zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Podziemia PoH...Tajemnicze Knight Watch Tower......

Kerin Tale
11-05-2004, 09:06
Wiadomo co jest na Poh-u i wiadomo co jest pod nim......kiedys o malo tam nie zginelem wpadajac do dziury z Gs-em.....(to nie ta dziura kolo teleportu), wiem tez ze jest jeszcze jedna dziura w miejscu gdzie sie respawnuje smok, i tam mozna znalezc tego duuuuuzo wiecej...to dla niewtajemniczonych.....a ja mam pytanko bo wiele plotek chodzi o tym miejscu a kazda inna.....co jest w Knight Watch Tower.....jakie potworki i w jakiej ilosci......ten kto byl niech napisze albo zamiesci screena z wyprawy do KWT... :]

Polinik
11-05-2004, 13:22
Nic tam nie ma. Jest puste. Kiedys byl klucz do tej wiezy, ale zostal usuniety z gry.
Wieza robi za tlo dla legend tibijskich. Polecam porozmawiac z NPCami, to poznasz historie wiezy, PoHu, Hugo i zakonu rycerskiego ktory kiedys tam stacjonowal.

Kerin Tale
11-05-2004, 15:08
Z tego co wiem to jest tam ...... ( o tym rozmawiac nie mozna ) i prawdpodobnie Bk.....pytałem wielu ludzi i klucz ten istnieje......tylko problem w tym ze zdobycie go graniczy z cudem......

Xodapi
11-05-2004, 19:03
Klucz istnieje, nie wiem czy jest do zdobycia, ale jakieś 3 dni temu go widziałem (Na Julerze w thais w jednym z domków) A tak jak ktoś mówił nawet mając klucz to i tak sie nie dostaniesz do tego miejsca, bo ono już "nie działa"

Kerin Tale
11-05-2004, 21:45
To miejsce nie moze ,,nie działać" bo skoro tak to po co taki klucz jest? Prosze o wiecej informacji na temat tego miejsca jest ono niezwykłe.....

Cainghorn
12-05-2004, 12:42
Ten klucz istnieje. Nawet sam go mam;) Inna sprawa, ze nie wiem co jest w Knight Watch Tower....

Bigvirus
12-05-2004, 12:51
Kiedys prubowalem sie dostac na ta wirze ale jakos czasu nie mam:D
Ale bede jeszcze prubowal jak cos to powiem cio tam zastalem:D

Gniew Mroku
17-05-2004, 16:54
Oryginalnie dodany przez Kerin Tale
To miejsce nie moze ,,nie działać" bo skoro tak to po co taki klucz jest?

Mogli zapomnieć go usunąć. W Diablo II podobno było pare bezużytecznych przedmiotów(fałszywy gidbin, klucz do piekieł- niestety odrazu grałem na nowych łatkach, więc nigdy nie znalazłeml.

Pico4
04-11-2004, 23:41
Klucz jest do zdobycia , aczkolwiek ciezko sie go zdobywa...Knight watch tower sądze iż jest niedostępnym miejscem , bo wg. mapy w miejscu w którym powinno sie wykopywać dziure , nie ma nic :(

By$iu
05-11-2004, 06:13
Podobno Uncle Barry, był w tej wierzy, bynajniej tak mówił. Myśle, że to osoba godna zaufania ( 161 knight).

Makrela
09-11-2004, 19:24
Podobno Uncle Barry, był w tej wierzy, bynajniej tak mówił. Myśle, że to osoba godna zaufania ( 161 knight).
"Bynajmniej" wcale nie oznacza "przynajmniej", tylko coś w rodzaju "wcale nie"

Kerin Tale
09-11-2004, 20:25
Powracam do tematu....w knight watch tower nic nie ma....kilka komnat i jakies słabe potworki....(tak słyszałem i nie wiem ile w tym prawdy) moze wiecie cos wiecej to piszcie

Diamentowe Ostrze
10-11-2004, 22:08
kuzwa nie mowcie co slyszeliscie, bo to przeszlo przez setke uszu i kazdy powtarza co innego, jak ktos tam byl to niech powie, a jak nie to nie pieprzcie swoich bajeczek i nie udawajcie ze jestescie znawcami...

xaotan
16-11-2004, 20:05
Słyszałem wiele historyjek o kluczu do KWT ale prawdopodobnie klucz jest na POH'u w jednej z dziur ale dojście do niego jest prawie niemożliwe (to ponoć taki quest)

Diamentowe Ostrze
16-11-2004, 23:24
prosze nie mowcie ze dojscie jest prawie niemozliwe!!!!!!!!!!! na pohu nie ma nic mocniejszego od dla. ludzie lurowali tam po 2dl smoki i gsy i sami zabijali je bez problemu wiec co moze byc takiego ze czyni zdobycie tego klucza takim trudnym? ludzie pomyslcie troszke, nie zaszkodzi;]
Nie ma trudniejszego questa od annihilatora... a ten nie jest prawie nie do przejscia....

Zamkniety w domku
20-11-2004, 09:22
Co do klucza jest on do zdobycia. Dzisiaj se chodze po venore (serwer harmonia) i patrze a tu w domku 2 klucze do KWT. Zaraz postaram sie zamiescic screena.

http://img70.exs.cx/img70/1237/KWT.jpg

Jesli nie wierzycie to domek znajduje sie kolo depot (mapka) przypominam serwer harmonia

Wyzzer
20-11-2004, 15:44
ludzie...sam posiadam ten klucz, ale jakos nie moge znalezc wejscia do KWT...jak cos wiecie to powiedzcie: pw albo on-line: Fugigiva-Druid / Julera

Zamkniety w domku
20-11-2004, 22:16
A skad masz ten klucz? Jesli nie mozesz mowic dokladnie bo to np. Quest Spoiliing to powiedz chociaz czy go kupiles, dostales z questu, z jakiegos potworka czy jak?

Kerin Tale
21-11-2004, 13:09
Do Knight Watch Tower wchodzi sie nie przez dziure tylko przez teleport....byc moze jest tam jakis quest...byc moze of course :P

cykoor
21-11-2004, 17:17
klucz mozna zdobyc w quescie ktory wcale nie jest taki niemozliwy ;) a co znajduje sie w KWT wiedza chyba tylko starzy gracze albo sami CIPowie :)

Diamentowe Ostrze
27-11-2004, 18:36
lol to jest crystal key... do zdobycia z questa ornament shield na poh
do zabicia 3 dle i z 5 smokow. ale nie na raz

i to ma byc prawie nie do przejscia? zrobilem ten quest majac 28lvl (m sorc) z blokerem 60lvl...

zamknijcie ten temat, bo jak to czytam ......

dog
05-05-2005, 10:20

Taaa Crystal Key jest posiadam go -.- Ale gadanie typu nie istnieje bo nie ma juz drzwi imho bzdura. Ja nie mam zamiaru zostawic tego tak. Dla mnie Tibia nie polega tylko na wzieciu X bp uhow i pojscia expic i klepac 24h biedne krasnale :F tylko pozwiedzac pokminic jakies questy rzeczy i w ogole. Wiec ja znajde to wejscie moze rzeczywiscie nie ma ale jak nie wiecie to nie mowcie :F Jak dostaniecie list od CipSoftow ze usuneli to uwierze. Ale dlaczego usuneli tylko drzwi a nie cala wieze he ?
-.-

Fre Ithil
05-05-2005, 10:33

i to ma byc prawie nie do przejscia? zrobilem ten quest majac 28lvl (m sorc) z blokerem 60lvl...

zamknijcie ten temat, bo jak to czytam ......

Kiedy robiles tego questa bo leje tam te DLe prowie codziennie i jedynie co dostalie to ornamented shield. Nie widzialem tam nigdy klucza.

ragafewee
05-05-2005, 15:22
-.- a ja i tak tam nie pojde ;p wole klepac 24h na krasnalach ;p

Anaconde
05-05-2005, 17:49
Kiedyś był quest na to. Jak modki się zgodzą, to mogę powiedzieć dokładnie (o ile moja wiedza sięga) jak się go robiło.

Zegenis
05-05-2005, 18:00
Musicie odświeżac stare tematy? -.-

Anaconde
05-05-2005, 22:28
Musicie odświeżac stare tematy? -.-
No sorry, ale to nie ja odświerzyłem, tylko dodałem swój komentarz. Powtarzam pytanie, czy modki się zgadzają abym powiedział jak mniej więcej wyglądał kiedyś quest na KWT? (chyba to ni jest quest spooling ale pytań warto ;D ) .

Galrathiel
08-05-2005, 16:59
Dla zainteresowanych... porazmawiajcie sobie z npcami :
- Xed
- Mnich w swiatyni na PoHu
- Satrzec przy swiatyni z blessami kolo Fibuli
Mozna takze przegladnac biblioteki....np. na Isle of Kings

Co do rozwiazywania questa, jak sami to potwierdzili 3 starych graczy kiedys zrobilo tego questa na Antice (jednym z nich byl Arieswar), podobno w srodku byly teleporty w rozne czesci Tibii.. niestety cipy zablokowaly wejscie jakis czas pozniej i od tej pory (prawdopodobnie) quest jest niewykonalny, jednakze cala historia Knightamre Knights i ich walki z Brotherhood of Bones jest bardzo ciekawa i dodaje duzego zabarwienia rpg tej grze Naprawde warto samemu odkryc historie tego bractwa az do sameego ich konca ...kleski :) [ Dla zainteresowanych ,moge powiedziec ze historia zachacza o epizod z Ferumbrasem ]

Plastex
08-05-2005, 17:20
Ale dlaczego usuneli tylko drzwi a nie cala wieze he ?
-.-
Pomyśl logicznie. W RL drzwi łatwo zdjąć z zawiasów i zamurować, ale jak chcesz usunąć budynek to musisz ekipe wynająć i mnóstwo kasy zapłacić+pozwolenia na rozbiórkę :D

Paul84
14-12-2005, 08:52
lol klucz jest do zdobycia... jest na quescie pod pohem... jak juz zostalo wspomniane: do zabicia 3 dle i kilka dragow. Ale to nie wszystko... lecz nie bede mowil co trzeba zrobic dalej bo to by byla lekka przesada :)
a co do knight watch tower to sam tam jeszcze nie bylem wiec chcialbym sie dowiedziec co tam na mnie czeka itd itp :p (jesli jeszcze wogole istnieje jakiekolwiek wejscie)

kostooch
15-12-2005, 13:14
Pewien zaufany tutor dowiedzial sie PODOBNO od pewnego zaufanego GM'a, ze czesc starych, wylaczonych questow miala zostac wznowiona w tym updejcie.

urlich grzes
15-12-2005, 13:26
Pewien zaufany tutor dowiedzial sie PODOBNO od pewnego zaufanego GM'a, ze czesc starych, wylaczonych questow miala zostac wznowiona w tym updejcie.

"Pewien, PODOBNO, pewnego" jejciu wiecej tu gadania niz prawdy

Onionhawk
15-12-2005, 13:40
wejscie do KWT przy pomocy klucza jest niemozliwe poniewaz drzwi zostaly zamurowane....

ahcarb
18-12-2005, 07:09
Wejscie jest pod ziemią, tzn bylo, gdzies mam screena jak koles stoi centralnie miedzy necro hause a knight watch tawer, znajde to umieszcze.

MATI9630
18-12-2005, 07:45
Genialnie, Paulu84, odświeżyć temat sprzed ponad pół roku..;\

Thorin-Debowa Tarcza
18-12-2005, 09:13
Wejscie jest pod ziemią, tzn bylo, gdzies mam screena jak koles stoi centralnie miedzy necro hause a knight watch tawer, znajde to umieszcze.

No milo by bylo jakbys umiescil, bo ciekawe jestem wszystkich zagadaek tibi (m.in. basilisk, exalibur, kwt, warlord sword itp. =] )

Gejko
18-12-2005, 09:19
Kluczyk moza znalesc w jaskini ze smokami (quest :baby: )
Ja ten kluczyk mam:
http://i28.photobucket.com/albums/c216/Arthas92/crystalkey.jpg
A na Knight Watch Tower moze isc jakas Ekipa
MAPKA :p :
http://i28.photobucket.com/albums/c216/Arthas92/poh.gif
Nie wiem co tam jest ale moge isc
mam postaci na:
Elysia
Antica
Refugia
Vinera
Premia
jak cos MGS ME IN GG :p :3758838
PS. jestem zawsze niedoczny 8o

Thorin-Debowa Tarcza
18-12-2005, 09:22
@Gejko:
Co z tego ze mozesz isc z jakąś ekipą na kwt jak nikt nie wie jak sie tam dostac...

Gejko
18-12-2005, 09:56
@Gejko:
Co z tego ze mozesz isc z jakąś ekipą na kwt jak nikt nie wie jak sie tam dostac...
ale przynajmniej bede wiedzal ze nie da sie tam dojsc PRZEZ POH (moze byc inna droga :D )
a mapka do tego gdzie jest KWT :p

Thorin-Debowa Tarcza
18-12-2005, 10:14
ale przynajmniej bede wiedzal ze nie da sie tam dojsc PRZEZ POH (moze byc inna droga :D )
a mapka do tego gdzie jest KWT :p

Wiesz..ludzie mowia ze 70% pohu jest nie odkryte, do knight watch tower nie ma drzwi, ale moze byc portal znajdujacy sie na pohu, ktory sie pojawi po pociagnieciu jakiejs dzwigni, ty go nei znajdziesz i powiesz ze nie ma wejscia do kwt przez poh....jednym slowen "gówno zrobisz" :D :p

Gejko
18-12-2005, 20:04
moge sobie pozwiedzac poh :p
20 grudnia przyjedza kolega ktory jest sasiadem elaha (najlepszy na elysia)
jak wpadnie to z nim pogada i sie downiem o co chodzi
PS. A nawet jest "gowno" zrobie to pede mial spokojne sumienie ze szukalem :)

Sie mapes
18-12-2005, 20:08
Nic tam nie ma. Jest puste. Kiedys byl klucz do tej wiezy, ale zostal usuniety z gry.
Wieza robi za tlo dla legend tibijskich. Polecam porozmawiac z NPCami, to poznasz historie wiezy, PoHu, Hugo i zakonu rycerskiego ktory kiedys tam stacjonowal.

klucz jest i mozna go zdobyc, ale gorsza sprawa z dzrzwiami do KWT =)

Virgojavier
19-12-2005, 02:34
A więc tak:
Teren KWt i PoI jest zamkniety i nie ma obecnie zadnego sposobu zeby sie tam dostac. Kiedys na tibianews zamieszczona zdjecie Arieswar który stoi kolo wejscia do PoI ktore znajduje sie pod KWT.
Nie dostal sie tam sam ale zostal teleportowany przez Goda.
Z tego co wiem pod KWT znajduje sie grob Goshara i jeszcze pare innych ciekawostek.
Odnosnie starego questu w KwT, bardzo dawno temu kiedy jeszcze dalo sie wjesc do KWT znajdowaly sie tam teleporty do wszystkich miast w Tibi.
Taka szybka droga powrotu z POH. Ta informacja nie jest potwierdzona.
Koniec

Thorin-Debowa Tarcza
19-12-2005, 06:33
moge sobie pozwiedzac poh :p
20 grudnia przyjedza kolega ktory jest sasiadem elaha (najlepszy na elysia)
jak wpadnie to z nim pogada i sie downiem o co chodzi
PS. A nawet jest "gowno" zrobie to pede mial spokojne sumienie ze szukalem :)

No prawda, liczą sie chęci :)

Gejko
19-12-2005, 15:40
Virgojavier THX za wyjasnienie ;)

ALE nie rozumiem czemu cipsoft pierw cos robi a pozniej to kasuje X(
po co robia testy. zeby looknac czy to co maja dodac dziala :o

Dico De'Line
25-12-2005, 08:23
Jak czytałem temat o Ghoulu na roku to pewien forumowicz napisał:
Moim zdaniem można to trochę porównać do np. wiary w istnieniew ufo. Jedni wierzą, drudzy nie, wszyscy się kłócą i szukają dowodów za lub przeciw. Jednakże, jak ktoś napisał '.. jeśli czytalibyście inne fora to wiedzielibyście, że nie można dojść do ghoula' - coś w tym stylu..' Możliwe, że nie można, możliwe, że można.

Teraz do tych co uważają wierzących w ghoula za głupców.
Wejdźcie sobie na tibia.de lub tibia.news chodzi mi o Knight Watch Tower.
Dotychczas nikt tam nie był, 2 lata temu przejście zostało zablokowane po upku. Większość zapewne nie wierzyła, że można tam dojść, a teraz pierwsza osoba odkryła sekret tej wieży i sama wpadła na pomysł jak tam wejść.

Reasumując. Sam nie wiem czy wierzę w możliwość dojścia do ghoula, ale nie podoba mi się jak 'realiści' jadą fantastów i marzycieli.

Życzę powodzenia nieustraszonym rookstayer'om. Jeżeli was to kręci i wierzycie, że wam się uda to próbujcie dalej. Ahh.. może mi się uda udowodnić lub obalić Hipotezę Goldbacha ;]
Nie wiem nic o tym, tylko tak mowie napisze...

MuChaCz
25-12-2005, 23:12
http://www.tibianews.net/article.asp?id=334
wejdżcie w link to was na 100% zainteresuje :)) tylko zjedżcie troszke niżej stronke.
good luck B)

kostooch
26-12-2005, 19:09
http://img483.imageshack.us/img483/7338/poi6yg.png

Allians
26-12-2005, 19:47
Aktualnie klucza nie można zdobyc kiedyś był na niego qest głeboko pod poh'em. Sam go nawet miałem na Securze. Tylko nawet jeżeli ktoś klucz ma do KWT i tak nie weidzie bo drzwi nie ma chodzą pogłoski że do KWT można dostać sie poprzeż teleport a klucz służy do otwarcia komnat z qestem. :)
Więc powodzenia jak ktoś się tam dostanie niech da screny.

Kyra destroyer
23-02-2006, 13:29
Klucz mozna zdobyc na ORNAMENT SHIELD QUEST

Gagagigo
24-02-2006, 12:09
przestaniecie pisac gdzie jest ten cholerny klucz bo to juz wszyscy wiedzą,
na tym polega perfidnoać cipów, niema problemu ze znalezieniem klucza,
problem w znalezieni drzwi...Niedawno widzialem ciekawe sski :
http://photobucket.com/albums/c153/Jamescizuz/POI/

wykonano je za pomocą programu to ...no własciwie niewiem na czym ten program polega ale ma sie podgląd na poziomy wyższe i niższe.
Jak widac w moim (i wyższych ) linku PoI niejest wykonczone.
Byc może quest zamknięto aby dokonac kosmetycznych poprawek i cipom zabrakło pomysłów na wykończenie.

Pare osób pyta co tam moze być ? Otóż ci którzy czytają ksiażki , i legendy na tibia.com słyszeli na pewno o paladynie, pierwszym człowiekiem w tibi,
nazywał sie chyba Banor...Własnie on załozyl zakon Knightmare knightów to walki z "czyms" ( niedoczytalem z czym, to jaka armia umarlaków + ruthless seven).Koło KWT jest jego grób, a sama wieża jest kojażona z Excalibugiem, cudownym mieczem którym jest najprawdopodobniej
Warlord Sword. Chodzą równiez pogłoski o tym że w PoI miesci sie quest na Winged Helmet który wg legendy zaginął na PoHu w czasie bitwy ( która z pięknego miasta zrobiła PoH).

@edit:
Banor, pierwszy przywódca ludzi :
http://www.tibia.com/library/?subtopic=genesis&page=6

Konsolowiec 111
26-02-2006, 18:13
Wiadomo co jest na Poh-u i wiadomo co jest pod nim......kiedys o malo tam nie zginelem wpadajac do dziury z Gs-em.....(to nie ta dziura kolo teleportu), wiem tez ze jest jeszcze jedna dziura w miejscu gdzie sie respawnuje smok, i tam mozna znalezc tego duuuuuzo wiecej...to dla niewtajemniczonych.....a ja mam pytanko bo wiele plotek chodzi o tym miejscu a kazda inna.....co jest w Knight Watch Tower.....jakie potworki i w jakiej ilosci......ten kto byl niech napisze albo zamiesci screena z wyprawy do KWT... :]

Jest tam pare dragon lorduw , kilka gs , oraz black knight i na samym dole (The old window):faceoff:

Kumagoro
26-02-2006, 18:46
Hmm, te zdjęcia są bardzo ciekawe, znam ten program (nie żebym go używał, ale znam), to, ehem, nie wiem czy mogę podać jego nazwę ;p

Pamiętam w jednym PotD był kolo który rzekomo dostał się do PoI

http://photobucket.com/albums/c153/Jamescizuz/POI/?action=view&current=poi4.jpg

Stał mniej więcej tu

Być może za update lub dwa, drzwi do KWT pojawią się ponownie, a tam teleport do PoI gdzie można zmierzyć się z Morgarothem

Tak z ciekawości
http://photobucket.com/albums/c153/Jamescizuz/POI/?action=view&current=related4.jpg
Co to za miejsce, wszak jest na jego mapie czyli tm był

El Papier
27-02-2006, 00:58
Tak z ciekawości
http://photobucket.com/albums/c153/Jamescizuz/POI/?action=view&current=related4.jpg
Co to za miejsce, wszak jest na jego mapie czyli tm był

To miejsce jest pod GS housem, na prawo od PoH Temple.
Wejscie do podziemi mozna rozkopac w loose stone pile'u
za pewna kupa kamieni. Uwazac tylko na lurniete GS'y : d

Rinoen
01-03-2006, 16:45
Niewiem dokładnie, ale chyba owa dziura wspomniana wcześciej została "zamurowana" pare clientów wcześniej. Moge sie mylić bo nigdy tam nie byłem ale... Tak mówili przynajmniej kiedyś.

MasteR Driv3r
01-03-2006, 22:43
nie wiadomo..... :cygaro:
mysle ze na pewno te questy zostana kontynuowane :dance:

czarny3223
18-04-2006, 09:51
Klucz istnieje , jest do zdobycia kolo questu z ornament shieldem.

Frapper
19-04-2006, 15:43

Nie tylko 161 ek ale także legenda secury. Wraz z Marshalem(coś koło tego) :).

KWT?Gdzieś tam kiedyś tam na tibia.de było i gracze z antici sie wypowiadali i ,ze najsatrsi gracze znaja droge czy cos takiego.

Symonidas
28-04-2006, 21:10
Pepelu - read all books in facc desert's library, przeczytalem i sie duuuuzo dowiedzialem, wam tez polecam

skryhull
01-05-2006, 22:31
widziałem screeny jak zeskanowali podziemia pohu przy pomocy tibiang i tam było w cholere dsów, a KWT jest połączona z pits of inferno, może wejście do niej jest w podziemiach, tak samo jak drzwi, bo nightmare knights mieli jakiś swój bunkier czy coś...

Sante Mefisto
11-05-2006, 17:31
Tez mam ten klucz (Crystal Key). Ja gram na Azurze i hlvle zabieraja na ten quest gdy ida na anihilatora;p oddajesz might ringa a reszta twoja. Do zabicia jest pare dragów i chyba z 2 DL . B)

PS: jest to Ornamet shield quest
8o .

styku
11-05-2006, 21:15
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kerin Tale
Wiadomo co jest na Poh-u i wiadomo co jest pod nim......kiedys o malo tam nie zginelem wpadajac do dziury z Gs-em.....(to nie ta dziura kolo teleportu), wiem tez ze jest jeszcze jedna dziura w miejscu gdzie sie respawnuje smok, i tam mozna znalezc tego duuuuuzo wiecej...to dla niewtajemniczonych.....a ja mam pytanko bo wiele plotek chodzi o tym miejscu a kazda inna.....co jest w Knight Watch Tower.....jakie potworki i w jakiej ilosci......ten kto byl niech napisze albo zamiesci screena z wyprawy do KWT...

Jest tam pare dragon lorduw , kilka gs , oraz black knight i na samym dole (The old window)
ROTFL...
Ale old Window wymiata, czyżby Billa skazali na banicje? ^.^

@Parę up na poprzedniej stronie:
OMG, ile razy można pisać że Warlord Sword i Excalibug to nie to samo?-.-
Wystarczy przejść się i pogadać z Cycem w Ab', zapewniam, że widać różnice...

Z tego co wiem to tele z domku necro miał prowadzić do PoI, a przynajmniej necro CHCIAŁ żeby on tam prowadził...
Może po Up'ie coś się zmieni i teleport z Voidu będzie miał jakieś konkretniejsze przeznaczenie?

@down:
Tak, masz racje, idź na tibia.org.pl, nie mam nic do tego serwisu, ale jak masz TU takie posty pisać to naprawde...
BTW, KWT ma baaardzo duży związek z Ruthless Seven, w końcu to oni byli przyczyną powstania Knightmare Knights o ile się nie myle...

Nieugiety
11-05-2006, 21:32
Darójcie sobie prowadzenie konwersacji tutaj, lepiej sie przenies na tibie.org.pl, raz, ze wiecej info dwa nie dostaniesz warnow za powiedzenie gdzie quest na dark helmeta.... A co do kwt, odrazu mowie ze nie ma powiązania z 7 nekromantami, rutless seven i z jakundaf desert...

Kali rookstayer
12-05-2006, 21:44
Od jednego Npc slyszalem ze Knight Watch Tower znajduje sie excalibug.

Rivels
14-05-2006, 17:21
Ja dawano dawno temu na antice z kilkoma kumplami byłem w tym synnym kwt i Tak jest quest tylko ,że go nie odkrylismy do końca Bo były 4 tele[porty
Mnie wyalilo na Fibule jedego na maintwiln do krola 3 na ab do cyca a 4 do deserta taki npc w swaityni jest.Prawdopodobnie Kwt to qest na exucalbruga lub winged helmet bądz great shield wiem bo vcYtałem ksiązki a moze to tak jak z aninhalatorem 1 zecz do wyboru. Ale tego nie wiemy a żeby dostac sie an kwt trzeba zabic 3 old widdowy i 1 demodrasa.A wiec probujcie Atica theard.

Knight mathoff
14-05-2006, 19:59
Hmm... proponuję bany dla wszystkich tych, którzy jeszcze raz cokolwiek napiszą o kluczu do KWT.

Rivels... jak ty byłeś w KWT... to ja jestem jeszcze bardziej święty niż myślałem. Owszem, społeczność Polaków na Antice wielokrotnie interesowała się Pits of Inferno, co łączy się oczywiście z KWT i innymi zagadkami PoH. Sam mam około 30 książek zebranych na PoH, lecz jedynie 2 z nich wspominają o PoI... O KWT jest więcej, niemniej nic konkretnego. Ile razy ktoś z legendarnych postaci próbował tam dojść, albo ginął, albo... po prostu znikał i zostawiał tylko niedokończony pamiętnik-list.

Żadna ekipa z Antici (a już na pewno nie polska...) nigdy nie weszła do PoI ani KWT...

Dziękuję, dowidzenia.

Gagagigo
18-05-2006, 10:45
Hmm... proponuję bany dla wszystkich tych, którzy jeszcze raz cokolwiek napiszą o kluczu do KWT.

Rivels... jak ty byłeś w KWT... to ja jestem jeszcze bardziej święty niż myślałem. Owszem, społeczność Polaków na Antice wielokrotnie interesowała się Pits of Inferno, co łączy się oczywiście z KWT i innymi zagadkami PoH. Sam mam około 30 książek zebranych na PoH, lecz jedynie 2 z nich wspominają o PoI... O KWT jest więcej, niemniej nic konkretnego. Ile razy ktoś z legendarnych postaci próbował tam dojść, albo ginął, albo... po prostu znikał i zostawiał tylko niedokończony pamiętnik-list.

Żadna ekipa z Antici (a już na pewno nie polska...) nigdy nie weszła do PoI ani KWT...

Dziękuję, dowidzenia.
akurat Rivels mówi prawde, KWT było taki "centrum komunikacji" tibi,
a poza tym był tam quest , najpierw na MLS, potem na GS, ale uznano ze był zbyt prosty. Quest niezostał zamknięty, poprostu cipsoft usunął wejście ;p

Nieugiety
18-05-2006, 13:38
Ja dawano dawno temu na antice z kilkoma kumplami byłem

trzeba zabic 3 old widdowy i 1 demodrasa

Aha, czyli byles daaawno temu, pare update'ow temu (mozliwe) i spotkales tam 3 old widowy i demodrasa?

Ehh... :
1) nie bylo wtedy takich potworów
2) jakbys tam byl to bys nie przezyl takich potworow
3)jakbys mial przezyc to bysbyl high lvle, a jakbys nim byl to napewno bys nic nie mowil na forum..a szczegolnie takich glupot.

Argest Fog
20-05-2006, 13:53
Klucz mozna zdobyc na ORNAMENT SHIELD QUEST
Potwierdzam.

Lebu
20-05-2006, 15:15
mam kumpla 160lvl + gra na antice
razem z kolegami ida w srode na poh bo znalezli dziure z teleportem na poh
wbijasz tam otwierasz drzwi (120lvl+ - bramka) i zabierasz klucz
potem z tym kluczem idziesz pod old widow
w jedenym z drzew jest list
gdy go przeczytasz urochamia sie teleport pod pustynia obok veno
tam sie wbija a co dalej nie wiedza
o klescie dowiedzial sie od najwyzszych lvli nA ANTICE KTOrzy jeszcze sie mecza ze znalezieniem odpowiedniej drogi do czegos co tam jest
bo tam jest ogromny labirynt z potworami typu dl i gsy
ma podobno az 7 poziomow
co jest na samym dole niewiadowo...

Iska
22-05-2006, 16:01
Hmmm ... napisze to tak zeby nikogo niezabolalo ^^
Czytam ten temat i prawie co drugi post zawiera tresc " nie da sie wejsc do knightwatch tower bo drzwi zostaly usuniete albo zamurowane " na takie cos jedno slowo mi sie cisnie na jezyk , a brzmi ono LOL . Po pierwsze ta wieza nienazywa sie knightwatch tower tylko Tower of Knightwatch . Po drugie drzwi niezostaly zamurowane lub usuniete , poprostu nigdy ich niebylo .
Jedynym sposobem na wejscie do tower of knightwatch jest przejscie przez teleport znajdujacy sie w domu Goshnara . Dom ten jest jednak zamkniety i klucz do niego mozna zdobyc z **** questa. A co do pits of inferno jak je nazywacie. Po pierwsze to sa Inferno Pits . Po drugie czytajcie ksiazki na poh to sie dowiecie gdzie jest wejscie .
Hmmm mysle ze na tym skoncze :P

Xybee
22-05-2006, 16:34
Heh ludzie wypisujecie tu kompletne bzdury..
Po prostu moral z tego taki ze jesli nie znacie sie w danym temacie to nie piszcie nic.
Najpierw proponuje poczytac ksazki lezace w necrohouse moze czegos sie dowiecie... , lub poszukac tajemniczej dziury ktora mozna dosac sie do inferno pits :) , pobawcie sie tez pod pustyia napewno cos znajdziecie.
Sam w swoim zyciu dlugo szukalem ale przynioslo to rezultaty:)

styku
22-05-2006, 17:14
Hmmm ... napisze to tak zeby nikogo niezabolalo ^^
Czytam ten temat i prawie co drugi post zawiera tresc " nie da sie wejsc do knightwatch tower bo drzwi zostaly usuniete albo zamurowane " na takie cos jedno slowo mi sie cisnie na jezyk , a brzmi ono LOL . Po pierwsze ta wieza nienazywa sie knightwatch tower tylko Tower of Knightwatch . Po drugie drzwi niezostaly zamurowane lub usuniete , poprostu nigdy ich niebylo .
Jedynym sposobem na wejscie do tower of knightwatch jest przejscie przez teleport znajdujacy sie w domu Goshnara . Dom ten jest jednak zamkniety i klucz do niego mozna zdobyc z **** questa. A co do pits of inferno jak je nazywacie. Po pierwsze to sa Inferno Pits . Po drugie czytajcie ksiazki na poh to sie dowiecie gdzie jest wejscie .
Hmmm mysle ze na tym skoncze :P

NIESTETY, Knightwatch Tower i Tower of Knightwatch znaczą DOKŁADNIE to samo. Poprostu składnia jest inna...
Inna sprawa, że nazwą wspominaną w Tibi jest Tower of Knightwatch
Inferno Pits, to samo co wyżej, ale tu skolei nazwą wspominaną w Tibii jest Pits of Inferno. Niewierzysz? Popytaj NPCów.
(niewykluczam że obydwie nazwy są w Tibii używane, ale ja spotkałem się tylko z tą)

Iska
22-05-2006, 18:45
@up
to popytaj npcow o pojedyncze slowa takie jak pits albo inferno.

Lonteus
22-05-2006, 23:14
a gdzie jest dom goshnara?;p

Iska
23-05-2006, 13:42
Na lewo od tower of knightwach . Taki dom wokolo ktorego kreci sie kupa nieumarlych

Lonteus
23-05-2006, 18:10
Bylem tam nieraz a ten teleport przenosi cie kolo questu na sd rune na poczatku PoH.

Rivels
24-05-2006, 22:52
Myslicie ze ja nie mam racji wiec kurde sie zapytaj kilku wplywowych ludzi n a antice Ja nie bylem tam z polakami Bo wiekszosc to prawda istne nooby.Polski bloker nie przetrzyma kilku sekund przy old widow.A te potworki juz byly przed 4 updatami byly a bylismy 4 updaty temu.A wiec nie bede dokladniej opisywal co tam jest ale glowne Co tam jest.......tzn co ja widzialem z moimi kumplamito 3 oldy i 1 demodras.Poszukaj pod ziemia na PoHu a sie dowiesz
A napewno ten quest sie nie konczy na wyspach dla facca Nie gram juz na antice bo amm hunted 4ever

Pozdro dla Rembika YEYEYEY Opiekuj sie rivelsem

Hellraider
26-05-2006, 15:48
klucz do knightwatch tower? Jesli chodzi o crystal 3702 to tak, mam go;). Tylko char za slaby zeby na poh isc :D

Barnak
26-05-2006, 18:39
Ja mam klucyk :-) kiedy udoskonale swa postac wyrusze w poszukiwania wejscia do tej wiezy :-)

styku
26-05-2006, 21:14
to popytaj npcow o pojedyncze slowa takie jak pits albo inferno.
O to sie nie martw, pytalem, i to nie jednego. I kazda odpowiedz wygladala bardzo schematycznie. A zaczynala sie slowami Pits of inferno. Jezeli znasz NPCa ktory mowi Inferno Pits, powiedz jak sie nazywa. Poszukam, zapytam i przy okazji dowiem sie wiecej.

Niestety w tej chwili nie moge grac z trywialnego powodu. Jestem na wakacjach u 'kuzynostwa' i do dyspozycji mam laptopa z touch padem, ale jak tylko kupie myszke to sprawdze tych twoich NPCow.

Ja mam klucyk :-) kiedy udoskonale swa postac wyrusze w poszukiwania wejscia do tej wiezy :-)
Tym Powerful charem co go masz w profilu? Szczescia zycze :)

Argest Fog
28-06-2006, 14:08
tzn co ja widzialem z moimi kumplamito 3 oldy i 1 demodras.
Ta, pewnie.A czy nie wiesz ze jest tylko JEDEN The Old Widow?I wiecej niz JEDEN naraz byc nie moze?Z twoich słów wnioskuje ze byly "3 Old Widowy naraz" wiec cos tu chyba nie gra nieprawdaż?To tak jakbys ty jednoczesnie byl w Venore i na Edron.Tą samą postacią.Dodatkowo Demodras i The Old Widow są w Tibii od v7.5(lub 7.6).TO raczej nie jest "daawno dawno temu"
Świat schodzi na psy..:(

Adval
29-06-2006, 16:16
Klucz istnieje, nie wiem czy jest do zdobycia, ale jakieś 3 dni temu go widziałem (Na Julerze w thais w jednym z domków) A tak jak ktoś mówił nawet mając klucz to i tak sie nie dostaniesz do tego miejsca, bo ono już "nie działa"

klucz jest doi zdobycia jest on quescie na might ringa jak sie robi ;)

Shin Tarion
29-06-2006, 20:06
Mam Ten Klucz, jest niebieski i mia numer 3620. Jesli o tym kluczu mowicie to prosze powiedzcie jak sie tam dostac, bo lubie odkrywac nowe londy. Z gury THx.

Ivul Pikito
30-06-2006, 00:06
Wiem skad mozna wziasc ten klucz, jest z questa, wyslijcie pw, albo msg me in game. Everodarus, Kyra. Oczywiscie nie mialem go tym charem.

@Adval
masz racje, srry nie zauwazylem twego posta ^^

@Iska
teleport za zamknietymi drzwiami w domku tego nekromanty prowadzi do kosmosu, nie do wieży :p

Macie link do qesta z keyem (mam nadzieje ze nie bedzie bana:D) : http://tibia.org.pl/static/out/questy/quest_68.html

kołbaś
30-06-2006, 10:06
lepiej wykasoj link bo nie tle ze ban co warn no ale 10 warnow albo 10 pkt ostrzezenia i juz masz ban

zielony-lp
30-06-2006, 10:56
Powiem tak... Bardzo zaciekwaliście mnie tym tematem , dlatego przeczytałem go od deski do deski...
Niestety nie posiadam jakotakich informacji o KWT lecz warto było sie conieco dowiedzieć , będe dalej śledził poczynania tego tematu , i mam nadzieje że uda sie rozwiązać to zagadka, ja osobiscie wierze że jakotakie wejście , lub tp istnieje , pozostaje tylko 1 pytanie... GDZIE?:]

mikolaj.daczka
30-06-2006, 14:49
malo prawdopodobne zeby cip soft zrobil cos w tibi co wyglada jak wejscie, ale nie mozna do nie go wejsc! ;) popytam kolegow i cos zrobic, postaram sie!
jak ktos z chetnych ma postac na galanie to mozemy cos sprubowac razem
moja postac
Darn Cara

wszystkim chentnym zycze powodzenia :cup:

Ivul Pikito
30-06-2006, 16:15
A ja polecam jeszcze poczytanie co nie co o KWT na tibia.erig.net, a także o tym kluczu. Mozna sie takze dowiedziec jak dostac sie do "kosmosu", choc nie jest to wielka tajemnica, bo wiele osob juz tam bylo. ^^

Rivels
02-07-2006, 19:10
MOge tylko wam podowiedziec gdzie jest to wejscie bo i tak mam hunted 4ever i zhakowanego chara wiesz dla mnie rok czy 2 lata to jest sporo ma sie przeciez 24 lata ;)).......Nie bedse mowil gdzie lamanie zasad:)) ae podowiedz moze byc :D:D"Jesli chcesz znalezc wejscie to poszukaj najpeirw w thais potem idz do ab carlin vega a nastepnie veno pod veno jest taki fajny tp i teleportuje cie do jednego minosa w mintawlin czy tam jakos tak nie che mi sie sprawdzac :D:D pogadaj z krolem a potem znajdz kowala on ci podpowie co i jak potem wroc do thais :)) i idz do lugriego tam gdzie 2 beho i ghoul potem na pustynie do npc pogadaj zaczynasz sie palic musisz isc ugasic ogien uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRzeba znac bardzoooooooooooo trudne ospowiedzi notuj kazda rozmowe z kazdym npc w kazdym miescie .. dalej idz do krola w thais powiedz ze ty chcesz wykonac quest
POtem czeka ipmerator w kazzo

Rivels
02-07-2006, 19:11
Cdn
Za missiac lub wiecej

Xawieri
04-07-2006, 15:55
@Up
Za miesiąc bo już Cie ktoś ze snu obudził? :/

KWT - Niedostepne od wieków
Pasowały 2 klucze

Necrohouse
Można sie dostac po zabiciu ghoulów,skelów i DSów
Można wejść do KOSMOSu
Lub na góre gdzie są czasem ciekawe książki ;)
I notatka od 1 necro który zabił draga i potrzebuje Krwi muriel do wskrzeszenia czegoś :]

Starczy? : /

Bodi druid
05-07-2006, 09:40
Tam nie ma nic. Na srodku knight watch tower lezy do ktorej nie mozna sie dostac. Prawdopodobnie jest ona czescia quest zwiazanego z Hugo i Ruthless Seven. Obecnie do kwt nie mozna sie dostac z prostego powodu iz zostala ona odcieta przez kolejne update. Na starych mapach i filmikach mozna jednak zobaczyc ze kiedys istnial tunel to KWT i jest on wyraznie tam naznaczony :). Ja wiem o tym troche :P. Podpowiedz: mozesz poszukac w dziurze z gsem i kolo niej na POH (zabiez pick) i tak juz za duzo powiedzialem NARQ

Nieugiety
05-07-2006, 09:52
MOge tylko wam podowiedziec gdzie jest to wejscie bo i tak mam hunted 4ever i zhakowanego chara wiesz dla mnie rok czy 2 lata to jest sporo ma sie przeciez 24 lata ;)).......Nie bedse mowil gdzie lamanie zasad:)) ae podowiedz moze byc :D:D"Jesli chcesz znalezc wejscie to poszukaj najpeirw w thais potem idz do ab carlin vega a nastepnie veno pod veno jest taki fajny tp i teleportuje cie do jednego minosa w mintawlin czy tam jakos tak nie che mi sie sprawdzac :D:D pogadaj z krolem a potem znajdz kowala on ci podpowie co i jak potem wroc do thais :)) i idz do lugriego tam gdzie 2 beho i ghoul potem na pustynie do npc pogadaj zaczynasz sie palic musisz isc ugasic ogien uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRzeba znac bardzoooooooooooo trudne ospowiedzi notuj kazda rozmowe z kazdym npc w kazdym miescie .. dalej idz do krola w thais powiedz ze ty chcesz wykonac quest
POtem czeka ipmerator w kazzo

Wielkie "Gówno prawda"

Wg mnie ktw i poi jest połączone z desertem. Bylem tam ale nie mialem itemow potrzebnych do otrzymania klucza. Juz je zdobylem wiec poszperam jeszcze w ksiazkach i teleportach na pustyni, moze cos wygrzebie ;)

Gagagigo
05-07-2006, 10:14
KWT & PoI nic nie łączy z desertem, NIC, niemozecie robic tak ze każdy nieznany quest dodajecie do tego, do PoI wchodziło sie pod Necro house, ale pick hole został usuniety

jaca?
19-07-2006, 09:50
sorry nie czytalem wszystkich postow bo mi sie troche nie chcialo, wyjasnie niescislosci z paru pierwszych.
Klucz jest do zdobycia i jego znalezienie wcale nie graniczy z cudem...to dosc latwa ale tzreba miec lvl zeby pokonac dl-a i pare dragow.
W KWT obecnie raczej nic nie ma.Kiedys bylo tam pare teleportow.Nie mozna tam wejc poniewaz jak kazdy moze sam zobaczyc wejscie jest zamurowane.
Kiedys zostanie otwarte(chyba) razem z duza wiekszoscia zamknietego terenu pod PoH.( no moze nieskonczonego)
btw o 2 hole z gs nic nie wiem o_O
tylko o tej nad orcami...

ty
omg jeszcze nie wytrzymale sorry musz... ^up ej stefan wchodzilo sie pits ta?
no to bardzo ciekawe bo do PoI nie mozna wejsc, byla tam tylko 1 osoba i to z "boza" pomoca
wejscie do jakiesgos durnego pokoju poziom nizej nier oznacza ze to jest pits...zreszta bedzie tabliczka...

Gallar
22-07-2006, 13:30
KWT & PoI nic nie łączy z desertem, NIC, niemozecie robic tak ze każdy nieznany quest dodajecie do tego, do PoI wchodziło sie pod Necro house, ale pick hole został usuniety
:<. Fajnie. A możesz mi Pan powiedzieć jak się dostać do podziemii KWT ? Na -2, i -3, tam gdzie jest ta taka fajna miejscówka?
Wejście do POI jest na -3, za m wallem. Na którymś test serverze, jeden z Godów tpnął tam Arieswara - za m wall. Dziura jednak okazała się 'lewa' - tzn. small hole..

Lamdar II
25-07-2006, 02:07
KWT-Z tego co wiem zamkniete przez CIP bo nie ma tam PZ, rowniez stamtad dalo sie szybko dojsc do Thais, slyszalem, ze kiedys powiazane z banshee qestem. ; )

Rivels
07-08-2006, 13:58
To prawda rozmowa Z NPC w 3 Glownych mistach i pustyni . I prezczytanie kilku ciekawych ksiazek na PoHu ..... I juz wiecie ale jesli chcecie sie dowiedziec poczatku questu pacc i rook na rooku sie wszystko zaczyna PoI PIts of Inferno --expowisko z1 questem.Praktycznie nie wykonalnym .bardzo trudny na samym poczatku 1 Orsh i2 demony ;(((((((( Wiec paldme na poczatku jako ze moi kumple se bali wejsc.Podpowiem tylko od jakich npc trzeba zaczac.
Dixi 1 potem thais twszyscy co sprzedaja czary i krol i ten piesek i wszyscy nekromanci potem idzcie na pustynia poszukajcie npc calrlin krolowa i wsyzcy co nselluja czarypotem venore wszycy co selluje czart i tek kolo co sie do niego idzie n postman quest potem zchodzcie do dragon lair i w najglebszy zakandku jest teleport. Ale tam ciezko dojscwiec uwazajcie.Mintawlin wiezien krol kowal. Poptem tgroche pozwiedzajcie podziemia carlin znajdziecie bazyiszka taki waz pogadajcie z nim on wam powinien wzkazac droge do przelacznika ale wzamian za cos zajebiscie trudne zqadaje pytania wiec uwaga trzeba notowac kazda rozmowe z npc a jak muu zle cos odpowiecie dead...2 razypadlem przez glupi blad
taki jak
tenh zamiast ten
a potem to tylkoz gorki.a = a ta dzira za magic walem to pic tam sie nei idzie trzeba na samym dole wykopac kilofen dziorei tam pisze You reads.You see Pits of Inferno. a dalej Warnig cos ta to leze starozyntnychdemonow ktore spustrza swiat jak sie je wypusci.. A wiec mozemy dojsc do wniosku ze TAm cos musi buyc poza 2 demonmii orsh do ktorych ja doszedelm Mysle ze to nie koniec questu Uwaga pon drodze Ozna sie natknac na nietypowe potwory!!!!!!! najklepiejk isc 2 blokerow.
Pozdro Dla HEdo Wicir Galana I wszytsko ziomki

Golempol
08-08-2006, 01:11
bla bla bla gówno prawda. Siedze nad ta zagadka od pewnego czasu i wiem ze to co muwisz niema z tym nic wspolnego. Co do Kwt Wejscie do KWT JEST W POI, ale wejscie do PoI jest w grobie Goshnara, tylko ze grub goshnara jest w kwt -.-' Ja bym radzil przestac interesowac sie jak tam wejsc tylko gdzie jest wejscie. No i poxszukac cos o necromance Nectar. a najlepiej poczytajcie ksiazki i poczujcie dawny klimat rpg...

Dark Sznaucer
11-08-2006, 01:02
Kurdę... siedzenad tym od 2 tygodnii i nie jestem w stanie tego wszystkiego ogarnac! Mam 89 lvl knight (Celesta) poszukuje partnera do rozkimienia KWT! Mam chyba wszystkie ksiazki dostepne z odkrytych 30% poha obgadanych all npc, ale i tak nie jestem w stanie ani ondnalez grobu Goshnara, ani PoI ani czegos co byloby interesujace?! Moze ktos to wsszystko podsumowac i zaznaczyc co musze zrobic aby dowiedziec sie wiecej? I oczym gadac z npc? I jakimi?

Dageos
22-06-2007, 21:16
MAM KLUCZ! 3702 (20:11 You see a crystal key (Key:3702).
It weighs 1.00 oz.) Hm..tylko co z nim zrobić?!

Michoss
22-06-2007, 21:28
@up
Ten klucz jest teraz do czegoś innego. Do pewnego questa. Sprawdź na tibia.erig.net

A ten temat nadaje się już do zamknięcia, bo wszystko już wiadomo o PoI i KWT.
Prosiłbym o zamknięcie.