PDA

Pokaż pełną wersje : lina - zdradziecki przedmiot ???

Muleb
25-09-2003, 01:57
witajcie,

niedawno podekscytowany faktem dochrapania sie liny i mozliwoscia pognania na bardziej wymagajace przygody .... zginalem z powodu liny :S

sprawa przedstawiala sie tak:
zebralem sprzet, natluklem jelenii oraz szczurow i poszedlem do jaskinii trolii. wlasciwie to nie mialem wiekszych problemow z trollami dopoki nie wlazlem w jedna z dziur....
okazala sie zabojcza polapka... dookola mnie same orki oraz minotaury. otoczony bylem jak w saperze "osemeczka" ;)

po 5 sec bylo juz po mnie...

problem polegal na tym ze nie mialem wolnego pola zeby uzyc na nim liny, nie bylo gdzie uciec, kazda proba uzycia liny konczyla sie niepowodzeniem....

stad moje pytanie:
czy moze byla mozliwosc uczieczki z takiej sytuacji?
czy to jednak beznadziejna sytuacja i trup gotowy?

pozdr

MULEB lvl5 (ISDERA)

n3m3s!s
25-09-2003, 09:09
Jest sposob.Przesuwasz potworka i wchodzisz na jego miejsce.Musisz szybko uzyc liny na cieniu poniewaz kolejny potwor zaraz wejdzie na niego.

skipi-mg
25-09-2003, 09:40
Jest jeszcze lepszy sposob... musisz miec pacca[na] i uzyc zaklecia magic rope [exani tera] chyba

Mierzej
25-09-2003, 10:30
Jest jeszcze lepszy sposob... musisz miec pacca[na] i uzyc zaklecia magic rope [exani tera] chyba

Tak mi sie coś świeci, że nie masz racji ale nie jestem pewien. Bo wydaje mi, że jak wyczarujesz sobie line to tak jakbys mial prawdziwą ale tylko przez chwile i tak samo sie jej używa a nie że odrazu cie wyciąga do góry.
Ale to moje zdanie do którego nie jestem w 100% pewien :]

Muleb!!!
Nie miałeś najminiejszych szans bo domyślam sie, że zginąłeś po trzech strzałach.

Dam Ci dobrą rade. Jak chodzisz po jaskiniach i jest tam dzióra ale nie wież co w nij jest to chodz z kumplem i jesden z chodzi na full def. a drugi ma już właczoną line i trzyma ją nad dziórą. Jak pierwszy wejdzie tam drugi odrazu go wyciąga (klikając na dziórę). No i wtedy jest bezpiecznie.

Marcin?
25-09-2003, 10:33
Oryginalnie dodany przez skipi-mg

Co ty pleciesz? Exani tera jest od 3 (4) poziomu magicznego a On widac jeszcze pewnie na rook siedzi.

Moja rada: Mozesz wejsc do takiej dziury we 2 osoby. Jeden wchodzi a drugi po sekundzie go wyciaga lina do gory.

Spoznilem sie troche z odpowiedzia :P
A co do czaru magic rope to dziala on w ten sposob ze stoisz pod dziura rzucasz czar i wciaga cie do gory. Uzywam go zawsze kiedy mam lootbaga. Dzieki temu mozna latwo wyciagnac go na gore.

Mierzej
25-09-2003, 11:54
Hehe. Rzeczywiście nie wziąłem tego pod uwage, że on jest na rooku i nie ma czarów:czar:

A co do tego czaru to dzieki, że mi powiedziałeś bo ja nie mam premiuma i nie używałem tego czaru :D

Marcin?
W jakim mieście jesteś??

Ja mam 17 lev (dzisiaj18 :D ) też jestem na Danubi w Carlinie

Marcin?
25-09-2003, 12:19
Oryginalnie dodany przez Mierzej
Marcin?
W jakim mieście jesteś??
Ja mam 17 lev (dzisiaj18 :D ) też jestem na Danubi w Carlinie

Najczesciej Edron i Venore. Jednak podruzuje to tu to tam. Jak bedziesz mogl uzywac UHow to daj znac to mozemy sie razem wybrac gdzies.

Mierzej
25-09-2003, 13:29
OK!!! A od którego mlev można używć Uhów?
Teraz zbieram kase na spike sworda bo zbroje mysle mam dobrą bo mam plate armor and legs, dwarven shield i dark helmet no i skórzane buciki. Teraz własnie zbieram na spike i bede mial wypasnie :D