Pokaż pełną wersje : Vampiry jakie sumony
Magic tytus
04-11-2005, 14:04
Cze za nie długo chce sie wybrac na Vampiry < jestem sorcem > ale niewiem czy jest sens sumonowac jakiegos potworka ( monk/ ds ) do blokowania. Czy może poprostu bic je normalnie z hmm
Na jakim lvl i m lvl najlepiej zaczac na nie biegac zeby wzglednie sie oplacalo
@ edit heh cos koslawo to napisalem jak teraz czytam sorki za bledy jestem dyslektykiem
Na niskim lvl nie opłaca się iść na vapmy... często się nie zwraca. Podaj mi twój lvl, mlvl i jakie eq to pogadamy.
@Down
Tak, masz rację, solo vampy... ale jak poleci vamp shield to jednak lekka uciecha jest ^^
Solo? Na wampiry? Nie polecam, ale jak już chcesz...
Same hmm/gfb na masowe spawny, sd na beznadziejne przypadki - i wiej. Jak sie uprzeć, możesz postawić dsa, ale... Jeden, że nie wytrzyma tak długo jak byś tego chciał, dwa, przeszkadza, trzy - jeśli miałby atakować - nic prawie nie robi. Runy, runy, runy...
Jak duzy melee dmg ds dostanie od vampa ? Myslalem ze vamp wali praktycznie tylko draina ?
Zalerzy od tego jaki masz lv/mlv jezeli 30lv i 50 mlvl+ to summony sa po prostu nieoplacalne, ale jezeli mniejsze (duzo mniejsze) To stawiasz monka i lecisz chyba to wszystko. Mam nadzieje ze pomoglem :p
Jak duzy melee dmg ds dostanie od vampa ? Myslalem ze vamp wali praktycznie tylko draina ?
Oo, forumowy "mr. complain", witamy ; ]
Praktycznie tylko mumia i ghoul, a także crypt chambler wala z lifedraina. Wiec dlaczego co jakiś czas TRZEBA uhać dsa?
Owszem, na single/double spawnie jakimś ds postoi kawałek czasu, ale przy dużej ilości vampów... Co ja będę gadał, zsummonuj dsa, ustaw go tak, by atakowało go 3/4+ vampy i licz sekundy.
@down
Stereotyp. Masz zwyczaj czepiania się każdego szczegółu... No i to też zabrzmiało na pytanie retoryczne typu "Tjaa? A ja wiem lepiej, i co?". Jeśli źle zrozumiałem, to sorry.
Zle. To bylo pytanie a nie complain..
mozesz isc na vampy z monkiem ..... pchasz go pierwszego ... :) a z runek wes hmm , gfb no i na niebezpieczne sytuacje sd :D
Dagenoth
05-11-2005, 17:03
@ up
nie wiesz -> nie wypowiadaj sie a tym bardziej nie "pomagaj"
kur* jak mnie denerwuja takie noobki co po 1 nie skonczyly jeszcze podstawowki a po 2 nie maja nawet 20 lvl i uwazaja ze wszystko wiedza najlepiej...
panie geniuszu monk ma za malo hp na vampy i sam za bardzo sie leczyl nie bedzie... jedyne summony z jakimi sie na vampy chodzic powinno (mowie tu o samotnym huncie) to dsy...
oczywiscie mozna tez chodzic bez summonow i to bym ci polecal... niby z summonami idzie mniej hmmow (te dsy jednak mocno wala i pomaga to troche) ale wyrownuje sie to zuzytymi uhami... a tak expa przynajmniej masz wiecej ;]
wiec na podsumowanie powiem tak... raz mozesz pojsc z dsami (1 nawet nie warto stawiac) zeby nabrac wprawy i poznac respa a pozniej to juz sam ;]
jeszcze pytales o hity wiec vamp wali roznie... raz chmurka a raz walnie za 70...
2 ds + hmm, jakies 1 uh na dsa, wiec nieoplacalne. Znacznie bardziej polecam burst arrow + hmm, lvl 40+ mlv 45+ BoH i spokojnie mozna jechac lekcewazac slabsze paralize. Polecam tar tomb.
Summony na vampy ja tam polecam ds na blocka vampa ale jeżeli bedzię kilka vamp nienależy uhac ds tylko walić z runek explosion są podobne do sd mają 3 strzały co już jest lepsze niz 1 strzał sd i koszty są mniejsze to to nieznaczy że musisz być bez sd w każdy wypadek sd , hmm kilka uh i explo musisz mieć ja już na vampie byłem i dobrze mi poszło :D
Magic_Boy
08-11-2005, 10:39
No cuz.......... faktycznie takie n00bki wkurzaja. Na vampy jedynymi uzywalnymi summonami sa dsy. Moim zdaniem 1 powinien wystarczyc poniewaz 2 przeszkadzaja w przemieszczaniu sie (uniekaniu). Wiesz na same vampy dsy sa dobrymi summonami poniewaz vampy nie bija strasznie mocno dsa ale samotnie vampy zdazaja sie rzadko, pare crypt shamblerow i mumi ostro bije naszego czerwonego przyjaciela. Monk odpada 2 vampy maja go czasem na jedno kombo. Jednak najlepiej jest je bic solo no ale do tego przydaje sie duzy lv i mlv poniewaz inaczej sie to nie zwraca ( za duzo run idzie). Mam nadzieje, że ci pomoglem.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.