zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Raul hacked?

Gromnjir
16-10-2005, 02:17
Temat z tym, ze na forum byl keylogger, zniknal tak szybko, jak sie pojawil.

Sam fakt, ze cos niby moglo sie dostac na forum i rozpowszechniac byl co najmniej dziwny...

Raul kasowal posty podwazajace wiarygodnosc tematu i zamieszczonego przez niego "skanera". To jakis zart?
Nie wiem co tu jest grane. Wolalem przeskanowac dostepnymi na moim komputerze programami, NIC NIE WYKRYLO. Teraz tematu juz nie ma, niektorze plik sciagneli. O co chodzi? Kto to usunal?

Edit:

UWAGA!
Zaglada 2 razy tworzyl tematy informujace o tym, ze topic zalozony przez Raula byl falszywy; Raul prawdopodobnie je likwiduje, podobnie jak posty ktore informuja o tym, ze pliki byly keyloggerami, i banuje uzytkownikow - mnie to pewnie tez nie lada spotka. Kto jescze moze, niech czysci kompa!

W razie czego, jedeyn z uzytkownikow, Sir Patologia, wyslal mi PM, w ktorym jest screen zrobionego przez Raula tematu.

Xeltix
16-10-2005, 02:21
Tak mial hacka a tamte pliki to byly key loggery , chcial abysmy szybko zmienili passy bo to ulatwia prace hackerowi , mysle ze modek - besn uratowal wielu ludzi

Gromnjir
16-10-2005, 02:25
Przypuszczenia sie potwierdzily.

Wnerwiony Xwilk
16-10-2005, 02:36
To ja Sir Patologia pod innym kontem.
Wiem, że zaraz i tu bana dostane.
To jest SS tego news:
http://tinypic.com/el4pxf.png
Aby skasować trojana należy usunąć C:/Windows/systems32/lsasv*****

Gromnjir
16-10-2005, 02:37
Ale nie kasowac pliku o takiej samej nazwie ale z rozszerzeniem .DLL

Edit:
Jezeli topic zalozony przez Zaglade przetrwa, to nie widze sensu w dalszym istnietniu tego, zalozonego przeze mnie - to taki wariant bezpieczenstwa.

Wnerwiony Xwilk
16-10-2005, 02:51
Temat Zaga skasowany :/

Gromnjir
16-10-2005, 02:54
po raz 3 lub 4.

Oto treść tematu założonego przez Zaglade:

Jak donosza najnowsze plotki, konto jednego z moderatorow, Raula zostalo shackowane. Wszyscy uzytkownicy ktorzy wchodzili na linki podane przez niego proszeni sa o NATYCHMIASTOWE oczyszczenie komputera!
C:\WINDOWS\system32\lsasrv*****
Trojan.Codbot.Ag"

Wnerwiony Xwilk
16-10-2005, 03:00
A wiec mając kiedyś keyloggera postanowiłem pozbyć się go. Nie dało usunąć się go ręcznie to postanowiłem popytać się kolegów i zrobiłem temat na forum(aktualnie usunięty) i udało się.

Żeby usunąć keyloggera musimy znać jego nazwę i wiedzieć gdzie on się znajduje. Żeby to zrobić skanujemy kompa dobrym antywirem (proponuje ad-aware)
A wiec tak:

Najlepszym sposobem, jest zainstalowanie programu "Process Explorer". Jest bardzo fajny (taki mini menadżer zadań), pokazuje niewidoczne procesy. Mi pomógł skasować keyloggera. Można go ściągnąć z roznych miejsc w internecie (pogooglujcie troche).
Tu jest skrin jak ten program wygląda: (NIE KASUJCIE CFTMON, PODALEM PRZYKLAD JAK SIE KASUJE ZNAJDZCIE BKP***** i go skasujcie)
http://www.members.lycos.co.uk/qscesz123/proces.jpg

Drugim sposobem jest wejście w start -> uruchom -> regedit. Pokaże nam się edytor rejestru. Wchodzimy w

Kod:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Runi klikamy na Run. W run pokazane sa wszystkie świństwa typu kl czy trojan. Prawym myszki i usuń. Restart kompa i powinno kl nie być
Tu jest również skrin: (NIE KASUJCIE XCZWYER, Dajcie Znajdz i wpiszcie BKP skasujcie ten co ma lement decalowy w C:/Windows/system32/BKP*****)
http://www.members.lycos.co.uk/qscesz123/regedit.jpg

Lecimy dalej wchodzimy w start -> uruchom -> msconfig wchodzimy w zakładkę uruchom, szukamy śmiecia i odznaczamy. Robimy restart kompa i może kl wylaczylismy...
skrin:
http://www.members.lycos.co.uk/qscesz123/msconfig.jpg

Po wykonaniu tego wszystkiego, wchodzimy do windowsa/system32 (dla win xp) windowsa/system (dla 9x) i szukamy tych plikow:
bpk.dat, bpk*****, bpkhk.dll, bpkr*****, bpkwb.dll, inst.dat, pk.bin
i wykasowujemy je...

To chyba wszystko, co znam do wywalenia kl. Ten pierwszy pomógł mi i koledze. Ale się napisałem.. Mam nadzieje ze komuś to pomoże..

Daje jako deskę ratunku

Gromnjir
16-10-2005, 10:34
Temat można już usunąć, cała sprawa od 2 w nocy się wyjaśniła. Nikomu już nim nie pomogę. ;P