PDA

Pokaż pełną wersje : Silk Road online

Stron : [1] 2

P0PI
05-11-2005, 22:51
Witam 1.10.05 wyszal alfa gry Silk Road teraz 09.11.05 zaczyna sie beta gry
postacie bede resetowane wiec mozna zostac kims :)
w grze znajduja sie 3 profesje Thief Hunter i Trader
trader przewozi towary z miasta do miasta Thief musi ukrasc te towary a Hunter oslania karawany i zabija zlodzieji :)
gra jestest w ladnej szacie graficznej
gra jest krzyzuwka Kal Online/Knight online/Lineage 2
Jest bardzo duza mapa i duzo Mobow :)
Links:
http://www.silkroadonline.net oficjalna strona
http://silkroad.blo.pl/ forum tutaj dowiecie sie wiecej

Aktualnie sa male lagi i mass kocki od czasu do czasu poniewaz za duzo wiary siedzi i meczy ta gre :D
w ten weekend chyba powstanie jescze 1 serwer

PS.Zaparaszam do grania mila gierka i klimat :)

Edit:aby zassac gre trzeba sie zalogowac Nic na e-mail nie przychodzi
Edit2. w srode o 2giej w nocy zaczyna sie oficjalna beta WSZYSTKIE POSTACIE BEDA USOWANE :(
prawdopodobnie postacie z Bety przejda do oficjalnej wersji

Ps2. Sorx za bledy ort/etc

Szrama'Slayer
06-11-2005, 08:11
Juz sasysam gierke xD

Po screena widac ze wypas gierensja

Radek 666
06-11-2005, 08:20
No kurnasz, właśnie wlazłem na forum, żeby przedstawić tę gierkę :P. Ja narazie mam maga na 11 lvlu i łucznika na 6 lvlu, za wiele w to nie grałem, bo zassałem wczoraj. Ale narazie za wiele nie gram, jeśli ma być reset postaci.

Aeglos Tribunal
06-11-2005, 08:25
Ta gra jest po angielsku ? bo widziałem na tym forum do którego podali linka , że jest po japońsku ;) proszę o odpowiedź

Radek 666
06-11-2005, 08:32
Ta gra jest po angielsku ? bo widziałem na tym forum do którego podali linka , że jest po japońsku ;) proszę o odpowiedź
Ta gra jest po angielsku. Przynajmniej ja taką mam, a ściągałem z tej strony którą podał P0PI.

Aeglos Tribunal
06-11-2005, 09:03
Ta gra jest po angielsku. Przynajmniej ja taką mam, a ściągałem z tej strony którą podał P0PI.

oke thx ja ją już ściągam mam już 250 mb ;P a ściągam nie całe 30 min ;)

P0PI
06-11-2005, 09:38

jest serwer anglo jezyczny i japonski jezeli lubisz sie bawic w arheologa :D
zagraj na japonskim www.silkroad.net :D ale nie polecam

Rupert
06-11-2005, 15:49
Heh..zaczęłem ściąganie :D 19 kb/s jutro pogram :D Oby sie oplacało tyle ściągać

Aeglos Tribunal
06-11-2005, 22:04
Mam jeszcze pare pytań , a mianowicie :

1. Jak używać skilli ? wiem , że się dodaje bo to obczaiłem ;P ale nie wiem po co
2. Jak wybrać profesję ponieważ nie wiem :P
3. Gdzie mogę kupić jakąś broń ? :> mam 3 LVL.

Z góry thx za odpowiedzi ;) jak nie chce się komuś tutaj pisać to na GG 8792583

Radek 666
07-11-2005, 17:31
Mam jeszcze pare pytań , a mianowicie :

1. Jak używać skilli ? wiem , że się dodaje bo to obczaiłem ;P ale nie wiem po co
2. Jak wybrać profesję ponieważ nie wiem :P
3. Gdzie mogę kupić jakąś broń ? :> mam 3 LVL.

Z góry thx za odpowiedzi ;) jak nie chce się komuś tutaj pisać to na GG 8792583
1. Ty nie dodałeś do sikilli tylko do mastery :). Pierwszy skill jest chyba od 5 czy tam 6 mastery lvlu. Skille są pod mastery.
2. Takie główne profesje to są 3 od 20 lvlu. Trader, Hunter i Thief. Trader ma za zadanie przewożenie od miasta do miasta towarów, Thief ma za zadanie wykraść te towary a Hunter ma za zadanie obronić karawany. A jeśli chodzi o skille to możesz być rycerzem który wali z magii, rycerzem który wali z łuków, magiem który jest dobry w bezpośrednich starciach. Tutaj nie ma podziału na profesje.
3. W początkowym mieście jest sporo sklepów. Naciskasz "M" potem klikasz w miasto w którym jesteś (o ile już nie jest włączone). Pokazuje się mapa miasta. Ty jesteś strzałką, tam masz pozaznaczane różne sklepy. Ale i tak druga z kolejności broń jest od 8 lvlu.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to kontaktuj się na GG (9619721) innych to też dotyczy :).

Racon
07-11-2005, 21:49
Mam koszmarnew lagi w tej grze kursorem moge ruszac .CZyli raczej nie komp.Co zrobic?A w miescie to juz masakra ...

Darth Ryba
07-11-2005, 22:24
Dajcie dokladny opis tych profesji plx. Ja chyba decyduję się na thiefa.

P0PI
08-11-2005, 01:05
Mam koszmarnew lagi w tej grze kursorem moge ruszac .CZyli raczej nie komp.Co zrobic?A w miescie to juz masakra ...

hmm albo masz slabe lacze ( w co watpie)
albo za slabego kompa :P
ja hodz mam dosyc dobrego kompa tnie mi sie na full detalach gram na medium czasem w miescie laga lapie
Amd 2,8 ghz
1024 ram
ati radeon 9600 pro

ewentualnie moze niemasz direct 9.0c
albo zbyt stare sterowniki graficzne

powylaczaj gg i inne *******y anti vira i a wycisniesz wiecej klatek/s
i zmien detale na low :)

jak nie pomoze wyslij list do sw mikolaja o nowego kompa :D

serwer narazie jest down bedzie on za 24h czli w srode o 2:00 w nocy :P
ewentualnie 3 :P no ale jak wrucicie ze szkoly bedzie up na 100% :D

ide spac bo to juz 2ga w nocy :P

Ema Toma
08-11-2005, 06:35
Ah... ;/ Zamkneli bete. Teraz tylko czekam kiedy wlacza i wracam do mojego thiefa :-)

Racon
08-11-2005, 12:32
Mam wszystko na low ( nawety wylaczylem glosy ).Jak czasami chodzi plynie ( zdala od miasta) w miesice to nielitnosnie sie tnie.Mama powiedziala ze nie kupi mi karty graficzenj bo karta graficzna jest do gier .... (Mam gf2).Direct 9.0c.Sterwoniki zainstaluje nowe moze pomoze .

EDIT:
A w procesach zosatwiam explorera i schovsta reszta co ma "Admin " zakanczam

P0PI
08-11-2005, 12:44
Ah... ;/ Zamkneli bete. Teraz tylko czekam kiedy wlacza i wracam do mojego thiefa :-)
teraz alfa sie skaczyla :) beta dopiero sie zaczyna a postacie z alfy sa usuwane :)

P0PI
08-11-2005, 12:48
Mam wszystko na low ( nawety wylaczylem glosy ).Jak czasami chodzi plynie ( zdala od miasta) w miesice to nielitnosnie sie tnie.Mama powiedziala ze nie kupi mi karty graficzenj bo karta graficzna jest do gier .... (Mam gf2).Direct 9.0c.Sterwoniki zainstaluje nowe moze pomoze .

EDIT:
A w procesach zosatwiam explorera i schovsta reszta co ma "Admin " zakanczam

Hmm niemam pojecia co dalej zrobic masz zaslabego PC :/

Aeglos Tribunal
08-11-2005, 12:52
Od jakichś 15 min robi mi się update przy łączu 1 mbit i mam 70% więc na słabszych łączach trochę potrwa ;) POPI jaki masz lvl ? mógłbyś mi trochę pomóc ? :> ja mam 7 muszę dzsiaij z 12 zrobić może dam radę ;D

P0PI
08-11-2005, 13:44
Od jakichś 15 min robi mi się update przy łączu 1 mbit i mam 70% więc na słabszych łączach trochę potrwa ;) POPI jaki masz lvl ? mógłbyś mi trochę pomóc ? :> ja mam 7 muszę dzsiaij z 12 zrobić może dam radę ;D
aktualnie niemam zadnej psotaci poniewaz psotacie usowaja :P
alpha sie skaczyla zaczyna sie Beta i postacie sa od 0 wszystkie beda usuniete :) z tego co wiem a jak scagniesz ubdate to raczej serw bedzie down :/ i o 2giej w nocy zaczyna sie beda :P

P0PI
08-11-2005, 13:46
Close beta service will start tomorrow 10:00 AM. (Nov. 9th Korean Time)
And you can download full client from 00:00 AM of Nov. 9th in Korean Time.

* When you connect to server, auto patch will be started and we will provide manual patch in the afternoon also.

About Closed Beta Test

Q: Will characters of Alpha test be initialized after Close Beta Service?

A: All characters will be kept from Close Beta Service FOREVER.

Q: Do I have to join again to enjoy Close Beta Service?
A: The person who is user of Alpha Test Service doesn't need to join again.

Q: Do I have to download and install client again to enjoy Close Beta Service?
A: When you connect to server, Patch will be started automatically.
We will provide you manual patch and full client also for slow Network speed.

Q; When Close Beta Service will start?
A: Korea: 10:00 AM of Nov. 9th
New York: 08:00 PM of Nov. 8th
London: 01:00 AM of Nov. 9th
Singapore: 09:00 AM of Nov. 9th

Q: What will be updated in Close Beta Service?
A: Awkward English name of Skill, Item, Monster and etc. will be modified. And 40 new Quests will be updated.
Additional Game information will be posted on Homepage.

Q: Is Silkroad Online a pay Game?
A: Silkroad Online is FREE game FOREVER.

Radek 666
08-11-2005, 15:26
Oj, chyba jednak nie wrócisz ;).

Badzo
08-11-2005, 15:32
Panowie, jaką 'profesje' wybrać?

Radek 666
08-11-2005, 17:30
Panowie, jaką 'profesje' wybrać?
Taką jaka ci najbardziej odpowiada?

Badzo
08-11-2005, 17:52
Taką jaka ci najbardziej odpowiada?

a nie, sorki... To dopiero od 20 lvlu sie wybiera klase, więc nieprędko...
Ale jak sie bede decydowal to albo trader albo thief...

Pozdro ;P

Racon
08-11-2005, 18:06
I tak server (beta ) wlacza o 2 rano ...

Aeglos Tribunal
08-11-2005, 19:08
a nie, sorki... To dopiero od 20 lvlu sie wybiera klase, więc nieprędko...
Ale jak sie bede decydowal to albo trader albo thief...

Pozdro ;P

A ja wezmę Huntera i będe Cię musiał zabijać ;P , a btw. jest ktoś za tym , żeby zrobić jakąś Gildię ale każdy będzie z tej samej profesji ? :>

polonia671
08-11-2005, 19:13
ojoj chlopcy ta gra jest zryta :P server non stop full i takie jakies krzywe ...
nie lepiej zagrac w Cabal Online ?

Aeglos Tribunal
08-11-2005, 20:11
ojoj chlopcy ta gra jest zryta :P server non stop full i takie jakies krzywe ...

Sam jesteś krzywy i to Twoje Cabal Online btw. powiedz mi jak to ściągnąć bo z tego co słyszałem to JESZCZE się nie da , a jeżeli Ci coś nie pasuje to nie musisz tu zaglądać peace ;>

P0PI
08-11-2005, 20:56
czy ja nie umiem pisac czy ty nie umiesz czytac to post o Silk road czy jakims czyms zwanym Cabal Online Ciezka Analfabetyczna Bzdura ala lol :D

P0PI
08-11-2005, 20:58
I tak server (beta ) wlacza o 2 rano ...
nom o 2giej rano ja czekam juz hyhy znowu maraton przed PC :D

Darth Ryba
08-11-2005, 21:13
Ja mam problem. Jestem w tym wogole zielony. Jak chce sie zalogowac to nie mam zadnych serverów do wybrania. To okienko jest puste. Help plx

P0PI
08-11-2005, 21:20
Ja mam problem. Jestem w tym wogole zielony. Jak chce sie zalogowac to nie mam zadnych serverów do wybrania. To okienko jest puste. Help plx
ehh poczytasz sie dowiesz narazie serwery sa down poniewaz skaczyla sie faza testow Alpha i o 2giej w nocy/rano jak kto woli zaczyna sie Close Beda test :) za 4h pograsz sobie :D

Btw. kozystajac z okacji prosze glosowac w sondzie
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=55398

P0PI
09-11-2005, 02:46
o godzinie 2:05 serwer ruszyl jak narazie sa straszne lagi ze ch**j mnie strzela teraz czyli 3:50 serwer poszedl down na 10 minut maja zwikszyc transfer czy cos takiego :P ale na tych lagach wbilem juz 7 lvl hehe

PinGOnE
09-11-2005, 08:15
a wiesz ze posty mozna edytowac ?

Fivapo
09-11-2005, 15:09
Ludzie ccem sie pograc w Silka jests server ale niemioge sie podlonczyc pisze cos takiego OVERBYRDE.. i dalej nieumiem przeczytac i ten napis jest za czerwono tak pisze obok servera.A jak sie chdem podlonczyc pod sever to mi pisze cannot conect to due server pls co jest garne.

Czzby server padl albo zaduzo ludzi .nIEch ktos napsize co jest garne zebym sieniemartwil ;p

z gory thx

P0PI
09-11-2005, 15:28
Ludzie ccem sie pograc w Silka jests server ale niemioge sie podlonczyc pisze cos takiego OVERBYRDE.. i dalej nieumiem przeczytac i ten napis jest za czerwono tak pisze obok servera.A jak sie chdem podlonczyc pod sever to mi pisze cannot conect to due server pls co jest garne.

Czzby server padl albo zaduzo ludzi .nIEch ktos napsize co jest garne zebym sieniemartwil ;p

z gory thx

Problem z Alpha powraca niestety serwer jest PRZECIAZONY cos jak w starej tibi jak kolejek nie bylo prubowales az sie uda jadalem loga i niemoge tez wejsc mecze sie juz z 30 minut ale trzeba byc wytrwalym z czasem to naprawia maja pwostac nowe serwery to ludzie sie przeniosa i bedzie loozik

Fivapo
09-11-2005, 15:33
POPI Thx very much teraz tylko czekac i czekac.

Do tegoc zasu bedzie sie dark edena scaigal .Jak by bylo jakies zmieny w silk prosze o powiadomienie an tibia .pl;]

Z gory THX jeszcze raz

Radek 666
09-11-2005, 15:56
Za tydzień mają zrobić nowy serwer, czyli skończą się problemy z lagami! ^^

Badzo
09-11-2005, 19:06
"Cannot connect due to server traffic"

Czyli że co, że moja wina czy jak? No niby server normalnie jest, tylko przy naciśnięciu "Connect" jest ten błąd włąśnie...

O so hozi?

Avager
09-11-2005, 19:25
up:
ch wie

Topic:

Jezu czemu nie mam normalnego kompa -.- heh już nie moge się doczekać aż będę mieć takiego który udźwignie chociaż Soldata -.- .

Ema Toma
09-11-2005, 19:47
No stracilem stara postac ;-( Ale co tam...
Tera gram od nowa i robie ice+bow ^^
Już niedługo dzięki mnie bedziecie sie bac przewozic swoje karawany ^^

Aeglos Tribunal
09-11-2005, 20:30
Skoro postacie będą usuwane to wg. mnie nie opłaca się grać narazie , ale jednak można pograć , ponieważ będzie można się przywyczaić oraz później poexpić w najlepszym miejscu ;)

Radek 666
09-11-2005, 20:55
Skoro postacie będą usuwane to wg. mnie nie opłaca się grać narazie , ale jednak można pograć , ponieważ będzie można się przywyczaić oraz później poexpić w najlepszym miejscu ;)
Eeee, nie czytałeś chyba newsa. Postacie były tylko RAZ usunięte. Bo zmienili z wersji Alfa na wersje Beta. ^^
Gdyby mieli usuwać co np. około 3 miesięcy, mało osób by w to grało.

Aeglos Tribunal
09-11-2005, 22:02
Eeee, nie czytałeś chyba newsa. Postacie były tylko RAZ usunięte. Bo zmienili z wersji Alfa na wersje Beta. ^^
Gdyby mieli usuwać co np. około 3 miesięcy, mało osób by w to grało.

Aha więc dzięki za wytłumaczenie ;) teraz będe wiedział. Jeśli dużo ludzi z forum będzie grało to można zrobić Guild'ie co Wy na to ? ;P

kierki11
10-11-2005, 07:12
"Cannot connect due to server traffic"

Czyli że co, że moja wina czy jak? No niby server normalnie jest, tylko przy naciśnięciu "Connect" jest ten błąd włąśnie...

O so hozi?

Mi to samo wyskakuje,radek 666 o co biega?
Napiszcie czy wy mozecie w to grac,jezeli tak to jak to zrobiliscie(krok po kroku).Pozatym jest tylko jeden serv-Xian i ciagle ma status Overbuded.
Jak zrobic tam postac???
Jakie sa tam servery oprocz xiana?
POZDRO!

Aeglos Tribunal
10-11-2005, 08:12
Mi to samo wyskakuje,radek 666 o co biega?
Napiszcie czy wy mozecie w to grac,jezeli tak to jak to zrobiliscie(krok po kroku).Pozatym jest tylko jeden serv-Xian i ciagle ma status Overbuded.
Jak zrobic tam postac???
Jakie sa tam servery oprocz xiana?
POZDRO!

Postać się zakłada jak już się podłączysz do Servera ;>. A dostać się raczej nikt nie może bo pewnie jest przeciążony ;> albo coś poprawiają ;P

Radek 666
10-11-2005, 13:40
A chodzi o to, że nie można połączyć się serwerem, bo jest na nim za dużo ruch (za dużo osób).

kierki11
10-11-2005, 14:44
A chodzi o to, że nie można połączyć się serwerem, bo jest na nim za dużo ruch (za dużo osób).
Thx.Przed szkola dzis zrobilem 3 kroki i musialem wylanczac,mam nadzieje ze szybko powstana nowe servy :p
POZDRO!

Ema Toma
10-11-2005, 16:21
Nowe servy beda w nowym tygodniu :-P Ja tam sie dostaje zawsze po 5~min probowania. W tej chwili mam 16 lev ^^ A te lagi juz powoli wqrwiaja :-P

P0PI
10-11-2005, 17:57
Nowe servy beda w nowym tygodniu :-P Ja tam sie dostaje zawsze po 5~min probowania. W tej chwili mam 16 lev ^^ A te lagi juz powoli wqrwiaja :-P

nom lagi denerwuja serw bedzie w tym tygodniu na 99%( glowy sobie nie utne) to beda mniejsze lagi niech nooby i huntezy ida na 2gi serw :D
a tradezy i zlodzieje na 1 :D
juz 18 lvl mam wiec KARAWANY UWAZAC NA KRZAKI :D
ofc jak bede mial 20 lvl hyhy

Aeglos Tribunal
10-11-2005, 18:54
nom lagi denerwuja serw bedzie w tym tygodniu na 99%( glowy sobie nie utne) to beda mniejsze lagi niech nooby i huntezy ida na 2gi serw :D
a tradezy i zlodzieje na 1 :D
juz 18 lvl mam wiec KARAWANY UWAZAC NA KRZAKI :D
ofc jak bede mial 20 lvl hyhy

POPI robisz Thiefa ta ? :> to ja też zrobię ale Fire Mage ;> zobaczę jak się będzie grać;D lecę próbować się zalogować ;)

Skenone
10-11-2005, 21:07
Ok... Sciagam gre--)instaluje --)wyskakuje okno startowe--) wciskam start --)
jakas mini pokazowka --) wybieram serv --) wpisuje pasy i id --) cannot connect due to server trafic( tak z 3 razy) --) okienko wyskakuje (disconected to the server --) teraz juz nic nie da sie kliknac prucz confirm --) wsiskam confirm i mnie wywala z gry. I tak za kazdym razem a juz z 30 minut sie dobijam.
:confused: To jest tylko wtedy jak jest przeciazenie? :confused:

P0PI
11-11-2005, 00:43
POPI robisz Thiefa ta ? :> to ja też zrobię ale Fire Mage ;> zobaczę jak się będzie grać;D lecę próbować się zalogować ;)

hehe nom robie juz mam 19 lvl i 30% ale serw padl cos i grac niemoge ( 1:40)
ale jak robisz thiefa to nierob w ogien!!!!!

blysakwice najlepsze poniewaz masz szybszie beganie a ja jescze dalem w lod na ten skill na 12 lvl gdzie zamrazm ziomki w 100% szansie :D ogulnie jazda jest :) i w luki ofc :D

3m sie

Racon
11-11-2005, 07:40
POPI ja gral;em do 3 rano i zrobilem 10 lvl od wczoraj do dzis (wczoraj kuzyn mi RAM pozyczyl)
P.S Widzialem cie w miescie ale juz sie wylogowales :(

Aeglos Tribunal
11-11-2005, 08:38
ehh Kurde ja nie mogę się podłączyć =\\\\ eh to ja nie robię maga bo mi się nie chce z łuków korzystać :PPPPP zrobię woja ;P a teraz reinstaluję SR może to coś pomoże ;>

Edit:

Jakieś 2 min temu padł server i stronka ciekawe co się dzieje bo udało mi się lognąć , a teraz lipa =\ ale zrobiłem 2 LVLe ;P

Ojczul1
11-11-2005, 09:33
Up
Qrwa a ja dopiero sciągnałem i chcialem pograc:(

Radek 666
11-11-2005, 09:35
Dobra, ja zacząłem wczoraj grać po resecie (dopiero) bo musiałem ściągać od nowa bo mi się pliki uszkodziły i ani gra nie chciała działać ani z instalki się nie chciało zainstalować od nowa. Ale wczoraj zrobiłem postać. Ma nick MadakupaPL, narazie ma 9 lvl (sux :P), wali ze spearów i błyskawic. Będzie thiefem. Hehehe, niech się wszyscy traderzy strzegą bo niedługo nadejdzie fala thiefów. Moc jest z nami :).

Ema Toma
11-11-2005, 10:00
No cos serv padl :S Ale jak bedzie to juz jazda bo brakuje tylko 20% do thiefa ^^ Mam nadzieje, ze sie troche pospiesza..

Aeglos Tribunal
11-11-2005, 11:38
Dalej nie ma serva ciekawe co oni robią , a może net im siadł ? albo coś? bo powinni podać przyczynę ale nawet stronka nieiada oby się kolesiowi komp nie spalił bo to szok będzie !!!!!! ja chcem pograć już ;D

Radek 666
11-11-2005, 11:52
Dalej nie ma serva ciekawe co oni robią , a może net im siadł ? albo coś? bo powinni podać przyczynę ale nawet stronka nieiada oby się kolesiowi komp nie spalił bo to szok będzie !!!!!! ja chcem pograć już ;D
A może nowy serwer dodają? :)

Racon
11-11-2005, 11:55
Poprawiaja cos z gildia ...

Aeglos Tribunal
11-11-2005, 12:02
A może nowy serwer dodają? :)

nie wiem nie wiem , ale stronka już działa , a client dalej nie =\ wyskakuje mi jakiś bład :SSS

Ojczul1
11-11-2005, 12:04
Sryy za double post do kasacji.

Ojczul1
11-11-2005, 12:05
W grze nick Ojczul zostane magiem lighting dacie cos za free na start
jak serv bedzie działać?

Aeglos Tribunal
11-11-2005, 12:07
ehhh już nawet stronka nie działa =\\\\\\\ niech już włączą bo chcem pograć! >.<

Apticer's
11-11-2005, 12:20
Hmm, a ja się próbuje lognąć od 4 dni i zawsze do tej pory że za duży ruch na servie a teraz że server nie działa... No ja podziękuje z taką grę co nawet się lognąć nie moge X( X(

Racon
11-11-2005, 12:39
Gra dziala.Tylko servera niema Xd

P0PI
11-11-2005, 12:43
Hmm, a ja się próbuje lognąć od 4 dni i zawsze do tej pory że za duży ruch na servie a teraz że server nie działa... No ja podziękuje z taką grę co nawet się lognąć nie moge X( X(
trzeba byc wytrywalym :P ja sie loguje nawet ponad 30 minut ale jak sie upre to dziala

Wlazic dziala juz!!!!

Apticer's
11-11-2005, 13:09
Aha, jak miło. Pograłem 20 minut, zrobiłem 3 lvl, poszłem pozwiedzać miasto iii... się trapłem. Tj. wlazłem w niewidzialną ściane i się ruszyć nie moge. BTW. tak samo trapnęło się tam z 5 osób. X( X( X( X(

Thimburd
11-11-2005, 13:24
Grałem w tą grę wcześniej. Jest to gra "na miesiąc". Coś w stylu R.O.S.E. czy Lineage. We wszystkie gry na tym samym engine graficznym grałem stosunkowo krótko. Poprostu po pewnym czasie, robi się to monotonne i nudne. Najpierw zachwyt, potem dobra zabawa, potem zmęczenie i koniec. Oczywiście innym osobom może się gra podobać, ale ja niestety nie trawie tych gier...

Ojczul1
11-11-2005, 16:06
Czy wy też macie takie problemy z wesjciem i ciagle disconected przy logowaniu?

Fivapo
11-11-2005, 17:22
yhy mam to samo .Ztego co sie dowiedzalem czynne bedzie za 3-4 dni chyba niejestem pewien?Majom dodac nowe servery .Jeslisie myle prosze mnie poprawidz

Aeglos Tribunal
11-11-2005, 21:17
yhy mam to samo .Ztego co sie dowiedzalem czynne bedzie za 3-4 dni chyba niejestem pewien?Majom dodac nowe servery .Jeslisie myle prosze mnie poprawidz

Server działa , ale ciężko jest się wbić ;PPPP btw. mam 8 LVL gdzie teraz expić szybko ? ;D krozystam z Long Blade'ów i Lighting ;) , a staty dodaję w str. (tzn. to , gdzie dodaje się HP) :P

P0PI
11-11-2005, 22:31
Server działa , ale ciężko jest się wbić ;PPPP btw. mam 8 LVL gdzie teraz expić szybko ? ;D krozystam z Long Blade'ów i Lighting ;) , a staty dodaję w str. (tzn. to , gdzie dodaje się HP) :P

hmm no to tak jezeli niechcesz isc z questami to radzil bym tak do 13 lvl-a na water ghost od 12-13 do 16 lvl-a na stone ghost najlepiej isc pos chodach na max do gory a od 16 do 19 w strond hold na bandit archer najelpiej na srodkowe wiezy po bokach mass archerow nienadazasz zabijac :)

potem tygryski albo to co chcesz ( przynbajmniej ja tak expilem )

Ojczul1
11-11-2005, 22:47
Czy jak prubujecie sie zalogowac to co chwile macie disconected to the server? u wyalcza wam gre?
Przy prubie logowania

Apticer's
12-11-2005, 06:46
Tak, a mógłby mi ktoś pomóc? Trapnąłem się i nie wiem jak wyleść więc tą postać już *******e. Ale jak broń najbardziej się opłaca dla kogoś kto ma zamiar zalić z bliska? Sword (+inwestycja w tarcze później), blade czy to takie długo na podobieństwo włuczni ^^?

Baron Kaldrick
12-11-2005, 07:38
To zależy, czy preferujesz olbrzymie dmg, czy szybki atak i w razie czego ucieczkę, osłaniając się tarczą.
Jeśli to pierwsze, to możesz zrobić tak jak ja. Big swords (glavie) + fire. Na 11 lvlu walę dmg po ~240 critem.

Fivapo
12-11-2005, 07:44
Ludzie jak wy sie logujecie musicie miec niezle szczescie ja jak prubuje to mi pisze discconect i wylancz grE to jest PA .Ale coz poczekam az bedzie wiencej serverow(o ile bedzie wiencej) a tez mi sie wiezyc niechce ze codziennie jest przecionzony server .Z tego by wynikalo ze ludzie grajom 24/h.
A to chyba jest niemozliwe(chyba ) ze jedni sa maniacy i grajom duzo:P

Moze dajom wiencej serverow w ktrotce;]

Racon
12-11-2005, 08:15
Ludzie jak wy sie logujecie musicie miec niezle szczescie ja jak prubuje to mi pisze discconect i wylancz grE to jest PA .Ale coz poczekam az bedzie wiencej serverow(o ile bedzie wiencej) a tez mi sie wiezyc niechce ze codziennie jest przecionzony server .Z tego by wynikalo ze ludzie grajom 24/h.
A to chyba jest niemozliwe(chyba ) ze jedni sa maniacy i grajom duzo:P

Moze dajom wiencej serverow w ktrotce;]
Możliwe ...
Uciekaja z lekcij zeby zagrac.

Apticer's
12-11-2005, 08:22
HyHy, zbiłem się, zrobiłem nowego 'swordmana' i nabiłem w ~2 godziny 5 lvl ;]
Tylko mam dziwny problem... Niektórzy ludzie mają koniki... tylko ja tym koniką nie widze tylnich nóg! To wygląda tragicznie :p

Badzo
12-11-2005, 09:30
Witam...

Chciałbym się zapytać, czy problem typu

Cannot connect due to server traffic

to moja wina? Czy to znaczy że za dużo ludzi jest?

Ojczul1
12-11-2005, 09:32
Up
Tak za duzo ludu cos jak w tibi przed wprowadzeniem kolejki.
Btw po jakim czasie udaje wam sie przecietnie wejsc do gry?
I w jakich godzinach najlepij prubowac

P0PI
12-11-2005, 11:42
Up
Tak za duzo ludu cos jak w tibi przed wprowadzeniem kolejki.
Btw po jakim czasie udaje wam sie przecietnie wejsc do gry?
I w jakich godzinach najlepij prubowac

dobre pytanie ale niepotrafie odpowiedziec najlepiej kiedy serw pada wlacza i sie logujesz a 1 razem :D

ide sie logowac :P

szkoda ze pacc tu niema :D

Wilux
12-11-2005, 11:52
A w jakich godzinach najlepiej sie lognąc?

Ojczul1
12-11-2005, 12:26
Tez tak mam muwisz prubowac do skutku ja jeszcze ani raz nie wbilem.

Apticer's
12-11-2005, 13:03
Nikt nic nie potrafi poradzić na moje koniki bez tylnich nóg? :(

Wilux
12-11-2005, 13:05
Up: Co????

Aeglos Tribunal
12-11-2005, 13:13
Nikt nic nie potrafi poradzić na moje koniki bez tylnich nóg? :(

No chyba nie ;) sprobuj dać detale na najniższy LVL :>>>> lecę na miasto ;P w nocy pogiercuję ;D ;)

Skenone
12-11-2005, 13:16
wku***a mnie ta gra, 3 dni probuje wejsc i bez skutku. Gdyby jeszcze nie pokazywalo mi sie co 2 próby okno disconnected to the server to bylo by lepiej.
A tak to K**wa nic nie zrobie.

Ojczul1
12-11-2005, 13:36
Up: mam to samo wkuriwa mnie to jak *** jak wam sie udaje wbic do tej gry ludzie??????????????

Wilux
12-11-2005, 15:04
A JA SIE WBILEM !!!jedno pytanie jak tam sie korzysta z magi mam 5 lew HALP

Ojczul1
12-11-2005, 15:06
Up:
GRATULACJE szkoda ze ja nie mam tyle szczescia:(
****A JUZ OD GODZINY PRUBUJE I ZA ***A NIE MOGE WBIC CO ZA PO*******ONA GRA

kierki11
12-11-2005, 15:47
Nie jestescie jedyni,jak dotad dopiero zrobilem 3lvl...
Zenada...
Wchodze i wy***alo mnie ;/
Trzeba czekac i byc cierpliwym,powinni wprowadzic kolejki i nowe swiaty...
POZDRO!

Apticer's
12-11-2005, 18:44
Nie wiem czy to dozwolone (chyba nie :p) ale jest pewne macro które umożliwia szybkie i wilokrotne logowanie się :) Ja oczywiście nie powiem wam że musicie wejść na to forum co jest podane na pierwszej stronie (zaraz pod linkiem do oficjalnej stronki) a potem początkujący czy coś takiego :)

Ojczul1
12-11-2005, 19:40
Nie wiem czy to dozwolone (chyba nie :p) ale jest pewne macro które umożliwia szybkie i wilokrotne logowanie się :) Ja oczywiście nie powiem wam że musicie wejść na to forum co jest podane na pierwszej stronie (zaraz pod linkiem do oficjalnej stronki) a potem początkujący czy coś takiego :)
Jak to prawda to masz u mnie duże piwo B) .

Ojczul1
12-11-2005, 19:40
Sryy za double post ale takto jest jak ots chodzi wszystko chodzi powoli jak cholera.

Racon
12-11-2005, 19:51
Juz jedna osoba zostala zhakowana ... cos czuje ze zaniedlugo pojawi sie post "zhakierowali mnie!!!!CZemu? Ni dawalem nikomu passow!!!"

Apticer's
12-11-2005, 19:53
No cóż, widze ze sporo osób ma problem z zalogowaniem więc opisze to macro :)
Tekst pochodzi z forum http://silkroad.blo.pl/ a napisał go Bugaj:
Jest to cos w rodzaju bota ktory za nas odpala gre wpisuje log i pas itp...

To tak potrzebujemy programu Ac Tool jest on w pelni darmowy wpiszcie tą nazwę w gogle i wam znajdzie

LINK DO AC TOOL : KliK (http://207.58.143.100/files/actoolinstall_530*****)
Wymagana rozdzielczośc w winie i w grze : 1024x768

Robienie auto odpalenia z pulpitu:
http://img410.imageshack.us/img410/9958/screenshot0311xd.th.png

Po takim ustawieniu gra sama odpali sie z pulpitu ( warunek nic go nie moze zasłaniać )
Najpierw liczymy sobie ile trwa odpalenie launchera i wyświetlenie przycisku start ( w sekundach będzie to liczba "a" ) następnie ile trwa odpalenie gry po kliknieciu start będzie to liczba " b "

odpalamy ac tool i wpisujemy

MousePos 110, 253
DoubleClick
Delay 4000 - liczba "a" razy 1000
SetActiveWindow Slikroad Online Launcher
MousePos 761, 527
LeftClick
Delay 10000 - liczba "b" razy 1000
SetActiveWindow SRO_Client
delay 1000
leftclick
delay 1000
doubleclick
delay 900
doubleclick
delay 900
doubleclick
leftclick
leftclick
leftclick
MousePos 589, 775
leftclick
delay 600
delay 300
MousePos 548, 433
delay 400
leftclick
delay 200
Say TU Twoj Login
MousePos 496, 464
delay 200
leftclick
delay 200
say Tu Twój Pass
MousePos 517, 425
delay 200
leftclick
delay 1000
loop 10
keys {return}
delay 2000
end
MousePos 548, 433
leftclick
delay 100
loop 10
keys {BACK}
delay 100
end
MousePos 496, 464
delay 100
loop 10
leftclick
keys {BACK}
delay 100
end
restart

Opis skryptu :

1. kliniecie ikony na pulpicie
2. klikniecie start
3. wpisanie log i pas
4. wykrywanie dc
5. kasowanie danych - w przypadku nie otrzymania dc
6. restart

To jest macro stworzone przez niego!

@Up
Ja używam macro stworzone przez niego i jak narazie to mnie nikt nie zhacował, czy twierdzisz że tam jest 'geyloger'?

Wilux
13-11-2005, 06:56
Jak tam sie uzywa czerów i gdzie kupuje !!!!!

Racon
13-11-2005, 08:52
Macro jst czyste.Ale z tamtego forum.Ale juz zapewne pojawily sie "nie czyste" macra.A to macro mi nie dziala :(

Kitka
13-11-2005, 09:53
Ej czemu na server nie moge wejść????? ;(

Ojczul1
13-11-2005, 09:55
Ja chcialem to makro wyprubowac i omało nie spadłem z krzesla bo za 1 razem wbilem ale dalej nie wiem czy makro działa.

Wilux
13-11-2005, 10:32
Ja chcialem to makro wyprubowac i omało nie spadłem z krzesla bo za 1 razem wbilem ale dalej nie wiem czy makro działa.
Ej ziomek podasz mi link do ustawionego makro????? Bo za cholere tego zrobic nie umiem plzzzzzzzz

Ojczul1
13-11-2005, 10:37
****a wszytko chdozi oprucz tego zed ciagle mi makro votwiera foplder kosz i niem moge byc na afk bo musze ten *******ony kosz zamykac!!

Apticer's
13-11-2005, 10:46
Ojczul1 ty może się uspokój, weź słownik i napisz to jeszcze raz.

BTW. Nie wiem dlaczego (znaczy się podejrzewam), ale po 3 dniach działania macro mi siadło. Chyba dlatego że bawiłem się troche je przerabiajć żeby szybsze było.
PS 1. Dla wszystkich którym nie działa, radze sprawdzic czy macie rozdzielczość na 1024x768, inaczej nie będzie działać i czy wasz komp działa wystraczająco szybko w stosunku do macro.
PS 2. Robie w programie macro maker, macro do 800x600, i dla troche wolniejszego sprzętu (jak mój)

Wilux
13-11-2005, 10:49
Podajcie te ustawione macro plz

Apticer's
13-11-2005, 10:52
Bouble post specjalnie bo chcę wam podać moją metode na to żeby się gra po paru nie skutecznych logowaniach nie wyłanczała. Otóż co próbę logowania klikamy na liste serverów i wybieramy ten jeden który jest. A oto macro, pod MacroMaker, które do tego służy.

Po wielkich trudach się udało :) tak więc zaczynamy! Ściągamy program MacroMaker z tego linka (http://www.shareup.com/MacroMaker-download-13174.html) (jeśli się ktoś boi to niech poszuka na google MacroMaker i tam są linki), instalujemy i włanczamy. Po prawej stronie klikamy import i wkładamy tam ten ściągniety plik (http://rapidshare.de/files/7565926/1.xml.html). Potem idziemy na 2 stronę i tam tez import i ściągmy ten plik (http://rapidshare.de/files/7566147/axid.html)

Powinno działać, jeśli nie to potrawie :)

Wilux
13-11-2005, 11:09
Cos nie wyszlo :( wez mi na maila wyslij [email protected]

Kitka
13-11-2005, 12:43
czemu sie wlogowac nie moge sorry ze nie uzywałam ę i ą ale mi sie nie chce :p

Apticer's
13-11-2005, 15:45
...hmm... nie wiem dlaczego nie działa, lecz nawet u mnie jak to zrobiłem to nie chce działać. Przemyślę to przez noc i się zobaczy :)

Ale się człowiek może wku***ć jak tak 20 minut próbuje się wbić na server, udaje mu się to iiiii discoonect!!!!

Ojczul1
13-11-2005, 16:47
...hmm... nie wiem dlaczego nie działa, lecz nawet u mnie jak to zrobiłem to nie chce działać. Przemyślę to przez noc i się zobaczy :)

Ale się człowiek może wku***ć jak tak 20 minut próbuje się wbić na server, udaje mu się to iiiii discoonect!!!!
LOL 20 minut to malo ja pare godzin wbijac prubuje i nic.

Apticer's
13-11-2005, 18:36
Dobrze, czasem mi tez się zdarza godzinę albo więcej wchodzić, ale czy po minutach masz disconect? Zdąrzyłem dojść do sklepu, pogadać chwile z kumplem, zabić jednego potforka iiii ***! rozłączyło mnie X( X( X(

Ema Toma
13-11-2005, 20:16
Eh... ten temat zaczynał sie dobrze, ale konczy sie zalosnie. Przestancie sie powtarzac. Ten temat niet raczej by promowac gre, a zadawac pytania. Jeżeli chcecie sie dowiedziec czegosc o grze to zajrzyjscie na http://www.silkroad.blo.pl/

Mam nadzieje, ze wkoncu przestaniecie sie powtarzac.

A teraz fakty:

•Serv powstanie w przeciągu 1-2 tygodni (www.silkroadonline.net)
•Gra powstala niedawno, przedtem byla wersja koreanska, ktora nie dawno skonczyla swoje polrocze
•Glownym celem gry jest dojscie do profesji. Zlodzieja, Handlarza lub Łowcy.
•Gra bazuje na ideii prawdziwego jedwabnego szlaku
•Gra ma dosc duze wymagania, minimalna grafika do ustawienia wynosi 800x600
•W silkroad gra dosc duzo Polakow
•Mapa jest bardzo duza
•O soilkroad nie mozna jeszcze powiedziec, ze jest rush exp game
•Skill pointsy mozna dodawac do:
Atrybutow bojowych (bron jednoreczna, bron dwureczna, luk)
Atrybutow magicznych (Lod, Energia, Ogien, Moc)
•W grze mozna znalesc ogromna ilosc questow. Wiekszac znanych polega na zabiji - przynies

Koniec :) I powtarzam nie spamujcie tu :P

P0PI
13-11-2005, 23:30
Eh... ten temat zaczynał sie dobrze, ale konczy sie zalosnie. Przestancie sie powtarzac. Ten temat niet raczej by promowac gre, a zadawac pytania. Jeżeli chcecie sie dowiedziec czegosc o grze to zajrzyjscie na http://www.silkroad.blo.pl/

Mam nadzieje, ze wkoncu przestaniecie sie powtarzac.

A teraz fakty:

•Serv powstanie w przeciągu 1-2 tygodni (www.silkroadonline.net)
•Gra powstala niedawno, przedtem byla wersja koreanska, ktora nie dawno skonczyla swoje polrocze
•Glownym celem gry jest dojscie do profesji. Zlodzieja, Handlarza lub Łowcy.
•Gra bazuje na ideii prawdziwego jedwabnego szlaku
•Gra ma dosc duze wymagania, minimalna grafika do ustawienia wynosi 800x600
•W silkroad gra dosc duzo Polakow
•Mapa jest bardzo duza
•O soilkroad nie mozna jeszcze powiedziec, ze jest rush exp game
•Skill pointsy mozna dodawac do:
Atrybutow bojowych (bron jednoreczna, bron dwureczna, luk)
Atrybutow magicznych (Lod, Energia, Ogien, Moc)
•W grze mozna znalesc ogromna ilosc questow. Wiekszac znanych polega na zabiji - przynies

Koniec :) I powtarzam nie spamujcie tu :P

hehe wysliles sie serwer mial powstac w ten weekend ale olali chyba sprawe
wymagania ma spore
mapa jest baaardzo duza ale na glownej stronie jest kilka innych map chyba kiedys rusza
exp bijesz bijesz idzesz sie naprawci i bijesz
ze skillami fajnie zrobli ( gozej z resetem)

a questy... zalamac sie mozna znajdz 100 *******ek ktore wypadaja z tego moobka zabijasz 20 mobkow i ci wypada 1 *******ek :D robisz questa 3 dni i masz polowe zlomu :D ( robilem quest to wbilem caly lvl i jescze troszke)
wiec questy sa do 4litery

a co do expa jezeli masz dobre miejsce do exp jest wypas :D najlepiej bic mobki co masz na niebieskawy kolor tzn mzoesz je bic a masz je na 2-3 strzaly
a ci nic nie robia

ewentualnie questy sa spoko idz tam zanies to i to i wracaj po nagrode :P

The end Zgon na temat questow

Lookerro
14-11-2005, 02:08
Spam nie da sie podlaczyc

Kenseji
14-11-2005, 14:21
Hello.This is Silkroad online.

We are going to have Temporary server inspection
For >>>ADDING New Server<<< from 17.00 Nov.14th fro 20minutes.

Thanks.

Dzis nowy server =]

Mam nadzieje ze chociaz bedzie mozna sie zalogowac.

Aeglos Tribunal
14-11-2005, 15:17
Hello.This is Silkroad online.

We are going to have Temporary server inspection
For >>>ADDING New Server<<< from 17.00 Nov.14th fro 20minutes.

Thanks.

Dzis nowy server =]

Mam nadzieje ze chociaz bedzie mozna sie zalogowac.

Ta masz rację do co do jednego. nowy server jest ......... ale dalej nie da się wbić -.- 2 zawalone do fulla :P

Apticer's
14-11-2005, 16:50
Ja się wbiłem na server i jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem 'liste' postaci pustą :confused: , kto będzie chciał sobie pograć na nowym serverze ten będzie musiał zaczynać od nowa X( , troszkę mi to do gustu nie przypadło ale cóż, gram na nowym, może się wybije

BTW.
Mam już pierwszy czar do ognia, ale jak mam go to cholery używać X(

Ojczul1
14-11-2005, 21:10
Ja gram na nowym zrobiłem bow+cold i jestem bardzo zadowolony mam 10lvl i uważam ze bow jest lepszy od spear szkoda tylko ze arrows trzeba kupowac.
Ps:Kto z was bedzie thiefem bo ja mam zamiar zostac i mozna by atakowac wspulnie.

Wilux
15-11-2005, 16:37
LUDZIE JAK TAM IE MAGIOM POSLUGUJE MAM 5 LEW SKILE LODU I OGNIA SWIATLA po 5 i co?? DUPA przez duze "D"

Racon
15-11-2005, 19:08
@up No to porobiles ... ( ja tez zrobalem , juz czekam na nowy serv)

Fivapo
15-11-2005, 20:17
Ludzie wkoncu mozna sie podlonczyc ;].Smigam od 3 dni mam 10 lvl ;p.Ale potrzeuje pomocy w 1 quescie ,bo dostalem jakis pierscionek i nieiwem co znim zrobic .Jak by ktos wiedzal pls odpisz>

Aha kupie jakis dobry sprzet na 10 lvl muj nik w grze "Suk"
i jaksie psize na private :P

Z gory THX

Radek 666
16-11-2005, 21:04
Ludzie wkoncu mozna sie podlonczyc ;].Smigam od 3 dni mam 10 lvl ;p.Ale potrzeuje pomocy w 1 quescie ,bo dostalem jakis pierscionek i nieiwem co znim zrobic .Jak by ktos wiedzal pls odpisz>

Aha kupie jakis dobry sprzet na 10 lvl muj nik w grze "Suk"
i jaksie psize na private :P

Z gory THX
Masz przejść z tym pierścionkiem dookoła takiego słupa na środku miasta (tego co wokół niego są wszyscy sprzedawcy) i wrócić do tej co ci go dała.

Fivapo
16-11-2005, 22:10
Thx radek 666 ale wystarczylo zalozyc pierscionek i przyjsc doniej i juz bylo goot:P

Ale thx za odpowiedz ;]

Pozdro for all z Rubery

Ema Toma
17-11-2005, 13:34
Polskie forum Silkroadu (rozrastające sie) :)
http://www.silkroad.blo.pl/

Radek 666
17-11-2005, 20:33
Polskie forum Silkroadu (rozrastające sie) :)
http://www.silkroad.blo.pl/
Ja się na nim już parę dni temu zarejestrowałem. Nick, jak zwykle Radek666. :D

kierki11
18-11-2005, 09:29
Jak sie traduje??
Bo jak ja rozstawiam swoj stragan to mam ciagle modifying (czy jakos tak)
Pozatym co to znaczy immortal 4times albo Steady 2 times??
POZDRO!

Ema Toma
18-11-2005, 09:53
@Up: Musisz nacisnac open stall aby sprzedawac, ale wiesz, ktos musi to kupic wiec musisz czekac :)

Skenone
19-11-2005, 12:13
Jak kupic albo uzywac czarow, bo po cos musi byc mana...

down: wielkie dzieki :)

Wilux
19-11-2005, 14:09
zrób 5 lew i nacisnij S tam masz skile. Zeby urzywac magi musisz miec 5 lewel magiczny jak to osiogniesz wez ADD czar zeby go uzywac kliknij na niego prawym klikiem myszki czar trwa 5 sec okolo i podwyrzsza atak. Jak sie cos nie uda to napisz

Apticer's
23-11-2005, 09:19
Wbiłem sobie przed chwilą 10 lvl i nie wiem na czym mam expić. Jestem sword+shield+fire, i jakoś mi nie idzie expienie. Na co kolwiek bym nie poszedł do mnie strasznie mocno bije (waste potionów) albo mało expa daje, więc jakiego potworka polecacie być? :(

Ojczul1
23-11-2005, 18:09
Idz do Tomb's btw jaki swiat jak aege to ci pomoge wiecej jak xian to mniej bo na aege mam 17lvl bow+ice a na xian 10lvl spear+light mam tez blade+shield na aege lvl nie pamietam:P

Dragon Vegeta
26-11-2005, 10:31
Od niedawna forum www.silkroad.blo.pl przestało chodzić , więc postanowiłem żałożyć nowe ! :)

www.silkroadonline.forumer.pl - Rejestrójcie się i piszcie posty !

Badzo
28-11-2005, 15:25
do usunięcia

Rumcajs :P
29-11-2005, 13:04
jestem całkiem zielony o tej grze więc pare pytań czy jest darmowa??[jeśli tak to good :) a jeśli nie to jaka forma płatnicza :( ] czy są jakieś stabilne servery bo z tego co czytałem tutaj to chyba nie

Apticer's
29-11-2005, 13:09
Gra jest darmowa i (według zapewniej autorów) zawsze będzie. A co do stabilności serverów to jest dobrze, żadko jakieś kicki tylko tłok jak chlera X(

Ojczul1
29-11-2005, 13:20
Poszukuje jakiejs gildi na aege 17lvl bow+ice.

Apticer's
29-11-2005, 18:04
Poszukuje pomocy (najlepiej party) na aege, lvl 11, najlepiej dziś, od 20 do... do której masz czas :)

dym3k
29-11-2005, 21:12
Jak wiadomo forum silkroad.blo.pl jest nieczynne. Wie ktos, czy zalozyciele tamtego forum zrobili nowe? Jak tak to pod jakim adresem?

Apticer's
30-11-2005, 06:14
Jak wiadomo forum silkroad.blo.pl jest nieczynne. Wie ktos, czy zalozyciele tamtego forum zrobili nowe? Jak tak to pod jakim adresem?

Nie wiem czy oni założyli nowe ale powstały takie 2 nowe. Jedno (to które zobaczycie (chyba) na sstronie 13 jest moim zdaniem większe.

30-11-2005, 15:36
sciągnołem klienta silkroadonlinevglobaloffical czy oprocz tego cos jescze trzeba sciagnac??
PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ

z góry thx

Badzo
30-11-2005, 15:53
Nie wiem czy oni założyli nowe ale powstały takie 2 nowe. Jedno (to które zobaczycie (chyba) na sstronie 13 jest moim zdaniem większe.

Forum założone przez innego usera, jest bardzo niestabilne... Często nie działa itp.(Nie żeby to była jakaś pseudo-reklama, ale mówie, jakie są realia...)
Mozna takze rozmawiac na moim. Jest małe, nikt oprócz mnie nie jest zerejestrowany, ale możemy to forum 'rozniecić'

skonline.prv.pl

edit
@Up
Nie.. Samo się 'dociągnie'

30-11-2005, 16:02
qrde bo ja sciągnołem klienta {samego mam jeden plik} i jak go włanczam to mi wyskakuje "message string error" czy ktoś może mi pomóc??

Avager
30-11-2005, 16:22
ściągnij jeszcze raz i wtedy odpisz.

Badzo
30-11-2005, 16:39
qrde bo ja sciągnołem klienta {samego mam jeden plik} i jak go włanczam to mi wyskakuje "message string error" czy ktoś może mi pomóc??
TO co mówi Avager, tylko ściągnij Flashgetem, bo przez przegladarke sie hvjowo sciaga

30-11-2005, 22:38
thx juz wszystko ok
:)

Raiderek
01-12-2005, 13:50
Najakim serverze gra większość was?
Bo za jakieś 4H ściągnie mi się gierka.
Więc na jakim servie grać? gdzie wy gracie? jaki polecacie?

Badzo
01-12-2005, 14:38
Najakim serverze gra większość was?
Bo za jakieś 4H ściągnie mi się gierka.
Więc na jakim servie grać? gdzie wy gracie? jaki polecacie?

Wiekszosc z forum gra na Xian...
Polecać tu nie ma czego, bo oba servery sa takie same ;)

Apticer's
01-12-2005, 19:27
I obydwa są (już) tak samo przepełnione... :( Jest tak jak w tibii przed wprowadzeniem kolejek i jak było z 25-30 serverów. Wtedy to wszyscy albo mieli pacc albo jechali na macro żeby się dostać.

Ojczul1
02-12-2005, 15:47
Moze załozymy gildie na Xian tylko dla ludzi z forum co wy na to?

Badzo
02-12-2005, 16:29
Moze załozymy gildie na Xian tylko dla ludzi z forum co wy na to?

Dobra, a masz kase?

Maethi
02-12-2005, 16:31
Ja nie gram na Xianie. Niestety mój server jest zapełniony i dupa :/. Dlatego mam postać na Xianie na 2 lvl. :D

Ojczul1
02-12-2005, 19:10
Dobra, a masz kase?
A ile potrzeba?
Pozatym mozna sie zlozyć.

Raiderek
03-12-2005, 00:04
Ja nie gram na Xian
proponuje na tym drugim ^^

Avager
03-12-2005, 19:01
pytanko, kto gra na Troy :D ?

JA gram, mam lvl 12 (blah, cały dzień expienia na tym złomie, non-stop lagi a śmierć = 15 minut przerwy...bo zanim się wszystko wgra...te miasto.. i wogule to heh)

Lvl 12 Spearman Lighting ;*

nick: Avager

dollar
03-12-2005, 20:38
Siema ludzie. Czy ktos moze mi powiedziec czy z tym kompem bede mial duzo lagguw?

pentium 4 1.9GHz
256mb ram
Ge-Force fx 5500
szybkosc internetu 2.2mb

Z gury dziekuje 8o

Avager
03-12-2005, 20:40
no........

Maethi
03-12-2005, 20:43
Avager : zagadaj do mnie , Mae. Częściej jestem na innych , ale na Troi mam postac :D

Raiderek
03-12-2005, 20:46
Czyżby tworzyła się Eqipa na Troy'u ?
Jak coś to Msg... zaczne tam grać xD

Ps.
Co to za dwa światełka co ludzie mają na głowach??
<noob> plx

Avager
04-12-2005, 00:09
up:

Też nie wiem, i bardzo bym się cieszył jak by ktoś odpowiedział :P.

kierki11
04-12-2005, 08:12
Jakby sie tworzyla ekipa na troy to moge dolaczyc do niej, poki co narazie gram na Xian wiec mozna tam do mnie zagadac(Sot badz Sottero).
POZDRO!

Maethi
04-12-2005, 09:35
Może zróbmy taką listę , piszcie kto gdzie gra, ja podsumuje i będziecie wiedzieć z kim się kontaktować:

Xian :
-
Aege :
-Mae666

Troy :
-Mae

04-12-2005, 17:13
xian:
-Omerinoo {15lvl}
na reszcie nie gram

Avager
04-12-2005, 17:56
Troy:
Avager lvl 16

pabloxxl
04-12-2005, 20:54
Też zacząłem grać na Troy, narazie mam 8lvl, nick Pabloxxl

Ojczul1
05-12-2005, 09:23
Xian
Ojczul
Thief
21lvl
Spear+lighting
Garment set
Szukam party do napaduw na karawany

Grey field
05-12-2005, 12:20
:p Już w tę grę pykam dość długo jakby co to pytajcie ^.- też zacząłem grać na Troy i mam 15 lvl pure light/spear (ScaryFace) te światełka to domyślam się że chodzi o część zbroi "garment" są to talizmany które umieszcza się jako naramienniki (biały kolor - 6< lvl || żołty- <10 lvl || czerwony-17> lvl || fioletowy 27> lvl) jak cecie coś wiedzieć to walcie

Raiderek
05-12-2005, 14:31
O.o
Fajnie wiedzieć, Bo sam kiedyś taki miałem ale nie latam w ubraniach :P

Ja jestem noobek i zaczynam grać na Troy'u narazie 8lvl (1 dzień grania)\
Raider_PL :D
(czy jakoś tak, jak coś to zedytuje)

Avager
05-12-2005, 14:50
lvl 17 (30% do 18)... sie wkurzyłem bo padłem na giantcie...a jak sie pada w tych godzinach to ma się gwarancje że trzeba zrobić reset gry... (kompa). Przynajmniej na moim kompie... jak się pojawisz po śmierci w mieście to lagi masz nie miłosierne (a zwykle nie ma takowych !)

Grey field
05-12-2005, 15:15
Nie wiem czy praktykujecie ale ja zawsze jak glebne/złapie laga itp. kółeczkiem myszy robie zblizenie maxymalne i kamere ustawiam tak że patrzę w ziemię a później w miare wczytywania textur itp. odsuwam kamerę a tak wogóle jak ci laguje przeraźliwie to zrób maxymalne zbliżenie i chodź po "mapie" byleby wyjść z miasta :p

Avager
05-12-2005, 15:42
właśnie oto chodzi że za miastem też !!! A powinno tam PŁYNNIE chodzić ! ...

Raiderek
05-12-2005, 17:19
Wy naprwadę macie takie problemy? xD
Ja na moim gracie : 1,7+ GeForce mx 440 512 ramu chodzi płynie na najwyższych detalach!! Tyko mam pare innch problemów oto i onne:
- Konie widać tylko w połowie
- nie widać niektórych twarz
- i kawałków skóry (zbroje widać w 100%)
Jakies pomysłyjak na to zaradzić ?

Oto następne pytania:
- Czy Bowmen jest dobry?
- JAka magia dla Bowmana (ja poszedłem w Cold, czy to dobże?)
- Czy zainwestować troche w Force?
- i najważniejsze, jaki rodzaj zbroji najlepszy dla Bowmana!!

Thx za odpowiedzi
Cya you in Troy

Avager
05-12-2005, 17:33
Wy naprwadę macie takie problemy? xD
Ja na moim gracie : 1,7+ GeForce mx 440 512 ramu chodzi płynie na najwyższych detalach!! Tyko mam pare innch problemów oto i onne:
- Konie widać tylko w połowie
- nie widać niektórych twarz
- i kawałków skóry (zbroje widać w 100%)
Jakies pomysłyjak na to zaradzić ?

Oto następne pytania:
- Czy Bowmen jest dobry?
- JAka magia dla Bowmana (ja poszedłem w Cold, czy to dobże?)
- Czy zainwestować troche w Force?
- i najważniejsze, jaki rodzaj zbroji najlepszy dla Bowmana!!

Thx za odpowiedzi
Cya you in Troy

Uffffffff, już myślałem że u mnie takie konie są tylko :D i postacie ;P ...aha, wielbłądów, osiołków itp... nie widać WOGULE :(

Bowman - taaa ;)
Ice + ** (nie wiem jaka może być druga dobra)
Force sux wg. mnie
to zależy :
armor - najlepszy vs. physical dmg
protector - zbalansowany
garament (ubranka) - anti magic

Tak wg. mnie z tymi pancerzami ;P .

Resthin
05-12-2005, 17:40
Co mysliscie o polskiej gildi thiefow ? Bo jak narazie widzialem ze zadna takowa nie powstala. Oczywiscie od lv 20 . Ktos chetny

Btw moja postac :
SilentDeath_
Blade + Fire
14

Avager
05-12-2005, 17:42
ja bym raczej chciał dojść do Hunterów...chociaż... thief to poządna profesja :D

aha, jak Cie gracz zabije to.... em... traci się exp ?

lvl PRAWIE 18
Spear + Lighting + Fire (lighting dla speeda i parry a fire dla dmg ;P ).

Iron
05-12-2005, 18:17
Ciekawa gierka,ale jeszcze niemiałem okazji w nią zagrac.Mam nadzieje ze znajde motywacje i będe grał.http://skonline.prv.pl/ a to małe forum które zaczyna się rozwijac,niemusze pisac o czym jest jak chcecie to zajrzyjcie.

Resthin
05-12-2005, 18:54
Jesli chodzi o Pk i atakowanie Traderow / Hunterow, jezeli zabija to sie traci expa, a jak zauwazyles ostatnio weszly na rynek modne opaski ( w cholere kolorow ) i kazdy walczy z nie swojim kolorem. Glownie sluzy to do testowania pvp bo watpie ze ktos bierze to na powaznie. Chociaz jak by zorganizowali wielka wojne i kazda armia miala by po 30 + ludzi to by bylo piekne widowisko. Btw : Dowiedzialem sie ze Thief , ktory zabije duzo Hunterow dostaje jakies odznaczenia i jest scigany listem gonczym ;]

Raiderek
05-12-2005, 19:02
NIeźle rozbudowana gierka,
Chyba zaczne w nią częściej grać, narazie tylko 10lvl Bownam+Cold
Tylko troche potrwa aż nabije 20lvl (Noob plx)

Ps. Avenger jaki masz nick? :>
Jak cos msg do Raider_PL

Avager
05-12-2005, 19:26
up:

A-V-A-G-E-R

a nick to: Avager

lvl 18 ...wkońcu nowa broń z dużym dmg ;P, niby ;P (75-95) ;],
nowe kolczyki ;P
i nowy armorek (musze wracać kupić, bo na armorku na klacie zostało 2 wytrzymałości ;P (miga mi na czerwono że naprawić trzeba, a ja na hamca z takim migającym nabiłem 10% lvl'a :D (ponad 10 k, ~18k expa ;P ).

No to ja chyba na thiefa pójde...gdyż duuuużo osób biega jak trader :D (jak wiadomo... kaska kaska ;P ). Ale zawsze można być tym i tym ;P .

Będę musiał więcej info o tym poczytać, z tym pvp i traceniem expa...bo jak się traci to troche kijowo ;/,...

Grey field
05-12-2005, 19:31
Odpowiem z chęcią na pare pytań :p

1.Jeśli macie problemy z grafą (nie widać twarzy itp.) to rada jest bardzo prosta... ściągnijcie i zainstalujcie najnowsze sterowniki do waszych kart graficznych i głownych

2. Tak, Bowmen jest bardzo dobrą postacią najszybciej expi w połączeniu z coldem co daje znośny DMG i jakże ważne spowolnienie prawde mówiąc nienawidze łuczników stanie taki 50m od ciebie i szyje spowalniając irytujące!!
( kombinacja z coldem jest najlepsza i najpopularniejsza z tego powodu choć to zależy od gustu ;) )

3. Inne drogi łucznika są ciekawe taki łucznik z Lightningiem wymiata na PvP z expieniem już gorzej ale dmg jest bardzo przyjemny (+ szybsze bieganie ,+ zwiększony atak magiczny,+dobre czary na odległość,- gorzej się expi,)

4. Łucznik z Fire (Dmg bardzo dobry , dobry czar ochronny na 23 lvlu , dobre PvP - całkowicie niepotrzebne czary do tarczy i zw. ataku fizycznego,-mało urozmaicony)

5. IMHO force jest przydatny ale w ograniczonym stopniu normalna postać powinna mieć chociaż ten pierwszy czar uzdrawiający (to tylko moja opinia) aby optymalnie expić bądź uzdrowić się szybko po duelu...

6. Kwestia zbroi dla łucznika jest sporna, ponieważ to w głównej mierze zależy od gustu wymienie tylko pewne zalety tych setów

Armor- Zbroja do przyjmowania ciosów fizycznych -mała obrona magiczna , ale duża obrona fizyczna warto nadmienić, że WOGÓLE nie zwiększa prędkości poruszania się ani nie redukuje kosztu czarów.

Protector- Zbroja zbalansowana pod względem fizycznym i magicznym dobra zarówno na ataki fizyczne i magiczne ; zwieksza prędkość poruszania się o 10% oraz koszt czarów o 10%

Garment- Zbroja Magów wspaniała obrona magiczna marna obrona fizyczna zwiększa prędkość poruszania się o 20% oraz redukuje koszt czarów o 20%

Moim faworytem jest garment ale ja zwracam uwagę na wygląd więc chodze w protectorze

Uff napisałem sie przez was marnuje czas a mogłem nabić kilkadziesiąt % no nic jak chcecie coś jeszcze wiedzieć to piszcie ;)

Grey field
05-12-2005, 19:32
Napisałem niezłe wypracowanie na ten temat ale strona wygasła i zemdliło mnie jak zobaczyłem że się skasowało... :o tera ide expić bo szkoda mi czasu później wam napisze

Avager
05-12-2005, 19:34
PvP, PvP i jeszcze raz PvP :D , jak z tym exp'em ... itp ... wogóle opisz wszystko co możesz ;) .

Napisałeś, na poprzedniej stronie jest, double post ;P .

Grey field
05-12-2005, 20:44
No dobra tylko powiedz co chcesz wiedzieć na temat PvP i expa bo są to dość szerokie tematy ;) prawdopodobnie odpowiem jutro bo trzeba wstać o 6 rano :zimno:

Napisze coś na temat PvP dla lvli od 10 lvla (nie wiem czy to ma sens ale czeba było napisać dokładniej o co biega :p) otóż bardzo popularną zabawą jest walka na scarfy (idziemy do NPC od "grocery" i kupujemy wybrany kolor za 500 golda) idziemy przed frontową bramę miasta (najwięcej osób dueluje się przed Janganem) i zaczynamy siekę, niestety ludzie ZWYKLE nie przestrzegają zasad fair play więc atakują cię jak masz 1/2 life bądź we 2 lub nawet 3 zresztą chamstwo spotyka się w każdej grze ;).

Dalej po przekroczeniu progu 20 lvla jest możliwość PK. Niestety nie jest to Wogóle opłacalne ponieważ z kolesia którego uwalisz nie może wylecieć nic tylko straci expa, a ty otrzymasz status mordercy... co to oznacza? :p KAŻDY gracz może cię atakować więc jesteś zmuszony kiblować w mieście lub wystawić się na około 6 śmierci (za każdym razem tracisz exp i jest mała szansa że stracisz jakiś item) więc po 20 lvlu radziłbym uważać nawet w walce na scarfy (jeśli nie zabijesz kolesia do masz status "pół- mordercy" i po 1 dedzie wracasz do normalności) ponieważ niektórzy skubańcy o refleksie muchy potrafią ściągnąć szaliczek tóż przed twoim atakiem i ded 100%. Apeluje o PKowanie ludzi którzy naprawde MOCNO was wkurzą :p.

Dalej isnieje jeszcze PvP między thief-hunter-trader polega to na tym że będąc "thiefem" otrzymujesz "job exp" za zabijanie hunterów (daje to mało job expa) lub sprzedawanie skradzionych rzeczy traderów (sporo job expa lecz można atakować traderów dopiero jak mają 2 gwiazdki) ze swojego doświadczenia wiem że życie thiefa jest ciężkie potrzebny jest większy lvl aby ubić ewentualnego huntera + tradera (takie ataki przeprowadza się zwykle z pomocą NPC thiefów oraz z kumplami). "Hunter" jest to również niewesoła profesja ponieważ dostaje expa jedynie za zabijanie thiefów-graczy lub thiefów-NPC (dlatego zwykle kręcą się koło karawany rozwalająć NPC a potem traderzy zwykle jeszcze mu płacą jak było gorąco :p). "Trader" przeczytałeś powyższe charakterystki i sobie myślisz pewnie "ha! więc będe traderem bo najłatwiej" nie zaprzeczę łatwiej być traderem gdyż łatwiej zdobyć job expa (tak btw. za każdy lvl "joba" wzrasta moc thiefa lub huntera a trader może sprzedać z większym zyskiem swój towar) i w pojedynke jest duża szansa że uda ci się umknąć do drugiego miasta, szczególnie niepolecam chodzenie z kumplami traderami gdyż co chwila będziecie atakowani NPC thiefami (na moim 1 "trader runie" właśnie tak było po przekroczeniu rzeki zleciały się mobki wraz z NPC thiefami i posiekali nas jak świerzy szczypiorek)

Ufff i znowu się napociłem i troche odbiegłem od tematu, ale co tam lubie pisać :p jakby co chcielibyście wiedzieć to gadać tylko sprecyzujcie to jakoś :p

P.S widziałem raiderka ale skubaniec był na AFK i niepogadałem se ;)

Avager
05-12-2005, 20:45
Expa w PVP (o expingu nie trzeba ;P bo to raczej podstawa którą każdy ma znać ;P ).

No i porad jak zacząć mając lvl 20 ;) .

Grey field
05-12-2005, 21:06
odpowiedź na twoje pytanie (chyba) jest w moim poprzednim poście jakby co to pisz w razie wątpliwości :p

Avager
05-12-2005, 21:10
Jak thief zostaje zabity przez huntera to traci EXP ?

Grey field
05-12-2005, 21:12
Tak traci exp na rzecz huntera ilość zyskanego lub straconego "job expa" zależy od lvli huntera i thiefa i na odwrót hunter traci expa na rzecz thiefa

idem w kime na ewentualne pytania odpowiem jutro :zimno:

Avager
05-12-2005, 21:45
kij, robie bowmana... bo widze jak on wymiata ;P .
Chociaż są na to sposoby ... .

Raiderek
06-12-2005, 13:26
Sorki że byłem Afk ^^
Narazie i tak malutki lvl bo nie ma czasu na grę :(
Zainstalowałem najnowsze sterowniki ale to i tak nie pomogło.

A-V-A-G-E-R
(soory za tamto :P)
Z tego co gadałem z jakimś 36 lvl'em to Glavie są najlepsze, w połączeniu z Fire obrażenia są masakryczne (widziałem także na pvp) Ale to tylko jego opinia,
Na Aeage (czy jak to się tam pisze) MIałem "Glavie" na 15lvl i cały czas mnie wqurwiało że Bowmani cały czas mi zdejmowali stworki.
No nic teraz gram Bowmanem i polecam :)

06-12-2005, 14:30
ja teraz sobie zrobiłem postać na troy mój nick to Omer będę sie szkolił w łukach i lodzie :)

Avager
06-12-2005, 15:04
Sorki że byłem Afk ^^
Narazie i tak malutki lvl bo nie ma czasu na grę :(
Zainstalowałem najnowsze sterowniki ale to i tak nie pomogło.

A-V-A-G-E-R
(soory za tamto :P)
Z tego co gadałem z jakimś 36 lvl'em to Glavie są najlepsze, w połączeniu z Fire obrażenia są masakryczne (widziałem także na pvp) Ale to tylko jego opinia,
Na Aeage (czy jak to się tam pisze) MIałem "Glavie" na 15lvl i cały czas mnie wqurwiało że Bowmani cały czas mi zdejmowali stworki.
No nic teraz gram Bowmanem i polecam :)

no... spearki/glavie (jak kto woli) wymiatają ;P ...hity średnio w bowmana wchodzą 200 (jak jest na tym lvlku co ja... czyli 18 (40% do 19 ;P ) )... a jak walne z Soul Spear (taki super skill ;D Co zwiększa dmg czasem nawet 3x !!! (jak na mój lvl to nieźle... czyli w white tigerki wchodzi średnio po 500 ... zwykłe dmg to 100 ... a jak walne criticala z buffem ognia to ...hohoh ;D ).
Lighting używam tylko do buffa od dmg do magii (taki że zwiększa dmg od magii, speeda oraz parry rate increase ... a reszta w ogień... i w enchanta na weapona :D ).

Avager
06-12-2005, 15:05
sry triple... post... wredne forum się tnie jak cholera mać jego -.-

Avager
06-12-2005, 15:06
sry triple... post... wredne forum się tnie jak cholera mać jego -.-

Raiderek
06-12-2005, 15:36
ODgapiacze^^
dzisiaj zmarnowałem z 500 strzal na pvp... Ale zabawa była :]
I wbrew pozorom zabiłem kogoś moim 10lvl'em ^^

Tylko teraz server padł...:(

Avager
07-12-2005, 12:32
lvl 19 na stanie , 30% zdobytego ;], biegne szukać white tigerków (gianty)... proste exp ;P (~6,5k expa ;P ).

BTW. Mam wymiatającego Glavie'a ! No normalnie lepszy niż nie jeden z dostępnych na 21 lvl'u (ten jest od 18 ;) )

81-96 dmg ;]
magic ~125 - ~140
crit: 6
i pare innych bajerów

aha, to jest thief's hook glavie +2 (jakoś tak)

i jazda.. warty 30k (za tyle kupiłem... nieźle się nauszkałem, bo gostek zmienił miejsce gdzie rozłożył budke ;P , a ja go potem sprzedam za 40k ;P ).

aha, i mam na końcie już 140k ;) (wczoraj z ~100 gp na koncie zrobiło się ładne 150k (dziś troszke na potki poszło +/- dorobek z hunta 1godzinnego), sprzedawanie na rynku ludziom to dobry interes ;) sprzedając śmieci tanio... (bo gracze inni zazwyczaj DROOOOOGO sprzedają) szybko sprzedasz :), takie lvl 18 butki nawet dobre za 7k... szybko zeszły (u innych na oko by kosztowały 11k ... )).

Resthin
07-12-2005, 12:49
Avager ale ty sie ekscytujesz ;] . Btw Co mysliscie o buildzie half psych dmg half mag dmg. Powiedzmy 2 str / 1 int. Glownie bedzie to maxowanie skilli blada i zakrapiane ich Fire Riverem ?

Avager
07-12-2005, 17:38
lepsze ice według mnie, bo jak ci walisz spam ze sworda... to wiadomo, non-stop frozen.... czyli spowolniony ruch i atak...

Btw, przedchwilą straciłem niezły transport ;( warty coś koło... 50k ;/ (no za mniej ofcoze kupiłem.. ale, pojechałem złą drogą...tam gdzie w****u potworków było... a sie wydawało że nei będzie tyle :/ ).

Raiderek
08-12-2005, 13:43
Avager to ty jesteś Trader już?
Czy może źle zrozumiałem twój post. ^^

Avager
08-12-2005, 14:21
taa, trader... ale raczej albo hunterkiem albo thiefem zostaje :/ .

Raiderek
08-12-2005, 14:37
A co z kwestią gildi.
JEstem w tym zielony więc może ktoś coś wyjaśni?

10-12-2005, 15:38
Znalazłem wczoraj opis questów w internecie może się to komuś przyda ;)

Quest: "General's Blah Blah Blah" Chinese Tutorial
NPC: General SonHyeon, West Chang'An, Infront of building beside west gate.
Details: 4 parts of draggy walk around "know the neighbourhood" quest.
Part 1: Talk to General SonHyeon, run and talk to Protector Merchant, JangBuin. Return to General.
Part 2: Talk to General SonHyeon again, run and talk to General Store Clerk, JinJin. Get Ring, wait, talk to her again. Return to General.
Part 3: Talk to General SonHyeon AGAIN, given 200 gold, run and talk to Herbalist YanGikJi, BUY 1 herb and return to General.
Part 4: Talk to General SonHyeon (GOSH), go out kill 30 Mangryang, return and talk to General for the last time and get rewards.
Rewards: Part 1 - 60 Exp, Glove (of your choosen armor kind).
Part 2 - 60 Exp, Ume Copper Ring.
Part 3 - 60 Exp, "140 Gold" (remaining gold from herb purchase).
Part 4 - 350 Exp, Shoulder Armor (of your choosen armor kind), 30 Herbs.

Quest: Chiński Tutorial
NPC: Generał SonHyeon, w prawo od zachodniej bramy.
Szczegóły: Częśc 1: Pogadaj z Generałem SonHyeon, idź i pogadaj ze sprzedawcą uzbrojenia, Jang Buin. Wróć do generała.
Część 2: Pogadaj z Generałem ponownie, idź do JinJin`a. Weź pierścien, czekaj, i pogadaj z nim ponownie. Wróć do generała.
Częśc 3: Pogadaj z Generałem PONOWNIE, wtedy da 200 złota, idź i pogadaj ze sprzedawcą potionów, YanGijJi, KUP 1 herb [ten potion za 60złota] i wróć do generała.
Cześć 4: Pogadaj z Generałem, idź i zabij 30 Mangryang [te kukły żółtte], wróć do generała i odbierz nagrodę.
Nagrody:
Cześć 1: 60 doświadczenia, rękawice [zależy jaki rodzaj zbroi wybrałeś przy tworzeniu postaci]
Część 2: 60 doświadczenia, miedziany pierścien
Część 3: 60 doświadczenia, 140 złota [reszta z tego co dał Ci generał]
Cześć 4: 350 doświadczenia, armor [zależy jaki rodzaj zbroi wybrałeś przy tworzeniu postaci], 30 potionów HP.

Quest: Lost Child
NPC: Hwang Nodu, Village Chief, East Chang'An.
Details: Hunt Small Eye Monster(Big Eye should be good too) for quest item "Child's Shoe". Return to Chief for rewards.
Rewards: 375 Exp, 475 Gold.

Quest: Zaginione dziecko.
NPC: Hwang Nodu, szef wioski, wschodnia częśc miasta.
Szczegóły: Poluj na Small/Big Eye Monster póki nie wypadną buciki. Wróć do szefa wioski po nagrodę.
Nagroda: 375 doświadczenia, 475 złota.

Quest: Weapon Dealer's Letter (Unlocked after doing General's blah blah quest)
NPC: CheolHyeon, Blacksmith, Central Chang'An. JingYeon, Guard, Southern Gate Chang'An.
Details: Talk to Blacksmith, get "letter". Run and talk to Guard, get ANOTHER "letter". Return to Blacksmith, get reward.
Rewards: 225 Exp, 205 Gold.

Quest: Wiadomość sprzedawcy broni [odblokuje się po skończeniu Chińskiego Tutorialu]
NPC: CheolHyeon, kowal, środek miasta. JingYeon, strażnik, południowa brama.
Szczegóły: Pogadaj z kowalem, weź wiadomość. Idź do strażnika, weź kolejną wiadomość. Wróć do strażnika, odbierz nagrodę.

Level 3

Quest: Battle With GyoJok.
NPC: IYang, Guard, Eastern Gate Chang'An.
Details: Get out of town, look for Old Gyo/Gyo(Changed name to Weasel) and kill 40 of them. Return to Guard IYang.
Rewards: 1900 Exp, 1000 Gold.

Quest: Walka z Łasicami.
NPC: IYang, Strażnik, wschodnia brama miasta.
Szczegóły: Idź po za miasto, znajdź Weasel/Small Weasel, zabij ich 40. Wróć do strażnika.
Nagroda: 1900 doświadczenia, 1000 złota.

Level 4

Quest: Holiday.
NPC: None. Everyone's on holiday.
Details: Take a break. You should be at least level 5 from the previous quest anyway.
Rewards: A good rest.

Quest: Święto
NPC: Żaden. W każde święto.
Szczegóły: Zrób sobie odpoczynek.
Nagroda: Dobry sen. [swoją drogą, najlepszy quest jaki widziałem]

Level 5

Quest: YanGikJi's Anxiety.
NPC: YanGikJi, Herbalist, Central Chang'An.
Details: Go Kill 50 Water Ghost/Water Ghost Slave. They are outside the Northern part of the city. Return to YanGikJi.
Rewards: 3800 Exp, 28 Herb.

Quest: Nie przyjemności YanGikJi`s
NPC: YanGikJi, sprzedawca potionów, środek miasta.
Szczegóły: Idź zabić 50 Water Ghost/Water Ghost Slave. Można je znaleźć na północ od miasta. Wróć do YanGikJi.
Nagroda: 3800 doświadczenia, 28 potionów HP

Level 6

Quest: Water Ghost's Poison. (Linked with YanGikJi's Anxiety Quest)
NPC: YanGikJi, Herbalist, Central Chang'An.
Details: Kill Water Ghosts/Water Ghost slaves and collect 20 "Water Ghost Poison".
Rewards: 6600 Exp, 4000 Skill Points, 50 MP Herbs.

Quest: Trujące wodne duchy. [niewiem co tu napisane]
NPC: YanGikJi, sprzedawca potów, środek miasta.
Szczegóły: Zabij Water Ghosts/Water Ghost slaves i zdobądź 20 "Water Ghost Poison"
Nagorda: 6600 doświadczenia, 4000 SKILL EXPERIENCE POINTS, 50 potionów many

Level 7

Quest: Sweeping SeokJeongGwi.
NPC: SangGwanNam, Guard, Eastern Gate Chang'An.
Details: Kill 40 Stone Ghosts/Broken Stone Ghosts (Stone lion looking). They are found together with TombStone Monsters at "Tomb" or "Chin's Tomb". "Tomb" area have more aggro so beware.
Rewards: 4500 Exp, 1900 Gold.

Quest: Eliminowanie SeokJeongGwi
NPC: SeokJeongGwi, strażnik, wschodnia brama miasta
Szczegóły: Zabij 40 Stone Ghost/Broken Stone Ghosts (wyglądają jak kamienne lwy]. Można ja znaleźć w "Tomb" i w "Chin's Tomb". "Tomb" ma więcej większą przestrzeń [jest większy od "Chin's Tomb".
Nagroda: 4500 doświaczenia, 1900 złota.

Quest: Clear BiSeokGwi.
NPC: JeongHye, Buddist Priest of Jaeun Temple, Eastern Chang'An.
Details: Kill TombStone Monsters until you get all the 8 individual pieces of stones. Extra stones are fine.
Rewards: 10500 Exp, 3800 Gold, 1 Item "Red Horse". Extra stones will be awarded with extra Exp & Gold (Each stone = 100 Exp + 125 Gold).

Quest: Oczyść BiSeokGwi.
NPC: JeongHye, ksiądz w świątyni, wschód miasta.
Szczegóły: Zabijaj kamienne lwy i zdobadź 8 części kamienia. Dodatkowe kamienie są doskonoałe (?).
Nagroda: 10500 doświadczenia, 3800 złota, 1 przedmiot Red Horse. Dodatkowe kamienie będą nagradzane doświadczeniem i złotem [jeden kamień dodatkowo = 100 doświadczenia + 125 złota].

Level 8

Quest: Tree Spirit.
NPC: MyoSorYeong, Exorcist, Western OUTSIDE Chang'An, "Exorcist's Home". *Press "M" and refer to map.*
Details: Keep killing Yeoha/Rotten Tree Yeoha and collect 30 bottles of "Yeoha's Black Blood". Return to Exorcist for rewards.
Rewards: A piece of weapon from your choosen class. (1 Handed: Lancer Bronze Sword, 2 Handed Melee: Middle Bronze Spear, 2 Handed Range: ??? bow.)

Quest: Duch Drzewa.
NPC: MyoSorYeon, egzorcysta, zachód POZA miastem, "Exorcist's Home". Wcisnij M and znajdź to na mapie.
Szczegóły: Zabijaj Yeoha/Rotten Tree Yeoha i zdobądź 30 "Yeoha Black Blood". Wróć do egzorcysty.
Nagroda: Broń, zależy od wybranej broni na początku [1-reczna: Lancer Bronze Sword, 2-reczna Middle Bronze Spear, Łuk: łuk :P]

Level 9

Quest: Adventurer's Stone.
NPC: Flora, Chang'An's Adventurer, Southern Chang'An along Specialities Shops.
Details: Collect 20 "Adventurer's Stones" from Stone Ghosts and give them to Flora.
Rewards: 5000 Exp, 3500 Gold, 1 Item "Adventurer's Shift Scroll"
*Note* Adventurer's Shift Scroll - Increases movement speed by 20% for 1 hour.

Quest: Kamienna Przygoda
NPC: Flora, Chang'An's Adventurer, południowa częśc miasta, niedaleko sklepu ze specjalnościami.
Szczegóły: Zdobądź 20 "Adventurer's Stones" od Stone Ghosts [te lwy] i zanieś do Flory.
Nagroda: 5000 doświadczenia, 3500 złota, 1 przedmiot "Adventurer's Shift Scroll"
InfoŁ "Adventurer's Shift Scroll" - zwiększa szybkość poruszania się o 20% na jedną godzinę.

Level 10

Quest: Sweeping Bandit Archer.
NPC: JuHo, Soldier, Military Camp - NorthWest Chang'An.
Details: Kill 50 Bandits Archers around the southern part of BijeokdanUi Mountain Stronghold and return to Juho for rewards.
Rewards: 9500 Exp, 50 MP Herbs.

Quest: Eliminowanie Bandytów Łuczników.
NPC: JuHo, żołnierz, military camp [sprawdź na mapie].
Szczegóły: Zabij 50 Bandytów Łuczników w okolicy BijeokdanUi Mountain Stronghold [sprawdź na mapie] i wróć do Juho po nagrodę.
Nagroda: 9500 doświadczenia, 50 potów życia.

Quest: Purification of Ground. (Must complete "Tree Spirit" to unlock)
NPC: MyoSorYeong, Exorcist, Western OUTSIDE Chang'An, "Exorcist's Home".
Details: Obtain a "Yeoha's Black Blood" from Exorcist after talking to him again and proceed to Chang'An and talk to Indian Buddhist Monk Kushyan.
Rewards: 12700 Exp, 4000 Gold, 4500 Skill Points.

Quest: Oczyszczanie Ziemi [musi być skończony quest Tree Spirit aby odblokować ten]
NPC: MyoSorYeong, egzorcysta, to samo miejsce gdzie quest Tree Spirit. [exorcist's home]
Szczegóły: Zdobądź "Yeoha's Black Blood" od egzorcysty, potem pogadaj z nim ponownie i wróć do miasta. Pogadaj teraz z Buddyjskim Księdzem.
Nagroda: 12700 doświadczenia, 4000 złota, 4500 Skill Experience Points.

Level 11

Quest: Bandit's Operational Map. (Complete "Sweeping Bandit Archer" to unlock)
NPC: JuHo, Soldier, Military Camp - NorthWest Chang'An.
Details: Unknown Yet
Rewards: Unknown Yet

Quest: Eksploatacyjna Mapa Bandytów [musi być skończony quest "Sweeping Bandit Archer" aby odblokowac ten]
Szczegóły: Mapa wypada z Bandit Archer
Nagroda: 28,200 doświadczenia, 8,300 złota, 10,000 skill experience points

Level 12

Quest: Holiday? Or did I miss out on this?
NPC: hmmmm...
Details: Sleeping time?
Rewards: A good sleep.

Quest: Święta
NPC: Ty sam
Szczegóły: Czas snu
Nagroda: Przepiękny sen.

Level 13

Quest: Sweeping Bandit. (Must complete "Sweeping Bandit Archer" to unlock)
NPC: LeeBaekRyong (IGN: GuildManager ?White Dragon), Soldier, Military Camp - NorthWest Chang'An.
Details: Kill 50 Bandits around the southern part of BijeokdanUi Mountain Stronghold and return to GuildManager for rewards.
Rewards: 14500 Exp, 50 Vigor Herbs.

Quest: Elimininowanie Bandytów. [Musi być skończony quest "Sweeping Bandit Archer" aby odblokować ten]
NPC: LeeBeakRyong [IGN: menadżer gildii, biały smok], żołnierz, military camp [otwórz mapę i poszukaj]
Szczegóły: Zabij 50 bandytów, w okolicy BijeokdanUi Mountain Stronghold [sprawdź na mapie] i wróć do menadżera gildii po nagrodę.
Nagroda: 14500 doświadczenia, 50 potionków

Quest: Tiger's Grinding Tooth.
NPC: JoDaeSan, Specialities Merchant - Trader Shop, Central/Southern Chang'An.
Details: Collect 10 "Molar Teeth" of Tigers and return to Jodaesan.
Rewards: 15300 Exp, 4000 Gold, 5000 Skill Points.

Quest: Zmielenie Tygrysiego Kła
NPC: JoDaeSan, "Specialities Merchantę, środkowo/południowa częśc miasta.
Szczegóły: Zdobądź 10 "Molar Teeth" od Tiger`ów, i wróc do Jodaesan.
Nagroda: 15300 doświadczenia, 4000 złota, 5000 Skill experiens points.

Quest: Tiger Hunting Competition. (Repeatable quest 3 times)
NPC: General SonHyeon, West Chang'An.
Details: 1) Kill 1 Champion Tiger, 20 Tigers and 20 Young Tigers.
2) Kill 3 Champion Tigers, 30 Tigers and 30 Young Tigers. (Unlocked by completing quest 1)
3) Kill 5 Champion Tigers, 40 Tigers and 40 Young Tigers. (Unlocked by completing quest 2)
Rewards: 1) 6700 Exp, 2050 Skill Points, 63 HP Recovery Potions (small).
2) 10500 Exp, 3600 Gold, 3200 Skill Points
3) 15800 Exp, 4300 Skill Points, 1 Items "Tiger's Violence".
*Note* Tiger Violence - Increases damage by 20% for 1 hour.

Quest: Konkurs polowania na Tygrysy [można wykonać ten quest 3 razy]
NPC: Generał SonHyeon, zachodnia częśc miasta
Szczegóły: 1) Zabij 1 Champion Tiger`a, 20 Tiger`ów, i 20 Young Tiger`ów
2) Zabij 3 Champion Tigers`y, 30 Tiger`ów i 30 Young Tiger`ów [musi być skończony "1)"
3) Zabij 5 Champion Tiger`ów, 40 Tiger`ów i 40 Young Tiger`ów [musi być skończony "2)"
Nagroda: 1) 6700 doświadczenia, 2050 skill experience points, 63 potionów życia [małych]
2) 10500 doświadczenia, 3600 złota, 3200 skill experience points
3) 15800 doświadczenia, 4300 skill experience points, 1 "Tiger's Violence" [Gwałt Tygrysa, no nieźle...]
Info: Tiger's Violence - zwiększa obrażenia o 20% przez jedną godzinę.

Level 14

Quest: Another Holiday!
NPC: Everybody'shopping in Chang'An. You should too!
Details: Heard that there's a sale going on.
Rewards: Bags and bags of goodies purchased, hope you're not scammed by badass merchants.

Quest: Kolejne święto
NPC: Każdy sprzedający w miescie. I Ty też!
Szczegóły: Idź spać
Nagroda: Pośpisz sobie

Level 15

Quest: CheolHyeon's Anger.
NPC: CheolHyeon, Blacksmith, Central Chang'An.

Quest: Gniew CheolHyeon's
NPC: CheolHyeon, kowal, środek miasta
Szczegóły: Zabić 200 Bandit Bowmenów
Nagorda: nieznana

Level 16

Quest: Hunting White Tiger.
NPC: Ma Cheolli, Stable Keeper of Chang'An.
Details: Hunt 40 White Tigers and return to Ma Cheolli
Rewards: 12500 Exp, Gold 4300.

Quest: Polowanie na Białe Tygrysy.
NPC: Ma Cheolli, sprzedawca koni
Szczegóły: Zabij 40 White Tiger`ów i wróć do kolesia
Nagroda: 12500 doświadczenia, 4300 złota.

Quest: Stolen Sword.
NPC: Gwakvi, Escort Soldier of Chang'An.
Rewards: 18800 Exp, 5000 Skill, Gold 5050

Quest: Skradziony Miecz
NPC: Gwakvi, eskortowany żołnierz w mieście
Szczegóły: Miecz wypada z Bandit
Nagroda: 18800 doświadczenia, 5050 złota, 5000 Skill Points Experience

Level 17

Quest: Herb Delivery.
NPC: Yangikji, Chang'An Herbalist.

Quest: Dostawa "Herb"
NPC: Yangikj, Chang`An Herbalis [sprzedawca potów]
Szczegóły: Donieść przesyłkę do NPC w Eastern Ferry i wrócić - nie można używać Returning Letter.
Nagroda: nieznana

Quest: Yangikji's Request. (Must complete "Herb Delivery" to unlock)
NPC: Yangikji, Chang'An Herbalist.

Quest: Prośba Yangikji's [musi być skończony quest "Herb Delivery" aby odblokować ten]
Szczegóły: Jw. ale do obu Ferry tym razem
Nagroda: Doświadczenie, 125 potów many

Quest: Black Tiger's Claw. (Must complete "Adventurer's Stone" to unlock)
NPC: Flora, Chang'An Adventurer.
Details: Collect 60 Black Tiger Claws and return to Flora.
Rewards: 60000 Exp, 15000 Skill Points, 15700 Gold.

Quest: Pazur Czarnego Tygryda [musi być skończony quest "Adventurer Stone" aby odblokowac ten]
NPC: Flora, Chang`An Adventurer
Szczegóły: Zdobądź 60 pazurów Czarnego Tygrysa i wróć do Flory
Nagroda: 60000 doświadczenia, 15000 Skill experience points, 15700 złota.

Level 18

Quest: White Tiger Skin. (Must complete "Tiger's Grinding Teeth" to unlock)
NPC: Jodesan, Specialities Merchant of Chang'An
Details: Collect 100 White Tiger Skin and return to Jodesan.
Rewards: 42300 Exp, 10000 Skill Points, 10900 Gold.

Quest: Skóra Białego Tygrysa [musi być skończony quest "Tiger Grinding Teeth" aby odblokować ten]
NPC: Jodesan, Specialities Merchant w mieście
Szczegóły: Zdobądź 100 skór Białego Tygrysa i wróć do Jodesan.
Nagroda: 42300 doświadczenia, 10000 skill experience points, 10900 złota.

Quest: White Tiger Skin (Quest 2)
NPC: Jodesan, Specialities Merchant of Chang'An
Details: Collect 200 White Tiger Skin and return to Jodesan.
Rewards: 84600 Exp, 20000 Skill Points, 1 Item "Unknown yet" smile.gif

Quest: Skóra Białego Tygrysa [2]
NPC: Jodesan, Specialities Merchant of w mieście
Szczegóły: Zdobądź 200 skór Białego tygrysa i wróć do Jodesan.
Nagroda: 84600 doświadczenia, 20000 skill experience points, 1 item "niewiem co to jeszcze" :)

11-12-2005, 01:05
no właśnie może niech ktoś kto ma już jakąś rozwiniętą postać założy gildie na którymś servie np.troy :P i odrazu jakby ktoś się zdecydował to może ustalmy czy to będzie gildia "thief" czy "trader+hunter"

Raiderek
11-12-2005, 11:41
Ażeby troche odświeżyć temat napisze co nieco w sprawie gildi,

GIldia koszuje 500k :|
NIe daje żadnych szczególnych możliwości, ale za to ładny napis nad imieniem.
Kolega planuje założyć Gildię, Avager może się dołączysz? :)

Ps.
nick tyego gościa to Karis (ma już 300k) ale nie ma wysokiego Lvl
Jeśli chodzi o Gildie to wolałbym Trader+Hunter

Avager
11-12-2005, 12:39
Nie chce mi się grać...teraz gram w 2 fajowe gierki ;P

w Blitz'a (jak ktoś grał w NavyField - taka wojna statkami WW2 i podobało mu się to to tym bardziej ;]). Jest to jak by... walka czołgami podczas 2 wojny światowej, do wyboru 2 nacje (Niemcy i Ruscy). Do wyboru mamy ogromną masę czołgów (im większy lvl mamy tym lepszy czołg możliwy do kupienia :D ).
Mimo tego że w RL czołgi Niemiecki były the best na wojnach (Tygrysy, Trygrysy królewskie i wiele wiele innych) to tutaj jednak w późniejszych fazach gry schodzą na złomowisko ;P , Ruskie wymiatają (ja po Ruskiej stronie gram :D ). Gierka także ma w sobie system takich jak by Skilli (raczej Buff'ów), co lvl dostajemy Combat Skill'e (można je wydać na różnego rodzaje buffy, ataki TYMCZASOWY ) oraz za zniszczenie czyjegoś czołgu lub podobnych rzeczy... dostajemy Military Skill'e (można je dać do umiejętności Pasywnych - takich które non-stop są włączone - że tak powiem). Gierka jest super :D - Mam 8 lvl

WarRock - Coś w rodzaju Battlefielda - tylko że za free i tylko na neta !!! - fajna, fajna, kilka pojazdów do wyboru (wczesna wersja gry narazie) :
1) Motorek (Kros :P )
2) Hamvee
3) APC
4) Czołg (taki bardziej "wybuchowy" :P)
5) Czołg (Z działkiem raczej vs. Piechota, i lekkie pojazdy )

Potem mają dodać pojazdy wodne i latające ;)
Jest jeden minus... są takie jak by "lagi", opóźnienia w zabijaniu, co likwiduje przyjemność z walki na bliskie odległości... czyli... osoba ginie z opóźnieniem i ma szanse jeszcze ciebie zabić ! I nie jest tak jak w innych grach...że musisz strzelić lekko przed kierunek w którym biegnie lecz dokładnie w niego... (usłyszysz wtedy charakterystyczny odgłos jak trafisz). Czyli można powiedzieć że każdy ma równe szanse, niestety ja często mam Networ Connection Error (cośw tym rodzaju ;P że niby duże pingi).

Blitz - http://www.blitz1941.com
WarRock - http://www.warrock.net

11-12-2005, 19:17
a ten gość który ma lvl i na troy gra?? ja też bym wolał trader+hunter

besn
11-12-2005, 23:26
tez sobie dzisiaj zaczelem grac na troi, jak narazie 13 lv, zgadnijcie jaki nick ;p

Raiderek
13-12-2005, 20:01
O.o
MOderator :]

Dawno nie grałem, szkoła koniec pół rocza ^^
narazie mam tylko 14 lvl i brak czasu na grę....

Badzo
15-12-2005, 13:48
Mam 3 postaci

XIan
lvl 13Glavie + fire
nick: Badzo

Aege
Bow + Lighting
lvl 14
nick Badzo

Troy
Bow+cold
8lvl
nick Badzo

Ale teraz gram na Aege... Bede Thiefem. Ile osob gra na Aege? Moze by jakas gildie thiefow zrobic, co?

17-12-2005, 11:41
Gildia kosztuje 500k, ja gram tera na troy dzisiaj sprobuje zrobic 20 lvl {nie grałem cały tydzien bo pisałem prace semestralną z energi jadrowej i wody :(}

kierki11
20-12-2005, 15:15
Szukam gildi na Xian,badz ludzi chetnych do gildi.
Narazie mam 16lvl ale to sie zmieni niedlugo wiec wiecie ;P
POZDRO!

Ojczul1
21-12-2005, 05:30
Poszukuje gildi albo ludzi do założenia gildi thiefów na Xian
Ojczul
24lvl
spear+lighting
garment set

Badzo
21-12-2005, 14:03
Hello. This is Silkroad Online.

Firstly, we would like to sorry to you in Xian server.

On the way of Christmas event update during regular inspection, we had critical system error in hardware that takes charge of Xian. Thus data within certain period could not be restored. We’ve tried to restore data, but it is difficult to restore data at this point in time in our judgment.

According to the result, we’ve traced and found data that can be restored from latest one. All the data of Xian server will be rollback into 15:00 of Dec. 13th 2005 (In Korean Time).

We would like to sorry to you again.

We are preparing event for you in Xian server as reward. We know that this event can not be enough reward for you. But we give our word that Silkroad Online will be born again and would like to seek your kind understanding.

Information of reward event for Xian server

Event Server: Xian
Event Period: 19:30 of Dec. 13th 2005 ~ 15:00 of Jan. 1st (for 2 Weeks) (in Korean Time)
Event Contents:
- Acquiring quantity of Exp/Skill Exp 200% Up
- Drop quantity of Gold from monster 200% Up
- Drop ratio of Item from monster 300% Up

We would like to sorry to you again and try to provide good quality service.

Thanks.

wyglada ze cofka na Xianie była, dobrze że gram na Aege

Ojczul1
21-12-2005, 15:40
up: Ameryke odkryłes-.-.
Cofka była ale za to teraz exp 2x 2x kasy i 3x itemów:)

21-12-2005, 23:16
Gra ktoś tu na troy bo szukamy gości którzy byli by wstanie złożyć{jakby było nas 5 to tak po 100k to nawet nie dużo ;) } się na wspólną gildie na tym servie??

Ojczul1
22-12-2005, 12:10
Zamieszczam zdjecie jak zdobyłem swój pierwszy milion ktury wydalem na lepszy strój thiefa za milion gold.
http://img353.imageshack.us/img353/2171/pierwszymilion8ss.jpg (http://imageshack.us)
Oto zdjecie tego stroju
http://img525.imageshack.us/img525/3271/stroikthiefa3ad.jpg (http://imageshack.us)

kierki11
24-12-2005, 12:09
Ojczul jak szukasz ludzi do gildi to ja jestem chetny,moge zostac thiefem ;P
Najpierw jednak musze zrobic odpowiedni lvl, jak chcesz pogadac, o tym lub o czym innym to pisz w grze-Sottero.
POZDRO!

Sir Duet
26-12-2005, 12:38
czy wam tez sie od kilku godzin pokazuje disconect to server?

Ojczul1
27-12-2005, 15:06
Mam zamiar zalozyc giildie thiefów na Xian
Polish_Thief's
Przyjmować mam zamiar od 20lvl tylko thief oczywiscie
sam mam 29lvl moze dzisaj 30 nabije spear+lighting garment set
jeżeli bedzie z forum kilka osób to założe.
Kase mam.

27-12-2005, 18:31
ja bym się pisał do klanu wcześniej grałem na troy ale dziś założyłem konto na xian i mam 14lvl.20 lvl powinienem zrobić w jakieś 2-3 dni może szybciej {napewno w tym tygodniu}.Mam pytanie czy mógłbyś zmienić nazwe gildi na jakąś inną bo "Polish_Thief's" troche tak dziwnie brzmi jakbyś się zdecydował to może jakaś historyczna nazwa bo tak gra jest oparta na historii jedwabnego szlaku jak można szybko zauważyć {xian=dawna stolica chin itp.}
lub coś w tym stylu??:P

Ojczul1
27-12-2005, 19:14
Nazwy raczej nie zmienie bo musi dokladnie opisywac gildie Polskich zlodzieji.
Btw mimo ze kase mam mozecie sie dorzucic:)

Sir Duet
28-12-2005, 00:59
ja mam prawie 18 lvl name dupolina jutro bede mial 20+ i zostaje thiefem ja sie na to pisze jesli pozwalasz:D

Ojczul1
28-12-2005, 18:43
Działa wam Silk?
Bo odkad wruciłem do domu mi nie działa wruciłem okolo 16:20.

Deatox
28-12-2005, 19:11
Gra ...nawet fajna...ale Tibia Wymiata i tak ;D :evul:

Sir Duet
28-12-2005, 19:45
/\
jjezu ja niewiem co wy widzicie w tibi;d
jestes pixelem chodzi po pixelu zabijasz pixela ;d
a ta gra pelny 3d te dzwieki

kierki11
28-12-2005, 19:56
Opis walki w tibi:
kilka kolorowych pixeli(dajmy na to char) podchodzi do innych kolorowych pixeli(niech bedzie monster).
I sie zaczyna emocjonujaca nas kwestia gry, niestety niewidac czy potwor nas bije czy tez robi co innego.Widac za to liczby odchodzace od nas lub od potwora.Po odejsciu pewnej lilosci tych cyferek potwor lub my "giniemy".
Moim zdaniem powini wprowadzic animacje walki,a nie stoisz obok potwora on obok ciebie nic sobie wizualnie nie robicie a jedank zycie maleje....
Juz nie mowiac o dedzie na wyzszym lvl'u, wtedy tydzien zmarnowany na odrabianie tego co stracilismy...
Szkoda mojej klawiatury na to...

Btw.Ojczul
Mi silk tez niedziala....

POZDRO!

Ojczul1
28-12-2005, 20:20
Silkroad już działa gildia powstała.
Pisac do mnie na Priv
Ojczul
albo w tym temacie jak checie dołaczyc do Polskiej gildi thief.

28-12-2005, 22:02
ja chce do gildi tylko od którego przyjmujesz jutro siąde to może nawet 20 walne nie wiem zależy ile kompa będe miał wolnego :)

Ojczul1
28-12-2005, 22:31
Dla ludzi z tibi pl lvl nie ma różnicy ważne ze naniejsz 20lvl napisz tu nick albo do mnie w grze Ojczul dodam cie.

29-12-2005, 16:33
to ja rumcajs_PL qrde neostrada mi padła i mnie wywaliło i nie moge wejść ;(

edit:
ojczul może zrobimy forum gildi Polish_Thiefs?? ja moge zrobić jak coś :)

Racon
31-12-2005, 11:36
Nie gram juz w ta gre ,znudzila mi sie na 18 lvl

Offtop:
http://img.photobucket.com/albums/v392/Racon/version.jpg
Mam problem w Warrocku.Avager chyba "upalony" na gg siedziali nie bardzo mi z nim rozmowa szla.
Co zrobiłem z błedem ( pobowałem)
-Sprawdzilem w FAQ
-Pisze ze trzeba poczekac na lepsze polaczenie , od wczoraj czekam.
-Sprawdzilem na forum warrocku , sprawdzilem w google.
-Reinstal nie pomógl.

Reghar
05-01-2006, 15:01
;( niemoge sie zarejestrować, co jest grane chciałbym se pograć a niemoge ;(

Badzo
05-01-2006, 18:50
Poszukuje gildi albo ludzi do założenia gildi thiefów na Xian
Ojczul
24lvl
spear+lighting
garment set

ee, teraz też już gram na Xianie, 15lvl glavie+fire
Jak bede miał 20lvl to sie załapie?

Ojczul1
06-01-2006, 22:13
ee, teraz też już gram na Xianie, 15lvl glavie+fire
Jak bede miał 20lvl to sie załapie?
Tak załapiesz sie.
Jednak musisz byc aktywnym graczem.
I oczywiscie nie byc noobem :baby: .
Przy okazji powiedz czy jestes :lucznik: czy :kon: (spear) czy :miecz:

magiczna knajtka
06-01-2006, 23:16
jak się zarejestrować :(

Badzo
07-01-2006, 09:24
Tak załapiesz sie.
Jednak musisz byc aktywnym graczem.
I oczywiscie nie byc noobem :baby: .
Przy okazji powiedz czy jestes :lucznik: czy :kon: (spear) czy :miecz:

rotfl, a to co jest? 15lvl glavie+fire

Aktywny jestem, nubem chyba nie jestem...
BTW. Gdzie jest gildia thiefów?

Wilq
07-01-2006, 11:46
Nich ktos napisze jak tams sie zarejesrtowac... :p

smoker
07-01-2006, 11:56
@up
W chwili obecnej nie można zakładać nowych kont.

Ojczul1
07-01-2006, 12:33
rotfl, a to co jest? 15lvl glavie+fire

Aktywny jestem, nubem chyba nie jestem...
BTW. Gdzie jest gildia thiefów?
nie zauważyłem:P
gildia thiefów(thief village) musisz z 1 miasta isc do takiej prostytutki w tej biednej dzielnicy jest miedzy 2 budynkami pozrtym jak anbiejsz 20lvl to bedziesz mial alarm i pokazane gdzie to jest.

Chimney
07-01-2006, 20:32
Poczytałem trochę na forum o silk road, odwiedziłem official site, i chciałbym sobie to ściągnąć. Patrząc jednak na grafę gry, zastanawiam się, czy pójdzie toto na moim sprzęcie. Oto konfiguracja:
-AMD Athlon 1,4 GHz
-256 MB RAM
-Geforce II MX 64 MB
-WIN Xp z SP II

Jeśli ktoś ma podobnego konfiga, niech napisze, czy gierka pójdzie w średnich detalach?

Szatyneczka
09-01-2006, 08:59
Siema

Mam 14lvl (2 dni grania) i mam takie pytanie. Czy da sie zejsc z konia zeby nie zniknol?? Bo za kazdym razem jak w jakikowiek sposob probuje zejsc to kon znika.

Ojczul1
09-01-2006, 19:08
Koń jest jednorazowy zawsze po zejsciu znika była juz mowa o tym w tym temacie.

Szatyneczka
10-01-2006, 07:08
Wie ktos kiedy servy beda wlaczone spowrotem??

kierki11
13-01-2006, 13:24
Siema

Mam 14lvl (2 dni grania) i mam takie pytanie. Czy da sie zejsc z konia zeby nie zniknol?? Bo za kazdym razem jak w jakikowiek sposob probuje zejsc to kon znika.
Jeżeli masz już profesje tradera(20lvl+)to możesz zchodzic z konia ile chcesz i gdzie chcesz(ale tylko z tragarza, inne odrazu znikaja).
Koń do szybkiego przemieszczania się jest 1-dno razowy.

Wie ktos kiedy servy beda wlaczone spowrotem??
Myśle, że jutro już powinny być on.
Chociaż już dzis miały być właczone...
Mam nadzieje, ze szybko go włączą bo kilka dni powinno w pełni wystarczyć na zupdatowanie tej gry.
POZDRO!

Dirty Sanchez
14-01-2006, 15:36
siema
zalogowalem sie ściongłem gre i jak ją włanczam to sie nie da poprostu klikam na ikone i lipa !! WTF ??

Exolius
14-01-2006, 16:24
Pomocy plx sciagnałem gierke 2x i niedziała, więc sciagnalem tego DirectX'a i ten sterownik do karty graficznej ale niedziała nadal, pojawia się takie coś:
Silk Road
Message String Error
Pomóżcie mi prosze chce sobie w to pograc :evul:

Ojczul1
14-01-2006, 20:19
2x Up:
LUDZIE CZYTAJCIE CAŁY TEMAT SERWY SA OFFLINE ROBIA JAKIS UPDATE!

Dirty Sanchez
14-01-2006, 21:51
dzieks
nie czytałem calego tematu wiesz 25 stron to troche dużo

jak włączą te servery to już ta gra nie będzie darmowa
a jak nie teraz to za jakiś czas napewno

Modus
15-01-2006, 16:00
Wiem ze teraz sa swiaty wylaczone wie ktos moze kiedy wlacza na nowo ?? albo moze sie myle i dzialaja tylko u mnie cos nie tak ??

Szatyneczka
15-01-2006, 16:33
Hello. This is Silkroad Online.

We are pleased to announce that the 3rd Beta Test period will begin very shortly. Since we have finished with the network oriented phase of this entire testing period, this period will focus on the bettering the gameplay and player experience with the introduction of an anti-cheat program. This program will start at the same time you enter the game. We will be testing this as well as other gameplay elements during this test.

We are working hard on finalizing preparations for this test and have tentatively set the date for the start of the 3rd Beta Test on January 24, 2006 (Korean Standard Time[ shown on the left side of the front page of this site]).

We will post more details regarding the 3rd Beta Test in the near future in the official notice section of our homepage (http://www.silkroadonline.net)

We thank you for your continued support and promise that we will strive to do our best to make your Silkroad Online experience as enjoyable as possible.

Thank You.

To powinno wiele wyjasnic na temat servow i kiedy bede z powrotem. Jesli komus to i tak nic nie mowi moze wyjasnie:

the start of the 3rd Beta Test on January 24, 2006 (Korean Standard Time[ shown on the left side of the front page of this site]).

trzeci beta tesr rusza 24 stycznia, 2006 (Standardowego czasu koreanskiego[pokazany jest on po lewj stronie na glownej stronie])

Exolius
18-01-2006, 17:58
Czy odpowie ktoś wreszcie na moje pytanie?!

Pomocy plx sciagnałem gierke 2 razy i niedziała, więc sciagnalem tego DirectX'a i ten sterownik do karty graficznej ale niedziała nadal, pojawia się takie coś:
Silk Road
Message String Error

Pomóżcie mi prosze chce sobie w to pograc :evul: