zaloguj się

Pokaż pełną wersje : co dla sorca lepsze crown armor czy blue robe

Revlux
27-10-2005, 23:34
Witam zastanawiam się co kupić swojemu sorcowi. Chciał bym crown armora ze względu na dużom ilość obrony i chciał bym też blue robe ze wzgledu na to że potrzebuje dużo capa ale jak se pszypomne ze blue robe ma strasznie mało obrony to już sam nie wiem co robić prosze pomuzcie

Darth Ryba
27-10-2005, 23:42
Oczywiście ze blue robe'a ponieważ jest lżejszy

Shein Silvershadow
28-10-2005, 05:52
Nie byłbym tego taki pewien, na początkowych poziomach mógłby się bardziej przydać crown armor, bo ma więcej obrony - a na początku postacie magiczne nie używają run, na wyzszym poziomie zawsze można sprzedać crown armor i zamienić na blue robe;)

Heliwurab
28-10-2005, 07:58
Według mnie...
Shein Silvershadow ma racje ;)

Dagenoth
28-10-2005, 10:34
wg. mnie duzo lepszy jest c arm... i to nie ze wzgledu na to ze ma wiecej arma... grajac sorcem i tak zadko obrywasz od monsterka wiec to az takiej roznicy przeciez nie ma... dla mnie po prostu c arm jest lepszy bo jest tanszy i za zaoszczedzona kase wole kupic cos innego ;]
a co do capa to fakt, b robe jest lzejsze... tylko ze na powazniejsze hunty i tak robisz bp z runkami ktorego bierzesz (rzucasz) ze soba (albo dajesz cos dla blokera) wiec te 3bp runek wiecej na sobie chyba az tak niezbedne nie sa...

Noro
28-10-2005, 13:11
Jak dla mnie zdecydowanie Crown Armor.Jest dużo tańszy od Blue Robe i ma więcej defa.Blue Robe może i ma mniej capa ale nie przyda ci sie jak będziesz chodził już na lepsze potworki bo za dużo będziesz tracił hp.Blue Robe jest drogie jak na początek więc tu już jest gorsze.

Darth Ryba
28-10-2005, 13:21
Nie sluchaj ich. Kup blue robe'a. W sumie to zależy, czy masz zamiar walczyc runkami i wręcz. Jak runkami to bierz blue robe'a, bo bedziesz mial wiecej capa a potworki nie będą cie biły. Crown armora wez jak chcesz walczyc wręcz, bo ma dużo obrony, ale malo capa... Ja bym ci radzil blue robe'a. No i jest jeszcze kwestia kasy :P

UP:

co to za różnica jak ubierze blue robe'a i scarfa

Kmati
28-10-2005, 13:51
@up dobrze gadasz darth ryba

@tobic b-robe

@offtopic down widze ze skopiowales mojego kroliczka thx od niego :P

Darkstone
28-10-2005, 14:15
Na początku(do tak 25lev)bardziej przyda się c-armka ale potem to tylko b-robe
@up
tego króliczka nie od ciebie tylko z tibii.org :P

Pan Sim
28-10-2005, 14:38
co to za różnica jak ubierze blue robe'a i scarfa

Taka że jak masz c arm możesz dodatkowo scrafa zalożyć :] A jak masz platinum amulet to jeszcze lepiej :]

Cadonis
28-10-2005, 14:56
@Ci którzy twierdzą że lepiej c-arma: Ehm, czy wg was sorc służy tylko do expienia? IMHO np na jakiejś wojnie raczej nie będziesz targać worka z runami... A te 2 armora nie robi w praktyce prawie żadnej różnicy - i tak jeśli potworek przejdzie przez blok to raczej dostaniesz (chyba że to coś typu rota, tylko że wtedy i bez armora można na to chodzić -.-)
@Topic: Blue robe, lżejsza, ładniejsza i wogóle :) A, te 10+k różnicy w cenie (zależnie od świata) idzie nadrobić w 2-3 godzinki~

Revlux
28-10-2005, 20:27
Dzięki wam wszystkim za podpowiedzi ale dalej sie wacham bo inni muwiom to a inni to:P:P:P. Ale chyba kupie crown armor ponieważ pszyda mi sie te 2 arma a runkami bede expił na nieco wyższym lvlku lecz chciał bym równiesz blue robe ze względu na to że bardzo mało waży i to moge wykożystac na zbieranie loota no i jest ładniejsze:P:P:P.

Somuru
01-11-2005, 14:01
blue robe rlz ;) ladne, zwiewne i powabne, a, i moze jeszcze lekkie :P

Warmendes
01-11-2005, 15:23
Jak juz jestesmy przy blue robe chciałem sie zapytać co jest lepsze dla sorca ~20 lvl. Blue robe czy bohy? Czekam na odpowiedzi :D

szyron
02-11-2005, 18:29
@up
Sorc 20 lvl jak dla mnie to bohy. ;)

@Topic
Leprzy blue robe od c arma, poniewaz po co sorcowi dobre eq ? Szybko wbijesz 20,25 lvl i juz bedziesz uzywal run do expiena a czy drag w ciebie uderzy za 150 z f wave czy za 140 to nic ci nieda. Blue robe jest tez lzejszy wiec mozesz wiecej run wziac na hunt. :)

Kuryca
02-11-2005, 20:52
BLUE ROBE.
Uniesiesz więcej rzeczy, ja 3 levele temu podobnie się zastanawiałem.
Po h*ja ci tyle armora? Chyba nie będziesz bloczył dragów, nie? :)
Crown armor, jest zły! Jest bebe. Może ma 13 arma, ale to sorcowi się nie przydaje.
Kup blu robe, ja ją wybrałem i wcale nie żałuje.

Grzecho14
03-11-2005, 08:55
wydaje mi sie ze lepszy bylby dla sorca blue robe, bo on mniej wazy :)

Grzecho14
03-11-2005, 08:56

Grzecho14
03-11-2005, 08:57
A sorcowi niestety przychodzi tylko 5 capa przy lvlu

Grzecho14
03-11-2005, 08:58
A sorcowi niestety przychodzi tylko 5 capa przy lvlu:(

Stefan12341
04-11-2005, 12:33
mam kolege 60 sorca, zalowal jak kupil blue robe. Pomysl logicznie, moze i bedziesz mial mniej capa ale wiecej obrony. Blue robe to gowno, ma o jeden wiecej obrony od Plate Armora, a w plate armorze nawet troll ci hita mzoe zadac.

Crown Armor, ale to tylko moja opinia....

Vil
04-11-2005, 12:55
Pomysl logicznie, co ci da 2 obrony wiecej gdy kazdy stworek powyzej slima i tak bedzie cie w melee prawie zawsze trafial ? Co za roznica czy dostaniesz 40 czy 44 ?

Pomocnik
25-12-2005, 14:11
Mojim zdaniem na początku lepszy jest Crown Armor poniewaz:
-Do 40 lvlu przewanie sorc nie wali runami bo jest to waste (chociaz powalic w dlki nie zaszkodzi ale mniejsza z tym)
-Potwory zadają ci mniej hitów jak bijesz je z bronii
-Jest tańsze i łatwiej dostać

Blue robe to potem chociaz sorcowie potem expia bez eq (moze w jakims scale armor ale plate zeby te shity typu bugi spidery etc cie nie hitały) a reszta capa to na ringi/runy/ etc...

To moje zdanie i nie przejme sie kiedy nastąpi fala spamów Nooob kto wogole ci pozwolil napisac etc..

Luksik
10-01-2006, 16:00
;) Myślę, że lepsze dla sorca jest blue robe. Jest lżejszy od c arma. Na dobre potworki nie bedziesz chodził raczej sam więc nie będziesz tracił dużo hp.

KUPUJ BLUE ROBE !!!

jastr
10-01-2006, 16:55
Cena obu rzeczy zależy od świata na którym grasz:) Wiadomo b robe zawsze jest droższy niż c armor ale na starszych światach różnica nie jest aż tak duża. Wiadomo cap. sorca jest do bani a blue robe kosztem 2 pkt defa daje ci 77oz więcej czyli prawie 8 lvlów dla sorca(10 oz na lvl). Nie oszukujmy się sorc nie walczy w zwarciu tak do 25lvl spokojnie możana zpokojnie p-setem śmigać.

fluid
11-01-2006, 07:29
@topic to najpierw podsumujmy :
http://images.tibia.pl/images/armors/696.gif BLUE ROBE
Arm:11
Oz:22
http://images.tibia.pl/images/armors/14.gif Crown armor
Arm:13
Oz.99
Więc sam wybierz ;) dlamnie dla sorca lepszy jest b-robe ze względu na Cap a 2 def dla sorca to nic ze względu na to że sorc wali z daleka :)

Kajulec
11-01-2006, 08:34
IMHO Medusa Shield..

Arturos
29-01-2006, 11:29
Jak dla mnie zdecydowanie Crown Armor.Jest dużo tańszy od Blue Robe i ma więcej defa.Blue Robe może i ma mniej capa ale nie przyda ci sie jak będziesz chodził już na lepsze potworki bo za dużo będziesz tracił hp.Blue Robe jest drogie jak na początek więc tu już jest gorsze.

Koles.. Ty chyba nawet knight arma nie masz.. lepiej przeplacic i kupic blue robe, ktory daje nam duuzo capa na runy albo fooda niz crown armor ktory jest ciezszy. I czemu on ma pasc ? Jezeli padnie male szanse ze b robe wypadnie (Look swoj lvl sorciem, skad wiesz co ci jest lepsze?? a moze w ogole bez arma chodzic jak potwor nie bije?)

Doktór Lewatywa
02-02-2006, 09:45
Według mnie Blue robe. Masz więcej capa, a to 2 obrony więcej możesz nadrobić tarczą (np. demon shield). Będziesz mógł przy sobie nosić więcej run lub połowę lootu.:) Ja bym kupił Blue Robe.

Vanzi
04-02-2006, 07:38
Crown Armor to zupełny śmieć dla maga. 2 defa różnicy nie ma żadnego znaczenia przy expieniu, mając 17 shielda i tak nie ma mowy o blokowaniu czegoś silniejszego niż Cyclop. A 100 capa więcej zawsze się przydaje i właściwie Blue Robe to najlepszy arm dla sorca niezależnie od levelu

Visqn
07-02-2006, 20:33
@up
17 shielda ? -.- ja osobiscie mam 26 shieldingu i 73% do 27...
@topic
mysle, ze lepsze jest blue robe, poniewaz sorc nie jest blokerem i nie potrzebuje wiekszego arma...a za to wieksza ilosc cap sie bardzo przyda, na runy, manasy czy cos innego.

Niecek
07-02-2006, 21:53
Nawet nie mówcie, że c arm jest lepszy dla druta\sorca bo to śmieszne poprostu jest, chyba nawet nie graliście magiem:p. Przy skilu 27 w defie nawet 5 pkt wiecej arma robi nieznaczną różnicę (wpadnij sobie na GSa w blue robie a potem w c armie ;) ). Ja od 20 lvl mam b robe i nie wyobrażam sobie gry bez niego. Jak ide na jakiś huncik to sciagam legsy i halmet żeby wziąść chociaż z jakieś 18bp hmm. Na wyższym lvlu opcjonalnie można sobie kupić golden armora.

Zewcio
08-02-2006, 19:02
ja bym Ci radzil kupic blue robe, na malym lvl i tak nie bedziesz chodzil na potworki, ktore mocno hituja, a na wyzszym lvl - jak to ktos napisal ze 3bp runek nie robi duzej roznicy.... - NIE PRAWDA! 3bp hmm to jest duzo dluzsze expienie/hunt. Wiec.. stanowczo blue robe.

Chociaz raz br sie przydadza :P

Arir Nidinda
09-02-2006, 18:16
Witam zastanawiam się co kupić swojemu sorcowi. Chciał bym crown armora ze względu na dużom ilość obrony i chciał bym też blue robe ze wzgledu na to że potrzebuje dużo capa ale jak se pszypomne ze blue robe ma strasznie mało obrony to już sam nie wiem co robić prosze pomuzcie

Oczywiście że Blue Robe ponieważ jest lżejsze, a niewiele gorsze od Crown Armor, a i można więcej runek udźwignąć.:cup:

Rinoen
11-02-2006, 10:29
Moim zdaniem blue robe. Niektórzy mówili że ma więcej defa, a na początku gry nie atakujesz zbytnio runami. Dobrze, ale wandy w sumie atakują dystansowo. Cap Ci sie bardzo przyda, a co do arma, scarf itd. załatwi sprawe. (Po co Ci crown jak i tak bloczyć nie będziesz??:confused: )

Mloda1348
11-02-2006, 11:52
Ja mam blue robe i jestem bardzo zadowolona z niego bo mam o wiele wiecej capa...I chlopie kupuj blue robe bo to jest najlepsze dla sorc/druid
~~Pozdro~~

Lord Glem
15-02-2006, 18:36
@up szczera prawda blue robe jest najlepsze na sorca/druida i nie jest to zalezne od jego lvla, ja sam nosze blue robe i w nim (nie wiem czemu) dostaje mniejsze hity niz w crown armor ktory mialem wczejsniej

miszko77
17-02-2006, 13:47
blue robe jest 100 razy lepszy od crown armor, poniewaz blue robe jest lzejszy o prawie 80 capa wiec mozesz wziasc jeszcze 2 bp runkow!

Todix Dain
26-02-2006, 12:50
Ja na twoim miejscu kupilbym c-arma.B)

Necron
26-02-2006, 16:49
CHOLERA JASNA
Szlag mnie trafia jak widze takie cos!!
Po co odpowiadacie na ten temat skoro zalozyl go dawno temu. Pewnie juz stracil tego b-roba/c-arma i ma w dupie co wy tu piszecie a wy sobie bezmyslnie piszecie odpowiedzi. 4-3 odpowiedzi i po co dopisujecie swoje kolejne!! TAKIE SAME!
Dlugo siedze na tym forum, czasem dlugo nei zagladam ale takiego czegos (nie chcialem nikogo obrazac wiec napisalem tak) nie widzialem nigdy. Bezmyslne nabijanie postow niewiadomo w jakim celu!!! Bez komentarza.

S'hAr'K
26-02-2006, 19:47
Czy to taka duza roznica? Blue(11arm TO NIE MALO!!:faceoff: ) czy crown (13 arm NIE WIELE WIECEJ:] ). KUPUJ blue bedziesz mial wiecej capa a brak armu nadrobisz shieldem

Ideologia twojej mentalnosci nieobliguje mnie do prowadzenia z toba merytorycznej konwersacji, poniewaz egzystujesz w brodziku intelektualnym, ktory koliduje z moimi imperatywami, a poza tym nie rozumiesz idei koncepcji zalozen ...!:cygaro:

Thanal
26-02-2006, 22:49
@Necron

Jemu sie nie przyda - komuś innemu, kto też zastanawia się/będzie się zastanawiał nad tym wyborem-owszem.

@topic

Ofkorzzz Blue Robe :P

-=Ziggy=-
27-02-2006, 20:26
Weż blue robe, i tak magiem będziesz z różdżką uciekał, no chyba że jesteś druid i tempest, wtedy warto zainwestować w crown, ale blue robe da ci więcej cap na hmm i uh, jak kolega wcześniej napisał "brak arma nadrobisz shieldem"

Dream Angel
28-02-2006, 10:54
Wedłóg mnie kup blue robe. Poniewarz jest lekka i przewiewna :D Ale tak na serio blue robe jest lepsza dla ciebie niż crown armor B)
Pozdro Aniołek :)

Duch Niespokojny
28-02-2006, 13:28
Blue robe jest ładniejsza, ale za to crown armor pasuje do crown helmeta (no i można cały crown set skompletować)... hm... ciężki wybór.
A tak na poważnie, to większość magów (oraz wielu paladynów) używa blue robe - z oczywistych względów. Niektórzy, żeby zaoszczędzić capa noszą nawet magic hat czy inne badziewie zamiast normalnego hełmu, ale to już perwersja.
brak armu nadrobisz shieldem
Przy shieldingu na poziomie 20-25 za dużo nie nadrobi. Brak arma nadrabiasz... bieganiem i/lub summonami, które dla ciebie blokują.

Zenon Burcymucha
28-02-2006, 22:06
Niektórzy, żeby zaoszczędzić capa noszą nawet magic hat czy inne badziewie zamiast normalnego hełmu, ale to już perwersja.
Bardzo mądry wybór. :p

Zar
03-03-2006, 11:32
oczywiscie ze crown armor a pozniej golden (blue robe to smiec sam nosze golden blue robe nie broni dobrze)

Jesteś knightem to sie nie odzywajX( dla Knighta c-arm jest zawsze lepszy!
:glupek:
Dla sorca b-robe jest lepsze bo ładniejsze,lżejsze i ładnie sie prezentuje z c-legami i c-helmetem :king:

Gryzul
04-03-2006, 06:24
Bierz b robe... amietam sam mialem go na palku i nie wiem jak bym przezyl bez tego capa ;).

czarny3223
04-03-2006, 07:06
Zalezy na co idziesz jak idziesz na mino guardy , archery z rozdzka to wez c armora a jak idziesz na lepsze potwory tj. necro itp. to wez blue robe bo bedziesz potrzebowal duzo run a do blokowania wyczarujesz ddemona skeletona.

Nazgul of Shadow
04-03-2006, 11:01
Nie byłbym tego taki pewien, na początkowych poziomach mógłby się bardziej przydać crown armor, bo ma więcej obrony - a na początku postacie magiczne nie używają run, na wyzszym poziomie zawsze można sprzedać crown armor i zamienić na blue robe;)

Dobrze mówisz. Ja sam tak zrobiłem!

poisoner
06-03-2006, 22:51
Zdecydowanie lepszy blue robe:
-armor ma bardzo niewielkie znaczenie dla sorka, poniewaz bije on z dystansu mocniejsze potwory, a potwory, ktore sork bije w zwarciu (roty, dwarfy, mino zwykle, itp) nie wymagaja nawet plate armora. A mocny potwor tak czy siak hitnie, z crown armorem stracisz o 5 hp mniej, a masz duuuuzo mniej capa, ktory jest tak bardzo potrzebny sorkowi na runy/manaski. :p

lysy_93
14-03-2006, 23:44
Sorker po upade nie potrzebuje nic lepszego od plate armor bo bije dystansem ale ja juz cos to kup blue robe nikt tego nie kupuje ale ze względu na cap !!!
Blue robe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cygaro: :faceoff:
:faceoff: :cygaro:
I zapomniałem dodać ze jak idziesz na np. dragi to masz blokera ;)

BaxCrow
13-04-2006, 20:59
Blue Robe jest dużo lepszy dla Sorka. W ZYCIU NIE KUPUJ C ARMORA!!!. Mam kolege 150 lvl+ i on ma dalej B Robe. Po co komu C Armor??? Sorek to Shooter, a nie bloker czy prof walczący w zwarciu. Teraz gdy są jeszcze różdżki, nie trzeba nawet mieć Crown Armora.

Evan Pall
14-04-2006, 23:22
-.-' po co jescze tu odpowiadacie ;/ lookajcie date zalozenia tematu... Blue Robe rlz ;P

Vandearan
18-04-2006, 09:32
ludzie LUDZIE przeciez najlepiej nosic(sorcowi) tak :

blue robe (szybciej mana sie odnawia)
bohy
platinuim amulet
jakis wand
crown shield(lub lepszy)
hat of the mad(to samo co blue robe MANA)
i obojetnie jakie legsy

Pozdro all

Raminas
19-04-2006, 19:17
Pierwsze słyszę, że od blue robe i hat of the mad mana leci szybciej :p, ale jeśli miałbym wybierać to bym kupił właśnie to, ponieważ crown armor ma dużo obrony, ale sorcery i druidy powinni nosić lekkie rzeczy bo noszą runy i potrzebują jeszcze capa na looty, a poza tym jak coś to zrobisz summona i będzie bloker i już :miecz:.

domin3x
19-04-2006, 20:34
Dla sorca/druida lepszy blue robe oczywiscie, na pacerze roznica miedzy cena b robe i c arma to okolo 5k(21k[b robe] i 16k[c armor]) a to jest zawsze 80capa wiece, a jesli masz duzo kasy (czyt. 30k +) to kup sobie b robe i p ammy i juz masz rownowage arma;)

Ja na moim palku nosze b robe bo to zawsze ~98 boltow wiece:)

Cabal
21-04-2006, 00:15
Oczywiście że b robe jest lepsze. Armor dla sorca/druida nie jest tak ważny jak dla knighta, a pamiętajmy że b robe waży bardzo malo. Tak więc sorc/druid moze wziąć dodatkowe runy lub manasy na hunta jeżeli ekspi solo, a jak idzie z blokerem to moze nie potrzebny mu arm. bo bloker przyjmuje wszystko na siebie (wiem coś o tym :D )

Buntowniczka
21-04-2006, 22:04
Hmm -.- Ja na Sorku mam Takie Eq xP :
Crown Helmet,Blue Robe,Crown Legs,Boh,Demon shield i Platinum Amulet ,nie narzekam xP ,zawsze ten 1 bp wiecej uhow czy sd sie przyda -.- ,a sorcowi nie jest potrzebny dobry arm tylko dobry m level :confused: . Po kiego ci Crown arm jak cie atakuje inny sorc a tobie sie koncza uhy bo brakło ci capa na wiecej :> ?

Roteq
21-04-2006, 22:31
c armor jest tanszy i ma wiecej armora .
i jak stracisz b robe to bedziesz mial wieksze straty (berdziej bedzie ci smutno) i pozatym jesli masz slaby lvl i kupisz b robe od jakiegos kolesia to on moze okazac sie taki hamski ze cie ubije zeby je odzyskac . dlatego kup arma z innej postaci ;]

<<<Kiemi>>>
24-04-2006, 14:58
Zdecydowanie Blue Robe, poniewaz jest bardzo lekki jak na armora a poza tym Sorcerer jak wali z rozdzki to ucieka...jezeli expisz powiedzmy na guardach i jak cie dogoni to na takiego expa zawsze noś kilka/kilkanascie UHow...;)

Adekmaster
27-04-2006, 17:58
c armor jest tanszy i ma wiecej armora .
i jak stracisz b robe to bedziesz mial wieksze straty (berdziej bedzie ci smutno) i pozatym jesli masz slaby lvl i kupisz b robe od jakiegos kolesia to on moze okazac sie taki hamski ze cie ubije zeby je odzyskac . dlatego kup arma z innej postaci ;]

Czlowieku pomysl........
tu nie chodzi o to co tansze tylko co lepsze dla sorca/druta
(Dopiero teraz zobaczylem ten temat i potwierdzam zdanie kolegów "Po co tu piszecie?,spójrzcie na date zalozenia tematu! -,-

wiecier06
01-05-2006, 11:16
moim skromnym zdaniem wybrałbym bym Bule Robe ponieważ jest bardzo lekka a przecierz sorowi i drutowi przybywa tylko po 5oz.! więc wybrałbym blue robe a moim eq tan na 30 lvlu było by :Hat of The Mad
Blue Robe;p
Plate legsy
Bohy Wand of inferno i demonka8o 8o :] :p ;)

Baju Master Sorcerer
01-05-2006, 14:24
według mnie crown armor lepsza dla kazdych innych profresji, oprucz pala ktury powinien posiadac blue robeB)

Orneryboy
04-05-2006, 10:17
Byc moze juz ktos to zauwazyl, ale...

JAk dla mnie kupwanie k-setu, czy c-arma dla sorca/druta to waste kasy. Dopoki nie expi sie z duzymi ilosciami manasow, mozna biegac w p-secie. Potem blue robe, zeby wiecej capa miec. Oczywiscie na wyzszym lvl, mozna sobie nosic golden armor (tylko po co :p)