Pokaż pełną wersje : Polska gospodarzem ME 2012?
Jak zapewne wiekszosc z was juz wie Polska wraz z Ukraina zakwalifikowala sie do finalowego etapu selekcji gospodarza ME 2012.
Jk myslicie - czy Polacy maja szanse wygrac te kwalifikacje? Troche to smieszne, rozumiem bo do 2012 roku troszeczke czasu zostalo;)
Osobiscie mam ogromne obawy co mogloby sie stac jakby Polska wygrala te kwalifikacje. Wystarczy przypomniec sytuacje w Portugali - oni ledwo zmiescili sie w czasie.
A my - mamy narazie jeden stadion, ktory na sile moglbybyc obiektem, gdzie mozna rozegrac jeden mecz grupowy.
A co z reszta - wybudowanie kilku stadionow w tak krotkim czasie nie jest latwe. Polska niestety nie ma ani tylu pieniedzy, ani raczej nie ma tyle chceci. Wystarczy popatrzec jak rzad Polski 'staral sie' udzioelic gwarancji PZPNowi.
Z drugiej strony - miloby bylo, gdyby te mistrzostwa odbyly sie u nas. Moze jeden stadion bylby na mazurach;)
jakiego wy jestescie zdania?
edit: ups, jakis zomowiec sie wkradl. Bylem pewny, ze pisze ten temat bedac na forum FE... sorka;)
W środę 7 wrzesnia 2005 PZPN ogłosił listę czterech miast, które miałyby gościć mistrzostwa Europy. Są to Warszawa, Chorzów, Wrocław i Gdańsk. Na liście rezerwowej oprócz Poznania znalazł się Kraków. Także cztery miasta wytypowała Ukraina.
A pozatym pewno beda jakies nie dociagniecia ;p watpie zeby sie zmiescili i zdazyli wybudowac stadiony, hotele itp. No i te nasze Polskie kochane drogi =P
OnlyM(PL)
08-11-2005, 13:07
Chorzow JEST ale i tak wiedzialem, ze beda tam mecze rozgrywane :*
No ale mamy za to innych rywali np. Wlochy. Oni maja przeciez na koncie wiecej zorganizowanych mistrzostw niz my =/ no ale moze damy rade plx.
Ja tam jestem za tym zeby grali na boisckach szkolnych... Muahahah. Albo na salach ;]
Gromnjir
08-11-2005, 14:17
Szczerze mowiac, juz to ze Polska&Ukraina znalazly sie w finalowej trójce, jest dla mnie duzym zaskoczeniem... Moze przynajmniej sie troche postaraja i poprawia infrastrukture i stadiony
Polska się zmienia. Jeśli dostalibyśmy organizacje ME 2012 to sądze, że były by to w miare udane mistrzostwa. Do 2012 roku sporo czasu...
ciemne dropsy
08-11-2005, 15:11
Mysle ze nawet mamy szanse... UEFA czesto robi tak,z e daje szanse tym co jeszcze nie organizowali, wlochy juz 3 krotnie organizowali Duze imprezy, wiec mamy calkiem spore szanse, jezeli nie wybiora Chorwacji i Wegrow ;- )
jeżeli Ci którzy wybierają będą brali pod uwage plany inwestycyjne a nie to co mamy to może będą te mistrzostwa u nas ,ale w sumie skąd na to pieniądze?bardzo bym się cieszył
Wg mnie to zbyt duży koszt. A Polska i Ukraina niestety do najbogatszych nie należą.
Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem by byly ME Polska-Ukraina, zreszta jakies kontrowersje na temat tego juz byly... pozatym w FE powinno byc, no nie?
Myślę że się nie uda, ale to że Polska i tak jest na tyle wysoko kopnie towarzystwo do starań na następne lata...i kto wie, 2016 było by już całkiem prawdopodobne.
e... JA jednak myśle, że sie nie uda. Polska i Ukraina jednak nie są to bogate kraje i przez te lata raczej tylu stadionów nie uda się zbudować, poza tym drogi. U nas drogi są fatalne......
MayGyver
08-11-2005, 17:43
oczywiscie ze bedziemy gospodarzami ME 2012
mecz inauguracyjny odbedzie sie na stadionie Przełomu Chroberz
eliminacje na stadionach:
Victorii Skalbmierz
Naprzodu Jędrzejów
Pelikana Łowicz
Orlicza Suchedniów
Wiernej Małogosz
a finał na przepieknym stadionie Nidy Pińczów
Marek Tibioman
08-11-2005, 17:44
@up
No to chyba byly by ME wsi :D
Naszymi przeciwnikami sa jak juz zapewne wiecie chorwacja-wegry i wlochy :/ Wiec moim zdaniem Wlochy wygraja. bo maja juz wiele oki stadionow i musza jeszcze moze tylko kilka dobudowac, a my musimy wlasciwie wszytsko budowac od podstaw i sa nikle szanse, ze sie wyrobimy pozatym im szybciej tym wiecej kasy trzeba w to wlozyc, a kasy ni widu ni slychu ;) Pozdro dla Listkiewicza i spolki B)
Pogromca pk
08-11-2005, 20:04
"Szanse jak jeden do miliona, ale może sie udać."
Ale w tym przypadku szanse to jeden do 10 milionow, nie ma szans. I dobrze, szkoda pieniedzy na takie zabawy.
Nas nie stać na mistrzostwa, tak ja Grecji na IO. Spłacają ją dzisiaj, i będą jeszcze długo płacić za nią. Można zarobić na tym. Drogi, hotele, stadiony bedą nareszcie na należytym poziomie. Ale kiedy nie my to Wegry i Chorwaci.
chcialbym zeby u nas były mistrzostwa ale turcja bedzie :P widzieliscie jakie maja za***iste stadiony??
edit: nie czytalem kto jest w tej 4 wiec myslalem ze turcja tez jest no to włochy bedą
Polska sponsorem? Ehh... Wygramy, a tu sie okaże, że kasy zabrakło. Chociaż, może się uda... Już widze plakaty: Ludzie inwestujcie w pantofle! To się opłaca. Przy okazij pomożecie nam w organizowaniu ME 2012! OMFG! Rotfl! :3
Palladyn Zawisza
09-11-2005, 21:59
Na organizacje ME 2012 potrzeba DUŻYCH ŚRODKÓW FINANSOWYCH A POSLKA I UKRAINA narazie krucho z kasa stoja ( ale jest coraz lepiej i z tego trzeba sie cieszyc :) ) OSOBISCIE BARDZO BYM CHCIAL ZEBY ME ODBYLY SIE W POLSCE I NA UKRAINIE ;)
Naszymi przeciwnikami sa jak juz zapewne wiecie chorwacja-wegry i wlochy :/ Wiec moim zdaniem Wlochy wygraja. bo maja juz wiele oki stadionow i musza jeszcze moze tylko kilka dobudowac, a my musimy wlasciwie wszytsko budowac od podstaw i sa nikle szanse, ze sie wyrobimy pozatym im szybciej tym wiecej kasy trzeba w to wlozyc, a kasy ni widu ni slychu ;) Pozdro dla Listkiewicza i spolki B)
A moim zdaniem to Chorwacja-Wegry maja wieksza szanse. Wlosi juz sporo imprez organizowali, dlatego pewnie tym razem to nie oni zostana gospodarzami ME. Coz - w zwyciestwo Polski niezbyt wierze - mamy zbyt slabo rozbudowana infrastrukture etc., aczkolwiek zobaczymy. Moze cos z tego wyjdzie..
Sobie i wam wszystkim zycze, aby Polska i Ukraina walke o organizacje Euro 2012 przegrala. Dlaczego? Bo jak nie daj boze bysmy te mistrzostwa mieli organizowac, to skompromitowalibysmy sie na cala Europe... ludzie, czy wy naprawde wierzycie w to ze w Polsce (podkreslam, POLSCE) uda sie zbudowac 4 stadiony na 45k+ luda PLUS odpowiednio zmodernizowac Slaski? Nie zartujcie... Od kilku lat mamy "budowany" Stadion Narodowy - etap budowy stanal na razie na odcinku "no, wiemy ze chcemy taki stadion zbudowac, i jest fajnie". A 6 lat na to, zeby te stadiony zbudowac, + hotele, +autostrady (co rowniez od kilku lat jest planowane, i nic ponadto) to moze okazac sie "troszeczke" za malo... Juz nawet nie mowie o poziomie sportowym naszej kadry, bo repra sprzed 6 lat i repra obecna to sa dwie zupelnie rozne druzyny, wiec za kolejne 6 lat nikt nie jest w stanie przewidziec jak bedzie. Wracajac do stadionow - najnowoczesniejszy obiekt w Polsce (stadion w Kielcach) ma liczyc ok 15k miejsc siedzacych - to ma byc stadion na miare mistrzostw Europy? Eaheahsehashe ;D _IMO_ cala ta farsa jest to po prostu zagranie taktyczne Listkiewicza, zeby po zakonczeniu jego kadencji nikt mu nie wypominal, ze jedyne o czym bylo mowa za jego rzadow to korupcja w futbolu. A ze przypadkiem udalo nam sie dojsc do scislego finalu... coz, szczesciarz jak nigdy, glupi jak zawsze.
Nie wiem jak wy, ale ja jestem przeciwny wprowadzenia Euro w Polsce
Nie mogę się powstrzymać: Ci, którzy piszą, że u nas są okropne/bad i evul drogi i dlatego nie będzie u nas ME 2012 są głupcami. Dlaczego?
Po pierwsze: Mogę ci wymienić kilka bogatszych krajów, które mają gorsze, lub w ogóle prawie ich nie mają (co prawda, gdyby potrzebowali to by zbudowali, ale ciii). Nie wierzysz? To pojedź, hmm... np. do Irlandii.
Po drugie: Przecież była mowa o budowaniu autostrad, prawda?
@Topic
Niech robią co chcą, jeśli tak bardzo potrzebują wywalać tyle kasy w błoto nie widzę nic przeciwko. Nic gorszego od Leppera na wysokim stanowisku nas spotkać nie może (mam nadzieję).
Arthus Drag'Tail
11-11-2005, 08:37
Nie widze w tym sensu zeby Polska brala sie za organizowanie tego... Dlaczego?
Przeczytajcie posty wyzej...
czy wy nie rozumiecie że jak w tym roku powiedzą że mamy robić te stadiony to budowa się zacznie?bo dla mnie to prawie oczywiste.dlaczego?bo jak coś sknocimy to napewno fifa czy uefa odbierze nam te prawa do org 2012
Tak, to ty chyba nei wiesz jak idzie jednego ze stadionu, który ma powstać - mowa tu o Estadio Wojska Polskiego (Legii). W tej chwili trwa 2 przetarg, a właściwie przed-przetarg. Bo teraz inwestorzy mają zołożyć dokumenty, żeby za miesiąc, rozpoczać przetarg właściwy, ale i tak pewnie nic z tego nie będzie. Co do tego, że mamy 6 lat. Nie nie mamy 6-u lat, bo musimy mieć coś jednak, żeby się z czymś pokazać, a my na razie to mamy pomysły w głowie. "Tu narazie jest ściernisko, ale będzie San Francisco" - z tym haslem nie wygramy konkursu na organizację ME. Zresztą wcale tego nie chce.
oczywiscie ze bedziemy gospodarzami ME 2012
mecz inauguracyjny odbedzie sie na stadionie Przełomu Chroberz
eliminacje na stadionach:
Victorii Skalbmierz
Naprzodu Jędrzejów
Pelikana Łowicz
Orlicza Suchedniów
Wiernej Małogosz
a finał na przepieknym stadionie Nidy Pińczów
A gdzie ty masz taki klub jak Przełom Chroberz ? 8o Chyba Strzelec Chroberz jakby coś!!!B)
A gdzie ty masz taki klub jak Przełom Chroberz ? 8o Chyba Strzelec Chroberz jakby coś!!!B)
Kolejny zdałniony Archeolog - Idzi zamknij drzwi.
Ghost Nieudany
05-12-2006, 15:07
post do wywalenia, jestem gotów na ostrzeżenie.
Hellraiser
05-12-2006, 16:38
"Sam nie wiesz co mówisz" - Tak mówi mój tata, jesli kibicuje Polskim pilkarzom, i naszym klubom z Polski.
I wiem ze maja wiecej szczescia niz poziomu pilkarskiego, to tez sadze ze bylaby to porazka gdyby u nas wystartowaly Mistrzostwa, ale i tak przegramy chyba z "korupcyjnymi Włochami" bo nawet w tych 6 latach nie zrobimy połaczeń NIE zapominajmy o Ukrainie ze trzeba zrobic szybkie polaczenia dla druzyn z miasta do miasta z osady treningowej, na mecz, etc nie mowiąc wlasnie o naszych drogach lotniskach, i innych sprawach, po prostu, jesli nam dadzą zrobić "ME", to mogą być to najgorsze w 50-letniej histori UEFA.
Ale tez fajnie byloby gdyby bylo u nas, nie byloby zamulenia, w chacie tylko bileciki, samochod i w trase bo w 2012, bede mial juz 23 lata, i jak wiekszosc, chce zeby cos sie dzialo :P
Wg mnie to zbyt duży koszt. A Polska i Ukraina niestety do najbogatszych nie należą.
nono zdziwisz sie ze Ukraina wcale taka biedna nie jest, nie maja tam takich zlych stadiow. Mafia tam rzadzi ,,sprawami finansowymi'' xD nie w panstwie, ale w niektorych klubach pilkarskich
@down
nie mowie ze wszystkimi ale niektorymi, tak tam jest
slawekmag
05-12-2006, 19:02
nono zdziwisz sie ze Ukraina wcale taka biedna nie jest, nie maja tam takich zlych stadiow. Mafia tam rzadzi ,,sprawami finansowymi'' xD nie w panstwie, ale w niektorych klubach pilkarskich
Lol, weź mnie nie rozśmieszaj chłopie. Mafia rządzi klubami piłkarskimi, tożto nie jest jakiś azerbejdżan (zły przykład podałem w sumie bo mi trudno dobry znaleźć) żeby mafia wszędzie była. Fundusze klubów piłkarskich są sporo większe niż polskie i stadiony też lepsze
Bardziej wierzę w przepowiednie Nostradamusa o 2012 , niż w zorganizowanie mistrzostw.
Dark Sven
07-12-2006, 11:28
Włochy nie zwyciężą! A dlaczego? Bo Fifa(która swoją drogą ma mniej członków niż PZPN ;)) chce by mistrzostwa organizowaly kraje, które jeszcze nie organizowały.
Nawet gdybyśmy wygrali to wątpie, że się uwiniemy. Nawet gdyby nam wszystko zasponsorowali to i tak polytycy by to wszystko rozkradli.
Ale jeźeli wygramy to przynajmniej zagramy w Me*.
*tylko czy to nie wstyd, że jeden z gospodarzy nie wyjdzie z grupy?
Ukraina pokazala ladny debiut na mistrzostwach swiata, wiec co przeszkadza im w wyjsciu z grupy ? ;p moze im sie uda
Polska moze tez wygra, rywale nie dojada na czas bo autobusy im sie rozwala po drodze :D, chyba ze samolotami przyleca ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.