PDA

Pokaż pełną wersje : Co myślicie o Komputer Świat Gry (KSGRY)?

Scorpionus
14-10-2005, 07:52
Witam.
Więc dziś taka mała sonda czy podoba Wam się Komputer Świat Gry?
Cena jest różna od 7,99 ZŁ + 7% Vat'u lub 9,99 ZŁ + 7% Vat'u.
Czasopismo często zawiera 2 płyty ze strerownikami, diretixami, grami!
Każdy numer jest zawsze poświęcony jakiejś grze.
Nie znaczy to że cała gazetka jest np. o Fifie 2006, tylko zawiera obszerny poradnik, ponad 50% kodów są o tej grze.
Według Mnie firma Axel Sprintel dobrze się spisała.

Poeta
14-10-2005, 08:12
Duze jeszcze bedzie takich tematow -.- "Czy lubisz....." "Jak ci sie podoba ...."

Dolor
14-10-2005, 08:15
Znam tą gazete ale wole :evul: ''CD-ACTION'' :evul: bo to jest jedyna gazeta komputerowa w jakiej można znaleść naprawde dużo informacji o grach.
Komputer Świat Gry jest tani żeby ludzie zaczeli kupować ale wprawie nikt tego nie kupuje bo to jest tylko strata kasy lepiej dołożyć troszke zł i kupić sobie CD-ACTION. :evul: :evul:

Pozdrawiam.

Ashlon
14-10-2005, 09:19
1. KSGRY marnuje za duzo miejsca na screeny
2. Ma smieszne poradniki.
3. Ma bardzo smieszne ocenianie.
4. Ma srednie recenzje.

Szczerze, wole dolozyc 8 / 5 zl i kupic sobie CD-ACTION, ktore jest o kilka klas lepsze...

Gangrel
14-10-2005, 09:22
Z całego wydawnictwa komputer świata kupuje czasami tylko Niezbędniki. IMHO gry dają śmieszne, zresztą ja i tak nie mam wiele czasu grać.

Yarpen Zigrin
14-10-2005, 09:33
Znam tą gazete ale wole :evul: ''CD-ACTION'' :evul: bo to jest jedyna gazeta komputerowa w jakiej można znaleść naprawde dużo informacji o grach.
Komputer Świat Gry jest tani żeby ludzie zaczeli kupować ale wprawie nikt tego nie kupuje bo to jest tylko strata kasy lepiej dołożyć troszke zł i kupić sobie CD-ACTION. :evul: :evul:

Pozdrawiam.

CD-Action to nie gazeta... To czasopismo... CO do KŚG to oni się w ogule nie znają się na grach...

Dark Sven
14-10-2005, 09:33
a ja wam powiem ze obywi e i cda i ksg to szajsy sprzedaja stary gry i sie chelbia...Wole sobie kupic jakies gry pirackie od chocby na bema w poznaniu

Arthus Drag'Tail
14-10-2005, 09:48
Ja jeszcze nie tak dawno temu kupowalem kazdy numer KSgry. Mam tego pokazna kolekcje (od pierwszego numeru). Lubialem to pismo, lecz gdy pewnego razu zmienili forme pisma, przestalem kupowac. Poprostu ta nowa oprawa nie przypadla mi do gustu.

Shein Silvershadow
14-10-2005, 10:45
Kupuję co jakiś czas, bardzo mi się podoba ich system oceniania:> A i recenzje są (jak dla mnie, czyli dla kogoś, kto się prawie nie zna na grach;d) przystępniejsze do czytania, niż te z CDA;p Chociaż trochę za dużo odejmują za brak polskiej wersji językowej:)

Tasior
14-10-2005, 10:58
a ja wam powiem ze obywi e i cda i ksg to szajsy sprzedaja stary gry i sie chelbia...Wole sobie kupic jakies gry pirackie od chocby na bema w poznaniu
Yay, rozumiem że spodziewałeś się samych nowinek za 15zł, nie?

W sondzie brakuje odpowiedzi "nie regularnie" bo czasem kupie, albo mi kupią.

Aval'yah
14-10-2005, 13:09
Bleh, imo to szmatławiec.

Rozwala mnie ta ich monstrualna, ZBYT szczegółowa ramka z ocenami czy sposób w jaki opisuja jak np. uruchomic jakis tips, kod w grze ("Nacisnij start/programy/dupasoft/gra*****" i jeszcze do tego miniaturki ikonek, totalne idiot friendly). A recenzje są nudne i za bardzo rzeczowe, brak im polotu.

Taliboy
14-10-2005, 14:14
kiedyś to czasopismo miało swój styl swój klimat, dawali wspaniałe gry (Get medieval, Gorky 17 itd.) potem się unowocześniło gry przestały mi chodzić i zaprzestałem kupna... wg mnie zaczynają się updobniać do już kiepskiego Playa (to samo wydawnictwo) lub nawet do Cyber Mychy :(

Pramus
14-10-2005, 14:27
kiedyś to czasopismo miało swój styl swój klimat, dawali wspaniałe gry (Get medieval, Gorky 17 itd.) potem się unowocześniło gry przestały mi chodzić i zaprzestałem kupna... wg mnie zaczynają się updobniać do już kiepskiego Playa (to samo wydawnictwo) lub nawet do Cyber Mychy :(

Masz racje... KS GRY w latach 2000-poczatek 2004 bylo siwetna gazeta. Byla nawet porownywalna z innymi tytulami (CD-Action, Click, Swiat Gier Komputerowych), ale teraz stracila klimat... jak juz pare osob gadalo wkurzajace jest pare rzeczy. np. W rogu recenzji, zapowiedzi, poradnika zawsze bylo tlumaczenie tytulu na polski oraz.... wymowa tytulu po angielsku hahah!!!!
Medieval Total War- Midjivol Total łor. hahah Serio nie wkrecam ;]

Kiedys kupowalem co miesiac systematycznie. Wyslalem nawet list, ktory zostal zamieszczone na lamach miesiecznika ;] Tearz nie kupuje zadnego czasopisma komputerowego :P (czasami tylko Niezbedniki)

coconut
14-10-2005, 14:53
ja tam to lubie! tylko szkoda że nie dodoałeś opcji ,,jeszcze żadziej" to bym na to zagłosował,dlatego że kupiłem to max 3 razy!

Ashlon
14-10-2005, 15:02

No oczywiscie, najnowszy numer CD-Action i jest Fallout Tactics (2001r), Carmageddon (2000r), Jets'n'Guns (2005r). Wczesniejszy nr CD-Action - Etherlords II (2003r), Chaos League (2005r), ArcaVir 2005. Same szajsy i stare gry, w ktore nie warto grac. Szczegolnie w Fallouta i Etherlords ;)

Ryłek
14-10-2005, 15:02
Kiedyś dawali dobre gry (woodruff, czyli goblins4), ale zawsze to był szmatławiec... Ramki, dupanki, słowniczki... pathetic

Arthus Drag'Tail
14-10-2005, 19:24
Wyslalem nawet list, ktory zostal zamieszczone na lamach miesiecznika ;]
Który numer? Moze znajde :P

Marshal
14-10-2005, 19:37
IMO gry które dodają to śmieci... lepiej pozbierać kasę i kupić sensowną grę, a recencje, tipsy itp. to wszystko znajdziesz w necie...

hoomik
14-10-2005, 19:47
KSG to najwieksze gowno jakie jest obecnie na rynku. Nie dosc, ze potrafia obnizyc ocene grze za BRZYDKIE PUDELKO (sic...), to jeszcze ich styl pisania jest tak beznadziejny ze tego sie nie da czytac. Dno + 1337 metrow mulu, kompletna strata pieniedzy.

Yoh Asakura
15-10-2005, 12:52
Co to w ogóle jest ?Ach,wiem przecież mam jeden numer i do dziś żałuje wydanych nań pieniędzy.O tej gazecie,nie o tym szmatławcu powiem pare zdań:
Ich system oceniania mnie dobija.Obniżają ocene za to,że gra nie chce iść na karcie graficznej rodem sprzed 5 lat (!),bodajże GeForce 4 MX.
Jak już powiedział Hoomik,potrafią także obniżać ocene za brzydkie pudełko...
Recenzje...tego się w ogóle czytać nie da...
I ostatnia sprawa."Ograniczniki" wiekowe.ŻENADA !Warhammer 40.000:Dawn of War - duża dawka przemocy,od lat (uwaga,uwaga !) - 16 !Boże,toż to tylko płakać...

ciemne dropsy
15-10-2005, 14:56
Kiedys kupuielm ze 5 numerow cd action i bylo calkeim fajne ale szkoda mi kasy na czasopisma o grach :P A o KSG to mam dosc niskie mniemanie bo ogladaniu numerow u kumpla :P

Wole czytac CHIPa, tak jak kiedys ENTERa. Kiedys ENTER byl swietny, teraz nie wiem bo tylko chipy na polce...

Shanhaevel
15-10-2005, 15:12

"Mam kąpa od dwuh dni i jusz wiem jakie gry są najlepsze!!!!!1 Te kture potszebujom DżiFors 6800GieTE!!!!11"

Lama.

Kajulec
15-10-2005, 15:29
A dlaczego nie ma opcji "nie kupuje"?

Adrian15
16-10-2005, 10:09
Wolę CDA...

Badzo
16-10-2005, 11:03
Co do tych gier, że słabe dają - może i słabe, ale ja kiedyś kupiłem jeden jedyny numer - i spotkałem tam jedną z najlepszych gier na świecie - STUNT GP (ścigasz sie samochodzikami na baterie). Kiedyś było także Descent 3, nie grałem w to, ale brat mówił że ta gra jest boska...

Scorpionus
16-10-2005, 14:27
A dlaczego nie ma opcji "nie kupuje"?
nie kupuje to Co to jest?

]v[ichal
16-10-2005, 18:29
To czasopismo jest KOMICZNE. Swą "rzetelnością" są aż za rzetelni. :P
Jak mozna odjąć grze punkty bo nie śmiga na procesorze 133 mhz. Jak można ocenic grę niżej bo nie ma polskiego instalatora. I już wspomniane brzydkie pudełko. po prostu Own3d! Z gier Gorky 17 , I jeszcze o jakimś księciu gra byla ( super przygodówka) . A tak to kupa.

Feral
16-10-2005, 20:04
@up "Książę i Tchórz" to był :)

Kupiłem kiedyś kilka numerów i czytam je sobie na poprawienie humoru. Śmieszy mnie ten poważny ton w rubryce z listami, drętwy klimat recenzji, tabelka z oceną i ogólna prezencja :)

Wolę CDA, które kupowałem regularnie od 2/98, ale zrobiłem sobie niedawno przerwę ze względów finansowych (kupno gitarki elektrycznej wymaga poświęceń :))

Scorpionus
17-10-2005, 14:48
hmm... odświerzam :D ale tak co widze to nie uwazacie KŚG za good gazetke jak ja ja uwazam

Helixaw
17-10-2005, 18:15
To badziewie. Jak nie miałem neta to kupowałem cda. KSG dawało czasami fajne gierki i tylko wtdy kupowałem, fajne tzn. Kangurek Kao :D itp.

Taka Tuca
25-10-2005, 22:29
Ja ogolnie w ogole nie kupuje czasopism o grach. Kiedys KSGRY bylo fajne. A teraz wywalili ta tabelke z podsumowaniem.

I odnosze wrazenie, ze teraz gry sa oceniane poprzez rzut kostka (jak wypadnie 3, ocena 3, itd)