zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Neostrada.

Etoric
27-10-2005, 22:04
Jak wiele użytkowników neostrady(neozdrady)jestem zadowolony i w ogóle happy...ale jest jedno ale... Mój modem to Sagem, f@st~ Mam taki problem, że co jakis czas internet mi sie SAM rozłącza. Komputer, kabelki, modem jest wszystko sprawne ale dalej jest "użytkownik został odłączony od usługi",
"uzywaj filtra adsl...nie uzywaj przedluzacza"-uzywam filtra i nie uzywam przedluzacza. Dużo osob ma ten sam problem i nie wiem jak go rozwiązac. Prosze nie odsyłac mnie do www.tp.pl bo tam to sobie mozna ... albo na tel do tp poniewaz tam zawsze mowią "usuń wirusy" Proszę o pomoc poniewaz 3-minutowy kick to dla kazdej profy-dead, i nie pomoże tylko mi ale wielu innym uzytkownikom tego shitu=/

Wrzood
27-10-2005, 22:22
jesli ciebie to pocieszy mam podobny problem tzn. niespodziewany niezalezny odemnie chwilowy d/c ~~1-3min z tego glownie powodu zakonczylem gre w tibie =|

wiem wiem ze raz dziennie neo samo sie rozlacza by zmienic konfig. ale u mnie zdarza sie to kilka razy dziennie

szkodi
27-10-2005, 22:23
potwierdzam. sam tak mialem. raz nawet na dlach ;) ale na szczescie ludzie z ktorymi chodzilem mieli olej w glowie i dobili dla i uhali mnie xD

ale nie powiem - sorkiem padlem z tego wzgledu z 3-4 razy :(

Etoric
27-10-2005, 22:24
u mnie sie rozlącza tylko raz dziennie...ale nigdy nie wiem kiedy:/

szkodi
27-10-2005, 22:32
wiec moge powiedziec nieco wiecej. mam modem sppedtoucha i bywalo tak ze na tibii bylem po 24h/dobe. nieraz bywalo tak ze zadnego kicka w postaci resetu modemu nie bylo, a niestety czasami bywalo tak ze ow reset zdarzal sie 5 razy w trakcie godziny. dzwonilem do Tepsy i.... nic :x jak sie dowiedzialem "nasze modemy musza czasami zmieniac konfiguracje". a ja sie pytam "po cholere kilka razy dziennie?"

Safut
27-10-2005, 22:50
Flirtru sie uzywa tylko do kabla od telefonu stacjonarnego ...
1. moze cos mash z portem usb
2. moze cos z kablem ...
3. Format...
4. zmien modem :P .

Ja osobiscie mam Sagem i zawshe wshystko dziala ...

Avager
27-10-2005, 23:11
up:

Gówno prawda....

Otóż, miałem identycznie, lecz raczej o stałych porach lub o 19 lub o 23 i czasem o 3 w nocy... .
Miałem razem 3 Routery...
0) - Serwer postawiony na starym kompie...... zaczoł się wieszać później coraz częściej
1) - Nie pamietam nazwy - długo nie podziałał
2) - Atrax czy coś takiego - padł po 1 roku !
3) - D-link teraz mam, i wogóle już nie przerywa

To zależy od Routera, można także zresetować linie - dzwonisz do tpsy i gadasz im ;) .

Etoric
28-10-2005, 08:40
@safut
nie moge nic zmienic=/ a na pewno wszystko działa tylko ze co jakis czas....raz na dobe net sie rozlącza-czasami po 20 godzinach pracy, czasami po 5minutach:/

miodzik
28-10-2005, 09:36
Kidyś miałem ten sam problem. Tylko że potem, wogóle neostrada nie działała (nie chciała sie polączyc). Na piewszy problem pomogła ponowna instalacja neostrady. Na drugi pomogła wymialna portu USB. Więc prawdź czy inne urządzenia podłączone do UBS działają ( do tego samego gniazda do modem) jeżeli działają to spróboj reinstalowac neostrade. Jak nie to oznacza że masz zepsuty port USB. Wymiana go koszowała mnie 54 zł(rotfl)
.

@offtopic

Tesh mam modem Sagem f@st :p

Master Shaolin
28-10-2005, 10:13
Mam neostrade i także mam ten problem. Dokładnie to samo mi pisze, a mój kumpel, który też gra w tibie nie ma czegoś takiego a ma identyczną neostrade co ja i wogóle tak samo podpiętą. Ma gorszy komp ode mnie, a ja mam wszystkie porty sprawne bo sprawdzeałem, próbowałem sie dowiedziec od czego to zależy ale nic z tego. Pozostaje tylko zwykła ostrożność. PS reinstall neostrady lub całego systemu pomaga tylko na pewien okres.

Dagenoth
28-10-2005, 10:29
ja tam mam speedtoucha, robie disconnecta raz dziennie (jak ide spac) i jeszcze nigdy mnie nie rozlaczylo ;]
a co do twojego problemu to jednak odesle cie do tepsy bo oni najlepiej ci moga pomoc... my (uzytkownicy forum) raczej najmniej mozemy na ten temat wiedziec a to z tego wzgledu ze nie wiemy co masz na kompie... moze to byc wir, moze to byc uszkodzony port usb, moze to byc uszkodzony modem, moze byc tez wiele wiecej rzeczy...
i plx nie piszcie tesh jush wshystko... myslicie ze to jest "trendy"? o nie... to jest po prostu zalosne...

mani
28-10-2005, 11:38
Ogolnie Neostrada to syf dla kogos kto gra przez net, rozlacza sie u kazdego uzytkownika TP ktorego znam. Podejrzewam ze ich modemy nie radza sobie z wieloma polaczeniami, tak wiec polecam wylaczyc wszystko inne co korzysta z netu, co powinno zmniejszyc czestotliwosc rozlaczania. A przede wszystkim zainstalowac auto connect, wtedy czas offline bedzie bardzo krotki (nawet ponizej 30 sekund)

Aevin
28-10-2005, 18:11
Ja problem ten za rada kolegi (Dzieki dla Radovana ;) ), rozwialalem w nastepujacy sposob:

1. Sciagnalem program AutoConnect, oto link: http://shider.net/AutoConnect/AutoConnectSetup*****.

Jest to programik laczacy sie automatycznie z internetem, gdy wlaczamy komputer, badz gdy przerwie polaczenie (ale to sie nie zdarza).
Strona www: http://shider.net/AutoConnect/

2. Odinstalowalem aplikacje neostrady (WAZNE!), zostawilem tylko stery do Sagema.

3. Zainstalowalem program wymieniony w punkcie pierwszym i skorzystalem z instrukcji znajdujacaj sie tu:

Dla WinXP: http://shider.net/AutoConnect/nowe_polaczenie/index.html

Dla Win9x: http://shider.net/AutoConnect/nowe_polaczenie_98/index.html

I tyle, od tamtej pory neostrada nie przerwala mi ani razu. Polecam

@EDIT Sluchajcie w 90% przypadkach rozlaczanie neostrady jest spowodowane wadliwoscia aplikacji dostepowej neostrady. Wywalcie ten syf i zainstalujcie AutoConnect a poczujecie roznice :D

Khazar
28-10-2005, 18:19
jak dla mnie z neostrada dzieje si eto samo co z niektorymi przekaznikami Plus GSM.... Plus GSM wprowadzajac happy hours doprowadzil do tego ze jezeli w czasie tych "szczesliwych godzin" rozmawiacie mozecie zostac rozlaczeni i moze wyskoczyc komunikat "Siec zajeta" przy probie ponownego nawiazania polaczenia. No i mozliwe ze to samo dzieje sie z Neostrada.

szkodi
28-10-2005, 20:18
Ja problem ten za rada kolegi (Dzieki dla Radovana ;) ), rozwialalem w nastepujacy sposob:

1. Sciagnalem program AutoConnect, oto link: http://shider.net/AutoConnect/AutoConnectSetup*****.

Jest to programik laczacy sie automatycznie z internetem, gdy wlaczamy komputer, badz gdy przerwie polaczenie (ale to sie nie zdarza).
Strona www: http://shider.net/AutoConnect/

2. Odinstalowalem aplikacje neostrady (WAZNE!), zostawilem tylko stery do Sagema.

3. Zainstalowalem program wymieniony w punkcie pierwszym i skorzystalem z instrukcji znajdujacaj sie tu:

Dla WinXP: http://shider.net/AutoConnect/nowe_polaczenie/index.html

Dla Win9x: http://shider.net/AutoConnect/nowe_polaczenie_98/index.html

I tyle, od tamtej pory neostrada nie przerwala mi ani razu. Polecam

@EDIT Sluchajcie w 90% przypadkach rozlaczanie neostrady jest spowodowane wadliwoscia aplikacji dostepowej neostrady. Wywalcie ten syf i zainstalujcie AutoConnect a poczujecie roznice :D

dobra dobra :P ja sie lacze za pomoca routera wiec nie mam softu neo a problem tez taki mam

Dark polo
28-10-2005, 22:19
Eh... Czytam te wasze wypociny, a zapytać się przez telefon to ciężko. Otóż, aby rozwiązać wasz problem. (Ja też mam neo) Zadzwoniłem i przedstawiłem problem. Nie będę już wspominał o tym, że neostrada ma teraz niezły burdel i ciężko im się w czymś połapać. W końcu czegoś się dowiedziałem.
Pan konsultant powiedział mi, że w tej chwili zamieniane/i lub dołączne nowe rutery neostrady. W związku z tym neo+ może się {Quote=Pan konsultant]ZAPYCHAĆ[/Quote]. Jak zwykle prosili o cierpliwość i że postarają się naprawić istniejący problem jak najszybciej... W co wątpie.

Nie miejcie już wątpliwości

Pozdro

cropp
28-10-2005, 22:47
A ja wiem jak rozwiazac problem Najlepiej zeby bylo idealnie to sluchajcie odlaczacie neostrada z kompa robicie FORMATA I wkladacie do wejscia USB ale 2.0 bo ten modem jest przeznaczony tylko do tych nowszych USB ;] i ja mialem kiedys wsadzona neostrada w port 1.6 i tak mi sie robile a teraz nic :)

Diamonic
28-10-2005, 23:24
Neostrada rozlacza sie zeby zmienic IP, sam mam takowa i kilka razy, przez nia padlem :(

szkodi
29-10-2005, 07:49
Eh... Czytam te wasze wypociny, a zapytać się przez telefon to ciężko. Otóż, aby rozwiązać wasz problem. (Ja też mam neo) Zadzwoniłem i przedstawiłem problem. Nie będę już wspominał o tym, że neostrada ma teraz niezły burdel i ciężko im się w czymś połapać. W końcu czegoś się dowiedziałem.
Pan konsultant powiedział mi, że w tej chwili zamieniane/i lub dołączne nowe rutery neostrady. W związku z tym neo+ może się {Quote=Pan konsultant]ZAPYCHAĆ. Jak zwykle prosili o cierpliwość i że postarają się naprawić istniejący problem jak najszybciej... W co wątpie.

Nie miejcie już wątpliwości

Pozdro[/QUOTE]

i kolejna sciema. to znaczy ze panowie z tepsy zmieniaja juz routery przeszlo rok i nie moga zmienic:P Ta ich chwila troche jednak trwa xD

Scathach
29-10-2005, 08:10
Jeydny problem jaki mialem to gdy ktos puscile sygnal przez routery w usa> londyn > i dopiero frankfurt.
A tak niekika mnie nierozlacza modemu
mam SpeedTouch

ro0t
29-10-2005, 08:22
Opowiem na swoim przykładzie. Połączenie Dial-Up i nic więcej. Nawet nie trzeba aplikacji neostrady odinstalowywać.

ktxhbye
P.S. Gdy grałem na aplikacji neostrady miałem jakieś ~30 disconnectów w ciągu roku i kilku miesięcy.

Defiblirator
29-10-2005, 08:45
Nie wiem czy pomoge ale spróbuje. System Windows jest na tyle glupi ze trzeba w nim wszystko ustawiac. Ja mam WinXP i modem Sagem. Nie mam takich jak wy problem, neo nie odlancza mi sie ani razu. Powodami odlanczania moga byc:

*mieszkacie zbyt daleko centrali i sygnal jest za slaby i czasem was odlancza
(inf. w instrukcji o neo)
*macie ustawione w Win " Oszczednosc Energi "czyli windows po jakims czasie odlancza modem
*istnieje mozliwosc ze USB jest walniete
*jesli macie inne uzadzenia podlaczone pod port USB i obok neostrade, to moga one sie "grysc" czyli najlepiej miec tylko neo podlaczone pod USB
*mozna tez odinstalowac Neostrade i zostawic sterowniki modemu i utworzyc polaczenie jak przez zwykly modem

Mam nadzieje ze komus pomoglem. Jak cos to piszcie sprobuje wam pomoc.

cYa

Khazar
29-10-2005, 09:10
przedtem opsialem co wg mnei sie dzieje a teraz opisze jak to jest u mnie. mialem neo 512 jakis czas i rozlaczalo mnie co chwile. ale mialem podpiety internet pod specjalnie do tego przeznaczona osobna linie. starsi ja zlikwidowali, nowa umowa, nowy modem (ale rowniez Sagem) i disconecty przezstaly sie pojawiac. juz od jakis 2 tyg nei mialem zadnego. moj komp to zabytek, porty usb to chyba nawet 1.3 nie przekraczaja, a jednak wszystko dziala poprawnie. moze rzeczywiscie oni wymieniaja te routery i u mnie akurat wymienili, nie wiem.... ale przynajmniej nei mam discow (szkoda tylko ze przestalem grac w tibie :P)

Defiblirator
29-10-2005, 09:20
Te zwiechy i resety, to uwiez mi jest powodem tego ze dlugo nie robiles formata. Kazdy dysk potrzebuje po jakims czasie formata. Mam znajomych na studiach inf. i oni na wykladach maja ze powinien byc format co okolo 0,5 roku aby kom chodzil optymalnie.

cYa

Evilus
29-10-2005, 09:29
ta wczoraj ladnie sobie demoniki blocze bah "polacz ponownie" dobrze ze shoter mnie uhal i bil demona Oo

Cashigus
29-10-2005, 09:33
A ja mam modem Thomson Speedtouch i Neostrade i nic mi się nie dzieje. Może to wina tych Sagem-ów... :cup:

Bastek
29-10-2005, 09:38
a ja mam neo i nie mam takiego problemu :?
modem sagem f@st ^.^
a co do usun wirusy
oni tak zawsze mowia ;)

Masterrr
29-10-2005, 09:58
Hmm...mam tak samo ale na dodatek jak ktos zdzwoni albo np mama do kogos to mi sie wylancza ;( tez mam neostrade Sagem

luft
29-10-2005, 11:28
mam spore doświadczenia z tym kurestwem....
wystarczy jak powiem że po entej wizycie w telepunkcie pojawiła sie bardzofajna pani z ochrony ;p

Domyślam sie że macie neozdrade 256/512 i modemy thomsona Speedtoucha 330 albo Sagema f@sta 800 E2L

główne powody wysypywania sie neozdrady:
zbyt duze oddalenie od centralki
za długa linia
wirusy
za słabe zasilanie
źle skomfigurowanego system

przedewszystkim:
najleprzym modemem jest sagem
sprawdz jaką masz jakość lini (tylko sagem Program DSLMON domyślnie w autostarcie) otwierasz go i dusisz alt + D (opcje administracyjne) interesuje nas Margin i Attenuation
jeźeli margin jest mniejszy niz 15 to cie pewnie rozlancza jeźeli mneijszy noz 10 to pewnie nie wyrabiasz sie łączyc (osobiscie maiłe 12-8 długo..)
Atten~ jak niema 35+ to tez źle :p

Teraz upewnij sie że masz filtr na telefonie
Sciągnij najnowsze sterowniki do modemu:
http://www.turbokrecik.info/
Sciągnij autoconnecta
(link wcześniej..)
wywal syft neozdrady zainstaluj najnowsze stery autoconnecta i skomfiguruj sobie połączenie z pod systemu (i trzymaj kciuki albo sie módł jeśli w coś wierzysz..)

Nie dzwoń na infolinie i neichodz do telepunktu bo to strata czasu (chyba że podpisałeś umowe nei dawniej niz 30 dni a neozdrada padła na amen)

oczywiście fire wall + jakis antywir by sie bardzo przydał
Usb 2.0 tez ( niema czegos takiego jak usb 1.3 albo 1.6 ...)

orygiinalnie było to napsiane dużo lepiej ale sie poszło paść...

luft
29-10-2005, 11:30
up@ sprawdz czy masz filter na telefonie..

mam spore doświadczenia z tym szajsem....
wystarczy jak powiem że po entej wizycie w telepunkcie pojawiła sie bardzofajna pani z ochrony ;p

Domyślam sie że macie neozdrade 256/512 i modemy thomsona Speedtoucha 330 albo Sagema f@sta 800 E2L

główne powody wysypywania sie neozdrady:
zbyt duze oddalenie od centralki
za długa linia
wirusy
za słabe zasilanie
źle skomfigurowanego system

przedewszystkim:
najleprzym modemem jest sagem
sprawdz jaką masz jakość lini (tylko sagem Program DSLMON domyślnie w autostarcie) otwierasz go i dusisz alt + D (opcje administracyjne) interesuje nas Margin i Attenuation
jeźeli margin jest mniejszy niz 15 to cie pewnie rozlancza jeźeli mneijszy noz 10 to pewnie nie wyrabiasz sie łączyc (osobiscie maiłe 12-8 długo..)
Atten~ jak niema 35+ to tez źle :p

Teraz upewnij sie że masz filtr na telefonie
Sciągnij najnowsze sterowniki do modemu:
http://www.turbokrecik.info/
Sciągnij autoconnecta
(link wcześniej..)
wywal syft neozdrady zainstaluj najnowsze stery autoconnecta i skomfiguruj sobie połączenie z pod systemu (i trzymaj kciuki albo sie módł jeśli w coś wierzysz..)

Nie dzwoń na infolinie i neichodz do telepunktu bo to strata czasu (chyba że podpisałeś umowe nei dawniej niz 30 dni a neozdrada padła na amen)

oczywiście fire wall + jakis antywir by sie bardzo przydał
Usb 2.0 tez ( niema czegos takiego jak usb 1.3 albo 1.6 ...)

orygiinalnie było to napsiane dużo lepiej ale sie poszło paść...

Taka Tuca
29-10-2005, 22:50
Ja mam sagema, raz mialem kicka na DSie. You are dead :p . Ale mniejsza z tym. Podobno speedtouch jest lepszy, dlatego tez bede wymienial. Aha. Jeszcze jedno. Nie uzywaj tego badziewiastego programu typu NEOSTRADA TP. Ja go wywalilem i skonfigurowalem polaczenie przez dial-up. 50% kickow mniej...

szkodi
31-10-2005, 10:23
Ja mam sagema, raz mialem kicka na DSie. You are dead :p . Ale mniejsza z tym. Podobno speedtouch jest lepszy, dlatego tez bede wymienial. Aha. Jeszcze jedno. Nie uzywaj tego badziewiastego programu typu NEOSTRADA TP. Ja go wywalilem i skonfigurowalem polaczenie przez dial-up. 50% kickow mniej...

mam speedtoucha ;] i nic :P kicki jak sie zdarzaly tak sie zdarzaja :P

Kajzer
01-11-2005, 09:17
moze by sie jakis modek wyrazil na ten temat?
jakas madra rada hum?:<

Blurr
01-11-2005, 13:44
Mi się też baaaaaardzo często zdarza rozłączenie z siecią. Jednego dnia (najwięcej w jeden dzień [przeważnie 1 do 2 razy dziennie]) 7 razy... -.- Wyświetla sie "Użytkownik został odłączony od usługi". No to, jak zwykle to robie, klikam "Test" i wio! I co się okazuje? Najczęściej: "Modem nie jest zsynchronizowany" albo "Nie można się połączyć ze stroną testową HTTP" [no czy jakoś tak]. Zdarza się, że wystarczy, że przywrócę konfiguracje ("Konfiguracje" i "Przywróć") żeby net ruszył. A czasem muszę czekać 1-2 minuty -.-... Strasznie wkurzające zwłaszcza jak wpadniesz w maliny na Tibii xD

P.S.
Mój komp jest czysty od wirusów, porty działają, modem (?)...

P.S.2
Dlaczego mówicie, że port może być uszkodzony? Przecież jeśli neostrada działa to znaczy, że i port jest sprawny (port działa -> nesotrada się rozłączy -> połączenie -> port nadal działa ;). A jeśli nawet JEDEN byłby uszkodzony to wątpie, żeby wszystkie! Ja mam 4 porty USB i neostradę sprawdzałem na każdym z nich (rezultat taki sam: rozłącza się 1-kilka razy dziennie).

Kryptonics
01-11-2005, 18:31
Hmm ,miałem to samo (ależ oryginalnie jak dla tego dziłu zaczełem posta).
Jest kilka sposobów na to:
Po 1:wy*******ić neo za okno i założyć sobie inny net.
2:Patrz wyżej :P
A tak serio,mialem sagema i miałem do 10 razy dziennie d/c,zmieniłem na speedtoucha i miałem może z raz na miesiąc,ale i to było nie miłe więc mój stary wybrał się osobiście do siedzibt tpsa i od następnego dnia wszystko działało cacy i już tak od kilku miesięcy wporzo jest.
W większości przypadków poprostu centrala jest daleko i trzeba zadzwonić/zrobić wjazd dp tp (nie do infolinii neo tylko do tp) i porposić o wzomcnienie linii , a jak niue będą chcieli to pogadać z nimi po swojemu a potem zakopać w lesie.tyle.

Palek Demon
01-11-2005, 18:52
MAm neo i modem thomson(wczesniej sagem ale mi sie zepsol i moja mam pojechala powiedziala im nawet sie niepytali odrazu dali nowszy ( wydali felernexD)) i nie mam takich problemów moj net niesprawie mi problemow i jestem zadowolony z TPSA :) :D

Etoric
02-11-2005, 18:10
dzisiaj zadzwonilem to tych rumunów z TP;p i za 3 dni przyjedzie jakis koles....;] zobaczymy >;-s

Rikimaru
02-11-2005, 19:48
Etoric masz szczęście:)

Miałem to samo i jedyne co pomogło to właśnie wizyta techników. Okazało się że linia(napowietrzna) jest marnej jakości i tylko jedna żyła przewodziła, chłopaki naprawili i po problemie. Nigdy nie używałem tego programiku TP, śmierdzi kupą, od razu w pierwszym dniu wywaliłem, a i tak disco miałem:D U mnie disco wyglądały trochę inaczej, polegały one jak to mi pracownicy tepsy mówili "brak synschronizacji" tzn przykładowo, łupie guardy, łupie i nagle sru, neo się rozłączało i mrygała dioda na modemie, trza było czekać z minutę aż się znowu zapali i jazda. Tak więc jedyna chyba metoda to gnębić ich żeby techników wezwali, myślę że może pomóc dzwonienie na numer od linii telefonicznych(nie pamiętam kurka numeru ale jest taki śmiszny) i chociarz poprosić żeby linie sprawdzili.