Pokaż pełną wersje : Punkty Armora
Mam małe pytanie czy istnieje jakas rużnica miedzy armorem w legach a np. w hełmie ? Czyli czy np. legi z 5 p.a. broni lepiej niz hełm z 5p.a.
Z gury dzieki i pozdro wszystkim ,sorry jesli juz byl taki temat ale jest mi to bardzo potrzebne B)
Niestety, to zagadnienie zostanie tajemnica CIP, ale jak wynika z moich ( i nie tylko ) badań wpływają tak samo. Dlatego też plate armor ma 10 punktów arma a p-legsy 7.
Pozatym punkty armora obnizaja max hit uderzajacego o ~1 - 2 punkty, ALE obnizaja takze szanse w % na lepsze hity.
slawekmag
01-11-2005, 16:02
Chyba macie rację bo nailepszy hełm ma więcej arm niż najlepsze buty. Tak na logike to jak cie w stope ktoś walnie to mniej ci sie stanie niż z powodu ciosu w głowe :D !
Jaki z tego morał? Lepiej kupic za parenaście gp jakiś armor np. chain armor niż za parenaście milionów np. golden boots B)
Chyba macie rację bo nailepszy hełm ma więcej arm niż najlepsze buty. Tak na logike to jak cie w stope ktoś walnie to mniej ci sie stanie niż z powodu ciosu w głowe :D !
Jaki z tego morał? Lepiej kupic za parenaście gp jakiś armor np. chain armor niż za parenaście milionów np. golden boots B)
ale czy chain armor da ci jakas satysfakcje z posiadania . Chain arm to g*wno
ktore wala sie po ziemii. Golden bootsy -.- tak jak ty mowisz ten kto je posiada jest zadowolony z posiadania ich. :/ sory za offtopic.
On topic:
ja mysle ze helmet jak i legsy maja cos do obrony obrazen . To jest tak samo czesc calego seta. Jesli helmet ma wiecej armu od legsów to helm bardziej cie obroni.
bogdan1990
02-11-2005, 14:07
Slawekmag ma racje... tak wlasnie chyba jest ze jak oberwiesz w klate to napewno dostaniesz wiecej niz jak w noge.....
Kiedys zarwalem od pala ze skilami 75/75 za 3 a walil z kuszy i boltow...
Pewnie w palca trafil :D
Slawekmag ma racje... tak wlasnie chyba jest ze jak oberwiesz w klate to napewno dostaniesz wiecej niz jak w noge.....
Kiedys zarwalem od pala ze skilami 75/75 za 3 a walil z kuszy i boltow...
Pewnie w palca trafil :D
dziwne teraz te pale imho
Sytian Labo
04-11-2005, 12:44
no wlasnie zawsze sie zastanawaialem czy lepiej miec Dragon Scale Mail (arm:15) (no i obowiazkowo do tego Amulet of Loss) czy crown armor (arm:13) i platinum amulet (arm:2).
jesli zapewnia to taka sama ochrone to to chyba poczekam az zlootuje MPA ;)
daje taka sama ochrone, roznica jest taka, ze jak padniesz przy drugim wariancie to mala szansa ze stracisz cokolwiek, przy pierwszym 50 k w plecy..
Klopenmaster
04-11-2005, 14:38
Eee tam według mnie to macie rację ale mam lepsze pytanie :
czym się różni arm:? od def:?
proszę o odpowiedź...
Sytian Labo
04-11-2005, 17:03
def: (przy tarczy, broni) chroni cie przed trafieniem (czyjs atak bedzie na tyle slaby ze spokojnie go zablokujesz/tarcza/ lub sparujesz/bronia/), a jesli juz ktos/cos przebije sie przez twoj def., to
arm: (buty, legsy, zbroja, helm, scarf, platinum amulet) zmniejszy punkty obrazen i moze zmniejszyc je do zera
albo inaczej;
jesli podczas walki widzisz na sobie/potworze chmurke - to trafienie idzie na tarcze lub cios blokowany jest przez bron <---"dziala" def:
jesli widzisz "iskierki" - tzn ze cios nie zostal zablokowany przez tarcze/bron jednakze nie zdolal przebic zbroi <--- "zadziala" arm:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.