zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Rozpad Avis!

Barnabhinio
17-10-2005, 17:18
Jedni wezma to za zla wiadomosc, inni za dobra, ale jest faktem, ze gildia ktora rzadzila serwerem Morgana - Avis przestala istniec. Przyczyny tego wydarzenia nie sa jasne, niektorzy mowia o klotni miedzy czlonkami Avis, inni ze to tylko podzial na "oddzialy" wierne liderowi Avisu-Nizahe, jednak sa to tylko spekulacje. Fakty natomiast to rozpad Avis, ktorej lider Nizahe Inferno wraz z kilkoma ludzmi z Avis utworzyl nowa gildie Fire, reszta "Avisow" dolaczyla do innych gildii lub jest bez gildii. Czesc osob uwaza ze jest bardzo prawdopodobne, iz dojdzie do nastepnej wojny...
A wy co uwazacie? I jak ktos zna powod rozpadu Avis to prosze o napisanie go.

PS. Sorka za wszystkie bledy, szczegolnie powtorzenia.

Pozdrawiam
Barnabhinio

SqTy
17-10-2005, 22:33
Masz racje, nie wierzyłem w to, ale sprawdziłem na tibia.com i okazało sie że masz racje. Powodu narazie nie znam, ponieważ dlugo niegrałem na morganie, ale napewno sie wkrótce dowiem i napisze o tym...
Nareszcie nie ma avisow :cup: , chociaż właściwie to mi oni nie przeszkadzali...

Karrith
17-10-2005, 23:18
nie gram tam ale z tego co zauwazylem na tibia.com to powstala nowa gildia

Character Information
Name: Nizahe Inferno
Guild membership: Spark of the Fire
Fire

We are hot, we are fire.

The guild was founded on Morgana on Oct 17 2005.
It is currently active.
Their home on Morgana is Sky Lane, Guild 1. The rent is paid until Nov 13 2005.

wiec pewnie tylko zmienili nazwe;/

Jammamanter
19-10-2005, 14:59
Jedni wezma to za zla wiadomosc, inni za dobra, ale jest faktem, ze gildia ktora rzadzila serwerem Morgana - Avis przestala istniec. Przyczyny tego wydarzenia nie sa jasne, niektorzy mowia o klotni miedzy czlonkami Avis, inni ze to tylko podzial na "oddzialy" wierne liderowi Avisu-Nizahe, jednak sa to tylko spekulacje. Fakty natomiast to rozpad Avis, ktorej lider Nizahe Inferno wraz z kilkoma ludzmi z Avis utworzyl nowa gildie Fire, reszta "Avisow" dolaczyla do innych gildii lub jest bez gildii. Czesc osob uwaza ze jest bardzo prawdopodobne, iz dojdzie do nastepnej wojny...
A wy co uwazacie? I jak ktos zna powod rozpadu Avis to prosze o napisanie go.

PS. Sorka za wszystkie bledy, szczegolnie powtorzenia.

Pozdrawiam
Barnabhinio

Bedzie wojna.. jak znam nizaha to znowu sie pokłócą te debile o byle co i bedzie jazda lol

Jammamanter
19-10-2005, 15:01
Masz racje, nie wierzyłem w to, ale sprawdziłem na tibia.com i okazało sie że masz racje. Powodu narazie nie znam, ponieważ dlugo niegrałem na morganie, ale napewno sie wkrótce dowiem i napisze o tym...
Nareszcie nie ma avisow :cup: , chociaż właściwie to mi oni nie przeszkadzali...

NOOB? Morgana zwsze, jest i bedzie wielkim pa i pk

Jak znasz annadumiuma to sie go zapytaj jak hakneli zaznosa to co sie wtedy dzialo jak hakneli xadera i innych ciólów

ragafewee
19-10-2005, 19:18

jak Ci mieli przeszkadzac jak tam malo co grasz ??

Ja tam wole avisy niz tych co z nimi wczesniej walczyli byli wiekszymi Pa :/ przynajmniej dla mnie znam to na wlasnym doswiadczeniu...No bylo tam fajnych polakow na 100+ lvl co by mi pomogli dla nich respekt i szacunek ale byl izajeci wojną

Raga Sunrise...

SqTy
19-10-2005, 20:23
@up
Źle mnie zrozumiałeś nieprzeszkadzali mi jak kiedys gralem na morganie...

@up, up
To że mam inne zdanie, niż twoje to nie powód do wyzywania mnie od noobów, zresztą w moim poście nie pisałem nic o tym, że na morganie nie ma PA, PK itp. Napisałem tylko, że Avis mi nie przeszkadzało.

A co do zmiany nazwy, to niedokońca prawda, w "Fire" nie ma wszystkich, którzy należeli wcześniej do Avis.

Pramus
19-10-2005, 20:38
Aaahh.. gralem na Morganie i byl to moj najgorszy serwer. Avis rozpadlo sie nie 1 raz.... Bylo juz tak chyba 2 czy 3 razy, a zaraz pozniej Avis powstalo na nowo. Morgana-stracony swiat... Skazany na PA,mass PK i wszystko co najgorsze :(

ragafewee
20-10-2005, 19:38
adi ale narzekasz na aure, morgane i co jeszcze? Masz pecha stary ze grasz na takich serverach zreszto ja tez :P

janou
27-10-2005, 18:05
Bedzie wojna.. jak znam nizaha to znowu sie pokłócą te debile o byle co i bedzie jazda lol

heh, bedzie wojna:P jak zawsze:P pamietacie jak za pierwszym razem avis sie rozpadlo..?? stworzyli 3 osobne gildie.. i co?? byla wojna??:D nie, avis powrocilo..^^ teraz bedzie tak samo.. jak avis nie powroci to i co z tego..?? oni toczyc wojen miedzy soba nie beda:P jesli myslicie inaczej jestescie w bledzie
Starzy kumple (przynajmniej wiekrzosc) z avis nie beda sie bili.. wola PA jakiegos polaka niz nawzajem sie wyzynac..

yours Ayla~

Barnabhinio
28-10-2005, 13:18
Wczoraj wreszcie udalo mi sie porozmawiac z kims z bylego Avisu i dowiedzialem sie ze sa 2 glowne powody rozpadu tej gildii:

-Wywalili PA
-Wywalili tych ktorzy nie byli aktywni w gildii(np. na guildchacie itp.)

Zeby gildia nie kojarzyla sie z PA starych Avisow zmienili nazwe na Fire.

Uwazam ze to dobrze ze walcza z PA, ktore szerzylo sie na duza skale w Avis, a teraz praktycznie nie wystepuje. Mam nadzieje ze te zmiany zmienia serwer na lepszy choc mi w sumie Avis nigdy nic nie zrobilo i uwazam ze sa w porzadku. Teraz czesto np. Nizahe Inferno pomaga rozwiazac konflikty pokojowo, staraja sie tez walczyc z PA innych.

Lukis
28-10-2005, 16:13
Nie będzie żadnej wojny. Nizahe oddał lidera jeszcze w Avis Trixtarze, bo uznał ją za bardziej doświadczonego gracza, a teraz Trix~ zmieniła poprostu nazwe. Dużo membersów z avis dołonczyło do takich gildii jak Tengu czy Vendetta, i wcale nie w skutek pokłucenia się. tengu to gildia złożona z samych Swe - kumpli a Vendette utworzył Steph który nadal się kumpluje z Nizahe. To wszystko.

koras13s
03-11-2005, 10:09
Ale ja nie lubie avis grałem tam, moj kuzyn i gra jeszcze mój brat xaderoi mial hacka i nizahe inferno co zoribl skilal go... avis zabilo mojego protectora nishae nie wiem za co....

Pozdro dla wiary z morgany:
Brata wort roneir
Kumpli
All niszczycielow
Dance van'thorn
Liberatora
Klemons elon
i wiele innych
To ja Koras Sohowiec i Van Marek :P

Zuno Ryder
16-11-2005, 09:00
Wczoraj wreszcie udalo mi sie porozmawiac z kims z bylego Avisu i dowiedzialem sie ze sa 2 glowne powody rozpadu tej gildii:

-Wywalili PA
-Wywalili tych ktorzy nie byli aktywni w gildii(np. na guildchacie itp.)

Zeby gildia nie kojarzyla sie z PA starych Avisow zmienili nazwe na Fire.

Uwazam ze to dobrze ze walcza z PA, ktore szerzylo sie na duza skale w Avis, a teraz praktycznie nie wystepuje. Mam nadzieje ze te zmiany zmienia serwer na lepszy choc mi w sumie Avis nigdy nic nie zrobilo i uwazam ze sa w porzadku. Teraz czesto np. Nizahe Inferno pomaga rozwiazac konflikty pokojowo, staraja sie tez walczyc z PA innych.

Nie do konca. Zobacz jak bylo z Cosanostra. Mam nawet screeny gdzies jak polowa fire go ganialo. Trix~ powiedzial mi ze zmienili nazwe dlatego, ze mieli kilku niewygodnych graczy w Avis i chcieli sie ich pozbyc a nizahe nie chcial zeby wszystkich o tak o wywalac. Zizka udzielal cie na GC, nie byl PA, a go wywalili. Dlaczego? poniewaz Fire to gildia dobrych przyjaciol z Titanii, a wielu z avis sie nie zaliczalo do nich.