zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tom i Dzwignia

Frezer
06-11-2005, 13:37
W tym temacie pogadam z Tomem sprubuje sie dowiedzieć cos o dzwigni na gurze jego domu:
14:26 Dolbert: hi
14:26 Tom: I'm Tom the Tanner. How can I help you Dolbert?
14:27 Dolbert: name
14:27 Tom: My name is Tom the tanner.
14:27 Dolbert: tanner
14:27 Tom: That's my job. I buy fresh animal corpses, tan them, and convert them into fine leather clothes.14:27
14:27 Dolbert: sell
14:27 Tom: Sorry. I'm only selling to major customers. But I'm buying fresh corpses of rats, rabbits and wolves from you.
14:28 Dolbert: major customers
14:28 Tom: Yes. Obi, Norma and good old Al. Go ask them for leather clothes.
14:29 Dolbert: sell rat
14:29 Tom: I'll give you 2 gold for a dead rat. Do you accept?
14:29 Dolbert: yes
14:29 Tom: Deal. By the way: If you'd like to hunt something bigger, check the cellar of the stables to the north. Some adventurer used tostore his loot under a loose board beneath a barrel. He might have forgotten something when he left the isle.
14:30 Dolbert: monsters
14:30 Tom: I'm buying fresh corpses of rats, rabbits and wolves. What do you want to sell?

I to na tyle dalej nic niewiem muwcie o tym i muwcie czy jest to moze z czymś związane ta rozmowa

Moje GG:8262697 muwcie na ten temat

Dla Tibi.Pl Dolberd Rokgard Dziękuje państwu

Lord Kazag
06-11-2005, 14:24
@up
Co ten wywiad ma wspólnego z dźwignią?
@topic
Pytałem toma o ten pokoik, kraty, dźwignie, wiadro i wiele rzeczy które są na piętrze a także o misje albo questa ale cwaniak milczy... B)
Nie mam pojęcia do czego może słuzyć ta dźwignia i jak sie tam dostać:(

Duke Dran
06-11-2005, 14:52
Heh ale tu nie ma ani słowa o tej dźwigni xD

Skrzat
07-11-2005, 02:37
W tym temacie pogadam z Tomem sprubuje sie dowiedzieć cos o dzwigni na gurze jego domu:
14:26 Dolbert: hi
14:26 Tom: I'm Tom the Tanner. How can I help you Dolbert?
14:27 Dolbert: name
14:27 Tom: My name is Tom the tanner.
14:27 Dolbert: tanner
14:27 Tom: That's my job. I buy fresh animal corpses, tan them, and convert them into fine leather clothes.14:27
14:27 Dolbert: sell
14:27 Tom: Sorry. I'm only selling to major customers. But I'm buying fresh corpses of rats, rabbits and wolves from you.
14:28 Dolbert: major customers
14:28 Tom: Yes. Obi, Norma and good old Al. Go ask them for leather clothes.
14:29 Dolbert: sell rat
14:29 Tom: I'll give you 2 gold for a dead rat. Do you accept?
14:29 Dolbert: yes
14:29 Tom: Deal. By the way: If you'd like to hunt something bigger, check the cellar of the stables to the north. Some adventurer used tostore his loot under a loose board beneath a barrel. He might have forgotten something when he left the isle.
14:30 Dolbert: monsters
14:30 Tom: I'm buying fresh corpses of rats, rabbits and wolves. What do you want to sell?

I to na tyle dalej nic niewiem muwcie o tym i muwcie czy jest to moze z czymś związane ta rozmowa

Moje GG:8262697 muwciena ten temat

Dla Tibi.Pl Dolberd Rokgard Dziękuje państwu

Az nie moglem tego czytac !!! slownik !!!

sprubuje pisze sie sproboje

gurze pisze sie gorze

muwicie pisze sie mowicie

Topic: Tu nic nie ma o dzwigni zamast wywiadami zajmij sie slownikiem

raj321
12-11-2005, 13:18
Jak nie mogłEe

jak nie mogłes się doczytać do załóż okulary :D

Stasioman
14-11-2005, 11:04
Co do tego jego tekstu, to on mówi o pewnym queście, z którego można zdobyć doublet armor. Chyba nie wykroczy na quest spoiling, jeśli powiem, żybyście szukali w domu na północy od jego sklepu, jeden poziom pod ziemią... I tak nic nie znajdziecie :P mi nie przyszło do głowy co tam trzeba zrobić :P

Hakuoh
14-11-2005, 17:27
SZUKAM ROOKSTAYERÓW Z VAALORI :P

VALORIA r0x :cup:
Powiedzcie mi - czy ten kolo ma równo pod sufitem?

Crowal
14-11-2005, 17:38
Oryginalnie napisane przez Zieloneks
SZUKAM ROOKSTAYERÓW Z VAALORI

VALORIA r0x

Powiedzcie mi - czy ten kolo ma równo pod sufitem?

Na moje nie... :/

@Topic: Niczego specjalnie żeś nie odkrył...

Kwadratowe Koło
23-11-2005, 15:18
@up

To jest QS :s

@autor topicu

Nic ciekawego nie odkryłeś, proponuje zamknąć temat, żeby nie spanowali w nim, itd ;/

Tychanowicz
27-11-2005, 20:57
Skrzat, jeśli sam nie umiesz pisać poprawną polszczyzną to nie pisz. Zobacz na to http://so.pwn.pl/slowo.php?co=spr%F3buje

konk
27-01-2006, 12:50
Wiem ze mogom tam wlazic tylko ci z pacc.To bylo w bibliotece na Mainie:) Mam tam 3 postacie.

Royal Koniu
27-01-2006, 13:48
lol gdzie ty masz tu coś na temat dźwigni Tom'a :| ??

Pani Klocek
27-01-2006, 15:49
No nic ciekawego, nie odkryłeś gostiu :blazen:
A tak lekko offtopic... To kumpel mi kiedyś opowiadał, że próbował sprzedać temu NPC od szczurów ZABITEGO WILKA ! 8o
(NPC coć tam wspomina, że skupuje ciała różnych stworów)
No ale koniec końców nie udało się wilka sprzedać, nie pamiętam już czemu...
Ale dobry m0tyw! :kat:

Mila babka
28-01-2006, 20:45
@UP
Deda Wilka da sie spylic bodajze za 4 czy 5gp bo sam sprzedawalem u Toma...

Kshaq
28-01-2006, 21:58
Ludzie nie piszcie juz ze nic nie odkryl on poprostu dal rozmowe z tomem chcac nam pokazac ze tom trzyma jezyk za zebami ale ja mam dla was pytanie...czy jestescie przekoniani ze te dwa pokoje naleza do toma..?8o

@down
Ludzie nie piszcie juz ze nic nie odkryl on poprostu dal rozmowe z tomem chcac nam pokazac ze tom trzyma jezyk za zebami ale ja mam dla was pytanie...czy jestescie przekoniani ze te dwa pokoje naleza do toma..?8o

czy ty tu cos widzisz o zamykaniu tematu....

Junior Joter
29-01-2006, 09:54
Podobno rozwiązujesz jakies zagdaki roka to po co chcesz zeby zamkneli temat. Moze keidyś jakis gościu powiedział do Toma jakoś nie tak i powiedział mu może wszystko o tym queście, może zna całą prawde.

=Midnight=
29-01-2006, 14:04

gurze pisze sie gorze

To mnie rozwaliłes : "Sprubuje pisze sie spróbóje!!" ... a moze "Spróbuje"???
;( Co za naród...

Boss'iarz
29-01-2006, 20:20
oto moja rozmowa z AMBER:
20:15 Waleczny Bos: hi
20:14 Amber: Oh hello, nice to see you Waleczny Bos.
20:14 Waleczny Bos: cyclops
20:14 Amber: Horrible monsters they are.
20:15 Waleczny Bos: horrbile monster
20:15 Amber: Oh, I fought orcs, cyclopses, minotaurs, and even green dragons.
20:15 Waleczny Bos: minotaurs
20:15 Amber: Horrible monsters they are.
20:15 Amber: See you later.

co to oznacza?? cyklopy, zielone smoki??

20:17 Waleczny Bos: where is cyclops ?
20:17 Amber: Horrible monsters they are.

Kiciusia
30-01-2006, 13:52
czesc
Jeszce nie bralam udzialu w tej aferze bo nie bylam zalogowana ale we mnie tez wzbudzilo to zaciekawienie wiec poszlam zobaczec na ta dzwigdzie faktycznie jest ale z pierwszej chwili wydawalo mi sie ze to torch ale torch jest z tej strony ciemny. oto ten wywiad.

13:46 Niezapominajka of Celesta: hello
13:46 Tom: I'm Tom the Tanner. How can I help you Niezapominajka of Celesta?
13:46 Niezapominajka of Celesta: You room
13:46 Niezapominajka of Celesta: you house
13:47 Niezapominajka of Celesta: lever
13:47 Niezapominajka of Celesta: Quest
13:47 Niezapominajka of Celesta: bye
13:47 Tom: Good hunting, child.

nic o swoim pokoju i nic o dzwigni moze to poprostu zagadka do nie rozwiazania? Problem Cipsoftu? nie wiem ale to bardzoo dziwne i podejrzane...

Pakeron
30-01-2006, 22:13
jezeli wezmiemy to wszystko do kuby to mamy takie fakty ze jezeli dojdziemy do tej dzwigni co jest u Tom'a w domu to moze sie otworzy wejscie do ghula. Tak samo jak w qescie na torcha. Z Ghula wypadnie klucz ktory otworzy drzwi do mino maga i zabijajac go wchodzimy do teleportu i przedostajemy sie na wyspe z SPIKE SWORD'em .Ja uzylem fantazji i niewiem czy to tak jest naprawde ale jezeli do okola jest ogien wokol SPIKE SWORD'a to ma cos wspolnego z mino magiem bo mino mag go pilnuje zazucil dookola SS ogien by dac jemu wieksza ochrone i tak samo w pokoju otoczyl sie energio dajac sobie wieksze szanse na ohrone. niewiem czy to tak moze byc ale przeciez to wszystko mozliwe. Pozdro dla wszystkich CYA.

Mam nadzieje ze to moze byc klucz do zwyciestwa.:cup:

Raffi
01-02-2006, 22:23

gurze pisze sie gorze

Topic: Tu nic nie ma o dzwigni zamast wywiadami zajmij sie slownikiem

Weź sie zastanów i sam looknij do słownika bo wcale niejestes lepszy...

sproboje pisze sie spróbuje

gorze pisze sie górze

mowicie pisze sie mówicie

Tu niema nic o poprawnej ortografii... zamiast krytykować czyjąś zajmij sie swoją...

@Topic

Big n/c

Lord Patrious
07-02-2006, 11:31
Nigdy nie uwafjcie NPC:
kiedy ide blisko pohu i sie pytam npc cfaniaczka o excalibunga to gada -jest pod edron , plyne na edron pytam sie herosa ava tar czy jakos tak NPC pytam sie o excalibunga i gada ze jest pot pohem jeszcze dalej ide i gada inny ze pod daramą- wniosek never trust NPC

Frezer
09-02-2006, 20:35
zrobiłem pomyłke nie "Tom i Dzwignia" tylko "Tom i wywjad z nim";) i niewiem co znaczy te slowa ale mam cos ale niewiem dokladnie wienc nie mówie i nie powiem B) Mam Trop I Tyle

Pozdro :p

Mati94
01-01-2007, 13:25
Mi sie wydaje że ta dźwignia otwiera tylko tamte kraty, które są obok.

Rycerz_Imperium
01-01-2007, 15:08
Nie Wiadomo .. Może ona otwiera coś jeszcze.. tylko jak się dostać do tej dźwigni :confused:

Adix40
13-01-2007, 14:18
A może ta dźwignia to nic nie robi... Może jest tylko na urozmaicenie pokoju ;) A może to jest SKŁAD, w którym Tom trzyma swoje zdobycze! W jednym z pokoi (niewiem czy dalej są) są dwa Leather Armor'y. Tom ze skór, które dostaje robi może te zbroje? A może za Minotaur Leather da nam klucz? Bo mimo tego, iż Minotaur Leather rzadko wypada z Minotaurów to właśnie z ML (chyba, bo to najbardziej prawdopodobne) robi się LA (Leather Armor). I jak mu sprzedamy ML to może da nam klucz? ;) TO TYLKO PRZYPUSZCZENIA...

Sarkanum
02-03-2008, 14:50
Mam dla was małą podpowiedź...
weźcie kupcie se z 8 lf i pójdźcie na katana quest.....
pochodźcie w te i z powrotem przy ścianie to wkońcu przeniesie was ghoula, zabijcie go(poto lf) i może poleci scale armor, ale napewno nie poleci golden key i podobno loot life ringów i BPOC są zablokowane.

@edit
to nie jest QS bo to nie jest quest

xardas06
26-01-2009, 13:14
Ghoul to legendarny potwór na Rookgaardzie. Wypada z niego Scale Armor i Life Ring, co może stanowić nie lada gratkę dla Rookstayerów. Znajduje się on jedynie koło pokoju z Katana Room Questu, lecz twórcy odgrodzili go ścianą. Mimo to, niektórzy wciąż snują przypuszczenia jak się do niego dostać. Podobno najbardziej znany Rookstayer, Sunrise, posiada klucz do pokoju Ghoula (choć nie ma tam żadnych drzwi).

Jeszcze jedna plotka głosiła, że gdy widzimy napis "Server save in ... minutes. Please logout." to ściana dzieląca Ghoula od reszty świata znika. Została ona jednak obalona przez wielu graczy.

Najbardziej prawdopodobne jest to, że w dawnych czasach na Katana Room Quest był Ghoul, Rotworm i 2 Skeletony. Jednak CipSoft uznał, iż to za trudne dla graczy i pierwszego potwora umieścił w niedostępnym pomieszczeniu.

Rookstayerzy nieustannie próbują się tam dostać - niektórzy sądzą, że z każdym update ściana oddzielająca Ghoula jest coraz bardziej zniszczona. Inni jednak obalają tę tezę twierdzeniem, że CipSoft może po prostu ulepszać dekoracje.

Istnieje plotka, że jeżeli postać będzie chodziła przez godzinę dokładnie tak, jak robi to Ghoul, przy identycznym ustawieniu ciał na ziemi (nie licząc tych questowych), to ściana zniknie lub gracz zostanie do Ghoula przeteleportowany. Okazało się to kolejnym mitem, co udowodnił Dark Halton. Ponad dwie godziny chodził krok w krok za Ghoulem i nic to nie dało. Na zarzuty o pomyłkach odpowiedział, że po kilku godzinach wpatrywania się w potwora zapamiętał schemat poruszania się. Albo kłamał, albo jest jednym z najbardziej cierpliwych ludzi świata.

@up
Istnieje plotka, że jeżeli postać będzie chodziła przez godzinę dokładnie tak, jak robi to Ghoul, przy identycznym ustawieniu ciał na ziemi (nie licząc tych questowych), to ściana zniknie lub gracz zostanie do Ghoula przeteleportowany. Okazało się to kolejnym mitem, co udowodnił Dark Halton. Ponad dwie godziny chodził krok w krok za Ghoulem i nic to nie dało. Na zarzuty o pomyłkach odpowiedział, że po kilku godzinach wpatrywania się w potwora zapamiętał schemat poruszania się.

Najpierw może byś poszukał a później zmyślał?

Vermilion
26-01-2009, 13:42
A Ty może najpierw popatrzyłbyś na datę postów a dopiero potem coś pisał? Archeolog.

netions
26-01-2009, 18:30
kolejny temat do offtopu... pomyslcie troche zanim zrobicie temat w dziale tajemnice rookaardu o SS, MM czy ghoulu...

SS nie da sie zdobyc - bylby najlepsza bronia na rooku, co za tym idzie ludzie bardzo szybko wychodziliby z rooka i rozwalali monstery... co gorsza jesli ktos by sie wygadal jak go zdobyl 3/4 rooka mialoby SS, wiec wyspa z nim bylaby bezsensem ...

MM - 3/4 15 lvli nei daje sobie z nim rady a ma go pokonac rookstayer/player na rooku (ten co nie zostaje) ??

Ghoul - To samo, ale ghoul ma mniejsze wymagania lvlowe co do pokonania go . . . n/c

Marcin24
26-01-2009, 18:47
A Ty może najpierw popatrzyłbyś na datę postów a dopiero potem coś pisał? Archeolog.
Znajdź sobie w internecie dokładną definicje archeologa forumowego, bo jej nie znasz.
SS nie da sie zdobyc
Dowody...
MM - 3/4 15 lvli nei daje sobie z nim rady a ma go pokonac rookstayer/player na rooku (ten co nie zostaje) ??

Ghoul - To samo, ale ghoul ma mniejsze wymagania lvlowe co do pokonania go . . . n/c
Ghoul i MM są do pokonania i to spokojnie.
@xardas06
Cały twój tekst można zastąpić jednym linkiem http://wiki.hunted.pl/wiki/Plotki