PDA

Pokaż pełną wersje : Problem z kompem

Hasharii
25-10-2005, 08:21
Mam taki problem z moim kompem co jakiś czas gdy gram w Tibie lub inne gry (LotR: Wojna o Pierścień cały czas mi się zawiesza gdy tylko wejde w nią ;/)
Prosesor się nie grzeje bo sprawdzałem ostatnio. Czy może być w tym problem, że jedna partycja ma system plików FAT32 a druga NTFS? A może mam wirusa na kompie?
Oto dane mojego kompa:
Sempron 2500
256 Ram
Radeon 9550
Szybkość łącza: 128 kb

Prosze o szybką odpowiedź bo denerwuje się już troche a właśnie zrobiłęm formata i dalej to samo ;/

Shinjix
25-10-2005, 08:28
Mogl ci sie zrypac zasilacz. Tibia i inne gierki mocno obciazaja procesor przez co ten musi pobierac duzo mocy. Gdy jej brakuje komp sie zawiesza albo resetuje. Moze to byc tez wina karty graficznej. Sprawdz ja na innym komputerze.

Hasharii
25-10-2005, 19:53
Właśnie na innych kompach kumpli którzy mają o wiele gorsze chodzą te gry, a zasilacz wymieniałem tydzień temu bo obudowe nową kupiłem :/

Khan
25-10-2005, 19:56
Moim zdaniem najwazniejszy jest taskbar (czy jak to tam sie zwie). Mam na mysli te smieszne kwadraciki i inne bzdury obok zegara. Jesli masz duzo programow uruchomionych na tle, to nawet 512 MB nie podoła. Wyczyść wina z tych smieci, a komp bedzie chodził jak marzenie. Uzyj w tym celu funkcji 'msconfig' wpisanej w pasku URUCHOM w menu start.

Stefan12341
25-10-2005, 20:00
Moim zdaniem najwazniejszy jest taskbar (czy jak to tam sie zwie). Mam na mysli te smieszne kwadraciki i inne bzdury obok zegara. Jesli masz duzo programow uruchomionych na tle, to nawet 512 MB nie podoła. Wyczyść wina z tych smieci, a komp bedzie chodził jak marzenie. Uzyj w tym celu funkcji 'msconfig' wpisanej w pasku URUCHOM w menu start.

JEsli wejdziesz juz w to msconfig, wejdz w zakladke "Uruchamianie" czy cos takiego.... tam wylacz niepotrzebne procesy a nie beda ci sie uruchamiac przy starcie systemu