Pokaż pełną wersje : Aktualizacja Tibia Rules
Jak dowiadujemy się z tibia.com, aktualizowany został regulamin Tibii (http://www.tibia.com/community/?subtopic=tibiarules). Dla ich lepszego zrozumienia rozszerzono komentarze dotyczące wielu zasad.
Komentarze na temat imion zawierają teraz dodatkowe wyjaśnienia dotyczące nazw gildii. Od teraz także zamieszczanie jakichkolwiek zewnętrznych linków uważane jest jako reklama zawartości nie związanej z grą, i może być karane. Dotyczy to także wszelkich photobucketów i innych hostów zdjęć. Wyjątkiem są linki prowadzące do oficjalnej strony (na przykład do tematu na oficjalnym forum), oraz wspieranych fansitów.
Dokonano także kilkunastu innych korekt zasad, dlatego aby uniknąć zaskoczenia radzimy się z nimi zapoznać na nowo.
Cos od czasu do czasy musza zrobic... Jednak nie tego sie spodziwalem :(
zajefajnie -,- Photobucket taka fajna rzecz...."CIP's against Tibians" - Hegemmon ;p
swira maja .... juz zeby photobucketa niemozna bylo lol. gdzie ktos ssy zobaczy n00bostwo ponad wszystko widac ze niemaja co robic
a z gildiami to o co biega?
@up
To się czyta i się wie.
Aika Jaja
09-11-2005, 14:48
tylko szkoda, ze mam 11 lat i nie umiem za bardzo angielskiego, ale bym sobie poczytał... ;) :D :p :ban:
Czyli nie mona miec fhotobuketow?? a co gildie nie moga miec niektorych nickow czy jak? nic z tego nie kapuje... jakies znowu zmiany robia-nie dadza nam spokojnie zyc i dzialac. X( X( X( jak wam sie nudzi to stwórzcie nowe potworki z ktorych wypada np.blessed shiel,dragon scale legs czy magic longsword, a sie na nas wyzywacie dla mnie to nie do pojecia... X( X( X(
Arthevariel
09-11-2005, 14:55
swietnie juz nawet ssow ogladac nie wolno bo linkow sie nie dostanie -.-'
Hominis nocturna
09-11-2005, 15:00
Z tymi linkami (np: photobucket) to tak, że nie mogą być podawane na stronie konta w homepage??
lol zdeczka nie rozumie tego nowego regulaminu ... jak mozna spolszczenie to bardzo bym prosil :) ale po wyzszych wypowiedziach to cos mi sie to nie podoba :confused:
Michak01
09-11-2005, 15:13
Co to jest ten photo bucket?? Nie kapuje. Wiem że coś ze zdjeciami. Przetłumaczciem ten regulamin z deczka :(
Tak jak mówiłem , zamiast ulepszać to psują :/
photobucketuw niewolno mieć ;[ zwalone na maxa
Hominis nocturna
09-11-2005, 15:29
Co to jest ten photo bucket?? Nie kapuje. Wiem że coś ze zdjeciami. Przetłumaczciem ten regulamin z deczka :(
To taki darmowy serwer, na którym możesz założyć konto i tam umieszczać rużne fotki
Śmieszą mnie te wszystkie głosy typu "nie rozumiem tego, ale z tego co mówią to na pewno źle", zacznijmy od znajomości angielskiego, przez takich ludzi którzy kompletnie nie umieją angielskiego tibia się pogarsza, trudno się dogadać i w ogóle. Powinni zrobić jakiś test znajomości j. ang. bo kompletnie sobie nie wyobrażam jak można grać w grę anglo-języczno bez kompletnej znajomości tego języka. i to jest WASZ problem, że tego nie rozumiecie !
Walekifa
09-11-2005, 15:50
Bez sensu -.- CO komu przeszkadza mieć link do photobucketu??
Już Pewnie w kommencie też można pisac tylko o tibi..... grrrrrrrr. bad idea X(
..::QRAS::..
09-11-2005, 16:01
Poprawiaja wszystko na lepsze ... czyzby napewno ? ...
-=HuRu=-
09-11-2005, 16:04
"Up date" regulaminu z mojego ptk. widzenia to Bany są i będą, każdy tibijczyk wie co wolno a czego nie a i tak nie przestrzega zasad ;d
(ale to moje zdanie Of Cuz)
majkel :D
09-11-2005, 16:20
Znowu zmiany :ban: tylko po co??? :baby:
Dwimenor
09-11-2005, 16:55
Znowu zmiany tylko po co???
Bo MMO które się nie rozwija=cofa się?
Tak jak mówiłem , zamiast ulepszać to psują :/
photobucketuw niewolno mieć ;[ zwalone na maxa
Kie?
Kto powiedział, że nie wolno mieć. Nie wolno podawać do ich linków w tibii oraz na tibia.com.
swietnie juz nawet ssow ogladac nie wolno bo linkow sie nie dostanie -.-'
O ile dobrze zrozumiałem, to cipsoft nie zabrania wymiany linków poprzez inne strony(np fansity).
Skoro można dawać linki do stron fanowskich (te wspomagane przez cipy) to znaczy że można dać linka do forum tibia.pl... Czyli linki do zdjęć mozna dawać jakby nie patrzeć :P
Przynajmniej ja to tak rozumie.
dobrze ze to uporzadkowali - ja ostatnio bana dostałem za wysłanie linka na trade (pricelist z tibia.pl) ale to byl przypadek :p
Ale zmiana regulaminu dużo nie pomoże Gmowie będą mieli tyle samo pracy bo i tak większość graczy nie czyta tego regulaminu :D...niestety ;/
Śmieszą mnie te wszystkie głosy typu "nie rozumiem tego, ale z tego co mówią to na pewno źle", zacznijmy od znajomości angielskiego, przez takich ludzi którzy kompletnie nie umieją angielskiego tibia się pogarsza, trudno się dogadać i w ogóle. Powinni zrobić jakiś test znajomości j. ang. bo kompletnie sobie nie wyobrażam jak można grać w grę anglo-języczno bez kompletnej znajomości tego języka. i to jest WASZ problem, że tego nie rozumiecie !
Załwaz ze nie kazdy jest taki zdolny i umie na bdb J.Angielski a przeciez w tibie ma kazdy prawo grac i przynajmniej sie cos podszkoli przynajmniej z podstawowych słów.
Shein Silvershadow
09-11-2005, 17:14
Załwaz ze nie kazdy jest taki zdolny i umie na bdb J.Angielski a przeciez w tibie ma kazdy prawo grac i przynajmniej sie cos podszkoli przynajmniej z podstawowych słów.
W Tibię ma prawo grac każdy, kto zrozumiał w pełni treści jej regulaminów i zasad.
Dwimenor
09-11-2005, 17:35
W Tibię ma prawo grac każdy, kto zrozumiał w pełni treści jej regulaminów i zasad.
A dokładniej:
Rejestrując się "podpisałeś" się pod tym, że zapoznałeś się i zgadzasz się z regulaminem ustalonym przez CipSoft.
No Zgadzam się z tym tylko ze jak ktos nie umie anglika to trudno jego sprawa najwyzej sie nie dogada z obco krajowcami ale grać zawsze moze . :)
Zwróćcie uwagę, że o linki do photobucketów i innych stron reklamujących nie ma już co się kłócić, bo CipSoft przezornie... zlikwidował wszystkie linki w miejscu 'homepage' w danych graczy. ;P
Shein Silvershadow
09-11-2005, 17:56
Nie, nie może, bo do rejestracji jest wymagane zatwierdzenie regulaminu, a jakby tam było napisane, że zobowiązujesz się wpłacic dla CipSoftu za każdą sekundę gry 1 euro?;p
Ta. Jasne. Niedługo pewnie nie będzie można podać linka do strony domowej gildii bo to też reklama -.- CIPy usilnie starają się udowodnić, że są mistrzami w poprawianiu dobrego na gorsze... A test z anglika mogliby wprowadzić, chociaż i tak by to wiele nie zmieniło - "taaato chodź tu mi zrób test bo ja nie rozumiem a chcę pograć!"? 0.0
Ja nie umiem angielskiego zbyt dobrze, i gram, co do regulaminu jak nie rozumiecie to poproscie kogos zeby wam to strescil lub przetlumaczyl a nie trujecie w tym temacie o jezykach... co do zmian to nie wiem czego sie czepiacie to i tak nic nie zmieni chyba ze gracze wystosuja protest :P
Burmistrz
09-11-2005, 19:32
Ej nic nie rozumie z tymi fotobuckied czy jakos tam jeden mówi że to jakiś serwer z zdjęciami jak tak no to powiedzcie jak sie to robi bo też bym se porobił
Rychulec
09-11-2005, 20:09
Czyli nie mona miec fhotobuketow?? a co gildie nie moga miec niektorych nickow czy jak? nic z tego nie kapuje... jakies znowu zmiany robia-nie dadza nam spokojnie zyc i dzialac. X( X( X( jak wam sie nudzi to stwórzcie nowe potworki z ktorych wypada np.blessed shiel,dragon scale legs czy magic longsword, a sie na nas wyzywacie dla mnie to nie do pojecia... X( X( X(
DSL juz pewni wypada z Demodrasa bo to jest logiczne :p
patrzałki
09-11-2005, 20:12
Zmiany w regulaminie są dobre. Jeśli ktoś cię będzie spamował na privie czy jakkolwiek inaczej linkami do stron www możesz go zbanować (napisać do GM, że ci to przeszkadza). Zmiana jest super. Nigdzie tam nie jest napisane, że będą banować każdego, kto napisze jakikolwiek link.
To duże udogodnienie i jestem za. Miło będzie przyczyniać się do banowania ludzi wypisujących www.free.itens.pl :p
Zmiany są na lepsze. A czytać należy ze zrozumieniem.
Pozdrawiam
czy ten cipsoft team to pedały??? :>
takie regulaminy tylko pedaly robią :< ( www.pedaly.pl )
A mnie tam wszystkie zmiany oprucz tego z photobuketami. Ale w sumie spox.
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Jammamanter
09-11-2005, 20:58
CZY KTOŚ KOMEPTENTNY NA TYM FORUM MOŻE MI POWIEDZIEĆ DOKŁADNIEJSZE INFROMACJE NA TEMAT TYCH ZMAN KOMENTARZ GUILDI??
moze zdalem ten FCE ale tego wypowiedzenia nie rozumiem. moze ktos czai?
Jammamanter
09-11-2005, 23:45
aha juz wiem :S cip wykasowal z danych Homepage takze jus sie nie wpisze :S aco do gry to za link na trade lub game-chat masz bana ;)
Tak czytam i czytam i wyczytalem ze nie mozna na tibia.com zamieszczac linkow do innych stron poza tibia.com i supported fansites. no wiec loguje sie na tibia.com zeby zmienic moj chołm pejcz w acc inf. a tam co? w ogole nie ma ramki Home Page :o.
czemu oni to skasowali?
na forum tibia.com tez nie mozna dawac linkow?
:confused: OMG,a gdzie jest napisane ,ze w ta gre moga grac osoby tylko i wylacznie ktore perfekt znaja angielski?Po to sa wlasnie takie Fan stronki,zeby informowac tlumaczyc i wyjasniac takim ludziom ktorzy w szkole mieli niemiecki wloski czy rosyjski....Ale nie oczywiscie kazdy musi byc anglista w Polsce ......ehhh dzieci Polacy nie gesi swoj jezyk maja,co nie wyklucza jednoczesnie znajomosci slow buy czy sell....a jak ktos nie zna to wrzuca www.tibia.pl i z glowy Regulamin do bani,jak wszystko co ostatnio robi Cip Soft X( wzieli by sie za zlikwidowanie lagow kickow zlodziei i oszustow°^°
Matheavyk
10-11-2005, 12:20
Zastanówcie sie troche co wy mowicie:
"To juz nawet ssow nie moge miec" - a co ciagle nic nie robisz tylko ssy kolegom podajesz ! Jak cos to na gg podasz.
Ja uwazam ze zmiany ktore wprowadzil CipSoft sa BARDZO dobre.
Po pierwsze - to ze nie mozna dawac linkow do zadnych stron uchroni poczatkujacych przed utrata postaci. Taki newbie nie wie ze ludzie hackuja i wejdzie na stronke po darmowe przedmioty lub chodzby zobaczyc co tam pisza. A pozniej cale przechodzenie rooka(1-2 tygodnie grania dla newbie) na marne. On moze sie zniechecic wtedy do Tibi.
Po drugie- nie bedzie juz spamowania na trade bo CipSoft otworzyl sobie droge (tym regulaminem) do banowania takich osob co to robia ;) .
A co do dokladniejszego wytlumaczenia jakich nickow nie mozna miec- to bylo potrzebne, bo nie dokonca jasno wytlumaczyli to w dotychczasowym regulaminie.
-.- eh... nic nie morzna robic coraz trudniej sie gra wszystkie fajne graty zostaly wycofane eh... :( niedlugo to wycofajom nam MAP bo ma 17 armor ;( tragedia
Jammamanter
10-11-2005, 13:14
@Mathe: zgadzam sie ;)
@kacus: noob...
gl in future ;)
(...)Po pierwsze - to ze nie mozna dawac linkow do zadnych stron uchroni poczatkujacych przed utrata postaci.(...)
ROTFL
Myślisz że jeśli to jest zakazane to ci pseudo-hackerzy nie będą pisać takich linków? Keep dreaming...
Po drugie- nie bedzie juz spamowania na trade bo CipSoft otworzyl sobie droge (tym regulaminem) do banowania takich osob co to robia ;) .
Ta, jasne. 1 msg co 2 minuty. Faktycznie dużo tego spamu.
A co do dokladniejszego wytlumaczenia jakich nickow nie mozna miec- to bylo potrzebne, bo nie dokonca jasno wytlumaczyli to w dotychczasowym regulaminie.
Tu się zgadzam, chociaż i tak inteligentniejsi sami na to wpadli, a kretyni rzadko kiedy czytają Tibia Rules
Matheavyk
10-11-2005, 16:45
@up
Zgadzam się z Tobą.
Tyle, że ban dla takich co linki wklejaja to nie sa moje marzenia ;) -
- to poprostu zalezy od gamemasterow!
według mnie to wszystko jest dobre, bo nie lubie floodowania na kanałach trade oraz otrzymywania prywatnych messages z linkami do rożnych hackerskich programów, a jest tego pełno, codziennie dodaje kilku dupkow do listy ignorowanych z tego powodu i wysyłam cytaty do gamemastera.
I wcale nie co 1 lub 2 minuty ale co 5 -10 sekund sie to pojawia na trade, taki koles uzywa jednoczesnie kilku kont i omija to zabezpieczenie
Zizevolo
11-11-2005, 11:43
Ile razy dostałem msg z linkime typu free pacc itp to od razu szedl ctr+r 90% przypadkow goscie dostali bana chyba ze gm sie pojawil po kilku godzinach to pisal ze sie przyjzy tej postaci wiec dla mnie sie nic nie zmienia poza brakiem home page w danych
pijany rolnik
11-11-2005, 17:05
W/G mnie zmiany są dobre, i mam polewke z tych co piszą "To co jusz wlasnyh ssuw niemorzna miec??" :)
A co do znajomosci Angielskiego przez niektórych graczy to też mnie to denerwuje że pisze do kolesia: jakie skille a on na to "I dont spik inglish" No ale co zrobić;)
Sayfan Sira
16-11-2005, 21:14
Zgadzam się z regulaminem wkurza mnie jak sobie ide na potwory a tu jakis glupi napis na ekranie
-.- X( X( X( -.- X( X( -.- X( X( X( ^.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.