.
Therus Mroczny
16-10-2005, 03:19
Lol,istniały też małę punkleże przyczepione do ręki (między nadgarstkiem a łokciem)mogli je meić łucznicy,i jednocześnie strzelać.
Z tego co wiem to nie łucznicy tylko użytkownicy broni dwurecznej.
Ja na początku bardzo wkurzyłem się na tego update'a bo odkąd pamiętam gram Paladynem ( ta postać w moim podpisie to trzeci char :P ). Długo nie grałem w Tibie a potem sobie wróciłem pograłem i zrozumiałem, że ten update wcale nie jest taki bardzo zły chociaż od bardzo dawna expiłem w Hellgate Spearami. Jednak wkurzyło mnie to, że CipSoft wycofał sprzedaż Throving Stars i teraz jedyną bronią do skillowania jaką można kupić u NPC jest spear. I jeszce jedno odkąd expie w kopalniach bardzo wkurza mnie brak światła poczas expienia :P
Maniusiek
16-10-2005, 09:39
Powiem to tak,sam gram paladynem na 20 levelu i znam początki takiej profesji,i powiem wam że po update rzeczywiście knightowi sie łatwiej gra ale może cipsoft miał coś na Celu robiąc tak.Przed update większośc chciała być paladynami,moze chodzilo cipsoftowi o to aby wyrównać szanse miedzy knightem a palkiem ruinując po cześci palków??Ale w dalszym ciągu palem na niskim levelu można zabijać mocne potworki i da sie skillować mimo znikających spirów.Trzeba tylko chcieć,Palem na 15 levelu czy wyższym można iść na Draga jeśli sie skille wyrobi i 4 mlvl. :lucznik: :elf: Ludzie grajcie Paladynami,niech ta profesja nie odejdzie w zapomnienie :p
Ja się zgadzam z tym że speary powinny znikać tylko na ludziach.Przecież(już ktoś to mówił) początkującym pallem expić się nie da.No,może kupisz ze 100 spearów to nabijesz jakiś skill.A później już trzeba dokupywać strzały :(
Bardzo faworyzuja knightow, dali od groma nowych potrzebnych przedmiotow i wmiare latwo dostepnych :evul:
Na przyklad co takiego, jedeny plus dla knighta, to to, że SoV jest dostępny z Annihilatora.
X( denerwuje mnie to, że tera spiry znikają ,że wprowdzili soula , a żeby ryby łowic trzeba robaki miec. Wprowadzają nowe itemy głównie dla rycerzy a utrudniają paladynom. A moze wprowdzic jakies tarcze dla pali które mogli by nosic do kuszy czy coś podobnego, jakies nowe czary.
Napiscie swoje zdania i niech głównie pale sie wypowiadają napiscie swoje pomysły co powinni mieć pale> ;)
Tak, napewno, palladyny naciągali by strzały... zębami? No, chyba innego wyjścia nie ma. Zresztą przez długi okres to właśnie profesja paladin według mnie była najlepszą. Sorcerer praktycznie zawsze był dobry i będzie, drut też, knight też, tak samo paladin może być teraz najelpszy według kogoś. Zależy jeszcze co kto lubi. Pozdrawiam D.
Jesli ktos chce zrobic dobrego palka to update mu w tym nie przeszkodzi.
BeinFester
16-10-2005, 13:21
Knajt po update dalej jest najsłabszą profesją.dajmu np 20 lvl knajt i 20 lvl inna profesja.Jak myślicie kto wygra?to nie zmienia faktu że granie knajtem jest najciekawsze i najłatwiejsze(byle sobie wyrobić skill...)
Biox'Inmortal
16-10-2005, 15:12
Jak usuwa sie posta??
Biox'Inmortal
16-10-2005, 15:14
Nie wiem czy zauważyliście, ale pallem bijesz szybko 70 skill- bierzesz pozyczasz od kogos 1k i kupujesz speary, skilujesz do upadłego, lub do 70/60 skilla potem mozesz zalozyc na siebie chocby brass seta i luk i idziesz na DSy, Cyce, Mino Guardy, Tarantule, Rotwormy, Wild Warriory, wybór jest gigantyczny, sam gralem pallem i spokojnie ta metoda nabijalem lvle, dopiero gdzies na 25 lvl gdy chceszz isc na DL robią się schody, bo trza dobic 75/60 skille i wtedy zuzywasz mase spearow ale to naprawde nie jest problem, a pza tym to za 1,5k kupujesz bp robakow i łowisz ile chcesz. Pozdro ;*
A co do kupowania arrows, to nabij se 10 (lub 9, nie pamietam) lvl i w czasie skilowania robisz strzaly i do konca skilowania masz stworzone okolo 500 strzal a ztym to na dark cathedral mozna isc :P
Nie wiem czy zauważyliście, ale pallem bijesz szybko 70 skill- bierzesz pozyczasz od kogos 1k i kupujesz speary, skilujesz do upadłego
jesli bedziesz miec takiego farta ze na 100 spirach dobijesz chocby do 50 to ja ci szczerze zazdroszcze. Moje pierwsze 100 spirow poszlo mi na trening do 27 dista.
dopiero gdzies na 25 lvl gdy chceszz isc na DL robią się schody
dobry zart.
wtedy zuzywasz mase spearow ale to naprawde nie jest problem
moze dla ciebie
A co do kupowania arrows, to nabij se 10 (lub 9, nie pamietam) lvl i w czasie skilowania robisz strzaly i do konca skilowania masz stworzone okolo 500 strzal a ztym to na dark cathedral mozna isc :P
na 2-3 godziny.
Lukas23#
17-10-2005, 08:23
Polska Husaria miała Tarcze przyczepioną do przedramienia (tak dokładnie to chyba przywiązaną), wiec paladyn tez może. :)
Chociaż jestm Knightem to fajnie by było jakby palki miały tarcze.
heh wogule od kiedy pall stzrelal z łuku zawsze była to postac swięta walcząca mieczem najczesciej dwuręcznym (ale to szczegul) wystarczy ze pall na 8 lev zrobi se skile i może latac na cyce a knight musi zrobic skile dobre eq zeby se na te cyce polazic:D może te lamiące spiry nie miały tylko slużyc zeby pall nie afkoac ale moze zeby utrudnic nowym trening zeby szybko na lepsze potworki nie łazili
@up,up
Ale nie rozumiesz że wtedy paladyn był by wtedy "faloryzowany".
Ehh... dla siebie najlepiej a innym zostawić tak jak jest.
Jak chcecie przy palku tarcze, to może my chciejmy przy knighcie czar potężniejszy niż UE?
Z tą tarczą to dałeś popis. A strzelałeś kiedyś z prawdziwego łuku? bo ja tak. I wcale to łatwe nie jest, a tarcza jeszcze bardziej by to utrudniała, nawet jeżeli byłaby zakładana między nadgarstkiem a łokciem
Dr.Byczek
20-10-2005, 15:38
Mozna by tarcze pezyczepic do kuszy naprzyklad B) Fajnie by bylo :p
Polska Husaria miała Tarcze przyczepioną do przedramienia (tak dokładnie to chyba przywiązaną), wiec paladyn tez może. :)
Chociaż jestm Knightem to fajnie by było jakby palki miały tarcze.
"Polska Husaria" czyli cieżkozbrojni rycerze na koniach to nie to samo co łucznicy. Tarcza przywiązana do przedramienia mniej przeszkadza przy jeździe konnej, niż przy strzelaniu z łuku.
A ja wam powiem że cipsowf faworyzuje palów..Kto dostaje najwiecej przy zakupie promocji?? komu skille rosną najszybciej?? Kto może używac zarówno broni dystansowej, broni meele oraz magii?? Kto: Pall.... I prosze nie mówić że cipsoft faworyzuje knightów bo i tak nie uwierze :p
Ehhhh ... powiem tak widać że większość wypowiedzi tutaj są autorstwa knightów ;/ Wogole to niektorzy mówią że po co powstają takie tematy?? A o ile dobrze wiem to FORUM jest do tego żeby ludzie mogli wyrażać swoje poglądy na różne sprawy !! Jeśli forum miałoby służyć tylko odpowiedziami na pytania to powstało by okolo 30 poradników i można byłoby je zamknąć ;/
@TOPIC
Zauważcie jedno:
- Mag & Druid - pozbawieni afkowania w celu robienia swojego najważniejszego skilu: MGLVL poprzez soule!!
- Pall - pozbawiony afkowania w celu robienia swojego najważniejszego skillu (dist) poprzez łąmanie się spearów !!
-Knight - odpowiednia ilość robaków w BP i trenuje sobie na macro ile tylko chce (to nie jest ich wyróżnienie??? oO)
A co do wypowiedzi że speary się łamią żeby gra była realistyczniejsza to wydaje mi się że miecze też rdzewieją, łamią się itd :S ;/
W reszcie kwesti knight, druid, sorc i pal są równi (tzn jest to dobrze zrównoważone np. knight kupuje UHY, pal bolty i UHY lecz mniejsza ilosc UH, sorc druid muszą kupować HMM, UH ponieważ własna produkcja im nie starcza a czasem nawet nie zwraca sie na huntach)
To tyle, głupie, bezsensowne komentarze pozostawcie dla siebie :]
Nie wychwytujcie pojedynczych zdań !! Odp. na TOPIC :]
PS: Palowi na 8lvl wystarcza dobre skile na cyce i inne dobre potworki ale zastanowcie się jak trudno zrobić skile ;/
A i sam grałem wszystkimi postaciami (no sorciem nie dużo) więc mówie jak to wszystko odczułem :] najbardziej skrzywdziły mnie soule bo nie moge postac z kumplami kolo depo i gadac poprostu trzeba expic!!!
EE tam glupoty gadasz.Dotychczas to palek mial lepiej-szybciej mu szly skile,predzej mogl solowac potworki,robił i nadal robi hmmky i jakis tam bzdety ,mniej wydajen a eq,a knight?duzo kasy an eq,all runy musi kupowac,mlal mu idzie wolno(palowi szybko i mzoe sd uzywac pall),znaim zsoule draga to trocheminie,to samo z gsem,i kngihtt duzooo czasu traci na skileeee.Wiec najpierw sei zastanow i pomysl nad tym co piszesza dopiero potem pisz.Wreszcie kngiht sie mogl wybic ponad pala;](przypominam ze pall w walce z najtem tez ma wieksze szanse-.-)
junior82
20-10-2005, 17:41
heh wogule od kiedy pall stzrelal z łuku zawsze była to postac swięta walcząca mieczem najczesciej dwuręcznym (ale to szczegul) wystarczy ze pall na 8 lev zrobi se skile i może latac na cyce a knight musi zrobic skile dobre eq zeby se na te cyce polazic:D może te lamiące spiry nie miały tylko slużyc zeby pall nie afkoac ale moze zeby utrudnic nowym trening zeby szybko na lepsze potworki nie łazili
palladin w przeciwienstwie palladyna nigdy nie byl swiety tylko byl czescia legionow rzymskich i byl piechota lekka ktora razila przeciwnika wloczniami (ktore sie lamaly po trafieniu by nie mogly byc uzyte przez wroga)
no a wracajac do tematu, sam jestem knightem i co mam 37lvl, a na ds nie oplacaa mi sie chodzic, dragi to samo, a tacy palladyni z 14-15lvl sobie bez zadnych problemow soluja takie potworki.
kolejna rzecz uzycie leczenia, chyba nikt nie powie ze exura moze powaznie uratowac zycie, knight bez UHow gowno zrobi a pal/sorc/drut maja vite ktora ulecza ich bezproblemowo i zdecydowanie szybciej (wkoncu wystarcza tylko wcisnac F1-12 i miec automatycznie rzucone, ktore trwa wiele krocej niz uzycie runu)
o uzyciu runow nie wspomne, bo wbicie 6mlvl na knighcie to jest dluuuugie granie
kolejne co to summon/convince potworkow, jako 40+lvl rycek bede se mogl rata zabrac od maga a palk juz bedzie mial calkiem niezla ilosc many
nie mowie juz o kasie wydawanej na sprzet, rycek musi byc czolgiem by przezyc dobrze stracie. mag rzuca sobie magiczna tarcze i ma wiecej hp od rycka i nawet nie potrzebuje zadnej zbroi (kumpel tak wlasnie chodzi na hunty by wiecej lota zebrac - gramy na non-PvP). pall to samo bo on praktycznie rzadko jest trafiany (no moze przez dystansowcow)
knight i walka ze strzelajacymi i uciekajacymi, nie ma to jak gonic minoarchera ktory laduje w ciebie kilka strzal zanim sie go dogoni, pall nie musi gonic wystarczy ze strzeli.
no i ostatnie tak na zakonczenie - kto na wojnach jest wazniejszy 100lvl rycek czy 60lvl sorc, rycek gowno moze zrobic przeciwnikowi a mag przywali z SD razem z kumplami (o palku strzelajacym z kuszy+SD juz nie wspomne)
o wielu wiecej przewagach ekipy palk/sorc/drut nie bede juz wypisywal
W****ia mnie to ze takie *******one low levelowe nOOby sie wypowiadaja ktorzy gowno wiedza o tibi...... 8o
Najlepiej to ****a postawic palladyna na bocie niech skilluje i pujsc dlubac w nosie przed telewizorem,potem wrocic i ****a kozaczyc ze sie w *** dista wbilo...***NJCIE SIE ****A W LEP i CZEKAJCIE AZ WAS ECHO ZABIJE.... :baby:
Jak pall ***owy to graj knightem(masz ****a problem) :evul:
Zguba Smoka
20-10-2005, 18:23
Więc to knighci są faworyzowani... a... więc to pewnie dlatego ciagle dostaje od niezrównoważonych palqf, bo jestem rycerzem. Mylisz się powinieneś napisac "knighci są głównie faworyzowani", bo kto jak matke kocham właśnie pofaworyzował PALADYNQF??!! :p
@rassix:
lamiace sie spiry i trening afk: jasne, mozesz sobie palkiem skillowac ile chcesz afk, pod warunkiem, ze _do jasnej cholery, bedziesz to robic zgodnie z zasadami!_. Nie mozesz ? Musisz uzywac makro ? To won na otsy.
Ta zmiana nie byla wprowadzona zeby utrudnic zycie palkow ( co wiekszosc sugeruje ) tylko zeby wyplenic macrouserow. Jesli knight musialby podczas zadawania ciosow cos robic ( podnosic bron itp ) tez nie moglby trenowac afk.
Chcesz sobie postac afk i pogadac ? Nie ma sprawy. Tyle ze ja stojac pod depotem nie mam zalu ze mi levele nie wpadaja same, tylko musze sie zebrac i isc cos zabic.
Raiderek
20-10-2005, 19:37
@Celmir
Bardzo inteligętna odpowiedż... Szczególnie Tytuł
@Topic
Hmm... Speary to faktycznie problem, ale nie ąz taki jakiś wielki żeby odrazu mówić że knight Faworyzują, Sp też jest upierdliwe... Ale w czym to przeszkadza?? W końcu i tak można zostawić postać na Afk i walić Utevo luxa I Mlvl i tak podskoczy... Fakt że zarobku nie będzie ale to chyba sprawiedliwe??
lamiace sie spiry i trening afk: jasne, mozesz sobie palkiem skillowac ile chcesz afk, pod warunkiem, ze _do jasnej cholery, bedziesz to robic zgodnie z zasadami!_. Nie mozesz ? Musisz uzywac makro ? To won na otsy.
Wiedziałem że trafi się ktoś kto nie bedzie potrafił zrozumieć tego co powiedziałem ;/ Wyraźnie napisalem że dlaczego knighci mogą stać (skilowac) na afku bo im tego nie utrudniono a paladynom i magom tak !! Jak utrudniać to wszystkim !!
No i przepraszam Cię bardzo ale jak taki palek na 15lvl ma wbić zgodnie z zasadami na afku jakis dist (chyba że sugerujesz że uniesie on okolo 100 spearow) bo knight moze stac tak do woli ;/ A apropo postaci magicznych to jednak dobre rozwiazanie (soule) bo nie ma takich farm i jest wiekszy zbyt na runy choc czasem trudniej je kupic.
Ta zmiana nie byla wprowadzona zeby utrudnic zycie palkow ( co wiekszosc sugeruje ) tylko zeby wyplenic macrouserow. Jesli knight musialby podczas zadawania ciosow cos robic ( podnosic bron itp ) tez nie moglby trenowac afk.
No właśnie o tym mówie knight nie musi a pal musi. Zgadzam się to nie jest utrudnienie dla pala (bo to eliminuje nieuczciwosc) tylko wyróżnienie knighta, właśnie takie "utrudnienia" powinny być ale powtarzam: KNIGHT TEEGO NIE MA !!
Chcesz sobie postac afk i pogadac ? Nie ma sprawy. Tyle ze ja stojac pod depotem nie mam zalu ze mi levele nie wpadaja same, tylko musze sie zebrac i isc cos zabic.
MGLVL jak sama nazwa wskazuje powinno się zdobywać za pomocą robienia czarów a nie zabijania potworów (zreszta soule nie dotyczą knightow wiec z kim ja rozmawiam). Powiesz mi że to zapobiega farma drutow? To ja bym mial osobiscie wiele lepszych pomysłów na to żeby nie stać afk (banalny przykład: przemierzyc 4sqm na 10min )
PS: Grałem już Druidem (30+), Knightem (25+) i Palem (20+) i coś o tym wiem a denerwuje mnie jak wypowiada się jakiś "wieczny knighcik" Uszanujcie innych !
Gralem juz drutem ( 61 ), kilkoma knightami ( srednio 50+ ), palkiem 50+ i sorcem aktualnie 57 wiec plz nie nazywaj mnie wiecznym knighcikiem....
Z tym przemierzaniem to wyglada to tak, ze mozna to zalatwic glupim taskerem bez koniecznosci pisania makro do expienia ...
Co do palka na 15 lev to okresl co wg ciebie znaczy "jakis dist', bo nie widze potrzeby trenowania nim 75-80, radzilem sobie spokojnie nie trenujac prawie wogole, a po updacie ponoc przyspieszono przyrost skillow podczas expienia wiec nie widze problemu.
a tarcza na plecy dla pala?? rewelka, albo tepienie się miecza/topru albo obucha ?? :D
Bennassi
27-10-2005, 15:41
ale lol z ciebie pal i tak dostaje nienajgorzej bo 10hp i 15 many chyba z tego knight 10-15hp jakos i 5 many jak by bylo tak jak ty mowisz to pal nie do zniszczenia;/ na wyzszym lv to i palek ponosi lepsze itemki lolek z ciebie
NOOB PLX[COLOR=Sienna][SIZE=2][FONT=Arial Narrow]
Jestem Knightem i też zauważyłem, że bardzo faworyzują Knight'ów.
Moim zdaniem to niesprawiedliwe - dlaczego Pall'e nie mogą mieć tańszych żeczy albo jakiejś tarczy do kuszy ???
Knight'y dostają więcej życia po lvl, ale za to Pall'e więcej many i ztym się zgadzam.Knightom potrzebne jest życie, a Pall'ow mana z oczywistych powodów. ;)
Przyznam że mnie też troche to wkuża cipsoft poprostu udupił palów. Sorki i druty ruwniesz majom problemy po ostatnim update ale o palkach to juz nie muwie. Miałem świeżego palka na 15 lvl i wszystko miało być piekne ale gdy cipsoft wprowadził te głupie zmiany nie mineły dwa dni jak zrobiłęm innom postać bo po prostu palem sie gra trudno jak cholera a najbardziej pszesrane jest z tymi spearami. Teraz gram sorcem. Wkużajom mnie te soule ale jakoś idzie wytrzymać. Jak ludzie z cipsoftu wprowadzajom jakieś zmiany to niech wprowadzom do wszystkich profesji a nie tylko do palków drutów i sorców bo teraz to knighci som najlepsi choć zabardzo nie pszepadam za knightami.
wiesz co to jest puklerz ?
wiesz co to jest puklerz ?
knight to najslabsza profesia teraz (jesli chodzi o pvp)
jezeli paladyn mialby tarcze to knight trafialby go hitami po 30-40
czyli nie dosc ze jego mozliwosci pvp sa male to jeszcze chcesz zeby byly mniejsze? lol?
nie zdziwie sie jezeli przy nastepnym update pallkom zabiora mozliwosc trzymania tarczy wogole,
sorca nie wzmocnia bo za mocny, palka tez nie bo za universalny dlatego zmieniaja knighta ewentualnie moga sie pokusic o zmiane druida ale druid dalej ma mordercze sdki wiec tylko knight zostaje (bardzo byl bym wdzieczny jakby sie znowu pojawil cyclomania sword;]
teletoobis
28-10-2005, 16:25
Zbyt mocnych słów używasz...napewno nie faworyzują ale teraz knightem najłatwie sie gra bo palkom spery gina a druty i sorce musza soule zbierac, knightom tez powinni wprowadzić jakieś lekkie utrudnienie
Omg....człowieku po co palkowi tarcza jak i tak walczy na DYSTANS!!!chyba palek nie będzie walczył w zwarciu i tarcze nosił na głowie albo na nogach.Robale to nie problem chociażby z rotów wypadają i soula też dodają.
TIBIA BYŁA BY BEZ SENSU GDYBY BYŁA TAKA PROSTA!!
SoulflyRED
28-10-2005, 21:19
TIBIA BYŁA BY BEZ SENSU GDYBY BYŁA TAKA PROSTA!!
Grywalnośc tibi leży w jej prostocie :/
Mogli by zrobić tak, ze spiry zaczeły by się łamać dopiero po np 35-40 skillu w diście, albo wprowadzić 2x trwalsze spiry za 2x większą cene ale tylko 1.5x cięzsze.
Sir Crozin
28-10-2005, 21:37
@Blug-Dzony
1) Pal ma przyzwoita ilosc zyca ale w przeciwienstwie do knighta ma duzo many (i exura vita :D)
2) pomysl logicznie luk+tarcza??
3) palowi skill shielding rosnie chyba tak samo szybko jak knightowi wiec z demon shieldem (nie jest to jakis bardzo drogi item) i z bs (bright swordem) moze isc nawet blokowac (jak ma shielding 75+/30+ sword)
4) pal jest po czesc kompromisem pomiedzy walka dystansowa(w tym magia) a walka w zwarciu
A comyślice nad takim czarem Conjure Spear !!
Trening , kupa mięsa i co chwila kolejny spear .
Napewno nie faworyzuje knightow . Zobacz :
1. Paladyn ma Wiecej czarów w tym moze uzywac najmocniejszej runy w grze czyli sd
2. Jesli Sorce i druty mieli by takie skille jak np. pall czy knight to ta gra byla bez sensu
3.Knight awansuje Bardzo Bardzo Bardzo ... zadko w M lvl w przeciwienstwie do palllów , sorców , druidów.
4.Knight jest profesja dla poczatkujacych dlatego widzimy ich Bardzo duzo .
5.Po co palkowi tarcza skoro "paladyn" to chyba łucznik czyli postac bijąca ze strzał i bełtow . Nawet w filmach typu "wladca pierscieni " Widizales zeby Legolas Uzywal Tarczy ? xD
6. nie ma co dyskutowac kazda profesja ma swoje wady i zalety .
Gandalf Blakc
29-10-2005, 12:52
:] No tak że palle nienoszą tarczy ale w Extremalnych sytuacjach zawsze przyda się Demon shield w BP. skille 75 w Shieldzie i żaden 130 Kngiht ci nie zabije.
Ale racja powini coś zrobić z Knightami oni raz wydadzą kase na Broń i się nie muszą o nią więcej martwić a Pall Torche mocno te Bolty pochłania. :/
Lol,istniały też małę punkleże przyczepione do ręki (między nadgarstkiem a łokciem)mogli je meić łucznicy,i jednocześnie strzelać.Co prawda utrudniało to precyzję,ale troche broniło.....Mogli by zrobić taką tarcze ale coś za coś np. -2 dista,i 15-25 arma w zależności od tarczy
Tak legolas uzywal tarczy zjezdzal na niej po schodzach zabijajac 4 orkow :P
W tym 3 z łuku :p
Elder Palladino
30-10-2005, 09:31
A wiec isnieje w rzeczywistosci tarcze ktore mozna nosic razem z lukiem. Sa one przymocowane do reki! i po oddani strzylu lucznik zaslania sie tarcza przymocowana do reki... Co wy nigdy nie ogladaliscie filmow starozytnych wojen itp..
zrob jeszcze tak zeby mozna bylo uzywac tylko niektorych tarcz.. Palek latajacy z tower shieldem przy nadgarstku to lekkie przegiecie..
Sam pomyśl...tarcze np.z opska na reke tak rzeby palce byly wolne...
PROSTE??
Według mnie CIP nie faboryzują zadnej profesji bo to byloby bez sensu wszyscy grali by tylko tą najleprzą (faboryzowana) postacią.
Te tarcze dla paladynów byłyby nawed dobrym pomysłem ale musiała by być slaba czyli max 20obrony oraz trzymanie tej tarczy powinno coś redugować np. wolniejsze strzelanie albo mniejsze zadawane obrarzenia .
Z drugiej strony nikt nie karze paladynom walczyc na dystans chociarz to jest ich powolaniem
Pozdro wszystkim
Defiblirator
30-10-2005, 23:16
Moim zdaniem Gremlin powiedzial all na ten temat. Nic dodac nic ujac. Temat do zamkniecia bo nic juz sie nie ruszy do przadu a moga byc tylko glupie pytanie np. Cip faworyzuja knighta?? :D
cYa
@gremlin
100% agree & eot
Tak legolas uzywal tarczy zjezdzal na niej po schodzach zabijajac 4 orkow :P
xD Ale pomysl logicznie kto ci zrobi w tibii ze bedzesz zjezdzal na tarczy ? :P
Atutem palka sa Sd i szybkie skakanie dista , a knighta to ze najlepiej sie broni .
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.