Pokaż pełną wersje : Pomysly na PA
Nevernight
27-10-2005, 17:01
Zapewne kazdy z was a przynajmniej ci, ktorzy zdobyli kiedys lvl 60+ sie z tym zetkneli. Płacenie za wolność tak to się teraz nazywa. Kiedyś rozmaiwałem z consullorem na ten temat jak pobanowac/delate'owac PA. On na to mi odzpowiedzał, że jest to nadzwyczaj trudne i teoretycznie nieoplacalne z tego powody ze przyjaciele jednego zbanowanego beda sie mścili zachowyjac pozory niczego innego jak player killing za zo banow raczej od tak sie nie rozdaje. Dla tych ktorzy mimo wszystko pragna uzunąć ze swojego świata jedną ze skaz wlasnie zalozylem ten temat... Podawajcie tu genialne pomysly na bany dla PA.
Zaczne od "privite chat chanel" naktory kazdu consuller nie bedzie mial problemu śię wpisać, nie mają oni charow na wszystkich światach i nie mogą wydostać sie z rooka od tak by zaświadczyć o rule violation będąc naocznym świadkiem, jednak maja moc potwierdzania zeznań. Sposób jest prosty: najpierw trzeba porozmawiac z dowolnym counsollerem na antice i poprosic o zalożenie n00bchara na twoim serwerze. Jeżeli masz "hunted" lub zginoleś i twoj loot ich nie zadowolil zaproś swoich oprawców <PA> na privite chat chanel razem z counsollerem,ktory oczywiście bedzie milczał. Porozmawiaj z nimi o swojej oplacie za wolność tzn komu ile zaplacic i gdzie wyslać kase, czy moze sami sie po nią zgloszą osobiście do ciebie. Tak uzyskujecie dowód musicie jeszcze odczekać pewien czas doputy dopuki nei zostana oni zbanowani/skasowani, a moze to chwilę potrwać.
Od razu ostrzegam ze sposób nie jest sprawdzony w praktycye... ostatnio i tak nie mialem ochoty na grę....
Piszcie co wam uda sie wymyślic i prosze nie zamieszczac tu postów typu "ctrl + r ... i wszystko jasne" gdzyz takie rady nie maja najmniejszego celu.
Ps 2 Raul: Mam nadzieje ze juz odzyskaleś modka <peace> 4 ever ...
moim zdaniem glupi temat ale co tam...PA bylo jest i bedzie i nie beda za to banowac:]jestem w 100% pewien ze jakbys mial lvl tez bylby PA:]naucz sie grac to nie bedziesz mial problemow bo powiem ci szczerze ze 100 razy wiecej ci da jak sie wykarzesz tym ze sie ich nie boisz i nie zaplacisz a bedziesz sie bil/uciekal niz jak dasz im 50k czy ile tam i bedziesz blagal o wolnosc to zobaczysz ze za byle bzdure bedziesz znowu placil:]
moim zdaniem glupi temat ale co tam...PA bylo jest i bedzie i nie beda za to banowac:]jestem w 100% pewien ze jakbys mial lvl tez bylby PA:]naucz sie grac to nie bedziesz mial problemow bo powiem ci szczerze ze 100 razy wiecej ci da jak sie wykarzesz tym ze sie ich nie boisz i nie zaplacisz a bedziesz sie bil/uciekal niz jak dasz im 50k czy ile tam i bedziesz blagal o wolnosc to zobaczysz ze za byle bzdure bedziesz znowu placil:]
Sytuacja z mojego serva R Paladyn na lv prawie 60 expi na guardach, wpada 90 RP wywala go z jaskini. Kolega Stawia sie mowiac ze byl pierwszy i ma prawo tu expic. Zostaje zatakowany przez 90 levela ucieka po pewnym czasie wrucil po swoj lot z hunta dostaje hunted ma zaplacic cos kolo 20-30k oczywiscie trzeba sprobowac wyjasnic cale zajscie ale to nieskutuje i musia zaplacic jeszcze wiecej
Najlepszy sposób na PA to bardzo wysoki level lub magiczny dopisek (Protected by ....)
ta tylko ze ci powiem jedno ten twoj protected by...(po 1 moim osobbisty zdaniem wstydzilbym sie chodzic z czyms takim...wstyd i tyle :D)
a wracajac do tematu to protector powie tylko nie bij nie ruszaj itp...i to jak ebdzie mial czas a czy nie mozecie polegac na koleagch?i zdobywac kolegow w tibi a nie protectorow...przyjazn z takim duzym lvlem da wam duzo wiecej i mniejsyzm kosztem:]a to nie chodzi o slowa typu "plx plx bedziemy kumplami" tylko okazesz troche szacunku jemu on okaze tobie:]
PA bylo jest i bedzie i nie beda za to banowac:]
A powinni...
jestem w 100% pewien ze jakbys mial lvl tez bylby PA:]
Nie możesz być w 100% pewien bo go nie znasz...
naucz sie grac to nie bedziesz mial problemow
Jak ma nauczyć się grać jak go huntuje ekipa wyższych lvl -.-
Zresztą nawet jak umie to nie da rady przewyższającym siłom...
jak sie wykarzesz tym ze sie ich nie boisz i nie zaplacisz a bedziesz sie bil/uciekal niz jak dasz im 50k czy ile tam i bedziesz blagal o wolnosc to zobaczysz ze za byle bzdure bedziesz znowu placil:]
Zapłaci -> będą chcieli więcej
Nie zapłaci -> pożegna się z serwerem...
Zapłaci -> będą chcieli więcej
Nie zapłaci -> pożegna się z serwerem...
Gdyby tak było to po miesiącu PA huntowali by cały serwer -.-
Jeżeli się postawi, to zginie jeśli będzie się udzielać... ale niedługo potem i tak go zostawią...
Jerkov Thundersword
28-10-2005, 12:07
Dobry sposób na PA? Zaprzyjaźnić się. Oczywiście jeżeli nie zrobił ci nic złego lub bardzo złego ;) Mam przyjaciół PA ale mnie nie ruszają ani oni ani inni PA.
Z PA nic nie zrobisz, byli, są i będą.
Zawsze jest jakaś "elita" serwera, która będzie rządzić.
Ja zawsze prubuje mieć znajomości w tej elicie, bądź w niej być, lecz gdy w niej jestem, to nie jestem PA tak jak inni. Jeśli jakiś PA mnie wywala z miejsca huntowania, to zawsze wole mu ustąpić, niż mieć potem problemy. Co do pomysłu, aby consu~ byl na private chacie, to jest świetny pomysł, ale on chyba i tak za wiele nie może. :/
Dobry sposób na PA? Zaprzyjaźnić się. Oczywiście jeżeli nie zrobił ci nic złego lub bardzo złego ;) Mam przyjaciół PA ale mnie nie ruszają ani oni ani inni PA.
Tak, tyle, ze przyjazn z PA to wzgledne poczucie bezpieczenstwa. PA to typ ludzi "Ja i tylko ja". Nikogo specjalnie nie potrzebuja. Maja okreslone grono osob i najczesciej jak chcesz sie "zaprzyjaznic" to maja cie gdzies. Moj kumpel mial taka sytuacje. Po zaprzyjaznieniu doszli do wniosku, ze kumpel jest przydupasem. Domyslili sie, ze jest z nimi tylko dlatego, zeby byc bezpiecznym. Gdy zaczniesz sie wybijac to raczej nie ma roznicy, czy jestes kumplem PA, czy nie. I tak cie dorwa.
Ogolnie na PA jest kilka sposobow, mniej lub bardziej skutecznych. Zaleznie od tego z jakim typem PA mamy doczynienia i dlaczego nas akurat zaczepil.
1 sytuacja:
PA zaczepil nas ot tak sobie i kaze placic.
Wyjscia:
a) Zaplacimy i stracimy kase/szacunek ze strony high levelowcow.
b) Wylogujemy sie i zrobimy tygodniowy odpoczynek od tibii.
c) Nie zaplacimy i wywolamy wojne.
Najkorzystniejsze jest wyjscie "b", poniewaz tacy PA nie przywiazuje wielkie wagi do ciebie i czesto zapominaja.
2 sytuacja:
Mocno narazilismy sie komus i ten kaze placic (czesto duze sumy).
Wyjscia:
a) Odejsc z servera,
b) Wywolac wojne,
c) Olac go i przed nim tylko uciekac.
Tu niema jednoznjacznej odpowiedzi. Gdy zaplacimy zyskamy wzgledna wolnosc, ale tak naprawde on nigdy o nas nie zapomni. Przy kazdej nastepnej okazji kaze nam placic z byle powodu. Odejscie z serva tez nie jest wyjsciem. Gdy wybierzemy odp. "c" to kiedys nas wkoncu dorwie (ale wtedy gra staje sie ciekawsza ;) )
Dziki Świstak
28-10-2005, 13:13
a co jesli olewasz PA i cie gnebi jeszcze bardziej ? Lub wypieprzyl cie z expowiska , poslusznie wychodzisz. jakis ziom 90 lv zaczyna cie bic, pomaga ci twoj kolega i obydwaj musicie placic (nie ubiliscie tamtego)
@up:
1. Policz ile ma hp
2. Podziel to przez ~60-70
3. Wynik to liczba osób potrzebnych... zaangażuj tyle junkcharów (zakładamy że ten typ to rasowy PA i o chętnych na zemstę nie będzie trudno)
4. Dowiedz się gdzie i kiedy wspomniany lubi afkować
5. Chyba wiadomo co ;)
Fakt, że sposób trochę lamerski, ale cóż... oni mogą, a my nie? A czasem daje zaskakująco duże efekty :)
@Cadonis
>>2. Podziel to przez ~60-70<<
3. Wynik to liczba osób potrzebnych...
To kogo ma sie zbierac? 20 lvle sorcow zeby po 100-130 lali?
4. Dowiedz się gdzie i kiedy wspomniany lubi afkować
Po co zabijac AFKera? Lepiej wziac ekipe i go na huncie dorwac.
@Dziki Świstak
Jak dla mnie ktos kto zaczyna oddawac wyzszemu lvlowi i ma kolege z ktorym razem nie moga tego h-lvla zabic to NOOB (bez obrazy, ale nie gralem duzo sorcami, wiec zawsze mialem dosc hp/uhow zeby zwiac z dowolnego miejsca w Tibii (50lvl ek - 13 bp zawsze pod reka -.-)
@topic
Co zrobic z PA? Miec wyzszy lvl, miec kolegow, a nie "protektorow" ktorzy zazwyczaj nic nie zrobia w twojej obronie. Ginac xD w ciagu ostatniego roku zginalem tylko raz - 69 RP na PoH - zabil mnie 103 MS ktory myslal ze jego gildi wojne wypowiedzialem :D
@up
moglbys isc na archeologie :+)
@up
moglbys isc na archeologie :+)
Niby czemu? W regulaminie jest napisane, ze nie mozna odkopywac nieaktulanych tematow. A aktualncyh raczej mozna.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.