Pokaż pełną wersje : Plik do usuniecia...huh?
Mam pewnien problem. Otóż nie moge usunąć pewnego pliku. Pojawia mi sie komunikat: http://img38.imageshack.us/img38/5407/uo00137lm.jpg (http://imageshack.us)
Wszystko mam powyłączane... nawet w trybie awaryjnym nie moge tego usunąć. Czy macie jakąś rade na to?
Tak jest jeden sposób.
Miałem tak samo z plikami mp3, myślałem że to virus, ale żaden antivir nic nie znalazł, robiłem wszysko, dopiero pomógł mi FORMAT wszystkich partycji (gdy formatowałem partycje systemową problem był nadal)
Wiec życze miłego formatowania :)
Tez tak mialem. Probuj w ten sposob:
skopiuj (tak, _skopiuj_) plik do innego folderu, ale tak recznie (tzn przenosisz plik do innego folderu ppm), potem _powinno_dac sie to usunac.
Ew musisz schowac zakladke "szczegoly" po lewej stronie okienka ;)
Mozesz tez sprobowac rename'a pliku, ale to _raczej_ nie pomoze. No w kazdym razie u mnie ta pierwsza metoda zawsze dzialala, moze u ciebie tez bedzie, gl.
Vanhelsen
15-10-2005, 23:14
Tak jest jeden sposób.
Miałem tak samo z plikami mp3, myślałem że to virus, ale żaden antivir nic nie znalazł, robiłem wszysko, dopiero pomógł mi FORMAT wszystkich partycji (gdy formatowałem partycje systemową problem był nadal)
Wiec życze miłego formatowania :)A nie prościej tak zformatowac partycję z ów plikiem tylko? ;) chyba, że masz tylko jednen dysk, wtedy to nie problem ;p Sprawdź czy nie masz żadnego syfu odpalającego się z windą, Ad-Aware, antywir a jak nic to phormat...
@up: jak skopiuje to będzie miał 2 takie pliki...
I jak by co, skopiuj a przenieś to dwie różne czynności ;)
Kapibara
15-10-2005, 23:15
Hehe ja wymyśliłem sposób kiedyś.
1) Instalujesz total commandera (instalka jest na republika.pl bo to pozwala np. na przesyłanie plików przez ftp).
2) Włączasz go.
3) Następnie zabijasz proces explorer*****. (ctrl + alt + del)
4) Przechodzisz na tc i usuwasz plik.
5) Znowu wchodzisz do menadzera zadań.
6) Wchodzisz w zakładke aplikacje, klikasz nowe zadanie i wpisujesz "explorer*****".
Działa pod Win XP. Nie trzeba formatować, resetować kompa itp. Nie przejmuj się jak ci pasek menu zniknie i ikonki pulpitu, wrócą po wykonaniu ostatniej instrukcji.
scandiska uruchom i powinno pomoc.
@up: jak skopiuje to będzie miał 2 takie pliki...
I jak by co, skopiuj a przenieś to dwie różne czynności ;)
uwierz mi, wiem co mowie ;) Wiem ze to dziwne, ale dziala! ;]
Gracz Tibii
15-10-2005, 23:28
A przypadkiem ten plik nie jest dostępny w sieci? Co? Tzn. jeśli ktoś nie wie to co się udostępni w sieci mogą inni oglądać o ile internet mają u tego samego dostawcy.
PS. Jak coś to ja się nie znam na tym :P .
google.pl > KillBox
I wszystko jasne.
Pozdrawiam,
Cebix.
a nie równie dobrze można uruchomić od nowa komputer? O_o...
jeśli to jest coś podobnego co ja miewam, to takie coś wyskakuje najczęściej, gdy plik był otwierany, a potem po zamknięciu się go chciało skasować
czasem pomaga wywalenie na dwa różne sposoby - jak z zwykłego okienka nie pomaga to np. jak ktoś ma windows commander'a..
jeśli to jednak nie jest to ;) to looknij na inne propozycje
d. Taube
a nie równie dobrze można uruchomić od nowa komputer? O_o...
jeśli to jest coś podobnego co ja miewam, to takie coś wyskakuje najczęściej, gdy plik był otwierany, a potem po zamknięciu się go chciało skasować
czasem pomaga wywalenie na dwa różne sposoby - jak z zwykłego okienka nie pomaga to np. jak ktoś ma windows commander'a..
jeśli to jednak nie jest to ;) to looknij na inne propozycje
d. Taube
Tryb awaryjny nie pomaga nawet.
Dzieki Cebix za program. Pomógł. Close topic please.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.