PDA

Pokaż pełną wersje : Awaria

Dwimenor
29-10-2005, 18:08
Nie panikuj!

Z powodu awarii serverów od kilku godzin nie można zalogować się do Tibii. Także wiele funkcji tibia.com jest wyłączonych(forum, statistics, highscores).
Gracze, którzy byli online w chwili awarii, nie zostali wyrzuceni z gry, ale logout, śmierć lub próba przelogowania się na inną postać uniemożliwi powtórne wejście do gry.

Prosimy o cierpliwość. Usterka zapewne zostanie wkrótce usunięta.

Edit: <19:10>
Wszystko wraca do normy. Można się już logować. Jedynie forum jeszcze nie działa.

Co na to CipSoft? (19:40)
"Dzisiejsze problemy były spowodowane przez awarię servera forum. Problem został już rozwiązany i gracze powinni móc używać strony oraz wszystkich serverów gry bez żadnych strat. Jedynie forum będzie tymczasowo offline.
Przepraszamy za zaistniałe problemy i z góry dziękujemy za wyrozumiałość."

luzik
29-10-2005, 18:12
Nie no cipy leca sobie w $%^& :) ludzie placa za to kase a maja tylko nerwy :)
expisz sobie,poswiecasz na zrobienie lvlka kilka godzin a tu kick i ded.Cialge jakies problemy z serwerami kiedy to sie skonczy????

a do was CIPY (moze tibia.pl przekaze) :P

"jezeli cos robisz to rob to dobrze!!!"

pr0 cipy

MuKuL
29-10-2005, 18:14
No na moim świecie jest już ok :D I tibia.pl mi szfankuje nie wiedzieć czemu ;)

Michad
29-10-2005, 18:24
A ja sobie caly czas skillowalem :p

OnlyM(PL)
29-10-2005, 18:26
A moj kolega juz panikowal -.-
HALP HALP nie moge sie zalogowac na tibie hakneli mnie =/
ehh...
A ja jestem to tego przyzwyczajony

Plish
29-10-2005, 18:26
Cipy naprawili awarie juz chyba sie moze wlogowac xP

Rafayen
29-10-2005, 18:30

ja tez ;) ale stwierdzilem ze fajnie tak pobic soldki jak wszystkie kopalnie byly wolne xD mam nadzieje ze nie bedze COFKI

CaNaL
29-10-2005, 18:33
a ja myslalem ze mam znowu jakiegos wirusa... a tu ogoolno swiatowa usterka.... dobze ze jush dziala bo mialem nawet robic formata :) cale szczescie :)

Tasioreczek
29-10-2005, 18:33
Ej ja moge sie zalogowac na moja postac ale jak chce na inna to tak caly czas jest logowanie na serwa ;/ Czy ktos wie co sie dzieje?

Cystof
29-10-2005, 18:53
Nie moge sie zalogować na Azure.
Tibia.pl szwankuje.
Jeśli będzie cofka to idę coś rozwalić.....

@Edit

Uff... Nareszcie działczy jak należy....

Fire Necromacer
29-10-2005, 18:58
Dla mnie to były jedne z najpiękniejszych chwil tibijskiego życia.... na Refugi było kilkanaście osób a w kopalniach nikogo tylko full respy
Ale jak około 19 ludzie zaczeli się wpierdzielać na serva to się zaczeło piekło...
Miałem MASS KICKA na 30 minut i myślałem, że na głupich rotach dedne!
Ale od czego są skille knighta XD

Kenazabik
29-10-2005, 18:59
Aldora,
Amera,
Azura nie działają cos mi się czuje, że cofki będą :(

M!n3k
29-10-2005, 19:01
Tibia com jak i tibia pl. Akurat podczas awarii byłem online :).
Byłem sobie na rotach 2 godziny, i nikogo. Spokojnie nabiłem bardzo szybko level :P. Później w dp w venore, a tam też nikogo :>. Po całym mieście ani żywej duszy. Poszedłem do carlin po kasę. W car ktoś był - 2 osoby. Na game chacie wszyscy się pytają, co jest ( a były na chacie 4 osoby :>) , w końcu ktoś ogłosił, że strona działa oraz można już logować się do tibii... Bardzo fajne przeżycie.
Ale już za dużo tych awarii jest. Muszą w końcu coś zrobić.. -.-

Zarr Maril
29-10-2005, 19:10
Zalogowac sie mozna , ale stoje wlasnie w kolejce do Saphiry 180 w tej chwili jestem :P wszyscy sie rzucili naraz to teaz trzeba poczekac troche:P

psyhopatka
29-10-2005, 19:15
a ja już miałem nadzieje że nowe servy wyjdą ;p
:((( szkoda że nie wyszły , a podczas awarii jak nikogo niebyło hunciłem sobie na dragach xD

afan
29-10-2005, 19:17
a jak mnie wylogowalo a akurat bylem w jaskini rotuw to one mnie bendom mogly zabic sorry za bezsensowne pytanie ale naprawde niewiem

Guzoji
29-10-2005, 19:34
ja juz shizy miałem ale po co hackować 8 lvl ??

Hieyan
29-10-2005, 19:45

A ja grałem na otsie koleżanki :P
I było zaj38ście :D

admo12
29-10-2005, 19:48
Jak zawsze problemy!Najpierw te straszne lagi na niemieckich servach,a teraz ogólnoświatowa usterka...jeśli cipy będą tak dalej robić,to (jak dla mnie) idą do LAMUSA!A ja już myślałem że moje konto przepadło... 8o

Luxoreq
29-10-2005, 19:49
A mnie ta awria zaj******* wqr**** X( ! Przez te CIPY stracilem itemy moze i nie za dobre ale zawsze itemy...Niebende sie rospisywal napisze ze 10K i K armor a reszta to smiecie postac mi usuneli Narobili innych zbanowali ze wscieklosci napisałem do GM ze ma mi potrenowac osobisicie i dac itemy bo jak nie to przyjde i mu osobiscie wpi*****! :cup: Niewiem czy wracać do tej gry ;( Mozecie se popatrzec na tibia.com Nick postaci to Royal Luxoreq

WSH
29-10-2005, 19:53
A mnie ta awria zaj******* wqr**** X( ! Przez te CIPY stracilem itemy moze i nie za dobre ale zawsze itemy...Niebende sie rospisywal napisze ze 10K i K armor a reszta to smiecie postac mi usuneli Narobili innych zbanowali ze wscieklosci napisałem do GM ze ma mi potrenowac osobisicie i dac itemy bo jak nie to przyjde i mu osobiscie wpi*****! :cup: Niewiem czy wracać do tej gry ;( Mozecie se popatrzec na tibia.com Nick postaci to Royal Luxoreq

Banished: until Nov 05 2005, 18:52:28 CET because of hacking

Royal Luxoreq, will be deleted at Dec 28 2005, 18:35:40 CET

...

Luxoreq
29-10-2005, 19:55
I co? Itemów nieodzyskam :/ :confused: Dlatego jestem wqrwi*** X( i nie pisz "..." to mnie denerwóje B)

Sithar
29-10-2005, 20:02
Co sie dzieje z naszą Tbią CIPy??? X( :evul: X(

No, przynajmniej Legia wygrała. :cup:

A tak wogóle to Arcania działa B)

Tajemnicza Lady
29-10-2005, 20:07
Nawet nieswiadoma tego jedyna sama biegalam po serverze i zabilam ^^ szybciutko lvl zrobilam bo nikt mi nie przeszkadal :D :] Ale sie zdziwilam siedzac sama w depo i rzucalam po podlodze 10 k xD

Luxoreq
29-10-2005, 20:08
Heh jestem ciekaw czy GM mi osobiscie potrenuje i odda itemy :p

Thanatos
29-10-2005, 20:18
Moglem miec pierwszego posta ale jak dalem wyslij odpowiedz to mnie z forum wyrzuciło (za durzo osób na forum) :/ A to co chciaałem napisać to, że miałem szczęście i podczas polowania na beho zrobiłem sobie akurat przerwę na WC - wrocilem i nie bylo tibi - moglem deda zaliczyc :P.

Pytanko - czy LAGi, których doświadczam obecnie (kilka h po awarii), a które mają też popytani znajomi dotyczą wszystkich i są spowodowane awarią czy to zbieg okoliczności? (świat Shivera)

Luxoreq
29-10-2005, 20:20

Royal Luxoreq, will be deleted at Dec 28 2005, 18:35:40 CET

...

I jeśli się niemyle to to jest za to że on Hakował na tym accuncie a nie za to że mnie haknoł :/ ehhh chrzanie to niegram wiencej w te durną gre ide na grzyby :cup:

WSH
29-10-2005, 20:21
Heh jestem ciekaw czy GM mi osobiscie potrenuje i odda itemy :p

Czy możesz się wreszczie przymknąć?Twoje komentarze są nie na temat i kompletnie bez sesnu.Gm na pewno nie odda Ci rzeczy, ani nie bedzie trenowal, bo i po co?
Zbanowano cie z powodu "hackowania", a nie wyzywania GM.

EDIT:
Mozecie se popatrzec na tibia.com Nick postaci to Royal Luxoreq
Mowiles ze to twoja postac -.-

...

kapitanofelysia
29-10-2005, 20:28
Thx ! for all i lost my 250k exprienced fucking kick ! :|

Zguba Smoka
29-10-2005, 20:31
Lekko sie wqrzyłem bo dostalem kicka. Ale nei takiego zwyklego bo podczas walki z orkiem berserkiem. Miał red HP a mnie kickło... ;(

Luxoreq
29-10-2005, 20:32
Czy możesz się wreszczie przymknąć?Twoje komentarze są nie na temat i kompletnie bez sesnu.Gm na pewno nie odda Ci rzeczy, ani nie bedzie trenowal, bo i po co?

Zbanowano cie z powodu "hackowania", a nie wyzywania GM.

EDIT:

Mowiles ze to twoja postac -.-

...
Zamknij pysk szczeniaku... bo to moja postać ale jak byś niezauwazył to on zrobił na niej nowe...a co do tego GM to był żart n00bie >>> :baby: Twoje odp też są bezsera i betonu...

WSH
29-10-2005, 20:37
Zamknij pysk szczeniaku... bo to moja postać ale jak byś niezauwazył to on zrobił na niej nowe...a co do tego GM to był żart n00bie >>> :baby: Twoje odp też są bezsera i betonu...
Teraz to juz sie mozemy tylko domyslac...

boorex
29-10-2005, 20:40
heh przypominam ze w tym temacie zawarta jest informacja i padnieciu serverow....temat nie brzmi [ W ktorym miejscu i na jakich potworach dostales kicka i jaki poziom wqr****** osiagnales ?? (mozesz tez napisac co ci wypadlo)] .... TO NIE TEN TEMAT...a poza tym co do topicu czywiscie cipy sie kolejny raz popisaly ... jakby nie zdawali sobie sprawy ile trzeba grac zeby osiagnac to co sie straci podczas durnego kicka.....Cipsoft sux...;/

Gustek
29-10-2005, 21:21
Po tej całej awarii nie mogę się zalogować bo mi wyskakuje że wpisuję złe hasło, a na 1000000000000% wpisuję dobre ;( .
Jeżeli się okaże że moje konto zostało zhakowane to nie wiem co zrobię X(.

CeBi
29-10-2005, 21:45
No...nareszcie....a już sie bałem ;)

Taka Tuca
29-10-2005, 22:38
A ja to zobaczylem dopiero jak przyszedlem sie lognac do tibii. Ale sa tez zalety: zrobilem sobie nowy avatar (patrz: avatar xD) 8o

Izka
29-10-2005, 23:58
A ja stracilam eq z rooka :( niby eq z rooka ale bylo to najlepesze eq ktore przekazywalam z psotaci do psotaci :/ GM SUX....hunted by I :cup: :( Teraz od nowa bd musiala zbierac to eq bo w czasie wylgoowania sie polozylam plecak na ziemi i przelogowywalam sie i nie moglam wejsc na postac :( szkoda nobki skroiły a Gmów nic nie obchodzi.....
Ps: WCALE TAK B NIE PRZEZYWAM STRATY ITEMKOW Z ROOKA :P ;( :D :D :D

Edier Master
30-10-2005, 05:06
Wiecie co, u mnie jest 6:00 30.10.05 i nie dziala harmonia :(

Evil Maul
30-10-2005, 06:04
Bez rzadnych strat ? -.^ tak ??? No to widze ze Cipsoft nie wszystko dopioł na ostatni guzik
Oct 29 2005, 15:33:38 CET Killed at Level 90 by a dragon lord
padłem w ****u :( ;(

coconut
30-10-2005, 06:40
Wiecie co? Mój brat cztery razy reinstalował tibie bo myślał że się rozwaliło!!! :D Ja chcę żeby była cofka bo on dednął od kolegów i mu nieżle wypadło!!!

Kondzio K-ce
30-10-2005, 07:01
Szkoda mi troche ty ktory kicknęło i potracili itemy. jednak z drugiej strony kick to nie przypadek. Ja expiłem na guardach i jakoś mnie nie kicknęło. Uważam, że to może być nie tylko wina CipSoft'u ale też i waszych łączy
Neostrada RoX (przynajmniej moja:P)

zielek
30-10-2005, 07:03
cze jestem bardzo wściekły na tibię com poniewaz już od wczoraj próbuje stworzyc chara na luminerze :evul: X( ;( plz pomóżcie jak coś wiecie na ten temat B)

Sokol Palladynek
30-10-2005, 07:35
dobrze,żę juz wszystko jest ok bo na szczeście bylem w depozycie
imie:Sokol Palladynek
świat:Calmera
profesja:palladin
skile:50/33
level:19
mag_level:9
:flaga_pl:

Flaikubeczek
30-10-2005, 08:10
1,5 roku tibia chodz mi dobrze a teraz nie chcę się włączyć i nie moge sciagnąć z neta bo sie nie da tibia.pl nie da sie , tibia.com (nie można wyswietlic tej strony), tibia.org,tibia.xx.pl(nie można wyświletlic tej strony)
;(

Evado
30-10-2005, 08:26
Dobra rozumiem ze byl virus,konto raula zostalo shackowane i teraz awaria glownego serwa :confused: I takna konto na niemieckim serwie Nebula moge sie zalogowac ale mam lagi max.A na moim nowym koncie na Antice niemoge wcale X( Kiedy chce sie zalogowac normalnie laduje mi postac.Okej zalogowalo postac teraz laczenie z serwerem i nagle mi cos pisze ze serwer jest do kitu:/Powiedzialem to swoimi slowami ;)

Mercenary
30-10-2005, 10:28
Ostatnie wydarzenia dają nam do zrozumienia że zbliża się reset serwerów!!!
;( ;( ;(

Hegemmon
30-10-2005, 10:53
Ostatnie wydarzenia dają nam do zrozumienia że zbliża się reset serwerów!!!
;( ;( ;(
OMG, tekst roku....
reset serwerów? cienko ci idze wróżenie z kart.
nawet nie wiesz co by to oznaczało.

reset serwerów... rotfl... omg... co za tekst... co za koles.... moj biedny brzuch....

CoobaOmeN
30-10-2005, 11:02
OMG, tekst roku....
reset serwerów? cienko ci idze wróżenie z kart.
nawet nie wiesz co by to oznaczało.

reset serwerów... rotfl... omg... co za tekst... co za koles.... moj biedny brzuch....
Cóż jest to możliwe....a wtedy bardzo ucierpimy ;( ;( ;(

CIPY ZRÓBCIE COŚ X(

Marek Tibioman
30-10-2005, 11:05
heh przypominam ze w tym temacie zawarta jest informacja i padnieciu serverow....temat nie brzmi [ W ktorym miejscu i na jakich potworach dostales kicka i jaki poziom wqr****** osiagnales ?? (mozesz tez napisac co ci wypadlo)] .... TO NIE TEN TEMAT...a poza tym co do topicu czywiscie cipy sie kolejny raz popisaly ... jakby nie zdawali sobie sprawy ile trzeba grac zeby osiagnac to co sie straci podczas durnego kicka.....Cipsoft sux...;/

Zgadzam sie z tym. Cipy nie wiedza ile tracimy przy dedzie na wiekszym levelu X( A lagi i kicki to jedne z najglupszych i najczestszych sposobow smierci...

Moj bohater powraca
30-10-2005, 11:23
A ja przez to całe zamieszanie bana dostalem!!!! Za zła, obrażliwą nazwe postaci czy cuś (nick : Moj nowy bohater). ZNaczy wlogowac sie nie moge a na tibii.com ani slowa o banie.... ;(

Dragon of Piorun
30-10-2005, 15:57
Może wyda wam się to głupie, ale ja myślałem, że to koniec Tibii :( ;( . Totalna załamka. Poźniej loguje się około 19, a tu ufff :D Nie miejcie do CIPów pretensji, nwet jak straciliście wszystko, macie racje powinni coś z tymi awariami zrobić, to nie takie łatwe - każdy wie, ale w konicu po co ciągną kase za PACC'ów powinni za to zakupywać serwy, a nie bawić się starymi X(

Eizo Druid
30-10-2005, 18:46
A ja potej awari moge wejsc na serwer ale na strone tibia.com niemoge wejsc wszyscy moi znajomi moga ale ja nie ;/ Pomurzcie z Gory thx

otoes
30-10-2005, 19:44
No a na Nebuli sa dalej lagi jak *** .
Normalnie nie da sie wogule poexpic, lagi na maksa i to juz od dluzszego czasu .Cipy moglyby wreszcie cos z tym zrobic.

Major Doomus
30-10-2005, 20:06
Sama awaria to nic... mnie najbardziej dobijają ludzie co gadają rzeczy w stylu "To już koniec Tibii"... mam na myśli tych co to tak otwarcie ogłaszają na GG/ICQ/MSN, bo i tak sie okazuje że wychodzą na idiotów... ŁYSO WAM?! ŁYSO???!!! ... jak miałby być koniec Tibii, to na tibia.com by to ogłosili chyba nie? Pomyślcie troche...

Helixaw
30-10-2005, 22:27
Ale wy się niezdrowo podniecacie -.-' Resetu nie będzie jeśli nikt z high lvli anticowych nie padł... Awarie się zdarzają! Co z tego, że expiłeś cały dzień skoro i tak w niczym ci to nie pomoże, co za problem to odrobić? Ale w sumie to nie mi was szkoda, jeśli nie umiecie grać tylko expić i trenić to płaczcie teraz :D

Pelia Skin
31-10-2005, 06:07
Siemka.
U mnie na beryli chodza plotki ze CipSoft zostal SHakowany i to podobno jest prawda. :-( :(

sawik15
31-10-2005, 15:27
zamkij morde wszedzie twoje kometarze grrrrrrr X(

Venderer
31-10-2005, 17:26
Nie panikuj!

Za późno!

Heh przez troche czasu nie mogłem wejść na tibia.pl, a jak jeszcze tibia.com padł server to już shize miałem XD Naszczęście już jest gites :P

Patreksus
31-10-2005, 19:02
kurcze od paru dni nie moge sie zalogowac na Shanere ciągle pisze że hasło jest złe lub num a po drugi zalogowaniu mam czekac 5 min. X( co mam robic?

Z góry dzieki za pomoc ;)

Kooowal
01-11-2005, 07:44
kurcze od paru dni nie moge sie zalogowac na Shanere ciągle pisze że hasło jest złe lub num a po drugi zalogowaniu mam czekac 5 min. X( co mam robic?

Z góry dzieki za pomoc ;)

prawdobodobnie zostałeś shakowany, przeczytaj poradnik na temat jak odzyskac postac i powinno zadziałać

Master memek
01-11-2005, 08:56
A mi ciagle nie dziala :(

Master memek
01-11-2005, 09:10
a mi nadal nie dziala
;(

Łukasz789
01-11-2005, 09:14
e sorry co jest??? Moge wejsc na hiberne a na aurea ciagle nie ;(

Henis Kario
01-11-2005, 09:24
Kurde specjalnie wstalem rano o 4 zeby sobie pograc, gram gram do okolo 5.40 i bum... wylogowalo mnie! i do tej pory nie dziala! CIP`y dalo naprawiac! eh... za takie cos tracicie graczy. Zamiast za kase z PACC`ów kupic nowe serwy to oni grzebią przy starych...

Radlic
01-11-2005, 09:27
Ehh Awaria za Awarią...
Od save servera danubia, antica i inne stare niemieckie servery niedziałają.
N/C
no cóż, trzeba czekac @.@

@edit

Niektóre servery już działają, zaraz wszystko powinno dojść do normy ;-)

Łukasz789
01-11-2005, 09:30
Aurea Jzu Dzial:a!!!!!

Henis Kario
01-11-2005, 09:40
eh.. zazdroszcze tym co juz pykają:D a moja Arcania jeszcze nie dziala :(

Matek233
01-11-2005, 17:24
OMG ja juz nie moge -.-
5min temu zalozylem konto na tibia.pl zeby tego posta napisac bo zaczynaja mnie wkur...... te lagi.
Na poczatku nie wiedzialem czy mi ktos neta pinguje czy moze sie cos zwalilo.
Na aurea gdzie gram mam cholerne lagi bp otwiera sie z opuznieniem, gdy pisze i wysylam to co napisalem pokazuje sie po chwili a nie odrazu jak bylo bez lagów.Co 2 sec sie potykam jak chodze :/
Przelogowalem sie na chwile na swiat furora gdzie praktycznie lagów nie bylo.
Takie lagi mam juz od 3-4dni akurat kiedy jestem chory i mam czas zeby pograc.Dzis rano wogóle nie mailem lagów, zwykle zaczynaja sie populudniu.
Czy ktos moze mi powiedziec co jest grane?
Czy wy tez macie takie lagi?

z góry thx

Sir Damian
01-11-2005, 17:37
te dupki dalej nie naprawili serwera ja sie niemoge logowac od conajmniej 9 godzin jaju wkurzyc sie mozna!!!!!! :evul: X(