Pokaż pełną wersje : dziwne depo
karimux_
16-10-2005, 00:43
Siema. Zaczne od tego iz straciłem:
- brass legs
- armora def:11
- broadsword
Zastanawiacie sie w jaki sposob? Otuz stoje w depo podchodzi jakas babka ( rozpoznalem po polskim nicku ) i pokazuje zeczy prosi zebym pokazal swoje jej wiec mowie ze nie ma sprawy. Wyjelem te trzy zeczy a tu patrze ta skrzynka z depo i co na niej sie znajdowalo zniknela zostal sam stolik a na nim "niesmiettelnik" ta blaszka ( naszyjnik ). Pomyslalem iz jakis czar wiec mysle poczekam niech skonczy swoje działanie a tu cholerne neo mnie rozlaczylo :| po ponowym polaczeniu stala tam na moim miejscu z moimi zeczami i sie ze mnie nasmiewala. Potem widzialem jak wszystko przedkladala do drugiej postaci.
CO TO MIAŁO BYĆ?
Dodam iż jest chyba magiem i miała 8 lev
Jest na to jakies wytlumaczenie, moge odzyskac swoj eq. ?
1. Wyciągnąłeś rzeczy.
2. Babka wrzuciła Ci na depo 'label', czyli plakietki dodawane do paczek.
3. Gdzy na jednym polu leży więcej niż 10 itemów, te z podspodu nie są już widoczne.
4. Dostałeś kicka/ lub nabrałeś się na CTRL+L, CTRL+Q itp i sam sie wylogowałeś
5. Po tym jak zostałeś odłączony, Twoja postać zniknęła. Polka natomiast podeszła, wyrzuciła labele i wzięła Twoje rzeczy.
tesh miałem taki przypadek ale zastanowiłem się, przecież to nie może zniknąć, i chciałem zdjąć <w moim przypadku> pustą flaszkę, okazało się że było ich tak dużo że depot "zniknął" pod nimi, wystarczyło tylko je zdjąć i zgarnąć swe przedmioty
karimux_
16-10-2005, 00:57
1. Wyciągnąłeś rzeczy.
2. Babka wrzuciła Ci na depo 'label', czyli plakietki dodawane do paczek.
3. Gdzy na jednym polu leży więcej niż 10 itemów, te z podspodu nie są już widoczne.
4. Dostałeś kicka/ lub nabrałeś się na CTRL+L, CTRL+Q itp i sam sie wylogowałeś
5. Po tym jak zostałeś odłączony, Twoja postać zniknęła. Polka natomiast podeszła, wyrzuciła labele i wzięła Twoje rzeczy.
2. ten taki zylty papierek ? podobny do naszyjnika?
3. lezaly 3 rzeczy tylko ?? ale nie zniknely tylko podzespoly lecz takze te pudeleczko drewniane
4. sam wyszedlem neo mNIE ROZLACZYLO a no i od kogo mialem by dostac kicka ?
2. Tak.
3. A skąd wiesz ile leżało labeli?
4. Kick oznacza, że z powodu słabego łącze internetowego zostałeś automatycznie wylogowany. Mozliwe jednak ze sam sie wylogowales nawet o tym nie wiedząc, a jedynie myslales ze to wina neo. Stać się tak moze jesli nacisniesz CTRL+L lub CTRL+Q
Green Ninja
16-10-2005, 01:03
Sprawa prosta ta babka polka to złodziejka która nabiera naiwnych polaków :D. Powiem ci to w 3 punktach.
a) Wyciągnołeś swoje itemy ona nawzucała na nie "naszyjniki 8o "
b) Skrzynka depo znikła i byłe na drewienku tylko "naszyjniki"
c) Dostałeś jakiegoś kicka albo się sam wylogowałes :D
Haha z początku nie łapałem o co mu chodzi z tym naszyjnikiem a jemu chodziło o label :D ...
hmm są różne tricki takiego typu...
też tak się kiedyś dałem wydymaś ale na plate armor tylko :-)
karimux_
16-10-2005, 01:13
ehh no dzieki chlopaki
co do wyjscia to raczej byl kick :(
czlowiek uczy sie na bledach ;/
edit: moglibyscie napisac jakie jeszcze takie pulapki mnie czekaja w tibiii ? :baby:
@up:
Pierwsze odpalenie Tibii, to jedna wielka pułapka.
Raziel kosiaz
16-10-2005, 01:32
Ja miałem podobny przypadek ( nie aż tak ) wlogowalem sie na mojego kolegi charze a tu jestem w depo i przedemną leży crown legi ,z boku stoi gosciu 60lv i mówi odaj a za mna 30lv. i pisze ot moje . Myśle sobie że ten 60lv. chciał żucić mu crown legi a ten po te szedł a ja sie wlogowałem . Ponieważ ja jestem dobry :) Odałem im to . B)
Up up
Khan dobrze mówisz z tą pułapką :P
A do topicku to są różne tricki np:
- kupujesz plecak run i ktoś sprzeda Ci plecak niepełnych run, albo tylko 3 runy jeśli nie sprawdzisz zawartości plecaka
- kupujesz Bright Sword, a ktoś wciśnie Ci katane, która wygląda prawie identycznie
( A wniosek z tego taki, że podczas handlowania trzeba dokładnie sprawdzać do się kupuje i co się oferuje )
- ktoś da Ci slime w butelce mówiąc, że to mikstura leczenia a to trucizna
- tzw. "klonowanie" czyli kładziesz przedmioty na depo w celu "sklonowania" i musisz na klawiaturze nacisnąć "magiczne słowa" czyli CTR + L lub CTR + Q co w efekcie Cię wyloguje i pożegnasz się z przedmiotami
Jak coś mi się jeszce przypomni to zedytuje
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.