PDA

Pokaż pełną wersje : Dwa nowe światy!

Dan the Automator
13-05-2004, 17:49
News z www.tibia.com:

Dzisiaj wystartowaly 2 nowe światy: Aldora i Mythera. Są to normalne światy z włączona walką między graczami. Aldora zlokalizowana jest w Niemczech, Mythera w USA. Przez najbliższe dni tylko posiadacze płatnych kont będą w stanie się zalogować. Maksymalny poziom zalogowanych osób narazie wynosi 200 aby nie przepełniać Rookgaardu. Za kilka dni podniesiemy limit graczy oraz wpuścimy posiadaczy darmowego konta.

Wasz CIPsoft

kotomaniak
13-05-2004, 17:57
A myślałem że mi się uda tego newsa tu zanieść :( . W każdym razie news jest i światy działają już.

Sir Destruktor
13-05-2004, 18:00
Ja też myślałem że ja tego newsa wniosa no ale Aldora działa a Mythera jeszcze nie :)

Isarek
13-05-2004, 18:01
Nie macie racij bo to ja tak myślałem. :D

bec88
13-05-2004, 18:04
Ja założyłem temat przed ukazaniem się newsa na forum ale w sumie to słusznie że został usunięty bo po co mają być 2 identyczne tematy :)

Do tematu:W sumie to nie wiem po co robią kolejny serv dla mnie to odpowiada bo napewno rozluźnią się stare światy. Możliwe że coraz więcj ludzi kupuję Pacc i CIPsoft ma więcej pieniędzy na stawianie nowych serv :) :P

Vemlekos
13-05-2004, 18:04
to są świty pryvatne :P

Dr. Omader
13-05-2004, 18:07
Oryginalnie dodany przez Vemlekos
to są świty pryvatne :P

Jak sie na poczatku probowales zalogowac to tak pisalo bo mogli na niego wejsc tylko czlonkowie CIPsoft. Przez kilka minut bylo 3 czlonkow CIP na Aldorze widocznie testowali cos.

Teraz swiat juz ruszyl i jest narazie dostepny tylko dla PACC

bec88
13-05-2004, 18:10
Swiaty ruszyły logować się !!!!!!!!!!! :D :D :D

Chomik
13-05-2004, 18:12
I tak powinni zrobić jeszcze więcej światów żebe się wyluzowałao

Noon-Chacko
13-05-2004, 18:15
Ja ide na Aldore \,,,/ ^ _ ^ \,,,/

n3m3s!s
13-05-2004, 18:17
No zaczelo sie. Wszedzie na Valorii slychac, "oh ahh, nowe swiaty". Ogolne podniecenie. Kolejna dobra wiadomosc dla posiadaczy facc. Zwolnia sie miejsca na innych servach.
btw: pamietam jak powstalo 4 swiaty na raz i mowilismy ze w ciagu nastepnych kilku(nastu) miechow nie powsatna zadne inne. A tu prosze, znowu mile rozczarowanie. Cipy czuja ze sa popularni i biora sie w garsc. Bóg zaplac :P

antropologyst
13-05-2004, 18:44
Ok, ok. Wszyscy tylko: "och, nowe światy". A ja mam pytanie. Kiedy na te nowe światy będą mogli wejść ludzie FACC?

bec88
13-05-2004, 18:49
Tydzień ? Dwa ? nikt tego nie wie ale jak facc będo mogli już wchodzić to na roku będzie tyle ludzi ze go będziesz 2-5 dni przechodził . I pewnie koło godz 12 będzie już za dużo ludzi na roku żeby wejśc za 1 razem :)

behi
13-05-2004, 19:15
No to nasypali nam cipowie nowych swiatow... I bardzo dobrze!!! Powinni dawac co miesiac.Na starych servach za duze tloki... I wogole wiecej ludzi bedzie gralo w Tibie...

Survi
13-05-2004, 19:17
A ja tam sie nie ciesze. Mialem nadzieje ze teraz przez dluuuugi czas nie powstana zadne nowe swiaty i Premia sie troche zaludni co ogolnie przyspieszy resp stworkow. No ale trudno..

Dr. Omader
13-05-2004, 19:17
Today we started two new game worlds: Aldora and Mythera. They are normal game worlds with enabled player vs. player combat. Aldora's server is located in Germany and Mythera's server is located in America. During the next days only premium players are allowed to enter the new worlds. To keep the number of characters on Rookgaard on a reasonable level, the maximum number of players is limited as well. In a few days we will raise the limit and also allow free account players to join.

No i mamy oficjalny news z www.tibia.com

Tłumaczenie:
Dzisiaj wystartowaly 2 nowe swiaty: Aldora i Mythera. Są to normalne swiaty z wlaczona walka miedzy graczami. Aldora zlokalizowana jest w niemczech, Mythera w ameryce. Przez najblizsze dni tylko posiadacze platnych kont beda w stanie sie zalogowac. Maksymalny poziom zalogowanych osob narazie wynosi 200 aby nie przepelniac Rookgaardu. Za kilka dni podniesiemy limit graczy oraz wposcimy posiadaczy darmowego konta.

antropologyst
13-05-2004, 19:25
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
...Za kilka dni...Hmmm... "Kilka dni" jest u nich pojęciem względnym i może się okazać, że mnie i wielu innych (FACC) wpuszczą dopiero za pare tygodni...

Hegemmon
13-05-2004, 19:43
hmmm Tibia się rozwija :) to dobrze :P ale niech trochę popracują nad wielkością światów a nie ich ilością :rolleyes: było by miło :) no i nie ma m tu na myśli piękne łąki i lasy czy naet spawny jakichś trolli czy Bóg wie czego. Ja chcę czegoś takiego jak cyclopolis, kopalnie no i jeszcze jeden dragon lair by się przydał ale z pojedyńczymi spawnami( choć tu może trochę przesadzam bo było by wtedy zbyt łatwo :P )
ale muszą koniecznie poszerzyć światy ( a gracze z premii to by pewnie chcieli żeby im coś ze spawnami zrobili :)) )

Lig@
13-05-2004, 19:54
Wszystko pięknie, super, ładnie, tylko - takie światy przydają się dla nowych graczy, którzy tworzą nowe postacie... Mało osó porzuca swoje postacie z promocją (nawet jak się pacca nie ma to i tak jest) na lvl'u 50+ by znowu grać od nowa. Jednak jakby nie patrzeć powinno to odciążyć inne servery - ludzie, którzy normalnie logowali się na secure, pójdą na harmonię, bo ona jest "empty" :D

marred
13-05-2004, 20:06
Z ciekawosci wszedlem na Aldere. Po okolo minucie od odpalenia serwera byl straszny tlok w temple (ciezko bylo wyjsc) i ktos zaczal spamowac: exevo gran mas vis :). Poza tym, to co zawsze, czyli trafic rata lub krolika = trafic szostke w totolotku.

Dan the Automator
13-05-2004, 20:10
Drom, uzyłem twojego tłumaczenia - mam nadzieje że nie masz nic przeciwko :D

<EDIT by Dr. Omader> U die on main nUb!
mogles chociaz bledy poprawic bo na szybkiego tlumaczylem :baby:

Bambuko
13-05-2004, 20:28
Uh, uh, nowe światy. Pomyliliście się, bo Aldora jest w Niemczech, a Mythera w Ameryce (w Stanach Zjednoczonych). Mój brat po minucie grania wrócił na Azure:P

Realm
13-05-2004, 20:50
hehe jestem ciekaw co to da? tak czy siak i tak na innych serwach sie np.: o 18 nie zalogujemy :/
według mnie cip'y powinny regularnie zakładać nowe krainy! na każdy dzień przybywa wiele nowych graczy co utrudnia w znacznym stopniu gre 'zawodowcom'.
na mój gust to 24 serwy na dzień dzisiejszy to mało :O
cip'y dla dobra graczy powinni by już stwożyć minimum 30 krain chociarz i tak nie sądze aby to pomogło abyśmy nie widzieli napisu "too many players online".
Dobrze by było aby na karzdym serwie w godzinach szczytu było max 800 osób ale to sie wiąże z dużą ilością serwów.

Cycu
13-05-2004, 20:53
A wlasnie sie mylisz , wielu ludzi mimo swojego wysilku majac postac na starych serverach z 50lv+ przerzuci sie na nowy swiat.Poniewarz majac pacca benda mogli sie logowac i gdy za 5 miechów jakis koles zalorzy se konto na tym nowym swiecie to ty bedziesz w czolowce najleprzych , bedizesz zadzil z kumplami serverem (to przenosnia) a na old server nigdy niebedizesz master :]. A tak pozatym odrazu przypomina mi sie jak dopiero co loglem sie na nowa Titanie i tloki jak **** i ludzie mnie podziwiali jak moglem w 16h przejsc na maina ;) ale i tak wrucilem na Lune :P

Real Finuko
13-05-2004, 20:55
CIPy się naprawde postarali :D
Może wreszcie Titania opustoszeje??
Mogło by tak być...

Realm
13-05-2004, 20:59
@ Real Finuko

Może wreszcie Titania opustoszeje??

Przez pierwsze 3 lata nie masz co marzyć :D

Jak na np,: Danubii jest ciągle Full to na Titanii jak i Solerze będzie długooooo "too many players online"

bec88
13-05-2004, 21:38
A powiedz na jakim śiwecie nie ma full ludzi . Spójrz na Antice istnieje 7 lat ? ( mogę się mylić :] ) i tam już koło godziny 12-13 jest full ludzi w dni normalne czyli od pon-pt nie mowiąc już o niedzielach i sobotach. Dlatego uważam że im starszy świat tym ciężej na niego się wbić . Ja bym chciał aby postawiono z jeszcze 10 nowych światow :) ( marzenia... ) i na wszystkich zmniejszyć ilość osób mogących być online np do 700 ( wiąże to się z dłuższym respem potworów lecz nieznacznym , ale lagi by się zmniejszyły niedużo ale zawsze ).

Tomek89
13-05-2004, 21:58
ja uwazam ze powinni powiekszyc serwery(dodac ze 2 nowe miasta lub powiekszyc takie wioski jak northport i greenshore zeby w nich bylo depo,domy sklepy i tereny do expienia, powinni dodac kilka kopalni obok kazordoon bo na razie jest 6,zrobic drugi poh:D) mogliby nawet wtedy liczbe ludzi zwiekszyc do 900 ale zeby bylo wiecej miejsc do expa itp.

szeFo
13-05-2004, 23:43
kiszka panowie!! wielka kiszka!! ja osobiscie wcale sie niee ciesze bo: wiecej serverow = wiecej ludzi = wieksze qrwcze lagi:(

wcale mi sie to niee widzi...

pozdro 600

Gewof
14-05-2004, 00:11
Oryginalnie dodany przez szeFo
kiszka panowie!! wielka kiszka!! ja osobiscie wcale sie niee ciesze bo: wiecej serverow = wiecej ludzi = wieksze qrwcze lagi:(

wcale mi sie to niee widzi...

pozdro 600

Jakie wieksze lagi?? Kazdy serwer ma oddzielny komuter wiec im wiecej serwerow tym wiekszych lagow nie ma bo ilosc ich nie ma zadnego znaczenia.

SkiLo
14-05-2004, 01:49
yuppi, troche to rozladuje tlok na serwkach. pamietam jak dodali 4 serwey to na danubie mozna bylo sie za1 razem o 18 wbic.
oczywiscie jestem za poszezeniem map. powinni dodac ze 2-3 nowe miasta i pelno terenow do expienia i max limit zwoekszyc dp 900-1000 osob, no i nad lagami popracowac

The_FaLLen
14-05-2004, 07:44
Fajnie że Tibia się rozwija . Ale i tak będe grał na isarze pozostane jej wierny . :D

karat
14-05-2004, 09:00
Wszystko idzie w dobrym kierunku.
Ale limit 1000 i większy nawet mapa 3 razy wieksza to by było tibianiskie(niebiańskie) życie.

Newbie
14-05-2004, 10:46
o bosh

"wpóścimy" - kto to pisał? ;(

Po drugie Ameryka to nie jest nazwa państwa tylko kontynentu ;]
Więc jeżeli jest już powiedziane "Niemcy" to niech będzie też "USA" - wbrew pozorom na kontynecie zwanym Ameryką nie występuje tylko jedno państwo :)
Więc radzę się douczyć osobie piszącej tego newsa.

Bambuko
14-05-2004, 15:33
W roli ścisłości:
Ameryka dzieli się jeszcze na dwa kontynenty: Amerykę Północą i Amerykę Południową. W Ameryce Północnej nie ma wielu państ, wyróżniamy Stany Zjednoczone, Kanadę, Meksyk i 21 mniejszych państ. W Ameryce Południowej mamy natomiast 12 państ. W sumie daje to nam 36 państ, 43 473 331 km2 powierzchni. A w porównaniu z Niemcami (357 868km2) wychodzi śmiesznie:/

Cycu
14-05-2004, 15:48
Moim zdaniem cipy powinny zrobic cos takiego ze limit graczy aktualnie grajacych jest 850 a mogli by zrobic ze np. na serverze mozna bylo by zalorzyc tylko 900 kont. To by znacznie ulatwilo logowanie sie i niebylo by przepelnien :] Czyli 1 server = 900 kont , a grajacych i tak zawsze bylo by mniej ;)

eggmen
14-05-2004, 15:54
Lognołem sie wczoraj na aldurze;], i stanowczo odradzam gre na niej, przynajmniej narazie ;].

z 50 osob w swiatyni, ;], 10 na jednego szczura 8o :[

Azaroo
14-05-2004, 16:02
oO znowu nowe światy no no.... nieźle. Ale jesli chodzi o nowe światy to nie bede na nich grał :P Ale spox ze wogole one wyszly :))

Danubia 4Ever!!!!

szeFo
14-05-2004, 17:16
Jakie wieksze lagi?? Kazdy serwer ma oddzielny komuter wiec im wiecej serwerow tym wiekszych lagow nie ma bo ilosc ich nie ma zadnego znaczenia

sorki ze sie PYDAm ale jestes tego pewien?? pamietam ze przy okazji temotow do porzeniego update-u swiatow, ludzie wlasnie narzekali ze to wcale niee zorwiaze problemu lagow:>

w soomie to i tak czekam na nowe lacze bo to co mam jest poprostu smieszne!!

ghiron
14-05-2004, 17:31
A ja się bardzo ciesz ostatnio jusz z kumplem planowaliśmy przejscie na nowy serwer jak powstanie ale myśleliśmy że potrwa to troche dłużej bo dopiero co powstaly 4 śiwiaty :D!! :D

Dr. Omader
14-05-2004, 17:42
Oryginalnie dodany przez Newbie
o bosh

"wpóścimy" - kto to pisał? ;(

Po drugie Ameryka to nie jest nazwa państwa tylko kontynentu ;]
Więc jeżeli jest już powiedziane "Niemcy" to niech będzie też "USA" - wbrew pozorom na kontynecie zwanym Ameryką nie występuje tylko jedno państwo :)
Więc radzę się douczyć osobie piszącej tego newsa.

Aldora's server is located in Germany and Mythera's server is located in America.

Na straonie nie pisze że server znajduje sie w USA. Co prawda flaga przy wyborze servera jest Stanów Zjednoczonych, ale w newsie pisze "America" i tego sie bedziemy trzymac. Tlumaczenie nie jest co do slowa, ale chcialem dac troche wiecej informacji niz dali CIP'owie, co do tej kwestji postanowiłem napisać Ameryka.

Co do tego jednego błędu to przecież każdemu sie może zdażyć...

P.S. "Bosh" to taka firma. Jak juz masz zamiar wypominac bledy to spojz na siebie najpierw.

Tobie radze sprawdzic swoje info zanim cos napiszesz a potem sie czepiaj ze napisalem Ameryka a nie U.S.A.

marred
14-05-2004, 18:52
Oryginalnie dodany przez Realm
hehe jestem ciekaw co to da? tak czy siak i tak na innych serwach sie np.: o 18 nie zalogujemy :/
według mnie cip'y powinny regularnie zakładać nowe krainy! na każdy dzień przybywa wiele nowych graczy co utrudnia w znacznym stopniu gre 'zawodowcom'.
na mój gust to 24 serwy na dzień dzisiejszy to mało :O
cip'y dla dobra graczy powinni by już stwożyć minimum 30 krain chociarz i tak nie sądze aby to pomogło abyśmy nie widzieli napisu "too many players online".
Dobrze by było aby na karzdym serwie w godzinach szczytu było max 800 osób ale to sie wiąże z dużą ilością serwów.

Popatrz. Zakladamy, ze w Tibie w godzinach szczytu CHCE grac 20000 osob, ale MOZE tylko 16000. Cipowie stawiaja 10 nowych serwerow za jednym zamachem. Po krotkim czasie moze juz grac az 24500 osob, a chce tylko 20000.W zwiazku z tym na serwerze jest ~700 osob. Czyli odpadaja dwa glowne powody kupowania pacca:
-Too many players
- Dostep do Edron i Daramy
W zwiazku z tym mniej zyskow z gry - mniejsze pensje dla Cipow i mniej pieniedzy na nowe serwery. I trzeba bylo by czekac, na zapelnienie serwerow, a np. koszty utrzymania nowych serwerow caly czas bylyby ponoszone.

335999
14-05-2004, 20:49
Znowu zrobili jakis nowy tiiiiiiiiiiiiiit Świat.

Ettercap
14-05-2004, 21:05
extra pomysł z tymi światami jak lagów nie będzie :/
może wreszcie po h szczytu wejdę na swoją hiberne :]

Taki sobie Sebek
15-05-2004, 09:07
Ten kto to powiedzia powinien się puknąć w główke (napewno pustą) i zalożyć sobie postać na Solce ja sie loguje za pierwszym razem o 18:30 :D:D:D:D:D:D:D

Gangrel
15-05-2004, 13:04
Bardzo dobrze!!! Może na mojej ulubionej isarze się troche miejsca zwolni...:D:D:D:D Ciesz się ludu expujący!!!!!!

djkuter
15-05-2004, 18:06
Dobrze , że powstały nowe światy choć dziś na Amere nie mogłem wejść o 13:00 ;( . Powinii stworzyć (według mnie) drugi rookgard miedzy którymi można byłoby się przemieszczać za ileś kasy. Depo na Rooku (tylko do przechowania kasy). I powiększyć tibię czyli zrobić drugi kontynent i nowe miasta bo jak właże do Northporta (czy jakoś tak) to nic tam ciekawego nie ma :( i powinni lepiej rozplanować expowiska bo koleś szedł (mówiłem jak ma iść) skręcił 10 sek. póżniej to dostał się na Valkirię i go zabiła a było to blisko Carlin!!! ;)

To moja Tibia marzeń :]

Newbie
15-05-2004, 19:32
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
Co do tego jednego błędu to przecież każdemu sie może zdażyć...

P.S. "Bosh" to taka firma. Jak juz masz zamiar wypominac bledy to spojz na siebie najpierw.

Gwoli ścisłości - firma nazywa się Bosch ;]
Ale ja z natury czepialski jestem więc wybacz ;]

Garden Strider
15-05-2004, 21:10
X( Szkoda, że chwilowo tylko dla PACC. Wszedłbym, i bym chciał się postarać o jednego z tych dobrych (no wiecie, zacząć od początku... wszyscy jakiś 5lvl a tu przychodzi mistrzu z 8lvl) ;(

Roces Graal
16-05-2004, 08:50
Mi sie podoba w tych swiatach tylko to ze sie zwolni miejsce na innych :D Rzadziej TOO MANY PLAYERS ONLINE dla FAAC'ów :D

Pasorzytek
16-05-2004, 09:18
narzekacie ;p lepiej by bylo robic po dwa serwery na swiat ;) ale inne pytanei co ci potym jak z rooka wydjziesz jako pierwszy jak dobrego stuffu szybko niezdobedziesz ?? bo nawet niebedzie od kogo kupic a jak juz to ceny drakonsko wysokie

marred
16-05-2004, 11:09
Oryginalnie dodany przez Pasorzytek
narzekacie ;p lepiej by bylo robic po dwa serwery na swiat ;) ale inne pytanei co ci potym jak z rooka wydjziesz jako pierwszy jak dobrego stuffu szybko niezdobedziesz ?? bo nawet niebedzie od kogo kupic a jak juz to ceny drakonsko wysokie

Dlatego czesto przenosza sie cale gildie i robia wspolprace. Maja kilka paladynow, ktorzy wyciagna po dark helmecie z cyca, g-shieldzie z dsa oraz k-set dla ryckow z gsow. Potem z rycerzami huntuja na silne stworki i zdobywaja lepszy eq. Do tego magowie i druidzi robia im runy.

Gonzo von Krenzel
16-05-2004, 11:43
A ja walne taki ontopic:
Ja już nie gram w tibię, ale ciesze się, że powstały nowe serwery. Może niedługo kupię PACCa i zacznę znowu grać...? ;) Jeśli Amera będzie mało "użytkowana" to jest to nieuniknione :).

limenu
16-05-2004, 18:31
a moze by dodali nowe zabawki zamiast swiatów? :baby: