zaloguj się

Pokaż pełną wersje : FRPG (forumowe RPG)

FakeMan
30-10-2005, 13:08
Strona poprostu super!! Gra w "papierowe" rpg tylko na forum!! Wygląda to tak:
W specjalnym temacie prowadzone są zapisy, a w innym się gra!! Reszta tak jak w papierówce, czyli GM mówi co robią NPC i co się dzieje a gracze mówią jakie ruch wykonują!! Grać można w D&D, Warcraft'a i Warhammer'a!!
BRZMI ZAWILE ALE WCIĄGA JA ODKUŻACZ FIRMY <wstaw swoją ulubioną firmę>
oto link do forum:
http://www.webplus.d8b.pl/comp/forum/index.php?sid=806094e12c14dc256d0aea63d04f5a71&idm=7116

Ghost Nieudany
30-10-2005, 13:30
Ta metoda jest stara jak świat i praktykowana od dawna... A sajt jest crapiaty, bo faworyzuje only D&D, Warhammera i Warcrafta (żeby było śmieszniej - Warcraft, Starcraft i Star Wars RPG to praktycznie kalka zasad D&D...).
No i wygląda mi to na reklamę nie sposobu prowadzenia sesji, ale strony.

Apticer's
30-10-2005, 13:33
A ja nie słyszałem jeszcze o takim czymś więc z chęcią spróbuje, thx za linka :)

FakeMan
30-10-2005, 14:03
narazie jest tylko D&D, warhammer i warcraft, ale są plany nad dodaniem jeszcze diablo, starcrafta i Herosów :):):) narazie jest mało modów dlatego się wachają

harddog
30-10-2005, 18:44
Ej na tym forum gra sie słownie ? czyli gościu pisze tekst na forum czy jak ? możesz mnie oświecić ?

FakeMan
30-10-2005, 19:07
tak gra sie słownie, piszesz czynność a GM mówi czy ta czynność się udała czy nie, pomijając np. Ide do <nick-gościa> i mówie blablabla

Ghost Nieudany
31-10-2005, 09:14
narazie jest tylko D&D, warhammer i warcraft, ale są plany nad dodaniem jeszcze diablo, starcrafta i Herosów :):):) narazie jest mało modów dlatego się wachają

Tak, to będą świetne sesje. Człowieku, Star Wars, Diablo, Starcraft i Warcraft RPG to jeden i ten sam system (oparty na D&D) - zmieniają się tylko zdolności, klasy i świat...
A gdzie Wampir/Wilkołak? Albo balladniki (czyli RPG umowne, z własnymi zasadami, ale kreowane jak zwykłe opowiadanie z kilku punktów widzenia)?

FakeMan
31-10-2005, 09:36
jest dział RPG bez zasad, tam można zrobic RPG'a na własnych zasadach B) :glupek:
a co do Herosów są juz ustalane zasady, jestem tam modkiem i wiem conieco o rozgrywce

Karmazynowy zwierz
31-10-2005, 12:55
Zalogowalem sie na tej stronie i musze przyznac ze zapowiada sie ciekawie. Jedynym mankamentem moze byc mala liczba uzytkowniku, ale mysle ze to sie wkrotce zmieni gdyz sama stronka jest chyba nowa.

przemekl
31-10-2005, 14:57
bezsens ----------------> :/

Taube
01-11-2005, 12:02
popieram Ghosta..
to jest czysta reklama..
na każdym forum można prowadzić sesję..
a nawet i na tym były jakieś sesje, o czym wiem, choć nie jestem tu tak długo..
chcecie linków? mogę podać kilka, ale obawiam się, że w wielu przypadkach może się to przyczynić do zaśmiecenia tamtych for, przez noobki, które zajrzą do tego tematu, zapiszą się tam i będą spamować.. i tylko niewielki procent zainteresowanych wykaże się większą klasą

a to, w jakim systemie się prowadzi sesje, to już jest wyłącznie wola MG, a nie stronki, w jakim on chce prowadzić, w takim ona będzie

sama wiem na ten temat dość sporo chyba, jako że grałam jeśli nie kilkanaście, to kilkadziesiąt sesji prowadzonych w ten sposób..

radziłabym raczej zobić z tego tematu coś na wzór - co myśli się o sesjach prowadzonych w ten akurat sposób, inaczej miernie oceniam temat..

d.Taube