Pokaż pełną wersje : mf czy lr
no wlasnie czym bardziej sie oplaca robic mlvl uzywajac life ringów(ile one dzialaja?) czy kupujac mana fluidy.Chodzi mi o koszty aby byly jak najmniejsze!
Nytalith
07-11-2005, 18:35
Manasami bedzie szybciej a life ringami wolniej.
A co do tego ile dzialaja LR to mozesz zobaczyc na naszej kochanej stronce:)
Dark Rider
07-11-2005, 19:11
zalezy jaka grasz profesja :p jak grasz druidem to lf robisz uhy i jeszcze na tym zarabiasz :p zreszta rob jak chcesz
jestem druid (elder) i wlasnie chodzi mi o to (bo sam nie wiem jak to obliczyc)
czy np majac xxx kasy (powiedzmy 50k) i inwestujac to w life ringi (600-800 na rynku,900 na edron) czy kupujac manasy za te xxx kasy na czym lepiej wyjde :(
Sir Klimek
07-11-2005, 19:23
Moge dodać, że ja na life ringu (elder druid + food) zrobilem ~8 uh
na elysi okolo1,2k, wychodzi ze 300gp na plusie.......
reszte mozesz policzyc sam.
Chetnie to sprawdze tylko obecnie wogole nie mam kasy, lecz jesli wypadnie mi dsm z dli to kupie bp lifer ringow i obiecuje ze przetestuje ten shit
MF jest szybciej ale drozej, LF jest wolniej ale jesli dobrze przemyslalem to troche taniej. Tylko teraz tez jest kwestia ile ten MF doda ci many, bo mozesz miec pecha i mało dostaniesz lub odwrotnie bedziesz mial szczscie i dostaniesz po 80 many za 1 MF, to oczywiscie tez zaezy od kasy, i od tego czy potrzebujesz run na gwałt czy mozesz z nimi poczekac z 1-3 sni. MF= szybko drogo i nie wiadomo jak sie wejda, LF= troche taniej,wolniej, no i zawsze doda ci tyle samo many, tylko teraz nie wiem ile tez na twoim swiecie kosztuje LF ;)
@edit
kurde, zle przeczytalem, chodziło ci o mlvl ;p zmien tylko słowa "runy" na mlvl i na to samo wychodzi a co do mlvl, jesli byłbym na twoim miejscu to wolałbym LF
A wiec tak, troche jestem doswiadczony w tych sprawach bo zrobilem master sorca 50lvl 56mlvl.
Na poczatku mana sitting do 45mlvl, bo stwierdzilem ze tak wolno to to jeszcze nie leci, a kasa sie na pozniej przyda.
Potem kupilem life ringi za 100k=111life ringow. Life ring trwa 20min i daje 1 mana point co 2 sekundy, czyli 20*60=1200sec/2=600. Ale nie zapominajmy tez o jedzeniu, ktore regeneruje sie master sorcowi ( elder druidowi tez :P ) co 4 sec, czyli w ciagu tych 20min bedziemy mieli jeszcze +300 mana pointow, czyli w sumie 900. czyli tak jakbym z 9 mana fluidow zgarnal 900 mana poinot, bo life ring warty jest 900gp ( npc na Edron - nie ma sensu czekac az ktos sprzeda na trade, bo bys sie nie doczekal hurtowego kupna, dlatego jak chcesz kupic to na Edron). Czyli ze 100k mialem 111*900=99900mana pointow. Zauwazyc musimy ze liczylismy nie samego life ringa, ale rowniez to co z jedzenia nam przychodzi,czyli same life ringi daly nam 111*600=66660 mana poinotow. Czas trwania = 111*20= 2220min=37h
Po zuzyciu tych ringow postanowilem kupic tym razem mana fluidy za 100k czyli 1000 mana fluidow. Po wyliczeniu srednia wynosila 50 mana pointow za 1 mana fluid, wiec po wypiciu wszystkich mialem ~ 50000 mana pointow. ( 2 razy kupowalem taka ilosc mana fluidow i 2 razy srednia wyszla zblizona do 50 mana pointow za 1 mana fluid) Ze sprzedazy flaskow potem kolejne 50 czyli w sumie dalo mi to ~ 50300. Czas trwania = jak szybko wypijesz, to zalezy od ciebie, ale mysle ze nie wyrobisz sie w godzine :) czyli ~ 37 razy krocej :) a roznica "tylko" ~ 16500 ( to co wlasciwie daje life ring i mana fluid, bez mana pointow zdobywanych z jedzenia)
WNIOSKI:
Jak masz czas i pieniadze to inwestuj w life ringi, ja mialem to i to i zrobilem w sumie okolo 250bp hmmow (troche czasu zajelo) , co potem przeznaczylem na guardy, dl'e, itp. Ale jak pisalem wyzej, przeszedlem na mana fluidy. Decyzja nalezy do ciebie. Ja radzilbym zaczac od life ringow, chodzac na roty na darashii ( wbilem tam 32lvl ) , przez ten czas hmm robic, i potem expic na czym innym juz z runami , polecam guardy. Loot z guardow wysmienity, wiec i kasy ci nie bedzie brakowac. Moj ekwipunek zanim wogole odszedlem z rotow to : 100bp hmm, 20 bp explo, 20bp gfb, 10bp sd. Z 32lvl na 50lvl wbilem na guardach tracac - uwaga - "az" 0 uh :) Zycze powodzenia i mam nadzieje ze pomoglem.
P.S. Po updacie guardy biegaja po calej jaskini , wiec niedoswiadczeni gracze moga miec problemy. to juz tylko od ciebie zalezy jak zagospodarujesz swoje runy.
@up
Co 3 sek. (1 punkt many i hp.
Warto dodac ze hp tez sie laduje. Jezeli chodzi o sama mane to sie bardziej oplacaja mana fluidy, ale jezeli xpisz np na larvach czy na czyms co powoli zzera hp to bardziej sie oplaca lr
Leweracja
08-11-2005, 06:26
A wiec troche to jest inaczej >.<
Druid/Sorc na 1 Life Ringu dostaje 600 many
Elder/Master natomiast 800
Innych profesji generalnie nei znam a przynajmiej nie liczylem...
A co do manasow to wedlug mnie dobry sposob ale jak masz spoko tej kasy bo life ring trwa 20 min i masz 800 many a przez te 20 min mozesz zrobisz kilka bp hmm/uh/explo czy co tam robisz i jeszcze zdarzysz souli pozbierac troche :P
Warto dodać że manas nie zawsze daje określoną ilość many i trzeba liczyć w granicach ok 60~
A wiec troche to jest inaczej >.<
Druid/Sorc na 1 Life Ringu dostaje 600 many
Elder/Master natomiast 800
Innych profesji generalnie nei znam a przynajmiej nie liczylem...
A co do manasow to wedlug mnie dobry sposob ale jak masz spoko tej kasy bo life ring trwa 20 min i masz 800 many a przez te 20 min mozesz zrobisz kilka bp hmm/uh/explo czy co tam robisz i jeszcze zdarzysz souli pozbierac troche :P
nie rozumiem niby czemu:]no ale dobrze...moim zdaniem duzo bardziej oplacaja sie lr pozniewaz wystarczy je uzywac zawsze gdy stoi sie poza depo. Poprostu kupujesz np 2 bp lr i zawsze jak jestes poza depo robisz runy a co do manasow to tez tak kolorowo nie jest po 1 srednia z manasowa prawie zawsze wychodzi troszke powyzej 50 ale niewiele a po 2 sa jeszcze SP czyli zrobisz naraz max 2 bp sd i 5 bp hmm wiec i tak zaduzo nie anrobisz tych run na jeden raz wiec bez sensu jest kupowac 100bp manasow...
adam knight
08-11-2005, 13:27
co 2 sek co 3 lol? co ey czytac nie umiecie lf działa przez 20 min i co 4 sek daje 1 mane i 1 hp -.-
Mana fluid daje średnio 50mp liczyłem biorąc 110 mana fluidów :). Dlatego też ja wole trenić mlvl LFami
Moze powtorze, bo chyba nie wszyscy zrozumieli -.- :
Life Ring daje w ciagu 20min 600many + 300many z jedzenia , czyli w sumie 900.
Zuzylem z 20bp life ringow wiec cos o tym wiem, i testowalem wiele razy.
900many w ciagu 1200sec to jest 1 mana na 1,33 sec dokladnie.
Dane dotyczace sorca i druida z promocja.
Mana fluid daje srednio 50many, testowalem to kupujac 2 razy po 50bp manasow, wiec tez cos o tym wiem.
moim zdaniem lepsze sa life ringi wychodzisz na plus chociaz ze wolniej idzie :P
@up
wiem ze ty wiesz ze ja wiem ze wiesz wiecej AHAHHA
lol
Lord'Nesteloo
09-11-2005, 15:06
Hyh...ja to w praktyce sprawdzam.
Najadlem sie na fulla ,zalozylem life ringa..ciagle dojadam rybek ,po 20 minutach mam ok 730 many
Elder Druid z foodem i lr ;]
boots of haste
09-11-2005, 17:55
Ja tam wole manasy, chyna lepiej wychodzi :P
co 2 sek co 3 lol? co ey czytac nie umiecie lf działa przez 20 min i co 4 sek daje 1 mane i 1 hp -.-
Nie udawaj ze wiesz, jak nie masz zielonego pojecia...
Co 3 sek. Jak chcesz to zapraszam na edron i ci zafunduje zebys sobie mogl sprawdzic
-.-
do trenienia m lev przed up manasy
po up manasy dla pacc z promocja ring dla facc( soul pionty sie na mf za szybko kończa ;) )
czyli jesli chcesz potrenic mlev i niemasz promocji polecam ringi jesli masz promocje to po prostu fluidy bo soule zregenerowac dla kogos z promocja to 50 minut (200 souli X 15 sek = 300/60=50)
dla kogos bez promocju 3h20min(100x2min=200min /60=3,(3))
jesli podczas odnawiania souli nie majac promocji robisz hmmy to masz 3 soule do przodu co 14 minut czyli full souli masz po 7.7h ;)
dalej rozmyslac mi sie nie chce na ten temat po up ring jest lepszy dla ludy bez promocji MF dla tych z promocja ;)
Deactives Titania
10-11-2005, 12:51
Według mnie lepiej life ringami wolniej ale taniej sie pali mane
piotrek1000
13-11-2005, 11:18
Szczerze mowiac do tej pory wydawalo mi sie ze life ring dodaje co 4s mane i hp, a tu znok. Jedni pisza ze co 2(w co wogule nie wierze, bo tez uzywalem lr i nie bylo tak kolorowo :) ) i co 3(w co moge uwierzyc). Jednak nawet jesli lr dodwal by co 3 s mane to daje z samego lr(bez jedzenia) 400 many(1200s/3=400) czyli jakies 8 mf(8*50mp=400) ktore kosztuja 800gp a lr 900gp, wiec ni jak mi sie kalkuluje oplacalnosc lr. Choc jesli ktos ma pecha to rownie dobrze te 8mf moze mu dac 200 many, ale to sie rzadko zdarza. Ach, i jeszcze jedno moim zdaniem lr oplaca sie wtedy gdy wypadnie z houla albo ktos sprzeda go za 500gp. Pozatym taki temat juz byl.
P.S Poprawcie mnie bo czuje ze namieszalem i to duzo :0
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.