Pokaż pełną wersje : Prawdopodobna Droga do Bazyliszka :)
Przeglądając Tibia Map Viewer natrafiłem na kawałek ziemi na lawie nad komnatą Bazyliszka. Po chwili zauważyłem drogą na dól ogrodzoną kamieniami i stalowym rycerzem(pewnie zamienionego przez Bazyla)
Tu są zdjącia zrobione przeze mnie:
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/bazyl1.jpg
Te kamienie napewno da sią ruszyć jakaąś dźwignią albo czymś innym :)
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/bazyl2.jpg
Tam w czerownym kółku jest ten skrawek ziemi, który mnie zainteresował
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/bazyl3.jpg
A pod tym skrawkiem jest to ;)
A teraz daje prawdopobna drogę, jak może wyglądać:
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/npbazyl1.jpg
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/npbazyl2.jpg
Komnata Bazyliszka, zapewne wygląda inaczej to tylko moje wyobrażenie :)
Ale zauważyłem jedno jak npc chodzi to on nie idzie prosto do człowieka tylko chodzi gdzie chce(np: Hardek), a Bazyliszek co chwile sie nam pokazuje czyli ta komnata nie jest duża! (kapujecie o co mi chodzi)
I JAK?? Jak ktoś to znał to niech nie pisze "ale noob każdy to wie" do jest dla tych, którzy chcą rozwikłać zagadkę Bazyliszka :)
COMMENT PLZ!
Gz ja jeszcze tego nie wiedzialem.BIG GZ :)
Arthus Drag'Tail
03-11-2005, 17:12
Up@:
No rzeczywiscie jest czego gratulowac...
@Topic:
Do bazyliszka nie da sie dojsc... Nad nim jest lawa, a pod nim "nicosc".
Up@:
No rzeczywiscie jest czego gratulowac...
@Topic:
Do bazyliszka nie da sie dojsc... Nad nim jest lawa, a pod nim "nicosc".
No wiesz do Spike Sworda podobno też się nie da dojść bo zewsząt otacza go woda, ale jednak ktoś go zdobył poprzez niesamowite rozwiązanie[Bo wątpię żeby tamten obrazek był Fake'm] tak samo można pogdybać że istnieją jakieś buty do chodzenia po lawie[A potem się gdzieś spada<LoL>] Albo jakoś inaczej...
No Gratulacje =) Może Wkońcu Ktoś Odkryje ZaGadke Wielkie Gz Dla Ciebie ;) !~Hail Harmonia~!
Nic specjalnego nie odkryłeś. Jest taki jeden mały detal przed tą lawą i wszystkim - na drodze do tej dziury stoi posąg...
Wlasciwie nie ma tu czego gratulowac -.- Do tych kamieni doszedl kazdy kto kiedykolwiek interesowal sie Bazyliszkiem -.- sa to twoje czyste domysly i sredni interesuje fakt ze taka droga "moze istniec" . Kto inny moze powiedziec ze najprawdopodobniej do komntay Bazyliszka dochodzi sie przez ...Rooka bo niby czemu nie?
si'monek12
03-11-2005, 18:16
heheh od razu gratulujecie niewieadomo czy to jest dobra drogaaaa X(
NIE MUW HOOOP ZANIM NIE SKOCZYSZ
hehehe takie przyslowie :evul: :evul: :evul:
JEZELI TEORIA Z MAPAMI DO bAZYLEGO OKAZE SIE PRAWDZIWOM TO WILEKIE GGZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ;)
Ja osbiście słyszałem że jest inna droga :p niektórzy gracze Antici mniej więcej więdzą jak tam dojść. Trzebą jakies skrzynki dobrze ustawiać itd. Dużo z tym roboty jest :D
Kolejna bzdurna historyjka "odkopie dziure, znajde bazyliszka on mi da klucz do skarbca w kazzo i beda o mnie pisali w gazetach".
Ten posąg da się napewno jakoś poruszyć, moje jest ona w nieodkrytej jaskini z Dwarfami albo z Grorlamem (boss stone golemów). Nic nie wiadomo, albo mozna to rozwalic (moje przypuszczenie) stonecutter axem << jak sama nazwa mówi, że tnie kamienie, a ludzie zamienieni przez Bazyla stają sie kamiennymi posągami /\ /\ /\ ale to by było troche za proste............
John Jamel
04-11-2005, 07:26
Pamiętam jak już rok, lata temu ludzie próbowali rozwikłać zagadkę. Xantar może wiesz coś więcej?:P:P
Na innym forum pamiętam koledzy studiowali księgi a Ab o bazylu. Nic z tego nie wyszło. Może kiedyś będziemy wszyscy wiedzieli jak tam dojść. O ile się da...;p
Bazyl może być np. tylko do upiększenia ustroju tibijskiego ;-]
hmmm powiem Ci ze nic nie odkryles a nawet jak kamienie bys odsunal to ta dziura to faq sprobuj do niej wrzucic label =)
Fajny masz album powiem ci jedno nie graj na test serverze bo cie z huncą
Name : Allen Terion
Voc : mag
Server : Berylia
Mlvl:20+
lvl:15
Globalna Hiberna
27-11-2005, 07:04
Lol, to mamy w Tibii coś takiego jak bazyliszek :O heh Big Gz :D
Dzienciol
27-11-2005, 09:04
Ja słyszalem ze jest droga do bazyla bo ponoć Bubble na nim kiedys padla (albo na drodze do niego) wczoraj tak z kumplem wlasnie zwiedzialismy Kazzo i doszlismy do tego skarbaca , w tym korytarzu ktory do niego prowadzi juz za tymi drzwiami gdzie biega tych 4 Guardow za na ziemi takie kamienie jakie znajduja sie w depo, takie jakby sie na nie stanelo a one cos otwieraly.To nas zastanowilo ale jak stanelismy na jeden z nich nic sie nie stalo , a jest ich tam sporo.Może po prostu jest to tak ze np. 100 lvl maja stanac na nie a posąg na dole sie przesuwa ??? a moze trzeba w tym samym momencie na nie stanac ??? Nigdy nic nie wiadomo.
Ale jak idzie sie kopalnia w Kazzo na soldach widac w ziemi zakopanego Cyca , a cyc ma cośwspolnego z krasnoludami , tak jak kiedys byl ponoc Quest na Warlord Sworda , wiećwydaje mi sie ze da to sie jakos zrobic aby dojsc do tego Bazyla.
Kolejna sprawa to to ze slyszalem od kumpla ze z Bazyliszkiem da sie walczyc tylko w taki sposób aby on cie nie zobaczyl , a pomieszczenie jest tak male ze sie nie da , więc nie wiem :)
A może trzeba przekopac cale kopalnie Kazzo aby odkopac jakąs dżwignie ??? Kto wie :D
Mam nadzieje ze kiedys uda sie komuś odkryc tego Questa i pochodzi sobie z dsm legami ;) ale jak slyszalem juz kiedys ktos je mial (10 latek) ktory kończyl grać w Tibie i wyrzucil je do wody , a one sa chyba tylko z tego Questu :P
POZDRAWIAM I SORRY ZE SIE TAK ROZPISALEM ^^
Longerososol
27-11-2005, 09:14
hmmm...to ja powiem tak... Ja myślę żeby odkryc tą drogę do bazyliszka to tylko może jakis high-level lub jakis mniejszy co ma najlepszą broń według mnie cipsoft nierobil by tego ze jakis 10lv to może znalesc, trzeba sie natrudzic i mieć 100lv i np.thunder hammer bierzesz use witch i na posąg albo kombinować niewiem sam ;s :). Acha jak jeden mody odkrył droge do bazyliszka i dostal dsl to mój kolega z rl był światkiem jak wrzucał je do wody przyczym kończył z tibią i podobno on jedyny znał droge do bazyliszka ale nikomu niepowiedział.Ta historia może sie powtórzyć jak historia z blessed shield co? tego nikt niewiem ale czas pokaże :)
heh ale sie nagadałem:)
Af<4ever> Danubia Knight
28-11-2005, 11:06
Ho..ho!
Prwadopodobnie bazyliszek jest urozmaiceniem dziela <Tibia Map>
i dziwnych spawnów znajdujących sie na niej.Więc nadal jestem sceptyczny
wszyscy jesteście w błedzie, wczoraj udalo mi sie odkryś droge do bazyla, zaczyna sie w niesamowitym miejscu. trzeba znaleść tunel prowadzący do okola tibi, zaczyna sie na daramie idze pod edronem przechodzi pod kazo potem wedruje pod carlin i lodowe wyspy, nastepnie pod woda idze az to rooka (wychodzi sie za pomieszczeniem z mino magiem) nastepnie tunel wędruje aż pod thais i poh następnie teleportem przenosimy sie do tunelu który jest połaczony jednostronnym teleportem z bazilisk roomem. Po drodze oczywiście są przeróżne stwory, dźwigienki i inne pierdułki. Wchodzi sie po pomieszczenia z bazolem. trzeba do niego zagadać. po 10 min rozmowie przyzywa 4 demony, sieka jest ostra tym bardziej że pomieszczenie jest małe. jednak po pokonaniu owych demonów (3 z 8 osób padły) bazyliszek gratuluje i otwoera kolejny teleport do pokoju wygladającego jak ten z anihilatora są 3 nagrody mozna wziąść jedną ja wybrałem golden helmeta, a oprócz tego był jeszcze thunder hammer i great shield
ps. kto uwierzył niech pisze [;
pps. to tylko ozdoba tibi nic wiecej
@up
Eeee nie wzruszyła mnie twoja historia
@topic
Niejaki wolosnik z antici podobno częściowo zna drogę do bazyliszka...
Bazyliszek istnieje i prędzej czy później ktoś znajdzie i zabije -.-
Master Mind
28-11-2005, 16:30
NIE DA sie dojsc do bazyliszka,tak samo jak zdobyc butów do chodzenia po wodzie,lawie czy po czymkolwiek co jeszcze wymyslicie. I NIE DA sie zrobic spike sworda na rooku. Jedyne boots of waterwalking leżą w ank w pomieszczeniu z djinem i NIE DA sie ich zdobyć tak samo jak na rooku. Wiec przestancie ciagnac ten temat i wyciognijcie jakies wnioski z tego ze od paru lat ludzie próbują zrobić ten quest i NIKT go nie zrobił. Pamietam jak były tematy o tym ze da sie zdobyc warlord sworda "lecąc" na miotle albo ze bubble jest żoną gm'a czy juz zupełnie absurdalny temat o tym ze EO ma bp golden helmetow ;)
Wszyscy jestescie w bledzie ...
@up 2x
pff...
Spike sword na rooku chyba zostal zdobyty ale nie wiem... była gdzieś tu jakaś fota
a pozatym wg. mnie każda zagadka jest do rozwiązania i niczego nie można być pewnym...
Zkąd wiesz że sie nie da zdobyć?? Dostałeś jakieś tajne wieści od CipSoftu??
Nikt tego niewie ale założe się że w krótce ktoś rozwiąże tą zagadke!!
Ale przed tym możemy sie tylko sprzeczać kto ma racje!
Draconis Dragontooth
05-12-2005, 06:17
Zkąd wiesz że sie nie da zdobyć?? Dostałeś jakieś tajne wieści od CipSoftu??
Nikt tego niewie ale założe się że w krótce ktoś rozwiąże tą zagadke!!
Ale przed tym możemy sie tylko sprzeczać kto ma racje!
Pisze się "skąd" , wracając do tematu , spike sworda mają tylko nieliczne osoby które grały z 2-3 lata temu w tibie i pokonały na rooku mno maga .. co do bazyliszka nie ma do niego dojścia .. btw. co do bubble to jest żoną (dziewczyną ? ) gm'a Nietzsche ..
Ludzie, cały ten temat to jeden wielki domysł !!!! Ja szczerze w to wierze, że spike sword i bazyliszek istnieją,ale też nie koniecznie. W tej grze Bogiem jest Cip Soft i wszystko jest możliwe!!.............Wzruszyłem się ;( ;( :p
Af<4ever> Danubia Knight
06-12-2005, 09:31
Powiedzmy prawde sobie i innym nikt jeszcze nie odkryl drogi do bazyliszka.
Więc niema co sie nad tym tematem roztkliwiac.
jezu spytajcie sie GM'a albo napiszcie list do CipsCoftu czy jakoś tam oni odpowiedzą kurde będą się kłucić ale dsl ma 1 osoba w tibi za nabicie 200 lvl jako pierwszy dostał je bubble
W końcu Bazyliszek też jest w jakimś celu... Może komuś sie uda :)
TSmaster
06-12-2005, 10:34
na forum jest filmik "na tibie 7.4" jak ziomek pokazuje dsl'e na trade...
oto on:
http://maxrazel.byethost15.com/ax/DSL.rec
Michael Jackson
06-12-2005, 14:24
@up
przed naswa nia ma "a" ;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/
Malsumis
06-12-2005, 15:16
a przed ktora nazwa legow masz A ?
16:08 You see plate legs (Arm:7).
-.- myslcie ludzie albo uczcie sie jezykow -.-
Draconis Dragontooth
06-12-2005, 15:20
na forum jest filmik "na tibie 7.4" jak ziomek pokazuje dsl'e na trade...
oto on:
http://maxrazel.byethost15.com/ax/DSL.rec
taa tyle ze już ktoś dawno mówił ze to ots był z tymi dsl .. nie wiem czy to prawda ale ja temu filmikowi nie wierze .. btw. a co do tego że bubble dostała dsl za to ze jako pierwsza osoba miala 200 lvl to moim zdaniem to gówno prawda ..
NIE MUW HOOOP ZANIM NIE SKOCZYSZ
hehehe takie przyslowie :evul: :evul: :evul:
Faktycznie, ahahahaohohoho...
hmmm powiem Ci ze nic nie odkryles a nawet jak kamienie bys odsunal to ta dziura to faq sprobuj do niej wrzucic label =)
Ta dziura to Frequently Asked Questions? Chyba jednak nie...
Moim zdaniem do Bazyla nie da się dojśc, aczkolwiek jeśli ktoś mi udowodni, że się da, to zły na niego nie będę^^.
Felux Zarius
07-12-2005, 05:48
Bazyliszek jest to NPC
Słyszałem ze +100 lvl polak z antica wykonal go.
Tylko mozna u niego sellować Pieces of Irons(czy cos takiego ;s)
Lodiczek
29-12-2005, 13:25
Wszystko ok ale gdzie to jest? Koło jakiego miasta? A ten Bazyl, co on robi tak w ogóle? :confused:
Master Mind
29-12-2005, 13:31
A ten Bazyl, co on robi tak w ogóle? :confused:
Nic nie robi bo sie tam dojść nieda :) Ale była kiedys noob-story że mósisz wziąść lusterko albo stać do niego plecami bo cie sparaliżuje!!! haha :D
Wielkie gratz dla ciebie ze nie zachowujesz sie jak debil i nie expisz tylko z tibia gg lub z tbi robisz mlvl. Ciesze sie gdy widze osoby które probuja troche pomyslec nad tą grą :)
Zycze tobie zeby udalo ci sie rozwiazac zagadke bazyliszka :)
up@
Master mind psujesz zabawe z gry ..... wlasnie dzieki takim tajemnicom gra jest najfajniejsza po tym jak piszesz widac ze jestes maniakiem siedziacych kilkanascie godzin przed tibia i tylko expisz expisz i dlaczego uwazasz ze nie da sie tam dojsc ?? dasz nam jakis dowod ? czy tylko bedziesz bezsensu caly czas pisal to samo twierdzenie bez uzasadnienia
Anarchius
10-01-2006, 21:40
Sprawdzilem to. Nie masz do konca odkrytej mapy i nie zgadzam z twoja teoria. Ale cos w tym jest.Mysle ze w jakims z miejsc na tibi jest teleprt ktory teleprtuje cie do tego miejsca i odzrazu wpadasz do dziury z bazyliszkiem. To sa tylko przypuszczenia. Mam nadzieje ze ktos w koncu tam dojdzie. Powodzenia.
Caudimordax
27-01-2006, 18:10
Jeśli bazy naprawdę istnieje to pewnie da się do niego dostać. Nie sądze żeby to było tak że tylko największy lvl może tam się dostać. Uważam że to coś jak ze skarbem templariuszy-żeby go odnaleźć trzeba użyć rozumu.
Crazy Mage
27-01-2006, 18:45
Z was NIKT NIC NIEWIE tylko ten cipsoft PYTAJCIE SIE ICH ! ! !
<-Dyniolek->
27-01-2006, 21:01
@topic
LoL Chlopie jestes poje*** bazylisk to Npc i nie ma z nim zadnego questa albo moze jest? Trzeba Miec 4 anhilatro beers i je polozyc na Draconi i sie otworzy tp na pustyni.:baby:
Magik Rozko
27-01-2006, 21:52
Jestem ciekaw co to bedzie , moze znajdziecie ta droge . miejmy nadzieje ze tak ja narazie nad tym nie myslałem , Fajny temat dla prawdziwych tibijczykowych poszukiwaczy przygod . ja do nich sie nie zlaiczam ale pozdro dla nich B) :]
Temat ciekawy i czesto poruszany na wielu forach. Dla mnie jest bezsensem opieranie sie na niepewnych opiniach takich jak ,,nie ma drogi do bazyliszka to sciema". Calym sensem jest odkryc droge do tego a nie opierac sie na blednych stwierdzeniach.Krąży wookół tego wiele histori domysłów, plotek itp. Lecz niewielu jest tego pewnych.Tibia ma dosyc wiele zagadek co nadaje sens gry i czeka na jej rozwiazania.Peace :)
Heeh.. a w przyszłym wcieleniu będe córką jakiegoś CIPa i mi powie :P :P :P
Zartuje...
Mozliwe ze jest dojscie do "Bazyla". Niewiem bo mnie to raczej nie interesuje. Odkryjecie i co wam z tego będzie? A jeszcze wyjdzie ze zadnej nagrody z tego nie ma 8o , już wolałabym odkryć tajemnice śmierci to przynajmniej nobla bym dostała :P
Spiderman
09-02-2006, 09:29
A ja tam myślę że jest tam jakieś dojście :P
A może trzeba jakoś najpierw zdobyć soft bootsy (czy jakoś tak) i może nimi
bendzie mozna po lawie zapierniczać.
szymon287
09-02-2006, 10:43
hmm przed skarbcem sa ,,kwardaciki :D'' moze trzeba cos na nich polozyc w jakies kolejnosci a to dowiemy sie od bazyla ^^?
Wysłałem maila do Chucka Norrisa. On wie o co kaman z tym basiliskiem. Jak mi odpisze to dam znać.
Mily dzoo
09-02-2006, 13:37
bedzie milo jak tak zrobisz co pokazales ALE GZ :cup:
2 dni temu tez rozmyslalem o bazyliszku ponziewaz gosciu na serwie ma taki iteam jak snake destroyer ma juz 2 ja mialem taki pomysl ze to tego bazyliszka jakis quest jest bo on jest wezem to wladca weszy a snakedestroyer to rozwalacz wezy wiec moze krol wezy zrobil taki fajny iteam i moze trza mu przynies iron hammera i piece of iron tak dla jaj ale pewnie to co mowie na 99.9999% nie jest prawdziwe ale zawsze zostae ta mala czasta niepewnscosci !
Wladek - Celesta
09-02-2006, 18:21
Ja słyszałem coś takiego:
Kto przyniesie Skóre Bazylisza dostanie klucz OD SKARBCA ( z Dragon scale legami itp)
Wg. mnie z bazyliszkiem jest jak z innymi mitami w Tibii. Steve w wywiadzie powiedzial, ze wszystkie itemy w grze sa teraz dostepne. Jedni pomysla :
"Ooo, dostepne? Czyli quest z bazylem jest aktywny i lootem sa DSL !!11oneone"
A moze jednak nie ... bo mozna to zinterpretowac tak :
Sa dostepne - mozna je zdobyc
Sa dostepne - sa na mapie
Przyklad? Ok :) Soft Bootsy - Leza u szanownego Pana Mikolaja i Djinna, a ma je ktos? Nie ;P
A co do samego dojscia to mysle, ze to tylko po to, aby dodac "nutki dekadencji" grze :), tak jak np. składzik Spoconego Cyklopa.
Ok, koniec :P
Rookslayer of Dolera
16-02-2006, 13:50
2 dni temu tez rozmyslalem o bazyliszku ponziewaz gosciu na serwie ma taki iteam jak snake destroyer ma juz 2 ja mialem taki pomysl ze to tego bazyliszka jakis quest jest bo on jest wezem to wladca weszy a snakedestroyer to rozwalacz wezy wiec moze krol wezy zrobil taki fajny iteam i moze trza mu przynies iron hammera i piece of iron tak dla jaj ale pewnie to co mowie na 99.9999% nie jest prawdziwe ale zawsze zostae ta mala czasta niepewnscosci !
Te twoje tzw. snake destroyer są dostępme w explorer quescie a nie od bazyliszka. Chuck Noriss już robił ten quest i rozwalil bazyla jednym kopniakiem z pół obrotu 8o 8o 8o
Gniew Mroku
16-02-2006, 14:09
To ja was zainteresuje. O ile o bazyliszku wiem, że jego komnata jest całkowicie pusta, o tyle po dużej części kazzo są tunele nie widoczne podczas normalnego zwiedzania kazzo. Wyglądają na przygotowane do chodzenia, ale nikt nigdzie o nich nie pisze(bo niewiele pewnie o nich wie).
Co do filmiku z DSL, to nie jest filmik z OTSa...
no nie wiem czy cokolwiek w tym jest. z tym rycerzem - na rooku na czesci paccow tez jet korytarz (na mapie widac ze na koncu sa schody/dziura cos tatkiego) jest tez tabliczka-strzalka "Maze of Fury" czy cos takiego. korytarz jest zawalony. czy to znaczy z "musi sie na 100000000000000000000% da zrobic questa ze Sword of Fury?
Ufocznik
17-02-2006, 19:21
@up
nie,to znaczy ze quest BYŁ dostepny a teraz przejscie jest zawalone :P
co do bazyliszka to droga do niego byc moze istnieje jednak watpie zeby ktos predzej czy pozniej ja odkryl bo mowi sie o tym juz od miesiecy(lat) ze niedlugo napewno ktos wpadnie na to jak wykonac tego questa, ale jednego jestem pewien: nie daje on klucza do skarbca bo jego posiadacz mogl by czyscic skarbiec za kazdym razem po zrestartowaniu servera
A dlaczego myslicie ze po zobiciu bazyla czy cos takiego dostaniecie klucz do skarbca z dsl 8o czemu niedostaniecie np leather seta :dance:
Jesli kogos z Was naprawde bardzo intryguje cała tajemniczość o Basilisku to polecam forum strony tibia.de.
Tam jest jeden ss gdzie jeden koleś jest w pokoju z Basiliskiem.
Podobno znajduje sie tam quest chest w którym jest coś co waży,UWAGA 3k oz +
Czyli teoretycznie około 130 lvl knight może tylko ją otworzyć.
To by było na tyle ;)
Ps.Jak dotychczas nie stwierdzono czy to fake czy prawdziwy ss.
Jesli kogos z Was naprawde bardzo intryguje cała tajemniczość o Basilisku to polecam forum strony tibia.de.
Tam jest jeden ss gdzie jeden koleś jest w pokoju z Basiliskiem.
Podobno znajduje sie tam quest chest w którym jest coś co waży,UWAGA 3k oz +
Czyli teoretycznie około 130 lvl knight może tylko ją otworzyć.
To by było na tyle ;)
Ps.Jak dotychczas nie stwierdzono czy to fake czy prawdziwy ss.
masz może link do tego ss'a :> jeżeli masz to będę wdzięczny jeżeli go tu umieścisz :)
Phil Odaerin
02-03-2006, 15:16
Jest kilka mozliwosci:
- bazyliszek to niedokonczone miejsce tak jak np bylo w tibii 7.5 w Banucie ( wioska malp - co wydaje mi sie najbardziej prawdopodobne ). Istnial tam tylko 1 poziom podziemi a korytarz prowadzacy na -2 byl zamkniety magic wallami. W update 7.6 nie bylo juz m-walli i dostep do -2 i nizszych poziomow zostal otwarty. Niewykluczone ze kiedys w przyszlosci bedzie mozliwosc tam sie dostac ( podobnie jest z wieloma innymi miejscami np. Shadowthorn [w jednym z pomieszczen sa magic walle blokujace korytarz dalej] czy w podziemiu z firedevilami przy spike sword quest [widac z jednego miejsca przy brzegu mapy magic walle i za nimi smoki ] lub chociazby kwatery kobiet w OF [ktore sa niedokonczona czescia mapy] ). Pod necro house na POH tez istnieje ukryta piwnica do ktorej nie da sie dostac, nie wspominajac juz o Pits of Inferno ktore podobno wg ksiazek tibijskich maja byc ukryte gleboko pod powierzchnia POHu ;).
- bazyliszek moze rowniez byc czescia jakiegos questa ktory zostal zawieszony i nigdy nie dokonczony, a miejsce na mapie to po nim pozostalosc. Sam bazyliszek moze byc "pustym" NPC ktory nawet gdyby sie tam udalo dostac nie bedzie reagowal w zaden sposob.
- bazyliszek moze takze byc miejscem do ktorego NIE MA juz dostepu tak jak np do Knightwatch Tower na POH. Kiedys sie dalo tam wejsc, obecnie juz nie ( choc slyszalem ze jest mozliwosc dotarcia tam, trzeba tylko naprawic pobliski teleport jednak nikt nie wie jak. Moze dlatego ze np jego naprawa nie zostala jeszcze zaimplementowana? ).
- byc moze jest to miejsce do ktorego po prostu nie da sie dojsc, jak wiele innych ( np skarbiec w Hellgate czy MOTLS lub Kazo ), majace na celu tworzyc klimat RPG gry, atmosfere tajemniczosci i pobudzac graczy do takich jalowych ale jakze wciagajacych spekulacji ;P
To ze wszystkie przedmioty sa w grze nie podlega watpliwosci. Dlatego Steve powiedzial ze one tam sa. Z tego co wiem nie powiedzial jednak ze mozna je zdobyc. Czesto leza w miejsach niedostepnych i mozna je sobie jedynie poogladac.
Lecz tak jak mowie: to ze teraz nie da sie dojsc do pewnych miejsc, nie znaczy ze zawsze tak bylo lub ze zawsze tak bedzie ;).
@Tobias
Czy ty naprawde sadzisz ,że Cripsoft zrobił by quest który moze wykonać jedynie knight lub palladyn ?? Bo to było by niesprawiedliwe zeby druid lub sorc mogł wykonać ten quest dopiero na levelu okolo 270 !!! (wtedy bedzie miał +3k cap z groszami)
Tu macie linka do fotki z TibiaBr.com
http://img88.imageshack.us/my.php?image=basilisk8gw6jk.jpg
Shava Valtrix
02-03-2006, 16:07
Wszystko mi sie podoba nie mowie wcale ze to fejk ale zawsze ma sie jakies
watpliwosci :P ( jak to naprawde to koles ma fajnie xD)
Nie spodobal mi sie kawalek jego mapki na ukos ostatniej dziury po prawej stronie
Tu kawalek mojej mapki
http://i8.photobucket.com/albums/a22/valtrix/mojampka.jpg
Jak widac na ukos niema tam zadnej kropeczki u mnie przynajmniej :P
a tu jego mapka
http://i8.photobucket.com/albums/a22/valtrix/Jegomapka.jpg
chyba ze trzaba cos przelaczyc zzeby sie pokazal :P
nie mowie ze to fejk jak zrobił tego questa to BIG GZ
Teraz sie kaplem ze troche rzeki jest tez "dorobionej na jego mapce"
Miodojad
02-03-2006, 16:41
jak slyszalem to jest jakis sposub na dotarcie do niego. zauwazyl ktos kiedys te dziwne punkty na gorze kazo tam gdzie kruzak obok skarbca? moze trzeba na nie stanac? wiem ktos to juz walkowal ale jednak to jest prawdopodobne bo:
1. jest to obok skarbca
2. ja tak mysle:p
wtedy ktos idzie i rozwala ryczera z sca albo nie wiem z czego i trzeba przedzec sie przez dwarfy i takie tam:D to tylko moje zdanie
Bochun'ek
02-03-2006, 18:10
Fake!! Lord Isaacnathan to ek a ci ktorzy maja pacc mają 200 soul , ponieważ jest to knight to na co by spalił 100 soul???!!! Chyba że sie myle to mnie poprawcie ;p
Tak Elite Knight zawsze ma 200 souli niemożna ja na niczym spalic a Lord Isaacnathan jest Elite Knight wiec albo to Feak albo wtedy niemiał prema
Jak mógł nie mieć prema skoro mial pacca (ten skin...) a promocje mial juz wczesniej;/
:cygaro: :dance: :] moze ktos odkryje wielka zagadke a moze i nie niewiadmo bo jak odkryje to bedzie cool trzymie kciuki
Ten skrin z gościem w pokoju bazyla to fake jak nic. Po oz powinna być kropka. Pozatym bazyliszek nie jest istotą mityczną ;p Da się do niego dojść tylko trzeba wiedzieć jak ;p Kiedyś w tibii 7.2 dało się dojść tyklo teraz ta droga jest zamknięta bo za dużo ludzi tam padało.
Ten skrin z gościem w pokoju bazyla to fake jak nic. Po oz powinna być kropka. Pozatym bazyliszek nie jest istotą mityczną ;p Da się do niego dojść tylko trzeba wiedzieć jak ;p Kiedyś w tibii 7.2 dało się dojść tyklo teraz ta droga jest zamknięta bo za dużo ludzi tam padało.
Padało przez kogo? bo basilisk to npc ..
Lookerro
03-03-2006, 06:40
nie realne =] tez o tym myslalem ale na ma tej drogi tam jest lawa. ta dziura to na niom mozesz co chcesz wrzucic i tak nie spadnie o tom przy kamieniu. ja myslalem cos o ogniskach ale nie wyszlo bo tam sie 3 pala a jedno nie;]
Większość tego co jest tu przez was napisane to kompletna bzdura ;)
Dowód na to, że Basilisk Quest istnieje znajdziecie tutaj :
http://img80.imageshack.us/my.php?image=basilisk8gw.jpg
Jednak wejść można do niego przez teleporter, który może być daleeeeeeko..
A nie przez jakąś wyimaginowaną lawe
Pozdrawiam.
Ufocznik
03-03-2006, 16:43
@up
juz ktos tu wkleil to zdjecie i juz zostalo powiedziane ze to fake bo: po "oz" powinna byc kropka, wiec czytaj ze zrozumieniem
Pur van Sadzio
03-03-2006, 16:54
Tez uwazam ze to fake i swiadczy o tym wiele innych rzeczy niz to o czym mowil kolega nade mna :)
Nietypowy
31-03-2006, 22:37
Hmmm...
Posąg niedaleko bazyla jest może jakomś przestrogą ?? Albo pokazuje co może zrobić bazyl.. Czaicie ? Posąg ? Kamień? .. a może to zbyt oczywiste :)
Niektórzy mówią że bazyl to NPC.. A jakiś dowód? Niech ktoś ustanie komnate obok bazyla żeby go widzieć.. i sprawdzi czy mu się krzyżyki pojawią.. Jęsli nie to NPC a jeśli tak no to.. nie NPC, a monster...
W księgach, legendach tibijskich jest mowa o Bazylu, więc może dlatego Cipsoft umieścił go w tibi.. aby potwierdzić stare dzieje tibi.. powstanie tego świata..
No to tyle.. :D
Paker Elbląg
31-03-2006, 23:47
Słyszałem wiele mitów i historii o bazyliszku dawac screeny jak muwicie że tam byliscie , ale nie taki Fake jak tamten koles dał -.-
DAWAC SCREENY Z DOWODAMI A NIE W ***A WALICIE ;/
To jest stara szkoła nie pamiętasz tych czasów... reprezentuje siebie nie wywołuj wilka z lasu.. co raz więcej hałasu tak od kilku lat ziomuś ... tym razem robimy rap u koleszki w domu .. styl coraz lepszy więc lepiej daj se spokuj...niewielu z HG w.d.z. rap z boku ... mokotów , bielany , targówek i śródmieście WW'A / BEZ CENZURY witam w moim mieście / SIEMA!
Tak sobie czytam wasze posty i mi dosłownie żal niektórych ludzi... Przecież to co mówicie jest żałosne X(
Co wy brzedzicie, że Bazyliszek to potwórX( Każdy głupi co widział jakiegokolwiek potwora, a każdy kto gra lub grał w tibie napewno widział jak się porusza potwór, a NPC. Więc po samych ruchach idzie sie domyślić, że to NPC.
Nie kręccie też w kółko, że bazyliszek jest związany ze skarbcem w Kazordoon... nikt z was nie może tego udowodnić.
Najbardziej co mnie u was dobija to to, że połowa was plecie głupoty o tym, że w pobliżu skarbca na wytyczonych kratkach musi stanąć min. 100lvl. Totalna bzdura X(
@Paker Elbląg
Sądząc po poziomie inteligencji większości użytkowników, zapewne nawet nie wiedzą co to CipSoft, a tym bardziej, żeby wykonali to zadanie...
Oczywiście wszyscy wiedzą, a przynajmniej powinni wiedzieć, że to tylko wyobrażenie jak może wyglądać ta zagadka. Zresztą pomyślcie sami. Bo ja trochę wątpie, żey CipSoft tworzył NPC, ich wypowiedzi i inne tego typu rzeczy, żeby inni się tylko napalali na itemy;)
Dobra rozpisałem się i zresztą spadam bo już 1:00 :D
Ufocznik
01-04-2006, 12:48
Niektórzy mówią że bazyl to NPC.. A jakiś dowód? Niech ktoś ustanie komnate obok bazyla żeby go widzieć.. i sprawdzi czy mu się krzyżyki pojawią.. Jęsli nie to NPC a jeśli tak no to.. nie NPC, a monster...
jesli bylby to potwor to mozna by wcisnac na niego atk nawet jesli jest za sciana, a poniewaz nie mozna wiemy ze to npc...
~~*Punisher*~~
02-07-2006, 14:11
O dżizus...Ile razy mam wam mówić że nie da sie tam wejść
Wyobraźcie sobie jaka tibia by była nudna gdyby nie te wszystkie zagadki...
Więc ten bazyliszek, spike sword itp. to nie prawda chyba że Cipsoft za kilka updetuw to zmieni dorobi jakieśm wejscia
Przestańcie wklejać co chwile Fake'i bo to nie ma sensu
Cya!
Ufocznik
02-07-2006, 14:34
up
a ile razy mam tobie mowic ze odswierzanie starych tematow (nawet takich sprzed trzech miesiecy) nie ma sensu? n/c
btw. slownik, slownik, slownik, slownik........ plx
jezu spytajcie sie GM'a albo napiszcie list do CipsCoftu czy jakoś tam oni odpowiedzą kurde będą się kłucić ale dsl ma 1 osoba w tibi za nabicie 200 lvl jako pierwszy dostał je bubble
Lol.. ta osoba , ktora dostala dsl to za to, ze wykryla luke w systemie platnosci za pacca -.-
Lol.. ta osoba , ktora dostala dsl to za to, ze wykryla luke w systemie platnosci za pacca -.-
blad ;p
Osoba która to wykryla dostala golden bootsy na Novej :)
Ale koniec z odswiezaniem tego tematu prosimy wiecej nie pisac postow xD
Virgojavier
02-07-2006, 15:34
Same dziwne nieprawdziwe rzeczy:)
Duch Guardi
02-07-2006, 17:11
tylko że ta 1 dziura to small hole więc nieda się tam wejść =/
Wydaje mi się że te zdjęcie od ziobra to fake
You have found a bag.Weighing 3180.00 oz it is too heavy.
A nie weighs?? niewiem czy sie niemyle
Jak coś to sorry;)
daniel40
03-07-2006, 01:43
Wydaje mi się że te zdjęcie od ziobra to fake
You have found a bag.Weighing 3180.00 oz it is too heavy.
A nie weighs?? niewiem czy sie niemyle
Jak coś to sorry;)
Jesli cos jest za ciezke, nie mozesz tego wziasc bo niemasz cap, to zawsze ci sie pokazuje "Weighing" - czyli [wazy].. tyle w.. [czyms]. Tak napewno bylo w 7.6, ale teraz niewiem, bo niegram jzu w tibie.
Pozdro
Słyszałem wiele mitów i historii o bazyliszku dawac screeny jak muwicie że tam byliscie , ale nie taki Fake jak tamten koles dał -.-
DAWAC SCREENY Z DOWODAMI A NIE W ***A WALICIE ;/
To jest stara szkoła nie pamiętasz tych czasów... reprezentuje siebie nie wywołuj wilka z lasu.. co raz więcej hałasu tak od kilku lat ziomuś ... tym razem robimy rap u koleszki w domu .. styl coraz lepszy więc lepiej daj se spokuj...niewielu z HG w.d.z. rap z boku ... mokotów , bielany , targówek i śródmieście WW'A / BEZ CENZURY witam w moim mieście / SIEMA!
siema ziom elo elo 5 2 0 ale na chu* wkeiles tutaj text piosenki?
Dla wszystkich, którzy nie wiedzą, jak sprawdzić, czy istnieje jakiś potwór:
1. musisz mieć czar "utevo res ina" czyli tzw. chameleon.
2. Wpisując nazwę łatwo można się przekonać, że mogą zdażyć się 3 rzeczy:
a) zamienisz się w potwora,
b) wyskoczy komunikat: A creature with this name does not exist - czyli nie ma takiego potwora
c) wyskoszy komunikat: Sorry, not possible - jest taki potwór, ale nie da się w niego zamienić.
Spróbujcie wpisać basilisk. I co? :P
ciekawostka:
wpiszczie mimic albo gamemaster :)
@topic
basilisk to NPC,
chyba każdy o tym wie,
kto go widział, ten potwierdzi,
że basilisk wciąż się wierci,
chodzi w kółko, tu i tam,
tak jak Hardek albo Sam,
Bazyliszek nieśmiertelny
to NPC, wy niewierni.
nie wierzycie? wasza sprawa,
w końcu Tibia to zabawa,
dla zabawy poszukajcie,
nowe ziemie odkrywajcie,
może ktoś z was to odkryje,
wieczną sławą się okryje.
Kubalolz
06-11-2006, 10:23
@topic
LoL Chlopie jestes poje*** bazylisk to Npc i nie ma z nim zadnego questa albo moze jest? Trzeba Miec 4 anhilatro beers i je polozyc na Draconi i sie otworzy tp na pustyni.:baby:
omg...skad z anni ma sie piwa?? > 4 anhilatro beers< loool
a co do topica to nie wiem po co go szukacie przeciez to tylko gra..
Dlaczego jeszcze ktos podtrzymuje ten temat przy zyciu ?
DO tego weza sie nie da zejsc. Macie tutaj dowody.
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/bazyl.jpg
Realny wyglad komnaty bazyliszka. Jest to ostatni poziomw Tibii, wiec od dolu nie da sie wejsc, od gory rowniez, bo na gorze jest tylko lawa. Aha, a te dziury to small holes, wiec wejsc sie tam i tak nie da...
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/bazyl1.jpg
Byla poruszana kwestia jakiegos posagu...
Do dolu sie nie da zejsc, bo jest tylko lawa, a nawet jesli, to jest to small holes. Na gorze jest pustka.
Bazyl to mit. Na obecna chwile nie ma sposobu, aby sie do niego dostac. Zobaczymy po tym calym updacie, wiec przestancie gadac glupoty.
odswiezam ciekawy temat :p
Dla tych co nie widza co to jest: small hole - dziura, do ktorej sie nie da wpasc , dowód:
http://img157.imageshack.us/img157/8493/smallholesn0.jpg
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.