Pokaż pełną wersje : Avager potrzebuje pomocy... - Przeglądarka...
Nasz Avager ma problem z przeglądarkami IE i Mozilla. Tu jego wypowiedź (wyręczam go ;>)
Avager (22:18)
"GG i inne pierdoły działają, ale żadna z przeglądarek nie chodzi, poprostu odrazu wywala że nie można wyświetlić strony, tak jak by nie istniała"
Poradzcie coś... no bo wicie Avager nie będzie mógł robić nowych faków ;].
raz, ze miedzy twoimi postami uplynelo ledwie 10 minut, co jak dla mnie kwalifikuje sie do min. 3 pkt. Dwa, ze prawdopodobnie siadly mu DNSy (chyba), i ma zonka.
up:
Ta siadły mi DNS'y a normalnie net chodził prócz przeglądarek -.- ...
,
BTW.
siedze na innym kompie (ździebko nowszym złomie z 98 SE) i ściągam antiwiry i spyware... coś mi sie wydaje że jakiegoś virka złapałem z tibia.pl ... ale jak to możliwe ? Nie mam pojęcia, bo na żadne inne stronki nie wchodziłem z tamtego kompa ... .
daroslaw
02-11-2005, 05:49
BTW.
siedze na innym kompie (ździebko nowszym złomie z 98 SE) i ściągam antiwiry i spyware... coś mi sie wydaje że jakiegoś virka złapałem z tibia.pl ... ale jak to możliwe ? Nie mam pojęcia, bo na żadne inne stronki nie wchodziłem z tamtego kompa ... .
Nie musisz wchodzić na strony internetowe, żeby złapać wirusa. One same Ci się mogą sciągnąć.
Komputery w sieci mogą komunikować się ze sobą tylko za pomocą adresów IP, które są dużo trudniejsze do zapamiętania dla człowieka niż nazwy domenowe. Pomocny okazuje się DNS - internetowy system nazewnictwa, dzięki któremu każdy zarejestrowany w internecie komputer ma zarówno adres IP, jak i powiązaną z nim nazwę domenową. Choć jest to wciąż możliwe, nie trzeba posługiwać się trudnymi do zapamiętania adresami IP. Gdy w przeglądarce stron WWW wpisuje się adres IP danego serwera internetowego, to połączenie następuje od razu. Gdy natomiast użytkownik korzysta z nazwy domenowej, np. www.komputerswiat.pl - komputer łączy się najpierw z serwerem DNS i pyta go, jaki numer IP odpowiada tej nazwie domenowej. Gdy informację tę uzyskuje, łączy się z serwerem o takim numerze IP. DNS działa szybko, ponieważ nie jest przechowywany na tylko jednym komputerze w sieci, ale na tysiącach, z których każdy dysponuje fragmentem tej potężnej bazy danych. Ang. Domain Name System - system nazw domenowych.
zatem gg/tlen/komunikatory moga ci dzialac, ale www juz niekoniecznie. Tak mi sie wydaje ;]
Jeśli internet masz z sieci osiedlowej proponuje zmienić ustawienia szybkości karty sieciowej na Tryb 10/Pełny Dupleks. Powinno pomóc. Jeśli zaś masz neostrade polecam kontakt z BOK.
ja mialem tak że mi stronki nie dzialaly a gg chodzilo!! to na bank wirusek :(
Thimburd
02-11-2005, 18:05
Żaden wirus!
Z tego co wiem z doświadczenia, padł w Twojej sieci internetowej port obsługujący www. Port obsługujący inne rzeczy (gg, emule itp. itd.) działa. Poprostu skontaktuj się z adminem sieci i spytaj, czy robiąc coś z tym portem www i kiedy zadziała.
Nasz Avager ma problem z przeglądarkami IE i Mozilla. Tu jego wypowiedź (wyręczam go ;>)
Avager (22:18)
"GG i inne pierdoły działają, ale żadna z przeglądarek nie chodzi, poprostu odrazu wywala że nie można wyświetlić strony, tak jak by nie istniała"
Poradzcie coś... no bo wicie Avager nie będzie mógł robić nowych faków ;].
Wiesz, jesli chcialby pomocy wypadaalo by troszeczke wiecej info: jakie ma pingi, czy pingowal serwery DNS do ktorych jest podlaczony, moze kojarzy jakies fakty kiedy to sie zaczelo, co znacza 'inne *******y'?
Avager (21:37)
Dzieje się to tylko (TYLKO !) Na Win XP
na 98 SE jest wszystko w porzadku
ale wina 98 mam na innym kompie
(tam tez jest XP - net nie dziala)
Avager (21:38)
a tu poprostu odrazu wywala ze nie mozna otworzyc witryny
And???
And???
And proponuję się udać na jakieś forum, które zajmuje się tego typu problemami, tam napewno otrzymasz szybszą i pewniejszą odpowiedź.
Chciałem tylko dodać że to występuje wyłącznie na Win XP, na żadnym innym. Po zainstalowaniu systemu gdzieś tak po 2-3 dniach zawsze mi siada przeglądarka www... . Na 98 SE wszystko wporządku tylko w tym problem, że nie mam go na tym kompie - 1 partycja (to jest stary złom) a XP potrzebuje... .
Coś tam gadali o pingach blablabla, Pingowanie neta.. czy jak to tam sie nazywa... nie wychodzi, poprostu go nie wykrywa o.O, mimo to komunikatory itp. działają, lecz przeglądarki odrazu wykrywają brak stron, ledwo co wejdziesz to 0,5 sekundy i pisze że nie można otworzyć strony (FireFox także).
Thnx, za pomoce inne... .
Btw.
Pisze z Szkoły
Dobra.
Ostatni pytanie.
Czy na XP masz zainstalowana Neostrade? jaki modem?
Jesli masz neostrade to sa dwa wyjscia:
1. Zainstalowanie SP2
2. Zainstalowanie 'poprawki' do chipsetu VIA, jesli go masz. jak to nie pomoze -meczymy sie dalej.
I do jasnego diabla - podawajcie wiecej info. Czy tak trudno? Co znaczy, ze ping nie wychodzi - bo chyba jakis komunikat dostajesz, NO NIE? I nie pingujesz neta tylko strone dostawcy badz inna, chociazby onet.pl
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.