Pokaż pełną wersje : Trening - Różnica ??
Lord Darkdevil
11-10-2005, 17:22
Czy jest roznica (szybciej/wolniej) jak trenie na slimie , rotwormie czy dwarf ??
befavaza
11-10-2005, 17:26
Im potwór lepszy tym cześciej nie trafia cie w tarcze.Slim po kilku godzinach treningu potrafi nieżle przywalić (mi za 80) więc zmieniaj slimy (tzn.matke) gdy zacznie cie mocniej walic.
Podobno na silniejszych potworach skile lecą szybciej (ale pewności nie mam).
Xan Arcanist
11-10-2005, 17:30
@bef~: Jemu chodzi o różnicę czy szybciej rosną...
@Topic:Rosną tak samo :)
Podobno na silniejszych potworach skile lecą szybciej (ale pewności nie mam).
Podobno ludzie maja mozg ale co po niektorych postach to pewnosci nie mam
shymchuck
11-10-2005, 19:11
Nie ma różnicy na jakim potworze trenujesz. Slima łatwiej trafić więc częściej zadajesz blood hity a co za tym idzie - nie musisz się martwić żeby trafić co 30 sekund do krwi. Dwarfa rzadziej trafiasz i jeśli nie trafisz raz na 30 sekund to wiadomo - rośnie nieco wolniej. Na ty może polegać pozorna różnica
Im agresywniejszy potwór tym szybciej skille idą.
O skilleniu na dwarfach nie ma nawet co mowic,
skille strasznie wolno idą, znam goscia ,
który treni ok.4h na dwarfach dziennie przez 1 miesiac
skille mial 39/39, a ma 50/50 :p :p :p .
Wiec ja bym ci radzil trening na rotach,
bo lepiej jak cie wala chmurkami niz po ~40 hp.
Dark_ShEp
11-10-2005, 19:27
@re up
Jak trenił przez 4h przez miesiąc i ma skille 50/50 to to jakiś parapet jest :o
4*30 = 120 godzin trenienia. Według poradnika "Wszytko o treningu" wystarczy to do nabicia skillow 75~
@topic
Nie ma znaczenia w jakiego potwora udeżasz. Ważne są tylko bloodhity.
Po update'cie zmienił sie też system skillowania. Jeżeli expisz/zabijasz potwory to skille lecą szybciej niż trenowanie bez zabijania np z innym człowiekiem.
Lepszy trening ze slimami, gdyż:
-nie musisz latać po dodatkowe potroy które przy wyższych skillach giną naprawdę szybko
-trening ze slimami wystarcza na dłużej
Chodzi tutaj jednak o czas jaki mozna poswiecic na trening niz bardziej typ potroa. Licza sie bloodhity etc. Tibia to graz z "tabelkami".
Danthorr
12-10-2005, 08:09
@up:
lol.
"zmienil sie system skillowania"
chodzi o to, że jak zabijesz jakiegos potworka to przez pewien czas rosna Ci szybciej skille, wiec lepiej jak bedziesz trenil na czyms co bedziesz zabijal (mino/roty)
dobra miejscowka sa roty kolo venore, stajesz w jednym miejscu a roty same przychodza. trenilem tam do 80/80 i nie bylo problemow z respem.
nie musisz się martwić żeby trafić co 30 sekund do krwi. Dwarfa rzadziej trafiasz i jeśli
nie co 30 sekund tylko zeby wszedl blood hit do 30 uderzen
30 uderzen, licznik sie blokuje i dolicza do awansu dopiero gry zadasz bloodhita.
Slimy sa najefektywniejsze, bo przy srednich ( ~65 ) skillach wchodzi praktycznie kazdy hit na full defie, otrzymywane hity sa malutkie ( praktycznie zawsze wystarczy byc najedzonym zeby nie tracic hp ), nie blokujesz respa ( co BARDZO powaznie wplywa na czestotliwosc hitow ).
Ponizej 65/65 tylko i wylacznie minosy/ roty.
slimaczek
13-11-2005, 09:47
Już były tu dwa posty o tym, że na trenowaniu na slimach nie zabijasz potworow z expem tylko summonow, przez co skille ci lecą wolniej. Ja trenowałem od 30/30 do 80/80 na rotach/dwarfach w kazzo i jakos nigdy nie mialem problemow z respem, zajmowalem sobie jeden resp z parcelami i rzadko co jakis noob mi wchodzil.
Już były tu dwa posty o tym, że na trenowaniu na slimach nie zabijasz potworow z expem tylko summonow, przez co skille ci lecą wolniej. Ja trenowałem od 30/30 do 80/80 na rotach/dwarfach w kazzo i jakos nigdy nie mialem problemow z respem, zajmowalem sobie jeden resp z parcelami i rzadko co jakis noob mi wchodzil.
i ile gdzies czasu ci to zajelo?
Dzienciol
13-11-2005, 16:12
To jezeli skilueje na potworkach za ktore , jak go zabije dostane doswiadczenie , to skile leca szybciej niz na np: klonach slima ???
nie ma róznicy w prędkosci rośnięcia samych skilli... Jak wiadomo za blood hit dostajemy 2x to co za trafienie w tarcze/zbroje... jezeli wiec klepiemy dwarfa zadajemy duuuzo blood hitów i skille idą szybciej, kiedy bijemy innego potwora mającego baaardzo duzo defa, trafiamy w tarcze/zbroje a blood hit wchodzi srednio raz na 1 min to skille idą wolniej :)
Czy jest roznica (szybciej/wolniej) jak trenie na slimie , rotwormie czy dwarf ??
nie, niema
i na tym dyskusja sie powinna skonczyc, od teori, domyslow i gdyban jest temat 'wszystko o treningu'
zreszta delikwent jest smierdzacym leniem, poniewaz po 15 sekundach szukania moim oczom ukazal sie temat
O profesjach i ich problemach (http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=48606)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.