zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Sweaty cyclops

bogdan1990
07-11-2005, 20:02
Niewiem czy ktoś już o tym wiedział czy nie ale potrzebuje pomocy w rozwiązaniu pewnej zagadki... Mam nadzieje ze to tylko trop a nie odrazu Quest spoiling...
Jak zagadałem do cyclopa "steel" opowiedział mi o różnych rodzajach metalu...
20:57 a sweaty cyclops: Manny kinds of. Like Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth, Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil.
Więc potem dla przykładu zagadałem... "Za'kalortith" aby dowiedzieć się co to za metal i wtedy usłyszałem...
20:59 a sweaty cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt..
Ten tekst chyba był o Fire swordzie a cała pozostała masa metali jest do stworzenia innych mieczy.... może coś się jednak rozwiąże...
Jak możecie to zagadajcie do mnie na gg 1640338 i powiedzcie co wy wiecie na temat tego cyclopa... tylko niegadajcie o legendach czy jakichs plotkach...poparte dowodami słowa plz :P

@Down.
A może jednak jeszcze niewszystko wiadomo :evul: w każdym bądz razie jak wiesz / wiecie coś więcej to zagadajcie na gg :P

Hunterr
07-11-2005, 20:06
To co powiedziales jest znane od niepamietnych czasow :P . A wiec ten cyklop chroni tego i nie wiadomo o co mu chodzi jest jakis z***any i tyle ;p .

poreda
08-11-2005, 20:39
Moze z tym cycem wiaze sie jakas legenda...
na stronce tibia.pl w questach jest cos wspomniane o tym cycu, ale czy ktos rozwiazal tego questa?
Tego nie wie chyba nikt...

@edit
-Spocony Cyklop potrafi wykuć coś z odpowiedniego surowca-(z dzialu questy)-
Dzisiaj pojde i poproboje pogadac z cycem o metalu i sporoboje jakos zapytac jakiego surowca potrzebuje.
A i moze trzeba poczytac historie mieczy..
@edit 2
Opis Magic LongSworda...
Wykuty przez starożytnych cyklopów-kowali którzy byli zniewoleni przez boga Bloga aby tworzyły broń dla jego armii. Jednak ta broń nie była przeznaczona dla jego armii, cyklopy wykuły ją w sekrecie, aby zabić Bloga. Ponieśli klęskę jednak ranny Blog z tą niesamowitą bronią, której prawdziwe imię powinno brzmieć 'Zabójca Bogów'. W swojej furii wyciągnął on broń z swojej rany i wyrzucił daleko... Więc spadła na ziemie Tibii i była stracona nawet dla bogów. Powiedziane jest, że jest to druga najpotężniejsza broń wszechczasów. Jest także powiedziane, że krew Bloga, która zraniła broń nałożyła klątwę na ostrze i nie przyniesie to nic dobrego dla jego posiadacza i twórców

Dotyczy cyklopow :p , moze spocony cyklop jest jedynym cyklopem ktory przezyl te bitwe i wie jak stworzyc ten miecz...

tasamko
08-11-2005, 20:47
a wiec panowie z tego co sie orientuje to możecie sobie dac spokoj z tym cyckiem poniewaz byl tam KIEDYS aktywny quest cos w stylu ze przynosisz 1000 piece of iron (czy czegos podobnego) i on Ci bodajze dawal jakis miecz za to ale bylo to dawno i ogolnie raczej nic nie wymyslicie chociaz kto wie...

jest to taka sama sprawa jak z odrastajaca trawa przed wieza na femur hills (prawdopodobnie nieaktywny juz quest na tower shielda)

p.s ale kto wie byc może Cipy po tym updacie wprowadzily jakies nowosci ktorych jeszcze nikt nie odkryl ale ja w to osobiscie nie wierze

oscarian
08-11-2005, 21:17
hmm, moze cos wyjdzie jak wezmiesz rapier i cos ognistego? moze wyjdzie ci fs? ALE PAMIETAJ, MUSISZ MIEC GIANT SMITHHAMMER!!!!!!!!!!!!!! (nie myl z thunder hammerem :D)

a co do tego za'oratha, to mysle ze wyjdzie z niego warlord sword. z najbardziej pospolitego powinien wyjsc (ta stal szlachetna) spike sword.

moze cos ci wyjdzie jak wezmiesz rapier i dead snake? i troche kasy

poreda
08-11-2005, 21:45
@up to mial byc zart czy na serio ?!

rekin lord vader
09-11-2005, 19:21
heh- moze z tego questa cos ciekawego jest- skoro tibia.pl to dala do dzialu questów i nadal nie usunela(jak napisal neoxer).Fajnie by bylo jakis mieczyk zdobyc :p .
Ps. co to te pieco of iron?? :baby:

emilok
09-11-2005, 22:43
heh- moze z tego questa cos ciekawego jest- skoro tibia.pl to dala do dzialu questów i nadal nie usunela(jak napisal neoxer).Fajnie by bylo jakis mieczyk zdobyc :p .
Ps. co to te pieco of iron?? :baby:
z ang cos koło 'kupka/miarka miedzi', wala sie tego troche tu i tam w tibi

Kajulec
10-11-2005, 08:02
@Up:
A dokladniej to chyba "kawalek metalu" ;)

@Topic:
Quest jest juz dawno nieaktywny. A skoro jest nieaktywny, to znaczy, ze sie go nie da wykonac. I dalsza dyskusja nie ma sensu..

bogdan1990
10-11-2005, 20:31
Jak zdobedziesz potwierdzenie od Cipow to ci uwierze... amsz takowe?? nie ....
To siedz .... Cicho :P bo nic niewiesz :D Sluchajcie sami poprobojcie jakichs kombinacji i jak wam cos wyjdzie to zagadajcie ;P Sam tez bedfe glowkowal ale jak narazie to tylko expie, tlucze stworki, czaruje i podnosze mlvl.... :/
NORMALNIE BRAK MI CZASU NA PRZYJEMNOSCI (np: dedzenie ^^ joke ;P)...

Asthan
10-11-2005, 22:39
dedzenia jusz lepiej bys napisal umieranie

It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt.

ten tekst na moj gust niema nic wspulnego z FSem

Down:
to bylo jusz miliony razy o tym cyclopie ale jakos nikt niewykonal go narazie albo sie niepochwalil ze to zrobil

Morun Kous
11-11-2005, 08:03
dedzenia jusz lepiej bys napisal umieranie

It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt.

ten tekst na muj gust niema nic wspulnego z FSem

no proszę... . Piszesz, aby ktoś napisał "umieranie" zamiast dedzenia, a teraz ja coś Ci powiem: zamiast "muj" lepiej byś napisał "mój", ale to tak na "marginesie".

Jeżeli chodzi o "cyca" to mi się wydaje, że ten quest jest nadal czynny, ale zmieniła sie jakby formułka rozmowy, np. zamiast "hi steel 'super metal' " i dostajesz np magic longsowrd to jest np. "hi magic longsword yes"itp....

....Ale to tylko moja sugestia....

poreda
11-11-2005, 09:37
@up
a mojim zdaniem to trzeba dostarczyc temy cyklopowi jakies metale i go w jakis sposob poprosic o wyklocie miecza...

bogdan1990
12-11-2005, 10:13
Możliwe jest też opcja z Giant Smithhammer na przykład że wpadasz sobie do kuźni cyca i kładziesz na kowadle jakies metale i inne pierdoły a potem to przybijasz młotkiem (Niezły quest by z tego wyszedł) 8o
Ale tak na poważnie to Giant Smithhammer może mieć coś z tym questem wspólnego....
Wiecie co gdyby KAŻDY człowiek ze wszystkich światów poświęcił by 1godzinę dziennie na tego questa to jestem wręcz pewien że doczekalibyśmy się wykonania tego questa albo przynajmniej dowiedzenia się czy
jest jeszcze aktywny. Róbcie co chcecie ale ja tam będę wciąż próbował bo chce wkońcu rozwiązania tej sprawy!! :evul:

@Down...
Raczej nie bo niekazdy o tej samej godzinie musi tam isc i niemusi wcale isc bo na bank niekazdemu sie bedzie chcialo do ab'dendriel zapiepszac tylko po to zeby pogadac z cyclopem...

emilok
12-11-2005, 18:02
Wiecie co gdyby KAŻDY człowiek ze wszystkich światów poświęcił by 1godzinę dziennie na tego questa to jestem wręcz pewien że doczekalibyśmy się wykonania tego questa albo przynajmniej dowiedzenia się czy
jest jeszcze aktywny.

wg mnie by bylo kilometrowe kolejki do w/w kiklopa

Walekifa
13-11-2005, 22:56
Moze z tym cycem wiaze sie jakas legenda...
na stronce tibia.pl w questach jest cos wspomniane o tym cycu, ale czy ktos rozwiazal tego questa?
Tego nie wie chyba nikt...

@edit
-Spocony Cyklop potrafi wykuć coś z odpowiedniego surowca-(z dzialu questy)-
Dzisiaj pojde i poproboje pogadac z cycem o metalu i sporoboje jakos zapytac jakiego surowca potrzebuje.
A i moze trzeba poczytac historie mieczy..
@edit 2
Opis Magic LongSworda...
Wykuty przez starożytnych cyklopów-kowali którzy byli zniewoleni przez boga Bloga aby tworzyły broń dla jego armii. Jednak ta broń nie była przeznaczona dla jego armii, cyklopy wykuły ją w sekrecie, aby zabić Bloga. Ponieśli klęskę jednak ranny Blog z tą niesamowitą bronią, której prawdziwe imię powinno brzmieć 'Zabójca Bogów'. W swojej furii wyciągnął on broń z swojej rany i wyrzucił daleko... Więc spadła na ziemie Tibii i była stracona nawet dla bogów. Powiedziane jest, że jest to druga najpotężniejsza broń wszechczasów. Jest także powiedziane, że krew Bloga, która zraniła broń nałożyła klątwę na ostrze i nie przyniesie to nic dobrego dla jego posiadacza i twórców

Dotyczy cyklopow :p , moze spocony cyklop jest jedynym cyklopem ktory przezyl te bitwe i wie jak stworzyc ten miecz...

Zdobywano już warlord sworda,na starych servach jest ich nawet kilka...
musisz mieć ....... i da ci warlorda.spróbuj nawiązać większy dialog...to wszystkiego się dowiesz.

emilok
14-11-2005, 00:10
do tematu
big lol

w tibi niewiele jest ciekawostek, ktorych nie opisywal by jakis dokument lub npc'ek, jesli sadzicie ze warlord sword / egzkalibugor / cokolwiek warte ponad milion gp byloby w tak prostym klescie to tylko powtarzam sie big lol, kiklop mowi wam ze wykuje, ale wam nic niewykuje, tak samo jak guardy wam sprzedadza wurma, ale go nie kupicie, latajacy dywan jest wystawiony na sprzedaz lecz kupic go jest niemozliwym

jesli klest typu przynies i masz dawlby cos tak cennego, to co z paradoxa powinno wypadac, passy do GM'a ? xF xF

---------

pozatym bylo bylo i jeszcze raz bylo mase tematow o tej materii

-----------

jesli dla ciebie to ze mam 111 lvl znaczy cokolwiek, poknij sie w glowe, wylacz "anty high lvl mode" i przeczytaj uwaznie to co jest napisane, smiem twierdzic ze to potrafisz
daj mi dowod ze sie da, ja ci daje dowod ze sie nieda, nikt jeszcze tego niedokonal, to jest dowod ze sie nieda tego zrobic, podaj mi jakikolwiek dowod ze to jest mozliwe, nie ze bylo mozliwe x lat temu, ale ze jest mozliwe tu i teraz
spocony jest dlatego, ze jest kowalem........... trudne ?

poreda
14-11-2005, 17:08
@up
A z kad ty taki pewien jestes?
To ze masz 111 level nie znaczy ze nie wykuje, bo wkoncu po co by pier**** o jakis metalach i dlaczego w opisach mieczy jest napisane cos o CyCach, no i dlaczego jest spocony? xD

Auron
14-11-2005, 17:24
Moze postarajmy się to wszystko zebrać do kupy! Panuje tu jeden wielki haos.

więc pierwsze co to.

1.Zdobyć GSH.
2.Znaleść jakiś metal (ahh...!)
3.Zagadać do niego na różne sposoby.
4. Już lece do AB :P ;)

malyjanek
14-11-2005, 20:21
no i po....

5.TEN QUEST JEST NIEAKTYWNY!!!!!!!! strata czasu mowie wam

Xetor
14-11-2005, 20:26
TEMAT BYŁ 100 razy pisany na tym forum !!!! I PO CO 101 ? Weź poszukaj magiczego przycisku szukaj ! X(

Walekifa
14-11-2005, 22:29

więc pierwsze co to.

1.Zdobyć GSH.

Metal????????????????????????????????????????????? ???METAL TO TYLKO PODPOWIEDZI Daje mu się co innego -.-

@up
A z kad ty taki pewien jestes?
To ze masz 111 level nie znaczy ze nie wykuje, bo wkoncu po co by pier**** o jakis metalach i dlaczego w opisach mieczy jest napisane cos o CyCach, no i dlaczego jest spocony? xD

To ze ma 111 lvl,to znaczy że jest bywalcem tej gry,i wie o niej więcej niż my wszyscy........więc się nie kłuć :]

nikt jeszcze tego niedokonal

nieee???.... :] NA starych serverach jest po kilka taki swordów,quest jest stary ijuż nie istnieje (Chyba) ale był.A co do istnienia to sam niewiem,ostatnio na forum było głośno,że ktoś tego dokonał,ale to ściema etc.

NIejestem pewien w 100% tego co powiedziałem,jakby co to mnie poprawcie :p

boorex
15-11-2005, 06:35
no chyba jakos dokonal poniewaz przed update widzialem filmik gdzie koles pokazywal warlock sworda jakiemus 8 lvlowi na trade...chyba filmik albo stad albo z tibia.de :) wielu i tak widzialo ten filmik...

>>>DragoN<<<
15-11-2005, 07:36
Nie chcem niektoróch zgarszać. Ale na galanie podajrze byl 8 lvl ktory ma warlord sworda-.- dziwne co nie?? Oo ciekawe jak on go zrobil. Biegnijcei na galane i pytajcie.Pewnie wam powie

emilok
15-11-2005, 09:47
nikt jeszcze tego niedokonal
nieee???.... :] NA starych serverach jest po kilka taki swordów,quest jest stary i już nie istnieje (Chyba) ale był.A co do istnienia to sam niewiem,ostatnio na forum było głośno,że ktoś tego dokonał,ale to ściema etc.

zdanie wyrwane z kontekstu

nikt jeszcze tego niedokonal, to jest dowod ze sie nieda tego zrobic, podaj mi jakikolwiek dowod ze to jest mozliwe, nie ze bylo mozliwe x lat temu, ale ze jest mozliwe tu i teraz

Shadow of the Samurai
15-11-2005, 12:28
ehehe ciekawe :] 8level z warlord swordem? 8o . Ten temat się unosi :)
Nie wiadmo czy nadal jest aktywny czy nie i nie ma dowdów że jest nieaktywny to podajcie jakieś dowody . A wogóle po co w dział questy na tibi pl jest napisane o nim po co ? jak tak .

Sir Saneris
15-11-2005, 12:29
Kiedys fakt byl quest u spoconego cyklopa. Na dzien dzisiejszy raczej niespecjalnie.. biegałem do niego z kawałkami metalu wziętymi na 2.5k capa.. z talonami.. z kasa.. nawet z ANNI BEAR (Routi probowal ma misia na harmonii jako jedyny) wiec juz nie mam zadnego pomyslu.. nie wykluczam ze quest istnieje.. mysle po prostu ze nie wiadomo jak go zrobic ;].. nie piszcie ze ja widzialem.. i byl film i wogole.. pewnie ze byl.. ale to z Antici wszystko.. na Antice jest WSZYSTKO. No prawie ;p. Ale jest to skutek tego ze kiedys np Golden Helmety wylatywaly z WRL a cyclopmania sword w wyniku bledu.. z cyklopow.. wiec tam jest wszystko ;).

Walekifa
15-11-2005, 13:26
Kiedys fakt byl quest u spoconego cyklopa. Na dzien dzisiejszy raczej niespecjalnie.. biegałem do niego z kawałkami metalu wziętymi na 2.5k capa.. z talonami.. z kasa.. nawet z ANNI BEAR (Routi probowal ma misia na harmonii jako jedyny) wiec juz nie mam zadnego pomyslu.. nie wykluczam ze quest istnieje.. mysle po prostu ze nie wiadomo jak go zrobic ;].. nie piszcie ze ja widzialem.. i byl film i wogole.. pewnie ze byl.. ale to z Antici wszystko.. na Antice jest WSZYSTKO. No prawie ;p. Ale jest to skutek tego ze kiedys np Golden Helmety wylatywaly z WRL a cyclopmania sword w wyniku bledu.. z cyklopow.. wiec tam jest wszystko ;).

Niechodzi o metale....chodzi o itemy......podpowiedzi typu.jakiś tam metal jakiś demonów.To znaczy np. że musisz mu przynieść demon armorka...Teraz t wpadłem na pomysł!!MOże niepotrzebny demon armor z anni...Jest potrzebny do questa z warlordem?

@ Emilok

Powiedziałeś że nikt tego nie dokonał.....Dokonali,ale dawno temu :p

emilok
15-11-2005, 13:33
nvm 34567890

-=Bodzio=-
15-11-2005, 19:47
a ja mam pytanie bo jest coś takiego jak PLATE, taka mala kuleczka do czego to sluzy?? można z tego wykuć np. plate armor gdziesik/???

Walekifa
15-11-2005, 21:46
a ja mam pytanie bo jest coś takiego jak PLATE, taka mala kuleczka do czego to sluzy?? można z tego wykuć np. plate armor gdziesik/???

To jest smieć......wyżuc to.

Ludzie co wy myślicie że nazbieracie na ziemi kawałkó żelaza,złąmanych mieczów,płytek i wykuje wam z tego warlorda? -.-

Gdyby tak było to 100 osób na server miało by ten miecz...Niejeden próbował już wszystkiego....JA mniej więcej wiem jak go zdobyć,....ale niewiem czy mogę to wyjawić "QS" :p

Master memek
16-11-2005, 10:56
dzis rano przechodzilem kolo niego za kamieniami lezal warlord sword giant swor two handed sword ice rapier fire sword warhamer i cos jescze

Trener
16-11-2005, 13:13
nvm 34567890
Doskonale Cie rozumiem, nei da rady przetłumaczyć :)

Co do tematu.
Jeżeli nawet ten quest jest ciągle aktywny, to nie oznacza, że dużo postaci miałoby jakieś potęznę swordy.

Wystarczy się zastanowić.
2k piece of iron (niby) potrzebne na FS.
Samo 2k iron waży (nie pamietam ile dokładnie, ale jedno chyba 0,2oz.) to będzie 400capa + jakieś worki bądź BP to przeniesienia tego.
Do tego dojdą jakies inne dodatki typu GSH.
Założymy że razem potrzeba będzie 1000-1500capa po samego FSa!!

Wiesz, wolę uzbierać parę k i kupić FS niż się bawić i biegać po Tibi zbierając ironki, No a ponaddto aby osiągnąc tyle capa tez trzeba mieć jakiś level, prawda?

A to tylko przykład na FSa.

Jezeli myślicie o potężniejszym sprzęcie....to już nie 2k ironków ale ok 50k(10000capa)-100k(20000capa) ironków (no i się wtedy dopiero robi ciężko).
Oczywiście trzeba do tego dodać BP na przeniesienie, jakiś dodatkowy sprzet na wykucie sworda.

Może i ten quest jest aktywny, ale czy warto się nad nim zastanawiać??

Pozdro

del toro
17-11-2005, 09:09

z angielskiego kolego piece to znaczy częśc a nie tylko kupka/miarka,a iron to nie miedź tylok żelazo mistrzu świata... jedna jest przy scale armor quescie wiec jak ktoś chce zbierac to niech tam zacznie ;p

del toro
17-11-2005, 09:11
no proszę... . Piszesz, aby ktoś napisał "umieranie" zamiast dedzenia, a teraz ja coś Ci powiem: zamiast "muj" lepiej byś napisał "mój", ale to tak na "marginesie".

Jeżeli chodzi o "cyca" to mi się wydaje, że ten quest jest nadal czynny, ale zmieniła sie jakby formułka rozmowy, np. zamiast "hi steel 'super metal' " i dostajesz np magic longsowrd to jest np. "hi magic longsword yes"itp....

....Ale to tylko moja sugestia....

Jak do niego piszesz np. magic longsword to mówi że nie masz odpowiedniego surowca "lil one" :P

EDIT

No to w takim razie bardzo przepraszam :)

emilok
17-11-2005, 10:22
z angielskiego kolego piece to znaczy częśc a nie tylko kupka/miarka,a iron to nie miedź tylok żelazo mistrzu świata... jedna jest przy scale armor quescie wiec jak ktoś chce zbierac to niech tam zacznie ;p

a jak moze byc czesc metalu losiu ????
wyjdz znad slownika i zacznij zycie

pozatym tu nie czat, edytuj swoje posty

-------

powstrzymam sie od dalszej rozmowy z toba, nie bede ci nic ukazywal, tlumaczyl, to nie moja praca, niech sie inni mecza

del toro
17-11-2005, 17:03
a jak moze byc czesc metalu losiu ????
wyjdz znad slownika i zacznij zycie

pozatym tu nie czat, edytuj swoje posty

LOL sam wyjdź znad słownika miszczu. Może i się pomyliłem z tym "część metalu" więc się poprawie: kawałek metalu. zadowolony jesteś teraz? I ty jesteś łosiem skoro od razu obrażasz kogoś, kto się tylko pomylił...

I jeszcze coś. Ja, w przeciwiewieństwie do Ciebie, nie potrzebuję słownika przed kompem żeby rozumieć co pisze na monitorze...

Flash_Radzio
17-11-2005, 20:17
Akcja z nim jest taka, że on mial questa : za jakis iron, mogl stworzyc ci bron jakas, i o to chodzi kiedy ci je wymienia. niestety szanowne CIP'y to skasowaly:( zostal tylko cyklop

Morun Kous
17-11-2005, 20:54
Jak do niego piszesz np. magic longsword to mówi że nie masz odpowiedniego surowca "lil one"

No tak, ale ja tylko dałem PRZYKŁAD. Może być inna formułka gadania... . Ale to tak tylko "na marginesie" :p

@EDIT: Może być: "hi iron yes magic longsword" - B)

del toro
17-11-2005, 21:08

PLATE to jest talerz, więc raczej nie zrobisz z niego METALOWEGO armora ;p No chyba, że masz wojskowe talerze :)

Auron
19-11-2005, 07:28
Ja się poddaje :( skoro mówicie ze qesta niema, po co jeszcze to przedłużać ...? :confused:

kołbaś
19-11-2005, 07:38
musze cię zmartwić bo iron to żelazo a nie miedź więc to jest kupka/miarka żelaza

szymi
19-11-2005, 17:18
najlepszy respawn piece of iron jest w kazo. w miejskiej kopalni respi sie tego 6 obok siebie. ale zeby uzbierac ten 1000 na WS to by trzeba troche tam posiedziec ( 1000:6= 167 dni, czyli pol roku codziennego logowania sie po resecie serva)

bogdan1990
19-11-2005, 22:44
Skoro tak wielu z was mówi że tego questa już "NiMa" to może zrobilibyśmy jakiegoś posta do cipów żeby albo skasowali cyca albo żeby zrobili jakiegoś innego questa związanego z spoconym.... To tylko sugestia więc jak komuś się niepodoba to niech nieczyta tego co tu napisałem ;P

styku
20-11-2005, 07:52
A mi się nudziło i pogadałem chwilke z Cycem:

Channel saved at Sun Nov 20 08:29:04 2005
08:23 Your last visit in Tibia: 20. Nov 2005 07:14:18 CET.
08:24 Jaale Kardo: hi
08:24 a sweaty cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Jaale Kardo.
08:24 Jaale Kardo: lil
08:24 Jaale Kardo: steel
08:24 a sweaty cyclops: Manny kinds of. Like Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth, Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil
08:24 Jaale Kardo: Mesh Raha Rogh
08:25 Jaale Kardo: Za'Kalortith
08:25 a sweaty cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Byth
08:25 a sweaty cyclops: Not good to make stuff off. Bad steel it is. But eating magic, so useful is.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Morc
08:25 a sweaty cyclops: Lil' ones it thieves' steel call sometimes. It's dark and making not much noise.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Amon
08:25 a sweaty cyclops: Brigthsteel is. Much art made with it. Sorcerers to lazy and afraid to enchant much.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Maer
08:25 a sweaty cyclops: Heartiron from heart of big old mountain, found very deep. Lil' lil ones fiercely defend. Not wanting to have it used for stuff but holy stuff.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Doon
08:25 a sweaty cyclops: It's high steel called. Only lil' lil' ones know how make.
08:26 Jaale Kardo: Zatragil
08:26 a sweaty cyclops: Most ancients use dream silver for different stuff. Now ancients most gone. Most not know about.
08:26 Jaale Kardo: Firesword
08:26 a sweaty cyclops: Do lil' one want to trade a fire sword?
08:26 Jaale Kardo: yes
08:26 a sweaty cyclops: You not have stuff me want for.
08:26 Jaale Kardo: serpent sword
08:26 a sweaty cyclops: Do lil' one want to trade a serpent sword?
08:26 Jaale Kardo: warlord sword
08:26 a sweaty cyclops: Do lil' one want to trade a warlord sword?
08:26 Jaale Kardo: giant sword
08:27 Jaale Kardo: golden sickle
08:27 Jaale Kardo: warhammer
08:27 Jaale Kardo: two-handed sword
08:27 Jaale Kardo: halberd
08:28 Jaale Kardo: double axe
08:28 Jaale Kardo: piece of iron
08:28 Jaale Kardo: job
08:28 a sweaty cyclops: I am smith.
08:28 Jaale Kardo: smith
08:28 a sweaty cyclops: Working steel is my profession.
08:28 Jaale Kardo: excalibug
08:28 a sweaty cyclops: Me wish I could make weapon like it.
08:28 Jaale Kardo: bye
08:29 a sweaty cyclops: Good bye lil' one.

Wygląda to tak jakby spocony był zwykłym tradeerem, wystarczy przynieść mu jedną z w.w stali, a on w zamian wykuje/da nam jakąś broń
Możliwe, że np. gdy chcemy otrzymać Serpent Sword (przyjmijmy że da go nam za pieces of iron) musimy dać Cycowi tyle piece of iron aby ich łączna waga była równa wadze Serpent Sworda

Ta rozmowa wykluczyła też, że Excalibug jest Warlord Swordem, ponieważ Cycy wykuć Warlord sworda potrafi, a Excalibuga nie...

@Troche off:
Zauważcie też, że jedna ze stali "śpiewa", a muzyka, jakby nie patrzeć może być związana z bazylem, bo byłą gdzieś taka tabliczka o muzyce chyba, no nie? Jak się upewnie to zedytuje.
Jest też możliwe że to jeden wielki quest. Dla przykładu:
Znajdujemy w jakimś quescie śpiewającą stal, idziemy do cyca, on nam coś z tego robi, później jakimś sposobem (rzecz jasna dzięki tej stali) dostajemy się do bazyla, ubijamy dziada zanosimy imperatorowi, ten z przykrością stwierdza, że zgubił klucz do skarbca, ale w zamian da nam jakiś rzadki rodzaj stali. Mykamy z tym do Cyca, a on nam coś z tego skuje.
Hehe, to oczywiście był przykład, bo możliwości jest na pewno dużo więcej.

Auron
20-11-2005, 11:04
A mi się nudziło i pogadałem chwilke z Cycem:

Channel saved at Sun Nov 20 08:29:04 2005
08:23 Your last visit in Tibia: 20. Nov 2005 07:14:18 CET.
08:24 Jaale Kardo: hi
08:24 a sweaty cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Jaale Kardo.
08:24 Jaale Kardo: lil
08:24 Jaale Kardo: steel
08:24 a sweaty cyclops: Manny kinds of. Like Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth, Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil
08:24 Jaale Kardo: Mesh Raha Rogh
08:25 Jaale Kardo: Za'Kalortith
08:25 a sweaty cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Byth
08:25 a sweaty cyclops: Not good to make stuff off. Bad steel it is. But eating magic, so useful is.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Morc
08:25 a sweaty cyclops: Lil' ones it thieves' steel call sometimes. It's dark and making not much noise.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Amon
08:25 a sweaty cyclops: Brigthsteel is. Much art made with it. Sorcerers to lazy and afraid to enchant much.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Maer
08:25 a sweaty cyclops: Heartiron from heart of big old mountain, found very deep. Lil' lil ones fiercely defend. Not wanting to have it used for stuff but holy stuff.
08:25 Jaale Kardo: Uth'Doon
08:25 a sweaty cyclops: It's high steel called. Only lil' lil' ones know how make.
08:26 Jaale Kardo: Zatragil
08:26 a sweaty cyclops: Most ancients use dream silver for different stuff. Now ancients most gone. Most not know about.
08:26 Jaale Kardo: Firesword
08:26 a sweaty cyclops: Do lil' one want to trade a fire sword?
08:26 Jaale Kardo: serpent sword
08:26 a sweaty cyclops: Do lil' one want to trade a serpent sword?
08:26 Jaale Kardo: giant sword
08:27 Jaale Kardo: golden sickle
08:27 Jaale Kardo: warhammer
08:27 Jaale Kardo: two-handed sword
08:27 Jaale Kardo: halberd
08:28 Jaale Kardo: double axe
08:28 Jaale Kardo: piece of iron
08:28 Jaale Kardo: job
08:28 a sweaty cyclops: I am smith.
08:28 Jaale Kardo: smith
08:28 a sweaty cyclops: Working steel is my profession.
08:28 Jaale Kardo: bye
08:29 a sweaty cyclops: Good bye lil' one.

Wygląda to tak jakby spocony był zwykłym tradeerem, wystarczy przynieść mu jedną z w.w stali, a on w zamian wykuje/da nam jakąś broń
Możliwe, że np. gdy chcemy otrzymać Serpent Sword (przyjmijmy że da go nam za pieces of iron) musimy dać Cycowi tyle piece of iron aby ich łączna waga była równa wadze Serpent Sworda

Ta rozmowa wykluczyła też, że Excalibug jest Warlord Swordem, ponieważ Cycy wykuć Warlord sworda potrafi, a Excalibuga nie...

@Troche off:
Zauważcie też, że jedna ze stali "śpiewa", a muzyka, jakby nie patrzeć może być związana z bazylem, bo byłą gdzieś taka tabliczka o muzyce chyba, no nie? Jak się upewnie to zedytuje.
Jest też możliwe że to jeden wielki quest. Dla przykładu:
Znajdujemy w jakimś quescie śpiewającą stal, idziemy do cyca, on nam coś z tego robi, później jakimś sposobem (rzecz jasna dzięki tej stali) dostajemy się do bazyla, ubijamy dziada zanosimy imperatorowi, ten z przykrością stwierdza, że zgubił klucz do skarbca, ale w zamian da nam jakiś rzadki rodzaj stali. Mykamy z tym do Cyca, a on nam coś z tego skuje.
Hehe, to oczywiście był przykład, bo możliwości jest na pewno dużo więcej.
Przykład nieprzykład, ale ciekawy :]

Dawergo
20-11-2005, 12:27
Co w końcu trzeba zrobić?? Bo komu nie przydała by się jakaś broń?? Może ktoś to wreszcie zbierze do kupy co????
Z góry dziękuje :)

-------------
Imie: Dawergo Sewery
Profesja: Druid :mag:
LvL: 21
Mlvl : 29
-------------

Auron
20-11-2005, 12:39
Co w końcu trzeba zrobić?? Bo komu nie przydała by się jakaś broń?? Może ktoś to wreszcie zbierze do kupy co????

-------------
Imie: Dawergo Sewery
Profesja: Druid :mag:
LvL: 21
Mlvl : 29
-------------
Już to próbowalem zrobic, ale mnie tylko zjechali że ten qest już istnieje ... -.-

Travissekk
20-11-2005, 12:42
A skąd wziąc stal?

Dawergo
20-11-2005, 15:40
Jeśli uwarzacie że ten quest jest wyłączony to mi to udowodnijcie :P Mam nadzieje że nie znajdziecie dowodów, i powiecie jak zrobić tego questa.
Dziękuje :cup: B)

PS.Udowodnijcie w postaci skreenow.

Tibiańczyk
20-11-2005, 15:51
A skąd wziąc stal?
Piece of iron ?

styku
20-11-2005, 17:05
-------------

Najprościej? Załóż, że Cyc jest zwykłym sklepikarzem tylko że zamiast złotem płacisz mu stalą - problem jest taki, że nie wiemy jaką stalą i gdzie ta "jaka" stal jest...

Dawergo
23-11-2005, 15:34
Najprościej? Załóż, że Cyc jest zwykłym sklepikarzem tylko że zamiast złotem płacisz mu stalą - problem jest taki, że nie wiemy jaką stalą i gdzie ta "jaka" stal jest...

Hmm może ten metal to Piece of Iron?? Jak tak to ile go potrzeba?? Mam nadzieje że to właśnie on.

PS. Już zaczołem go zbierać.

Prezes-Portas
23-11-2005, 20:57
a czytaliscie wywiad ze steve'm.Mowi, ze wszystkie rare sa albo bedz dostepne w najblizszych update'ach, a wywiad byl robiony prze letnim update'm.Wiec prosze bez takich jak "nieaktywne"albo cos takiego

sceptile
23-11-2005, 22:24

Czyli:

Jest zły (metal) Jest żelazem demonów . Żaden dobry cyklop nie chodzi gdzie go można znaleźć i potrzebaj złego ognia by stopić.

Czyli może jak się wrzuci na jakiś ogień jakiś miecz, czy coś, to może sie stopi i będziemy mieli z niego metal. N.p. Jak się wrzuci magic sworda ( 8o ) do lawy w anihilatorze to będziemy mieli ten metal, albo cuś w tym stylu

Virgojavier
24-11-2005, 01:12
Ten quest był aktywny bardzo dawno temu jeszcze na początku 2001 roku.
Potem został zamkniety.
Trzeba było przynosic żelazo do cyklopa, nagroda byl ów cudny mieczyk, który można teraz u niego podziwiać.
Co do aktualnego przeznaczenia to nikt tego nie wie.
Choć ludzie mówią różne dziwne rzeczy.

syrion
24-11-2005, 10:26
Nie chcem niektoróch zgarszać. Ale na galanie podajrze byl 8 lvl ktory ma warlord sworda-.- dziwne co nie?? Oo ciekawe jak on go zrobil. Biegnijcei na galane i pytajcie.Pewnie wam powie

Właśnie dlatego nie lubię 8lvli...
A tak poważniej to myślę, że te nisko levelowe postaci to po prostu tylko do pokazywania są tych itemków bo ktoś nie chce ujawniać głównej postaci, żeby nie zasypywali go wszyscy pytaniami jak on to zrobił... Wystarczy obejrzeć jakiś filmik Eternala. Jeśli ktoś oglądał to wie o czym mówię. W życiu nie widziałem tyle spamu naraz. Nie wiedziałem, że ludzie mogą być tak złośliwi i chamscy.
Ale wracając do tematu. Uważam, że jeśli cycek jest to coś musi być z tym questem. Każdy chciałóby jakiś z rarów zdobyć więc przynajmniej żyjmy nadzieją xD
Pojawił się ciekawy pomysł połączenia cycka z bazyliszkiem. A czy ktoś pytał cycka o bazyliszka? Ja przez szkołę po prostu w chwili obecnej mam po prostu bardzo mało czasu na grę... Ale jeśli ktoś ma trochę czasu i odrobinę chęci to prosiłbym próbować.
Jest tylko jeden minus takiego rozwiązania. Jeśli udałoby się nam ten quest rozwiązać to każdy czytelnik tibia.pl miałby taki rar xD ale to mały minus...
Dalej czytacie ten temat? Do roboty szukać rozwiązania.

@Walekifa Jeśli 13nastoletni dwudziesto pięcio poziomowy gracz wie więcej od teoretycznie lepiej doświadczonych graczy więc słuchamy. Oświeć nas a nie tylko piszesz, że mniej więcej wiesz albo coś. Albo lepiej wogóle się nie odzywaj bo widzę, że jeszcze cierpisz na dziecinną manię wielkości (hahaha Ja wiem a wy nie? Powiedziałbym wam ale nie powiem) Więc wogóle się nie odzywaj bo mi tylko nastrój psujesz.

styku
24-11-2005, 11:41
@syrion:
czy ktoś pytał cycka o bazyliszka?
Tak, pytałem, ale udawał, że mnie nie słyszy^^
Jak będę miał troszkę chęci i czasu to wróce się do Ab i popytam go o różne rzeczy. Może śrubokręt Kurika?

A Walekifa coś rzeczywiście za dużo wie... Pewnie ma kontakty w ruskiej mafii;]

Damel
24-11-2005, 13:39
Ludzie ja wierze w to, ze sie da rozwiazac tego questa a ludzie ktorzy przyszli tu zaprzeczac tej teori to niech lepiej nie otwieraja ust<nie ciskaja w klawiature> :P
No to tyle co chcialem powiedziec na temat niektorych osób.
A nawiazujac do temetu to mysle ze nie trzeba zbiera piece of iron tylko jakis konkretny przedmiot zamienic na konkretny miecz.
A piece of iron nie trzeba zbierac poniewaz nie znam zadnego questa gdzie trzeba by bylo dawac wiecej niz 1 przedmiot wzamian za inny.

Liwotto
24-11-2005, 16:52
znakiznaki

lampka
25-11-2005, 09:02
po update juz nie pamietam którym mozna bylo rozwalac broniom skrzynki i takie tam. Po rozwaleniu takiego duzego kwiata w doniczce robilo sie: You see stone rubbish. nie pamietam co trzeba było rozwalić żeby zrobiło się coś tam rubbish. Chyba posąg z goblinem czy tam minosem. Ja gram na rooku wiec sprubujcie te śmieci przynieść to spoconego.

Dawergo
26-11-2005, 13:35
Po rozwaleniu takiego duzego kwiata w doniczce robilo sie: You see stone rubbish.

To po angielsku znaczy kamienna śmieć ale wszystko jest możliwe :D

poreda
26-11-2005, 14:52
Jezeli ktos moze, prosze o przetlumaczenie...
15:43 a sweaty cyclops: Manny kinds of. Like Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth, Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil
15:43 Neo Shoter: Like Mesh Kaha Rogh
15:43 a sweaty cyclops: Steel that is singing when forged. No one knows where find today.
15:44 Neo Shoter: Za'Kalortith
15:44 a sweaty cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt.
15:44 Neo Shoter: Uth'Byth
15:44 a sweaty cyclops: Not good to make stuff off. Bad steel it is. But eating magic, so useful is.
15:50 Neo Shoter: Uth'Amon
15:50 a sweaty cyclops: Brigthsteel is. Much art made with it. Sorcerers to lazy and afraid to enchant much.
15:51 Neo Shoter: Uth'Maer
15:51 a sweaty cyclops: Heartiron from heart of big old mountain, found very deep. Lil' lil ones fiercely defend. Not wanting to have it usedfor stuff but holy stuff.
15:51 Neo Shoter: Uth'Doon
15:51 a sweaty cyclops: It's high steel called. Only lil' lil' ones know how make.
15:51 Neo Shoter: Zatragil
15:51 a sweaty cyclops: Most ancients use dream silver for different stuff. Now ancients most gone. Most not know about.

styku
26-11-2005, 20:30
15:43 a sweaty cyclops: Steel that is singing when forged. No one knows where find today.

Stal która śpiewa kiedy jest skuwana. Nikt nie wie gdzie teraz można ją znaleźć.

15:44 a sweaty cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt.

Jest zła. To stal demona. Dobre cyklopy nie chodzą tam gdzie można ją znaleźć i potrzeba złego ognia by ją stopić.

15:44 a sweaty cyclops: Not good to make stuff off. Bad steel it is. But eating magic, so useful is.

Nie jest dobra do robienia z niej rzeczy. To zła stal(w sensie że złej jakości). Ale pochłania magię, więc jest użyteczna.

15:50 a sweaty cyclops: Brigthsteel is. Much art made with it. Sorcerers to lazy and afraid to enchant much.

To jasna\dająca światło stal. Wiele rzeczy jest z niej robione. Czarodzieje są zbyt leniwi i wystraszeni by bardziej ją zakląć.

15:51 a sweaty cyclops: Heartiron from heart of big old mountain, found very deep. Lil' lil ones fiercely defend. Not wanting to have it usedfor stuff but holy stuff.

Żelazo z serca wielkiej starej góry, znajdywane bardzo głęboko. Nie używane w złykłym, lecz świętym ekwipunku.

15:51 a sweaty cyclops: It's high steel called. Only lil' lil' ones know how make.

Nazywana stalą wyższą(wysokiej jakości?). Tylko mali(chyba chodzi o ludzi;]) wiedzą jak ją obrabiać.

15:51 a sweaty cyclops: Most ancients use dream silver for different stuff. Now ancients most gone. Most not know about.

Większość starszych używa srebra z marzeń(może chodzi o płynne srebro, albo cuś takiego?) żeby uzyskać inne rzeczy. Teraz większość starożytnych odeszła. Większość nic nie wie.

Nie władam dobrze angielskim, więc na pewno pojawiły się tu jakieś błędy z mojej strony. Jak zauważycie to napiszcie.

bogdan1990
26-11-2005, 21:20
No teraz to już mnie coraz bardziej pochłania ten temat...
Zaczynamy zchodzić coraz głębiej!
Niestety niemam zbyt wysokiego poziomu więc niemoge zbytnio szukać tej stali no ale mogę razem z wami próbować teoretycznie określić położenie tych stali/metali....
Ludziska robicie ze mnie coraz bardziej wieżącego że ten quest może jeszcze coś znaczyć :p

@Obu panów na dole
Wkoncu jakcyś inteligentni ludzie z inteligentnymi odpowiedziami nieskupiającymi się tylko na nabijaniu postów dla statystyk X(
Kuźwa dajcie mi 300 lvl z pacc a przejde całą tibie i inne wyspy ale znajde odpowiedź :cup:

styku
27-11-2005, 07:33
@Gremlin:
Heh, dzięki ;]
Wciąż mnie jednak interesuje czym jest "dream silver", bo raczej nie jest to rtęć alchemiczna, jak wyżej przypuszczałem. Płynne srebro to by było chyba liquid silver no nie? W każdym razie jak ktoś ma jakiś pomysł co by to mogło być, niech pisze, bo jestem bardzo ciekawy^^

Jeszcze co do lil' lil' ones:
Na mapie góra nazwana była Kazardoon Hill. Może nie na tą mapę patrzyłem?
A tak na marginesie to zakres istot, które cyklopy mogą nazywać malutkimi jest całkiem spory;]

@Bogdan:
Mam ten sam problem co ty ;)
Moja posteć też nie jest najsilniejsza więc póki co zajmuje się wypytywaniem

Byłem ostatnio u Cyklopa i pytałem o różne rzeczy. Niestety nie uzyskałem żadnej statysfakcjonującej odpowiedzi. Pytałem m.in. o śrubokręt Kurika, ale nic nie odpowiadał.

poreda
27-11-2005, 09:12
Pare zagadek sie rozwiazalo, wiadomo ze nie wszystkie stale sa dostepne, lecz niektore da sie zdobyc, dzisiaj poszukam broken sword-a i sproboje go wymienic na jakis inny miecz. Gdy napisze sie do cyclopa np: Fire Sword, on pyta sie czy chce sie wymienic za jakis "stuff"

Shoun Destroyed
27-11-2005, 19:37
Ja słyszałem że musisz uzbierać 3000 kamyczków (te co wypadają z goblinów) idziesz do Sweaty Cyclps i wykuwa fire sworda :evul: :cup: 8o

syrion
28-11-2005, 09:03
Kuźwa dajcie mi 300 lvl z pacc a przejde całą tibie i inne wyspy ale znajde odpowiedź :cup:

Ta jasne. Patrz ustawia się kolejka z passami do ciebie...
@up prosimy sprawdzone informacje a nie "słyszałem"
Wybaczcie, że mój post nie wnosi nic nowego :P

Silver Drag
28-11-2005, 09:05
Zatrghril <--- skladnik do stworzenia warlord sworda czyli porzadnego przez wszystkich graczy Excalibura legendarnego miecza
Znajdzcie na tibia.de filmik PoH Greatest Secret Founed!!

styku
29-11-2005, 06:30
warlord sworda czyli porzadnego przez wszystkich graczy Excalibura
ehh... było już powiedziane, że warlord sword to nie excalibug...
Jak nie wierzysz to zapytaj Cyca o Warlorda i o Excalibuga. Odpowiedzi są takie:

Więc Cyc raczej nie zrobi nam Excalibuga a raczej warlorda...

Edit:
Filmu niestety nie znalazłem. Byłbyś tak miły i podlinkował?

syrion
29-11-2005, 08:14
Zatrghril <--- skladnik do stworzenia warlord sworda czyli porzadnego przez wszystkich graczy Excalibura legendarnego miecza
Znajdzcie na tibia.de filmik PoH Greatest Secret Founed!!

Prosiłbym o konkretny link

Beholder
30-11-2005, 15:55
hej a wogule jak wejsc do sweaty cyca??
mieszkam w ab i zawsze zatrzymuje sie obok tej gory zeby se popatrzyc na warlord sword,fs'a itd. ale nie wiem jak tam dojsc zeby z cycem pogadac
moze mi ktos wytlumaczyc?

Bellatrix Vampirica
30-11-2005, 17:38
potrzebne ci będzie: Scythe(kosa), Shovel(łopata), Rope(lina)

obok depo w Ab masz zboże, w zbożu znajduje się dziura, rozkopujesz dziurę, w środku masz ok. 2 rotwormów, idziesz korytarzykiem, wyskakujesz do góry i będziesz u tego Cyca

Czarna_Mamba
01-12-2005, 18:10
Ja tam uważam, że quest nadal jest czynny, i nagrodą jest potężny sword. Ale napewno nie trzeba przyniesc mu 100 pieces of iron, bo to by za proste bylo...

rainrider
15-12-2005, 00:04
Lil ones = guardy ;]

Iastemnz
18-12-2005, 09:05
Potwierdzenie? OK
Przeciez byl wywiad juz nie pamietam z ktorym z GMów, ale mówil On
ze Każdy przedmiot jest teraz aktualnie do zdobycia trzeba tylko umieć szukać.Zagadajcie do imperatora kazo on tez wam powie ze questy sa wszedzie trzeba tylko 'otwożyć oczy'.Więc ten MLS może byc np. dostępny u tego cyklopa ;) .Osobiscie zaczolem juz robic questa z DSL i nawet nizle idzie B) :] .

__________________________________________________ _

The Day has end,
The lights are off,
You are alone.
Believe in Yourself,
Believe in ME.

Walekifa
19-12-2005, 22:15
Stal która śpiewa kiedy jest skuwana. Nikt nie wie gdzie teraz można ją znaleźć.

Jest zła. To stal demona. Dobre cyklopy nie chodzą tam gdzie można ją znaleźć i potrzeba złego ognia by ją stopić.

Nie jest dobra do robienia z niej rzeczy. To zła stal(w sensie że złej jakości). Ale pochłania magię, więc jest użyteczna.

To jasna\dająca światło stal. Wiele rzeczy jest z niej robione. Czarodzieje są zbyt leniwi i wystraszeni by bardziej ją zakląć.

Żelazo z serca wielkiej starej góry, znajdywane bardzo głęboko. Nie używane w złykłym, lecz świętym ekwipunku.

Nazywana stalą wyższą(wysokiej jakości?). Tylko mali(chyba chodzi o ludzi;]) wiedzą jak ją obrabiać.

Większość starszych używa srebra z marzeń(może chodzi o płynne srebro, albo cuś takiego?) żeby uzyskać inne rzeczy. Teraz większość starożytnych odeszła. Większość nic nie wie.

Nie władam dobrze angielskim, więc na pewno pojawiły się tu jakieś błędy z mojej strony. Jak zauważycie to napiszcie.

Teraz tylko należy zgadnąć o co z czym chodzi,i mamy mieczyk :P .

To może być bright sword ;) .bo mu trzeba przynieś odpowiedniego "staffa".

Demon Helmet,shield??

Water Wolf
23-12-2005, 09:52
ja wiem jak zdobyc warlord sworda !!!

kostooch
23-12-2005, 09:56
ja wiem jak zdobyc warlord sworda !!!
Bebilon tez.

Ingham
25-12-2005, 00:59
Po update zacząłem znajdować dużo więcej grudek rudy żelaza niż wcześniej. Mam wrażenie, że znowu można je dla spoconego zbierać.

I na pewno nie będzie chodziło tylko o żelazo. Może jakieś kowadło, albo młot (thunder hammer z Orshaballa lub Morgarotha?).

morwi
25-12-2005, 06:41
Po update zacząłem znajdować dużo więcej grudek rudy żelaza niż wcześniej. Mam wrażenie, że znowu można je dla spoconego zbierać.

I na pewno nie będzie chodziło tylko o żelazo. Może jakieś kowadło, albo młot (thunder hammer z Orshaballa lub Morgarotha?).

ta dac mu thunder hammera po to zeby ci fsa zrobil...

Aroonia
02-05-2006, 18:37
mi się wydaje ze ten spocony tak łatwo nam miecza nie wykuje... przeciez Cipy nie usuneli by tego qesta w taki sposób ze nadal jest dojście nadal jest cyc i mozna z nim gadac. to może byc albo podpowiedz do innego qesta (?) albo ten cyc wykuje ale nie ze przyniesiecie mu piece of iron a on wam zrobi warlord sworda... :baby:

skryhull
02-05-2006, 20:21
całkiem możliwe że cycek wykuwa jakieś pospolite bronie takie jak fs, bright sword czy co jak się do niego powie np BUY Warlord sword to on "Do lil one want to trade for warlord sword?" a potem mówi "you dont have stuff i want"
tak samo mówi o fire sword giant sword double axe i wielu innych broniach
więc może trza mu przynieść te metale i on zrobi broń? może jest to alternatywny sposób zdobycia broni, tak samo jak zakup u djinnów? że np przyniesiesz mu ten płonący metal i on ci zrobi fsa, no a metalu pilnują demony :D no ale to tylko taki przykład

Michalk88
03-05-2006, 14:49
Od jakich skilli mozna na cyce

Duch Niespokojny
03-05-2006, 16:34
daj mi dowod ze sie da, ja ci daje dowod ze sie nieda, nikt jeszcze tego niedokonal, to jest dowod ze sie nieda tego zrobic, podaj mi jakikolwiek dowod ze to jest mozliwe, nie ze bylo mozliwe x lat temu, ale ze jest mozliwe tu i teraz
"Wszyscy wiedzą, że czegoś się nie da zrobić. A potem przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on właśnie to robi"
Jak do niego piszesz np. magic longsword to mówi że nie masz odpowiedniego surowca "lil one"
Wydaje mi się, że raczej niesłusznie uważacie, że chodzi właśnie o jakiś surowiec. Cyklop używa słowa "trade", czyli handlować/wymieniać, a więc równie dobrze może to być jakakolwiek rzecz, która się mu spodoba. Miałem zamiar kiedyś pójść do niego z pluszowym misiem i zaproponowac wymianę za warlord sworda, ale Sir Saneris rozwiał moje nadzieje. Z drugiej strony jednak, jednooki mówi też dużo o róznych rodzajach metalu. Chyba nie gada tak bez potrzeby (choć może robi tak dla "zmylenia przeciwnika"), więc można wywnioskować, że chodzi mu o przedmioty wykonane z odpowiedniego materiału.
Skoro tak wielu z was mówi że tego questa już "NiMa" to może zrobilibyśmy jakiegoś posta do cipów żeby albo skasowali cyca albo żeby zrobili jakiegoś innego questa związanego z spoconym....
Cipy i tak zrobią, co chca, bo w niewiele ich obchodzi zdanie graczy.

szymon287
03-05-2006, 18:55
wyjdz i nie wracaj

miszko77
06-05-2006, 11:14
kiedys chyba tzreba bylo przyniesc do niego 1000 piece of iron i cos tam wykuwal. Ale chyba juz go wycofali. zreszta zeby uniesc tyle blaszek tych trzeba miec pare capa :P

skryhull
09-05-2006, 10:49

nie no ten tekst mnie powalił... to jest npc cycek!

Sante Mefisto
09-05-2006, 19:39
Ja z tym cycem gadalem juz ponad 2 godzinki i nic ... jednak zaufany kolega, który gra w tibie juz od ponad 3 lat powiedzial mi ze mozliwe jest to, iż WS można dostac za SoV. Jestem w stanie sie z tym zgodzić przecież miecze są zrobione z METALU więc to czego chce cyc to nie musi byc kawalek metalu jak "pice of iron" lecz może to byc sword wykuty z tego surowca. jednak to jest moja hipoteza i myśle że chociaż część z was sie z nią zgodzi.B)

:cup: HAIL AZURA!!!:cup:

Sante Mefisto
09-05-2006, 19:59
Skoro cycek mówi coś o "stali demonów" może miec na mysli Magic sword (SoV). Którego można zdobyc przecieżzabijajac demony w annihilator quescie. ;]8o

poisoner
09-05-2006, 20:55
LOOOL. 10 stron i z tysiac osob juz sie tu wypowiedzialo i zadnej sensownej wskazowki, wszyscy tylko gdybają -.-
Gratz prowokacji, szkoda ze kilku noobow dalo sie na to nabrac i odpowiedzialo na tego posta -.-

poisoner
09-05-2006, 21:14
sorry za double posta, net mi sie wali dzisiaj, prosze o usuniecie tego posta

Masterek Danio
09-05-2006, 21:17
To jest podobne do kostki hor~w diablo 2

n3sTo
11-05-2006, 15:16
Powiem Wam Ze Moj Kolega Uslyszal Ze Trzba Miec 20 Bp Iron Pice Zeby Dostac Warlord Sword Ma Jush 7 Ciekawe Czy Mu Sie Uda Ale Ja Slyszalem Ze Z 1000 Iron Piece Jest Fire Sword ;(

>Jtank<
12-05-2006, 15:53
Ej ja gadalem z tym cycem i dialog wygladal tak:
14:59 Kiran Galo: HI
14:59 A Sweaty Cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Kiran Galo.
14:59 Kiran Galo: warlord sword
14:59 A Sweaty Cyclops: Do lil' one want to trade a warlord sword?
14:59 Kiran Galo: yes
14:59 A Sweaty Cyclops: You not have stuff me want for.

Brzmi ciekawie co nie?

Poza tym tak gapilem sie na warlod sword i mi lekko przypominal bright sword(ostrze tez takie mniejwiecej zóltawo bialawe) no ale nie mam brighta wiec nie wiem

Tak wygladaly inne dialogi

5:03 Kiran Galo: hi
15:03 A Sweaty Cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Kiran Galo.
15:04 Kiran Galo: fire sword
15:04 A Sweaty Cyclops: Do lil' one want to trade a fire sword?
15:04 Kiran Galo: yes
15:04 A Sweaty Cyclops: You not have stuff me want for.
15:04 Kiran Galo: serpent sword
15:04 A Sweaty Cyclops: Do lil' one want to trade a serpent sword?
15:04 Kiran Galo: yes
15:04 A Sweaty Cyclops: You not have stuff me want for.

moze to juz bylo ale nie wiem

Mero Wojtek Pall
12-05-2006, 16:24
Dziwne.daj screena mapki zobacze gdzie jest ten cyc i sam spróbuje.

Fire Necromacer
12-05-2006, 16:36
Dziwne.daj screena mapki zobacze gdzie jest ten cyc i sam spróbuje.

OMG.. na prawo od depo jest góra, w polu jest dzióra do odkopania (już wiesz co z tym zrobic?) schodzisz na dól, zabijasz 2 rotki i tylko Ci pozostaje wchodzic na góre, aż zobaczysz cycka (NPC, wiec nie wrzeszcz przed kompem, że zaraz padniesz ;P )

Muzzores
12-05-2006, 20:28
dawniej temu spoconemu cycusiowi cza bylo dac wode bo jak spocony to mu sie pic chce no nie ??i za to cos ten dałn robil ale nie wiem co i koniec kropka jak chcecie szukac dalej milej straty czasu:o :o :creature: :faceoff: :lolo: :faceoff: :dance: :Ork:

daro_16
12-05-2006, 21:52
@up
Powiem Wam Ze Moj Kolega Uslyszal Ze Trzba Miec 20 Bp Iron Pice Zeby Dostac Warlord Sword .
A mi Prababcia mowila ze trzeba mu dac kilo bananów, a on ci da Banana Sworda

H.. mnie tu trafia jak widze np. " trzeba mu przyniesc... a on da nam cos" itp. BIG nOOb'y sa w tym temacie..
A co do Q. wg. mnie jest do wykonania , tylko CIP'y bardzo go utrudniły go, po kilku update. To jest ta sama sprawa co Sof na roku.. Wiadomo ze takie Q. byly. z roznych źrodel. Mi sie nie chce nad nim zastanawiac, jeszcze na dodatek nie umiem dobrze anglelskiego. :/ :P
Nawet nie wiecie jak Tibia sie zmieniła od paczotku istnienia.
Tibia jest odkryta w okolo 70 %. Jak ktos cos wie na temat tych 30 % to sa to tylko HIPOTEZY.
I JESZCZE RAZ MOWIE ZA NIM NAPISZESZ POSTA PRZEZYTAJ CALY TEMAT !!

Samelo
13-05-2006, 15:38
a moze ten cyclop chce po prostu broken sworda naprawi go i powstanie np. magic long sword co wy na to??

Samelo
13-05-2006, 15:40
a moze ten cyclop chce po prostu broken sworda naprawi go i powstanie np. magic long sword co wy na to??
SRKI ZE CYTUJE SAM SIEBIE :P

daro_16
20-05-2006, 12:54
@up
Jak by tak bylo to by kazdy mial MLS ...

ti-rex
22-05-2006, 09:12
Przeczytawszy wasze wszystkie posty, stwierdzam że to nawet ciekawe. Jendak
nie chcąc tego skomentować powiem tyle: Po pierwsze jeśli takowy quest by istniał to ten gość co by go odkrł jak to zrobić by se założył np. 10 charów każdym go wykonał i by sprzedał kumplom czy na necie za 300 zł 1 taki mieczyk, A po drugie, sami pomyślcie jak to możliwe żeby z anihilatora (trzeba mieć 100 lvl) był sov i sca, a niby w quescie w któym wystarczy przynieść kilka śmieci byłby np. Warlord sword.

Ale patrząc pozytywnie sami zobaczcie jeśli ten quest by istniał trzeba by było przynieść coś ważnego żeby wykuł np. Magic Plate Armor (cyt."Legenda: Ten legendarny pancerz został wykuty przez najlepszych płatnerzy z przymierza światła z metalu z samego serca Tibii i wzmocniona przez dodany mistyczny klejnot. Podobno siły zła ukradły sekret tworzenia tej zbroji i zbudowali swoja wersje" jak widać jest zrobiona z najlepszego metalu może trzeba dać mpa spoconemu cyklopowi i z 100 crystali może wtedy bym w to uwieżył ale nie inaczej.

NekroSnajper
03-07-2006, 17:07
najlepszy respawn piece of iron jest w kazo. w miejskiej kopalni respi sie tego 6 obok siebie. ale zeby uzbierac ten 1000 na WS to by trzeba troche tam posiedziec ( 1000:6= 167 dni, czyli pol roku codziennego logowania sie po resecie serva)

Ale przecież Piece of Iron (sprawdzałem w słowniku co to znaczy: żelazo, żelazko, żelazny, nieugięty, prasować. Czyli jest to kawałek żelaza a nie miedzi/metalu lub innego g*wna) respi się w różnych miejscach np przed wejściem do zamku w AB leży kilka i w smietnisku w AB (uwaga na roty, raty itp xD) więc nie trzeba przez pół roku siedzieć tylko krócej :P Założe się że gdyby tak wyzbierać z całej mapy te wsyzstkie kawałki to było by tego kilkaset :P
Moim zdaniem z Piece of Iron cyc robi Iron Hammera bo to by było troche za łatwe przynieść troche ironu i mieć jeden z najlepszych mieczy w tibii. Przecież questy to przeważnie tylko kasa a nie coś dobrego. Np ubicie 2 GSów żeby dostać Crown Helmeta (to był przykład bo taki quest chyba nie istnieje) w którego przeważnie każdy już wtedy ma (no... chyba że ma lepszy helmet :P), wtedy przeważnie każdy sprzedaje takiego helmeta chociaz ja bym se zatrzymał na wypadek deada jakbym stracił helmet to bym miał na zmiane :P.

Legolas Greenleafe
04-11-2006, 22:20
Nie wiem czy ta bron da sie zdobyc, ale wiem co ten cyc robi. I ci, którzy zrobili addon na miecz tez to wiedza. Wpadlem przed chwila tam i jeszcze jakis h lvl. Ten h lvl powiedzial mi, ze cyc moze przetopic crown armor, giant sword lub dragon shield na metale. Z crown armor jest royal steel potrzebny do tego addona z mieczem na plecach. Giant sword daje jakis huge steel costam.
A jeszcze jedna sprawa. Cyc mowi cos o 3 bast skirtach dla kogos.

kukaki
06-11-2006, 16:31
up
tu sie zaczyna quest na obsidian knife
chyba

Keel
08-11-2006, 16:22

Odkryles moja tajemnice ;(

pajda002
05-12-2007, 13:37
jak dojsc do tego trefnego cyklopa powiedzcie

pajda002
05-12-2007, 13:59
wogole mi powiedzcie jak tam do niego dojsc

Oskar111
05-12-2007, 15:44
co w tym zlego ze sweaty cyclops jest tylko traderem ? quest traders and helpers sie bodajze nazywa (jest w quest logu) i daje sie mu 3 bast skirty w zamian za to on bedzie przetapial dragonki c army i gsy na te stale jak sie powie costam w jezyku cyca i ma sie wlasciwy item (uth'lokr itd) to na takiej zasadzie mozna kierowac wasze rozumowania ~ gl

bari95
01-02-2008, 23:38
moze mu trzeba przyniesc plate armor i mistyczny klejnot a on ci zrobi MPA ;p

albo najlepiej jak taki spocony to zamiast wody to moze mu lepiej browara przyniesc co nie?

0wn3D
03-02-2008, 09:05

więc pierwsze co to.

1.Zdobyć GSH.

Chaos* :] ;) :] ;)

Fenor
04-02-2008, 13:43
Jeżeli ten sweaty cyclops jest jedynym ocalałym z cyclopów kowali, które były pod władzą złego boga to może trzeba zagadać do niego coś związane z przeszłością i z tym bogiem.

Wysztus
23-07-2008, 13:29
13:20 Hard Shield [32]: lil lil
13:20 A Sweaty Cyclops: Lil' lil' ones are so fun. We often chat.
13:21 Hard Shield [32]: humans
13:21 A Sweaty Cyclops: Always asking me for stuff they can't afford.

13:23 Hard Shield [32]: orcs
13:23 A Sweaty Cyclops: Silly ones. Not talk much. Always screaming and hitting.
13:23 Hard Shield [32]: cyclops
13:24 A Sweaty Cyclops: Me people not live here much. Most are far away.
13:24 Hard Shield [32]: minotaurs
13:24 A Sweaty Cyclops: They were friend with me parents. Long before elves here, they often made visit. No longer come here.

Preesiesss
07-08-2008, 14:23
jest to taka sama sprawa jak z odrastajaca trawa przed wieza na femur hills (prawdopodobnie nieaktywny juz quest na tower shielda)

Wymądrzasz się i nawet nie wiesz o co chodzi z tą wierzą na "femur hills"...

piwuch
08-08-2008, 21:03
co do wiezy na femor wiem jak przejsc przez trawe ale nie powiem bo sie tam chowam ze skullem jak pkuje (naprawde wiem nie jestem noobem typu wiem ale nie powiem) wejscie na tę wiezę zostalo dodane w jednym z kilku ost update, chyba 8;00. Mysle ze h lvle to wiedza

co do cyca. hmm mieszkam w kazo wiec nic nie zrobie [przynajmniej narazie]
mam wykonanego questa friends and traders na tego cyca i nie raz przetapialem itemy na metale .
moze ktos sproboje wymienic piece of iron na COKOLWIEK.
jezeli zadziala to mozna dalej w to brnac

sory za nie uzywanie polskich znakow ale nie chce mi sie
od urodzenia
jestem chory na lenia

@EDIT Owne3d mowiac Chaos :D i cytujac posta sprzed dawna rzeczywiscie nie nabijasz posta i wiele wnosisz do tematu -.-