Pokaż pełną wersje : Turniej FIFY 06
Thomisson
19-10-2005, 13:06
Propozycja tego turnieju była przedstawiona na forum "Footbal Experts", ale mało osób wyraziło zainteresowanie tym teamatem, więc postanowiłem preznieść go tutaj.
Zauważyłem, że wiele osób na forumposiada FIFĘ 06. W związku z tym proponuję truniej FIFY 06. Można się zgłaszać do 30 października.I np. 3 listopada grałaby grupa A, drugiego B itd.
Ilość grup oraz ilść zawodników w grupie ustali sie po zapisach. I polegałoby na ty, że cała grupa spotyka sie na tak zwanym chat gg i wymieniła adresami ip i grali według ustalonej kolejności. Zespoły moga się powtarzać. Ja sobie zaklepuję Olimpique Lyon :]
Co do meczy: Mecze po 4 min. na najnizszych detalach (płynność), z faulami i spalonymi oczywiście.
UWAGA: PIERWSZE MECZE ODBĘDĄ SIĘ 29 PAŹDZIERNIKA, GDYŻ RACZEJ NIKT SIE JUŻ NIE ZGŁOSI. BĘDZIEMY GRALI SYSTEMEM FRANCUSKIM, TZN. PRZY LICZBIE 8 UCZESTNIKÓW OD RAZU PRZEJDZIEMY DO ĆWIERĆFINAŁU. PARY ZOSTANĄ OGŁOSZONĘ JUTRO KOŁO 20:30 I PIERWSZE 4 MECZE ODBĘDĄ SIĘ W SOBOTĘ, GDZIEŚ KOŁO 16:00-19:00 ( TO JESZCZE USTALĘ Z UCZESTNIKAMI PIERWSZYCH MECZÓW)
PARY PÓŁFINAŁOWE:
miścik (Manchester United) - Kamos (Bayern Monachium)
Thomisson (Olimpique Lyon) - Ville Valo (FC Barcelona)
PROPONUJĘ, ŻEBY MECZE ODBYŁY SIĘ O JEDNEJ PORZE W SOBOTĘ, NAJLEPIEJ O 19:00. SA TO DWUMECZE, WIĘC KAŻDY PO PIERWSZYM MECZU BĘDZIE MÓGŁ ODROBIĆ STRATY Z PIERWSZEGO MECZU. NAPISZCIE, CZY WAM PASUJE 19:00. POWODZENIA NA TURNIEJU. OCZYWIŚCIE WYNIKI (PRAWDZIWE) PODAJEMY NA FORUM, LUB (JEŻELI WSZYSCY BĘDĄ) NA CHAT GG. CYA I POWODZENIA :)
Wilden Future
19-10-2005, 13:10
Taaa ta, moze zrobmy turniej Fify 2090 bo wiadomo jak bedzie wygladac... TAK SAMO JAK KAZDA INNA!! Oprucz nieco lepszej grafiki i paru drobnych przerobek to jest ta sama banalna gra co w zeszlym roku, i 10 lat temu X(
Thomisson
19-10-2005, 13:19
Taaa ta, moze zrobmy turniej Fify 2090 bo wiadomo jak bedzie wygladac... TAK SAMO JAK KAZDA INNA!! Oprucz nieco lepszej grafiki i paru drobnych przerobek to jest ta sama banalna gra co w zeszlym roku, i 10 lat temu X(
EEEEEEEEEEEEE..............co twój post wniósł do tematu?? To nie jest temat dla PES'owców, tylko dla ludzi, którzy chcą się rozerwać i sprawdzić swoje umiejetności w tej grze. jak masz tak pisać bezsensownie to nie odzywaj się.
Wyslij mi na
[email protected] cracka do niej to sie zglosze.
Ja się zgłaszam. Jeszcze nie wiem czym będę grał bo jeszcze nie mam :). Ale mi kolega ma przynieść.
Thomisson
19-10-2005, 14:57
Wyslij mi na
[email protected] cracka do niej to sie zglosze.
Nie mam cracka, ale mozna tez uruchomic przy pomocy anti-blaxxa oraz alkohola, a te łatwo znaleźć w google.
jak juz napisalem w FE to zglaszam sie do turnieju :P
jakby co to Barcelone sobie zaklepuje :]
Pirackie wersje wchodza w gre? =P
Jak by co to gram Celticiem
to ja gram ... Arsenalem ;-)
Taaa pewnie nawet w fife grac nie umiesz ;-) a ten avatar mówi wszystko o tobie =)
jeśli przez pirata się da to ja wchodze i biore Real.a jak nie to pomęcze singla.jeszcze 3tys.pktow i moge grac Realem
Eh, i patrzcie ilu ludzi przyznało się do kradzieży... No ale co zrobić z takimi...
@topic:
Ja się na to pisze, jak już napisalem na podforum FE i rezerwuje Hamburg SV.
Skoro jest juz kilku ochotnikow to moze czas ustalic w jaki sposob te zawody beda rozgrywane? Jakis podzial na grupy, jak bedziemy grali itp. moze jakis regulamin? (ekhem)nagroda? :P(joke)
Thomisson
20-10-2005, 11:58
Up& Ustalone to zostanie dopiero po zgłoszeniu wszystkich kandydatów, ale jeżeli liczba uczestników bedzie podzielna przez 4 to zrobimy to w takim schemacie:
1. Gucio-Grupa A
2. Paweł B
3. Gaweł C
4. Zygfryd D
5. Włodek A itd.........
chce sie zapisac wybieram manchester united
Zdecydowalem sie przywrocic temat z pytaniem:
"Czy turniej bedzie organizowany czy to byl chwilowy wymysl autora?"
Zdecydowalem sie przywrocic temat z pytaniem:
"Czy turniej bedzie organizowany czy to byl chwilowy wymysl autora?"
Wydaje mi się, że 'organizator trunieju' stracił pare do dalszej 'organizacji'.
Pozatym to chciałbym odrazu zrezygnować z gry z powodów niezadowalającej wydajności gry podczas zabawy przez internet oraz lekkiego braku skilla. :P
Pozdro dla Ville Valla, będzie wiedział o co chodzi. :P
Niestety ja tez musze zrezygnowac z przyczyn wyzszych, pozdro i milej gry ^.-
Thomisson
25-10-2005, 05:43
Up& Turniej jest dalej organizowany, czekam na zgłoszenie i przykro mi, że już dwie osoby zdecydowały się odejść...........mam nadzieję, że do końca zapisów, czyli do 30 października znajdzie się chociaż 8 osób.........
Dobra... jednak wezme ten udzial... wybieram Bayern Monachium.
Jeśli to nadal ważne chciałbym się zapisać. Villrreal chyba ze nawet jak nie mam odkrytego to na multi[playerze moge grac Barceloną
A więc Barcelona lub Villareal
Thomisson
25-10-2005, 16:32
Up& To Villareal, czy Barcelona??
Up& To Villareal, czy Barcelona??
Villareal. Kiedy ten turniej ??
Thomisson
28-10-2005, 13:59
Juz są pary rozlosowane. Napiszcie, czy pasuje wam grać jutro o 19:00.
mi nie pasuje. ja wyjezdzam dzisiaj i wracam w niedziele.
moze wtedy?
To gramy kazdy jak komu pasuje, mi osobiscie jutro 19 pasi. Wiec, moge grac. Jesli komus pasi w niedziele, niech gra w niedziele.
mi pasi w niedziele bądź pon,wt
o 19:00 będę na meczu z ekipą GKS Bełchatów : Wisła Płock
Żeby nie zakładać nowego tematu kto zagra spara moj gg:4342438
Thomisson
30-10-2005, 05:28
Wszystkim chyba pasuje niedziela, więc niech każdy dogada się ze swoją parą, żeby rozegrać mecz dzisiaj i wysłać do mnie msg lub gg (6743049) z wynikiem meczu, oraz jak ktos pamieta przebiegiem meczu.
To tak mecz Thomisson vs pawelekthedruid .3:0 dla tego 1szego.przebieg?1 gol po moim błędzie a reszta to lagi i umiejętności raczej wyższe mojego przeciwnika
Thomisson
31-10-2005, 06:23
Up& Nie matw się, jest jeszcze drugi mecz, wszystko się może zdarzyć...........
Thomisson
31-10-2005, 09:02
Zakończył się dwumecz Thomisson-Pawełekthedruid
Z pierwszego meczu macie relacje Pawełka, więc ja opiszę drugi mecz.
Pawełek od paczatku wsciekle zaatakował, ale udało mi się te ataki odeprzeć. 19 min. po poczatkowym szturmie Pawełka wyprowadziłem skuteczną kontrę i po dosrodkowaniu Wiltorda bramkę głową strzelił John Carew. 10 min. później koszmarnym błedzie mojej obrony sam na sam znalazł się Zidane, ale w ostatniej chwili postrzymał go Cris, za co otrzymał czerwnoną kartkę. Z wolnego minimalnie chybił beckham. Po czerwonej kartce zmieniłem taktykę na 4-4-1. Potem była wyrónana walką w środku pola. W 69 min. po ładnej składnej akcji mogłem podwyższyć prowadzenie, ale John Carew minimalnie chybił po strzale głową. W 87 min. po kontrowersyjnym faulu na Raulu (tego w madrycie ;)) do karnego podszedł Raul (chyba), ale strzelił prosto w środek bramki.
Thomisson-Pawełekthedruid 1:0 (4:0 w całym dwumeczu).
pierwszy mecz zakonczyl sie wynikiem 2-1 dla mnie chocia| vekegi miaB ma|d|c przewag (27 - 9 strzalow), chyba z 3 razy wybijaBem piBk z lini bramkowej. Obie bramki strzelilem z kontrataku.
Drugi mecz byl juz bardziej wyrownany. wynik 3-3. wygrywalem 2-0 i wtedy vekegi sie rozstrzelal wygrywal 3-2 ale w ostatniej minucie wyrownalem na 3-3 strzaly byly chyba 17 - 15 dla vekegiego ale nie jestem pewny.
mecze byly bardzo ciekawe to fantastyczne uczucie wygrac z takim dobrym zawodnikiem jak vekegi
no szkoda ze strzeliles w koncowce bardzo żałuje ale naprawde świetne mecze ;-)
1 mecz
Camp Nou
Barcelona - Villareal
Barcelona od poczatku nacierala i oplacilo im sie to juz w 18 minucie chociaz juz wczesniej Ronaldinho mogl strzelic (Poprzeczka w 8 minucie i sam na sam w 14). Po strzeleniu bramki Barca troche spuscila z tonu ale ciagle miala przewage. W 32 minucie znowu Ronaldinho po wrzutce w pole karne od Giuliego strzelil bramke to wszyscy mysleli ze bedzie po meczu.
Pierwsza polowa zakonczyla sie znaczna przewaga Barcy i ani jednym strzalem Villarealu.
W 2 polowie Villareal powoli zaczal odzyskiwac rezon i w koncu zaczeli oddawac strzaly. Wydawalo sie ze Barca spokojnie dociagnie do konca meczu z wieksza przewaga jednak Eto popisywal sie niesamowita niecelnoscia.
A tu psikus - w 64 minucie po fatalnym bledzie Puyola napastnik Villarealu znalazl sie w sytuacji sam na sam i Oleguer musial faulowac przed polem karnym - to skonczylo sie czerwona kartka.
Po tej sytuacji Villareal zyskiwal coraz wieksza przewage ale jednak nie udokumentowal tego bramka i 1 mecz tych druzyn zakonczyl sie wynikiem 2:0. Kibice z Katalonii mogli bez zalu oklaskiwac poczynania swojej druzyny i pogratulowac checi graczom druzyny przeciwnej.
Rewanz
El Madrigal
Villareal - Barcelona
Zawodnicy Villarealu poprzysiegli zemste po przegranej walce na Camp Nou ale mecz nie zaczal sie dla nich pomyslnie: w 4 minucie spokojnie rozgrywajac srodkowi pomocnicy popelnili blad i Ronaldinho przejal pilke. Rozgladajac sie (i jednoczesnie dryblujac) podal na skrzydlo do Deco. On rozejrzal sie i wrzucil w pole karne. Tam glowa uderzyl wbiegajacy Giuly i wydawalo sie ze jest po meczu.
Jednak gospodarze byli bardzo ambitni i nie chcieli tanio sprzedac ciala. Juz w 12 minucie spelnilo sie ich marzenie - Guyare strzelil po ladnej akcji bramke na 1:1 i kibicie znowu mogli uwierzyc w szanse na awans. Stopniowo uzyskiwali przewage a calkowicie zaskoczeni katalonczycy nie wiedzieli co zrobic.
Jednak ciagle nie potrafili udekumentowac swojej przewagi i 1 polowa zakonczyla sie wynikiem 1:1
2 Polowa zaczela sie bardzo szybko - po ladnej akcji Eto strzelil bramke i juz raczej bylo po dwumeczu.... Zawodnicy gospodarzy stracili wiare i coraz slabiej atakowali a Barca bardzo ostro kontratakowala... No i udalo jej sie w 87 minucie Eto znowu strzelil bramke i mecz zakonczyl sie wynikiem 3:1 a dwumecz 5:1 ....
Dziekuje za uwage - komentowal Jan Wezyk
Thomisson
01-11-2005, 19:35
Up& Nie, no to się nazywa prawdziwa relacja..................xD
Z villem gram półfinał, coś czuję, że będzie bradzo ciężko go pokonać. Gramy prawdopodobnie w czwartek..............
Dzisiaj zagralem z Thommisonem mecz polfinalowy tego turnieju i macie tutaj napisana przeze mnie (staralem sie byc jak najbardziej obiektywny jak tylko umialem) relacje.
1 mecz
Lyon - Barcelona
Stadion Muncipal de gerland
Ten dwumecz mial byc przedwczesnym finalem. Zawodnicy z pokonanych uprzednio
zespolow typowali ze zwyciezca tego polfinalu wygra caly turniej. Trener Lyonu
z duzym szacunkiem wypowiadal sie na temat Barcelony ktora jest od dluzszego
czasu w zwyzkowej formie. Oficjalnie trener Barcelony nie wypowiadal sie
na temat przeciwnika jednak w kuluarach mowiono ze bardzo obawial sie tego meczu
i staral sie zmotywowac odpowiednio swoich zawodnikow.
Jednak wszystko mialo wyjsc na wierzch na boisku. Na Muncipal de gerland
mial odbyc sie pierwszy mecz. Od razu po gwizdku sedziego zawodnicy Lyonu ruszyli
do ataku. Duzo strzalow, agresywna gra w srodku pola owocowala - Barca gubila sie w swoich
poczynaniach. To musialo skonczyc sie bramka no i tak sie stalo w 13 minucie kiedy po
bardzo ladnej akcji Wiltord strzelil bramke. To rozjuszylo byka - Barca przestala sie cofac
tylko zaczela w koncu atakowac, jednak robili to bardzo chaotycznie. Doszlo do wymiany
ciosow: Strzal za strzal. Jednak to Eto wykazal sie duzym sprytem - po ladnym podaniu
od Deco kiwnal jednego zawodnika i w sytuacji sam na sam strzelil w dlugi rog i
Katalonczycy cieszyli sie ze zdobytej bramki.
Jednak po tym przyszedl moment zalamania sie ktory wykorzystal bardzo ladnie Lyon.
Wrzutka w pole karne, niepilnowany Carew uderza w srodek bramki z ok. 10 m i jest
2:1. Polowa ta juz pozniej nie zaowocowala w specjalne akcje i zakonczyla sie wynikiem 2:1
W drugiej polowie zawodnicy Katalonii wyszli z mocnym postanowieniem poprawy.
I od razu ruszyli do ataku: Lyon nie zdazyl wejsc jeszcze dobrze w polowe i od razu
bylo 2:2 w 46 minucie. Pozniej mecz rozgrywal sie glownie w srodku pola ale warta
odnotowania jest akcja w 88 minucie kiedy to Ronaldinho podal prostopadla pilke
do Eto i bylby sam na sam z bramkarzem gdyby nie to ze byl spalony.
Rewanz
Barcelona - Lyon
Stadion Camp Nou
Po meczu na Muncipal de gerland media spekulowaly ze albo Lyon przez pierwsza polowe zagral
tak swietnie i tak agresywnie i dlatego zremisowali bo w tym szalenczym tempie zapomnieli
ze jest cos takiego jak kondycja, albo po prostu katalonczycy nie skoncentrowali sie wystarczajaco
na tak wazny mecz i dopiero trener w polowie uswiadomil im o jak wielka graja stawke.
Jednak w konferencji przed meczem trener katalonczykow obiecywal ze ten mecz zagraja na 200%.
Tym razem zeby bylo ciekawej trener lyon milczal jak zaklety i nie chcial wyjawic
taktyki na rewanz.
Na mecz przyszedl komplet widzow ktorzy chcieli zobaczyc swoich pupili w akcji.
Na poczatku meczu znowu lyon nacieral jak szalony ale barcelona grala bardzo konsekwentnie
w obronie i nie pozwalali przedostawac sie zbyt czesto na pole karne rywalom.
Za to bardzo kasliwie kontratakowali. Pod koniec polowy rozegrali bardzo ladna kombinacyjna akcje
w ktorej wzieli udzial i van Bommel, Deco, Giuly, Eto az w koncu Ronaldinho ktory wbiegajac na pole
karne tym razem przejal role egzekutora. Tak strzelona bramka pokrzyzowala szyki Lyonowi ktory
bardzo dobrze sobie radzil i w obronie i w ataku.
W drugiej polowie w zasadzie istniala tylko Barcelona z drobnymi przeblyskami Lyonu. W 77 Ronaldinho
dobil Lyon strzelajac bramke i odbierajac nadzieje graczom przyjezdnym nadzieje na final.
Pozniej Eto biegnac sam na sam po bardzo ladnym podaniu od Ronaldinho ale zawodnik Lyonu zmuszony byl
do faulowania za co dostal czerwona kartke co bylo do przewidzenia. Nie do przewidzenia byla kontuzja
Eto ktory od razu zszedl z boiska i zastapil go Larsson w 83 minucie. Wydawalo sie ze juz nic sie nie stanie
ale po kardynalnym bledzie Coupeta (Thommison mowil ze to przycisk sie zablokowal) Larsson do strzelil do pustej bramki
i zakonczyl tym spotkanie.
Dwumecz zas zakonczyl sie wynikiem 5:2 dla Barcelony i to ona zagra w finale.
Thomisson
03-11-2005, 19:51
Ehhhhhhhhhh..pozostaje walka o 3 miejsce. Przeciwnik był zdecydowanie lepszy. Apeluje do Żółwika i Kamosa, żeby szybciej rozegrali swój mecz........
Ehhhhhhhhhh..pozostaje walka o 3 miejsce. Przeciwnik był zdecydowanie lepszy. Apeluje do Żółwika i Kamosa, żeby szybciej rozegrali swój mecz........
Zolwik cos sie nie odzywa...
to ja moge za niego zagrac :D
grajcie byle szybko. chce kogos zownowac ;d
hej w końcu kiedy i z kim mam grać w półfinale??
to jest już wkurzające
skoro żółwik się nie odzywa to niech będzie walkower na rzecz kamosa
ile można czekać aż mu się przypomni??
ja moge grac za żółwika przypominam ;-)
Tez jestem za oddaniem walkowera, nie bede czekal wiecznosc...
Fajny pomysł,,tylko że nie mam Fify 26 :/
Thomisson
07-11-2005, 18:23
Up& Troche za późno temat przeczytałeś...
Ok, Żółwik nie gra i kamos awansował do półfinału. A więc drugi półfinał miścik-Kamos
Vekegi zagrasz spara?? Jeżeli tak to napisz na gg 6743049
kamos jak coś to mój gg to 2081197 jak będziesz miał czas to zagramy zagadaj na ten numer
Up& Troche za późno temat przeczytałeś...
Ok, Żółwik nie gra i kamos awansował do półfinału. A więc drugi półfinał miścik-Kamos
Vekegi zagrasz spara?? Jeżeli tak to napisz na gg 6743049
no moge zagrac ;-) dodalem cie do kontaktow jak cos to zagadam
Thomisson
13-11-2005, 06:54
MOŻE BYŚMY DOKOŃCZYLI POZOSTAŁE MECZE!!!???? WIDZĘ, ŻE WiĘKSZOŚĆ WZIĘŁA UDZIAŁ W TURNIEJU, TYLKO Po To, ŻEBY ZAGRAĆ, A JAK JUŻ ZAGRA, TO MA TO W D****.............
kamos grasz czy nie grasz już 2 razy gadaliśmy z thomissonem a ty się nie odzywasz. albo grasz albo walkower zdecyduj się
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.