PDA

Pokaż pełną wersje : Vampiry jakie sumony

Magic tytus
04-11-2005, 14:04
Cze za nie długo chce sie wybrac na Vampiry < jestem sorcem > ale niewiem czy jest sens sumonowac jakiegos potworka ( monk/ ds ) do blokowania. Czy może poprostu bic je normalnie z hmm
Na jakim lvl i m lvl najlepiej zaczac na nie biegac zeby wzglednie sie oplacalo

@ edit heh cos koslawo to napisalem jak teraz czytam sorki za bledy jestem dyslektykiem

Exudio
04-11-2005, 14:30
Na niskim lvl nie opłaca się iść na vapmy... często się nie zwraca. Podaj mi twój lvl, mlvl i jakie eq to pogadamy.

@Down
Tak, masz rację, solo vampy... ale jak poleci vamp shield to jednak lekka uciecha jest ^^

Yong
04-11-2005, 14:31
Solo? Na wampiry? Nie polecam, ale jak już chcesz...

Same hmm/gfb na masowe spawny, sd na beznadziejne przypadki - i wiej. Jak sie uprzeć, możesz postawić dsa, ale... Jeden, że nie wytrzyma tak długo jak byś tego chciał, dwa, przeszkadza, trzy - jeśli miałby atakować - nic prawie nie robi. Runy, runy, runy...

Vil
04-11-2005, 14:49
Jak duzy melee dmg ds dostanie od vampa ? Myslalem ze vamp wali praktycznie tylko draina ?

*Dibov*
04-11-2005, 15:15
Zalerzy od tego jaki masz lv/mlv jezeli 30lv i 50 mlvl+ to summony sa po prostu nieoplacalne, ale jezeli mniejsze (duzo mniejsze) To stawiasz monka i lecisz chyba to wszystko. Mam nadzieje ze pomoglem :p

Yong
04-11-2005, 16:51
Jak duzy melee dmg ds dostanie od vampa ? Myslalem ze vamp wali praktycznie tylko draina ?

Oo, forumowy "mr. complain", witamy ; ]

Praktycznie tylko mumia i ghoul, a także crypt chambler wala z lifedraina. Wiec dlaczego co jakiś czas TRZEBA uhać dsa?

Owszem, na single/double spawnie jakimś ds postoi kawałek czasu, ale przy dużej ilości vampów... Co ja będę gadał, zsummonuj dsa, ustaw go tak, by atakowało go 3/4+ vampy i licz sekundy.

@down

Stereotyp. Masz zwyczaj czepiania się każdego szczegółu... No i to też zabrzmiało na pytanie retoryczne typu "Tjaa? A ja wiem lepiej, i co?". Jeśli źle zrozumiałem, to sorry.

Vil
04-11-2005, 18:00
Zle. To bylo pytanie a nie complain..

Denusik
05-11-2005, 16:16
mozesz isc na vampy z monkiem ..... pchasz go pierwszego ... :) a z runek wes hmm , gfb no i na niebezpieczne sytuacje sd :D

Dagenoth
05-11-2005, 17:03
@ up
nie wiesz -> nie wypowiadaj sie a tym bardziej nie "pomagaj"

kur* jak mnie denerwuja takie noobki co po 1 nie skonczyly jeszcze podstawowki a po 2 nie maja nawet 20 lvl i uwazaja ze wszystko wiedza najlepiej...

panie geniuszu monk ma za malo hp na vampy i sam za bardzo sie leczyl nie bedzie... jedyne summony z jakimi sie na vampy chodzic powinno (mowie tu o samotnym huncie) to dsy...

oczywiscie mozna tez chodzic bez summonow i to bym ci polecal... niby z summonami idzie mniej hmmow (te dsy jednak mocno wala i pomaga to troche) ale wyrownuje sie to zuzytymi uhami... a tak expa przynajmniej masz wiecej ;]

wiec na podsumowanie powiem tak... raz mozesz pojsc z dsami (1 nawet nie warto stawiac) zeby nabrac wprawy i poznac respa a pozniej to juz sam ;]

jeszcze pytales o hity wiec vamp wali roznie... raz chmurka a raz walnie za 70...

Ozon18
05-11-2005, 22:11
2 ds + hmm, jakies 1 uh na dsa, wiec nieoplacalne. Znacznie bardziej polecam burst arrow + hmm, lvl 40+ mlv 45+ BoH i spokojnie mozna jechac lekcewazac slabsze paralize. Polecam tar tomb.

Xenmon
06-11-2005, 13:32
Summony na vampy ja tam polecam ds na blocka vampa ale jeżeli bedzię kilka vamp nienależy uhac ds tylko walić z runek explosion są podobne do sd mają 3 strzały co już jest lepsze niz 1 strzał sd i koszty są mniejsze to to nieznaczy że musisz być bez sd w każdy wypadek sd , hmm kilka uh i explo musisz mieć ja już na vampie byłem i dobrze mi poszło :D

Magic_Boy
08-11-2005, 10:39
No cuz.......... faktycznie takie n00bki wkurzaja. Na vampy jedynymi uzywalnymi summonami sa dsy. Moim zdaniem 1 powinien wystarczyc poniewaz 2 przeszkadzaja w przemieszczaniu sie (uniekaniu). Wiesz na same vampy dsy sa dobrymi summonami poniewaz vampy nie bija strasznie mocno dsa ale samotnie vampy zdazaja sie rzadko, pare crypt shamblerow i mumi ostro bije naszego czerwonego przyjaciela. Monk odpada 2 vampy maja go czasem na jedno kombo. Jednak najlepiej jest je bic solo no ale do tego przydaje sie duzy lv i mlv poniewaz inaczej sie to nie zwraca ( za duzo run idzie). Mam nadzieje, że ci pomoglem.