Pokaż pełną wersje : Tibia się zacina!
Ivanomen
30-10-2005, 19:22
Cześć! Jestem w Tibii nowy i nie rozumiem jednej rzeczy. Otóż Tibia mi się straszliwie tnie! Muszę bardzo długo czekać, aż mój bohater postawi krok. Czasami nawet każę mu iść w lewo, a idzie w inną stronę. Pomóżcie. Mój komp: 3000GHz 1024RAM, GeForce FX 5500 Win XP professional SP1. Mój komlega ma słabszy komp i u niego wszystko chodzi płynnie. Czy to może być wina łącza, karty graficznej, czy czegoś innego?
Pwoeidz jakie masz lacze lepiej...
Tez tak mialem jak gralem w Tibie . Moim problemem nyl e-mule gdy go wlanczalem byly podobne skutki. Wylacz wszystkie programy sciagajace typu: Emule , kazaa itd. Lecz moze byc to tez wina lacza jakie masz.
Averah the Brave
30-10-2005, 19:30
cos zzre ci zuzycie procka, sprawdz co ci zuzywa jakis antvir?
adam knight
30-10-2005, 19:46
wes zrub formata tezr tak mialm kiedys i format pomugl i podja loncze choic ja gram na 192 i jest git
ja mam komp 1,6 ghz
karta graficzna : radon 9600 32 mb (chyba)
ramy 512
internet : 2 mb cheloo
i tez mam lagi to jest w****iajace poradzcie mi jakos :D
1. Spytajcie administratorow, czy czasem nie blokuja portow. Jezeli blokuja to poproscie o przekierowanie portu 7171 na wasze ip.
2. Przeczytajcie poradnik >>Jak pozbyć się lagów<< (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=5122&highlight=pozby%E6+lag%F3w)
3. Sprawdzcie, czy nie macie wlaczonych zadnych programow mocno obciazajacych siec (np. emula, kazaa).
Lord Arturs
30-10-2005, 20:23
To wy nowwo przyjąci jestescie?? Tibia pójdzie perfekt na pentium 1 i na nvidia riva TNT i przy 128 ramu...... Tylko trzeba miec łącze minimum 128 i najlepjej neostrade. Ja takich przypadków niemialem ( no chyba ze cos sciągałem) a mam pentium IV 2 Gh GeForce FX 5700 i ramem sie niechwale (256).
Alt + F8 i powiedz ile ci FPSów stuka jesli < 30 zainstaluj nowe sterowniki.
Jeśli masz 30 > masz zapchane łącze/duży ping i pozostaje ci wyłączyć wszelkie downloadery/ ewentualnei zmienic providera.
Ivanomen
31-10-2005, 07:26
Mam łącze 128 kb/s, ale moje łącze jest ***ni**e! Czasami skacze mi do 2 mb/s, czasami jest zaledwie 10 kb/s. Ech... Terazm mam nowy problem: [img=http://img454.imageshack.us/img454/7089/tibia2fj.th.jpg] (http://img454.imageshack.us/my.php?image=tibia2fj.jpg) Macie tam ilość frapsów i coś extra...
slimaczek
31-10-2005, 08:53
[QUOTE=Ivanomen](..) Mój komp: 3000GHz (...)QUOTE]
O ****a, 3000ghz? Ja nie moge, też bym chciał mieć coś takiego jak ja mam 1,8+ghz.. chyba 3000mhz chciales napisac :]
@topic
Ogranicz fpsy w options=>graphics, ustaw tam na jakies 40 fps. No i przeczytaj poradnik "Jak pozbyć się lagów?", tam pisze dokladniej gdize sie to ustawia bo byc moze mnie nie rozumiesz.
jak gram w tibie zawsze mam wylaczone sciaganie.
wybrobowalem z tym alt+f8 czy jakos tak
i mam powyzej 30 :D nie wiem co jest nie tak. Dostosowalem sie do wszystkich punktow w dziale jak "pozbyc sie lagow" i powinno dzialc wsyztsko ok ale tak nie jest :(
jak gram w tibie zawsze mam wylaczone sciaganie.
wybrobowalem z tym alt+f8 czy jakos tak
i mam powyzej 30 :D nie wiem co jest nie tak. Dostosowalem sie do wszystkich punktow w dziale jak "pozbyc sie lagow" i powinno dzialc wsyztsko ok ale tak nie jest :(
a ja mam 25 klatek
najlepsze jest to ze jak odpalam swiezo kompa mam 32 klatki pozniej wartosc ta juz tylko spada....
Temexoxo
01-11-2005, 09:19
Ej a jak wam cos powiem mam kompa rano i w nocy nie mam lagów a w dzien mam jak to sie dzieje
suchyxxx
01-11-2005, 09:33
Wyłącz kazę i inne takie,sprawdź czy nie masz wirusa,ustaw w tibii limit na 32-34 klatek-działa świetnie na takim ustawieniu i albo to wina windowsa albo łącza i wrusów.Wgraj darmowy avast 4.6 home i gotowe-powinno działać świetnie.Ja mam łącze od 3-10mbps bo to lokalna sieć osiedlowa ale najczęściej jest szybkośc 5-7 mbps.Czasem zdarzy się że te 3 wyciąga tylko ale jak jest weekend i popołudnie i sporo ludzi korzysta z tego.Także net nie jest u mnie problemem:P Raz ściągało mi plik z szybkością 1.2mb/s ze stronki i aż się zdziwiłem
mastercomputer
01-11-2005, 09:43
Cześć! Jestem w Tibii nowy i nie rozumiem jednej rzeczy. Otóż Tibia mi się straszliwie tnie! Muszę bardzo długo czekać, aż mój bohater postawi krok. Czasami nawet każę mu iść w lewo, a idzie w inną stronę. Pomóżcie. Mój komp: 3000GHz 1024RAM, GeForce FX 5500 Win XP professional SP1. Mój komlega ma słabszy komp i u niego wszystko chodzi płynnie. Czy to może być wina łącza, karty graficznej, czy czegoś innego?
Troche znam się na kompach ( ksywka nie do słownie ;) ) W innym życiu będziesz miał procesor "3000GHz", bo taki nie istnieje, 3000 MHz albo 3 GHz to już co innego. Zainstaluj SP2, może się przydać. Nie dzielisz z kimś łącza? Nie ściągasz nic z neta jak grasz?
ragafewee
01-11-2005, 10:08
Jeśli masz 30 > masz zapchane łącze/duży ping i pozostaje ci wyłączyć wszelkie downloadery/ ewentualnei zmienic providera.
mam 170+ fps i co? :D lagi jak c h u j mam :D
Ej a jak wam cos powiem mam kompa rano i w nocy nie mam lagów a w dzien mam jak to sie dzieje
Jak jestes w jakiejs sieci proste. w dzien duzo ludiz korzysta z twojej sieci w tym momencie z neta i sa skutki. Ja czy to rano,dzien,wieczir,noc lagi mam zawsze takie provider :P jak na slabe lazcze wzucic 50 osob sa skutki :D
Temexoxo
01-11-2005, 14:38
malo osób jest i siedza najczesciej w sobote i niedziele
master-pacuch
01-11-2005, 18:58
hehe ja mam radiowke i szczerze powiedziawszy h.. im w d... jestt gozejj nizz przypuszczalem nie polecm!
slawekmag
02-11-2005, 14:09
To wy nowwo przyjąci jestescie?? Tibia pójdzie perfekt na pentium 1 i na nvidia riva TNT i przy 128 ramu...... Tylko trzeba miec łącze minimum 128 i najlepjej neostrade. Ja takich przypadków niemialem ( no chyba ze cos sciągałem) a mam pentium IV 2 Gh GeForce FX 5700 i ramem sie niechwale (256).
Buahahaha :D
To chodzi płynnie u mnie w szkole gdzie są kompy chyba 1mhz 1 bajt ram radeon 000001 i nawet ICY TOWER TNIE JAK ###### . No taak na poważnie to tibia pujdzie nawet na najgorszym kompie i bedzie hodziła szybko jak masz dobre złącze.
Lord Arturs
28-12-2005, 17:21
Buahahaha :D
To chodzi płynnie u mnie w szkole gdzie są kompy chyba 1mhz 1 bajt ram radeon 000001 i nawet ICY TOWER TNIE JAK ###### . No taak na poważnie to tibia pujdzie nawet na najgorszym kompie i bedzie hodziła szybko jak masz dobre złącze.
Widać ze sie wogule nieznasz na sprzecie. ty wogule wieszn co piszesz?
1 mhz procesor? 1 bajt ramu? radeon 000001? To ty masz komputery w szkole z epoki kamienia lizanego?? Tu nie ma nic do smiechu tu trzeba PŁAKAĆ ;(
No ale to bylo na żarty.
Ja mam 20-21 fps (1276x964x32)
I jakoś mi nie zacina choć mam mało fps bo coś mi się wydaje, że fps jest to liczba wyświetlanych klatek na sekunde wieć czym więcej tym płynnijeszy obraz.
prosze pomuzcie tez mam lagi ale jak klikam alt+f8 to i tak niewyskakuje i niewiem co robic mam multimedie 512
ZapodajMuze
09-11-2008, 17:06
prosze pomuzcie tez mam lagi ale jak klikam alt+f8 to i tak niewyskakuje i niewiem co robic mam multimedie 512
Mam tez zacinki od 3dni tovvina multimedii
a sproboj:
-> Options
-> Graphics
-> Advanced
-> DirectX5
Idzie w innąstrone :freezy
Tnie Sie : Lagi
Dlugie czekanie: Łącze
HubertPol
09-11-2008, 17:24
popatrzyliscie na date zalozenia tematu ;s?
xD ale poco robic nowy jak jest ten ;p
ej prubowalem te z tym directx5 i nic :(
a i ja mam lagi sie zacina ide nagle stoje i niemoge sie ruszac i nagle wszyscy ludzie juz sa w innych miejscach albo jak bije potwory nagle nic a zaraz mi wyskakuje tyle ciosow prosze pomuzcie :(
jak cos moje gg 9519932 czesto niewidzoczny
popatrzyliscie na date zalozenia tematu ;s?
Pwned!
A jak założy nowy temat, to go zbluzgasz, że było 6845u734756347563475634756746 takich tematów ^____^'
sueroski
10-11-2008, 11:20
a ja mam słabego kompa a fps czasem nawet mam nawet 200
a tak normalnie to się waha 50-100 :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.