Pokaż pełną wersje : Sposób na thiefa.....
Kerin Tale
11-05-2004, 22:01
Witam i kolejne pytanko...macie jakis sposób na thiefow.....mnie to co prawda nie dotyczy ale innym by sie przydało.....czasami jest tak ze widze pelno smieci na dp.....juz wiadomo kto jest.....chociaz nie powiem...takie sztuczki typu,,show me your eq" jest dosc dobrym sposobem na zarobienie kasy ale mimo to odradzam.....no..chyba ze ma sie postac na tzw stracenie.....wiec doradzcie panowie.....jaki wedlug was jest sposob na tych slynnych thiefow.....?? :)
Bądź sobą, nieważne co robisz i gdzie jesteś...poprostu bądź sobą.....
Bigvirus
12-05-2004, 12:15
takie sztuczki typu,,show me your eq"
To oznacza pokarz mi swoje eq a nie daj mi swoje eq nikt ci tak nie da do reki eq a szczegulnie przed dp albo w dp:D
A jak cos to najwyrzej rok czeka takiego zlodzieja......
Po prostu PK go albo iśc po kumpli i kazać im go szpiegować i na jego huncie go bloknąć (w cafe tak robią cała cafe blokuje).
(Ja swoim skasowanym pallem na 10 lvl skile 49/46 rozwaliłem kilku thiefów od kumpli (postać do kasacji)
i o krok od czerwonej czachy :baby: :baby: na 10 lvl :)
Kerin Tale
12-05-2004, 23:00
lol...mi chodziło o rzucanie smieci na dp pod pretekstem ,,show me your eq" kolo ci pokazuje a ty mu wrzucasz smieci na dp.....przy odrobinie szczescia mozna capnac duuuuuuuuuuuuuuzo K
Mathayus
13-05-2004, 07:56
Jak chcesz mu pokazac eqp to zrob to na trade albo pokazuj w domku do ktorego on nie wejdzie ( jezeli masz ) na depo to nie jest do konca bezpieczne bo takie nooby wrzucaja ci smieci na depo a jakis biedak mysli ze mu depo zniknelo i wychodzi stamtad a noob mu wtedy eqp zabiera
Jest jeden sposob ale to nie zawsze chce wyjsc i w dodatku zlodziej musi byc totalnym noobem. A sposob jest taki:
Jestes z koloesiem w depo. On cos sprawdza co ma w skrzynce, wchodzisz za niego i mowisz ze pokarzesz mu sztuczke. niech wylozy caly swoj eq (mozesz mu powiedziec ze to jakis quest) na dp i wcisnie kilka literek przytrzymujac w tym czasie rownierz klawisz ctrl. I tak na przyklad moga to byc litreki PBSL. :P
Sir Destruktor
13-05-2004, 19:09
Najlepszy sposób na złodzieju to po prostu
pożądnie mu przy**** albo nasłać na niego
kumpli jak sie ma
Ludzie myślą czasem jak zabić czas, a to czas ich zabija.
A ja wole tak:
Ludzie czasem myślą jak zabić Tibie, a to Tibia ich zabija.
Predator of libera-Palladin-lvl 17 i cały czas rośnie
Ja znam taki ciekawy sposob Crazy Williego z Novej. Jesli pchamy lootbag ze soba, a na horyzoncie pojawia sie domniemany thief to na swojego lootbaga puszczamy f-bomb. :) W momencie kiedy nasz thief jest rozkojarzony tym co zrobilismy, pekujemy go. ;) Pozniej uzywamy runu df na miejscu w ktorym jest lootbag i idziemy dalej. :P
Tretogorczyk
13-05-2004, 20:50
Targasz lootbag do ab.
Zamiast ryzykowac wrzucajac go na depo i sprawdzac kto szybszy - ty czy zlodziej, po prostu wyslij sobie poczta paczke z lootem - poczta jest po drodze.
Czy ktos cie okradl latwo mozna sprawdzac na wadze lootu - keidy wychodziles z jakiegos miejsca wazyl tyle i tyle, kiedy jakis koles podbiegl i zaczal ruszac bag, nagle cap sie zmniejszyl.....
Sposob na zlodzieja -> dac zarobic grabarzowi
Dead'paprykarz
30-06-2004, 01:10
raz prawie sie dalem nabrac na wzucanie zeczy na depo,i raz sie nabralem glupkowato na literki,ale bylem nobikiem i chcialem sprawdzic w sumie to nci nie stracilem,ale na dobrego zlodzieja nie ma sposobu.szczegulnie takiego co nie wychodzi z depo
Jeśli chodzi o złodziei to nie mam z takowymi problemów. Najwyżej z n00bami którzy 10 razy dziennie mnie o coś proszą (zawsze polacy) bo sobie zrobiłem opinię Caritasu. Cóż... Z Looterami jest inna sprawa, jak jest ode mnie slabszy to walne raz z hmm i gosciu ucieka az sie kurzy. Jak jest silniejszy, to co zrobic....
Najlepiej to:
-nie reaguj na slowa takie jak: "porzycz mi na chwile twoje eq, ja tylko zrobie screena i ci oddam" lub "porzycz 20k jutro ci oddam"
-nie reaguj rowniez na slowa: "chodz pokaze ci jak sklonowac rzeczy, poloz eq na depo i wcisnij ctrl+l"
*crtl+l - to logute
Dead'paprykarz
30-06-2004, 12:39
kolo ma racje,ale ciekawosc zrzera bardzo, mnie raz ktos powiedzial ze jak nacisne ctrl i chyba q czy tam l to dostane fajny miecz,oczywiscie nie uwierzylem ale chcialem sobaczec co to robi:)i zobaczylem potem mialem polew z siebie przez pul godziny.
Dwimenor
30-06-2004, 13:14
Oryginalnie dodany przez Ozon18
Cóż... Z Looterami jest inna sprawa, jak jest ode mnie slabszy to walne raz z hmm i gosciu ucieka az sie kurzy. Jak jest silniejszy, to co zrobic....
Hilv raczej nie zniżają się do kradzieży. Robiąto tylko nooby które wyszły z rook i myślą ze wszystko im wolno, bo niby nie można zabijać lowLV. Trzeba wyprowadzać ich z błędu. Najlepiej działa Runka HMM.:D
Gorsza sprawa to światy nonPvP. Ale i takiego można zmusić do oddania rzeczy. Łaźisz za nim, zabijasz wszystkie jego potwory, albo blokujesz go przy czymś slinym, aby zginoł. Nigdy nie zabieraj jego lootu, niech się wkuży i sam go odda.
Klusek07
02-07-2004, 15:46
zabic - łatwo powiedziec, jak chcesz za***** zlodzieja to masz czache na 15 minut a wtedy cie wszyscy leja ;( ;( ;( i nic nie pomaga ze sie tlumaczysz, zaliczasz deda, nawet jak miss click mowisz to i tak leja ;(
Ja jak widze ze ktos na trade sprzedaje gs za 1-8k (na nvei normalnie stoi okolo 15k) to mowie mu ze chcem kupic i zawsze jest tak ze mowi fast akcept plx i daje two handed ja daje fast akcept i daje mu 1 gp i sam go nabieram :D :D :D
Hilv raczej nie zniżają się do kradzieży. Robiąto tylko nooby które wyszły z rook i myślą ze wszystko im wolno, bo niby nie można zabijać lowLV. Trzeba wyprowadzać ich z błędu. Najlepiej działa Runka HMM.
Tak? To czemu grasz w tibie? To jest złamanie jednej z zasad,jeżeli już to go dojedz do red lub mu przywal z fire bomb i to starczy a nie zabijasz.
Night hunter of Julera
20-07-2004, 00:30
Najgorsi są złodzieje którzy zrobia sobie postać na 8 lvlu kradna i nie wychodza z depo. Raz też sie dałem zrobić (na wrzucanie śmieci na depo) chociaż wiedziałem , że kolo bedzie chciał mnie okraść. Jednak chciałem sobie z niego zakpić i pokazać mu szybko przedmiot na depo a później go schować. Niestety lagi mi się zaczęły X( . Po długiej walce i odkopywaniu depo gdy ujżałem serpenta zatrzymalem sie ale ponieważ jak już mówiłem miałem lagi to znalezł sie on pod nogami tego nooba. Całe szczęście że to był tylko serpent.
Gracz_Tibia
20-07-2004, 11:46
Oryginalnie dodany przez Klusek07
zabic - łatwo powiedziec, jak chcesz za***** zlodzieja to masz czache na 15 minut a wtedy cie wszyscy leja ;( ;( ;( i nic nie pomaga ze sie tlumaczysz, zaliczasz deda, nawet jak miss click mowisz to i tak leja ;(
Co to jest "miss click"?
Ghost Nieudany
20-07-2004, 12:20
[off-topic]
FACET! Miss click to przypadkowe kliknięcie, np. chcesz gościa odznaczyć i go atakujesz, Matko... Poczytaj sobie!
[/off-topic]
Sposób na Thiefa? Zrookować :P
TheNatoorat
20-07-2004, 12:41
Uroczyście oswiadczam, że osoby, które proponowały różne kary dla złodzieji nie potrafią czytać! W temacie chodzi o jakieś dobre sposoby na kradzież! Do przedszkola się zapiszcie ponownie. :]
@Re up: Co ma sobie poczytac? Nie wszyscy sa takimi geniuszami jak ty i nie znają wszystkich terminów.
@Re topic: W sytuacji, gdy ktoś targa lb, rzuć na jego baga jakiegoś pustego. Jeśli będzie bardzo nieuważny/lagujący, nie zauważy i lb jest Twój. W sytuacji, gdy ktos bije potworka i chcialbys miec loot z niego, ale nie chcesz ryzykować śmiercią, znajdujesz swieze cialko potwora, którego chcesz zlootować. Później czekasz az ktos ubije tego stfora i starasz się niezauważenie połozyć znalezione ciałko na nim. Jak zabójca odejdzie, odkrywasz ciało i cieszysz się lootem.
dywizjony
25-07-2004, 11:23
raz chcialem pocwiczyc z jednym polakiem, gosc wogule nie rozumial o co chodzi... (chcial cwiczyc z broadsword, pancerz itd.)
dal miecz na depo, a potem nie wiedzial jak go sciagnac
(ja sam dopiero ostatnio sie nauczylem, ze trzeba w prawym dolnym rogu klikac)
a potem chcial, bym mu pomogl go wziac spowrotem :D
zulem nie jestem, wiec mu go dalem (ale wczesniej go na chwile wzialem do siebie ;)
A teraz odnosnie thiefov:
JAK CHCECIE KOMUŚ EQ POKAZAC, TO NA TRADZIE!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.