zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Secret Servis

Harven
05-11-2005, 10:54
Pisze ten temat podczas przeglądania moich starych numerów owego pisemka. I tak się zastanawiam czy na forum są użytkownicy którzy także pamiętają to pismo, i mają pare numerów w zanadrzu. SS było według mnie najlepszym pismem o grach kompowych. Lepsze od CDA, od Clicka!, Gamestarów itp. bo traktowało nie tylko o grach. Fakt że gry były głównym tematem pisma ale można było poczytać też pare naprawdę fanych artykułów. Byli członkowie redakcji SS'a(min. Frooger i Randall) założyli Clicka! i dlatego lubie to pismo. Bo czuję w nim ducha dawnego SS'a. A wy co o tym sądzicie??;)

Gromnjir
05-11-2005, 11:14
To, ze np. cda tez nie jest o samych grach....

]v[ichal
05-11-2005, 11:15
Jak juz to Secret Service. Bardzo dobre czasopismo. Dzieki niemu zagralem w GTA i wiele innych kultowych gier, o ktorych bym nie wiedzial. No i swietna ekipa.Randall&Frogger to konkretni goscie.A tak przy okazji z dobrych czasopism - ŚGK byl cool (dział "Bez prądu", duzo komiksow (zresztą "Gustaw&Cyryl:W ponurym zamku" z Clicka! tez wymiata :D)). Stare dobre lata '90 :)

Vekegi
05-11-2005, 12:02
aaaa pamietam ;-) moj kuzyn kupowal potem juz nie wydawali nowych numerow ;-( ale fajne bylo takie z czerwona okladka moj kuzyn ma to jeszcze w szufladzie

Ashlon
05-11-2005, 12:15
Mialem kiedys jeden numer SS, ale nie przypadl mi do gustu. O wiele bardziej podoba mi sie CDA.

Yarpen Zigrin
05-11-2005, 12:42
Ja też wolę CDA

Taliboy
06-11-2005, 16:58
Ta... choć gamerem jestem od prawie 5 lat (wydaje mi się że krótko) to pamiętam to czaspismo...czerwona okładka, żółty napis, chvjowy paapier ahh...
Pamiętam jak kupowałem to czasopisemko z HoM&M 2 :) to byl raczej jeden z ostatnich numer z tego co pamiętam :/ szkoda ze padło... no cóż... bywa...

Dr. Omader
06-11-2005, 21:19
Hail SS! Hail KGB!

Moja ulubiona gazeta komputerowa :>
Do tej pory mam wszystkie numery od numeru 34 do ostatniego jaki sie ukazal, mam tez wszystkie 4 Kompedia Wiedzy :P
To byla moja biblia kiedys wrecz :>
Ta piekna czerwona okladka i ten wielki napis Secret Service z przechodzacym po nim pradem... ahh...
Zawsze czytalem je od deski do deski. Mieli swietny dzial KGB ;)
Gulash, Wicik, Beger... To byli moi guru :P

Najbardziej mi sie podobaly stare numery, potem gazeta miala problemy, a to z nazwa, a to z ludzmi... No i niestety ni z tego ni z owego po prostu nastepny numer sie nie ukazal. :( Czekalem miesiac, pytalem we wszystkich kioskach, poczekalem nastepny, zaczalem dzwonic do redakcji, gdzie nikt nie odbieral oczywiscie. Bylo jak z Resetem, nic nie zapowiadalo konca gazety i nagle po prostu przestala sie ukazywac...
Zaluje, ze nie kupilem sobie koszulki z ich napisem :/

Zadna inna gazeta komputerowa nigdy nie dorowna staremu Secret Servicowi :>
Szkoda, ze potem wyroslo pokolenie fanow KŚ, clicka i CDA, dla ktorych wazne bylo jak najwiecej plyt z shitami do gazety, a nie zawartosc gazety :/

OnlyM(PL)
06-11-2005, 22:21
NOm ss byl niezly ale ja wole CDA jakos to jest fajnie opisane i jakos ta nazwa mi pasi :) Pamietam jak moj brat kupowal to hurtowo :) A teraz lezy sterta zakurzonych gazet pod biurkiem =/

Magus
06-11-2005, 23:06
Taak, aż sie łezka w oku kręci jak sobie przypomne te nie tak dawne ale jakże odległe czasy...
Mam tym pismem cały regał zawalony, nawet numery z czasów kiedy pisali jeszcze recenzje gier na starą, poczciwą Amigę, Atarynkę czy C64 i zamiast cover CD dodawali dysietkę. Mam tez gdzies ich pierwszy cover cd i zarazem pierwszy w polsce cd-rom dodawany do gazety z grami. Byl tam miedzy innymi filmik promujący mortal kombat III (ave Gulash, ave kombat corner). Moje ulubione dzialy to KGB, super supery i oczywiście listy czytelników. Super pismo, super redakcja, super pracownicy. Wielka szkoda że ich czas przeminął...

A tu ciekawy link dla chcących powspominać...
SIKRETIA - OSTATNI BASTION SECRET SERVICE (http://sikretia.w.interia.pl/).