Pokaż pełną wersje : Lagi i kicki na niemieckich serwerach
Ostatnimi dniami gracze kilkunastu niemieckich serwerów doświadczali częstych lagów i kicków. Nie jest to spowodowane winą CipSoftu, ale jednego z routerów na drodze między serwerami gry a komputerami graczy. W celu rozwiązania tego problemu, jego przepustowość ma być dzisiaj zwiększona, a z powodu tych prac kolejna fala ciężkich lagów i kicków nastąpi dzisiaj, 25 października, między 17:45 a 18:45. Dotyczy to światów:
Arcania, Askara, Berylia, Celesta, Elysia, Furora, Galana, Guardia, Harmonia, Inferna, Iridia, Morgana, Nebula, Obsidia, Pandoria, Premia, Refugia, Saphira, Selena oraz Thoria
Radzimy zachować ostrożność i nie zapuszczać się o tej porze w żadne niebezpieczne miejsca.
Zauwazylem wlasnie, czekalem na ten news :)
OnlyM(PL)
25-10-2005, 16:35
Boshe znowu ile mozna -.-
zimne_piwo
25-10-2005, 16:46
no nie wiem...na Lumineri też były lagi i mass kicki ... na trade co chwila można było zauważyć 'miłe' komentarze ;)
Przykro mi wszystkim grającym na niemiech serwerach. Ja na szczęście, nie dawno zmieniłem świat na amerykański :) Akurat kicki się zaczynają :(
Odczuwam na Pacerze podobne lagi, może tez te kicki są na amerykańskich?
Na aurerze tez byly mass kicki i lagi
ciekawe czy podczas prac na tym serwerze tez beda lagi..
obly nie ;-)
no nie wiem...na Lumineri też były lagi i mass kicki ... na trade co chwila można było zauważyć 'miłe' komentarze ;)
No niestety...
Killed at Level 30 by a cyclop.
:(
No niestety...
Killed at Level 30 by a cyclop.
U mnie az tak zle nie bylo.....ale lagi byly strzaszne ,niech CIPY zrobia cos z USA server's bo nie da sie grac w tibie...a tak apropo wyslij mi ktos pw z tym jak sprawdzac pinga krok po korku z gory ty xD
(sry za bledy ale tak szybko pisze bo lekcje rzekomo robie xD)
eh.... ile morzna //można//:/ tragedioa no normalnie koszmarno dedlem przez te lagi. :( Ale jasli to ma sie poprawic przecierpie jeszcze i to 8o i nie bendzie legów
z tymi routerami non stop cos sie dzieje !! i zazwyczaj tyczy sie to niemieckich serverow :(
Bleh? Znowu? Jeeeezuuuus! Na szczęście na Aldorze takich problemów nie ma.
U mnie az tak zle nie bylo.....ale lagi byly strzaszne ,niech CIPY zrobia cos z USA server's bo nie da sie grac w tibie...a tak apropo wyslij mi ktos pw z tym jak sprawdzac pinga krok po korku z gory ty xD
(sry za bledy ale tak szybko pisze bo lekcje rzekomo robie xD)
CipSoft od dawna mówi zeby gracze z europy i azji zachodniej grali niemieckich lagach a na amerykanskich -ameryka płn i płd
Co do pingu...Start>uruchom i wpisujesz tam "ping onet.pl -t -l 1400"
Bez cudzyslowiow ofcorz
btw.na saphirze nie ma juz lagow.
..::QRAS::..
25-10-2005, 17:30
loool?? chyba nie widzieli co wczoraj na asterze sie dzialo... 8 kikow i mass lagsow to mala przesada ...
Zamkniety w domku
25-10-2005, 17:48
Omg... dobrze ze zauwazyli, szkoda ze za pozno...
Oct 23 2005, 11:13:12 CET Killed at Level 41 by a dwarf guard
Ciekawe czy CIPy zrobia cofke serwa, bo mam wrazenie ze nie tylko ja padlem -.-
PS. Jeżeli padliscie w ostatnich dniach, chcecie cofke serwa lub powiedziec cokolwiek na temat lagow to mozecie sie wpisac tu http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=997103
Evil Maul
25-10-2005, 18:02
Dzieki Bogu gram na Aldorze :p chociaz przedwczoraj byly lagi na servie i byly nawet 2 kicki 8o
muka_muka
25-10-2005, 18:17
A ja gram na celescie. i dzisiaj se tego ****walem i patrze nie mialem capa i wywalilem plate armora(moze to nic ale wokol bylo trche dwarfow i soldkow),patrze wylaczyla sie tibia(kick 3 pierwsze razy) a tu 50 osob w kolejce 8o czekam-uff nic.Potem drugi i trzeci... :(
PS.Fuks!Nie deadlem :cup:
Mago Largon
25-10-2005, 18:19
WIEDZIALEM!!!
glupie CipSofty!! :D
19:15 a konca lagow wcale nie widac....
A ja mam farta ze w tych godzinkach niegram!!! :]
Bam z Inferny
25-10-2005, 18:25
Heh może w końcu coś z tym zrobią :(
OFF TOPIC:
Kiedy będą wyniki konkursu ??!!!!!!!!!!!!!!!!
Na amerykanskich serverach tez sa mass kicki i lagi :P ale to juz inna bajka :(
ziomal damian
25-10-2005, 18:49
Ludzie przez te kicki padlem na dragach :/ i stracilem stracilem pare backpackow runek o wartosci 15k :( .Mam nadzieje ze juz niedlugo sie to skonczy
pijany rolnik
25-10-2005, 18:51
A ja niecierpliwie czekam na wyniki konkursu "Tibia i magiczny ołówek" :D
Miło chociaz że tibia pl ostrzega przed takimi lagami :cyclops:
daniell0s
25-10-2005, 19:08
no ale teraz tak serio! :( My tu gadu gadu a wyników nie ma :|
Maria tomkiewicz
25-10-2005, 19:51
ja mam neta od Vicia.Vitek jest spoko gosciem, lecz czasem sciaga w firmie
filmy dla dorosłych i dlatego ja mam lagi.Byłem dzis w firmie z moimi kolegami
ale stara ku*** z obsługi mnie jeszcze obje**** i sie nic nie dowiedzialem,
Jeśli bedziecie cos wiedziec napiszcie mi bede czekal
Ściska i całuje Wasz parys parysek
:D :D :D :D :D :D :D
Na lucera tez byly okropne lagi i kicki
na harmoni te lagi są od 5 dni pomiędzy 15 a 23 że sie qr** grać nie da tylko trening jak coś... i co mamy powiedzieć?? ale spoko-ja nie padłem ani nikt z znajomych więc nie jese tak źle-przynajmniej można pogadać na luuuzie... ;P
Pozdro San, Chmureczko, Drake
Nebula fighter
25-10-2005, 21:12
Kiedy BĘdĄ Wyniki Konkursu:( Juz Nie Moge Sie Ich Doczekac;/
pijany rolnik
25-10-2005, 21:22
Na lucera tez byly okropne lagi i kicki
****A ODDAWAJ MOJE 15 K ZA UCHY PIEPSZONY ZLODZIEJU !!
Jaktu tu dawac coś polakom?? a właściwie pożyczać X( NORF TO THIEF!!
julinioo
25-10-2005, 21:45
A nowych serwerow cos niema kiedys wychodzily co 3 tygodnie teraz juz minelo 9 tygodni i niema. Kiedy wreszcie beda bo juz sie nie moge doczekac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????
X(
Fajnie sie mówi że lagi kicki ja doświadczylem kicka ostatnio na własnej skurze i spadł mi lvl, skille a przedewszystkim magiczny lvl. Ciekawe kto mi odda czas zmarowany na expieniu, na szczeście loota nikt nie zajumał.
Przeżyję chociaż gram na Arcanii.
Jeśli dzięki temu nie będzie już takich lagasów to moge nie grać nawet przez miesiąc. ;(
Werner z Thais
26-10-2005, 07:05
Na Galanie są laggi i kicki....Ja tego nie zauwazylem bo u mnie są zawsze po 11.00 laggi itp. X( X( X(
Co ja chciałem dodać, mniejsza z tym....
To może wydawać się dziwne ale na galanie nie mam żadnych lagów. U mnie jest zawsze wszystko w porządku... :)
A na przykład mój kuzyn ma je caly czas.....
Orokoshi
26-10-2005, 07:26
Mam już bardzo długo te kicki i sie boje zapuszczać na expa...
Druid Lagnus
26-10-2005, 07:40
troche trudno mi w to uwierzyc ale moze hacker jakis na tibia.com to wszystko robi?
To nie do pomyslenia, wciaz piszecie tylko o niemieckich servach, ja gram na silverze, ktorej server polozony jest w USA. Jakies dobre kilka dni temubyly tam okropne lagi i kicki. I Cipsoft nawet nic nie zrobil w tym kierunku. Podczas tych problemow wielu graczy stracilo zycie. I dziwi mnie poprostu to ze tylko Cipy dbaja tylko o servery polozone w Niemczech.
Apropo tego tematu chcialbym zapytac. Czy jesli kiedykolwiek na jakims swiece zdarza sie podobne sytuacje bedzie mozna zglosic sie do tibia.pl jako oficjalnej fan site i powiadomic Was o tym, a w byc moze zglosicie to tworcom tibii? Prosze o odpowiedz.
Krycha107
26-10-2005, 13:35
dlaczego nie moge sie lognac na obsidie a na xantere moge? obsidia = niemiecki serv xantera = amerykanski ;/ a kumpel moze sie na obsidie lognac!
Inhabitant of Saphira
26-10-2005, 19:46
Ciekawe kiedy to naprawią bo ciagle mam lagi. Aktualnie 350 ms ping :(
daniel wawa
30-10-2005, 06:16
przeszlosc :] ale ja sie rospisalem :D
Matek233
01-11-2005, 17:24
OMG ja juz nie moge -.-
5min temu zalozylem konto na tibia.pl zeby tego posta napisac bo zaczynaja mnie wkur...... te lagi.
Na poczatku nie wiedzialem czy mi ktos neta pinguje czy moze sie cos zwalilo.
Na aurea gdzie gram mam cholerne lagi bp otwiera sie z opuznieniem, gdy pisze i wysylam to co napisalem pokazuje sie po chwili a nie odrazu jak bylo bez lagów.Co 2 sec sie potykam jak chodze :/
Przelogowalem sie na chwile na swiat furora gdzie praktycznie lagów nie bylo.
Takie lagi mam juz od 3-4dni akurat kiedy jestem chory i mam czas zeby pograc.Dzis rano wogóle nie mailem lagów, zwykle zaczynaja sie populudniu.
Czy ktos moze mi powiedziec co jest grane?
Czy wy tez macie takie lagi?
z góry thx
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.