Pokaż pełną wersje : Seksizm W Tibii?!
A wiec tak jak w temacie.Ostatnio zaczęlem grac postacia damska.<<juz na rooku jacys idioci lazili za mna krok w krok itp ale to nic>> Gdy poszlem na maina zbijalem se spokojnie trolle.Jakis gosc przyszedl zabil mi trolle i jeszcze wyzywa np. BI**H itp. To ja mu mowie ze ma hunta od mojej wyzszej postaci..odwalil sie. Pozniej przychodzi jakis inny gosc...i mowie daj cos albo DED......hmmm... gdy gram postacia meska nawet na 8 lvl bardzo rzadko zdarza sie ze ktos robi takie rzeczy. X( .Czy wy jak gracie damska postacia tez tak macie??
Shein Silvershadow
12-10-2005, 14:12
To raczej nie ma różnicy, po prostu miałeś pecha i trafiłeś na takich ludzi;p Czasami nawet kobiety są faworyzowane;)
Dark Sven
12-10-2005, 14:30
Osobiscie jak ktos mowil mialas pecha bo ja gralem i nigdy takiego czegos nie mialem
Hunter :-)
12-10-2005, 14:57
Wg mnie w TIbii jestesmy faworyzowane ale czesto zdazaja sie idioci, ktorzy sa zboczeni. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:
omfg zdarzaja sie nooby ale nazwa tematu niepasuje do tego wszystkiego...jak to byl by seksizm to by przeciesh tak sie niezachowywali ;p
Dark Sven
12-10-2005, 15:44
Wg mnie w TIbii jestesmy faworyzowane ale czesto zdazaja sie idioci, ktorzy sa zboczeni. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:
Hyba se jaja robisz wy faworyzowane no nie wiem jak chyba puszczaja panie przodem do anni :D
Xan Arcanist
12-10-2005, 15:55
Osobiscie jak ktos mowil mialas pecha bo ja gralem i nigdy takiego czegos nie mialem
Ty nie mówić dobry polska...
@Topic:Ja tam nie widziałem ani poniżania ani jakiegoś faforyzowania...
Bartek of Calmera
31-10-2005, 09:05
Ja grałem postacią damską, gdy wyszedłem z świątyni na Rooku jacyś goscie walczyli o Carlin Sworda. Podszedłem, puściłem oczko do jednego (" ;) ").
gościu wymienił się ze mną na jabłko a później oddał mi to jabłko.
Postacią męską nigdy tak nie było.A szkoda :evul:
Bartek of Calmera
lvl:14
mlvl:2 :D
profesja: Knight
Best Solo: Slime
Best team: Hunter :\
Best hit: 65 w Rotworma :D:D "kill an enemy!"
Skills: 35\31 ;( :berserk:
Ludzie, wy już naprawdę nie macie o czym pisać...
Ja na Rooku dostałem chain armor i carlin sworda tylko dla tego ze miałem female :P.
lord orzech
01-11-2005, 06:48
No tak... wszystko fajnie ale na Fibuli NPC obsługują tylko facetow...
..::QRAS::..
01-11-2005, 08:01
wiekszosc osób grajacych w tibie to przedzial 10 - 12 latka wiec co mozna sie spodziewac ? -.-
Ja osobiście nigdy nie grałem female, ale mój kolega dla picu zrobił se taką postać, żeby se jaja porobić z innych :p . Udawał kobietę lekkich obyczajów, to loda robił, że stawał naprzeciwko i wydawał z siebie różne dźwięki typu mlask itp. a to drugie to sie obracał i też wydawał dźwięki. W 3 dni zarobił 800 gp ;) , ludzie mu po prostu rzucali kase za takie scenki, czasami go oszukali i nic ne dali, a czasami to nawet po 100 gp rzucali. Naprawdę, ludziom w Tibii to tylko jedno na myśli :P
Pozdro
Loron
Dreus Sergos
30-11-2005, 18:13
Do mnie tylko raz taki noobek na 8 lvlu podszedl, i mi powiedzial leave or die, a to bylo pod thais w whiteflower temple tam gdzie sie pickujesz, to ja mu powiedzialem ok, on sie spickowal, a ja na niego elegancko DSa zlurowalem :) Zmarnowalem co prawda jednego UH, bo musialem sie nachodzic, ale az milo mi sie zrobilo jak DS zadal mu hita za 176 a potem deda :)
Potem jak go zobaczylem to go ciutek przedrzeznialem i mowilem ciagle do niego "leave or die", nawet jak byl w depo :)
Bellatrix Vampirica
30-11-2005, 18:39
boże, nie zapomnę jak mój knight był jeszcze na rooku(kobieta), SIEDEM DNI jeden i ten sam brazylijczyk wołał do mnie "SEXO! SEXO! SEXO! SEXO!" albo teksty w stylu "18CM DE PENES! SEXO! SEXO! 18CM DE PENES!" 8o miałam w sumie niezły ubaw z niego...
na mainie są ludzie trochę bardziej dojrzali emocjonalnie ;)
Ja sie nigdy z czyms takim nie spotkałem. A sam od dziewczyny dostałem na rooku cooper shield, chain armor, katane, studded legs czyli wszystko to co najlepsze :).
Ja widziałam jak facet muwił "sell sex 20gp" i stawali naprzeciw siebie i robili cos w stylo "och", "jeszcze itp. Ja sama gdzy gralam po raz pierwszy ( nie wiedzialam jeszcze jak sie wklada itemy do bp :p ) to mi facet z powiedzeniem '' dziewczynom sie ustempuje" dał hatcheta, studded armor i studded shield .(na rooku, oczywiście.) Czasem jednak ludzie trzasną do mnie gadkę w styluB****CH. :confused:
Lord-Saimon
01-12-2005, 06:35
Ja na przykład kobiet niebije :P chyba ze niewiem ukradła by mi c-arma przykładowo i tak jak inni sadzą sa faworyzowane i niech tak zostanie :D
bieedronkaa
05-01-2006, 00:05
jestem kobietą i gram kobietą. to jest moja pierwsza postać i jedyna, nie mam więc porównania, ale...
DO WSZYSTKICH MĘŻCZYZN I CHŁOPCÓW na danubii :) :
1. jeżeli kobieta mówi nie oznacza to nie :)
2. proszę czytać ze zrozumieniem nasze wypowiedzi (słowo "buy" oznacza "kupować", co wiąże się z zapłatą :) nie mylić "fri itens plz"...jeżeli będę chciała czegoś za darmo poproszę :)
3. jeżeli pytam - odpowiadaj...szczerze
(np. -how much? (niech będą plate legs)
-fish or 1gp...<---to zła odpowiedź ;) )
4. jeżeli nie chcesz nadal powiedzieć ile warty jest item, który probujesz mi ofiarować pamiętaj...potrafię zapytać kogoś innego :)
5. jeżeli nie chcesz przyjąć zapłaty za item...pieniądze wyślę pocztą...poczta kosztuje, nie narażaj mnie na dodatkowe koszty :D
6. jeżeli już stwierdzisz, że naprawdę jestem kobietą:
a) nie atakuj mnie :*...ciekawe czy postępujesz podobnie na ulicy... ;)
b)gdzie mieszkam? w venore...dokładniej? jestem bezdomna ;) real? gram w tibię...nie szukam chlopaka/męża...nie pytaj...i tak nie powiem :evul:
c) nie proponuj wirtualnego seksu X(
d) jak już wspominałam...jestem nowa, ale jak zauważyłam...90% hipotetycznych ofert matrymonialnych, które otrzymuję zakrawa na pedofilię (z mojej strony :D )...nie jestem pedofilem...
7. odnośnie prezentów...chcesz obdarzyć czymś piękną kobietę :evul: ? idź na łąkę i zerwij kwiatka (może być najpospolitszy)...jako kobieta chętnie otrzymam biżuterię (tylko tę, która w tibii ma funkcję ozdobniczą...tylko ozdobniczą)...jeżeli przyjme prezent nie znaczy to, że jestem twoją tibijska narzeczoną B)
8. NIE OCZEKUJĘ RÓWNOUPRAWNIENIA...RZECZĄ OCZYWISTĄ JEST BOWIEM, ŻE KOBIETY SĄ ISTOTAMI DOSKONALSZYMI... :evul: B) ;)
@up:
:P oto ja twój kolega bieedronkaa :D <ten co daje i chce "5 rybek"
Osz ty :P, ja to zapoamiętam xD... Ale żeby aż na forum ;p
Jak ci coś wysyłam parcelem to też trace kasę wiec przyjmuj i nie narażaj mnie na dodatkowe koszty :D
Czarna_Mamba
05-01-2006, 18:30
Phh, różnie to bywa z tym równouprawnieniem... Ja najlepiej lubie łazić postacia męską, choć i tak wszyscy wiedzą, że jestem dziewczyną.
Rada do medium-high female:
Jak jakiś gość was obraża, nie czekać tylko radykalne środki stosować. ;)
Mały huncik zawsze pomaga, ale najlepiej olać idiotę.
Ignatius Fireblade
06-01-2006, 08:24
Istoty doskonalsze? Ehhh... To chyba powszechne mniemanie =.= No, ale, drodzy faceci, mamy dwa wyjścia:
1)postawić się (zdecydowanie odradzam. Po co dodatkowy hałas?)
2)odpuścić (ja tak robie i żyje... nawet przyjemnie :evul: Aha, żeby nie było! Ja i moja Pani jesteśmy zaręczeni!! Więc nie jestem wymądrzającym się singlem)
Seksizm? Akurat. Kobiety/dziewczyny nie dają sobie w kaszę dmuchać i, jeśli chcą, potrafią postawić na swoim. Powiem więcej, równouprawnienie jest wtedy, kiedy wy (dziewczyny) tego chcecie, a kiedy nie, to trza ustępować ;) Cokolwiek bym nie powiedział... Kocham moją Myszkę i... nie potrafię bez niej żyć. Z wami źle, bez was jeszcze gorzej :p <joke>
Paciorek_Paladyn
06-01-2006, 12:33
Ja dziewczyn nie bije! :)
Po za tym jak widze dziewczyne i pisze Free Items to zawsze cos dam!
A jak to pisze facet to nie daje :)
No wiec niech dziewczyny nie narzekaja bo maja lepiej! 8o
dla mnie ktokolwiek pisze 'free items' zasługuje na ignora.. rozumiem z kimś się zapoznać i jedna osoba postanowi coś podarować drugiej, bo ta okazała się sympatyczna, ale takie chodzące błaganie i wyłudzanie od innych działa mi na nerwy - w każdej grze i bez względu czy ktoś ma charka female czy male
tak łatwo jest coś samemu zdobyć, a takie osobniki się uparły, że ktoś inny im za darmochę bez wysiłku coś podaruje, nawet jeśli jest to ktoś obcy.. i to tylko dlatego, że mają wyższy lvl od nich... XD
ktoś kto 'prosi' od tak według mnie w tej grze wstydu nie ma i wchodzi na głowę innym..
co do dyskryminacji - z różnymi osobami się spotkałam, ale pewne jest, że jeśli trafi się ktoś, kto się narzuca niewieście, to znajdzie się na pewno kilku 'błędnych rycerzy', którzy od razu rzucą się owej damie na pomoc ;) (no.. chyba, że wyraźnie coś z poziomem tej damy nie będzie grać B))
tak samo często się takie 'panie' dyskryminuje, nie docenia ich - ot jakaś w sukience.. i nawet mogą nie zdawać sobie sprawy jak mocna to może być postać - bo wszak kto dziewczyny robi? albo po to by se jaja porobić, albo jakaś laska, która za pewne za bardzo sobie w grze nie radzi (:evul: takie podejście też czasem bywa.. i niech boją się wtedy gracze pvp, co to się takiej narażą)
za pewne postacią niewieścią łatwiej czasem zawierać znajomości, niż gdyby grało męską.. ot taka jakaś delikatność może w nich została i budzą czasem jakieś zaufanie ;)
d.Taube
bieedronkaa
07-01-2006, 05:18
z tym rownouprawnieniem to byłą żartobliwa wstawka...co do darmowych itemów...
Po za tym jak widze dziewczyne i pisze Free Items to zawsze cos dam! A jak to pisze facet to nie daje
to zachowanie właśnie mnie irytuje...szczególnie, że nie proszę o itemy ;) irytuje mnie, gdy ktoś na silę próbuje mi coś ofiarować. jeżeli będę to chciała to zarobię i kupię to sobie;) to, że jestem dziewczyną nie znaczy, że sobie sama nie poradzę ;) przykład sprzed chwili...stoje w depo, podchodzi br i uporczywie "fri itans"...po krótkiej rozmowie i wytłumaczeniu, że nic nie mam i jestem biedna jak mysz kościelna...zaczął rzucać na moją stronę itemy (notabene, lepsze od tych, które posiadam ;) )...i zrozum takiego :D
NO FRI ITANS 8o
MATI9630
07-01-2006, 07:09
Czy dziewczyna, czy chlopak, czy obojniak.. na pytanie "dasz coś?", Odpowiadam "tak, kopa w d*pę"...
PS. Ja nigdy właściwie nie prosiłęm o fri itanzy.. Nie jest jeszcze ze mna tak źle xPP
bieedronkaa
07-01-2006, 07:20
ja nie proszę o itemy, bo:
1. ambicja
2. niektórzy zaczynają od gry...ja zaczęłam od lektury tego forum :p
ale nie potępiam tych, którzy proszą ;)
Ignatius Fireblade
07-01-2006, 08:42
Zacząłem grę z podstawowym zestwawem. Teraz mam w miarę dobredo maga. Samemu mi się tego udało dokonać i jestem z tego dumny (odpowiednie kanały handlowe, popyt-podaż itd :evul: Grunt to planowanie... Ale nie oszukiwałem klienta ;) ) Dlatego nie rozumie jak można być żebrakiem w świecie, gdzi KAŻDY może być najpotężniejszy... Dlatego nieważne czy jesteś chłopak czy dziewczyna nic nie dam. Chyba, że perm ignore... Zatem zastanówcie się, nim zaczniecie spam'ować na kanałach trade lub game chat, bo większość społeczności może was tak samo potraktować.
Seksizm? Popatrz na statystyki male/female players na tibia.com... Występuje popularna w grach dominacja samców... Co prawda powinnyście być noszone na rękach, ale małolaty często mają narobione w głowach :(
bieedronkaa
07-01-2006, 08:49
to, że większość mężczyzn mi nie przeszkadza...w męskim gronie źle się nie czuję :p a co do tych itemów...również wolę podobnie jak ty dojść do wszystkiego sama...ale może u kogoś to "żebranie" jest chwilowe...może z czasem sie nauczy :) każdy ma swój sposob na grę...niekoniecznie moralnie poprawny ;)
ja chcę być noszona na rękach !!! :evul: ;)
hehehe ;) gdyby nie to, że mogą taką noszoną na rękach upuścić to to by było miłe :P
lepszy już chyba czerwony dywanik ;)
statystyki.... na jedną niewiastę.. hmn.. 6 chłopa przypada chyba często ot cała statystyka.. gdyby tak było w rl pewnie bylibyśmy gatunkiem na wymarciu :evul:
d.Taube
Ignatius Fireblade
07-01-2006, 11:09
A raczej daaawno wymarłym ;) Ale nagminne żebranie, lub "prostytucje" smarkatych idiotów powoduje u mnie odruch wymiotny =.=
@Bieedronkaa:
Jeśli nie ważysz więcej niż 70 kg to mogę cie ponosić ;) Ale moja Pani by mnie zabiła 8o To miejsce (i wszystkie inne u mnie) są tylko jej :]
Ignatius Fireblade
07-01-2006, 11:12
Double post...Pseplasiam (posypuje głowę popiołem)
A wiec tak jak w temacie.Ostatnio zaczęlem grac postacia damska.<<juz na rooku jacys idioci lazili za mna krok w krok itp ale to nic>> Gdy poszlem na maina zbijalem se spokojnie trolle.Jakis gosc przyszedl zabil mi trolle i jeszcze wyzywa np. BI**H itp. To ja mu mowie ze ma hunta od mojej wyzszej postaci..odwalil sie. Pozniej przychodzi jakis inny gosc...i mowie daj cos albo DED......hmmm... gdy gram postacia meska nawet na 8 lvl bardzo rzadko zdarza sie ze ktos robi takie rzeczy. X( .Czy wy jak gracie damska postacia tez tak macie?? :) Ja mialem podobnie postacią męską :D na lunarze na rooku w podziemiach tam gdzie jest "niby" depo zaczelo mnie okrążac 3 typków w różowych strojach i pisali " ANAL " "OHH" "UHH"" i weź tu się człowieku nie wkurz :D . pozdro
Arion Alliran
09-03-2006, 16:20
To nie ma różnicy jaką płcią grasz nooby zawsze coś powiedzą, lecz raz jak grałem swoją druidką (rookgard) jakiś kolo do mnie podszedł i powiedział NICE A**! Zaczął za mną iść ja do niego Go away ! a ten Suck my D**k zablokował mnie na moście i gadał C**w!X( Dałem loga i sie skończyło.:p
Piotrek Marycha
09-03-2006, 20:38
Ja wlasnie juz dosc dawno (chyba ze 3 tyg temu) zrobilem sobie female postac , ot tak dla jaj zobaczyc jak to jest. Wedlug mnie dziewczyny traktuje sie inaczej , a to zalezy kogo taka spotka. jak spotka przadnego gracza ( jak ja B) ) to bedzie dla niej jeszcze uprzejmiejszy niz dla chlopa. Z drugiej strony jest taki stereotyp ze dziewczyny sa krotko mowiac noobami i newbie zazwyczaj i je czesciej jakies nooby pkuja i oszukuja :( . A mowie to z wlasnych doświadczen! Najbardziej mnie wlasnie wqrza jak jakies debile wyzywaja, widac ze maja po 11 lat i pewnie tak samo traktuja dziewczynki ze swojej klasy :/;/;/ żałosne ja wogle nie wiem jak mozna podejsc do dziewczyny i bez wyraznego i (czasem) słusznego powodu wyzywac ja od Ku**w i Dzi***ek. Raz mnie tak dedli. Koles podchodzi i mnie wyzywa od wyzej wymienionych rzeczownikow a ze mial 8lvl to nie ścierpialem takich obelg. Wyszlem za depo a ten mnie nawala to ja mu zaczynam oddawac a tu wyskakuje 17 lvl sorc (a ze ja bylem 14 lvl knight) to juz nie moglem nic zrobic oprocz uciekania a ze to bylo kazo to raczej nikt mi nie pomogl ;(((.
Andrealfus
09-03-2006, 21:25
takich ludzi nalezy ignorować, widać, że maja ponizej 12 lat i zachowuja sie jak idioci, bądź lepszy od nich, pokaż swoją kulturę osobistą. A jeśli chodzi o sexizm to zazwyczaj takie głupie pomysły mają durne małolaty 10 - 12 lat zazwyczaj daje sie tym osobą ignore
a tak btw. dziwczyny umieją grać lepiej w tibie niż my :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.