Pokaż pełną wersje : typ broni "CLUB"
Jasiu Bela
11-10-2005, 19:34
Powiedzcie,czy dobrze zrobiłem wybierając cluby? :confused:
Robie Knighta i nie wiem jakie są zalety i wady Clubów. :(
PS:gdzie jest dark cathedral i czy to jest dla PACC'ów??
Eh cluby to największy chlew na tibi
jego zalety:
-najtańsza broń
-tani war hammer
wady:
-najnizsze statystyki
-przy większym lv bedziesz prawdopodobnie sie przeżucal na inna broń
A katedra jest da facc i jest koło poh a dokładniejsze informacje morzesz znależśc w innych tematach.
Zabójczy koleś
11-10-2005, 20:14
Błeeeeeeee mam nadzieje że jesteś na max 10 lvl nie dość że club to ścierwo pozatym am słaby atak ale jest tani knajci naczęściej biorą sworda z resztą też tak wziełęm ze skilami 45 sworda 13 lvl i serpnt swordem waliłem z minotaura około 60hp
-przy większym lv bedziesz prawdopodobnie sie przeżucal na inna broń
po co ? <10 znakow >
Ogon Levitaurim
11-10-2005, 20:40
@up
Bo majac juz 100lvl+ nie bedziesz mógl nic wygrac z nagród B)
Na takim lvl napewno znajdzie sie ktos kto zaopiekuje sie twoim sovem za odpowiednia sumę.
Podobno - słaba obrona bla bla bla jezeli def broni sie liczy to na czemu na blokowanie nie mozecie brac bs skoro i tak nie atakujecie potwora :)
Przeciesz mozna poczekac zrobic qusta na bs i sobie chodzic z nim tylko do blokowania silnych potworów
Cluby w Tibii statystykami sa gorsze od innych rodzajow, lecz powinines brac co innego pod uwage: czy wolalbys miazdzyc czaszki swoich przeciwnikow(cluby), czy moze siekac ich na kawalki(axe) albo ciac ich w co popadnie(sword)?
dla knightow jest sword EWENTUALNIE axe - nigdy nie bierz clubow, przezuc sie jak najszybciej(po annihilatorze nie ma cluba a sword/axe jest i to jaki)
Ogon Levitaurim
11-10-2005, 21:14
Omg ponad połowa z was nigdy nie wykona anihilatora a ci juz patrza tak bardzo w przyszłosc. Ja gram w tibie tylko dla przyjemnosci i jakos nie moge siedziec wpatrzony w monitor 10 godzin patrzac jak jak bije sie z dwarfen.
Co do anihilatora kto wam kaze brac albo SoV or SSA mozna wziasc prezent i miec o wiele wiecej przyjemnosci niz z SoVa ktorego i tak sporo osób juz posiada.
Nie polowa tylko ponad 95%.
Jesli jestescie wystarczajaco kumaci zobaczcie sobie ile expa dziennie zdobywaja panowie Pskonejott i Nox Thunder, obu walczacych clubami.
Tak, w anni~ nie ma cluba.
Nie, nie mozesz byc pewien czy nie ma questa na jakas fajna bron tej klasy.
Tak, na 100 lev mozna spokojnie expic z wh.
Blokowac mozna rownie dobrze z dowolna bronia jak i bez. Liczy sie ilosc hp.
W Anni~ zawsze możesz wziąć SoV lub SSA i sprzedać go z dużym zyskiem :)
Jasiu Bela
11-10-2005, 22:48
Omg ponad połowa z was nigdy nie wykona anihilatora a ci juz patrza tak bardzo w przyszłosc. Ja gram w tibie tylko dla przyjemnosci i jakos nie moge siedziec wpatrzony w monitor 10 godzin patrzac jak jak bije sie z dwarfen.
Co do anihilatora kto wam kaze brac albo SoV or SSA mozna wziasc prezent i miec o wiele wiecej przyjemnosci niz z SoVa ktorego i tak sporo osób juz posiada.
Zgadzam sie!
Ja siedze max 2 godziny na tibi dziennie i 100 lvla nie mam zamiaru nabijać.
Nie wszyscy mają PACC'a (ja nie mam :( ) a anihilator jest dla PACC'ów.
Ja jestem jeszcze na rooku to moge zmienić zdanie.To chyba juz moja 26 postać więc mam doświadczenie.Miałem kolege knighta 24 lvl ze skillami 59/55 i walił hity ponad 100 z fire axe.3 hitami zabił 15 lvla knighta
Anihilatora też nie mam zamiaru robić!!
A warto na axy sie przerzucać?
gram na serverze PANDORIA bo tam jest najwięcej polaków.
Quaker Masters
11-10-2005, 22:55
Jetsem nowy wiec bede mial troche pytan.:P:P:P moim zdaniem warto bic axami a ja sam zas nimi nije:P:P i tez czesem obuchami;P:P choc sa axy cieszkie warto nimi bic poniewaz zaje****** sie nimi hituje:D:D:D
Quaker Masters
11-10-2005, 22:57
Chociaz taz zalezy bo jak jestes na rooku to chyba nie masz duzych skilow?? podaj mi jkaie to sie zobaczy czy warto sie przezucic:P:P
Querix of Ice
11-10-2005, 23:04
Odpowiedz dłuzsza
Nie trenuj cluba ! nie oplaca sie skul staf ma gorsze statsy od f axe czy bright sworda i tak samo war hammer !!! jak juz mowili z annim tak samo masz SOVa i SC-AXE a nie ma cluba ? -.-
Krótsza (10 znaków)
Zryło Cie ? -.-
Młoty nie są złe ;)
Wszystko jest dobre, wybierz co chcesz. Jeżeli już walczysz clubami, nie ma sensu się przerzucać. Chyba, że bardzo chcesz.
I tak prędzej czy później Cluby będą bardziej urozmaicone (tzn. już są..ale ciężko zdobyć) i łatwiej dostępne więc co to za różnica :)
Miałem kolege knighta 24 lvl ze skillami 59/55 i walił hity ponad 100 z fire axe.3 hitami zabił 15 lvla knighta
A w tej bajce byly smoki ?
Jasiu Bela
12-10-2005, 15:18
mam skile ../.. slabe jak ktos chce muj nick to :Bandit Bela :evul:
Ogon Levitaurim
12-10-2005, 15:57
Najpopularniejsze bronie:
CLUB
atk obr cap 1/2hand
-Dragon Hammer 32 20 97 oz. 1 ręczna
-Skull staff 36 12 17 oz. 1 ręczna
-War hammer 45 10 85 oz. 2 ręczna
AXE
-Fire axe 38 16 40 oz. 1 ręczna
-Dragon Lance 47 16 67 oz. 2 ręczna
-Stonecutter Axe 50 30 99 oz. 1 ręczna 100lvl +
Sword
-fire sword 35 20 23 oz. 1 ręczna
-Bright Sword 36 30 29 oz. 1 ręczna
-Giant sword 46 22 180 oz. 2 ręczna
-SoV 48 35 42 oz. 1 ręczna 100lvl+
A wiec w czym tak bardzo odbiegaja od siebie bronie zazwyczaj kilkoma punktami ataku albo obrony czy 1 punkt ataku robi az tak wiekla rozncie obrazen ze GS jest drozszy kilkakrotnie wiecej? Przeciesz hity w 80% zaleza od skilli jak bedziesz mial bardzo dobre skille w clubie to tez bedziesz mogl bardzo latwo expic i nie dostawac poteznych hitów. Słaba obrona clubów.
Bardzo latwo to zniwelowac robiąc lepsze skille.
@edit
podczas pisania tego postu zobaczyłem na zegarek i zauważyłem ze musze szybko wyjsc na basen. Juz poprawiłem błedy
CLUB
atk obr cap 1/2hand
AXE
-Dragon Hammer 47 16 67 oz. 2 ręczna
-SSA 50 30 99 oz. 1 ręczna 100lvl +
Sword
-SoV 48 35 42 oz. 1 ręczna
A wiec w czym tak bardzo odbiegaja od siebie bronie zazwyczaj kilkoma punktami ataku albo obrony czy 1 punkt ataku robi az tak wiekla rozncie obrazen ze GS jest drozszy kilkakrotnie wiecej? Przeciesz hity w 80% zaleza od skilli jak bedziesz mial bardzo dobre skille w clubie to tez bedziesz mogl bardzo latwo expic i nie dostawac poteznych hitów. Słaba obrona clubów.
co to jest ssa ? o,0
a sov keimu nie jest od 100 plus ?
Lonely Nabz0r
12-10-2005, 18:57
Ehhh... młoty to młoty tamto. Weź swordy, bo najlepsze, mają tyle def'a że ło Jezu, a jak Anni~zrobisz to masz SoV'a. Albo weź axe bo tyle ataku, że ja niemogę a hity takie lecą, nonono....
Luuuuuudzie.... Czy wy zapomnieliście, że Tibia to gra a nie wyścigi????
Tibia to gra "rpg" a w grach tego typu chodzi o jak najwieksze odczuwanie przyjemności, czyż nie?
To niejest zimna kalkulacja co wziąść by być najlepszym i wogóle być mastah'em...
Bierz co chcesz, to jest Twoja postać i to Ty masz odczuwać przyjemność, coś co przyciąga Cię do gry za każdym razem.
Matematyke i kalkulacje masz w szkole, a Tibia to tylko gra...
Bul Khatos
12-10-2005, 22:21
Club to bardzo fajny typ broni lubie jej uzywa i nawet jezeli z anni~ nie ma dobergo cluba to i tak jest on dobry bo tani i tu nadrabia a i tak dmg zalezy od skilli w wiekszosci a przecierz to tylko 1 mniej atkaku od GS i dwa mniej atk od DL w przypadku WH a jest bardzo duzo tanszy od GS i DL
Brr, to podejście "Cluby to shit! Swordy forever! Tylko ****e pakuja w cluby!" mnie dobija. Powiedzcie mi: Czy przed 100 lv jest to jakakolwiek różnica? 2 punkty ataku? Śmiechu warte. A po 100 lv? Jak już się domęczy, to po kit się później przerzucać? Ja tam knajtem (32 lv...) od początku bawiłem się clubami i... Bardzo mi się ta zabawa podoba. Nie widzę zbytniej różnicy w hitach między sobą a znajomymi walczącymi swordami/axami - Tak czy wspak, w pewnej chwili co do broni - każda się zatrzymuje. Axe na fire axe/dragon lance, cluby na skullstaffie/war hammerze i swordy na bright swordzie/giant swordzie. A potem już się zdążymy przyzwyczaić... (Swoją drogą - CipSoft faktycznie powinien wprowadzić thunder hammera, jako że trochę głupio, że axe/swordy biją bronią lepszą od warhammera używając jednej ręki...)
A po 100 lv? Jak już się domęczy, to po kit się później przerzucać?
na 100 lev masz srednio 86-88 skilla, nawet jesli nie trenowales dlugo. Robienie tego od nowa tylko dlatego,ze cluby suxx to kompletny idiotyzm.
Nie widzę zbytniej różnicy w hitach między sobą a znajomymi walczącymi swordami/axami
hity sa losowe, 1-2 pkt roznicy w ataku przy takich samych skillach nie robia roznicy.
CipSoft faktycznie powinien wprowadzić thunder hammera
Jestem przekonany, ze przy tym wszystkim co CiP robi dla zbalansowania klas niemozliwe jest, zeby pozostawil tak duza luke w balansie broni. TH na bank gdzies tam sobie lezy.
Mloty w Tibii sa o duzo za slabe! Powinno byc wiecej dwurecznych, POTEZNYCH hammerow! Zawsze uwazalem, ze mloty to bron najlepsza, najpotezniejsza, ale w Tibii jak widac tak nie jest, a szkoda.
Jasiu Bela
13-10-2005, 15:02
Ehhh... młoty to młoty tamto. Weź swordy, bo najlepsze, mają tyle def'a że ło Jezu, a jak Anni~zrobisz to masz SoV'a. Albo weź axe bo tyle ataku, że ja niemogę a hity takie lecą, nonono....
...
1)sworduw nie biore bo za drogie
2)w poprzednich postach pisalem ze nie mam zamiaru robic anni i 100 lvla
3)wziełemm axy bo spoko hity lecą
PS:widziałem na fiklmie ze 70 lvl knight miał skille 92/91(nie mam linku do tego filmu
CLUB
atk obr cap 1/2hand
AXE
-Dragon Hammer 47 16 67 oz. 2 ręczna
-Stonecutter Axe 50 30 99 oz. 1 ręczna 100lvl +
Sword
-SoV 48 35 42 oz. 1 ręczna 100lvl+
@edit
podczas pisania tego postu zobaczyłem na zegarek i zauważyłem ze musze szybko wyjsc na basen. Juz poprawiłem błedy
To ja cie poprawie jeszcze bo dragon hammer to cluby
zamiast tego powinna sie dragon lanca znaleźć :P
na 100 lev masz srednio 86-88 skilla, nawet jesli nie trenowales dlugo. Robienie tego od nowa tylko dlatego,ze cluby suxx to kompletny idiotyzm.
No to sie chyba mylisz
Podam ci przykład Athaniel aktualnie 136lv
Miał 92 cluba gdy sie przeżucił na axe, teraz ma coś około 83~axe
i Sca. ;)
ja na twoim miejscu zaczął trenowac axe bo cluby dla knightow sa beznadziejne ja będziesz chciał miec np. sorca to mozesz cluba wybrac bo bron w tmy przypadku jest mało ważna ;)
Ogon Levitaurim
13-10-2005, 17:08
Sprawdziłem jak duzo daje atak broni na skillu 75
CLUB
=>Dragon hammer atak 32 =>152
=>skull staff atak 36 =>171
=>War hammer atak 45 =213
Axe
=>Fire Axe atak =>180
=>Dragon Lance atak 37 => 213
=>Stonecutter axe atak 50 =>237
Reszte dopisze potem narazie musze isc do teatru
Hunter :-)
13-10-2005, 17:26
Wg mnie to tylko statystyki. I tak duza czesc osob wybiera cluby bo na Rooku jest mace i jak zrobi sie nia 17skilla to juz nikt grajac mace nie chce sie przerzucac na swordy czy axe. A z reszta 8 lvl na mainie to jest czas najgorszy dla kazdej postaci. Gdzie nie jestes ktos chce cie oszukac czy zabic (pk) dlatego wyrobione skille w clubach sa decydujace wiec majac 30 lvl nikt nie bedzie robic od nowa skilla axe czy sworda. CLUBS FOREVER!!! :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:
i Sca. ;)
Zaden argument. Wychodzi na to, ze ma skilla porownywalnego ze srednim ryckiem na 60 lev i jedyna jego przewaga to sca. A poszlo mu ~200-250h przez ktore mogl zrobic sporo ciekawych rzeczy.
Sprawdziłem jak duzo daje atak broni na skillu 75
CLUB
=>Dragon hammer atak 32 =>152
=>skull staff atak 36 =>171
=>War hammer atak 45 =213
Axe
=>Fire Axe atak =>180
=>Dragon Lance atak 37 => 213
=>Stonecutter axe atak 50 =>237
Reszte dopisze potem narazie musze isc do teatru
BUAHAUHAUHAUAHUAHUAHUAHUAHUAHUAHAUHAUHAUHAUHAUAHUA HUAHUAHAUHAUHAUHAUHAUAHUAHUAHUAHUAHAUHUAHAUHAUHAUH AUAHUAHUAHAUHAUAHUAHUAHUAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 111111111111111oneoneone
Podgrzybek
13-10-2005, 17:48
Błeeeeeeee mam nadzieje że jesteś na max 10 lvl nie dość że club to ścierwo pozatym am słaby atak ale jest tani knajci naczęściej biorą sworda z resztą też tak wziełęm ze skilami 45 sworda 13 lvl i serpnt swordem waliłem z minotaura około 60hp
BUAHAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHA HAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA AHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAH HAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHA HAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA AHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA
stary jaki char, chyba siedziales nad nim z 6 miesiecy noi ten bet hit 60 wymiatasz
wezcie sie nie chwalcie lepiej swoimi charami
~your podgrzybek
BUAHAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHA HAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA AHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAH HAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHA HAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA AHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA
No to sie chyba mylisz
i Sca. ;)
Nie myli się. Co z tego, że jeden gosc stracił kilkaset godzin swojego życia na przerzucanie się z broni na broń dla kilku pkt ataku? To nadal jest idiotyzm.
Zapewne dobrych clubów leży gdzieś sporo...Tylko, jak to Knightmare określił "gracze nie potrafią rozmawiać z NPC'ami"...
Nie myli się. Co z tego, że jeden gosc stracił kilkaset godzin swojego życia na przerzucanie się z broni na broń dla kilku pkt ataku? To nadal jest idiotyzm.
Zapewne dobrych clubów leży gdzieś sporo...Tylko, jak to Knightmare określił "gracze nie potrafią rozmawiać z NPC'ami"...
ha, wiedzialem ze sie bedziesz wypowiadal :PPP
ale i tak cluby leża długie i kwiczą bo tak musi byc, cos lezy, zeby cos moglo stalo :-]
Skull Staff jest najslabszy z najmocniejszych jednorecznych ogolniedostepnych broni
War Hammer jest najslabszy z najmocniejszych dwu recznych ogolnodostepnych broni
Thunder Hammer plasuje sie posrodku broni najmocniejszych unikatowych
nie wspomne, ze TH jest "troszke" trudniej zdobyc niz pozostale dwie bronie
TH jest "troszke" trudniej zdobyc niz pozostale dwie bronie
tego nie wie nikt :D
Przy pozostalych broniach roznica jest na tyle mala, ze kompensuje ja znacznie fakt, ze cluby znacznie latwiej zdobyc. Prblem natomiast lezy gdzie indziej.
Nie, nie jest brak dobrej broni 48-49 atk. Brak dobrej _jednorecznej_ broni o takich statsach, HoW nie rozwiazuje sytuacji, gdyz podczas expienia na dragach/ of naprawde robi roznice czy przy 90+ shieldingu korzystamy z mms czy blokujemy bronia.
Do 100 levela naprawde nie ma roznicy jaka bronia sie walczy.
Jesli planujesz ( i masz mozliwosc ) zrobic 100+, na pewno wiesz jakiego wyboru dokonac.
Oryginalnie napisane przez emilok
TH jest "troszke" trudniej zdobyc niz pozostale dwie bronie
tego nie wie nikt :D
powiem tylko tyle
OMG
i nie ze sie smieje czy cos, ale jak nic o tym nie wiadomo, to jest to żadsze chyba, nie ?
Lonely Nabz0r
14-10-2005, 01:37
1)sworduw nie biore bo za drogie
2)w poprzednich postach pisalem ze nie mam zamiaru robic anni i 100 lvla
3)wziełemm axy bo spoko hity lecą
PS:widziałem na fiklmie ze 70 lvl knight miał skille 92/91(nie mam linku do tego filmu
Co do punktu nr 2 -- niepisalem ze jak TY zrobisz anni albo 100lvl tylko ogolnie ze na setnym lvl i po anni'm jest mozliwosc wziecia Sov'a albo SC'a
Ale nadal podtrzymuje zdanie -- rpg w tibii wzieło i zdechło....
Simka.. mam pytanko co to jest soul:O i do czego ono służy ?:P
Fire Necromacer
14-10-2005, 10:02
Up...
Solupoits to jest takie cuś co daje energie dla sorców\drutów\pallów na robienie runek (bardzo mi się soule nie podobają i dlatego mam knighta....)
Uzupełniasz soule expiąc (1 soul na 2 minuty expienia FACC, a dla PACC to o niebo szybciej...) Knightci mają daleko.... soule :)
A kiedy bdziesz chciał zadać kolejne idiotyczne pytanie... POSZUKAJ!!!!!!
@emilok:
Wlasnie logicznie rozumujac z tego ze nikt nie wie jak to zdobyc wynika ze nikt nie moze byc pewien ze to jest quest na poziomie trudnosci anni~ ( a nie np. bardziej skomplikowany ale latwiejszy ).
A ze jest rzadsze wcale nie znaczy ze trudniejsze do zdobycia.
Ogon Levitaurim
14-10-2005, 16:53
BUAHAUHAUHAUAHUAHUAHUAHUAHUAHUAHAUHAUHAUHAUHAUAHUA HUAHUAHAUHAUHAUHAUHAUAHUAHUAHUAHUAHAUHUAHAUHAUHAUH AUAHUAHUAHAUHAUAHUAHUAHUAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 111111111111111oneoneone
Omg jaki newbie mysli ze podalem hity jakie zadaje sie non stop i bez przerwy żal.pl
Virusmaxi
15-10-2005, 17:12
Ja tam mam W Hammer i mi się podoba...
Mój best hit to 81 na skillach 29/16...
Pro-player
15-10-2005, 18:00
Club to najgorsza broń!!
Na wyzaszm lvl bedziesz bardzo zalowac ze z niego bijesz.To nie prawda ze jest tani - skull staff ( 20 k ). Jest troszke lżejszy niz miecze ale to wlasnie miecze są najlepsza bronia dla wszystkich profesji ( pomijając palka - bije z dystansu ). Na twoim miejscu zmienil bym clubu na swordy od razu.
<<<Kiemi>>>
15-10-2005, 18:24
A wiec tak...mysle ze cluby dla knighta nie sa najlepsze bo pozniej z 35 lvlqiem zostaje ci biegac tylko ze skull staffem..to jest wada...zaleta jednak jest taka ze wszystkie cluby sa w miare tanie ;)
@EDIT
A zapomnailem o war hammerze sorrki :] ale zauwazcie ze jak latacie z war hammerem to wam shielding nie rosnie ;/ przez to mozecie sobie skille zepsuc :( :( :( :( :( :(
dla knightow jest sword EWENTUALNIE axe
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! ROTFL !!!
ewentualnie axe,
HAHAHAHAHAHA!!!
Rozbroiłeś mnie.
Chcę Ci uświadomić, że w pewnym sensie axe jest lepsze od sword, Dlaczego?
Otóż axe ma więcej ataku niż sword (przykład: Giant sword 46 atk Dragon Lance 47 atk) lecz gorszą obrone. Jeśli chodzi o Anni~ to lepszy jest SCA bo ma 50 atk a SoV 48.
Ogólnie rzecz biorąc, axe są lepsze dla high levelów, ponieważ mają więcej atk = szybszy exp. Ale swordy są lżejsze (knightowi nie robi różnicy 10-20 capa) i mają większą obrone, lecz w tej dziedzinie, również nie robi to zbytnio różnicy.
Jak juz ktoś mówił - Do większości potworów (jeśli chodzi o blokowanie) jest potrzebne bardziej hp. Lecz jak się ma dobre eq to nie ma różnicy czy twoja broń ma shielda (przykładowo) 25 czy 28.
To by było na tyle.
Co do war hammera, to możesz spokojnie nim expić nawet na 100+ levelu.
@EDIT
A zapomnailem o war hammerze sorrki :] ale zauwazcie ze jak latacie z war hammerem to wam shielding nie rosnie ;/ przez to mozecie sobie skille zepsuc :( :( :( :( :( :(
To akurat się tyczy wszystkich dwuręcznych broni...
Zapomniałem dodać ,że cluby mają większość dostępnośc w ringah
@emilok:
Wlasnie logicznie rozumujac z tego ze nikt nie wie jak to zdobyc wynika ze nikt nie moze byc pewien ze to jest quest na poziomie trudnosci anni~ ( a nie np. bardziej skomplikowany ale latwiejszy ).
no kurde wlasnie dobrze gadasz, ale nie wiem dlaczego wysowasz bledne wnoiski....
jesli bym powiedzail ze th jest niedostepny, nie sklamalbym
zaraz pewnie bys odpisal : jak nie jak tak, tylko jeszcze nieodkryto jak go mozna;
czyli wlasnie jest niedostepny, ale napisalem "troszke" poniewaz logicznie biorac jest praktycznie niedostepny, jak tu sie ze mna nie zgodzisz?
A ze jest rzadsze wcale nie znaczy ze trudniejsze do zdobycia.
a ze trudniejsze do zdobycia nie znaczy ze trzeba zaciukać xx demonow przywolujacych faraonów, trudniejsze do zdobycia czyli zadsze, jak to mozna nie kumac, hę
a ze trudniejsze do zdobycia nie znaczy ze trzeba zaciukać xx demonow przywolujacych faraonów, trudniejsze do zdobycia czyli zadsze, jak to mozna nie kumac, hę
Hipotetyczna sytuacja : quest na jakis fajny drobny przedmiocik, odkryla go przez przypadek jedna osoba. Przedmiocik lezy sobie u niej w domku, oczywiscie osoba nie poda rozwiazania nikomu. Mamy 1 egzemplarz przedmiociku na wszystkich serwach, bronia go trolle ( albo inne bugi, co za roznica ). Jest banalny do zdobycia - wymaga znalezienia kluczyka, ale niesamowicie rzadki.
Zlapales ?
Nie gadajcie o TH !! SOV i SSA !! i tak wiekszość z was ich nie bedzie mieć i nie ma !! Sam nie mam i nie mialem ale co do wybrania rodzaju Broni zawsze brałem Swordy !! i zawsze będe je brać !! ale axe też mogą być !!
W axach i swordach jest 1 różnica !! że axe sa do nawalania a Swordy bardziej do blokowania !!
że axe sa do nawalania a Swordy bardziej do blokowania !!
gadasz bez sensu.
Valdemar
16-10-2005, 22:29
Widze że nie ma tu wielu fanatyków cluba :baby: .
Jednak pomimo dyskryminacjii tego ciekawego rodzaju broni sam jej używam.
Why?? Oto plusy zauważone przezemnie:
*dostępnośc broni club (porównajmy faxe z ss lub bright sword z ss)
*cena broni club (różnica d lance - warhammer ~ 50-80k <troche UHow>)
*oryginalonść broni
*legendarny thunder hammer (wielka tajemnica, która po odkryciu wywyższy club nad axe i swordy)
*war mace jako loot z faraonów
*HoW jako najlepsza broń dwuręczna dostępna z tajemniczego questa
*crowbar (najlepsza broń do treningu)
*dostępność, cena i ilość club ringów
*waga ss :baby: (zawsze te 1-2 bp UHów wiecej)
Sir Emilio
16-10-2005, 22:37
ja tam używam axe dla knightow nie polecam clubow
1. 2-reczna bron ma najslabsze staty
2. 1 reczna bron ma slabszy def niz np. fire axe
3. axe ringi tez sa latwo dostepne
4. nie ma broni annihilatorowej club'owej
dla sorcow club moze byc... sam go uzywalem
Leweracja
16-10-2005, 22:37
dla knightow jest sword EWENTUALNIE axe - nigdy nie bierz clubow, przezuc sie jak najszybciej(po annihilatorze nie ma cluba a sword/axe jest i to jaki)
1. 99% knightow nie dochodzi do anihilatora wiec to nie jest powod
2. Cluby sa najtansze i najlatwiejsze do zdobycia
3. Sa slabsze ale nie znacznie
and The best:
4. Najtansze czyli ich najmniej szkoda a za 1k-3k (zalezy od swiatu) za war hammera i 1 dzien skillowania tak do 40+ mozna na afkerach niezlego loota zebrac ;D
Hipotetyczna sytuacja : quest na jakis fajny drobny przedmiocik, odkryla go przez przypadek jedna osoba. Przedmiocik lezy sobie u niej w domku, oczywiscie osoba nie poda rozwiazania nikomu. Mamy 1 egzemplarz przedmiociku na wszystkich serwach, bronia go trolle ( albo inne bugi, co za roznica ). Jest banalny do zdobycia - wymaga znalezienia kluczyka, ale niesamowicie rzadki.
Zlapales ?
sprobuje ci to po chlopsku wytlumaczyc na twoim przykladzie,
ten quest item o ktorym wspomniales wg ciebie jest rzadki
moje pytanie brzmi "czy jest trudny do zdobycia?"
twoja odpowiedz zapenie bedzie brzmic "nie, jest latwy w zdobyciu" ( wnioskujac z wypowiedzi poprzednich )
wiec nastepuje moje pytanie "jak jest latwy do zdobycia to czemu go ma malo ludzi ?"
- bo jest rzadki
- a czemu jest rzadki ?
- bo jest trudny do zdobycia?
- wkoncu :-]
Tak, jest latwy w zdobyciu.
Czemu ma go malo ludzi ? Bo nikt nie wie jak go zdobyc ( --> czyli nie wie ze jest to banalnie latwe )
dalsza dyskusja nie ma sensu, nie o tym jest ten temat.
Ja jestem knightem i uwielniam club i zachecam to uzywania tych broni a poza tym w anni moze se present wziasc:):P
Ziom Patryk
26-10-2005, 17:26
Nie bierz clubów dla knighta-nigdy. Moim skromnym zdaniem dla knighta najlepsze sa axe. :topornik2
Bennassi
27-10-2005, 15:44
Club najgorsza bron jaka mozna walczyc wez axe lub swordy dla knight
Lonely Nabz0r
29-10-2005, 00:10
Gdyby Polska miała chociaż w 1/100 tak profesjonalnych maklerów giełdowych jak wy jesteście "kalkulatorami opłacalności" broni w Tibii, to wyszlibyśmy z kryzysu gospodarczego w 3 tygodnie.
Ale co z tego, skoro każdy byłby taki sam??
czyt. tylko swordy i axe'y = każdy biega z tym samym, czyli i w życiu prywatnym niemoglibyśmy być inni, odstawać od reszty bo to by było NIEOPŁACALNE! A czy niechodzi o to aby każda postać była na swój sposób wyjątkowa, zawierała cząstkę duszy gracza, któr ją prowadzi od początku?
Ja uwielbiam magów, Ty uwilbiasz rycków, oni wielbią palka (chociaż paladyn w Tibii dalece odmienny jest niż jego rzeczywist odpowiednik...plax paladyn z kusza >.< )
a) rpg już zdechło
b) zdechnie jeszcze bardziej bo Tibia stanie się grą, w którą się gra by być tak jak inni, najciszem z brightem albo f axem.
Tylko po co? Się pytam >.<
Eeee tam cluby sa najlepsze dla profesji magicznych(drutow,sorcow)bo sa lekkie i tanie (nie mowie o SS'ie :))
czemu skoro to wlasnie on jest lekki i z reguly niedrogi ?
takiem moje spostrzeżenie, ale nie wiem czy trafne, piszecie że najlepsze dla srca są cluby ponieważ są lekkie [to fakt] i tanie [to też], ale czy nie lepszym rozwiązaniem dla nich nie byłyby miecze, skoro jak piszecie mają lepszy def. Wiem że mag nie walczy wręcz tylko z dystansu, ale w wypadku przypadkowego bezpośreniego starcia z potworami [np. zajście z dwóch stron w wąskim tunelu] nie lepiej było być w posiadaniu miecza z lepszym def od cluba ?
takiem moje spostrzeżenie, ale nie wiem czy trafne, piszecie że najlepsze dla srca są cluby ponieważ są lekkie [to fakt] i tanie [to też], ale czy nie lepszym rozwiązaniem dla nich nie byłyby miecze, skoro jak piszecie mają lepszy def. Wiem że mag nie walczy wręcz tylko z dystansu, ale w wypadku przypadkowego bezpośreniego starcia z potworami [np. zajście z dwóch stron w wąskim tunelu] nie lepiej było być w posiadaniu miecza z lepszym def od cluba ?
Nie ponieważ liczy Się defens tego co ma go więcej. W wypadku broni jednoręcznej będzie to tarcza. A więc Def. z miecza się nie liczy. Inaczej jest bowiem w wypadku broni dwuręcznej. Lepiej mieć Giant Sworda niż np. War Hammera. Ale i tu powstaje kolejna zależność...tzw. CAP...mag z mieczem ważącym ok.180 oz. to ździeba przesada, Więc albo D-lance, albo nosić tarcze , i wtedy bron nie jest zbyt istotna. UWAGA - odrazu mówie ze to co pisze nie jest na 99% potwierdzone, to są przypuszczenia, które były już rozważane na forum. A CIPSoft trzyma ten 1% dla siebie.
slawekmag
01-11-2005, 14:50
Miecze może i są najlepsze ale dle +100lvl a większoś z was nie dojdzie nawet do 80 :baby:
Krwawy Koteczek
01-11-2005, 15:06
Def miecza zbytnio nie pomoże przy skilu 20 (na silniejszym potworku, na rocie pomoze -.- )
@ DR.UTi
Ktoś na tibianews.net już to sprawdził blokjąc magiem slabego potwora i wyszło, że def broni się liczy...
Przeszukaj shortnewsy z tego albo poprzedniego miesiąca.
elite knait
29-12-2005, 00:39
Przeczytałem dokładnie wasze wypowiedzi,niekture mnie śmieszą niekture mnie interesuja.Sam walcze clubami,mam skille jakie widać obok,zastanawiałem się czy się nieprzeżucić na axe,można powiedzieć że miałem lekie załamanie,lecz niezrobie tego,ponieważ podbudował mnie ten post,lub raczej wypowiedzi Vil.Za co jej dzienkuję:)
Osobiście uważam że cipsof,w następnym update wprowadzi zmiane i TH będzie wypadać z Demona lub bendzie dostępny w ani i jestem tego pewny
Smash-Shady
29-12-2005, 00:53
Oj Oj...co wy sie czepiacie tych clubow....wg. sa bardzo fajne...ladnie wygladaja (ss) i sa bardzo dostepne...i tanie..
jest taka sytuacja:
knajcik wychodzi z rooka...skiluje:
-wybiera cluby-dobija do 55 i ma np 1k z mobow ze skilowanka-moze so kupic war hammera i expic i zbierac na ss
-wybiera swordy-dobija do 55 i ma np 1k gp...i co za to kupi...ewentualnie spika lub serpenta...to so poexpi na trollach/dwarfach :/
Oj Oj...co wy sie czepiacie tych clubow....wg. sa bardzo fajne...ladnie wygladaja (ss) i sa bardzo dostepne...i tanie..
jest taka sytuacja:
knajcik wychodzi z rooka...skiluje:
-wybiera cluby-dobija do 55 i ma np 1k z mobow ze skilowanka-moze so kupic war hammera i expic i zbierac na ss
-wybiera swordy-dobija do 55 i ma np 1k gp...i co za to kupi...ewentualnie spika lub serpenta...to so poexpi na trollach/dwarfach :/
no ta a popatrz w przyszlosc.... chodzisz z skull staffem blokowac chyba ze wybierzesz bsa i z nim blokowac a pozatym jest tak nie masz czasu na tibie i wiesz ze nie dobijesz lvl 100+ wybierz club bo po co inne a jak grasz dlugo axe/sword ja wybralem axe
Jerzolux
30-12-2005, 21:44
Ja jestem knightem i uwielniam club i zachecam to uzywania tych broni a poza tym w anni moze se present wziasc:):P
Masz rację cluby są fajne chociaz skile wolno lecą ale mi udzlo sie zrobic na 9 lvlu skile 35 na 34 i sie ciesze :cup: ale uwazam zee swordy tez niczego sobie a axy tez nawet nawet
1.Club
2.Axe
3.Sword
Masz rację cluby są fajne chociaz skile wolno lecą ale mi udzlo sie zrobic na 9 lvlu skile 35 na 34 i sie ciesze :cup: ale uwazam zee swordy tez niczego sobie a axy tez nawet nawet
1.Club
2.Axe
3.Sword
Boże chroń Polskę....
@Topic
Cluby nie są złym wyborem. Kiedy ktoś ma już wysoki lvl, to wielkiej różnicy mu nie zrobi czy potwór zbije go(:P) za 5 czy za 15, i czy on zbije potwora za 270 czy za 285(te liczby sobie wymysliłem ot tak)
hihihi....
Ja trenuje mojego knighta w cluby i dotychczas byłem zadowolony.....ale jak czytam wasze wypowiedzi to czuje że źle wybrałem :( ....czy na poziomie 69 opłaca mi sie zmienić sztuke walki? dodam że mam 40 w sword......
Jerkov Thundersword
07-01-2006, 21:50
Ja trenuje mojego knighta w cluby i dotychczas byłem zadowolony.....ale jak czytam wasze wypowiedzi to czuje że źle wybrałem :( ....czy na poziomie 69 opłaca mi sie zmienić sztuke walki? dodam że mam 40 w sword......
Ja tam uważam że skoro masz już np. 80+ skilla w clubie i 40 skilla w swordzie to bardziej opłaca się mieć 100 skilla w clubie niż 85 skilla w swordzie (zbliżony proporcjonalny czas treningu).
elite knait
07-01-2006, 22:22
Przeżyważ kryzys<----normalka też tak miałem prz ok.70/cluba,ale jak widzisz sam nadal go trenie:)Musisz się pozbierać :p
Palek Demon
08-01-2006, 00:46
Statysttcznie najlepszy jest
1 SWORD
2 AXE
3 CLUB
Każdy wybiera co cchce wszystko ma wady i zalety...Swordy som drogie cluby tanie...
Nie besztajcie ich, ci co wybrali cluby sami zrozumia jaki blad popelnili ;]
Na takich średnich światach np. Nebula wh chodzi po 1.5k około, d lance 80k około a gs 120k+ około.A jest między tymi brońmi jakieś 1-2 punkty ataku róznicy.
elite knait
08-01-2006, 10:47
Nie besztajcie ich, ci co wybrali cluby sami zrozumia jaki blad popelnili ;]
Niektórzy ludzie bardzo dobże znaja sie na tibi<-----------buhahaha
Najwajniejsze są ich spostrzeżenia<--------przykład macie:P(bez obrazy Tasiu)
Denerwuje mnie jedno - wasze główne uprzedzenie to to że na anni nie ma cluba... I po co te uwagi jak 85% z was nie zrobi anni? Jeśli ktoś nie robi anni to żadna różnica czy sword czy club (Bright Sword i Skull Staff maja ten sam atak). Z axe to rozumiem (Fire Axe 38 ATK). Dwuręczne bronie... Giant Sword i Dragon Lance mają cholernie duże ceny (60k lub mniej czy wiecej) a War Hammer zaskakująca cena :P Aż 800 gp - 1,2k !!! Na swoją obrone powiecie "ale Bright sword jest lepszy od Skull Staffa bo ma większy DEF" - Jak będziecie mieć Bright Sworda i jakąś tarcze z defem 30+ (np. Tower Shield) to będzie sie liczyła def tarczy nie broni... a moj nastepny argument na obrone clubów to jest że BS w porównaniu ze Skull Staffem troche więcej kosztuje.. wiec:
Nie masz pacca? Cierpisz czasami na brak kasy? Albo masz pacca ale nie zamierzasz robić anni? Wybierz cluby :]
Palek Demon
08-01-2006, 16:14
Na takich średnich światach np. Nebula wh chodzi po 1.5k około, d lance 80k około a gs 120k+ około.A jest między tymi brońmi jakieś 1-2 punkty ataku róznicy.
A na Calmera gs 18k d lance 20k i wh 800gp ;]
W Anni~ zawsze możesz wziąć SoV lub SSA i sprzedać go z dużym zyskiem :)
Lol ... poje**lo cie? Sca albo SoV sie nie sprzedaje tylko UZYWA Knightem... pomimo tego ze Thunder Hammer amozna zlootowac nie polecam ci clubow... poniewaz nie posiadaja odpowiednika Sca czy SoV a zdobycie TH to kosmiczny wyczyn ;) Na twoim miejscu bym sie przeskilowal na axe/sword bo bedziesz pozniej załował :/ spojrzcie na Athaniela ( 141 ek z isary ) zrobil 91 cluba a i tak wali teraz z axe ( cos kolo 85 skilla ) warto tyle zachodu robic?
OSOBISCIE POLECAM AXE NA 75 SKILLU WCHODZA HITY PO 200+ z D lance !
OSOBISCIE POLECAM AXE NA 75 SKILLU WCHODZA HITY PO 200+ z D lance !
Best 201 z Warhammera, skille 72/74. To tak dla rownowagi.
Powiedzcie,czy dobrze zrobiłem wybierając cluby? :confused:
Robie Knighta i nie wiem jakie są zalety i wady Clubów. :(
PS:gdzie jest dark cathedral i czy to jest dla PACC'ów??
A więc tak źle wybrałeś walcząc clubem bo :
-ma on słabą obrone
-dosyć słaby atak
Bardziej polecam sword (chyba najlepszy) :) z kilku powodów
-ma dużo ataku i obrony
-stosunkowo tani
A ceny takich lepszych swordów to :
http://images.tibia.pl/images/weapon/fire_sword.gif 3k-15k
http://images.tibia.pl/images/weapon/bright_sword.gif 10k-30k
http://images.tibia.pl/images/weapon/giant_sword.gif 10k-25k
Te ceny można spotkać na różnych servach np.Antica to Fs 3k a Celesta 5k-7k :)
Mimo iż nie walcze clubem postanowiłem zainteresować się tym tematem. Czytając to wszystko wkurzało mnie np. "i tak raczej anni nie wykonasz" lub "najwyższy lvl jaki osiągniesz to 85", a kilka postów dalej znów to samo X( . Moim zdaniem każda broń jest dobra sword, axe, club i każdy rodzaj ma swoje wady i zalety. Jeśli chodzi o najlepsze bronie tych rodzaji to: SoV i Stonecutter Axe można zdobyć z annihillatora, a thunder hammer z orshalbaala (Co moim zdaniem jest trudniejsze). Jednak o takich broniach osoby, które nie chcą osiągać wysokich lvl'i to nie muszą brać tego pod uwagę. JEDNAK UWAŻAM, ŻE KAŻDY WYBIERA TAKĄ BROŃ JAKĄ CHCE.
Mimo iż nie walcze clubem postanowiłem zainteresować się tym tematem. Czytając to wszystko wkurzało mnie np. "i tak raczej anni nie wykonasz" lub "najwyższy lvl jaki osiągniesz to 85", a kilka postów dalej znów to samo X( . Moim zdaniem każda broń jest dobra sword, axe, club i każdy rodzaj ma swoje wady i zalety. Jeśli chodzi o najlepsze bronie tych rodzaji to: SoV i Stonecutter Axe można zdobyć z annihillatora, a thunder hammer z orshalbaala (Co moim zdaniem jest trudniejsze). Jednak o takich broniach osoby, które nie chcą osiągać wysokich lvl'i to nie muszą brać tego pod uwagę. JEDNAK UWAŻAM, ŻE KAŻDY WYBIERA TAKĄ BROŃ JAKĄ CHCE.
Większość użytkowników uważa że sword i axe sąlepsze bo jest ich więcej mają lepszy atak i defa a zresztą poruwnajmy d-lance w-hammer i g-sworda
http://images.tibia.pl/images/weapon/giant_sword.gif
Atk:46
Def:22
Oz:180
Two handed
Wypada z: BEHEMOTH (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=24) DEMON (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=29)
http://images.tibia.pl/images/weapon/dragon_lance.gif
Atk:47
Def:16
Oz:67
Two handed
Wypada z: BLACK KIGHT (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=26)
http://images.tibia.pl/images/weapon/war_hammer.gif
Atk:45
Def:10
Oz:85
Two handed
Wypada z : HERO (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=44) WILD WARRIOR (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=70) BANDIT (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=133)
sam se zobacz ;) ja osobiście nic niemam do Broni obuchowych (CLUB) ale osobiście najbardziej podobają mi się swordy :)
elite knait
11-01-2006, 17:58
A więc tak źle wybrałeś walcząc clubem bo :
-ma on słabą obrone
-dosyć słaby atak
Bardziej polecam sword (chyba najlepszy) :) z kilku powodów
-ma dużo ataku i obrony
-stosunkowo tani
A ceny takich lepszych swordów to :
http://images.tibia.pl/images/weapon/fire_sword.gif 3k-15k
http://images.tibia.pl/images/weapon/bright_sword.gif 10k-30k
http://images.tibia.pl/images/weapon/giant_sword.gif 10k-25k
Te ceny można spotkać na różnych servach np.Antica to Fs 3k a Celesta 5k-7k :)
HEHHEHEHHEHE,i znowu spec<<------zejbiste ceny,ale sie niedziwie antica i celsta to stare światy a w szczególności Antica wienc się niedziw że ceny są tak banalne,bo gdzieindzie musial byś pomnoożyć te ceny razy-2,3 lub nawet 4
Większość użytkowników uważa że sword i axe sąlepsze bo jest ich więcej mają lepszy atak i defa a zresztą poruwnajmy d-lance w-hammer i g-sworda
http://images.tibia.pl/images/weapon/giant_sword.gif
Atk:46
Def:22
Oz:180
Two handed
Wypada z: BEHEMOTH (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=24) DEMON (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=29)
http://images.tibia.pl/images/weapon/dragon_lance.gif
Atk:47
Def:16
Oz:67
Two handed
Wypada z: BLACK KIGHT (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=26)
http://images.tibia.pl/images/weapon/war_hammer.gif
Atk:45
Def:10
Oz:85
Two handed
Wypada z : HERO (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=44) WILD WARRIOR (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=70) BANDIT (http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=133)
sam se zobacz ;) ja osobiście nic niemam do Broni obuchowych (CLUB) ale osobiście najbardziej podobają mi się swordy :)
No widze. Fakt są różnice przykładowo w obronie, ale ja nie upieram się przy club, sam mam sworda, ale powiedz czy można powiedzieć, że club jest do bani? Gdyby tak było cipsoft by chyba go nie robił. Druga sprawa chyba każdy sam wybiera jaką bronią ma walczyć. A to, że inni uważają, że swordy są lepsze to niech se uważają. (sam mam sworda, ale osobiście uważam, że każda broń jest taka sama, bo ma zalety i wady.)
Bledem jest pisanie, ze swordy maja dobry atak a cluby slaby, skoro maja praktycznie taki sam. To jest jak porownywanie pod wzgledem ataku fs z bs. Roznica naprawde nie jest odczuwalna.
Faktem jest jednak ze mozna przyczepic sie do 10 defu warhammera, co orbi wyrazna roznice ( m.in przez to zaczalem trenowac zeby zrownowazyc shieldingiem ).
Swordy przegrywaja wyscig na nowych swiatach, gdzie dopoki nie spadnie wyraznie cena spike/serpenta naprawde trudno jest zdobys podstawowa jednoreczna bron do walki z czymkolwiek.
elite knait
11-01-2006, 20:14
Tak sobie siedziałem i postanowiłem wam powiedzieć prawde mam nadzieje że ktoś się zemną zgodzi.Sword,axe,club nieważne co wybieżesz bo jeżeli jesteś dobrym knaitem to poradzisz sobie z każdą bronią:P Mam nadzieje że ja sobie poradze z clubem.Noi życze wam także drodzy koledzy knaici dobrych osiągnięć waszymi broniami :]
Zala Milis
12-01-2006, 06:19
ja tam wale z clubami, mam knighta i jakos mi to pasuje. oni wszyscy chca cie przeciagnac na swoja zla strone.zwroc uwage ze serpent sword koszutuje ok.1k a c mace ktora ma 2 pkt. atk. wiecej ok 300 gp! wh tez jest tani a poza tym malo waza. ja wybralem cluby i jakos sie ciesze tak jak moj kolega. widac mozna....
ja tam wale z clubami, mam knighta i jakos mi to pasuje. oni wszyscy chca cie przeciagnac na swoja zla strone.zwroc uwage ze serpent sword koszutuje ok.1k a c mace ktora ma 2 pkt. atk. wiecej ok 300 gp! wh tez jest tani a poza tym malo waza. ja wybralem cluby i jakos sie ciesze tak jak moj kolega. widac mozna....
"na swoja zla strone"- lol
Ja nie zamierzam oszczedzac na kasie by kupic sobie gorszej jakosci bron, wole wydac te 10 czy 15 k wiecej i miec te dl niz jakis wh
"na swoja zla strone"- lol
Ja nie zamierzam oszczedzac na kasie by kupic sobie gorszej jakosci bron, wole wydac te 10 czy 15 k wiecej i miec te dl niz jakis wh
Wiesz jak ziomek jest początkującym knightem to będzie mu trudno uzbierać 10k. Więc dla takiego początkującego łatwiej jest kupić wh niż przykładowo bs, nie wspomne o dl.
Sir'Matek
14-01-2006, 09:49
Nie radze tego swinstwa wybierac. polecam raczej sword albo axe (fista tez nie polecam :p) Poniewaz na 100lvlu o ile bedziesz mial taki (bez urazy) bedziesz latal ze skull stafem lub z war hammerem? wiekszosc knightow jak i ja zniecheca sie do wybierania cllubow. Sa tylko 4 zalety tego rodzaju broni:
1. Skull staff jest lekki
2. Tanie
3. Maja Crowbar (atk:6 def:6) ----> dobry do treningu ale drogi
4. Na Elysi (taki server na ktorym Orshabala zabito po raz pierwszy) sprzedaje kolo z 4mln gp thunder hammera
I wszystko jasne....
NIE POELCAM
alfae alend
14-01-2006, 10:09
ja wybrałem cluba i przy skilach 42/42 na 10 levl wale z clerical mace 28/15 i w dwarfa wchodzi 50+ mi to wystarcza ... a skile jeszcze rosna :P:P Mi sie podoba walic clubem
wszystkie typy broni club/sword/axe są dobre więc mi to rybka czym walcze :) bo na to samo wychodzi :]
Nie radze tego swinstwa wybierac. polecam raczej sword albo axe (fista tez nie polecam :p) Poniewaz na 100lvlu o ile bedziesz mial taki (bez urazy) bedziesz latal ze skull stafem lub z war hammerem? wiekszosc knightow jak i ja zniecheca sie do wybierania cllubow. Sa tylko 4 zalety tego rodzaju broni:
2. Tanie
4. Na Elysi (taki server na ktorym Orshabala zabito po raz pierwszy) sprzedaje kolo z 4mln gp thunder hammera
I wszystko jasne....
NIE POELCAM
Stary już mówiliśmy, że większość nie wbije ci 100 lvl!! A poza tym jak masz club i 100 lvl and up. Możesz z ekipą na orshalbaala i może th wypadnie :P (zależy jaka ekipa!!)
wszystkie typy broni club/sword/axe są dobre więc mi to rybka czym walcze bo na to samo wychodzi
zgadzam się z tobą w 100 %
Juz kiedys ktos to napisal:
wybierz taka bron ktora tobie najlepiej odpowiada, niepatrz na statystyki tylko na to jakim chcesz byc knightem.
1. Chcesz roztrzaskiwac czaszki przeciwnikom i lamac im kosci? - wyslij sms-a o tresci "club" na 79XX.
2. Chcesz obcinac swoim wrogom czesci ciala? - wyslij sms-a o tresci "axe" na 79XX .
3. A jezeli wolisz ich przeszywac zimnym/rozgrzanym ostrzem- wyslij sms-a o tresci "sword" na 79XX.
Nie psojcie sobie rpg-owego klimatu. To tylko jakies glupie statystyki, grajac bawcie sie. Nie obliczacie na kalkulatorach, ktora bron jest lepsaza bo to do niczego niezmierza.
filcio50
14-01-2006, 16:09
2. Tanie
I wszystko jasne....
NIE POELCAM
BAAAAAARDZO SIĘ Z TOBĄ NIEEZGADZAM JEST TAKA BROŃ JAK Thunder Hammer :) która przypomina Magic Sword
PS.Reszta swordów jest legendarna tak jak np. Magic Longsword według statystyk ma ją na ANTICE 4 osoby !!!
Magic Longsword według statystyk ma ją na ANTICE 4 osoby !!!
Niemozliwe !!!!111oneone
BAAAAAARDZO SIĘ Z TOBĄ NIEEZGADZAM JEST TAKA BROŃ JAK Thunder Hammer :) która przypomina Magic Sword
PS.Reszta swordów jest legendarna tak jak np. Magic Longsword według statystyk ma ją na ANTICE 4 osoby !!!
popieram choć nie dokońca, gdyż nie jestem pewien że ktoś ma magic longswordy na antice
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.