Pokaż pełną wersje : Dźwignia Tom'a
Dweron Abyth
01-11-2005, 14:07
Nad sklepem tom'a za zamknietymi na klucz drzwiami jest dzwignie (stoji na niej wiadro). Poruszam ten temat bo wiele osób nie wie wogule o jej istnieniu.
Wie może ktoś do czego ona słuzy i czy da się tam wejść??
http://i9.photobucket.com/albums/a98/Thas/dzwignia.jpg
Najprawdopodobniej jest to pokoik Tom'a... moze sie trzeba jego spytac? Wiem tylko, ze ona otwiera kraty stojace obok. Niestety nie mozna nigdzie zdobyc klucza.
..::QRAS::..
01-11-2005, 14:31
ma to moze zwiazek z jakims questem :P
Chyba nie bo i ile pamiętam to za tymi kratami nic nie ma
Dobrze moze cos z tą dzwignią tszeba zrobic ,moze jest potszebna do jakiegos questu dobrze ze ktos o tym napisał
Zrobilem wywjad z Tomem i mozecie zobaczyc to na mojm poscie "Tom i Dzwignia
Może to częśc quest albo poprostu dźwignia do zamknięcia drzwi w pokoiku ;)
Ja na dole widziałem raty wtym pomieszczesniu ,ale to mógłbyć najazd ratów na rook itam sie zrespily.
Edek Rozprowacz
06-11-2005, 22:53
o tej dzwigni dowiedzialem sie dopiero niedawno od mojego qmpla (Aqua pal-a) pozdro dla niego :p przy okazji. Osobiscie sadze ze ta dzwignia moze miec cos wspólnego z ghoulem ale równie dobrze moze otwierac te kraty ( dowiemy sie jak komus uda sie je otworzyc ) :]
Dobrze moze cos z tą dzwignią tszeba zrobic ,moze jest potszebna do jakiegos questu dobrze ze ktos o tym napisał
maly slownink !!! X(
w tytule muj pisze sie //moj//
tszeba pisze sie //trzeba//
potszebna pisze sie //potrzebna//
wywjad pisze sie //wywiad//
mojm pisze sie //moim//
JAK ZROBILES WYWJAD A RACZEJ WYWIAD WES DO REKI SLOWNIK ORTOGRAFICZNY I NAPISZ GO POPRAWNIE BO TAM TEZ SA BLEDY ZARAZ DAM LINKA
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=55199
ostrzegam zle sie czyta z bledami az nerwica bierze...
Topic: Nie wiedzialem o tej dzwigni :P moze to jakis quest jak ktos up pisal nie wiem wiec do dziela detektywi...
WES - Nie mialo być przypadkiem WEŹ?
A co do dźwigni... Nikt nic nie wie, czeski film. Trza będzie pomyśleć.
Może w ktorejś z tych skrzynek jest klucz do Mino Maga? A od Mino Maga teleport do ghoula...
Ja słyszałem że to otwiera ghoula, ale nie sądzę żeby to była prawda, ale jest także ciutek o tym, że do spike sworda można wtedy dojść.
@up
A moze znajduje sie tam MLS? -.-
@Rohen
Skad wiesz ze ta dzwignia otwiera kraty? oO
@topic
Raczej nikt procz CIPow nie wie do czego ona sluzy. ;)
Diabel Marcin
07-11-2005, 16:42
Wg mnie jest to tylko ozdoba majaca na celu zwrocenie uwagi graczy :)
WES - Nie mialo być przypadkiem WEŹ?
A co do dźwigni... Nikt nic nie wie, czeski film. Trza będzie pomyśleć.
Może w ktorejś z tych skrzynek jest klucz do Mino Maga? A od Mino Maga teleport do ghoula...
no raczej nie pisze sie WES a nie moge uzywac polskich liter bo mieszkam w USA i mam windows prof a tu nie mam takich liter...
Topic: Nic nie wiem o tej dzwigni nadal :( musze popytac...
Eee? Co to za argument wogóle? Przecież powinieneś napisać WEZ jeśli nie masz polskich znaków. Zresztą możesz sobie ustawić aby mieć polską klawiaturę...
Eee? Co to za argument wogóle? Przecież powinieneś napisać WEZ jeśli nie masz polskich znaków. Zresztą możesz sobie ustawić aby mieć polską klawiaturę...
taa tylko ze jak pisze polaska litere to cos $&@$&@ wyskakuje...
Topic: tam czyba sie nie da dojsc moze to tylko taka legenda cipow :P
Kwadratowe Koło
08-11-2005, 06:03
Ona na pewno nie otwiera dzwignii. Bo pomyślcie - ciągniesz za dźwignie i otwiera się ghoul, a załóżmy, że ktoś robi tam questa, powiedzmy 6lvl. 6lvl by se nie poradził z ghoulem i by padł. A więc prowadzi to do trapa. jeden rookstayer jest w rzeźni toma, a drugi czeka w katana room na jakiegoś playera, 2 mówi mu, żeby otworzył ghoula i 1 w tym czasie zamyka ludka cieszącego sie kataną w pokoju z ghoulem. Wybaczcie, ale tak na pewno nie będzie i ta dźwignia nie łączy się wcale z ghoulem.
Pzdr.
watpie ze GM powie co i jak z ta dzwignia, i raczej nie wteleportuje do tego pomieszczenia... albo poprostu zablokuje efekt tego, co zrobi dana dzwignia :D ... jak dla Mnie conajwyzej przeteleportuje do Ghoul rooma :D
Natalka Bartkowiak
16-01-2006, 14:46
Moja koleżanka miała klucz do tego pokoiku.Weszła tam ale nie weszła na pomysł żeby nie poruszyć tą dźwignią.A potem dała klucz koledze.
Michal9000
16-01-2006, 15:22
Ja wiem. Dała go przeceż mnie! I ja wiem że ilekroć pociągniesz dźwignie dostajesz 1 MLS, 1 MPA 1 DSL, PACCa za friko i inne pierdołasy. Boże, jak ja mam takich dość.
To zapewne kolejna "ozdoba" taka jak ghoul, wszystkie przedmioty nad i pod budynkami w miastach na mainie (myśle teraz glównie o veno) itp.
Moja koleżanka miała klucz do tego pokoiku.Weszła tam ale nie weszła na pomysł żeby nie poruszyć tą dźwignią.A potem dała klucz koledze.
A moja mamusia gotuje pyszne obiadki:)
@top
Ludzie drodzy...
Ghoul,Mino Mag,Spike Sword-przedsmak maina! To jest po to, aby ludzie sie nie zniechęcali r00kiem i żeby mobilizowalo ich to do wyjscia na main- żeby ktos z cipsoftu 5lat temu wiedzial ze rook to bedzie miejsce dla rookstayerow, którzy biją po 50lvl tam to by zrobili ogrniczenie jakies;]- Max 10 lvl CipSoft jest przeciwny rookstayerom!
Royal Koniu
22-01-2006, 21:43
heh też sie temy kiedys przyglądałem :) zapewne kolejna niewyjasniona tajemnica rookgaardu ( a jest ich dość sporo :) ) raczej ta dzwignia nie stoi sobie tam bez powodu przykryta wiadereczkiem . Radziłbym popytac sie cos Toma ale pies go wie oco trza sie spytać :) jak znasz angielski bardzo dobrze to powiedz "hi" "quest" do tego kolesia co sie kolo niego rodzisz chyba mu na imie Cipfirld czy jakos tak :) jak powiesz "quest" to cos tam zacznie gadac ale ja sie na takich zeczach nieznam :)
PS: powodzenia
:)
:):)
:):):)
:):):):)
:):):)
:):)
:)
Mistrz swiata elery
24-01-2006, 14:10
ludzie ja wiem do czego jest ta dzwignia... mialem keya od kumpla (swiat elera) odslonilemdzwignie bo coz poczebowalem wiaderko i zauwazylem dzwignie i pojawil sie komunikat jakis tam mino mage room it's open czy cos takiego wiec poszlem z kumplami (mialem 5lvl sam niepokonalbym minosow) i drzwi bylo otwarte :) potem jeszcze raz tak zrobilem ale moi kumple tam poszli a ja sie dzwigniom bawilem (...) a drzwi open i close.... pozdro!
ludzie ja wiem do czego jest ta dzwignia... mialem keya od kumpla (swiat elera) odslonilemdzwignie bo coz poczebowalem wiaderko i zauwazylem dzwignie i pojawil sie komunikat jakis tam mino mage room it's open czy cos takiego wiec poszlem z kumplami (mialem 5lvl sam niepokonalbym minosow) i drzwi bylo otwarte :) potem jeszcze raz tak zrobilem ale moi kumple tam poszli a ja sie dzwigniom bawilem (...) a drzwi open i close.... pozdro!
A świstak siedzi....
Ashapton
24-01-2006, 16:40
taa a ja walczyłem z demonem na rooku i prawie go pokonałem :D
I tak nawet jesi jest to prawda to nikt nie będzie wierzył ;(
i jeszcze jedno skad wziąles ten klucz?
ludzie czy wy nie widzicie ze to maly koles jakis 8 latek ktory juz napisal w temacie podejrzane i dziwne cost tam zwiazane z rookiem zobaczcie sobie jego jak to powiedzial "10 tajemnic tibi"
karcio 1212
24-01-2006, 21:33
Dzwignia jak dzwigna... Upiększenie gry. JEŚLI JAKIŚ ITEM JEST WAŻNY NIGDY W ŻYCIU POD ŻADNYM POZOREM GO NIE ODDAWAJ, NIE WYRZUCAJ ANI NIE SPRZEDAWAJ!!!!!!! Sam tego doznałem na własnej skórze...
karcio 1212
24-01-2006, 21:34
a tak wogule pytałem toma. Ale on wciąż gada o jakichś martwych śmieciach... I nie odpowiada na Quest, Mission, Levar, Levar on your room.
Pan Klocek
24-01-2006, 22:42
@karcio 1212
Naucz sie pisac albo nie pisz wogole! Czy ty wiesz ze mogles zamiescic to wszystko w jednym poscie??
"JEŚLI JAKIŚ ITEM JEST WAŻNY NIGDY W ŻYCIU POD ŻADNYM POZOREM GO NIE ODDAWAJ, NIE WYRZUCAJ ANI NIE SPRZEDAWAJ!!!!!!! Sam tego doznałem na własnej skórze..."
Ze co?? O co ci chodzi czlowieku?
karcio 1212
25-01-2006, 09:11
@karcio 1212
Naucz sie pisac albo nie pisz wogole! Czy ty wiesz ze mogles zamiescic to wszystko w jednym poscie??
Ze co?? O co ci chodzi czlowieku?
Nie czytałeś całego forum. To jest w "Jaką najdziwniejszą rzecz miałeś..."
A jeśli to jest niezgodne z regulaminem to bardzo przepraszam. Teraz będe pisał w jednym ciągu.
PS. A jeśli nawet otwiera mino maga to tak szybko tam nie dojdziesz... Już ktoś bedzie chciał go zabić
Mistrz swiata elery
25-01-2006, 22:32
ja niemam 8 lat sorry ze to pisze mam 13 lat kurdeX( X( X( X( -.- a to zmyslilem tak dla jaj :D ale nie wszytsko! keya mialem od kumpla ktury on "podobn o dostal od kogos" 8o wtedy niewidzialem tej dzwigni a w beczkach nic niebylo w koncu poszedl na maina a ja juz sie z nim niekoleuje poodro nobki -.-:cup:
:evul:
:evul: :evul: :evul: :evul: :evul:
Gz odkrycia !!!!
Kurde nigdy tam nie widzialem jej bo sie nie przygladalem ale faktycznie to tam jest :D:D:D:D
Przeczytajcie mój post ''Podumowanie'' a dowiecie sie czegoś o sekretach an rooko. Niestety niewiem dokładnie nic o dźwigni Toma oprócz tego że tylko tom ją może przesuwać! 8o
....a wedlug mnie ta dzwignia wypuszcza Orshabaal'a na mainie!!
Serio... bo po co Tomowi te zdechle raty, rabbity, wolfy?? Napewno choduje Demony na mainie i je tym karmi!!
;)
Przestancie kurcze gdybac!!
Niedlugo bedzie Test Server, macie okazje... proscie GM o teleport do tego pomieszczenia... jak uslyszy wasza prozbe w morzu innych to rozwiarzecie zagadke.
on zbiera te szczury bo karmi nimi npc czyli sdwoich klientów
Junior Joter
29-01-2006, 15:53
Ja nie lubie takich co próbują zamknąć tematy bo w to nie wiezą ale wszystko jest możliwe. Wszystko może się zadażyć.X(
zdaje mi sie ze ona otwiera te kraty do tamtego pokoju obok
Kiciusia
30-01-2006, 13:53
czesc
Jeszce nie bralam udzialu w tej aferze bo nie bylam zalogowana ale we mnie tez wzbudzilo to zaciekawienie wiec poszlam zobaczec na ta dzwigdzie faktycznie jest ale z pierwszej chwili wydawalo mi sie ze to torch ale torch jest z tej strony ciemny. oto ten wywiad.
13:46 Niezapominajka of Celesta: hello
13:46 Tom: I'm Tom the Tanner. How can I help you Niezapominajka of Celesta?
13:46 Niezapominajka of Celesta: You room
13:46 Niezapominajka of Celesta: you house
13:47 Niezapominajka of Celesta: lever
13:47 Niezapominajka of Celesta: Quest
13:47 Niezapominajka of Celesta: bye
13:47 Tom: Good hunting, child.
nic o swoim pokoju i nic o dzwigni moze to poprostu zagadka do nie rozwiazania? Problem Cipsoftu? nie wiem ale to bardzoo dziwne i podejrzane...
Zala Milis
30-01-2006, 15:04
czesc
Jeszce nie bralam udzialu w tej aferze bo nie bylam zalogowana ale we mnie tez wzbudzilo to zaciekawienie wiec poszlam zobaczec na ta dzwigdzie faktycznie jest ale z pierwszej chwili wydawalo mi sie ze to torch ale torch jest z tej strony ciemny. oto ten wywiad.
nic o swoim pokoju i nic o dzwigni moze to poprostu zagadka do nie rozwiazania? Problem Cipsoftu? nie wiem ale to bardzoo dziwne i podejrzane...
zle zadajesz pytanie, zapytaj o szczura w jego pokoju lub w prost o dzwignie.
kazdy kto zostal powyzej 8 lvl na rooku napewno wie gdzie jest taka wiezyczka z minotaurem do ktorego da sie dojsc po skrzynkach .. pod nia jest takie wejscie, niestety zasloniete kamieniem .. i moze ta dzwignia przesuwa ten kamien a gdy sie tam wejdzie bedzie tunel do spika, mino maga lub ghoula ;>
Ludzie przestancie gdybac no bo gdyby to i tamto ale bynajmniej biorac pod uwage wszystkie za i przeciw i wlasciwie i ogolnie rzecz biorac.....
dajcie spokoj dzwigna jest i zamiast pisac co ona MOZE robic to powinniscie probowac to rozwiazac a nie nabijac bezsensowne posty
@up iles tam
zle zadajesz pytanie, zapytaj o szczura w jego pokoju lub w prost o dzwignie.
O dzwigni tez milczy a pytania mimo nie odniesionego sukcesu byly zadawane dobrze, a co do szczura ta poprostu byla plaga szczorow a rooku i sie jakims cudem zrespily w pokoju toma....
Kiciusia
30-01-2006, 16:44
Cos Ci sie pomylilo
jak widzisz zapytalam o dzwignie a jak sie pytalam o szczura to mi mowil ze szczor kosztuje 2 gp 8o Jakbym Kurcze nie wiedziala X( X( X( X(
30-01-2006, 18:15
bah boh ja tam lubie grzebać ale to jusz przesada :p
Nio ale sprubuje cos znalesc :p moze cos znajde ??
Sam nie znam angielskiego wiec może ktoś "zmusi" toma do otwarcia drzwi lub oddania klucza? Tylko sam jeszcze nie wiem co można mu napisać.
edit: heh, bardzo się spiesze :) i robie sporo błędów :>. Poprawiłem i chyba jest dobrze ;]
Jeśli chodzi o temat, to sądzę, żę Cipsoft postarał się aby nie zostawic żadnych złudzeń co do tego, że na Rooku Questy o których mowa są niedostępne. Takie jest moje zdanie. Jednakże zawsze można mieć nadzieję. :)
Co do autora posta powyżej. Zważaj proszę na swoją ortografię przy pisaniu postów. Naprawdę nie ma się co spieszyć, bo jak widać rezultaty najlepsze nie są.
kszychu13
30-01-2006, 19:05
Moze owy rzeznik lubi mleko lub chodzic w sukienkach =)
Dzwignia Dzwignia i jeszcze raz Dzwignia. Nikt jej nawet nie dotykal i nie widzial odslonietej a takie wielkie ALE o nia jest. Jest to pewnie tylko ozdoba, wazniejsze pytanie raczej jest kiedy ona zostala dodana. Bo z tego co wiem nie bylo jej od samego poczatku rooku
Royal-Wyso
17-09-2007, 17:19
Moze to jest dzwignia która otwiera sciane za która jest ghoul ?
ale mi sie zdaje ze to fikcja xD
W sumie Scobel poruszył jedną z najważniejszych kwestii. Otóż dzięki ustaleniu daty dodania tej dźwigni można łatwo ustalić z czym jest ona powiązana. No chyba, że dwie tajemnicze sprawy zostały dodane w tym samym momencie. Wtedy sprawa się komplikuje, jednak można wykluczyć inne rozważane warianty.
Tetrarcon
28-09-2007, 22:25
14:29 Tom: Deal. By the way: If you'd like to hunt something bigger, check the cellar of the stables to the north. Some adventurer used tostore his loot under a loose board beneath a barrel. He might have forgotten something when he left the isle.
Gdy sprzedajemy rata Tom opdowiada nam w ten oto sposób ...
może w tym tkwi jakiś sekret ?
Poleca nam sprawdzić jakieś piwnice na północy
Mówi także coś o beczce ... może chodzi o tą z pokoiku za kratami ...
Jednak na zapytanie o kraty (Bars) Tom nic nie odpowiada ...
Czy ktoś może stwierzić za całą pewnością że te kraty się otwierają ? bo ktoś tutaj już napisał że ta dzwignia otwiera te kraty
@up
Mówi nam o quescie na Doublet... Wczytaj się dokładnie w to co mówi.
Tetrarcon
28-09-2007, 22:41
a no faktyczie, dzięki teraz to wiem o co w tym chodziło ;P
dzięki za odpowiedź : D
He'rosek
29-09-2007, 20:26
Kolega mi mowil o tej dzwigni nie wiem do czego sluzy jest jeszce znane mi podobne miejsce tym razem z tp wiecie gdzie jest mino mag ?? jak tak to tam jest tp ciekawe dokod prowadzi moze kiedus Cipowie odkryja nam jego tajemnice ;););););););)
@up
Żebys to juz wiedzial na przyszlosc... teleport w mino hell, prowadzi do Mintwallin (miasta minotaurów na mainie). Wszystko jest zapisane w ksiazce na rooku, nie pamietam juz ktorej :)
@up
Żebys to juz wiedzial na przyszlosc... teleport w mino hell, prowadzi do Mintwallin (miasta minotaurów na mainie). Wszystko jest zapisane w ksiazce na rooku, nie pamietam juz ktorej :)
Chyba ta, ale nie chcialo mi sie jej czytac :P
http://tibia.pl/books.php?b=21
0m3n_Kidler
30-09-2007, 03:33
Chyba ta, ale nie chcialo mi sie jej czytac :P
http://tibia.pl/books.php?b=21
myślę że jednak chodziło mu o tą :)
http://tibia.pl/books.php?b=48
moim zdaniem jest to troche pogmatwane nad chata toma jest dzwignia gdy ja przesuniesz otwierają sie kraty, wchodzi to pokoju obok i wyciagasz klucz/e..
idziesz do mm n a p i e r d a l a s z go i wchodzisz do Tp..
tp przenośi cie do Ghoula? teraz obczajcie to w pokoju z ghoulem też jest dzwignia pod zwłokami.. ona chyba otwiera te sciane dzieki której możesz wyjśc a w zwłokach coś musi byc ukryte..
jeśli to prawda co wymyślilem JA!! to potrzebny jest tylko jeden klucz.. a gdzie go zdobyc może jest ukryta dziura gdzieś na tej wyspie tak jak na quest z kluczem na chain arm... przewalone trzeba by było przekopac każdą kratke hahah może da sie zrobic szukam ekipy xD ... albo potrzebny jakiś item dzieki któremu tom wymieni klucz za niego .. NIKT NIE WIE TO JEST CHYBA JEDYNE WYTLUMACZENIE albo dawno temu cipsoft zagrodził wejścia na wieczne nieotwarcie... mity i sugestie bedą nas nękac jeszcze bardzo dłóugo dopuki jakiemuś szcześliwcowi sie powiedzie w rozwiązaniu moim zdaniem tego najtrudniejszego wyzwania w tej grze
hmm...ta dzwignia pewnie otwiera sciane ghoula, kamienie zamykajace 'maze of fury' badz tez jakies inne dziwne miejsce...no ale jak sie do niej dostac...? wg mnie to narazie nie mozliwe bo przeciez jak ktos by tam juz byl, to cale fora by o tym pisały, byc moze sam Tom w jakis sposob otworzyl by ten pokoik....
hmm...ta dzwignia pewnie otwiera sciane ghoula, kamienie zamykajace 'maze of fury' badz tez jakies inne dziwne miejsce...no ale jak sie do niej dostac...? wg mnie to narazie nie mozliwe bo przeciez jak ktos by tam juz byl, to cale fora by o tym pisały, byc moze sam Tom w jakis sposob otworzyl by ten pokoik....
Tak samo moge powiedziec ze ta dzwignia zamyka sklep - drzwi itp itd na 4 zamki i koniec kropka. Wtedy pojawia sie tam MM i Ghoul i robia z Npc imprezke.
Maxpixel
21-10-2007, 23:12
Może uznacie to za boterstwo albo cuś ... Ale korzystałem z Tibia Auto i po przejściu 70% rooka z opcją ShowMap zrobiłem programik co sam chodzi i kopie ... :D No ale niestety nic nie znalazłem ... bynajmniej nie na prawej stronie rooka ... Ale dalej prowadze nieustane badania zakreślone na wysoką skale ;)
Z wywiadu z Maperem Cip. jak sam powiedział w tłumaczeniu na J.Polski "jeszcze wiele questów nie zostało odkrytych na moich mapach" Coś w tym stylu ... A jak SS znika po najściu na kratki to już możemy się spodziewać że jak wytańczymy w 20 osób taniec Rooka to coś się stanie ... :p
Może na roku można zdobyć MPA ale jeszcze o tym nie wiemy ... Tak samo jak kiedyś ludzie nie wierzyli w podróże kosmiczne :baby:
OMG!!! Czlowieku prosze Cie nie pisz wiecej postow bez slownika!! gdy sie czyta twoja wypowiedz odrazu rzucaja sie w oczy takie wyrazu jak "tszeba", "mojm" lub "potszebna"...
Kiedys tez probowalem dowiedziec sie czegos o tej dzwigni ale niestety nie udalo mi sie ;/
secret777777
29-10-2007, 10:27
nie powiem wam o tej histori bo bym musia pisac z 4 godz. a nie mam czasu moge tylko w skrucie powiedziedz ze weglud badami moich i moich koleguow bowiedzialem sie ze do tego pokojiku byl kiedys klucz i trzeba bylo zabic mino maga aby go mieć a dzwignia otwierala kraty obok i byly tam 100cc i wiele wartosciowych rzeczy ...:cup:
Up. I wtedy obudziłeś się, z ręką w spodniach ;d
Up. I wtedy obudziłeś się, z ręką w spodniach ;d
i jeszcze cały spocony :p:p
@topic. do tej dźwigi można sie było jakoś dostać ale tylko w starszych wersjach tibii, a teraz to już jest niedostepne tak samo jak mm czy ghoul
Najprawdopodobniej jest to pokoik Tom'a... moze sie trzeba jego spytac? Wiem tylko, ze ona otwiera kraty stojace obok. Niestety nie mozna nigdzie zdobyc klucza.
LOL!
Powiedz mi najpierw, z kad możesz to wiedzieć. Skoro jescze niekt tego nie dokonał ! Dźwignia równie dobrze moze otwierać ostatnie drzwi do pokoju MINO MAG. -.-
Mam rookstyler-a na 20lvl, dużo wcześniej wiedziałem o tym, że dźwignia jest nad sklepem Tom'a. Moim zdaniem ma ona związek z takimi soplami na dziurze (Mino Hell). Jest tam pare dziur, które są dokładnie nad pokojem mino-mag. Golden Key natomiast, moim zdaniem służydo tego by te ostatnie drzwi otworzyć. Jednak takich GOLDEN KEY jest strasznie mało !
Nigdzie nie pisze z kąd je mozna uzyskać. Możliwe, ze juz są niedostępne. (Widziałem GoldenKey u gracza na Antice), jak przypomne sobię nazwe to napisze.
A ja mam pytanie dotyczące mino maga:czy można się do niego dostać?wpiszcie se na www.video.google.pl mino mag i tam będzie jak dwóch gości zabija na początku myślałem że to jakaś stara tibia ale przypatrzyłem się uważniej i(nie wyśmiewajcie mnie że po takim czasie)zobaczyłem addony mógł też to być ots chociaż leczyli się lf-ami
A ja mam pytanie dotyczące mino maga:czy można się do niego dostać?wpiszcie se na www.video.google.pl mino mage i tam będzie jak dwóch gości zabija na początku myślałem że to jakaś stara tibia ale przypatrzyłem się uważniej i(nie wyśmiewajcie mnie że po takim czasie)zobaczyłem addony mógł też to być ots chociaż leczyli się lf-ami
13:08 Tom: I'm Tom the Tanner. How can I help you Wiedzmin Felix?
13:08 Wiedzmin Felix [5]: wolf
13:08 Tom: Do you want to sell a dead wolf for 5 gold?
13:08 Wiedzmin Felix [5]: key for room
13:08 Tom: Maybe another time.
Nie wiem czy ten temat był poruszany ale jak nie to proszę bardzo to co odkryłem
@Up
łał co za odkrycie, dostaniesz nagrodę nooba...=| Powiem Ci jedno, idź się połóż. . .
Ehh przecież napisałem że nie wiem czy to już było poruszane
Fpitolony w sprawe
18-11-2007, 17:08
Najpierw moze sie naucz angielskiego, chociaz podstawy, to naprawde niewiele...
Lechista
18-11-2007, 17:39
Ehh przecież napisałem że nie wiem czy to już było poruszane
Siema Tom
Siema
Chcesz sprzedać ci ciało wilka
Dam ci za nie 5 gp
Klucz do pokoju
Może innym razem
@Qert
Kretyn ^^
@Topic
Nie da się rozwiązać ^^
Mam w głembokim poważaniu wasze uwagi ale zadam jeszcze 1 pytanie czy wiecie że Amber podczas sztormu straciła zegarek i że na rooku sie da go zdobyć ??????
@up
Nie.
A tyś skąd to wziął?
EDIT:
Fakt, zwracam honor.
Aczkolwiek, też mam wątpliwości jeśli chodzi o zdobywanie tego zegarka. Ani na "Storm" ani na "Watch" nie reaguje.
AzuranskiRookstayerXL
22-11-2007, 01:06
@up
Jak się ją o czas pyta ;P
Ale co do zdobycia go mam wątpliwości xD
Marcin24
22-11-2007, 13:17
wiecie że Amber podczas sztormu straciła zegarek i że na rooku sie da go zdobyć ??????Wow, daj dowód.
@down
Chciałem dowód na to, że można go zdobyć na Rooku, a nie, że go zgubiła.
Valderor
22-11-2007, 14:58
13:39 [cenzura]: Hello, Amber.
13:39 Amber: Oh hello, nice to see you [cenzura].
13:40 [cenzura]: Can you tell me what time it is?
13:40 Amber: Sorry, I lost my watch in a storm.
13:40 [cenzura]: Tell me more about your watch.
<Amber milczy>
13:41 [cenzura]: You don't want to talk? Fine, bye.
13:41 Amber: See you later.
Miała zegarek? Owszem. A to, czy da się go zdobyć, to zupełnie inna sprawa. Moim zdaniem nie da się, nie widziałem nigdy zegarka na rooku.
@up: sry no ban mi plx.
@down: Grynch Clan Goblin - bardzo dobra teoria. Ale ja nie przypominam sobie żadnego rajdu goblinów na rook w zeszłym roku. Głównym celem eventu z Grynchami jest to, że gracze mogą wymienić skradzione prezenty na tokeny u Ruprechta, co na rooku z oczywistych względów jest niemożliwe. Co więcej, rzuciłem okiem, co z nich wypada: orichalcum pearl, crystal coin, vamp shield... Cipsoft raczej nie wpuściłby czegoś takiego na rook - ew. musiałby specjalnie edytować loot. Sądzę, że są na to zbyt leniwi.
Małe pytanie czy na rooku podczas okresu Świątecznego nie mam przypadkiem Grynch Clan Goblin?
Bo z nich wypada zegarek
A i pytam sie npc o zegarki oto co mi 2 z nich powiedziało
15:22 Al Dee: Hello, hello, Wiedzmin Felix! Please come in, look, and buy!
15:22 Wiedzmin Felix [6]: time
15:22 Al Dee: It is about 9:08 am. I am so sorry, I have no watches to sell. Do you want to buy something else?
15:28 Wiedzmin Felix [6]: time
15:28 Obi: It is about 11:22 am. Yes, 11:22 am. I am so sorry, I have no watches to sell. Do you want to buy something else?
Prosze tych graczy co maja pacc żeby sie popytali NPC tych co są po 2 stronie Miasta
A jeśli u ORC'a da sie kupić ale jak sie z nim dogadać
Naruto_Norbi
25-11-2007, 15:44
Zal mi was dzieciaki...:baby:
1.Odeszliscie od tematu...
2.Noobskie upomnienia i posty...
3.To tylko plotki, dzieci
Prosze o zamkniecie tematu jak najszybciej...:cup:
Marcin24
25-11-2007, 16:50
Zal mi was dzieciaki...:baby:
1.Odeszliscie od tematu...
2.Noobskie upomnienia i posty...
3.To tylko plotki, dzieci
Prosze o zamkniecie tematu jak najszybciej...:cup:
Znalazł się moderator.
@Qert
Czekam.
Na co czekasz ???
A propo Naruta on zdech hahahahaha
Marcin24
26-11-2007, 17:12
Na co czekasz ???
Aż podasz mi wiarygodny powód, na możliwość zdobycia zegarka na Rookgaardzie.
JA wcześniej zadałem pytanie cytuje:Małe pytanie czy na rooku podczas okresu Świątecznego nie mam przypadkiem Grynch Clan Goblin?
Bo z nich wypada zegarek
Marcin24
26-11-2007, 20:41
@Qert
Mam w głembokim poważaniu wasze uwagi ale zadam jeszcze 1 pytanie czy wiecie że Amber podczas sztormu straciła zegarek i że na rooku sie da go zdobyć ??????
A to kto pisał? Daj dowody.
JA wcześniej zadałem pytanie cytuje:Małe pytanie czy na rooku podczas okresu Świątecznego nie mam przypadkiem Grynch Clan Goblin?
Bo z nich wypada zegarek
Umiesz czytać ???
Umiesz czytać ???
Nie, nie występuje.
Salarigoth
30-11-2007, 22:27
Aż podasz mi wiarygodny powód, na możliwość zdobycia zegarka na Rookgaardzie.
A ty mi podasz chociazby jeden dowod na to ze da sie miec spike sworda na rooku .
on nie mówi że wie że można zdobyć SoF'a tylko pyta o dowód questu na zagerek, więc po co ma udowadniać pierwsze? ^.-
Nazwa tematu - Dźwignia Tom'a
Nie ma to jak zrobić offtop kłótni o zegarek na rooku, prawda? :confused:
Jak ktoś powiedział, trochę odeszliście od tematu...
Jednak z drugiej strony wątek z zegarkiem jest dość ciekawy ;p, chyba będę tu częściej zaglądał
:) ale jezeli go zgubila w czasie sztormu to niemozna zegarka ,miec na rooku bo on wpadl do morza! logiczne.
@down. Taa jasne: "najpierf mósimy otfoszyc pokuj toma i przesunonc dzidnie otfoszy sie gohull sabijamy go i fylatuje klócz do minomagga zabijamy minomagga wchodzimy w tp teleportuje nas na fyspe z eses pszechodzimy pszez ognie pojafja sie tepe i snajdujemy sie f sfiontyni" Swietnie,swietnie,walkujemy to tyle czasu i gowno mamy!
Moim zdaniem ta dzwidnia jest powiazana z ghoulem i jesli otworzymy pokuj ghoula wyleci z niego jakis klucz do tego pokoju z dzwignia a jhak go otworzymy to pojawi sie tam teleport do ktorego wejdziesz i przniesie cie do pokoju mino maga a z tego pokoju na wyspe z spike swordem alob do jakiegos pokoju z nim tak mysle
Pan Klocek
04-12-2007, 15:27
Moim zdaniem ta dzwidnia jest powiazana z ghoulem i jesli otworzymy pokuj ghoula wyleci z niego jakis klucz do tego pokoju z dzwignia a jhak go otworzymy to pojawi sie tam teleport do ktorego wejdziesz i przniesie cie do pokoju mino maga a z tego pokoju na wyspe z spike swordem alob do jakiegos pokoju z nim tak mysle
http://img66.imageshack.us/img66/6105/1196692337597tg1.jpg
Społeczeństwo głupieje....
"Musze otworzyć pokój żeby otworzyć ghoula który da klucz do pokoju" no super! Albo to prowokacja Trolla albo czysta, galopująca głupota.
Tom ma 2 pokoje. Sypialnie i magazynek. Magazynek jest zamknięty kratą. W sypialni jest dźwignia. Tak ciężko skojarzyć po co ta dźwignia? W jakiż to tajemniczy sposób ma otwierać oddaloną o setki sqrów ścianę! I po cholere Tom chowa klucz do swojego pokoju w ciele ghoula którego następnie zamurowuje?!
THINK!
@up
Panie Klocku po co takie emocje ? Najprawdopodobniej to Troll lub jak sam Pan powiedział jakiś "mądry" człowiek.
Ps. Nie Karmy Trolli, a co niech same sobie zarabiają na życie :D
kiedys jak byla staaara tibia(7.6 lub mlodsza)byl test server tylko nie pamietam jaki bylme u kolegi. ciekawil nas pokoj toma
ja zapytalme sie jednego z gmow o co chodzi z SoF i pokojem toma a on powiedzial jedno tlyko o pokoju toma:
widze ze znalezliscie to co inni szukali gdzie indziej dam wam podpowiedz:
w nocy gdy katana swieci (<bzdet)roty wiedza gdzie co i jak :
teraz powiem wam co:
przesuncie ściane kolo toma a reszta wyjdzie na jaw
nie zakumalismy o co biegam:/;(
kaliks@
Czyli trzeba iść na roty jak na rooku jest noc bo roty to potwory z których wypada katana ;p i wtedy trzeba sprawić żeby SoF zniknął <lol>
A skąd macie pewność żę jedynym questem jaki nie jest odkryty na rooku nie jest jedynym istniejącym questem na rooku.Przykład daje z Desert Dungeon gdzieś czytałem że istnieje tam większa ilość questów niż quest na Desert i Windged Helmet(jakby co poprawcie)
Czyli są jeszcze inne questy na rooku nie dotyczące SoFa których jeszcze nie odkryliśmy.Dźwignia toma może nie mieć nic wspólnego z SoFem
To tyle z mojej strony ;p
nie pamientam gdzie ale znalazlem ksiazke pisanal normalnie ppo angliku a kolo niej lezal dead i tam cos pisalo o lever is some helper to ghoul only mighty people can "unlock" the tomdoors.
the tomdoors to drzwi toma ale odblokowac ?? to nie kumam:confused:
http://www.youtube.com/watch?v=IOYwV_Gf-No&feature=related
Sunrise to calkowita glupota ale fotomontaz albo OTS bo odrazu chain legsy??? :?
NeXZabuza92
22-01-2008, 05:11
on zbiera te szczury bo karmi nimi npc czyli sdwoich klientów
zrozumcie jedna rzecz on jest z tych zwiarza sciaga skory i robi z tego armory omfg
zrodlo onet.pl
tanner (Ectaco-Poland)
n, rodz. m
1 garbarz
2 skórnik
jego pelny tytul: Tom The Tanner
player331
22-01-2008, 09:50
@up
W którejś książce bądź u, któregoś npc (nie pamiętam dokładnie), że nie wiadomo czemu Tom zbiera deady potworów i że chodzą plotki iż karmi ich mięsem swoich gości. Ot cały tom :D.
edit.
Chciałbym też dodać, że większość z tych "rookstayerów" nie przeczytało ani jednej książki na rooku... A jakby zauważyli książkę w jakimś podejrzanym miejscu to by też jej nie przeczytali xD.
edit2.
Błagam nie zmyślajcie sobie głupich historyjek... Mylicie z tropu prawdziwych graczy, którym chodzi o klimat.
Tera jest ten patch w którym jest tam że NPC gadają tera inne wypowiedzi... Może jakby sie spytać to coś więcej powiedzą??
drogi Klocku tak slyszalem ale ty oczyswiscie cwaniaczysz bo jestes rookstayer.Moze i nie mam racji ale to jest moja wersja cfaniaki rokstayerzy jedyny madry z was to dominic of kyra i sir mafjozo bo reszta to tacy co sie przechwalaja tak jak ty!!X(Klocek lol jesli nie kumasz co ja pisze to nic nie mow co dostales z czytania ze zrozumieniem?? w 3 kl szkoly podstawowej??lol po co on chowa klucz w ghoulu zebby potem zamurowac go?? wiadome zeby nikt nie wszedl z latwoscia do jego pokoju!!ahh rokstajerzy na kyrze by cie wysmiali za twoja inteligencje
ja jestem z Kyry i jakos mnie to nie bawi, apropo powiedz kto sie z tego smieje oprocz ciebie i twoich friend btw podaj swoj nick plz
drogi Klocku tak slyszalem ale ty oczyswiscie cwaniaczysz bo jestes rookstayer.Moze i nie mam racji ale to jest moja wersja cfaniaki rokstayerzy jedyny madry z was to dominic of kyra i sir mafjozo bo reszta to tacy co sie przechwalaja tak jak ty!!X(Klocek lol jesli nie kumasz co ja pisze to nic nie mow co dostales z czytania ze zrozumieniem?? w 3 kl szkoly podstawowej??lol po co on chowa klucz w ghoulu zebby potem zamurowac go?? wiadome zeby nikt nie wszedl z latwoscia do jego pokoju!!ahh rokstajerzy na kyrze by cie wysmiali za twoja inteligencje
Nikt by go nie wysmiał bo na 99% nikt z kyry niewie jak sie tam dostac czy to bedzie ghoul czy mino mage nie wiesz nie gadaj :|
Marcin24
01-02-2008, 20:49
co dostales z czytania ze zrozumieniem??
Wole nie wiedzieć, co ty dostałeś z ortografii...
MaciekPaladin
08-02-2008, 12:09
A może istnieje jakiś bug dzięki któremu można się tam przenieśc ?? :D
Marcin24
08-02-2008, 16:59
A może istnieje jakiś bug dzięki któremu można się tam przenieśc ?? :D
Wykorzystywanie bugów w grze jest karalne.
@down
Co Ci to da?
MaciekPaladin
09-02-2008, 19:33
Noo wiem ale kto mówi że my mamy wykorzystac... niech jakis noobek tam podejdzie i spróbuje a ktoś mu da za to 10 gp i cała wina spadnie na niego :D
Rafals from hell
10-02-2008, 23:18
Noo wiem ale kto mówi że my mamy wykorzystac... niech jakis noobek tam podejdzie i spróbuje a ktoś mu da za to 10 gp i cała wina spadnie na niego :D
Jeżeli to miało być śmieszne to na pewno mnie to nie rozbawiło. Pamiętajmy, że taki bug wykorzystało by z pełną stanowczością 100% rookstayerów. :) W końcu każdy chce być tym pierwszym :)
Szybko jaki ma nick i na jakim świecie gra???
Może da się jeszcze odzyskac kluczyk...jak coś to ja bardzo chętnie!!!
Zboczony temat. Ludzie w ta gre graja 10latkowie.:baby:
KOCHAM TE TEMATY!! Czytam je całymi dniami jak mam czas... Tyle jest teorii... Nie chce być takim kimś kto to wyśmiewa, lubię to i się interesuję... Może właśnie o to chodzi Cipsoftowi? Tajemnica, full poszlak, sporo teorii, tajemnicze zamknięte pokoje, dziwne gadki npc na temat tego? Może to wszystko żeby przetrzymać rookstayerow?
Marcin24
15-02-2008, 14:19
Może to wszystko żeby przetrzymać rookstayerow?
W tym problem, że CipSoft nie darzy Rookstayerów miłością.
MejgaMen
18-02-2008, 20:24
To Mi Nowość..... Masz Moze Jakies Dowody Świadczące o tym , iż ta zwigia otwiera kraty obok??:confused:
MejgaMen
18-02-2008, 20:26
[QUOTE=Skrzat;590553]maly slownink !!! X(
w tytule muj pisze sie //moj//
tszeba pisze sie //trzeba//
potszebna pisze sie //potrzebna//
wywjad pisze sie //wywiad//
mojm pisze sie //moim//
JAK ZROBILES WYWJAD A RACZEJ WYWIAD WES DO REKI SLOWNIK ORTOGRAFICZNY I NAPISZ GO POPRAWNIE BO TAM TEZ SA BLEDY ZARAZ DAM LINKA
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=55199
ostrzegam zle sie czyta z bledami az nerwica bierze...
CZLOWIEKU TO JEST PROWOKACJA ~~Ale Nie O tym tutaj mówimy , moim zdaniem ta dźwigia otwiera ghoula~~ (ja to mam mózg :D)
Może zamiast się kłócić i snuć kolejne teorie dlaczego Cipsoft nie kocha rookstaylerów, trzeba pomyśleć do czego służy ta cholerna dźwignia?
@Topic:
Jak narazie z tego co można przeczytać w tym temacie ( i kilku innych na tym forum ) wysnuto dwa wnioski :
1. Dźwignia otwiera kraty obok pokoju (składziku Toma).
2. Dźwignia otwiera (raczej 'uwalnia') ghula.
A więc, pomyślmy logicznie. Dźwignia jest przykryta wiadrem... Ale w jakim celu ? Pomyłka projektanta wnętrz(czyt. osoby projektującej rookgaard), a może specjalny zabieg mający na celu pobudzenia wyobraźni ? Może Tom specjalnie ukrywa tę dźwignie pod wiadrem, aby np. ktoś niepowołany kto dostanie się do jego pokoju jej (dźwigni) nie zauważył ? Tak czy owak MOIM ( i nie tylko ) zdaniem dźwignia otwiera pokój obok ( a dokładnie kraty ). Bo raczej nie Gohula oddalonego od miasta ( i dotego pod ziemią dość głęboko).
Teraz powiecie '' dobra ale dalej nie wiemy jak do niej się dostać'', a więc teraz myślmy jak ten cholerny (proszę o wybaczenie, ale mnie ten pokój naprawdę wkurza)pokój otworzyć. Odrazu uprzedzam wszystkich wielbicieli taniego kiczu i amoatorskiego kina akcji (czyt. Shadow Rex.) nie podawać mi tu linków z waszym idolem.
Rsumując dalej nie wiemy jak się do owej dźwigni dostać, ale mamy to mniej więcej podsumowane :)
suryoymobb
22-02-2008, 01:03
JAK ZROBILES WYWJAD A RACZEJ WYWIAD WES DO REKI SLOWNIK ORTOGRAFICZNY
nie pisze sie wes, tylko wez..
Dobra ziomy. Jak chcecie rozwiazywać tą zagadke to najpierw trzeba pogadac z npc lub poszukać na forum rozmów.
1. Czy to aby pokój toma?
2. Jeżeli tak to pogagadać z nim, wznowić historie o spike lub znaleść na forum. Nie pamiętam, ale były historie NPC. Było coś o kradzierzy spike, dlaczego amber jest taka ładna a smutna?
3. Poczytać książki w bibliotece
A może to jakiś quest?8o
Ale najprawdopodobniej nie.
Tom :D
Rapallos
13-01-2009, 21:18
a moye ta dzwignia robi reset servera 8o
Marcin24
13-01-2009, 21:29
A może ta dźwignia uruchamia tajną fabrykę żelek?
Rocket Slayer
13-01-2009, 21:57
a może otwiera drzwi do mino maga i nagrody za portalem, którą jest złoty bilet do fabryki czekolady pewnego pana Williego?
Tak serio - nie interesujcie się dźwignią - interesujcie się jak tam się w ogóle dostać (sam w to wątpię).
eliteziomx
20-01-2009, 21:44
Rocket Slayer prawie mówi prawde
parę tematów wcześniej które czytałem na forum było napisane o tej dźwigni.dokładnie w temacie o spike swordzie użytkownika Stonoga.
i sprawa rozwiązana :cup:
Dokladnie, ta dziwnia wlasnie otwiera drzwi do minomaga, ale jest misja zeby zdobyc klucz do krat:D
Marcin24
20-01-2009, 21:59
Dokladnie, ta dziwnia wlasnie otwiera drzwi do minomaga, ale jest misja zeby zdobyc klucz do krat:D
Dowody poproszę...
@down
Bez dowodów nie podchodź.
Dowodow na chwile obecna Ci nie przedstawie, takie sa moje przypuszczenia, jak wiemy rookgard kryje wiele zagadek, min. zgliszcza wolfa ktore sie respia 1 raz na dzien w lewej czesci wysepki;)
eliteziomx
20-01-2009, 22:05
Przeczytaj Temat UŻytkownika Stonoga O Spike Swordie CzŁowieku SzukaĆ Ci SiĘ Nie Chce ???
Rocket Slayer
20-01-2009, 22:28
Dowodow na chwile obecna Ci nie przedstawie, takie sa moje przypuszczenia, jak wiemy rookgard kryje wiele zagadek, min. zgliszcza wolfa ktore sie respia 1 raz na dzien w lewej czesci wysepki;)
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Nie wychodź z bzdurnymi teoriami jeśli ich sam nie sprawdzisz i się nie dowiesz, że straciłeś cenny czas.
Pan Klocek
21-01-2009, 08:45
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Nie wychodź z bzdurnymi teoriami jeśli ich sam nie sprawdzisz i się nie dowiesz, że straciłeś cenny czas.
Nie no on ma racje Rocket! To ma sens prawda? Zobacz, Tom oddalony o kilometry od drzwi, za którymi zamknięty jest najgorszy wróg człowieka na Rookgaardzie, nemezis, coś co może zniszczyć ich wszystkich, posiada dźwignię w swojej sypialni, która może go uwolnić! TAK! TO MA SENS!
Dark_Yamakashi
21-01-2009, 19:53
Śmiesznie, tyle powiem xD
Wiecie ze na ratach jest basen i tam na dnie leży klucz który trzeba wyłowić ale trzeba mieć 100 fishing skill...?! Ja juz 64 mam! jestem Już blisko! OMGOMGOMG! :D śmiesznie xD mój klucz od domu ma moja babcia która jest oddalona ode mnie o 300km, i muszę zrobić quest u niej żeby otworzyć dom i wziąć nagrodę którą jest śniadanie/obiad/kolacja, i komp ofc >.<
xardas06
26-01-2009, 12:37
Prowadzilem rozmowę z Tomem. Zadawalem pytania lecz nic nie odpowiadal. Wkoncu powiedziałem:
- minotaur mage
12:05 Tom: Also buying minotaur leather.
- Also?
12:06 Tom: Oh yeah, I'm also interested in wolf paws and bear paws.
Sprawdziłem na tibia.pl czy mino leathers wylatuje z mino maga. Tak jak myślałem wylatuje. Szkoda tylko że wylatuje także z zwykłęgo minosa. Gdyby nie wylatywało z minosa a mino maga tak to byłby dowód na to że do mino maga da się dojść.
Jeżeli chodzi o dźwignie to pytałem o switch. Ale nic nie odpowiedział.
Na pytanie key. Także nic. A więc moja rozmowa z nim nic nie wnosi. Powęsze jeszcze.
Vermilion
26-01-2009, 13:10
Łoops mała pomyłka, post do kasacji :<.
Jimmy_Reaper
26-01-2009, 19:17
Weszla wtedy, kiedy na rooku zrespil sie demon i wylecialo z niego combat knife... pamietasz ? :p
@edit
Zla strona sorki ;p deleted plx :(
Po Prostu...
Dźwignia Otwierała Pokój Obok..
Jednak "Już Nie" :D
Marcin24
26-01-2009, 22:21
Po Prostu...
Dźwignia Otwierała Pokój Obok..
Jednak "Już Nie" :D
Po prostu... daj dowody.
xardas06
27-01-2009, 12:13
Jakby dalby mi ktos link z CZYSTA mapa do Map Editora WYPEŁNIONĄ pod Realną Tibię to być może dowiedziałbym się i rozwiał wszystkie wątpliwości... Być może obaliłbym także mit z spike swordem, czy wogóle da sięgo zdobyć. Dziś wyruszamy z ekipą na MM może jeżeli będziemy stali w Mino Hell przed wejściem do mino maga to i ktoś się lognie i znów zaloguje a ekipa zajmie jego miejsce to znajdzie się u mm? Próbował ktoś zrobić coś na podobę z pokojem Toma???
redloheb
27-01-2009, 12:31
Skąd wiesz, że ona otwiera kraty skoro nawet nie wiesz jak do niej się dostać ?
TOPIC> spytajcie się GM'a jak go spotkacie :P
Rocket Slayer
27-01-2009, 12:32
(..) to być może dowiedziałbym się i rozwiał wszystkie wątpliwości...
Co tu chcesz rozwiać?
Być może obaliłbym także mit z spike swordem, czy wogóle da sięgo zdobyć.
To on jeszcze nie został obalony???
Dziś wyruszamy z ekipą na MM może jeżeli będziemy stali w Mino Hell przed wejściem do mino maga to i ktoś się lognie i znów zaloguje a ekipa zajmie jego miejsce to znajdzie się u mm? Próbował ktoś zrobić coś na podobę z pokojem Toma???
Nie, skądże. Od 3 lat wcale tego nie próbowano... Wywali cię do świątyni
XXX
XOX
XXX
Jak jesteś w miejscu O to po lognięciu, jak ktoś zablokuje to miejsce wywali cię do miejsca X. Jeśli jesteś w O i zablokowane będzie X, wraz z O po twoim wylogowaniu wywali cię do świątyni.
Jak ja takich nie trawię co myślą, że pogadają z MM po polsku...
Pluszaczek
28-01-2009, 15:04
Ja uważam że Brazylijczycy mogą coś wiedzieć (najdłużej na rooku grają z tego co wiem). Poza tym znałem dwóch fajnych Brazylijczyków kiedy grałem jeszcze na rookgaardzie mieli duże lvle ( jeden 40 drugi 36). Cały czas na expie siedzieli a ja ich nigdy nie widziałem :O. jakby sie tak temu przyjrzeć to jedynym takim rozwiązaniem jest Mino Mage albo Spike Sword , no w gorszym wypadku Ghoul na katana roomie.
Co o tym myślicie?
Tyle mitów że głowa boli :]
Nie lepiej wysłać do Cip list prosząc o podanie jak zabić Mino Maga , a w środku koperty dać ze 200Euro ? To dali by może Odp. lub dodali by Questa w update lub patchu :]
Jak chcesz im postawić śniadanie, to wyślij kanapki a nie śmieszne 200 euro ;]
Vasudanin
28-01-2009, 16:09
Prowadzilem rozmowę z Tomem. Zadawalem pytania lecz nic nie odpowiadal. Wkoncu powiedziałem:
- minotaur mage
12:05 Tom: Also buying minotaur leather.
- Also?
12:06 Tom: Oh yeah, I'm also interested in wolf paws and bear paws.
Sprawdziłem na tibia.pl czy mino leathers wylatuje z mino maga. Tak jak myślałem wylatuje. Szkoda tylko że wylatuje także z zwykłęgo minosa. Gdyby nie wylatywało z minosa a mino maga tak to byłby dowód na to że do mino maga da się dojść.
Wiem, że ciutek stare, ale trzeba herezje tępić. Tom nie odpowiada na słowo "Minotaur mage" tylko na słowo "Minotaur", a "Also" znaczy "również".
Tyle mitów że głowa boli
Nie lepiej wysłać do Cip list prosząc o podanie jak zabić Mino Maga , a w środku koperty dać ze 200Euro ? To dali by może Odp. lub dodali by Questa w update lub patchu
200 Euro to oni zarabiają codziennie na paccach...
TOPIC> spytajcie się GM'a jak go spotkacie
Taa... Już Ci powiedział.
Jakby dalby mi ktos link z CZYSTA mapa do Map Editora WYPEŁNIONĄ pod Realną Tibię to być może dowiedziałbym się i rozwiał wszystkie wątpliwości...
Ha ha ha, nie rozśmieszaj mnie.
1st. Takie mapy są robione przez ludzi. Tak, szokujące, ale to prawda, te mapy robią zwykli śmiertelnicy, tacy jak ja, czy ty.
2nd. Musiałbyś wykraść mapę cipsoftu, ale ze wszystkimi skryptami co jest raczej niemożliwe. ;)
Boże "Dźwignia Tom'a dawniej służyła do otwarcia pokoju obok. A w nim był quest na jakieś tam rzeczy.
A co do tego mino maga. To żal mi was.
Marcin24
28-01-2009, 17:22
Boże "Dźwignia Tom'a dawniej służyła do otwarcia pokoju obok. A w nim był quest na jakieś tam rzeczy.
Daj wiarygodny dowód na to co mówisz.
Doświadczony Rookstayer jest jak ateista - rząda dowodów. A reszta mówiąc, że istnieje, prawdopodobnie istnieje jest jak rozmowa czy wierzysz, czy nie.
Naprawdę podziwiam was, że ciągle możecie tłuc kotka młotkiem.
.N3pt3r.
28-01-2009, 18:27
Skąd wiesz, że ona otwiera kraty skoro nawet nie wiesz jak do niej się dostać ?
TOPIC> spytajcie się GM'a jak go spotkacie :P
A GM ci powie :)
A GM to "trochę" więcej niż zwykły gracz i nic o tych questach nie musi wiedzieć...
Jeśli Cipsoft dawałby GM solucje wszystkich questów to zastanówcie się o ile więcej rarów byłoby na ziemiach Tibijskich.
Szczególnie GMowie którzy odeszli lub zostali po cichu usunięci nie trzymali by tych sekretów,
do tej pory przynajmniej jeden by się wygadał.
Pzdr.
Pluszaczek
29-01-2009, 11:23
Już raz ktoś "prawie" zrobił wywiad z Sunrise i Master Slayerem ;d bo ja akurat jestem na 100% pewni ze oni coś wiedzą . Pozatym Master Slayer sam przyznał się do tego że ma różne rzeczy jeszcze z czasów kiedy było aktywne przejscie miedzy mainem a rookiem.
Już raz ktoś "prawie" zrobił wywiad z Sunrise i Master Slayerem ;d bo ja akurat jestem na 100% pewni ze oni coś wiedzą . Pozatym Master Slayer sam przyznał się do tego że ma różne rzeczy jeszcze z czasów kiedy było aktywne przejscie miedzy mainem a rookiem.
A bylo w ogole takie przejscie?
Było ale z info jakie mam to po drodze był Drag i tylko można było iść z Rooka 8o
Było ale z info jakie mam to po drodze był Drag i tylko można było iść z Rooka 8o
Łał - kolega kolegi ci powiedział? Przeczytałeś na rookgaard.pl? To rzeczywiście pewne źródła. Jak już ktoś wyżej wspomniał dźwignia prawdopodobnie otwiera pokój obok, a nie oddaloną o kilometry zapadnię do SoF...Może to i lepiej, że skupiacie się na takich nonsensach, dzięki temu niektórzy spokojnie mogą dążyć do poznania prawdy bardziej oczywistymi środkami ;)
Pan Klocek
29-01-2009, 18:50
CO ZA BZDURY! Czy ty wiesz o czym ty mówisz?!
PO PIERWSZE NAJWAŻNIEJSZE:
Nie było i nie ma takiego przejścia. Ma te itemy ale nie z przejścia tylko z buga który pozwalał zabrać pewne itemy przy pewnych okolicznościach z maina w razie rookowania. Karą za takie itemy jest w najłagodniejszym przypadku BAN, dlatego nikt Ci takich itemów nie pokaże.
I nie tylko MS czy Sunrise mają takie itemy...
Po drugie:
Po co Ci wywiad?! Myślisz, że jeśli coś wiedzą TO MUSZĄ to powiedzieć w wywiadzie? Jeśl ikiedykolwiek ktoś przeprowadzi wywiad ze mną to będzie to ostatnie miejsce gdzie miałbym zdradzac swoje tajemnice. Prędzej zaufanym kolegom albo komuś kto inteligentnie pyta.
Nie szukajcie czegoś w niczym, tak naprawde to nikt nie może wiedzieć do czego ta dźwignia, bo z kąd ?
kubol9999
09-04-2009, 15:02
@Pan Klocek
Jak kazdy madry czlowiek. Ja tez nie powiedzialbym nikomu, ze (np.!) wiem jak dojsc do SoFa.
@dziwgnia
Przeciez to jest sekret.. moze otwierac cos co stoi obok i cos co jest na drugim koncu wyspy. A znam troche miejsc, ktore moglyby sie 'zmienic' po przelozeniu dzwigni.
@MS i Sunrise
Tak jak poison daggery zostaly usuniete z postaci (nie wiem czy tak ale gdzies to chyba na forum bylo), tak samo powinny byc usuniete wszystkie itemy, ktore oni maja, bo wg mnie jest to niesprawiedliwe.
Sathon_Arco
10-04-2009, 10:01
A może w sprawie tej dźwigni trzeba porozmawiać a krewnymi Toma? Może Amber będzie coś wiedziała?
Alanus Lutinum
10-04-2009, 10:16
Doświadczony Rookstayer jest jak ateista - rząda dowodów. A reszta mówiąc, że istnieje, prawdopodobnie istnieje jest jak rozmowa czy wierzysz, czy nie.
Naprawdę podziwiam was, że ciągle możecie tłuc kotka młotkiem.
Chyba racjonalista, bo racjonalista rząda wiarygodnych dowodów, a ateista nie wyznaje żadnej wiary z różnych powodów.
Beh0lder
10-04-2009, 13:57
@up Ateista z roznych powdow i braku dowodow na istnienie tego czy innego boga . I z zakłamania tych i owych kapłanów (nie będe wskazywal palcem bo to nie ladnie ;))
Według mnie (Według mnie!) dźwignia Toma otwiera conajwyżej pokój obok. Ale i tak nikt tego dokładnie nie wie, a my możemy sie tylko domyślać.
Virtus360
17-04-2009, 20:28
Uslyszales to od kogos i juz piszesz jako niepodwazalna prawde, jak nie wiesz to nie pisz. I nie pisz zal, bo nie znasz znaczenia tego slowa.
Michukng
17-04-2009, 21:14
Żal to negatywny stan emocjonalny spowodowany doznaną stratą. Towarzyszy mu często trudność w pogodzeniu się, że tego, co utracone już nie ma i wynikającym z tego brakiem akceptacji rzeczywistości takiej, jaka jest tu i teraz. Występuje również w postaci żalu do kogoś za wyrządzone krzywdy, niemożność pogodzenia się z realną sytuacją. Źródło pl.wikipedia.org. Proszę. Dźwignia Tom'a "podobno" otwiera drzwi obok...
KuraKoPall
18-04-2009, 12:13
nie wierze w to wszystko co widze na youtube.. bo to albo ots, albo fake ;o
te zagadki co rozwiazujemy tutaj kiedys mam nadzieje ze uda sie nam roziwazac :P ale zobaczcie to ;o :
http://www.youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y&feature=related
strasznie mnie to zainspirowało ;d
Heatvich
18-04-2009, 12:20
@up
Szukaj plax? Było to przerabiane 100 razy. Ale pomogę ci.
Jest to nakręcone na OTS Shadow'Rexa. To nie ma nic wspólnego z rl.
KuraKoPall
18-04-2009, 21:27
aha.. :D wygladalo bardzo realistycznie :P
MowilaZeMa18
19-04-2009, 18:29
no tak otwiera drzwi obok no to wejdzcie do tego pokoiku i otworzcie dzwignia kraty do pokoju obok to wam uwierze... lol to tylko dali tam dla ozdoby i niebylo zadnego questa bo jaka miala byc niby nagroda?
Heatvich
19-04-2009, 19:08
Pacc na 25 dni. Proste że Spike Sword.
Jesteś chyba jedyną osobą na forum która patrzy na to realistycznie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.