Pokaż pełną wersje : Wolf Tooth Chain (czyli legendy i tibia)
Sie mapes
15-10-2005, 22:51
Nie bylo chyba takowego tematu, ale go szukalem, nie wiedzialem czy dac go w INNE czy w BRON I PRZEDMIOTY. Nie chodzi mi oczywiscie o to co daje WTC czy o cos takiego, ale ostatnio wyczatlem cos ciekawego na Wikipedii moze cos w tym jest
Oto link do tekstu: http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BCinn
Sa tam 2 zdania ktore dosyc mnie zaciekawily oto one: "...Ochronę przed złymi demonami miało dawać żelazo lub pierścienie ze złota i stali. Pomagają także amulety z wilczych kłów..."
ok amulet z wilczych klow czyli innymi slowy wolf tooth chain podpada chyba pod amulet?! Mozliwe wiec iz WTC pomaga\ bedzie pomagal w walce z Dzinami i Dzin Questem?! Napiszce co sadzicie o tym albo moze o podobnyc spostrzezeniach znalezionych w swiecie tibi ;]
@edit
Jeju ja wcale nie twoerdze ze WTC cokolwiek daje tylko ze kiedys w cos takiego wierzono i daje to jako ciekawostke -.-'
Napewno nie,to nie ma związku z tibią.
Hmmm bardzo to ciekawe... Moze niedlugo bedzie to chronilo przed Ifritami i Maridami 8o
Sie mapes
15-10-2005, 23:15
Napewno nie,to nie ma związku z tibią.
Sa dziny w tibi? SA! Dziny sa z legen arabskich? SA! wiec jakis zwiazek ma, ale ten temat ma charakter wylacznie gdybalniczy a nie ze szkoda ze tak nie jest, albo chce zeby tak bylo!
sphinx123
15-10-2005, 23:24
Eeee,wiesz w przeszłości dużo rzeczy miało rzekomo chronić przed demonami ale niemożna tego z tibią kojarzyć
Sie mapes
15-10-2005, 23:27
Eeee,wiesz w przeszłości dużo rzeczy miało rzekomo chronić przed demonami ale niemożna tego z tibią kojarzyć
Oj wiem (demony w tym dziny) no ale forum jest po to zeby podzielic sie informacjami i swoimi pogladami czy cos, no ale cos z tibia to a pewno ma zwiazane ;d
Lord Vade
15-10-2005, 23:45
Było by ciekawie jak by tak bylo no ale napewno tak nie bedzie!
by musiali ograniczyc wypadanie WTC z ruznych potworów!!
nie wierze by tak bylo.
@topic: Sa to jedynie legendy, ktore maja na celu zaciekawienie graczy. Nie sadze zeby owy WTC cos dawal, gdyz nie jest to unikatowy przedmiot.
@Lord Vade: Jesli jest tutaj jakis Kaspar Mac'Clay to jestem nim tylko ja, wiec prosilbym o nie przypisywanie sobie czyjejs postaci. Btw. nawet zle skille podales ;-). Chodzi mi o shielding.
kiedyś wierzono że WTC sprawia że lepsze rzeczy wypadają, ale zostało to obalone
-=HuRu=-
16-10-2005, 00:45
Hehehehe a jak nosisz Leather Legi to z co 5'tego rat'a MPA wypada ;)
Prawde mówiąc wądpie żeby ten Amulet miał cokolwiek wspulnego z demonami bądz Djinami ale jeśli to prawda to prawdą powinno być również to że nosząc DSM'a lecą mniejsze ataki od Ognia a Blue Robe od Sd ;)
Ale kto wie może w nastepnym Up-date. . .
hm.. moze z nast. updatem? no bo w sumie po co CIPy robilyby ten naszyjnik skoro nic nie daje? moze cos z ninm zrobia... z nimi nigdy nic nie wiadomo
Zaraz powstaną bajeczki o tym że WTC chroni przed Fernfangiem :). Chociaż to by było logiczne...
Doom Terror
15-04-2006, 00:05
skoro ten temat jest o wolf tooth chain to musze poinformowac ze na stronie tibia.pl jest maly blad dotyczacy z czego wypada ow przedmiot oprocz cycklopa i orc riader wypada takze z witch - wiem bo zabilem witch na zachod od ab w wiezy amazonek/valkiri tyle
btw sry za lekki offtop :)
Dr.Unknown
15-04-2006, 10:50
WTC
Używaj innego skrótu, jeśli łaska (Jeżeli nie wiesz o co chodzi, to cóż...)
Dziny sa z legen arabskich?
Zwłaszcza, że dzisiejsze Djinn'y to wykreowane przez Disney'a i inne chvjstwa przyjazne duszki, co się z pradawnymi przekazami dość wyraźnie mija.
Ktos tam pisal ze jakby to dzialalo to by ograniczyli wypadanie tego przedmiotu... moze chodzi oto ze naprawde to moze pomagac w jakis sposob np. na lepszy loot czy cos.
Tylko nikt tego nie uzywa no bo po co? skoro ma 0 arma i nikt tego nie zbiera nie zaklada... moj kumpel mowil ze KIEDYS jak zalozyl ten naszyjnik to z next warlocka polecial im g arm ( mialem gdzies filmik (tibia 7,4) )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.