Pokaż pełną wersje : groźba - walczyć dalej czy się poddać
Karol ll
11-05-2004, 18:33
Na forum często pojawiają się tematy "jestem hunted", "co mam zrobić, grożą mi" itp. Dlatego właśnie postanowiłem założyć ten temat, by wszystkie metody, sposoby, tricki uporządkować w jedną spójną całość. 8)
W naszym tibijskim życiu niejednemu z was grożono. A, bo mu się odgryzłeś, bo jedno expowisko za małe dla dwóch osób, a bo nie jemu a temu coś sprzedałeś...
Nieraz są to zwykłe groźby ludzi, którym się wydaje, że są tacy charyzmatyczni, że każdego wystraszą. Lecz reszta przypadków ma niestety znajomości. Można rzeczywiście obrobić. Wtedy(jeżeli sami nie mamy szans na pomoc z zewnątrz) trzeba negocjować.
Jak wspomniałem w pierwszym akapicie, w tym temacie należy pisać sposoby, tricki, jakieś sztuczki na negocjacje, poznawanie i czasem może nawet blefowanie osób grożących.
Zapraszam do pisania.
Mówi się - "I'm protected by <imię wysokiego lvlu>". Zresztą takie osoby często o tym zapominają. Wystarczy się nie logować przez 2-3 dni.
Oryginalnie dodany przez Litawor
Mówi się - "I'm protected by <imię wysokiego lvlu>". Zresztą takie osoby często o tym zapominają. Wystarczy się nie logować przez 2-3 dni.
A potem Cię ten hi-lvl huntuje za kłamstwa ? Plxplx ehh ?
Na pewno czlonkowstwo w gildii kilkakrotnie zmniejsza szanse przesladowan. Po drugie: Nie placic haraczy. I tak nie wiadomo, czy to im wystarczy. Po trzecie. Dac sobie na tydzien lub dwa spokoj z Tibia. Moze znajda sobie kogos innego i zapomna o tobie.
Ostatnio zauważyłem:
Próbuje mnie ktoś zastraszyć a ja nic
Atakuje mne a ja nic
Zjeżdża mnie do połowy hp ja się uham
chłopak dostaje dwa razy z sd i daje sobie spokój
po pierwsze ma czache po drugie dostaje hity po 80-90 a ja się wogóle z miejsca nie ruszam many jest zly i ucieka żeby go ktoś nie zauważył :D
metody ktore ja stosuje to:
1.Mowie ze mam druga postac na wyzszym od goscia lvl
2.Strasze kolegami :))
3.Niegram w tibie pare dni gdyz ten co grozi bardzo czesto o tym zapomina
4.Uciekam na pare dni do innego miasta
5.Nieprzejumuje sie tym i gram normalnie dalej
Kazda z tych metod jest dobra :)) ale najlepiej byc czlonkiem jakiejs gildii :P
1.Mówię,że tylko odkrywam mape:)
2.Mówię,że szukam czegoś tam i oni często mi dają :)
3.Uciekam :P
4.Strasze znajomymi.
Adi Podróżnik
12-05-2004, 21:13
hmm, nie chcem nic mówić, ale wy nie myślicie (specjalnie) bo po co po pięć razy powtarzacie te same triki??? I tak prawie wszystkie nie wychodzą - nigdy nie można liczyć że ktoś zapomnie, bo nas dorwie w ostatniej chwili (jak wracamy z bardzo udanego hunta z kilkoma k i połową życia X( , no to wtedy miło na arenie :D), apropo to mam jeden taki mały sposób, z którego ludzie mogą skorzystać - NIE ZADZIERAĆ Z LEPSZYMI W LEVELU, bo w końcu ludzie nie czepiają się o nic... ale jak jush sie czepiają to lepiej jak ktoś wcześcniej wspomniał pójść do dalekiego miasta, nabić dobry level i można wracać, dobry level to:
Czarodziej 30 level, posiada plecak sd i uh
Druid 30 level, posiada plecak uh i hmm
Knight 25 level, posiada plecak uh i hmm (mogą być sd)
Paladyn 25 level, posiada łuk, dużo strzał, strzały zatrute na początek aby cokolwiek odbierały, może być jush kusza i bolty (tesh te lepsze),
Osobiście polecam czarodzieja, ale w końcu nie każdy go ma...
Mam jeszcze jedną rade co do uciekania:
jesteś w:
Carlin, uciekaj do Venore
Ab, uciekaj do Venore
Thais, uciekaj do Venore albo wogóle nie graj w tibie :P
To były podstawy, zaczepistego fuksa masz, jak jesteś posiadaczem pacca a on pacca nie ma - oczywiście edron się kłania :D
Proszę nie rozprowadzać tego poradnika :D
Sadek1987
12-05-2004, 21:26
Mowicie ze tak latwo postraszyc silniejszymi kolegami!! A jak straszy was najsilniejsza postac na danym świecie(tzn Isarze) to co mam zrobic?? A to jeszcze mowi ze zgine za to ze nie przeslalem bp of hmm za free!! ;(
Pasorzytek
13-05-2004, 13:09
Oryginalnie dodany przez Adi Podróżnik
hmm, nie chcem nic mówić, ale wy nie myślicie (specjalnie) bo po co po pięć razy powtarzacie te same triki??? I tak prawie wszystkie nie wychodzą - nigdy nie można liczyć że ktoś zapomnie, bo nas dorwie w ostatniej chwili (jak wracamy z bardzo udanego hunta z kilkoma k i połową życia X( , no to wtedy miło na arenie :D), apropo to mam jeden taki mały sposób, z którego ludzie mogą skorzystać - NIE ZADZIERAĆ Z LEPSZYMI W LEVELU, bo w końcu ludzie nie czepiają się o nic... ale jak jush sie czepiają to lepiej jak ktoś wcześcniej wspomniał pójść do dalekiego miasta, nabić dobry level i można wracać, dobry level to:
Czarodziej 30 level, posiada plecak sd i uh
Druid 30 level, posiada plecak uh i hmm
Knight 25 level, posiada plecak uh i hmm (mogą być sd)
Paladyn 25 level, posiada łuk, dużo strzał, strzały zatrute na początek aby cokolwiek odbierały, może być jush kusza i bolty (tesh te lepsze),
Osobiście polecam czarodzieja, ale w końcu nie każdy go ma...
Mam jeszcze jedną rade co do uciekania:
jesteś w:
Carlin, uciekaj do Venore
Ab, uciekaj do Venore
Thais, uciekaj do Venore albo wogóle nie graj w tibie :P
To były podstawy, zaczepistego fuksa masz, jak jesteś posiadaczem pacca a on pacca nie ma - oczywiście edron się kłania :D
Proszę nie rozprowadzać tego poradnika :D
knight na 25lvl ze sdkami??
Ettercap
13-05-2004, 15:17
lol ja jak sie dostałem na maina przylazł do mnie Dorfarat i łaził za mną a potem napisał że jest z thais i żebym go oprowadził no to czemu nie :D (ja 8 lvl on 11lvl) potem daleko od miasta walnął mnie z hmma a ja zwiałem teraz mam wyższy poziom i nie podskakuje fajne co?
aha a jego jeden dead to cyc :D
Ithelios
13-05-2004, 20:58
Hmmm widać jakie macie doświadczenie.Nie rozśmieszajcie mnie że straszenie nieistniejącymi kolegami cokolwiek daje bo to tylko jeszcze bardziej w*****a oprawcę i jest oznaką n00bostwa.I tak ci nikt nie uwierzy.Oczywiście ucieczka jest najlepszym sposobem.Jednak gdy jest się huntowanym na poważnie dobrze jest dać w łapę jakiemuś high levelowi na serwie aby kolesia zastraszył(zabójstwa nie na kieszeń biednej ofiary ale wstawiennictwo starczy :D )Przynależność do gildii tak wiele znów nie daje.Co z tego że jesteś w gildii gdzie najwyższy level to 30 a straszący cię kolo ma 70??Sprawa sprzętu i taktyki-O UHach przypominać nie muszę.Przydają się jednak magic walle-w przypadku ataku uciekami podziemiami i blokujemy oprawcę.No i naturalnie nie płacić haraczy,bo w Tibii jest jak w wojsku-wyczują słabego to ma przejeb :D :D
Jak mi groża to tym sie nieprzejmuje lecz jak przechodzi do czynow i jak mam zamala liczbe UH-ow i zgine to niechce byc w skorze tej postaci. Mam 3 postacie druid 13lvl i 30mlvl (do runkow) pallka 25 lvl (70/55) i rycerza 28lvl (65/63) i tymi 3 postaciami sie odgrywam druid z SD wali pallek wali z beltow a rycerz blokuje. Ale przewaznie mam 1-2 BP UH-ow i jak mnie wali to uciekam do miasta albo do kumpli i ich lejemy. A jak zgine ktos z kumpli to w 10-20 idziemy (4-8 FE) i koles ma przesrane lacznie z kumplami.
Ithelios
13-05-2004, 22:07
Oryginalnie dodany przez Kunken
Jak mi groża to tym sie nieprzejmuje lecz jak przechodzi do czynow i jak mam zamala liczbe UH-ow i zgine to niechce byc w skorze tej postaci. Mam 3 postacie druid 13lvl i 30mlvl (do runkow) pallka 25 lvl (70/55) i rycerza 28lvl (65/63) i tymi 3 postaciami sie odgrywam druid z SD wali pallek wali z beltow a rycerz blokuje. Ale przewaznie mam 1-2 BP UH-ow i jak mnie wali to uciekam do miasta albo do kumpli i ich lejemy. A jak zgine ktos z kumpli to w 10-20 idziemy (4-8 FE) i koles ma przesrane lacznie z kumplami.
To niezły jesteś,skoro potrafisz walczyć 3ma postaciami na MC.Trzymajcie mnie-skąd się tacy ludzie biorą?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.