zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ringi...

Fillipex
06-11-2005, 23:19
Hmmm.. ostatnio zastanawialem sie czemu nie ma ringa dla palkow.. taki distance ring. Wiem ze distance ogolnie lepiej sie treni niz sword czy inny ale powinna byc sprawiedliwosc i dla palkow tez powinien byc ring... jest ring na fista.. i po co on komu.. i tak nikt z fista nie wali a jest taki ring, wiec dla palkow powinien byc bo on bylby przydatny... piszcie co Wy o tym sadzicie!

Jak byl juz taki temat to sorry, nie wiedzialem :)

Raul de Bar
07-11-2005, 07:41
Dla palka bardziej przydalby się Ring of light - coś co działa jak magic light wand . Bo mnie najbardziej wkurza konieczność ciągłego wydatkowania many na światło.

Arzo
07-11-2005, 08:10
Mogłby być też ring of shield dla blokerów :P

Sir Dzikusek
07-11-2005, 08:32
A wg mnie powinno dac sie zalozyc wiecej niz 1 ring :) W koncu czlowiek ma 10 palcow, a nie 1 :P

Shien Ashador
07-11-2005, 09:36
A mnie się podoba opcja: 20 pierścieni, poniewaz mamy 20 palców + warkoczyki w nosie i fryzura jakiegos punka. To byłoby super. Tak serio to jest to głupi pomysł. Po co palladynowi ten pierścień? A jak brakuje Ci many to dokupuj sobie torche.
Co do tego fista to się nie zgodzę. W końcu są takie osoby ( i jest ich całkiem sporo, mają fist fightinga na poziomie najlepszy bodajże 80, duzo osób miało 70+.

Zeezowaty czzlek
07-11-2005, 09:54
Kompletnie sie z wami zgadzam zawsze mam dylemat: ALbo zrobvie utevo gran lux i zkoncza mi sie szybko strzaly albo bede po ciemku nawalac i bedzie amunicja. osobiscie wuazam ze powinien byc np. Fire Bow albo Fire cross bow.
Ostatnio mam na to wszystko metode (dosc glupia) zucam fire fielda i luruje co trzeba. Uwazam ze dobry byl by taki ring bo mowie wam ciezko mi dobic ten 60 dist ;p

Ziom Patryk
09-11-2005, 10:13
A mnie się podoba opcja: 20 pierścieni, poniewaz mamy 20 palców + warkoczyki w nosie i fryzura jakiegos punka. To byłoby super. Tak serio to jest to głupi pomysł. Po co palladynowi ten pierścień? A jak brakuje Ci many to dokupuj sobie torche.
Co do tego fista to się nie zgodzę. W końcu są takie osoby ( i jest ich całkiem sporo, mają fist fightinga na poziomie najlepszy bodajże 80, duzo osób miało 70+.

Nie obraz sie ale chyba pusty jestes jak myslisz ze paladyn uzywa torche. Przecziez na miejscu torcha pall ma arrowsy. :baby:

Evul Tibian
09-11-2005, 13:39
Robcie sobie power bolts i po klopocie ;)

ripper
09-11-2005, 19:37
Kompletnie sie z wami zgadzam zawsze mam dylemat: ALbo zrobvie utevo gran lux i zkoncza mi sie szybko strzaly albo bede po ciemku nawalac i bedzie amunicja. osobiscie wuazam ze powinien byc np. Fire Bow albo Fire cross bow.
Ostatnio mam na to wszystko metode (dosc glupia) zucam fire fielda i luruje co trzeba. Uwazam ze dobry byl by taki ring bo mowie wam ciezko mi dobic ten 60 dist ;p

60 dista ciężko dobić? Omg... Ja dobiłem 60 w kilka dni (około 6). I nie było tak że miałem 20k na speary.
Imho dist ring mógłby być ale żeby był tak dostępny mniej więcej jak Stealth Ring, bo i tak disty lecą szybko.

morwi
09-11-2005, 19:42
Nie obraz sie ale chyba pusty jestes jak myslisz ze paladyn uzywa torche. Przecziez na miejscu torcha pall ma arrowsy. :baby:

pusta to ty masz glowe chyba.... nie pomyslales ze tym torchem rzuca sie pod nogami? no albo on jest takim maniakiem ze uzywa spirow -.-"

Grzehoo
09-11-2005, 21:04
Chociaż palkiem nigdy nie grałem, to sądzę, że to świetny pomysł. Paladyni mieliby niejako rekompensatę za te znikające speary:).

emilok
09-11-2005, 22:46
dupa jas, palek i tak ma przewage z 'zwyklyl' mluceniu potworkow wiec ring by byl kupa i tyle :P

Fillipex
20-11-2005, 12:29
A ja sadze ze powinien sie wypowiedziec jeden z modkow... ciekawe co Oni na ten temat sadza :)

Nerion De'Ether
20-11-2005, 22:58
pusta to ty masz glowe chyba.... nie pomyslales ze tym torchem rzuca sie pod nogami? no albo on jest takim maniakiem ze uzywa spirow -.-"

ta? proszę bardzo, rzucaj torchem pod nogami przez 8h na guardach...

topic.
Taki ring był by bardzo przydatny, podczas duela pall vs knajt palek praktycznie nie ma szans jeżeli knight jest równie szybki jak on. Niektórzy powiedzą "Co z tego? Pall ma sd", ma sd ale na 60 lvl hitnie za 120 max + z bolta 50 (jeśli ma szczęście) a taki knajt się nie martwi tylko się uha i wali z czego mu się podoba. Ogulnie powinni zrobić taki ring wzmocnił by trochę palka w pvp.

morwi
21-11-2005, 07:46
ta? proszę bardzo, rzucaj torchem pod nogami przez 8h na guardach...

niektorzy tak robia i nei narzekaja -.-". no moze nei 8h, ale zeby grac tyle to trza miec cos z glowa...

Rabanbar
21-11-2005, 09:04
Taki ring był by bardzo przydatny, podczas duela pall vs knajt palek praktycznie nie ma szans jeżeli knight jest równie szybki jak on. Niektórzy powiedzą "Co z tego? Pall ma sd", ma sd ale na 60 lvl hitnie za 120 max + z bolta 50 (jeśli ma szczęście) a taki knajt się nie martwi tylko się uha i wali z czego mu się podoba. Ogulnie powinni zrobić taki ring wzmocnił by trochę palka w pvp.Jedno primo. Kiedy pallek sie bawi dist ringiem knight zaklada time'a :D

Fillipex
21-11-2005, 21:48
Hmmm... podczas duelu pall vs knight to i sa na tych samych lvl to palek na 100% ma bihy a knight tez moze miec ale juz nie na 100% bo oni wala ten 1 do obbrony przy zwyklych butach....a nawet jakby mial bohy to palek zaklada time ringa i jest szybszy a jak knight tez zaloazy to palka ratuje to ze ma pacc i utani hur ale w sumei kanight tez na paccu ma wiec tylko palek moze utrzymywac dystans caly czas ten sam i bolty+sd i szybko sie z nim rozprawi a pozatym jak pall ma w miare dobry shielding to moze zalozyc jakas dobra tarcze i staxc w miejscu to knight bedzie mu bardzo malo robil... i walic z sd

Taka dygresja.... podczas duelu nie uzywa sie uh tylko walczy do reda albo ewentualnie do deada....

Ale nie robice offtopa tylko mowcie co sadzicie o tym ringu...

I nadal prosba do modka o swoja wypowiedz

Grajper
21-11-2005, 22:46
@up
dawno takich bredni nie czytałem.... naucz się twafiać w klawisze...
@topic
taki ring dla jednych jest świetną rzeczą dla drugich przesadą. ciekawe co by powiedzieli na to gmy i cipowie. zagadaj, wkońcu powstają nowe pozyche, może ktoś cie wysłucha :p
dla mnei osobiście taki ring byłby niezły chociaż zale ży ile dysta by dawał. jeśli tylko 5 to by było dobrze. pall ma wtedy jako takie udogodnienie podobnie jka knight czy inna prof z ringiem. podsumowywując : dyst ring byłby rzeczą dobrą jednak nie może on zbyt dużo dawać i nie może być jakoś super łatwo dostępny.

Fillipex
22-11-2005, 06:25
@up
dawno takich bredni nie czytałem.... naucz się twafiać w klawisze...

Hmmm... ja nie umiem "twafiac" w klawiature... o.0

@topic
No powienien byc troche bardziej trudno dostepny niz sword czy axe ring bo axe ringa mozna zlootowavc z dwarf guarda a sword z orc leader....wiec nie sa zbytnio trudno dostepne a taki dist ring powinien byc troche bardziej truodno dostepny... hmmm.... jak np: time ring

Fillipex
23-11-2005, 19:26
Nadal czekam az modek sie wypowie na ten temat.... :)

Matyjasz
23-11-2005, 19:41
Moim zdaniem ringów nie bedzie... Jaka rekonpensata ? Jak by nie uzywali tego macra to by tego nie bylo... Sami sa sobie winni ( oczywiscie nie wszyscy)

Nadal czekam az modek sie wypowie na ten temat.... :)

Co to da że jakiś modek sie tu wypowie ? Przeciez to i tak nie zmieni postaci sprawy...

Quezacoatl
23-11-2005, 19:46
Sądze że zarówno zestaw ringów jak i amuletów jest niedopracowany. Ale ringów to przedewszystkim bo mało ich jest, mogłyby być bardzo rzadkie ringi z większą mocą.
Co do dist ring...
są ringi na każdy skill poza dwoma, shield i distance, i to powinno zostać zmienione. Powinny być ringi na wszystkie skille.

Re 2 UP
Wprawdzie nie jestem modkiem ale domyślam się co powiedzą "Powiedz to Cipsoftowi". XD (jak w większości tematów dotyczących zmian w tibii)

J0hny
23-11-2005, 19:46
Może CipSoft zrobi nam niespodziankę w tym UpDate :D...

Venderer
23-11-2005, 19:52
Hmmm... podczas duelu pall vs knight to i sa na tych samych lvl to palek na 100% ma bihy a knight tez moze miec ale juz nie na 100% bo oni wala ten 1 do obbrony przy zwyklych butach....a nawet jakby mial bohy to palek zaklada time ringa i jest szybszy a jak knight tez zaloazy to palka ratuje to ze ma pacc i utani hur ale w sumei kanight tez na paccu ma wiec tylko palek moze utrzymywac dystans caly czas ten sam

"Moja kromka lepsza bo jest z serem, ano fakt twoja też jest z serem, ale jak poleje kechupem! Um prawda tez mozesz polać kechupem! Choc ja mgoe dodać sałaty! No chyba ze tez pójdziesz do sklepu i troche dasz..."

To było przedstawienie twojego tekstu w sposób lekko gastronomiczny lecz prawie identyczny... Wiesz chłopie coto jest "masło maślane"? Dajesz argumenty na jedną strone i odrazu identyczny na drugą tym samym likwidując jakikolwiek sens tej wypowiedzi... Pomyśl nim coś napiszesz...

Co do tematu, jestem za. Powinny być ringi dist i shield choć w przypadku Dista mógłby być poprostu troche słabszy np. 2 skille abo cóś...

Fillipex
23-11-2005, 19:54
Chce zeby modek sie wypowiedzial bo oni zawsze obiektywnie patrza na wszystkie sprawy i ja nie mowie tutaj o tym zebym zglosisc to gdzies tylko zeby oni (moderatorzy) powiedzieli co sadza o takim pomysle....

@up
No racja...troche sie pogubilem piszac to ale jak to pisalem to w tym samym momencie myslalem jakby taki duel wygladal.... i to dlatego....sorrki :p :p

morwi
23-11-2005, 19:58
Chce zeby modek sie wypowiedzial bo oni zawsze obiektywnie patrza na wszystkie sprawy i ja nie mowie tutaj o tym zebym zglosisc to gdzies tylko zeby oni (moderatorzy) powiedzieli co sadza o takim pomysle....

@up
No racja...troche sie pogubilem piszac to ale jak to pisalem to w tym samym momencie myslalem jakby taki duel wygladal.... i to dlatego....sorrki :p :p

obiektywnie? -.-"

Fillipex
23-11-2005, 20:07
TAK! Zawsze jak widze wypowiedz moda to jest na zwiezla, na temat i obiektywna.... i takiej odpowiedzi oczekuje :)

Venderer
23-11-2005, 20:56
TAK! Zawsze jak widze wypowiedz moda to jest na zwiezla, na temat i obiektywna.... i takiej odpowiedzi oczekuje :)

Niektórzy normalni userzy też piszą na temat :P A jak troche pomyślą to zdarzy się też obiektywny post.

Choć każdy modek może mieć odmienne zdanie na dany temat (tak! TAK! To też ludzie...) a jak widać w tym temacie opinie są podzielone ;)

Fillipex
23-11-2005, 21:04
No zdaza sie ze zwykle osoby pisza madre posty... zadkosc ale zdaza sie ;p... ale chcialbym zeby jakis mod sie wypowiedzial bo (jak sie nie myle) to sa osoby z wysokimi lvlami wiec duzo iwedza o Tibii i maja wyrobione zdanie o niej.... ;]

Herante
23-11-2005, 21:45
..........

Fillipex
23-11-2005, 21:55
Po 1 to nie lize dupy modkom bo nie mialbym w tym celu....
Po 2 jeden blad ortograficzny to nic strasznego -.-
Po 3 wiem ze nie bede nigdy modkiem i nie chce byc bo bym nie podolal takiemu zadaniu....mam przecie szkole i inne obowiazki

Przeczytaj moja wypowiedz wyzej to bedziesz wiedzial czemu chce zeby sie mod wypowiedzial.... a nie gadasz glupoty o.0

@widze ze coraz wiecej osob popiera ten pomysl.... zobaczymy jak bedzie dalej.. :)

morwi
24-11-2005, 05:49
@fillipex zeby duzo wiedziec wcale nie trzeba miec duzego lvl-.-"

Venderer
24-11-2005, 07:31
@widze ze coraz wiecej osob popiera ten pomysl.... zobaczymy jak bedzie dalej.. :)
No i widzisz? temat się rozkręca bez modka.

I Fillipex, weź sobie to do serca...

Marcix
24-11-2005, 07:44
:) Jeżeli mial by powstać taki ring to by musiał również powstać dla maga coś podobnego ;p

Fillipex
24-11-2005, 14:44

To polega na tym ze nie trzeba miec duzego lvla zeby duzo wiedziec...zgadzam sie....ale przewaznie (99%) ktos kto ma duzy lvl to dosyc duzo wie o Tibii bo musial duzo trenic i duzo expic wiec mu sie troche czasu zeszlo a z czasemn zdobyla sie doswiadczenie i coraz wiecej wiadomosci...

@topic
Rozkreca, rozkreca... dobrze.... :)

A co do sorca to w sumie on ma juz ringi dla niego bo naprzyklad life ring albo ring of healing to praktycznie dla maga bo u knighta i palka to praktycznie nie widac roznicy gdy sie ktorys z tych zalozy a sorc z pacc i ringiem to wymiata... mana zapieprza strasznie...

No wypowiadajcie sie dalej na ten temat....Modkow tez to dotyczy :)

Padme Light
27-11-2005, 21:03
Gdyby doszedł distans ring to ja chce Magic ringa do mlvl-u bo w tedy tylko sorcek/drut niema jak se skilla podnieść. Po za tym axe ringi łatwo zdobyć bo spada nie tylko z guardów a także z Dwarf soldierów. Club ring też łatwo dostępny bo leci z cycków. Najtrudniejdostępny teraz jest więc sword ring bo z orc liderów.
Time ring trudno dostępny?? lol przecież leci z tarantuli a te nie są jakoś super trudne najtrudniej ringa zauważyć bo jest czarny jak tlo (kumpel znalazł w trupie bo ktoś nie azuważył i zostawił).Co do light ringa to jestem na 100% za przyda sie nie tylko palom chociaż głównie im. A co do wypowiedzi modków jestem za bo oni są zazwyczaj bezstronni ale swoje zdanie mają no i mówią tylko na temat bo muszą przestrzegać regulaminu :P

Fillipex
27-11-2005, 22:48
No wlasnie...zgadzam sie jesli chodzi o modkow... i musze sie powtorzyc (bo nie chce mi sie szukac we wczesniejszych moich wypowiedziach) ze sorck i druid maja juz swoje ringi.... life rinh i ring of healing to przedewszystkim riingi dla postaci magicznych...u knighta i pala malo widac zwiekszenie predkosci wzrostu hp i many a u sorcka-druta duzo widac...na paccu tym bardziej...mana strasznie zapieprza....

Padme Light
28-11-2005, 06:14
Ale skill ci nie rośnie a oto mi się rozchodzi a ring of healing i life ring wcale nie są tylko dla magów bo innym też sie bardzo przydają. Nie zapominaj że regenerują też życie a ono najlepiej wchodzi knightom
:]

Fillipex
28-11-2005, 14:29
No o tym nie pomyslalem....ale ni widzialem jeszcze knighta ktory by nosil ten ring.... przeciez nie beda zakladac ktorys z tych ringow tylko po to zeby im szlo szybciej hp bo lepiej sie uhna (tzn jakis sorck czy drut ich uhnie)...najlepiej przydaje sie magicznym postaciom bo jak im mana szybko leci to zrobia wiecej runek i maja z tego kase albo wiecej run na hunt...a knight nie bedzie mial zadnej korzysci z tego ze im szybciej hp idzie.... :)

Mod plx :D

Padme Light
28-11-2005, 20:35
Z tym sie niezgodze że nie używają. Co jeśli nie mają ani 4mlvl-u ani znajomego sorca/druta koło siebie żeby sie uhnąć?? Mój znajomy ldwo przeżył był w grocie z ghulami i troche mu drainem zarypali hp, Ma już red i cały korytarz przedsobą do wyjścia szczęcie że life ringa znlaz w ghulu i tylko dzięki niemu przeżył. Miał farta ogromnego :D .(miał niecały 15 lvl i chyba 2 mlvl)

Fillipex
28-11-2005, 22:54
No ale to sa poszczegoln przypadki... z reguly knight i palek nie uzywa tych ringow...

Fillipex
30-11-2005, 21:29
Nadal czekam na odpowiedz modkow :D

Taka patologia
30-11-2005, 22:49
Paladyni są najlepszymi postaciami bo skille rosną im dużo szybciej niż knightom mogą bić z sd a z innych run itak mocno biją expo leci bardzo szybko a loot prawie zawsze sie zwraca wmiare dobry palek moze cała noc na guardach expic z 1bp uh a loot ma bardzo dobry . Palek niemusi Też kupowac eq wystarczy mu plate set ewentualnie bohy a taki rycek musi wydac najpierw góry złota na eq a puzniej jeszcze wiecej na uh'y . I właśnie dlatego cip soft osłabił palka w ostatnim update a ring podwyrzszający distance fighting był by tylko udoskonaleniem tej bardzo wyróżniającej sie profesji aczkolwiek light ring powinien byc jak najszybciej wprowadzony do gry bo bardzo duzo paladynów używa tibigg tylko dlatego ze szkoda im caly czas spalac mane na utevo lux i według mnie ten ring powinien dzialać 30min wypadać z np. cyklopa , draga hydry i cena na trade powinna sie wahac pomiędzy 150gp a 300gp

Fillipex
01-12-2005, 14:30
Tak... palek jest bardzo dobra postacia.... uzywa run itd.... ale... skille leca nieco szybciej... zgadzam sie ale nie duzo szybciej....aczkowliego syzbciej...ale tu chodzi o sprawiedliwosc.... wszystkie profesje maja jakis ring ktory podwyzsza ich najlepsza rzecza u palka nie ma takiego czegos...

Ashlon
01-12-2005, 14:40
Tak... palek jest bardzo dobra postacia.... uzywa run itd.... ale... skille leca nieco szybciej... zgadzam sie ale nie duzo szybciej....aczkowliego syzbciej...ale tu chodzi o sprawiedliwosc.... wszystkie profesje maja jakis ring ktory podwyzsza ich najlepsza rzecza u palka nie ma takiego czegos...

1. Postacie magiczne nie maja ringow z "dopalaczem" do mlvlu.
2. Wydaj kupe kasy na runy u knighta/sorca/druta, a wtedy dowiesz sie, ze lepiej expic z 1bp uhow stary i bez ringa, niz z 3 ringami i 15bp uhow straty ;)

Fillipex
01-12-2005, 14:49
No w sumie racja..... ale nadal sadze ze moglby byc taki ring tylko ze trudno dostepny... np wypadalby z behemota, banshe, bk..itp i kosztowal by jeden okolo 1.5k

Raiderek
01-12-2005, 15:04
Ja jakoś bardzo często widze palladynów używających Life Ringa, który jagby nie patrzeć jest dla nich bardzo użyteczny.
Np.
- Za manę zregenerowaną przez Light Ringa rzucamy Evul "light" Podnosząc razem Mlvl
- Regeneruje Drobne uszczerbki na zdrowiu (Np lag+Guard= Utrata Hp, które zaraz Lr "załata")

Maniutek
01-12-2005, 15:49
Distance ring może i by sie przydał, ale jestem pewien że bym go nie używał w te miejsce wole time ringa zarzucic skile i tak szybko sie wbija natomiast light ring to by było błogosławieństwo zamiast palić manę na utevo gran lux robiłbym HMM i był bym szczęśliwy :p. Co do life ringów i RoH'ów to używa ich każdy a szczególnie palek bo jak widzi się że braku ci 10% do 15 mlvl to już wytrzymać sie nie może. Chyba że ktoś ma kase to manasy żłopie

MS_nake
01-12-2005, 15:49
..OOO widze że ktoś sie wypowiedział bardzo mylnie... ale ja to naprawie a więc:
TO KNIGHT JEST NAJLEPRZY !!!
A co do tematu to racja... przydał by sie paldkowi ring ale tylko jakiś light ring lub cos w tym stylu , paldkowie i tak uciekają , a skille lecą im dość szybko więc...tak . Takie jest moje zdanie.
@ ja uwazam ze knight jest The Best ale to jest moje zdanie i nikt sie z tym zgadzać nie musi ... z resztą był taki temat
@ co do tej wypowiedzi że modkiem by ktoś chciał być... ja bym chciał !! ^^

pawepek
01-12-2005, 16:45
Ja tez jestem za wprowadzeniem tego ringu, ale zeby wypadał z BK, Behemoth itp, i chodził tak po 1-2K. I bardzo ale to naprawde abrdzo podoba mi sie pomysł z light ringiem! wszyscy nosza torchy w rece, albo w miejscu na strzaly a palek nie ma takiej mozliwosci i dlatego ejstm za... taki ring mógłby wypadac z mino guarda, mino maga, dwarf guarda, rzadko z dwarf solidera, z cyce i innych tego typu potworów :D:D

Fillipex
01-12-2005, 18:27
Widze ze duzo osob woli tego light ringa niz dist ringa.... w sumie racja... bo ja tez zawsze co chwile to utevo lux musze brac a torcha tak przez 3h to zucac mi sie nie chce...a dist tez moiglby byc tylko mowie...bardzo trudno dostepny.. naprzyklad taki palek z dist ringiem, 100+ skillem i power bolt to na anni wymiata.... :D
Nadal czekam na modkow bo widze ze temat sie rozwinal :)

Trenei
01-12-2005, 18:35
Ten Temat był wałkowany 1000000000000000 razy . W moim podpisie widnieje taki piekny link. Magic Button . Pomysl i poszukaj, to nic nie boli :)

Nocek
01-12-2005, 18:57
Mi sie zdaje ze time ring jest specjalnie dla palla, bo knightowi sie miej przydaje niz palladynowi.

Leweracja
01-12-2005, 19:17

a czy sorc/drut ma cos do mlvl ?
bo co z tego ze zalozy axe/club/sword ringa?

Co do ringow dystans ring to beznadziejny pomysl bo jesli chodzi o knajta to axe ring ma mu rekompensowac w jakims tam sposob atak broni i w polaczeniu z ze skillem podwyzszonym o te kilka punkow da mu zawsze wiekszy dmg a pall to pall na guardach jak przez noc pujdzie bp uh to tylko z powodow jakis lagow czy tego ze z 2 strony cos wyskoczy ja osobciscie palem to najczesciej z many to dorabaim bolt sobie ... a loot jest taki ze spokojnie moge nakupic torchow czy innego smiecia do oswietlkania xD i mam na runy do powzniejszych huntow...

Knajt musi walic wiecej bo on obrywa o wiele wiecej zawsze musi miec na tony uhow i co raz polepszac eq i skille ... pal po zrobieniu 80+ dysta nie musi trenic bo skille leca mu szybciej i siedzac non stop od zauszmy 40 lvl z 80dysta na guardach to na 90-95 lvl ma okolo 95+ dysta a knight? z 40 lvl 80/80 na 90 lvl bez treningu jak dojdzie do okolo 90 moze 92 ale nie wiecej ilu jest 100+ lvl ze skillami po 85/85+ a palek kazdy na 100 ma przynajmiej 90 dysta

Duel w kazdym wypadku mozna zadzialac sposobem jak knight jest szybszy to mozna zalatwic sposobem ile ja razy widzialem przypadki ze maly lvl zabijal duzego z powodu ze ten wyzszy mial slabe pvp a w momecie kryzyskowym uhem nie trafil czy cos

Uwazam ze powinno sie dodac Ring do swiatla a temat dystans ringa calkowicie zamknac

Wasz Lewer~

Fillipex
01-12-2005, 22:00
Ten Temat był wałkowany 1000000000000000 razy . W moim podpisie widnieje taki piekny link. Magic Button . Pomysl i poszukaj, to nic nie boli :)

No narazie nikt jeszcze tego nie powiedzial i nigdy takiego tematu nie widzialem wiec sadze ze albo gonie bylo albo byl bardzo dawno temu... po 2 to jakby byl to modek by go skasowal ze juz niby byl a nie skasowal....

@topic
Tu jest niewazne jakie kto ma skile bo nawet taki 8 knight moze miec 80+ skile (np moj kolega na 42 lvl mial skile 90/90 w axe) a tu chodzi o sprawiedliwosc (powtarzam sie) kazdy ma swoj ring (sorck/drut ma life ring i rof) a palek nie ma do skilla...

Pomocnik
03-12-2005, 22:06
Czemu narzekaćie ze naprzykład nie ma broni dla palla na Anni albo tych ringów...Paladyn to dobra profesja pozatym i tak juz ma bardzo duzo + poniewaz walczy fizycznie a takze posługując się magią..Inne profesje tego nie mają..Ze sobie z sd pomiatają + bolty..Więc nie narzekajcie..Pozatym expisz masz food masz mane utevo lux,utevo gran lux..te 20 lub 60 many Cie nie zbawi

Moddox
03-12-2005, 22:21
@Co do dueli knight vs. pal czy innych:
Ludzie przestancie z takimi wywodami że pal jakby założył jakiegoś tam ringa to knight by coś tam... Czy wy sobie wyobrażacie że np. 100 knight zabije 100 palka?Knight załadowany po brzegi uhami i explo a palek sd i innym shitem?Ile oni czasu by się mieli bić żeby się zabić?Palek wali knighta, knight ma yellow, uha się i ma full hp.A uhów ma kilkadziesiąt bpków.Palek dostaje od knighta explo + melee kilka razy, ma reda i exura vita.Full hp i leją się dalej.Takie pojedynki to zależą tylko od graczy.Po 1h sobie powiedzą że nudno i się rozejdą.To tyle na ten temat.

@topic
Ring by się przydał, ale to by było nie sprawiedliwe wobec knightów.Co z tego że knighci mają swoje ringi?Palkom dist rośnie o wiele szybciej niż knightowi melee, na małym diście zabijają silne dla knighta potworki, używają SD i innych run niedostępnych dla knightów.Ogólnie jestem przeciw (chociaż zaczynam grać palkiem :P)

Fillipex
03-12-2005, 23:50
Omasz.... co Wy sie tak na te sd powolujecie... jak nie graliscie palkami to nie wiecie jak to jest ciezko wbic ten zasrany 15 mlvl a jak juz wbijesz to max 80 w humana...i to bez eq...

Nie denerwujcie mnie takze z tym ze palkowi leci skill o wiele szybciej... boshe..leci szybciej ale nie leci mu 1000 razy szybciej tylko troszeczke szybciej...duzej roznicy nie ma...

Jeszcze kwestia run...sorck/drut wala z sd na silniejsze potworki....knight wali z explo i tez niezle napieprza... a palke tez wali z sd...wiec tu jest rownowaga...kazdy ma runki dostosowane do swojego mlvl... a knight ma jeszcze exori wiec nie plakac mi tu ze knight nie walczy czarami....

A ring powinien byc bo powinny byc ringi dla wszystkich profesji...

!Skillek!
04-12-2005, 01:02
X( 8o 8o 8o 8o X(

Jak bys chcial wiedziec to to ile bijesz z sd nie zalezy od tego jakie masz eq.
Jak miales walnac 80 to bys walnal w kolesie ktory ma najlepsze dostepne eq jak i w kolesia bez eq :evul:

Leweracja
04-12-2005, 07:12
a tu chodzi o sprawiedliwosc (powtarzam sie) kazdy ma swoj ring (sorck/drut ma life ring i rof) a palek nie ma do skilla...

life ring jest do skilli ?
dla palla jest przygotowany time ring bo pall caly czas musi uciekac wiec to jest ring specjelnie dla niego

Fillipex
04-12-2005, 09:25
X( 8o 8o 8o 8o X(

Jak miales walnac 80 to bys walnal w kolesie ktory ma najlepsze dostepne eq jak i w kolesia bez eq :evul:

Ej czlowieku ile Ty grasz w tibie ?? Jak sie qrwa nie znasz to sie nie wypowiadaj.... eq ma do tego ile si walnie z sd,hmm, exori, ue itd.... powiedz po co jak krzycza "exori test" i jak sie podsejdzi to mowia zeby sicagac all?? Po to wlasnie zeby byly wieksze hity i..... jak qrwa nie wiesz co mowisz to qrwa nie mow.... a noobem to mozesz byc tylko i wylacznie ty mowiac takie glupoty....

@up
Life ring i RoF jest do mlvl...czyli do skilla ktorego uzywa postac magiczna..... czyli te ringi sa dla nich....a time ring...moge sie zgodzic ze jest dla palka przedewszystkim....ale tu chodzi o sprawiedliwosc w ringach do skilli...a nie do szybkosci...

Fillipex
07-12-2005, 13:38
Czekam na wiecej wypowiedzi i wypowiedz modka... :)

Thomas
07-12-2005, 17:02
@up: po co ci wypowiedź modka? Przecież wielu z nich wie mniej o Tibii niż niejeden normalny użytkownik...-.- Poza tym, edytuj posty prosze:)

@topic: time ring, zarowno jak life ring i RoH są potrzebne każdej postaci. time ring nie został stworzony z myślą o palku...

Fillipex
07-12-2005, 18:08
Edutyje posty ale chcialem temat odswirzyc bo to wazne...

A wypowiedz modka jest mi potrzebna dlatego ze...ehh... nie bede sie powtarzal... poczytaj wczesniejsze posty to bedziesz wiedzial.... przeczytaj caly temat :)

pavelek
07-12-2005, 18:20
Ja myśle że dist ring jest zupełnie nie potrzebny. Wystarczyłby shielding ring, dla wszystkich profesjii by służył. Nawet sorce i druci mogli by go używać.
@up
ty niechcesz poznać zdania modka tylko chcesz sie podlizać^^

pawepek
09-12-2005, 10:32
X( 8o 8o 8o 8o X(

I tu sie mylisz! Sd to atak fizyczny, spróbuj zabic ghosta z SD! Przypominam ze są one odporne na ataki fizyczne :evul:
Dziękuje za uwage! :D

Fillipex
09-12-2005, 12:45
Ja myśle że dist ring jest zupełnie nie potrzebny. Wystarczyłby shielding ring, dla wszystkich profesjii by służył. Nawet sorce i druci mogli by go używać.
Shield ring nie wiem czy by sie przydal sorcowi czy druidowi... kiedy on by mial taki ring zaloazy wogole?? Knight to oczywiscie wtedy jakby bloczyl jakies lepsze potworki... palek jakby mial lipna sytuacje ze giant spider go dogonil bo mial laga czy cos i wtedy tarcza i ten ring i na loozie znowu odzyskujesz dystans albo spieprzasz poprostu...a postacie magiczne ani nie blocza ani nic im ten ring nie da jak ich dogoni giant spider czy cos bo maja po 20 skile to nic to nie da...

@up
ty niechcesz poznać zdania modka tylko chcesz sie podlizać^^

Mylisz sie.... po co mialbym to robic... modka i tak nie dostane (nawet go nie chce bo bym sie nie wywiazywal z obowiazko... przyanjmniej jak narazie bo szkola itd) a czemu chce wypowiedz modka to poczytaj wczesniej all to sie dowiesz... nie bede 100 razy pisal tego samego...

Saromontis
09-12-2005, 12:59
ale jaja B) B) B) B) B) B) B) B)

Fillipex
09-12-2005, 14:49
@up
Nie ma juz licznika postow.... o.0 wiec nie kapuje po co ten post.... moze rozwin go -.-

Raiderek
09-12-2005, 15:01
@Fillipex
WEz już mnie to denerwuje, ten temat już jest stary, nic nowego nie jest wnoszone do tematu. A ty ile postów nabiłeś w tym temacie?
I w większości postów Apelujesz o odpowiedz moda (Podlizywanie się?) ciągle odświeżasz, ale po co odświeżać? Czy wiesz że jest coś takiego jak Priv?

Ehh.... NO comment...^^

Fillipex
09-12-2005, 16:49
@up
Tak... odswiezam ten temat bo widze ze jest wiele wersji jaki ring mozna by dodac... LICZNIKA POSTOW NIE MA wiec nie obchodzi mnie to ile postow napisalem...qrwa... widze ze nie przeczytales calego tematu bo jakbys przeczytal to bys wiedzial dlaczego chce wypowiedz modka a podlizywac sie nie mam po co...

Pomocnik
25-12-2005, 17:25
Dla pallka nie ma ring of distanse dlatego ze pall i tak bardzo duzo ma poniewaz doskonale walczy na dystans szybko lecą mu skille sword/axe i dobrze rozwinięty magicznie..Czyli atakuje magią i dystansem.Palladynowi potrzebny jest szybki krok do uciekania przed np dragonem więc time ring i wszystko jasne :)

Fillipex
26-12-2005, 11:30
No dobra... kazdy o tym wie co napisales... ale tu jest mowa o tym ze jak kazda profesja ma swoj ring do skilla jakim sie posluguje to palek tez powinien miec...

Delarev
26-12-2005, 11:48
Hmmm.. ostatnio zastanawialem sie czemu nie ma ringa dla palkow.. taki distance ring. Wiem ze distance ogolnie lepiej sie treni niz sword czy inny ale powinna byc sprawiedliwosc i dla palkow tez powinien byc ring... jest ring na fista.. i po co on komu.. i tak nikt z fista nie wali a jest taki ring, wiec dla palkow powinien byc bo on bylby przydatny... piszcie co Wy o tym sadzicie!

Jak byl juz taki temat to sorry, nie wiedzialem :)

nom masz racje jakis distance ring dla palkow bylby OK a i nawet jak wczesniej napisali i juz nietylko dla palkow light ring by sie przydal ;)

Fillipex
27-12-2005, 13:54
Tak, tak... light ring by sie przydal ale tu chodzi o rownouprawnienie :D

Propan Butan
27-12-2005, 18:14
coponiekturzy odchodza od tematu.
ale distance rungi powiny byc bo palkowi 100+lvl expi sie tragicznie a to dlatego ze slabe hity wchodza a takie ringi duzo daja

NooB from LW
27-12-2005, 20:04
a moze dla sorca m-lvl ring albo lvl ring. Nikt nie pomyslal o postaciach magicznych

Fillipex
28-12-2005, 15:49
@up
Qrwa mac......... czytales do c***a wafla caly temat????? Nie czytales! Wiec sie zamknij... nie bede poraz 248654 pisal tego samego wiec zamknij sie i sie nie udzialej jak qrwa jestes taki leniwy ze nie chce Ci sie calego tematu qrwa przeczytac i sie odzywasz "znawco".....amagad... skad sie biora tacy ludzie o.0 Sry za te przeklenswta ale juz nie moge...

Tasiu
28-12-2005, 17:21
Ej czlowieku ile Ty grasz w tibie ?? Jak sie qrwa nie znasz to sie nie wypowiadaj.... eq ma do tego ile si walnie z sd,hmm, exori, ue itd....
@

A ile ty czlowieku grasz w tibie, co?
Nie znasz sie- siedz cicho

SD, exori, UE to sa obrazenia fizyczne, eq ma wplyw na obrazenia, ale HMM to cwaniaczku magia, i eq niema na to wplywu.

Powiem jeszcze raz- nieznasz sie, siedz cicho i niewprowadzaj innych w blad, ok?

Fillipex
28-12-2005, 19:28
Gram... a raczej znam (bo mialem dlugiego retired) Tibie od 1,5 roku wiec juz troche o niej wiem... i wiem ze eq ma wplyw na ataki z sd, exori, ue i nie wprowadzilem nikogo w blad... tyle z przez pomylke dalem tam jeszcze hmm... o.0

Duban
28-12-2005, 20:44
Jesli mislisz ze roh i rl sa stworzone dla sorcow to jestes w wielkim bledzie bo ja sam nosze w bp dwa lf i musze powiedziec ze nie raz mi uratowaly dupe i nie raz mi jeszcze uratuje. Oprocz tego nosze tez time ringa zawsze sie przyda xD. Ring dista byl by bez sensu, bo palkowi rosnie nie troszke tylko conajmiej 20% szybciej skile, jesli nie wiezysz to zobacz sobie na statystyki kto ma wysze skille ?? Pallowie!. na tych bardzo starych swiatach sa to nie wielkie roznice ale na tych 6 miesiecznych, 3 miesiecznych dochodza do 10 pomiedzy swordem np.wiec jest duza roznica. Pallek ma rozwinieta opcje magi co knajta nie jest dane i nie bedzie, wiec po co jakis badziewny ring ktory itak byl by rzadki ? Lepiej kupic za ta kase speary i po trenic. Nie gadajcie ze jest nie sprawiedliwie bo pallkowi rosna szybciej! Jak wam dadza dist ring ja chce 20% szybciej skile dal knajta. Kolo zamkniete ten ma to tamten to, ten nie ma tego a ten tego! Mag co ma roh co mu po nim itak nie zarobi bo sie nie da! :) :)
PS. Moje zdanie nie musicie sie zgadzac

Markizek
28-12-2005, 21:42
Moim zdaniem light ring by sie przydal ale dist ring hmm.... moze być,chodz ja nie narzekam. :D

duban,ale knajci maja ringi a palki nie -.-'

Duban
28-12-2005, 22:23
Mi nie chodzi o to ze knajt ma a pall nie zobacz magowie tez nie maja. Pallowi szybciej rosna skile i za to nie maja ringa ;)

Fillipex
29-12-2005, 00:12
No ja pierdziele... Duban.. przeczytales calutki temat?? Nie sadze... pewnie tylko ostatnia strone i sie nie wypieraj ze tak nie jest bo jakbys przeczytal caly temat to bys zobaczyl ze byly rozmowy na temat sorca/druta i ringu dla nich i wszystko wczesniej zostalo wyjasnione wiec sie nie bede powtarzal bo nawet mi sie nie chce....to ze palkowi rosna skille szybciej to wiem bo tak sie dziwnie sklada ze gram palkiem... o.0 Hmmm... jak sadzisz co by wolal palek przed anni naprzyklad... przy skillu 90 w discie... 4 dist ringi czy 10000 spear ?? Ja mysle ze ringi.. bo po co mu te speary? Bedzie trenil? Nie bedzie bo jak? Chyba musialby zatrudnic 5 sorckow o kazdy postawi mu po 2 monki i bedzie kazdy strzal ze speara walil w nastepnego monka... Ty pomysl chwile... przy skillu po 75 sie juz ciezko treni na monku.. a spearami to tylko na monku... a ja nie mysle nawet co to by bylo przy skillu 80 czy wiecej... wiec jak nie grales palem (bo jak tak mowisze to widac ze raczej nie) to nie gadaj nic o treningu.... Duban to kelejny sfrustrowany knight ktory nie moze sie pogodzic z tym ze palkowi leca szybciej skille o.0 Boshe... bylo sobie zrobic palka i nie plakac teraz... a taki ring powinien byc... jesli juz to moze byc rzadki.. zgadzam sie ale zeby bylo...bo wlasnie na anni czy cos by sie przydal...

Beagle-Saga
31-12-2005, 11:34
i tak nikt z fista nie wali a jest taki ring,

Nie wiem jak żadko bywasz na tibi.pl ale chyba nie czytujesz glównej strony... 80 Fist wiara ma a ty mówisz , że nikt z fista nie wali ... :P ;(

Fillipex
01-01-2006, 18:23
Hmm.... bywam tu praktycznie caly dzien... ale to malo wazne jest...widzialem tych maniakow... ale powiedz mi jaki jest balans ludzi ktorzy wala z fista a naprzyklad ze sword... chyba 1 na 1000 osob... wiec taki ring jest maaaalo przydatny... nawet mniej niz malo... a ring do dista napewnoe by sie przydal.. o.0

Mateq
11-01-2006, 14:47
Zgadzam sie ze powinien byc DIstance Ring... ale powinien takze byc Shielding Ring :P bo przeciez knight musi takze blokowac :)

Fillipex
12-01-2006, 11:31
Nad tym tez moznaby pomyslec... ale w sumie on nie jest az tak potrzebny bo.. knight ma juz swoj ring.. sword/axe/club... a knight i tak wszystko moze z latwoscia bloknac..potrzebne tylko w miare dobre skille i lvl zeby hp bylo wiecej... Zauwaz ze knight jak bloczy naprzyklad dl'a czy demona to praktycznie dostaje tylko hity z czarow...np: f-wave czy to "gfb" demona.. z lapy to malo dostaja.. jakby tylko z lapy mialy potwory walic... to na dl'u schodzilby moze 1 albo 2 uhy.. zalezy ilu shooterow... wiec shield ring wedlug mnie nie jest potrzebny a distance by sie przydal napewno... a jak tak kazdy mowi ze palkowi i tak syzbciej rosna skille itd.. to niech ten ring bedzie trudno dostepny i koniec...

Xetor
12-01-2006, 12:42
Myśle że jest dobrze , ponieważ Pallek jest uniwersalny jak olej z pierwszego tłoczenia ... Może używać SD itp. ... Ma dużo czarów i wogule , a Rycerze mają 5 czarów dla facc :/ i lipa troszeczke tak wokoło te same czary...

Fillipex
12-01-2006, 13:41
Miales kiedys palka? Chyba nie... i nie wiesz jak ciezko jest nabic ten 15 mlvl..
Moj pierwszy hit z sd byl 83 w czlowieka i 133 w potwora.. to raczej nie jest duzo... o.0

Vil
12-01-2006, 15:15
Shielding rin jest bez sensu, chyba ze sie ma 20 lev i blokuje guardy ..
Dist ring - dist leci nieporownywalnie szybciej niz melee, do tego praktycznie nie wymaga treningu, wysoki ( wystarczajacy ) poziom mozna nabic szybko i na dobra sprawe 4 pkty nie robia znaczacej roznicy.

Fillipex
12-01-2006, 16:13
Nastepny.... "nieporownywalnie" to Ty glupi chyba jestes... TAK!!! Palkom leci szybciej dist niz knightom sword itd... ale nie mowcie tak jak niektorzy ze 2x szybciej albo "nieporownywalnie" szybciej... boshe... grales kiedys palkiem? Nie sadze.. bo bys takich glupot nie gadal... zeby miec dobry dist trzeba duzo trenic.. prawda... nie tyle ile knight... ale nie duzo krocej... i jeszcze droba uwaga... palek przy jakims 80 skillu nie bardzo ma juz jak trenic bo monka praktycznie co chwile zjezdza na red... zeby zatrudnic paru sorckow i kazdy po 2 monki to nie bardzo sie oplaca... knight moze do 100 na ghoulu jechac czy monku... a palek tak nie moze.. pozniej tylko podczas expienia mu wpada skill o.0 a 4 pkt dista przy skillu 100+ (bo taki skill maja h-lvle ktorym ten ring by sie przydal) daje duza roznice... dodaja do tego power bolty o.0

Duch Niespokojny
12-01-2006, 17:39
Mała dygresja: do czasu Starcrafta w każdym RTS-ie (może z nielicznymi wyjątkami) było po kilka ras, które miały niby różne jednostki i budynki, ale w praktyce różne były tylko ich nazwy. W rezultacie mnogość ras była tylko zabiegiem kosmetycznym i niezależnie którą z nich wybrałeś, grało się zawsze tak samo. W Tibii na szczęście jest inaczej - profesje różnią się nie tylko nazwami, ale tysiącami drobiazgów, takich jak właśnie ringi, które są dla rycerzy, ale dla paladynów już nie. To między innymi nadaje tej grze smaku.
Jeżeli w Tibii miałaby panować "sprawiedliwość" (w zasadzie to jest tylko puste słowo, bo dla każdego sprawiedliwość i tak znaczy co innego), to należałoby również wprowadzić bronie dystansowe dla rycerzy albo, co już ktoś na tym forum proponował, tarcze, które paladyni mogliby używać razem z łukiem/kuszą, czy też jakoś zrekompensować postaciom magicznym niską liczbę punktów życia (a rycerzom - many) itp. itd. Możnaby się tak licytować w nieskończoność, a i tak albo zawsze znalazłby się ktoś niezadowolony, albo doszłoby do sytuacji, w której wszystkie profesje byłyby de facto takie same.

Co do sd, to faktycznie zadają obrażenia fizyczne, ale ja nie zauważyłem żadnej różnicy między stratami zadawanymi komuś z dobrym i słabym ekwipunkiem (a nawet bez niego).

Nie wiem czy próbowałeś, ale myślę, że przy użyciu kamieni na monkach dałoby się trenować nawet i na wysokich levelach i przy dużym poziomie skilla.

Co do ring of healing/life ring dla sorców i druidów - przy użyciu mana fluidów mana odnawia się znacznie taniej (przynajmniej na Emperze, gdzie life ring kosztuje ok. 900 gp, z tego co wiem).

Vil
12-01-2006, 19:22
@Fillipex:

Gralem kiedys palkiem, do ~50 levelu, najwazniejsza rzecz ktora zauwazylem to ze bronie dystansowe maja znacznie wieksza mozliwosc trafienia niz melee, tak wiec 80 dista >> 80 sworda czy co tam chcecie. Dlatego uznaje ze dist rosnie nieporownywalnie do melee fighting.

edit:
@Duch:

sorka, zle przeczytalem.

Co do sd : jest roznica zadawanych obrazen w zaleznosci od eq, ale przy tak malym dmg niezauwazalna.

Duch Niespokojny
12-01-2006, 19:33
@Duch:
Zapewniam cie ze w SC nie gra sie tak samo kazda rasa.

Właśnie to miałem na myśli -.-

Fillipex
12-01-2006, 19:40
@Vil
Ja nie zauwazylem roznicy... moze tylko taka ze palek czesciej nie trafia wogole... nie wazne przy jakim skillu

@Duch
Zgadzam sie... dobrze ze w Tibii profesje sie roznia od siebie ale niektore rzeczy powinny byc podobne... jak wlasnie ringi

Co do sd to sie zgadzam z Vil ze jest roznica z eq albo bez niego... tyle ze wlasnie przy palku to raczej nie widac roznicy bo on i tak malo walnie

Wladek - Celesta
13-01-2006, 15:13
[QUOTE=Shien Ashador A jak brakuje Ci many to dokupuj sobie torche.
.[/QUOTE]

Fajnie że paldyn w miejscu na torcha ma strzaly

Bubusiek
13-01-2006, 22:44
Zamiast ringów od dista fajnie by było jakby były różne łuki i kusze
Np short bow, longbow itp..

Fillipex
13-01-2006, 23:10
Nad tym nie pomyslalem ale... jesli juz to moznaby sie nad tym zastanowic ale to dopiero w przyszlych update... jaki dalszych... bo to sa dosc spore zmiany...a dist ring napewno by sie przydal ;]

Tomciu
14-01-2006, 08:07
eee ja to mam opinie ze pall nie powinien meic dist ringa .
Dlaczego ?
Otoz to dosc ze pall na 15 lvl'u soluje se smoka i masowo moze mordowac gaurdy(trzba umeic sobie radzic nie mowie tu o nowych)
to do 100 lvl'a pall ma wiele expowiska a knight cyclopolis,smoki i guardy ewentualnei scaraby ...

Elernor
14-01-2006, 08:37
Dosc tego dobrego... Na pal tego pajaca bo po pierwsze spam nieustanny, po drugie IQ ponizej plytki chodnikowej.
Distance ring? Co ty na to ze wszystkie postacie sa porownywalne do siebie jesli chodzi o sile? A Ty i Twoje inteligentne pomysly (bo Ci zle bez ringa...) chca wszystko rozwalic bo...? Bo tak.
A podlizywanie sie do modow jest zenujace~~

Vil
14-01-2006, 09:26
Otoz to dosc ze pall na 15 lvl'u soluje se smoka i masowo moze mordowac gaurdy(trzba umeic sobie radzic nie mowie tu o nowych)

Co z tego ze soluje smoka skoro nie moze na nich expic ? Na srednim respie guardow ( wystarczajaco szybkim na hunt ) tez nie ma szans.

to do 100 lvl'a pall ma wiele expowiska a knight cyclopolis,smoki i guardy ewentualnei scaraby ...

Od reki moge ci podac przynajmniej drugie tyle expowisk dla knighta, do tego zwykle lepsze od scarabow.

Fillipex
14-01-2006, 11:06
Dosc tego dobrego... Na pal tego pajaca bo po pierwsze spam nieustanny, po drugie IQ ponizej plytki chodnikowej.
Distance ring?

Jak Ci cos nie pasuje to poprostu nie patrz tu... to jest propozycja inetligencie i chce poznac opinie innych na ten temat...Hmm... jak Ty oceniasz IQ po postach na forum to nie chce wiedziec jakie Ty masz to IQ bo strach sie bac..

Co ty na to ze wszystkie postacie sa porownywalne do siebie jesli chodzi o sile? A Ty i Twoje inteligentne pomysly (bo Ci zle bez ringa...) chca wszystko rozwalic bo...? Bo tak.

No nie powiedzialbym ze sa porownywalne.. powiedz mi co pall 50 lvl moze zrobic sorckowi 50 lvl... albo knight na 50lvl sorckowi na 50 lvl... od zawsze sorck/drui byli lepszi na pvp... sd spam i nie ma kazdego... knightem i palkeim sie lepiej expi... to jeszcz zalezy na jakim lvl ale epiej napewnoe od sorcka czy druida... wiec nie ******* mi glupot ze wszystkie postacie sa porownywalne sila idioto...

A podlizywanie sie do modow jest zenujace~~

Zenujacy to Ty jestes i ten Twoj post...chyba nie przeczytales calego tematu a sie prujesz cos... nie bede sie powtarzal czemu chce zeby sie mod wypowiedzial bo nie mam czasu pisac tego jeszcze raz dla debili ktorym nie chce sie przeczytac calego tematu bo sa zabardzo leniwi.... preczytaj to bedziesz wiedzial... o.0

Vil
14-01-2006, 11:48
sd spam i nie ma kazdego...

Wrong. Sorc potrzebuje w przyblizeniu dwukrotnego levelu w stosunku do ofiary zeby zadawac z sd obrazenia rowne sile leczenia ofiary. Jak to wplywa na mozliwosci ofensywne wydedukuj sam.

Fillipex
14-01-2006, 11:54
Wrong. Sorc potrzebuje w przyblizeniu dwukrotnego levelu w stosunku do ofiary zeby zadawac z sd obrazenia rowne sile leczenia ofiary. Jak to wplywa na mozliwosci ofensywne wydedukuj sam.

Nie znalem takich obliczen ale moze i tak... ale... zauaz ze knight czy palek po kazdym sd sie n leczy.. bedzie mial ostrzejszy yellow albo red to sie uhnie albo vitnie (pall) i zawsze jest tak ze albo tamten nie zdazy sie uhnac i sd... albo na koncu jak zawsze UE plx i koniec

Duch Niespokojny
14-01-2006, 18:30
zauaz ze knight czy palek po kazdym sd sie n leczy.. bedzie mial ostrzejszy yellow albo red to sie uhnie albo vitnie (pall) i zawsze jest tak ze albo tamten nie zdazy sie uhnac i sd... albo na koncu jak zawsze UE plx i koniec
Jeżeli jest choć trochę myślący, to będzie się uhał zawsze, kiedy liczba jego punktów życia będzie tak niska, że jedno ue lub sd będzie mogło go zabić.

Fillipex
05-02-2006, 10:53
Tak... ale nie zawsze ofiara wie ile moze dostac z sd czy ue bo jest w tresie i nie mysli o tym ze to jest sorc, ze ma pacc i ze moze mu walnac ue i tylko czeka na jego red hp... jak gracz jest chodz troche troche doswiadzcony i bedzie mial w miare duzo uhow to z jednym, nawet duzo wiekszy lvlem wygra... a raczej ucieknie bezpiecznie.. ale nie o o w tym temacie chodzi.... chodzi o dist ringa... ktorego pozbawieni sa palkowie... czkam na dalsze posty i opinie na ten temat...

Rowert
05-02-2006, 18:01
eee ja to mam opinie ze pall nie powinien meic dist ringa .
Dlaczego ?

ehhhhhhhh to i knight na 15 lvl moze se solowac smoki i masosowo zabijać Guardy :baby:
a co do expowisk Palek musi mieć dużo miejsca na expowisku bo inaczej ded a knight może iść wszędzie nawet na expowisko na ktorym jest malo kratek więc wiesz ...

Fillipex
07-02-2006, 22:01
ehhhhhhhh to i knight na 15 lvl moze se solowac smoki i masosowo zabijać Guardy :baby:
a co do expowisk Palek musi mieć dużo miejsca na expowisku bo inaczej ded a knight może iść wszędzie nawet na expowisko na ktorym jest malo kratek więc wiesz ...

nie powiedzialbym ze knight na 15 lvl moze masowo zabijac guardy albo spokojnie solowac smoki... palek jak bedzie mial farta to na 15 lvl na dragu ani jednego uha nie straci.. a knightowi pojdzie w c*** uhow... palek na 15 lvl tez na farcie to na pare godzin expa na guardach straci moze bp uh a knight bp uh na guardach straci w 10 minut... o.0

Pabak
08-02-2006, 09:55
wiec nie ******* mi glupot ze wszystkie postacie sa porownywalne sila idioto...
Gdyby ich siła nie była porównywalna to każdy tworzyłby tą samą profesję... poprostu palle są najlepsi do expienia na lvl 6-100 ; knighci zaś do bloczenia na każdym lvlu ; magowie do expienia na lvl 100+.

Siła SD i UE jest niezależna od eq, defa, arma, skilla w shieldingu, mlvlu przeciwnika itd... poprostu jego dmg zależy od szczęśćia, twojego lvlu oraz twojego mlvlu. Dlaczego ludzie myślą że jednak tak jest? Gdyż gdy mamy wysoki lvl i mlvl, obrażenia mają dość duży rozrzut (na lvl 50 i mlvl 60 mamy obrażenia z UE 448 do 896 a z SD 338 do 473). Testowałem nawet to... i przy zużytym bp sd na knighcie 80 lvl z eq mialem best hita 463, a na knighcie 40 lvl bez eq 461.)

Siła Exori jest zależna od eq. Dlaczego? Ponieważ to jest atak z broni... jest on zależny nie tylko od zbroji przeciwnika ale także od twojej broni i skilla (Ice Rapier Exori ROX)

Więc gdyby SD był atakiem z broni, zależałby on od broni paladyna, maga czy druida... Więc byłoby to dość dziwne gdyż kusza/różdżka nie ma ataku, przez co dmg z SD powinno być dużo mniejsze niż dmg SD maga/druida chodzącego z giant swordem czy lepszą bronią posiadającą 45 atk+.

Life Ring i Ring of Healing. Dlaczego to ringi dla magów i druidów? Nawet sama nazwa wskazuje że leczą one życie (to że leczą manę to sprawa poboczna). A że durnie są one używane przez osoby stojące obok depo i robiące runki/treniące mlvl to także inna sprawa. Te ringi świetnie się nadają dla wojownika do ubijania potworków na katedrze... ale nie powiesz mi że jakakolwiek postać używa tego ringa na PK lub duele (lepiej użyć manasy, a zamiast tego ringa wrzucić coś w stylu ringa zwiększającego skill lub przyspieszającego ewentualnie ringa uodparniającego na obrażenia.

Nie mówcie mi że paladyn nie potrzebuje kasy na sprzęt bo może sobie chodzić w plate secie i bohsach, podczas gdy druid/mag musi wydawać miliony na runy, a wojownik musi mieć kasę na sprzęt, ponieważ paladyn musi wydać dużo kasy na trenowanie... a łom/knife/hand axe kosztują duuuuuuużo mniej niż włócznie. W tym wypadku knight jest najlepszy gdyż sprzęt kupujemy raz a dobrze.

Light ring... a może jeszcze shadow ring? Który powodowałby ciemność na takim obszarze co light ring... powodowałby on trudniejsze trafienie w ciebie podczas dueli gdyż przeciwnik z ledwością może Cię ujrzeć xD. Ahhh ta wyobraźnia. Zawsze możesz rzucać pola ogniste, rzucać pochodniami albo mlw... ewentualnie czaszkową laską lub ognistymi mieczami i toporami które także świecą xD. Gram knightem, a właśnie ta profesja ma największe problemy ze światłem. Dlaczego? Paladynowi strzały i bełty same się naprowadzają (czyt. możesz kliknąć na battle i postać będzie atakować), podczas gdy knight atakując minotaura łucznika lub innego potwora tego typu musi podejść do niego, a ten na dodatek ucieka.

Fire Bow, Fire Crossbow... a od czego są strzały ognia (burst arrowy)? Chyba że chodzi Ci o to aby to łuk/kusza się paliły (nie zapominajmy że łuki i kusze są z drewna).

Na 53 poziomie wojownikiem wole iść na elvenbane/katedre niż na krasnale strażników... dlaczego? Loot podobny, uhów schodzi mniej, exp idzie podobnie (gdyż zanim zabiję 10 krasnali strażników to zabije z 30 minotaurów/30 dzikusów na katedrze)

To że chodzicie na 15 poziomie paladynem na smoki itp, a wasz poziom to max. 30 to nic dziwnego... raz w tygodniu lag na takim expowisku = śmierć = odpoczynek od gry na kilka dni oraz strata dużej ilości expa a czasami sprzętu.

nie powiedzialbym ze knight na 15 lvl moze masowo zabijac guardy albo spokojnie solowac smoki... palek jak bedzie mial farta to na 15 lvl na dragu ani jednego uha nie straci.. a knightowi pojdzie w c*** uhow... palek na 15 lvl tez na farcie to na pare godzin expa na guardach straci moze bp uh a knight bp uh na guardach straci w 10 minut... o.0

Za to knight będzie tracił nikłe ilości hp na słabych potworach w dużej ilości, podczas gdy paladynem ryzykujesz stratą życia podczas laga nawet na potworach typu amazonka lub ork wojownik.

Distance Ring... nikt Cię nie zmuszał do trenowania distance... od początku gry paladynem zapewne wiedziałeś że nie ma pierścienia który zwiększa tego skilla, więc sam jesteś sobie winny. Trzeba było grać inną profesją skoro Cię to tak boli. Ja znowu chcę sd dla knighta... wszyscy mają sd a ja nie mogę bo gram knigtem... taka sama gadka... nie uważasz?

Ups... troszeczkę się rospisałem :P przepraszam że tak dużo i że większość to offtopic xD.

Vil
08-02-2006, 11:44
Siła Exori jest zależna od eq. Dlaczego? Ponieważ to jest atak z broni... jest on zależny nie tylko od zbroji przeciwnika ale także od twojej broni i skilla (Ice Rapier Exori ROX)

ROTFL

Nie mówcie mi że paladyn nie potrzebuje kasy na sprzęt bo może sobie chodzić w plate secie i bohsach, podczas gdy druid/mag musi wydawać miliony na runy, a wojownik musi mieć kasę na sprzęt, ponieważ paladyn musi wydać dużo kasy na trenowanie... a łom/knife/hand axe kosztują duuuuuuużo mniej niż włócznie. W tym wypadku knight jest najlepszy gdyż sprzęt kupujemy raz a dobrze.

GS - 50k
G-arm - 80k

radosc z treningu knifem za 30 gp - bezcenne.

Jeslibys nie zauwazyl, faktyczny czas treningu pala jest zazwyczaj kilka/kilkanascie razy mniejszy niz knighta dzieki temu ze skille leca znacznie szybciej podczas expienia i mniejszy skill daje wieksze obrazenia w porownaniu z melee.

Light ring... a może jeszcze shadow ring?

Problem z glowy po update, regeneracja many pozwala bez przeszkod korzystac z czarow oswietlajacych.

Na 53 poziomie wojownikiem wole iść na elvenbane

Dopisz jeszcze roty. Ja wole elfy - loot podobny, exp 3x szybszy.

To że chodzicie na 15 poziomie paladynem na smoki itp, a wasz poziom to max. 30 to nic dziwnego... raz w tygodniu lag na takim expowisku = śmierć = odpoczynek od gry na kilka dni oraz strata dużej ilości expa a czasami sprzętu.

na 15 levelu mozna sobie "pojsc" na smoka, na "chodzenie" jest sie za slabym ..

Za to knight będzie tracił nikłe ilości hp na słabych potworach w dużej ilości, podczas gdy paladynem ryzykujesz stratą życia podczas laga nawet na potworach typu amazonka lub ork wojownik.

Bez przesady ..

Rhodd
08-02-2006, 11:52
Siła SD i UE jest niezależna od eq, defa, arma, skilla w shieldingu, mlvlu przeciwnika itd... poprostu jego dmg zależy od szczęśćia, twojego lvlu oraz twojego mlvlu.

Chyba cie... SD i UE to sa obrazenia fizyczne, ich sila zalezy jaki przeciwnik ma arrm.

Pabak
08-02-2006, 22:57
UE na 100% nie jest atakiem fizycznym.

Co do SD... to sprawa z tym jest dość dziwna... wprawdzie runa ta zadaje obrażenia fizyczne to jednak arm ma nikły wpływ na obrażenia. (czyt. wpływ na obrażenia mieści się w granicach twojego szczęścia)

Spróbuj zrobić 10 sd na orku berserkerze (którego arm jest nikły) i 10 sd na krasnalu strażniku (dość wys. arm, a łatwo go z tego strzelać :P) i oblicz średnią obrażeń, a otrzymasz podobny wynik(zadziała to tylko wtedy gdy sdkiem nie weźmiesz całego życia stworkowi).

Vil
08-02-2006, 23:20
UE tak jak explo na 100% jest atakiem fizycznym, sila SD zalezy od eq ale przy tak duzym dmg jaki ta runa zadaje roznica kilkunastu pkt ( bo o tyle niezly eq zmniejszy obrazenia ) moze pochodzic zarowno od redukcji jak i od szczescia, wiec trudno to zaobserwowac.

I blagam, nie tlumacz nazw stworkow ;X

Fillipex
08-02-2006, 23:37
Wiec... przydaloby sie cos napisac...
Distance Ring... nikt Cię nie zmuszał do trenowania distance... od początku gry paladynem zapewne wiedziałeś że nie ma pierścienia który zwiększa tego skilla, więc sam jesteś sobie winny. Trzeba było grać inną profesją skoro Cię to tak boli. Ja znowu chcę sd dla knighta... wszyscy mają sd a ja nie mogę bo gram knigtem... taka sama gadka... nie uważasz?

Czy ja powiedzialem ze cierpie z tego powoduy ze nie ma takiego ringa? Nie! Nie wiem czy przeczytales pierwsza strone ale tam napisalem mniej wiecej ze myslalem ostatnio nad tym czemu takiego ringa nie ma itd. itp. i chce wysluchac opini innych osob na ten temat... czytanie ze zrozumieniem -.-' A z tym knightem,... to nie uwazam... bo kto powiedzial ze knight nie moze uzywac sd? Moze... tylko trzeba wytrenowac 15 mlvl... to jest malo prawdopodobne.... ale teoretycznie mozliwe wiec jak bedzies chcial to moze kiedys walniesz kogos z sd knightem....

Light ring... a może jeszcze shadow ring?

Problem z glowy po update, regeneracja many pozwala bez przeszkod korzystac z czarow oswietlajacych.

Wlasnie... i nie powiedzialybm ze knight ma najwieksze problemy ze swiatlem.. bad mial tylko palek.. bo knight zawsze torcha mogl wsadzic a palek nie moze.. jedynei moze rzucac...

na 15 levelu mozna sobie "pojsc" na smoka, na "chodzenie" jest sie za slabym ..

Wlasnie..... wiec zaden z tego pozytek jedynie satysfakcja....

O Boshe... wlasnie!! Czasami to trzeba chwle pomyslec zeby ksumac o co mu chodzi.... o.0

Pabak
10-02-2006, 00:27
Robie to specjalnie xD. Poprostu temat wydaje mi sie na tyle śmieszny aby jeszcze bardziej go upiększyć krasnalami strażnikami xD.

wolisz żebym pisał...
"Na mino może dednąć, co skonczy sie lostem itemow i skilli" - wiecej niz 90% jest niezrozumiałe dla zwykłej osoby, nieznającej sie na tibi i nie znającej języka angielskiego.

Runki SD są stworzone z myślą o Paladynach, Sorcach i Druidach... tak jak club/axe/sword ringi są stworzone z myślą o Knightach. Teoretycznie można używać runek SD knightem... jednak PRAKTYCZNIE można używać club/axe/sword ringi każdą profesją. Czy to jest fair?

btw. przeczytałem cały temat od pierwszej strony

Fillipex
10-02-2006, 08:31
@up
Temat nie jest idiotyczny... po to on wlasnie jest zeby ludzie mogli sie wypowiadac na ten temat i dawac swoje opinie... pozytywne jak i negatywne... chodzi o ot zeby zobaczyc co ludzie o tym sadza, jakie widza wady, zalety tego itd...

wolisz żebym pisał...
"Na mino może dednąć, co skonczy sie lostem itemow i skilli" - wiecej niz 90% jest niezrozumiałe dla zwykłej osoby, nieznającej sie na tibi i nie znającej języka angielskiego.

Hmm... a czy ktos to nie gra w Tibie zaglada na to forum? o.0 -.-'

Vil
10-02-2006, 09:56
wiecej niz 90% jest niezrozumiałe dla zwykłej osoby, nieznającej sie na tibi i nie znającej języka angielskiego.

Znajomosc angielskiego to wymog czasow. Jesli ktos nie zna to jego problem.

A tlumaczenie wszystkiego jak leci tak daleko odbiega od przyjetej konwencji ze naprawde ciezko i nieprzyjemnie sie to czyta.

Pabak
10-02-2006, 16:21
Hmm... a czy ktos to nie gra w Tibie zaglada na to forum? o.0 -.-'

Tak... np. ludzie którzy słyszeli o tej grze i chcą się o niej czegoś dowiedzieć, bądź nowi gracze którzy akurat ściągają Tibie.

Btw. z tego co wiem, duża część userów trafiła na tą strone wpisując www.tibia.pl zamiast www.tibia.com

Znajomosc angielskiego to wymog czasow. Jesli ktos nie zna to jego problem

Gdyby tak było to każdy kraj miałby język angielski jako urzędowy, podstawowy itd.

Fillipex
10-02-2006, 16:56
Tak... np. ludzie którzy słyszeli o tej grze i chcą się o niej czegoś dowiedzieć, bądź nowi gracze którzy akurat ściągają Tibie.

Btw. z tego co wiem, duża część userów trafiła na tą strone wpisując www.tibia.pl zamiast www.tibia.com

Sa od tego specjalne dzialy na Tibia.pl Nawet na forum jest dzial dla poczatkujacych... a "filmy" do niego nie nalezy wiec tu raczej nie powinni poczatkujacy gracze zakladac.. a jak zagladaja to nie powinni miec do nikogo pretensji ze czegos nie rozumieja.. niech najpierw czytaja artykuly dla poczatkujacych

Gdyby tak było to każdy kraj miałby język angielski jako urzędowy, podstawowy itd.

Tylko zauwaz ze w kazdym kraju az pomoca angielskiego sie porozumiesz...

Pabak
10-02-2006, 23:52
Tyle że to jest polskie forum dla polaków. Pozatym jeżeli piszesz po angielsku, to pisz całe zdanie po angielsku... a jak piszesz po polsku to pisz całe zdanie po polsku... Jesteś w końcu polakiem (chyba?).

Pozatym na całej tibia.pl większość nazw potworów jest tłumaczona.

Napisz może na forum tibia.com taki post, a uzyskasz odpowiedź od samych GM'ów na ten temat.

W sumie w wielu postach chwaliłeś się swoją znajomością języka angielskiego, więc sądze że uda Ci się napisać samodzielnie bezbłędny topic na forum tibia.com

Vil
11-02-2006, 11:07
Tylko zauwaz ze w kazdym kraju az pomoca angielskiego sie porozumiesz...

W Polsce rzadko ..

Pozatym na całej tibia.pl większość nazw potworów jest tłumaczona.

hem?

Poza tym przyjelo sie, ze w grze zrealizowanej w jezyku angielskim, nie spolszczonej ( w przeciwienstwie do np. Diablo 2 ), operujemy w jezyku angielskim, do czego wcale jego znajomosci nie potrzeba. Bo powiedz mi, co bardziej interesuje gracza - czy goni go Krasnolud Straznik czy Zolnierz, czy moze ile daje on expa ?

99,9% procent uzywa nazw angielskich niezaleznie od swojego poziomu znajomosci jezyka i jakos im to nie przeszkadza.

Fillipex
11-02-2006, 18:04
Dobra... koniec gadania o angielskim czy czyms... w temacie jest poruszony problem dist ringa.. i o tym prosze pisac i sie wypowiadac na ten temat... ja nadal mysle ze powinien byc..

Pabak
12-02-2006, 00:12
A ja nadal chcę SD dla knighta...

Punxbolt
12-02-2006, 00:28
@up: tak Sd i UE bo czemu mag moze używać meiczy i UE a knight tylko mieczy... wwex się człowieku zastanów zanim takie debilizmy napiszesz...moze jeszcze ma sumonnować demony....nie wiem czy wiesz ale knight to wielki tepak z mieczem a nie drobnej postury mag włądający magicznymi mocami ajak chcesz miec knighta z SD to sobie wydaj jakieś kilkanaście kk na fluidy i może będziesz miał ten 15 mlev chociaz wątpie

@topic: według mnie powinien byc dist rib i wpadać z potworków używajacych dłównie dystansu ale rzadko np. z archera bo w tym wypadku paladyn czuje sie pokrzywdzony mimo że ma time ringa....ale swoją drogą czemu by nie zrobić mlev ringa :D

Kaczmen
12-02-2006, 00:35
@topic: według mnie powinien byc dist rib i wpadać z potworków używajacych dłównie dystansu ale rzadko np. z archera bo w tym wypadku paladyn czuje sie pokrzywdzony mimo że ma time ringa....ale swoją drogą czemu by nie zrobić mlev ringa :D

Jezeli już są ringi, zwiększające każdego skila (poza dystansem) to trzeba by to uzupełnić.
Co do mlvl ringa to troche mijało by się z przeznaczeniem pierścieni, które maja na celu zwiększanie umiejętności władania bronią, a nie magią.

Fillipex
12-02-2006, 01:00
Jezeli już są ringi, zwiększające każdego skila (poza dystansem) to trzeba by to uzupełnić.
Co do mlvl ringa to troche mijało by się z przeznaczeniem pierścieni, które maja na celu zwiększanie umiejętności władania bronią, a nie magią.

Wlasnie.... przydaloby sie uzupelnic... i z tym mlvl ringiem to glupota.. wyzej napisane dlaczego.. a ten co o knighcie z sd gada... to po 1 ja nie mowie ze chce dist ringa i koniec.. ja mowie ze wedlug mnie to troche niesprawiedliwe itd.. i chce wysluchac opini innych NORMALNYCH userow forum.. a nie jakis niespelna rozumu ktorzy wymyslaja glupoty -.-"

Pabak
12-02-2006, 10:10
Gadam tak jak Ty z tym swoim dist ringiem. Wg. mnie to może i jest niesprawiedliwe że nie ma dist ringa ale jest to tak samo niesprawiedliwe jak to że knight nie może używać SD.

Jezeli już są ringi, zwiększające każdego skila (poza dystansem)

Nie ma ringa zwiększającego Shielding, Fishing, Mlvl (chociaż to już chyba nie skill ale możnaby się o to kłócić).

Fillipex
12-02-2006, 10:33
Nie... Ty gadasz glupoty.. a o dist ringu to jest mozliwe.. mzoe to kiedys bedzie pewnie nie dzieki temu tematow i bo czemu.... ale moze kiedy wprowadza taki ring.. a sd dla knighta nigdy nie bedzie.. tzn.. zawsze bedzie od 15mlvl.. napewnoe nie zmniejsza specjalnie dla knighta wymagan ld sd...

Nie ma ringa zwiększającego Shielding, Fishing, Mlvl (chociaż to już chyba nie skill ale możnaby się o to kłócić).

Albo jestes debilem albo takiego udajesz.. chodzilo o skille ataku.... -.-"

Pabak
12-02-2006, 20:52
Więc zauważ że są ringi zwiększające skille meele... i mam nadzieje że takie pozostaną.

Fillipex
12-02-2006, 21:10
Hmm.. w sumie tak... ale to nie zmienia faktu ze palek w tym momencie jest troche pokrzywdzony z tym ringiem... dobra.. ja rozumiem ze Tobie sie ten pomysl nie podoba... ale do tej pory ani razy nie podales zadnych sensownych powodow czemu Ci sie nie podoba... o.0

Orshabaall
12-02-2006, 21:46
czemu nie ma ringa dla palkow
bo szybciej im rosnie skill ataku :p
powinna byc sprawiedliwosc
no i wlasnie jest w tej chwili, jakby byl distance ring to byloby faworyzowanie palli :p
jest ring na fista.. i po co on komu.. i tak nikt z fista nie wali a jest taki ring
no wlasnie dlatego jest, bo i tak dmg robisz maly, jakbys mial wymiatac to by nie bylo proste :p

Pabak
12-02-2006, 22:12
ale do tej pory ani razy nie podales zadnych sensownych powodow czemu Ci sie nie podoba... o.0

Ponieważ bardziej jestem za stworzeniem nowych broni do pala, które mogłyby być także używane przez inne profesje. Bodajże 4 rzucane bronie (kamyczki, włócznie, śnieżki i shurikeny) i 2 bronie miotalne (łuk, kusza) i 5 rodzai amunicji (nie licząc tych mitycznych) z których część jest niepotrzebna.

A taki ring... w sumie wolałbym jakiegoś speara który zadawałby ~120% obrażeń jakie zadaje power bolt i który pozwalałby na noszenie tarczy niż takiego dist ringa, który niczego by nie wnosił do gry. (Taki spear znacznie zmieniłby pvp... zbieranie tych spearów przez przeciwnika itd...)

Pozatym pomyśl ile możnaby wypisać rzeczy w których ktoś jest pokrzywdzony... desert quest prócz 10k daje roh'a co wg. ciebie byłoby udogodnieniem dla postaci magicznych... annihilator daje ciekawe bronie dla knighta, jednak armor który można w nim zdobyć jest gorszy od MPA którego zapewne posiadasz idąc na anni...

no wlasnie dlatego jest, bo i tak dmg robisz maly, jakbys mial wymiatac to by nie bylo proste

Fist jest jednym słowem najgorszym skillem pod względem ataku... jednak nie musimy się obawiać o stratę broni :P(której zresztą nie mamy :P). No cóż... pozatym możemy więcej udźwignąć... a potwory takie jak minotaur (przy wysokim skillu :P) są dosyć łatwe jak dla nas :P.

Fillipex
12-02-2006, 22:13
@Orshabaall
To sie wypowiedziales o.0

Po 1 to byl juz problem szybszego skillowani palkow poruszony wiec nie zaczynaj go znowu...
Po 2 to o tym tez juz pisalismy.. ze powinien byc ale z silnych potworow i wypadac zadko... czyli praktycznie bylby dostepny dla h-lvli only i bylby dosyc drogi....
Po 3 Czyli teraz jest za prosto jak jest sword ring itp.... bo niektorzy maja skille po 100+ i ringa i im za prosto..... ehhh... o.0

@Pabak
Nie... questy to jest inna bajka... tu nie ma wogole rozroznienia na profesje.. dla ktorej jakis quest jest oplacalny a dla ktorej nie.. dla wszystkich sa te same nagrody i koniec... a kazdy zrobi co bedzie chcial z nimi... a z tym spearem to wogole do***ales... wedlug mnie beznadziejny temat.. a tak wogoele to nie chodzi tu o dodatkowa bron dla palka czy wogole cos dodatkowego tylko konkretnie o pomysl z ringiem.. wiec wedlug mnie ni podales kolejny raz zadnego sensownego powodu... o.0

Panicz
14-02-2006, 08:33
Dist Ring jak najbardziej jest potrzebny ,skoro pally ma 2 rodzaje broni/amunicji o o kreslonym ataku to powinniem miec Dist Ring.

W koncu moze byb CipS wprowadzil jakis tunning dla kuszy lub nowa broan jak juz tu wspominiano Fire croosbow,chocia ja sklanial bym sie przy Battle Croosbow i do tego jakies metalowe bolty.Skoro arrow ok 25 atak ,bolt ok 30 atak ,to taki metalowy bolt niech 40 atak .
No chyba nikt sobie nie wyobraza expic na power boltach ?

Fillipex
14-02-2006, 08:44
Power bolty sa na specjalne okazje... jakis uhnt w nowe miejsca czy cos...
Nowe bronie dla palka to naprawde powinny byc.. bo jest ich duzo mniej niz innych... a dist ring powinien byc trudno dostepny

Conan Barbarzyncaa
14-02-2006, 08:48
niektorzy tak robia i nei narzekaja -.-". no moze nei 8h, ale zeby grac tyle to trza miec cos z glowa...

to zalezy w wolnym czasie jak nie masz co robic to mozna grac nawet i wiecej.Jakby on mial cos z glowa to by gral 24 godziny na dobe -.-

Fillipex
20-02-2006, 23:06
@up
Wiesz.... ja w wakacjie gralem przez pare dni po 24h na dobe a nie sadze ze mam cos z glowa.... ale powiedz o ringu.... zeby offtopa nie robic... ;>

ari2423
02-03-2006, 09:42
skorzystam z tematu :)

czy jezeli life ring daje nam manny i zycia przez 20 minut, to daje nam równowartość 20 minut( wnp. 5 minut) czy bedzie nam dawał mane i hp przez całe 20 minut :confused:

Fillipex
02-03-2006, 17:14
Nie bardzo skumalem o co Ci chodzi bo tak to napisales..... ale powiem Ci jak jest z life ringiem.... life ring przyspiesza wzrost many i hp przez 20 min..... w tym czasie musisz jesc... zeby normalnie wszystko lecialo..... nie wiem o ile przyspiesza ale przyspiesza.... naprzyklad jak hp Ci rosnie co 6 sekund to z life ringiem naprzyklad bedzie roslo co 4 sekundy (to przyklad ze o 2 sekundy krocej... nie wiem jak jest w rzeczywistosci ale probuje wytlumaczyc o co chodzi...) No... chyba juz wiesz jak dzial lf ;] ;>