Pokaż pełną wersje : Tibia a P2P
Klikowski
14-05-2004, 22:38
Mam takie pytanko, czy Tibia niema czegoś wspólnego z P2P poniewaz cala nasza siec niemoze grac w HB, Tibie ani inne gry internetowe z powodu takiego iż admin zablokowal (czy odcioł ) dostęp do P2P :( i czy to możliwe a jesli nie to jaki może być tego powód?
Gonzo von Krenzel
14-05-2004, 22:45
iż admin zablokowal (czy odcioł ) dostęp do P2P
Co to znaczy? Spróbuj dowiedzieć się więcej u admina jak zablokował/odciął (może zablokował port 7171...?) ten dostęp.
Klikowski
14-05-2004, 23:03
Właśnie coś on kombinuje bo we wtorek z nim gadałem, podałem mu port 7171 i odblokowal go, w środe dało sie grać CALUTKI DZIEN, bez lagów nawet najmniejszych no moze czasami jakis ktory trwał ułamek sekundy, ale w czwartek juz sie niedalo i do tej pory sie nieda, a jak sie pytam admina czego jakims dziwnym trafem mozna bylo sobie pograć w środe a inne dni nie to pozostaje to pytanie bez odpowiedzi, udaje admin ze go na gg niema.
Najprawdopodoniej nie tyle zablokowal 7171 co zablokowal wszystko, a nastepnie pootwieral tylko niektore, najczesciej uzywane porty (80, 21, 22, 6667 itp) :)
Naprawdę nie wiem co moze mieć wspólnego P2P i Tibia, poza tym że raczej nie radze grać gdy coś się ściąga ;)
BTW......jak ściągasz z Emule grając w tibie,to nie bój się że będą lagi, wiem to ze swoich doświadczeń ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.