zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Bariera złamana

Sir Patologia
02-11-2005, 09:07
<edit by Dr. Omader> Film ten jest zfalszowany, do tego dosc nieudolnie, bo nie jest dobracowany, a autor nie byl zbyt bystry, aby sie wybronic od pytan ludzi. ;)
Ale jak na pierwsyz "fejk" ujdzie, moze w przyszlosci bedzie lepiej ;)</edit>

http://rapidshare.de/files/7079895/Cheat*****.html

@@@@@@@@@@@@
Uwaga proszę o uwagę! Dziękuje :)

Pierwszymi moimi słowami jest to, iż to ja zrobiłem ten filmik jak i opracowałem metodą. Nie wiem czemu napisałem, że to kolega.
-------------
Nie lubie ludzi, którzy odpowiadają w temacie nie znając się w danym zakresie (np. nie przeczytali go całego).
Moja nieobeność spowodowana niemożliwością zalogowania na forum (patrz jeden z news) nie pozwoliła mi na odpowiedzenia w temacie ( przekazałem swoje słowa z pomocą Matiz666, któremu bardzo dziękuje).
Teraz wracam do tematu:

31.10.2005
Nareszcie! Sklonowałem swój pierwszy item. Idę właśnie go opchnąć jakiemuś frajerowi za 4 k :).
(...)
Coś się nie udało sklonowane itemsy znikły :/ Jak się okazło robię same nietrwałe atrapy. Nauczyłem się otwierać depo, przesuwać ekran ale jest to strasznie uciążliwe i strasznie zabugowane. Postanowiłem wrzucić obecny efekt prac pokazać na forum w postaci filmika.

2.11.2005
Filmik zamieszczony idę do school (ciekawe jak na niego zareagują).
(,,,)
Shit jakieś problemy z forum nie mogę wejść, patrzę tylko na kolejne posty w stylu "OTS plx" "fake" czy inne. Jednak kilka jest interesujące, a ich autorzy prawie mnie rozgryźli :D.

3.11.2005
Testuje nowe sztuczki, umiem już wyświetlać komunikaty na ekranie i tworzyć itemki bez poprzedniego ich posiadnia (ale to dalej atrapy :/).
(...)
Wchodzę na forum.

W tym kilku wspomnieniach z ostatnich 3 dni możecie zobaczyć zarys co i jak?
Teraz odpowiem na poszczególne pytania.

@Re

ehh jesli to prawda to zapodaj program lub film w rec.

Filmik w formacie rec jest w tym wypadku trudny do zrobienia ze względu na obecną TBI, która wysyła do mnie pakiety (sam to wymyśliłem hehe). Po 2 nie widział byś żadnych efektów, czyli np. widziałbyś mnie stojącego w Tibii i tyle
Po 3 nie ujawnie swoich danych pod tymi pracami.

eeee jakim cudem? jak znalazłeś ten błąd?

Trochę znajomości komputera i czasu, no i przedewszystkim ynteligencja (nie ma jak to skromność). Chociaż ten bug nie jest ważny, ale jakoś rozwinięty może mi dać spore korzyści :) i wtedy będzie kłopotem dla CipSoftu. Poza tym nie jestem jedyną osobą potrafiącą takie rzeczy np. autorzy niektórych cheat np. BifBot 2a.
[/quote]
Yyy o.0 Jak? Cos w hexach chyba pozmienial z tego co widze ale...omg!
Dokładnie, zmieniłem i powtórzyłem pakiety :).

Sir Patologia: mogles ocenzurowac nazwe progzow etc bo to moze miec fatalne skutki :s

Nie sądzę, to wbrew pozorom nie takie łatwe.

3. Film jest doskonale zamazany lecz maker zapomnial o (lewy gorny rog) napisie: WPE PRO - Tibia Black Ice v0.1***** - [WPEPRO1] (((PODKRESLAM!!!: To juz bylo wspominane!!!))) co wynika z tego iz jest to przerobiona wersja TBIi ktora w jakis sposob funkcjonuje w Tibii niekonieczne na oficjalnych serwerach.

Heheh, lekko mnie rozbawiłeś ale jednak podajesz sensowne argumenty. Nie znasz jednak całej prawdy więc twoje teorie mogą być błędne. Po 1 WPE i TBI to dwa osobne progs. I działają na oficjalnym servku :)

Nagrane w WMV bo tworca chcial pokazac ze uzywa jakiegos programu... pamietacie dzialanie tibi gg, mozna bylo zmienic wyglad swojego eq, w tym wypadku to moze byc zmienianie danych czesci mapy np trawy, kafelek w rozne rzeczy, mowie tak bo nieubywa mu capa, wiec to nie fake tylko trick,
Najprawdopodobniej to bedzie kolejna sprawa odlozona do archiwum X.
To jeden z powodów nagrania w WMV

No, jak narazie udaje mi się zabawa tym programem, ale tylko wysyłane tagi odemnie I nieźle Tibia bug'uje wtedy, wali dziwne teksty itp. Oczywiście nie powiem Wam jak się to robi. Pokombinuje w odwrotną stronę Server-->Client. Ale nawet jak to zrobię, to przysięgam, że nie będę klonował przedmiotów Chociaż w sukces wątpię...
Próbuj aż znajdziesz. Dokładniej pomyśl jak przechwycić all pakiety. Jak tak czytasz forum tibia.org.pl to powinieś wiedzieć.

@down
I wszystko jasne Ale to tylko drobne sztuczki. To w miarę oczywiste i nie trudne. Ale mimo to z tymi iluzjami jeszcze nie umiem A nie można było tak odrazu powiedzieć?

Wiesz jakie to może mieć skutki? Dzięki znajomości tych pakietów powstają takie cheat vide Tibia Secret Blackd Proxy Version co jest potężnym narzędziem.

Jesli mozesz patrzec co sie dzieje pare kratek z przodu ? to poprosze o screena z miejsca gdze jest Basilisk ... caly jego room najlepiej ;>

Postaram się jak najszybciej to dla ciebie spełnić. Może nie dzisiaj ale około dwa tygodnie (problemy z dostępem do kompa). Jak będę miał czas to się postaram.
[quote]
Witam,
Nie ma mozliwosci kopiowania przedmiotow.
kazda czynnosc w tibii jest narzucana przez serwer, kazdy ruch musi byc potwierdzony. Klient jest tylko interfejsem pomiedzy serwerem a uzytkownikiem.
Sprawdzalem juz to... nie ma bata zeby kopiowac przedmioty [/qupte]
Tu się zgadzam z panem. Jednak trochę pokombinuje nad jakimś progsem do zmieniania eq (chwilowo) i innych zabaw. Może wyjdzie coś poważnego. Tak offtopic to na OTS ta metoda jest lepsza bo nie tworzy iluzji ale prawdziwe items.

To koniec moich wyjaśnień. Co do miejsca akcji filmiku to Isle of Kings.

Rejdi
02-11-2005, 10:27
Bardzo ciekawy filmik. Ale szczerze mówiąc, to wcale nie takie trudne. Wystarczyło odkryć szyfr jaki stosuje CIPSoft przy przesyłaniu pakietów między serwerem a klientem, a potem po prostu te pakiety podrabiać. Bułka z masłem, nie? :P

ANALIZER
02-11-2005, 10:53
Następny film z seri nie dowiary :p

Gisio
02-11-2005, 14:31
Jak ?!?!???!?! Ja TeŻ Chce :p

Gisio
02-11-2005, 14:32
Ja Tez Chce =p
@ sry za 2 posty klikneło mi się =(

Bubi Andiw
02-11-2005, 14:42
Jesli dobrze zrozumialem, to twoj kumpel potrafi tworzyc itemki... Czy tak ??
Jakos w to nie wierze .. Uwierze, jesli zrobi mi MPA :p

Don Cold
02-11-2005, 14:47
ehh jesli to prawda to zapodaj program lub film w rec.

ćPUNEK
02-11-2005, 14:49
eeee jakim cudem? jak znalazłeś ten błąd?

Angel of Death
02-11-2005, 14:54
o.O Nie wiem co powiedzieć ale daj film w rec. ( niech ten Twój kumpel nagra to na jakimś noob charze żeby nicka nie zdradzić ...) bo narazie wydaje mi sie to trochę mało prawdopodobne ale jesli to prawda to huh ...

@Edit hmm troche dziwne że na jednym ujęciu pokazujacym interface programu w pasku nazwy czy jak to sie zwie <na górze po lewej> jest WPŁ PRO tibia black ice v0.1***** ...

Sirriel
02-11-2005, 15:05
z otsa to ten film jest... jak taki cwany niech w rec da

Mikelp
02-11-2005, 15:06
Yyy o.0 Jak? Cos w hexach chyba pozmienial z tego co widze ale...omg!

system0
02-11-2005, 15:07
Sir Patologia: mogles ocenzurowac nazwe progzow etc bo to moze miec fatalne skutki :s

Satola
02-11-2005, 15:08
ja myśle że on to jakoś sam zrobił... ale kto go tam wie :PP

Soferim
02-11-2005, 15:23
Jeżeli to nie był ots( a zapewne był) to koleś ma farta.Ale nie sądze żeby to była rl tibia, przecież koles biłby na tym fortune.Zastanawia mnie jedno czemu "zrobił" sobie 14 w-helmetów, nie mógł zrobić 14 e-platów.Zresztą mało prawdopodobne żeby cipsoft tak się dał, chociaż polak potrafi xD
Będzie plik w rec wtedy będą gratulacje:D

panz1postem
02-11-2005, 15:30
A Nikgogo nie zaciekawiło to czemu jak przybywały warrior helmety nie ubywało mu CAPITY?????

musiałem założyć użytkownika forum bo chciałem to powiedzieć ^^

DOWN:
omg skoro już o tym napisałem 15 minut temu to nie musisz bezsensownie nabijać posta -.-

Ogon Levitaurim
02-11-2005, 15:42
Jakies lekkie te helmy bo ważą aż 0 oz

Fussbal
02-11-2005, 15:49
Nie moge sciognonc, nie wiem czemu...

..::QRAS::..
02-11-2005, 16:46
wlasnie jedynie sprawdzic czy nie klamiesz to rec nagraj

MetiuII
02-11-2005, 17:04
Bardzo ciekawy filmik. Ale szczerze mówiąc, to wcale nie takie trudne. Wystarczyło odkryć szyfr jaki stosuje CIPSoft przy przesyłaniu pakietów między serwerem a klientem, a potem po prostu te pakiety podrabiać. Bułka z masłem, nie? :P
Dobrze mój drogi to teraz trzeba to tylko zrobić ...

Jeśli chcesz nam udowodnić, że to prawda to nagraj w rec. Widownia się burzy =]

Olorion.
02-11-2005, 17:28
Jakies lekkie te helmy bo ważą aż 0 oz

milcz gnido! to zostalo juz napisane :p

anyway dla mnie perfidny fake :P

Prusorone
02-11-2005, 17:49
hym...

Narazie się wstrzymam z dokładniejszym komentem.
Powiem tylko to iż nie sądze aby była to prawdziwa tibia, ba jesli nawet nagrywane było to na prawdziwej tibi,to czemu jest to zapisane w wmv. a nie w rec.( chodzi mi o to że wiesz w rec. niemożesz za dużo "zmyślić") ?? Mało tego twój kolega musiałby być przynajmniej jakimś dobrym crakerem albo hakerem żeby dostać się do zapewne dobrze chronionych plikow, szyfrów itp..cipsoftu.

No ale pewnie jest to do wykonania :)

Bania
02-11-2005, 17:52
hahaha jaka grzana fajny fake <OTS?! ; p >. Po za tym przeczytajcie co ten npc mówi na statku mueahhuea

Pirko
02-11-2005, 17:57
czemu tak niewyraźnie...?

kostooch
02-11-2005, 18:14
hahaha jaka grzana fajny fake <OTS?! ; p >. Po za tym przeczytajcie co ten npc mówi na statku mueahhuea
Lolq, on wyslal pakiet z tekstem, ktory npc ma powiedziec. Stfu i wyjdz stad.

pbu2
02-11-2005, 18:15
Poraz kolejny!
- Nagraj w rec
:p

bo trudno uwierzyc

Rybzor
02-11-2005, 18:18
Daje sobie glowe uciac, ze to nie rl tibia

Matiz666
02-11-2005, 18:32
Powiem tyle:

1. Tego NPC-ka jakos nie kojarze rowniez spojzcie na mape; nie wyglada mi na mape z tibii mam cala mape tibii (Program :p ) i nigdzie nie moglem takiego watku znalezc (byc moze mydli mi oczy za zaslona mapki) ale moze nie mam racji jezeli nie to niech ktos mnie poprawi.

2. To tylko iluzja! Program sluzy nie do tworzenia lub KOPIOWANIA wybranego przedmiotu lecz jest on specjalnie skonstruowany dla Tibii do tworzenia tzw. Mirrorow (ang. lustro) czyli tak naprawde to sa tylko falszywki, iluzja.

3. Film jest doskonale zamazany lecz maker zapomnial o (lewy gorny rog) napisie: WPE PRO - Tibia Black Ice v0.1***** - [WPEPRO1] (((PODKRESLAM!!!: To juz bylo wspominane!!!))) co wynika z tego iz jest to przerobiona wersja TBIi ktora w jakis sposob funkcjonuje w Tibii niekonieczne na oficjalnych serwerach.

5. Dowodu ze to jest oficialny serwer nie ma. Zrob filmik w tibiCAM o rozszerzeniu ( :p ) *.rec .

4. Z powyzszych punktow wynika ze jest to zwyczajny OT-s.

Jednym slowem nie ma czego zazdroscic:
This is bullshit! (Sorry jezeli przeklinanie w obcych jezykach tez nie jest dozwolone).

Troche kontrowersyjny temat mysle ze bardzo duzo ludzi sie zbulwersowalo tak jak i ja.

X( X( X( X( X(

Thimburd
02-11-2005, 18:42
Mam dwie duże teorie:
I.
Jest to poprstu ots i facet wysyła specjalnym programem do sprawdzania jakie są wysyłane i przysyłane tagi, czyli poprostu widzi jakie informacje są wysyłane z servera/do servera i je kopiuje (najprościej mówiąc) tworząc większą ilość helmetów.
II.
Jest to Tibia, i człowiek prawdopodobnie złamał zabezpieczenia CipSoftu mogąc wysyłać tagi od servera do clienta, przez co kopiował warrior helmety. Poprostu przesunął warrior helmeta z podłogi do bp, zobaczył jakie info przesyła server i powielił to. A stworzenie mpa nie jest możliwe od tak, bo on KOPIOWAŁ warrior helmeta, a nie tworzył go. Musiałby zobaczyć, jakie dane przesyła server do clienta i je powielić.

Takie są moje teorie. Opisałem to najprościej jak umiałem. Teraz poluje na ten program w necie, i zobacze, co da się zrobić :)

Saviol007
02-11-2005, 18:51
Nagrane w WMV bo tworca chcial pokazac ze uzywa jakiegos programu... pamietacie dzialanie tibi gg, mozna bylo zmienic wyglad swojego eq, w tym wypadku to moze byc zmienianie danych czesci mapy np trawy, kafelek w rozne rzeczy, mowie tak bo nieubywa mu capa, wiec to nie fake tylko trick,
Najprawdopodobniej to bedzie kolejna sprawa odlozona do archiwum X.

Baradax
02-11-2005, 19:02
a moze mi ktos tu powiedziec o co chodzi? Bo ten filmik mi sie cos nie chce odpalac... Ale coz, co w nim bylo takiego dziwnego?

Matiz666
02-11-2005, 19:05
Daj maila to ci przesle ten filmik.

May the Force be with you!

Thimburd
02-11-2005, 19:13
No, jak narazie udaje mi się zabawa tym programem, ale tylko wysyłane tagi odemnie :) I nieźle Tibia bug'uje wtedy, wali dziwne teksty itp. Oczywiście nie powiem Wam jak się to robi. Pokombinuje w odwrotną stronę Server-->Client. Ale nawet jak to zrobię, to przysięgam, że nie będę klonował przedmiotów :) Chociaż w sukces wątpię...

Mailordzik
02-11-2005, 19:16
Zobaczcie co gada na koncu Npc oni chyba tak nie gadajom :P

Thimburd
02-11-2005, 19:30
@Mailordzik
Zanim napiszesz posta, przeczytaj ze zrozumieniem cały temat.

@Meine Kleine
Nie jestem pewien, czy dawanie linków do tego typu programów na tym forum jest legalne...

@topic
Ciekawe co będzie, jak hacker (o ile to prawdziwe klonowanie w prawdziej tibii) udostępni info o tym wszystkim ludziom. Masowa histeria, cofki serverów, zmiana kodu clienta? Będzie tak jak z R.O.S.E. lub GunZ? Tam grać się nie da, bo tacy spryciarze sobie dzięki takim programom żyją jak Bogowie :)

@edit
Mam pewne wątpliwości co do autentyczności filmu. To jest ots założony na swoim kompie, ponieważ w okienku widać ip: 127.0.0.1 Co pewnie większość wie: jest to uniwersalny ip do swojego kompa...

@edit2
Chociaż to dziwne, bo jeśli dobrze pamiętam i wiem, TBI nie da się uruchomić na ots (wiem, bo czytam forum tibia.org.pl), a ta Tibia chodzi przez TBI...

@down
I wszystko jasne :) Ale to tylko drobne sztuczki. To w miarę oczywiste i nie trudne. Ale mimo to z tymi iluzjami jeszcze nie umiem :) A nie można było tak odrazu powiedzieć? :P

Matiz666
02-11-2005, 19:35
Program ten umożliwia klonowanie itemów ale jako chwilowych (iluzji). Niestety nie udaje mi się stowrzyć twarlszych efektów. Nauczyłem się jednak otwierać depo na odległość, zobaczyć coś co się dzieje kilka kratek odemnie i inne przydatne sztuczki. Nie mogę jednak wam tego pokazać w TibiCam bo efekty te nie są rejestrowane przez właśnie ten program. W razie wątpliwości przekaże metody jakiemuś modowi i on potwierdzi jej autentyczność

Rowniez pozdrowil mnie ^^ :p

Koles nie moze wejsc na tibie.pl i poprosil mnie zebym mu to napisal w jego imieniu.

Seler from ogrod
02-11-2005, 20:04
hmm i co tu mozna powiedziec... ja wiem ze nigdy niedojde do rzeczy nawet takich jak otwieranie dp na odleglosc, kto wie moze wam uda sie kiedys cos wiecej ale wtedy tibia zwariuje a ja bede sie smial;p jesli sie wam uda prosze uprzedzcie mnie to chociaz sellne chara zanim sie zacznie armageddon;p
gdyby jakis informatyk na serio zajal sie tibia to mysle ze moglby cos z tego miec;p

Fussbal
02-11-2005, 20:05
SIemka bardzo was prosze zebyscie mi przeslali ten film na adres email
[email protected] plzzzz

Granteon
02-11-2005, 20:29
@edit
Mam pewne wątpliwości co do autentyczności filmu. To jest ots założony na swoim kompie, ponieważ w okienku widać ip: 127.0.0.1 Co pewnie większość wie: jest to uniwersalny ip do swojego kompa...

[color=Red]@edit2
Chociaż to dziwne, bo jeśli dobrze pamiętam i wiem, TBI nie da się uruchomić na ots (wiem, bo czytam forum tibia.org.pl), a ta Tibia chodzi przez TBI...
[/left]

Jak sie nie da jak sie da :P
Moge nagrac filmik (oczywiscie w rec :P) udowadniajac ci to ;)

Szu Pa Slayer
02-11-2005, 21:03
fimy wmv moze fakowac, niemusi byc to ots;p

a co do filmu to watpie ze ktos dlugo grajacy w tibie to lyknie.

Rafayen
03-11-2005, 06:09
Jesli mozesz patrzec co sie dzieje pare kratek z przodu ?:) to poprosze o screena z miejsca gdze jest Basilisk ... :) caly jego room najlepiej ;>

Bubi Andiw
03-11-2005, 08:37
Lepiej, niech to nie bedzie prawda ! Gralem kiedys w Mu On line, ale gra zrobila sie beznadziejna, gdyz wiele osob samodzielnie tworzylo sobie itemy.
Mam nadzieje, ze z tibia nie bedzie tak samo..

Rynek
03-11-2005, 12:22
Dlaczego poprostu ludzie ktorzy sie bawia takimi programami nie udowodnia tego i nie nagraja w rec?
przeciez to oczywiste ze to jest nie mozliwe czy wy myslicie ze cipsoft mial by takie slabe zabezpieczenia dajcie jakis dowod to w to uwierze
Pozdro 600!!

Miszczu
03-11-2005, 12:34
Jesli dobrze zrozumialem, to twoj kumpel potrafi tworzyc itemki... Czy tak ??
Jakos w to nie wierze .. Uwierze, jesli zrobi mi MPA :p
sorry ale zbey zrobic mpa musi je najpierw miec.......
Mam nadzieje ze to nie jest prawda a jak juz jest to niech on zostawi to dla siebie...wielu ludzi dlugo grajacych w tibje i ciezko pracujacych na eq zalamie sie kidy np.8 lvl bedzie chodzil z super itemkami bo kolega mu je zkopiowal:P

Pan Walek
03-11-2005, 13:51
moze ktos mi napisac co mowi ten npc i wogule niech ktos da ss jak moze bo u mnie ten filmik ..poprostu gowno widac

Hell
03-11-2005, 14:45
Witam,
Nie ma mozliwosci kopiowania przedmiotow.
kazda czynnosc w tibii jest narzucana przez serwer, kazdy ruch musi byc potwierdzony. Klient jest tylko interfejsem pomiedzy serwerem a uzytkownikiem.
Sprawdzalem juz to... nie ma bata zeby kopiowac przedmioty :D

Etoric
03-11-2005, 15:25
@up
dokladnie tego NIE da sie skopiowac;] klient tibi ma tylko 7~mb i to jest tylko posrednik, który laczy z serwerem w tibii;]Zeby to bylo jakies....Mu...Lineage Wow;] co ma po 1gb-4gb;] to by sie dalo...ale to tylko tibia, gdzie masz tylko i wylacznie klient;]

o a jeszcze na dobitke uzywając programu TIBIA GG:P w wybraniu potworka miales chwilową iluzje, że miales okolo 235161432zycia i many;] Chociarz miales jej 235161432 to po dostaniu hita nawet 1 powracala do normalnej postaci..tak samo bylo z m.in skilami mlvl i lvl;p przed formatem mialem zdjecia gdzie mialem 10k fishingu:P

Sir Patologia
03-11-2005, 15:41
Wszystkich odsyłam do 1 posta.

atrureks
03-11-2005, 16:56
jesli byloby mozliwe przechwycenie WSZYSTKICH pakietow tibia > Client i client > tibia to byloby mozliwe kopiowanie itemow/run itp to tylko gra w dodatku nie jest zabezpieczona w 100 % przed hakerami wystarczy miec kilka odpowiednich programow :>

Matiz666
03-11-2005, 17:04
Jestes w tym dobry ale wyobraz sobie ze dokonales niemozliwego: Stworzyles prawdziwe kopie lub przynajmniej czasowy efekt kopii - co bys zrobil? Za pewne porozrzucalbys (jezeli by nie znikaly) e-platy, dsl-y, g-helmy itp. swoim kolegom, ktorzy mogliby w jakis sposob wyludzic od ciebie po 4x takich itemow pod pretekstem "na wypadek gdybym deadnol" a oni zamiast zatrzymania sobie daliby lub sprzedaliby innym kolesiom itd... Jednym slowem katastrofa by byla gdybys jednak odkryl kopiowanie itemow na trwaly efekt. Same niebezpieczenstwo tkwi w tym ze dales film ****** na tibie.pl poniewaz kazdy informatyk (jest takich jak ty i lepszych bardzo duzo) sciagnalby program i doszedlby do kopiowania itemow tak jak ty... omg nawet nie chce o tym myslec. Czlowieku na twoim miejscu gdybym odkryl ten oto sekret zamknal bym morde i nic nikomu nie mowil (pomijajac ZAUFANYCH przyjaciol) a na tym forum w tym temacie bym napisal ze ten program jest do .... odbytu i ze nie ma co na niego liczyc i ze nie ma po co sciagac tego programu poniewaz i tak efekt trwa tylko kilka sekund lub minut.

Ale co ja ci bede pierd**** rob jak chcesz i jak uwazasz ja tylko powiedzialem ze SZCZERA prawda co bym zrobil jezeli tak by sie stalo z tym programem ( o ile sie tak stanie!!!).

Thx ze o mnie wspomniales!

Sir Patologia
03-11-2005, 17:35
@Up
I tak nic ci się nie uda przy pomocy tego co masz :)
Jak odkryje jak zorbić coś trwałego to na 100% wam nie powiem bo chciałbym się tym cieszyć, a wiecie CipSoft :/. Tak więc ja się ciesze wy nie :D

Poznanski Rycerz
03-11-2005, 17:50
ciezko mi w to uwierzyc. To prawda cip'y maja slabe zabezpieczenia powiedzialbym ze fatalne jak na taki budzet.
A wiec moja teoria brzmi: Trzyma warrior helm w bagu. Nie pisac ze bag ma 8 miejsc tylko sie najpierw zastanowic. Tamta 2 sytuacja wydaje mi sie z ots chociaz tylko to mnie nurtuje :D
2. Niech autor zrobi film z klonowaniem boh'ow ,,tylko mi zara nie pisz ze cos tam cos tam. I wydaje m isie ze w wieku 13 lat ciezko zdobyc taka wiedze infromatyczna chociaz to jest akurat taki błachy argument
c Ya

Wasyli
03-11-2005, 17:52
Dokładnie tak jak mówi Matiz. Zostaw sobie ten program czy co ty tam masz bo zaraz zbiegną sie bolki i będą pisać " daj mi ten program plx plx plx..." i po co ci to wszystko? Jak ten program sie rozpszestszeni to CIP'y załatają dziurę w grze i nic nie będziesz mieć ...

Sir Patologia
03-11-2005, 18:14
@Poznanski Rycerz;Light Monk
Przeczytajcie dokładnie 1 post ZE ZROZUMIENIEM :)
Dziękuje za uwage.

Dratin
03-11-2005, 18:18
OMG!!! yyy czy to aby napewno prawdziwe?? :baby:

Sir Emilio
03-11-2005, 20:03
ale wy jestescie mozgi...
ten program jest na kazdej stronie a on robi tylko NIETRWALE KOPIE to tak jakby zludzenie optyczne nie da sie ich sprzedac np. w sklepie

Nift
03-11-2005, 20:14
Dziwne to jest naprawde. Mówisz ze zrobisz cos trwałego na 100% a bedziesz mógl to sprzedac u npc??

kostooch
03-11-2005, 21:11
Powiem tyle:

1. Tego NPC-ka jakos nie kojarze rowniez spojzcie na mape; nie wyglada mi na mape z tibii mam cala mape tibii (Program :p ) i nigdzie nie moglem takiego watku znalezc (byc moze mydli mi oczy za zaslona mapki) ale moze nie mam racji jezeli nie to niech ktos mnie poprawi.

2. To tylko iluzja! Program sluzy nie do tworzenia lub KOPIOWANIA wybranego przedmiotu lecz jest on specjalnie skonstruowany dla Tibii do tworzenia tzw. Mirrorow (ang. lustro) czyli tak naprawde to sa tylko falszywki, iluzja.

5. Dowodu ze to jest oficialny serwer nie ma. Zrob filmik w tibiCAM o rozszerzeniu ( :p ) *.rec .

4. Z powyzszych punktow wynika ze jest to zwyczajny OT-s.

Jednym slowem nie ma czego zazdroscic:
This is bullshit! (Sorry jezeli przeklinanie w obcych jezykach tez nie jest dozwolone).

Troche kontrowersyjny temat mysle ze bardzo duzo ludzi sie zbulwersowalo tak jak i ja.

X( X( X( X( X(

Qrwa mac. Nie macie zielonego pojecia na ten temat i sie wypowiadacie. WPE PRO to najzwyklejszy program (jakich wiele) sluzacy do przechwytywania pakietow wychodzacych/przychodzacych do naszego kompa.

C***a masz, a nie cala mapke odkryta, bo jest to Isle of Kings.

MuKuL
03-11-2005, 22:15
Ehhhhhh... siła przechwytywania pakietów i użycia mózgu :P Normalnie też się w to bawiłem ale potem jakieś miałem komplikacje z kompem i musiałem odinstalować tibie i program (który zresztą był mojego wykonania, co świadczyło zapewne o awarii).
Teraz już się w to nie bawię... wole tz. "czystą grę" bez chetów, haków, która daję większą frajdę wg. mnie ;)

Hihihi... fajnie te helmy wyszły B)

Majok
04-11-2005, 05:17
mi sie udalo i wiem co trzeba zrobic zeby dublowac na trwale itemy tylko nie moge tego zrobic bo wiedza informatyczna jest zbyt mala:P

Tjikuzu
04-11-2005, 10:01
http://rapidshare.de/files/7079895/Cheat*****.html

@Re

Filmik w formacie rec jest w tym wypadku trudny do zrobienia ze względu na obecną TBI, która wysyła do mnie pakiety (sam to wymyśliłem hehe). Po 2 nie widział byś żadnych efektów, czyli np. widziałbyś mnie stojącego w Tibii i tyle
Po 3 nie ujawnie swoich danych pod tymi pracami.

Ale mozesz nagrac w rec jak np otwierasz depo i masz cale depo w mpa albo innych itemach skoro robiles w helmy to mozesz pokazac np mnostwo bps warrior helmow.....

LPR
04-11-2005, 13:03
Ale jestescie najiwni gościu pozmienial troche w heksach i zmienil grafike 1gp na warrior helmet. Nie da w rec bo nie bendzie tego efektu (chyba że u was teź 1gp wygląda ja helm) nie ma sie czym podniecac.
Nic nie widze nadzwyczajnego
Chyba że się myle ale to mało prawdopodobne

Poncki
04-11-2005, 13:08
Ludzie, gdzie macie oczy przecierz on urzywał OTS look on the Cap. wogole sie nie zmienia nie wiem dalczego all sie tak podaniecacie zenada. Lub tak jak powiedzial moj poprzednik z 1 gp bardzo prawdopodobne ale w to ze udalo sie rozszyfrowac kody CipSoftu napewno nie uwieze za durzo zabiezpieczen tam maja <rotf>

Mikelp
04-11-2005, 13:15
<CUT> Nie przeczytalem zedytnietowanego pierwszego posta xD

Ale owszem udało mi się zmienić mowę npc. ;]

Tasiorstrasz
04-11-2005, 15:37
Bariere na zmienianie CAP-u tez zlamales? ...

Dla mnie film WMV to zaden dowod : )

Sir Patologia
04-11-2005, 15:45
@Kilka UP
Jak ktoś znów nie przeczyta całego postu piewszgo to dam reported za spammowanie! Bo tak jest! Te kwestie zostały powiedziany i wytłumaczone jak jeszcze wam coś nie pasi to mieszkam w Bogatynii 59-920! I tyle, mogę pokazać jeszcze metodę moderatorowi/adminowi i on potwierdzi jej autetyczność.

Sir Emilio
04-11-2005, 15:55
Ludzie, gdzie macie oczy przecierz on urzywał OTS look on the Cap. wogole sie nie zmienia nie wiem dalczego all sie tak podaniecacie zenada. Lub tak jak powiedzial moj poprzednik z 1 gp bardzo prawdopodobne ale w to ze udalo sie rozszyfrowac kody CipSoftu napewno nie uwieze za durzo zabiezpieczen tam maja <rotf>

1. przeczytaj pierwszy post
2. a czy on mowi ze zlamal zabezpieczenia CIP? mowi tylko ze udalo mu sie przechwycic kod wysylany na server
3. programik ktory jest pokazany na filmiq jest naprawde w sieci co moze dowodzic autentycznosci filmu

i na litosc boska czytajcie ze zrozumieniem a nie odrazu gadacie "to nie mozliwe ja sie znam"

Angel of Death
04-11-2005, 16:05
Narazie nie zabardzo wychodzi mi zabawa z tym programem, jak chcem wysłac pakiet jest conection error ;s ale próbuje dalej ;P

@Edit Coś sie udało przy wysłaniu pakietu na Tibii wyświetla sie "Sorry not possible" :P
Teraz musze pokombinowac jaka czynnośc musze zrobic w tibii i później jaki pakiet wysłać by coś "zklonowac"

@EDIT 2
Udało sie ^^ :D

Gniew Mroku
04-11-2005, 16:14
Filmik raczej jest prawdziwy, a przynajmniej wszystko co zostało tu wykonane można zrobić. Coraz więcej ludzi umie to robić. Daje tutaj filmik z tibii 7.4 ( link (http://gniew_mroku.w.interia.pl/rares.rec) ).
Porobiłbym więcej nowych, ale jakoś nie chce mi się WPE ściągać.(nie chcę != nie mogę; nie chcę == meh is leń) ;p

Swoją drogą, WPE ma mocno ograniczone możliwości, dużo łatwiej, a zarazem więcej można zrobić pisząc swój program(w delphi z gotowymi kontrolkami socketów to tylko operacje na zmiennych ;p).

(chyba 10 edit): Znalazłem swoje notatki, i parę ciekawych rzeczy. Przykład: 03 00 AE FF FF. To jest używane w rl tibii. ;p

@down: Choroba psychiczna?!? Pisanie "MOV AX,DX" i tak dalej się do niej zalicza.

MuKuL
04-11-2005, 16:35
@up:
No faktycznie... ja swój program pisałem w Aseblerze... i nie wiem jak można mówić że to jest nie możliwe! Ludzie co wy macie 2 latka?!

Walmer
04-11-2005, 16:43
Postanowilem ta sprawdzic.
Wiec sciagnalem obydwa programy (nazwy mozna zobaczyc stopujac filmik
i wysilajac wzrok) wlaczylem je i zaczalem sie bawic.LAcznie zajelo mi to
20 minut.Wliczajac w to ogarniecie programu.

No wiec da sie sklonowac przedmioty JEST TO MOZLIWE ale przedmioty sa nietrwale nie da sie ich przesunac ani sprzedac, wysylamy pojedyncza komende i powtarzamy operacje takim cudem mamy nic nie warty plecak helmetow (w moim przypadku crusaderow).Po relogu wszystko wraca
do dawnej postaci to tak jakby test.

Teraz probuje wyslac w jednym momencie wiecej niz jedna komende i sprawdzic czy da sie sprzedac klona drugiemu graczowi.
Jednak nie sadze zeby bylo to mozliwe.
Dla kazdych niedowiarkow,ja nie wierzylem wiec postanowilem to sprawdzic
najlatwiej sie mowi gorzej sie robi.Wystarczy troche wysilku pomyslowosci
i sami to udowodnicie.

APROPO
CAP TUTAJ NIE MA ZADNEGO ZNACZENIE KLON JEST W GRZE ALE TAK JAKBY NIE ISTNIAL!!NIC NIE WAZY!!:/

Nakaye
04-11-2005, 16:50
WTOPIŁEŚ Z CAPem LOLKU !! :P

Sir Patologia
04-11-2005, 17:08
@Up
Nie rozumiem sensy twojej wypowiedzi??
Po pierwsze nic nie wtopiłem, po drugie sam mówie, że to są atrapy. Właśnie dałem repoted twojego posta, za powtarzanie poprzednich postów.

MuKuL
04-11-2005, 17:14
No właśnie... sam ich nie mogę zrozumieć :) Nie wiem oni myślą że da się to sprzedać To jest nic innego jak trick iluzjonisty. A pro po ciekawe jak by się włamać na jakiś server gry, i pokombinować z kodem to czy dało by się kopiować itemy? (Hmmm oczywiście przez "buga" przez nas zrobionego :evul: )

SeQ_PL
04-11-2005, 17:37
mam jedno pytanko:
Czy da sie zrobic itemek ktory beda widziec wszyscy (bedzie lezal w domku)?

Majok
04-11-2005, 17:40
Mukul gdyby wyrzucic pakiety ktore odchodza odnas(zablokowac) i zastapic je tymi ktore pozwalalyby na kopiowanie itemu(send i ten ktory dostajemy) byloby to mozliwe;p bo pakiety wysyla co sec i jakos nie idzie zeby wyslac na raz 2 czy 3 bo pokazuje sie error.(chodzi o pakiet ktory wysyla tibia i nasz)

MuKuL
04-11-2005, 17:43
Mukul gdyby wyrzucic pakiety ktore odchodza odnas(zablokowac) i zastapic je tymi ktore pozwalalyby na kopiowanie itemu(send i ten ktory dostajemy) byloby to mozliwe;p bo pakiety wysyla co sec i jakos nie idzie zeby wyslac na raz 2 czy 3 bo pokazuje sie error.(chodzi o pakiet ktory wysyla tibia i nasz)

Teoretycznie... ale czy serwer by ich nie odrzucił? I czy cipsoft nie zobaczył by tego?

Thomas'Dark
04-11-2005, 20:10
Ktoś tu podował link do filmiku w *.rec ale nie moglem znaleść.
W każdym razie spoko filmik szczególnie to:
http://i25.photobucket.com/albums/c79/ThomassDark/0020043.jpg
Zapomniałem dodać że film był pod tibie 7.4 B)
@Down
A mi tak :p
Właściwie wydaje mi się że niemiał by tyle capa żeby to unieść.
Stali na jakiejś wysepce, gdzieś na Edron (chyba).

Sir Patologia
04-11-2005, 20:14
@Up
Jeżeli to prawda to 40 MS z isary z pewnością nie ma tych all rarów legalnie. Więc pozostaje dalej kombinować.
@EDIT
Ten filmik się mi nie otwiera nawet na 7.4 :/
@EDIT2
Ktoś chyba skasował ten filmik, a chciałem go sobie obejrzeć :/
W takim razie mam pytanko czy on stał np. przy depo? Ten który dał to all na trade.
@EDIT3
Filmik już mi działa :)
http://tibicams.tibia.gamigo.de/en/movies/show/2905
Tu można go pobrać!

Cariel Da'Rose
04-11-2005, 21:26
To jest Ots, mapa jak z otsa, capa nie przybywa 0 innych ludzi w poblizu chlopie 2:0 :P

SeQ_PL
04-11-2005, 22:00
To jest Ots, mapa jak z otsa, capa nie przybywa 0 innych ludzi w poblizu chlopie 2:0 :P
Zamknij sie cariel to jest Isle of Kings (Droga do banshee quest)
pozatym czytaj 1 post cieciu. A to wszystko z nienawisci do ciebie xd

LPR
04-11-2005, 22:40
Debilizm niektórych mnie dobija

Majok
05-11-2005, 05:12
MuKuL cala rzecz ktorej ja nie potrafie to podmienic tych pakietow tak by server je przyjal, bo zebym to umial to bym aktualnie na mfach jechal mlv bo bym se je skopiowal :P cala rzecz siedzi w tym ze pakiety nie chca sie przyjac;p

Szu Pa Slayer
05-11-2005, 06:45
mi sie udalo i wiem co trzeba zrobic zeby dublowac na trwale itemy tylko nie moge tego zrobic bo wiedza informatyczna jest zbyt mala:P
Ludzie rozwalacie mnie!! Tu nie ma kombinowania jak nie ktorzy mowia o jakis kodach!! Itemy sa z 1. Monstery, 2. Quest Boxy, 3. Od GMa albo Goda, 4.Respia sie regularnia (zazwyaczaj shity). Nie ma zadnych kodow !! sa skrypy do utworzenia itemu, ktore moze stosowac tylko God badz Gm !! Nie ******* ze wiesz co trzeba zrobic zeby zdublowac itmz - bo ***a wiesz:P

Szu Pa Slayer
05-11-2005, 06:52
Tlumaczenie ze w lewym gornym rogu jest nazwa TBI albo czegos tam co nie chodzi pod OTS'ami to nic nie znaczy poniewaz jezeli umiesz graficznie zminiac zawartosc BP to nie otrafilbys zmienic paska tytułowego ?--.--'

PS. To nie jest takze ots - bo kto kiedykolwiek mial do czynienia z OTSami na nowej badz starej Tibii powinnien wiedziec ze komenta na utworzenie itemu (zazwyaczaj /i 3333 100 - gdzie 3333 jest numerem itemu) powoduje to ze item pokazuje sie pod nogami GM a nie w jego BP... B)

Gniew Mroku
05-11-2005, 11:18
PS. To nie jest takze ots - bo kto kiedykolwiek mial do czynienia z OTSami na nowej badz starej Tibii powinnien wiedziec ze komenta na utworzenie itemu (zazwyaczaj /i 3333 100 - gdzie 3333 jest numerem itemu) powoduje to ze item pokazuje sie pod nogami GM a nie w jego BP... B)
Ja miałem styczność i powiem ci, że miejsce może być dowolnie wybrane( ale nie było po co kodu pisać, więc nie mam takowego).

@Filmik: To był bp hmm, który dzięki WPE zamienił się w bp of rares ;p

@Majok: Raczej się nie uda, ale podziel się tą metodą, może moja wiedza wystarczy. ;p

Dabek
05-11-2005, 11:27
MuKuL cala rzecz ktorej ja nie potrafie to podmienic tych pakietow tak by server je przyjal, bo zebym to umial to bym aktualnie na mfach jechal mlv bo bym se je skopiowal :P cala rzecz siedzi w tym ze pakiety nie chca sie przyjac;p

No i nie nauczą się że takie rzeczy są niemożliwe-.-

1.Klikasz prawym na mf;
2.Klikasz lewym na sobie;
3.Klient wysyła do servera wiadomość że użyto pierwszego przedmiotu z plecaka na polu tym a tym
4.Server sprawdza że pierwszym przedmiotem w plecaku jest mf, a jego użycie na tym a tym polu da efekt taki a taki
5.Server wysyła wiadomość do klienta że mana powinna się zwiększyć
6.Klient wyświetla że mana się zmniejszyła

Teraz jeżeli stworzysz sobie iluzje mfa w plecaku i wyślesz do servera wiadomość żeby użyć jej na sobie to ci to gówno da, bo ten mf istnieje tylko u ciebie na ekranie, a server sprawdzi co istenieje naprawde w grze...

Palladyn Zawisza
05-11-2005, 11:50
Moim zdaniem jest to ots , bo jak on se kopiowal te warrior helmet to mu cap nielecial . Na poczatku mial 246 i po skopiowaniu 10 warrior helmetow tez mial 246 capa .

Dene De'Lar
05-11-2005, 12:21
Mam ten program probowalem zrobic tak jak on ale niestety nie udaje sie ale doszlem do wniosku na podstawie wlasnych doswiadczen, ze on tylko przekladal te helmy z innego backpacka (przeciez wcale ten otwarty to nie musi byc glownym bp) i tylko ustawil sobie powatarzanie przenoszenia przedmiotu a mial ich np 14 w innym bp. tez tak umiem. Pozdro DeNe

MuKuL
05-11-2005, 12:21
No i nie nauczą się że takie rzeczy są niemożliwe-.-

1.Klikasz prawym na mf;
2.Klikasz lewym na sobie;
3.Klient wysyła do servera wiadomość że użyto pierwszego przedmiotu z plecaka na polu tym a tym
4.Server sprawdza że pierwszym przedmiotem w plecaku jest mf, a jego użycie na tym a tym polu da efekt taki a taki
5.Server wysyła wiadomość do klienta że mana powinna się zwiększyć
6.Klient wyświetla że mana się zmniejszyła

Teraz jeżeli stworzysz sobie iluzje mfa w plecaku i wyślesz do servera wiadomość żeby użyć jej na sobie to ci to gówno da, bo ten mf istnieje tylko u ciebie na ekranie, a server sprawdzi co istenieje naprawde w grze...

Mi dokładnie o to samo chodziło ;)

Sir Patologia
05-11-2005, 16:15
Mam ten program probowalem zrobic tak jak on ale niestety nie udaje sie ale doszlem do wniosku na podstawie wlasnych doswiadczen, ze on tylko przekladal te helmy z innego backpacka (przeciez wcale ten otwarty to nie musi byc glownym bp) i tylko ustawil sobie powatarzanie przenoszenia przedmiotu a mial ich np 14 w innym bp. tez tak umiem. Pozdro DeNe
Jak ci się coś nie udaje to nie znaczy, że się nie da :)
Po 1 przeczytaj cały 1 post (ze zrozumieniem). Ludzie, którzy tego nie robią i odpowiadają coś w stylu "ots plx" daje do reported i zapamiętuję takich jako kawał mięcha spammującego na forum :D.
Po 2 to jest ilzuja i nie ubywa Capa więc to nie są przekładane helmety. Najpierw przemyśl, przypatrz się dokładnie, przemyśl, przemyśl i dopiero napisz, a potem przmyśl i wrazie czego wyedytuj posta :)
@Dabek
To co napisałeś jest kamieniem na moim sercu :/ Ale nie ma barier do złamania :0

Midarth
05-11-2005, 16:59
Niezły trik.
Mógłbyś podać nazwę tej piosenki, bo nawet fajny kawalek^^ ?

Hieyan
05-11-2005, 17:20
@up
Green Day - American Idiot

Didymos
05-11-2005, 22:08
Witam,
Trick ten nie jest nowy, zrobił go chociażby twórca wielu czitów Joey (jeśli ktoś chce movie to zamieszczę na Rapidshare). W jego filmie jednak zmienia się capacity.

O ile mogę sobie stworzyć Thunder Hammer i wsadzić go do łapy, to serwer i tak będzie widzeć pustą dłoń i bić "z fista". Co, Sir Patologia, pewnie nie mam racji? ;)

Bo jeśli mam to wytłumacz mi ten fragment z Twojego pierwszego posta:

Chociaż ten bug nie jest ważny, ale jakoś rozwinięty może mi dać spore korzyści i wtedy będzie kłopotem dla CipSoftu.

Jaki to niby kłopot?

No i jeszcze jedno pytanie. Napisałeś w tym sowim "pamietniku" :

31.10.2005
Nareszcie! Sklonowałem swój pierwszy item. Idę właśnie go opchnąć jakiemuś frajerowi za 4 k .

I co, sprzedałeś? ;)

Miłego dnia.

EDIT: Zapomniałem o jednym, mniej znaczącym pytaniu: Czemu film nakreciłeś na takim zadupiu?

grzelu8
05-11-2005, 22:25
mi to wygląda na jakis fake albo sprytne zrobienie bota który by wyciągał te warrior helmety z tego worka.... w tym worku byl pewnie bp warrior helmetów a tyn bot je tylko wyciągał i wsadzał do głównego bp... zobaczcie ze cap sie w ogóle nie zmienia... moim zdaniem nie ma innego wytłumaczenia...

Sir Patologia
05-11-2005, 22:29
Oryginalnie napisane przez Sir Patologia
31.10.2005
Nareszcie! Sklonowałem swój pierwszy item. Idę właśnie go opchnąć jakiemuś frajerowi za 4 k .

I co, sprzedałeś?
:) Przeczytaj dalej :)

Cytuj:
Chociaż ten bug nie jest ważny, ale jakoś rozwinięty może mi dać spore korzyści i wtedy będzie kłopotem dla CipSoftu.

Jaki to niby kłopot?
Jak sądzisz na jakiejs zasadzie działają niektóre cheaty?
@Edit
@Up
Dałem juz report bad post za post powtarzający poprzednie w tym pierwszy. Jest to spamm :)

Didymos
05-11-2005, 22:43
Bardzo mnie cieszą Twoje wymijające odpowiedzi. Nie wiem tylko czy to dlatego, że nie wiesz jak odpowiedzieć, czy po prostu nie zrozumiałeś sensu moich pytań.

Cytuj:
31.10.2005

I co, sprzedałeś?

Przeczytaj dalej

Napisałeś że przepadły, ale kiedy? Jak chciałes sprzedać coś Ci "nie wyszło"? Bo to znikanie też śmiesznie wygląda. I co z capem, też bez zmian? ;)

Ale co to ma do runemakera, autołowienia itd... Skoro nawet nie można tego sprzedać ani wykorzystać? Nie widzę w tym zadnej szkody dla CIPsoftu. Jesli Ty widzisz, przedstaw mi ją, proszę.

No i nie odpowiedziałeś na pierwszą część mojego postu (dot. teorii m.in. z TH).

Pozdrawiam.

Sir Patologia
05-11-2005, 23:07
Cytuj:
Cytuj:
31.10.2005

I co, sprzedałeś?

Przeczytaj dalej

Napisałeś że przepadły, ale kiedy? Jak chciałes sprzedać coś Ci "nie wyszło"? Bo to znikanie też śmiesznie wygląda. I co z capem, też bez zmian?
Nie dało się z nimi nic zrobić :) Po ponownych otwarciu BP nie było ich :/.
Nie wiem o co ci chodzi z Capem?

No i nie odpowiedziałeś na pierwszą część mojego postu (dot. teorii m.in. z TH).

To co opisał Dabek liczy sie i tu czyli jak nie teorytycznie nie włożysz do łapy TH tylko nic albo np. pierwszą rzecz z BP

Cytuj:

Ale co to ma do runemakera, autołowienia itd... Skoro nawet nie można tego sprzedać ani wykorzystać? Nie widzę w tym zadnej szkody dla CIPsoftu. Jesli Ty widzisz, przedstaw mi ją, proszę.

Nie chodzi mi o takie wykorzystanie.
Jak sądzisz czy np. jakby stworzyć swój cheat to wykorzystwał byś dalej TBI? Nie sądze, ono też było pisane od zera przez Speelena, tak więc stworzenie własnego AimBota, Autołowienia czy Runmakera nie jest problemem i to nie były by atrapy :)
@EDIT
Co do tego filmiku o którym wspomniasz, mógłbyś go jednak przytoczyć? Wrzucić gdzieś abym mógł go przejrzeć?

Didymos
05-11-2005, 23:50
Hej,

Filmik własnie uploaduje, mam nadzieję, że skończę zanim napisze posta :)

Nie wiem o co ci chodzi z Capem?

Pojawiały Ci się przedmioty bez zmiany capa. I chodizło mi o to czy pozostał taki sam po ich zniknięciu. Teoretycznie Twój film to może być fake:
1) przekładanie beretów z "ukrytego" plecaka (co w przypadku avi czy wmv jest dziecinnie proste);
2) dodałes gif czapki na kazdej klatce iz orbiłes z tego film (ale to odrzucam, bo po co tak sie męczyć...);
;Ale może to nie fake:
Pojawianie się gifów widocznych tylko dla Ciebie nie zmienia capa, bo sa dodawane tylko te obrazki (masz oryginalny opis gdy klikasz look?). Nie wiem tylko w takim razie czemu taka operacja nie wywołuje erroru.. -Ta wersja jednak jest najbardziej prawdopodobna moim zdaniem, ponieważ wiem ile dziur ma klient Tibii.

To co opisał Dabek liczy sie i tu czyli jak nie teorytycznie nie włożysz do łapy TH tylko nic albo np. pierwszą rzecz z BP

Trochę zamotałeś od momentu "czyli jak[..] ;P
Ja to rozumiem tak: Nie podmieniasz pakietów płynących z serwera, ew. jedynie te do niego. "Zmutowany" klient widzi TH i wkładasz go do ręki. Masz jego wygląd bezpośrednio z klienta. Klient jednak nie wysyła danych an serwer "wkładam th do ręki", bo to wywołało by błąd weryfikacji co masz w łapce, skoro serwer wcześniej nie zanotował żebyś coś takiego podniósł. Więc serwer nadal uważa że masz pustą dłoń. Dobrze mówię? Nie wierzę w inną mozliwość póki co..

Nie chodzi mi o takie wykorzystanie.
Jak sądzisz czy np. jakby stworzyć swój cheat to wykorzystwał byś dalej TBI? Nie sądze, ono też było pisane od zera przez Speelena, tak więc stworzenie własnego AimBota, Autołowienia czy Runmakera nie jest problemem i to nie były by atrapy

Nadal nie rozumiem jakie zagrożenie dla CIPsoftu stanowi program pokazujący inne dane niż te wysyłane z serwera. Dla serwera i reszty graczy nie stanowi to żadnej różnicy, podobnie jak podmienianie sprite'ów. Bo nadal uważam że program który faktycznie jest w stanie stworzyć przedmiot który możesz np. dać innemu graczowi jest niemożliwe.

Ok, film już dawno na Rapidshare. Nie pakowałem bo gdyby inni ściągali to wiesz, że 8/10 postów byłoby z serii "keylogger". Film ten dostałem od "dobrego znajomego" Joeya. On jednak sam nie wiedizął co o tym myśleć. Faktycznie tutaj szansa podrobienia jest o wiele większa, ponieważ film ma mało klatek. Stworzonych gifów nie da się pokazac na trade (jakbyś klikał na pustym polu w plecaku).

http://rapidshare.de/files/5474873/joeys_sniff*****.html

Miłego ogladania :)

Dr. Omader
06-11-2005, 00:15
ROTFL!!!

I kogo ty chciales tym nabrac? Szkoda ze temat dopiero teraz zauwazylem, bo bym wczesniej sie posmial, jak jeszcze twierdziles ze to prawda :D

Biedne noobki, takie latwowierne wszystko lykaja jak pelikany :P
WPE PRO fajny progs, przydaj sie czasami ;)

Ten film mozna zrobic w doslownie 15 minut, nawet szybciej ;)
0 problemow, 0 roboty, minimalna inteligencja wymagana ;)

A filmik .rec moznaby jeszcze szybciej i prosciej zrobic, tyle ze to juz nie przy uzyciu wpe pro, tylko innego progsa ;)
Nie wiem czemu uparles sie na wmv, no chyba, ze nie umiesz w .rec tego pokazac? :P

Ogolnie fake slaby, bo pomysl slaby, noobki sie nabraly, ale inteligentni ludzie, nawet jak sie nie znaja na takich sprawach wiedzieli ze to fake :)

Sir Patologia
06-11-2005, 00:20
@UP
Drom? Przecież napisałem, że to atrapy :) Zauważyłeś to??
@Didymos
Właśnie próbuje rozszywrować stronkę co jest w adresie tego generatora :), na razie mam @EDIT Widzę swój błąd :)

Dr. Omader
06-11-2005, 00:23
@UP
Drom? Przecież napisałem, że to atrapy :) Zauważyłeś to??

Tak, ale z tego co widzialem po editach kolejnych w poscie pierwszym, to najpierw upierales sie, ze to prawda :P

Troche niedopracowany ten filmik, ale moze w przyszlosci bedzie lepiej. :P

No i temat oczywiscie laduje w fake ;)

Sir Patologia
06-11-2005, 00:25
@Up
Jeszcze tu wrócę, bo to miasto jest za duże dla nas dwóch :) Musi się ktoś wprowadzić.

Didymos
06-11-2005, 00:31
@Patologia:

I jak movie? Spoko był, co? Robi większe wrażenie niż Twój ;)

Jakbyś chciał jeszcze jakieś movie dać, to pamiętaj że ja tu czuwam i będę Cię szachować pytaniami ;)

Pozdrawiam.

Sir Patologia
06-11-2005, 00:40
Tak jak mówiłem: "Jeszcze tu wrócę". Wtedy nastąpi sąd ostateczny.

Angel of Death
07-11-2005, 20:28
A co z pokazaniem bassilisk roomu :> Miałeś uzyć umiejętności patrzenia co się dzieje pare kratek dalej do pokazania tego ;)

btw ten filmik joeya to żaden dowód, mógł chociaż te itemy założyć na siebie.