PDA

Pokaż pełną wersje : Gdzie moge dobrze expić? Mag 18 lvl ...

fakir110
16-05-2004, 18:33
mag 18 lev 21 mlevel mam shielding 22 sword fight 19 EKWIPUNEK: brass legs, plate arm, dwarven shield, longsword, soldier helm, wiec gdzie moge iść bo na dwarfach jest masa ludu.... (mieszkam w carlin) więc gdzie moge sie udać na dobry HUNT...?

moge robić: HMM, GFB, summon(narazie im sie nie oplaca - tak sądze bo mam malo many), invisible..

Vanhelsen
16-05-2004, 18:38
Popirwsze kup se lepszy mieczyk, podrugie jest temat gdzie expix ze skillami xx/xx. (roty, dwarfy)

fakir110
16-05-2004, 18:48
5 leveli temu mówiono mi to samo (bylem 13 lvl i 14 mlvl)

marred
16-05-2004, 19:47
Przykro mi, mag to taka profesja, do ktorej pasuje lacinska senstencja per aspera ad astra, czyli przez ciernie do gwiazd. Trzeba dlugo expic na rotach i trenowac m lvl, ale nagroda jest wielka - najlepsza profesja w grze, mozliwosc solowania nawet demonow na 50 lvlu.

Wiatrak
16-05-2004, 19:59
Ja ci proponuje zrobić z 3-4 bp of hmm kupić se ultimate healing jako spontaniczny i isc na bh moim zdaniem najlepsze expowisko a loot wcale nie gorszy :)

Bilbo12
16-05-2004, 21:23
weż bp of hmm idz na ghoust land iw jakies 10-20 minut masz 2,5K exp z ghuli i skorpionów :))

krolik
18-05-2004, 17:30
moim zdaniem tak jak powiedzial marred - sorc i druid to takie profesje gdzie sie trzeba duzo pomeczyc na rotach, dwarfach itp. chociaz posiedzisz tam dlugo to pozniej sie oplaci.

Kosior
18-05-2004, 17:49
Jeżeli masz bardzo dobrego blokera to mozesz bardzo dobrze expic na krasnalach guardach bloker bierz na klate 8 guardów a ty je lejesz z gfb. Musisz sie tez liczyc ze gurd moze sie na ciebie przezycić Ale ja radzil bym ci trenic level magiczny do 40 a potem dopiero zacząć expić.

karat
18-05-2004, 19:57
Ja na twoim miejscu kupił bym bp hmm i poszedł na cyce 1bp zabijesz ich około 10 czyli 1,5k expa i pare halabard bo wypadają dosyć często :) .

Raczeq
18-05-2004, 20:06
Demony to chyba najlepszy wybor oczywiscie jezeli masz pacc, ale jezeli go niemasz to dobrym wyborem bedzie dl,

a tak naprawde to Trole Pod AB, lub Folda:D

Zak
19-05-2004, 18:15
Mam sorca z podobna charakterystyka, tylko mieczyk lepszy i mlvl na 26. Moim zdaniem Folda rulez, w podziemiach masa rotow i minoskow na pierwszym poziomie tylko jeden minoarcher i to zamknięty :) ( nie wiem jak niżej j bo nie schodzę ale podobna są tam FE) Uważam ze exp bardzo przyzwoity a jak się pobawisz z loot bagiem to i jeszcze podreperujesz budżet.

Bofedojo
20-05-2004, 15:24
Kup se ze 2 UHy i idz na Folde lub Ghostland. Jak nie masz lagow to zrob 3 bp HMM i idz na HG, ale i tak moja rada jest taka zebys trenil mlvl.

pawel-wsp
20-05-2004, 16:30
Lepiej rob se sd-eki i skilluj magic level przynajmniej do 35 BEDZIESZ ZABIERAC PONAD 100 HP DLA CZLOWIEKA A DLA POTWORKA WIECEJ. I wtedy idz se na cycki i exp do 25 lev a potem znow skilluj z sd-ekami i idz na lepsze potworki np. dragon.MOJA RADA!!

Mesiah
21-05-2004, 20:43
jeżeli mieszkasz w carlin to na zachodzie masz mase ghuli a dalej ghoustland

(CUT) by Dr. Omader
Ten pan jest idiotą... panu juz podziekujemy. Skonczylo sie banem...

Buahhaa zostales chlopie posmiewiskiem calego IRCa, jak sie dobralem do kasowania postow w ktorych byl link do tego psudohacksitu to w koncu wywalilem ci wszystkie posty... :berserk:

Jesets chlopie nieskonczenie tepy! ile grasz w tibie? 2miechy? Zal mi cie jestes beznadziejny.

Tak bardzo to juz sie dawno nie smialem z kogos, takies pierdoły pisał ze nei moge, jakim cudem wczesniej bana nie dostales to nei wiem.

Zreszta co za idiota robi blog ktory ma na celu ukradzenie konta komus? To juz jestes taki tepy z nie umiesz strony zrobic? Żałosne.

Main Vegeta
21-05-2004, 20:49
Hahahhaha!!!!! Ale niektórzy smiesznie gadają... Czy to są żarty?Jeżeli masz bardzo dobrego blokera to mozesz bardzo dobrze expic na krasnalach guardach bloker bierz na klate 8 guardów a ty je lejesz z gfb. Musisz sie tez liczyc ze gurd moze sie na ciebie przezycić Ale ja radzil bym ci trenic level magiczny do 40 a potem dopiero zacząć expić.
Po pierwsze na guardach expią knighty lvl 40+ albo pallowie na 35 lvl + przynajmniej, z dobrymi skillami i nikt z nich nie będzie ze sobą taszczył jakiegoś sorca na 18 ze słabym mlvlem jak na swój lvl...
Lepiej rob se sd-eki i skilluj magic level przynajmniej do 35 BEDZIESZ ZABIERAC PONAD 100 HP DLA CZLOWIEKA A DLA POTWORKA WIECEJ. I wtedy idz se na cycki i exp do 25 lev a potem znow skilluj z sd-ekami i idz na lepsze potworki np. dragon.MOJA RADA!!
Na cycki z sdkami!!!! ooooo lol!!! sdki na cycki tracic!! Chyba Cie poźrebało!!! Hmm obowiązkowo.

Co do tematu to moja rada... roty, roty, roty i jeszcze raz roty. Dla Ciebie dobre rotowiska są niedaleko Venore(tam gdzie trzeba mieć shovel, rope, machete) nom i tam gdzie beholderki niedaleko mostu dwarfów (bh też możesz spróbować ale moje hmm i gfb bo jakby Cie sporo skieletów oblazło to kłopot byłby). Blisko Carlin to folda i tylko to, nic innego bo ghost land oblegany jest i jakbys niezdążył pierniczyć przed ghulem, wpakował się do dsa, fire devila albo stealkera to tez bys nie dal rady.

Meshiash- posty sie edytuje!!! No i nie propagój tutaj PKingu!!! "potrzebujesz kasy to pkuj...". Btw. berserker nie rozwali 40 lvla... i nie bije po 150 (chyba ze w sorca na 8 lvlu bez eq)

Zeal
25-05-2004, 17:50
Fibula Dungeons

Dlaczego? Otóż:
- olbrzymi spawn place rotów, miejsce mało znane = niegdy nie ma tam za dużo ludzi.
- wejście zamykane na klucz
- dodatkowo respawn Beholderów oraz DSów, oraz dla zabawy można pozabijać zwykłe orki
- skrzynka pocztowa przy wejściu = wystarczy zabrać kilka parceli i można tam siedzieć w nieskończoność (knight/pal, dru/sorc i tak muszą sie do miasta po blanki wracać)
- skup Mace'ów u Timura (NPC), a jak wiadomo roty gubią również Mace'y, więc łatwo jest znaleźć sobie zajęcie gdy liczba rotów nas niezadowala ;)

Jak to mniej więcej wygląda:
Wychodzimy południowo-zachodnim wyjściem Thais, i kierujemy się na południe, aż do małej jaskini na przylądku. Jest tam tabliczka z informacją, że tunel (w jaskini) prowadzi na Fibule. Idziemy tunelem aż znajdziemy się na Fibuli. Kierujemy się na południe, do centrum osiedla mieszkaniowego, poznajemy pierwszego NPC, Eddiego. W centrum placu znajduje się wyschnięta studnia, wchodzimy do środka. W studni są małe podziemia, prowadzące do drzwi otwieranych kluczem, za którymi są podziemia Fibuli :)

A podziemia to:
- część zachodnia: Roty, średnio 4-6 rotów w respie, około 15 miejsc respa. Ale uwaga: tunel zachodni jest całkowicie bezpieczny, tak długo jak możemy iść na zachód. Gdy dojdziemy do zachodniej ściany i przyjdzie nam odbić na północ należy uważać gdyż na zacho od naszego punktu zwrotu znajduje się respawn 3-4 DSów. Można je omijać idąc na wschód ^^ Proponuje samemu wybadać sprawe i zobaczyć co, gdzie, jak.
- część południowa: dwie drabinki prowadzące do Beholder respawn. Jeśli nic nie jest zlurowane, przywitają nas 2-4 szkielety, a dalej na południe 2 Beho. Na zachód kolejne 2 beho, na wschód gang DSów i szkieletów.
- część północna: orki i nic pozatym (zwykłe orki z rooka ^^)
- część wschodnia: zejśćie w dół do lvl 50 doors :D

Jest to o tyle dobre miejsce, że możemy uzbierać mase expa/złota (5k+/1k+ w godzinę) z samych rotów, dokładając DSy jest tego jeszcze więcej, no i szansa na Guardian Shielda (zawsze możemy zbierać battle hammery - po czym sprzedać za 120 w veno/thais). A gdy nasz cap zbliża się do 0, pakujemy wszystko do parcela, i wrzucamy do skrzynki na powierzchni, po czym wracamy expić dalej :D

Sam trafiłem tam swoim sorcem na 21 lvlu, po czym w 5 dni (około 8 godzin gry) zdobyłem 4 lvle (~90k expa), około 11k złota, 2 mlvl (30-32+). Jeśli macie wysoko lvlowego kumpla, chętnego poświęcić wam ~10 minut, zbierajcie sobie food-lootbaga. Kumpel pomoże wam go wynieść, gdyż nie można ropować itemów ze studni :(
Sam uzbierałem około 50 hama, przyda się podczas robienia run :D

Powodzenia! ;)

eldian
25-05-2004, 20:16
Jest taki temat:PACC a sorc
poczytaj
Poradnik dla magów
tez poczytaj

Randagast z isarki
26-05-2004, 21:41
sam mam maga i do 20 lvl idź na roty i drwale potem z hmm na ghostland nawet jest spox

PawlaK
26-05-2004, 22:26
... gdyż nie można ropować itemów ze studni ...
Ma pomocna dusza ci pomoże :) jest 1 sposób aby samemu wynies caly loot ale skoro mówisz ze sie nieda ropwac to jest i 2 ale ten jest barddziej ryzkowny :)...
bierzemy loota i po części wynosimy najlepiej częsci na powierzchni chowac za jakims budynkiem lub czymś takim...

Co do tamtych komentarzy ... :) rób se mlevel :) to chyba normalen ze będzie robił bo runy robi ... i nic nie przyspieszy (no chyba ze sobie kupi mana fluidy , ale na tą zabawe czeba miec juz kase )

Zeal
29-05-2004, 14:29
Oryginalnie dodany przez PawlaK
... gdyż nie można ropować itemów ze studni ...
Ma pomocna dusza ci pomoże :) jest 1 sposób aby samemu wynies caly loot ale skoro mówisz ze sie nieda ropwac to jest i 2 ale ten jest barddziej ryzkowny :)...
bierzemy loota i po części wynosimy najlepiej częsci na powierzchni chowac za jakims budynkiem lub czymś takim...

Tak, ten sposób jest oczywisty, jednak wyobraź sobie maga (200-300 capa) wynoszącego w ten sposób 200 hama :D (mam schowaną właśnie taką ilość I czekam aż ktoś mi pomoże wynieść^^)

Te 50 hama wspomniane wyżej to wyniosłem w taki właśnie sposób, można schować za jedna z wielu okolicznych drzewek :)

Olee
29-05-2004, 17:13
z tym fibula dangeons to super :] ale szkoda ze nie wspomniales ze klucz do tych drzwi kosztuje 2k

Toony Knight
29-05-2004, 17:46
Oryginalnie dodany przez Olee
z tym fibula dangeons to super :] ale szkoda ze nie wspomniales ze klucz do tych drzwi kosztuje 2k

800 gp a nie 2k.

Klucz kupuje się u żebraka na południe fibuli a nie tego kolesia w budynku. Do żebraka mówimy hi, help, i kilka razy yes i będzie nam zabierał kasę - w sumie 800 gp i dostaniemy kluczyk.

Wojownik
30-05-2004, 11:31
Mam pytanie czy moj ludek (knight sorx ze nie napisalem) jest dobry, przecietny czy słaby.
a oto on:
10lvl
sword fighting 29 shielding 26 mlvl 0 fishing 16
Uzbrojenie:
legion helmet
scale armor
long sword
dwarf shield
brass legs
leather boots
Jak znajdziecie jakas slabosc to powiedzcie jak jej zaradzic (ewentualnie co kupic i mniej wiecej za ile; nie chcialem robic nowego tematu bez duzej potrzeby wiec odpiszcie)

piotrek1000
30-05-2004, 22:20
@up
Teraz rozumiem :) Ale dalej uważam żebyś kupił lepszy eq i popracował nad skillami:))

A tak do tematu musisz na roty chodzić i czasami dla rozrywki na ghoule i poćwicz mlvl

Kerin Tale
31-05-2004, 22:24
Zaraz zaraz...to nie czaje.....jak mozna ropnac tego baga z podziemi Fibuli.....tak w ogole to ja słyszałem ze tam są Dl-e i Dragonki ale nie wiem wlasnie czy na lvl 50+ 8) czy od razu jak sie wchodzi.....nie chce zginac wiec upewnijcie mnie...i napiszcie jak wyjsc z Fibuli z lootbagiem i czy mozna samemu ropnac.....

Zafuh
01-06-2004, 21:26
Ja bym poszedł na zamek w Ab tam jest całkie fajne miejsce . Nawet fajny zarobek :] i tez pare dedow ;(
X( No i tez sie fajnie expi.

tylko musisz załatwic lepszy miecz ;) i spox

Zeal
03-06-2004, 22:36
Oryginalnie dodany przez Kerin Tale
Zaraz zaraz...to nie czaje.....jak mozna ropnac tego baga z podziemi Fibuli.....tak w ogole to ja słyszałem ze tam są Dl-e i Dragonki ale nie wiem wlasnie czy na lvl 50+ 8) czy od razu jak sie wchodzi.....nie chce zginac wiec upewnijcie mnie...i napiszcie jak wyjsc z Fibuli z lootbagiem i czy mozna samemu ropnac.....

Dojście do DLi = przekroczenie lvl 50 door. Dalej nie wiem, bo lvl 50 jeszcze nie mam ;)

Da sie wynieść lootbaga z fibuli, ale trzeba to robić ręcznie: wynosić przedmioty we własnym backpacku po kolei, gdyż ze studni (wejście na Fibule) ropować nie możemy.

piotrek1000
04-06-2004, 16:18
Mam pytanie czy w tej części fibuli gdzie są roty jest jakaś inna niespodzianka poza tym respawnem DS i czy wogulejest więcej respawnów DS tam?

Arakazz
05-06-2004, 22:20
omaj gat. sorcem na rotach.... czy wy ****** jestescie? ja od 13 lvlu do elvenbane chodze regularnie! a nie na jakies tam roty. a nie wspomne o ghostlandzie... a level 13 zdobylem na foldze, dwarfach, amazonach itp.

gerfild86
12-10-2004, 18:35
Juz hyba wszedzie expilem nawet w kazo na soldkachi gwardach jednak najlepiej sie expi magiem w ghoust land na ghulach. exp duzy i loot nie naj gorszy. jednak z tym stuffem jak ghul dojdzie do ciebie do wytrzymasz 3 do 5 hitow:( proponuje nabic 20 lvl zrobic 3 bp uh troche explo i pare uh a do tego mino archer i jest rulles

ripper
24-10-2004, 08:58
Sam gram sorkiem (40 mag (zaraz :D) / 23 lvl ). Niestety do 23-25 lvla najbardziej oplaca sie expić na rotach (robiac runki na mlvl) w sumie mozna jeszce na ghoulach ale to przy dobrym mlvlu. No a już od 40 mag 25 lvl mozna na luzie isc na ghoule... a potem juz demony :D