Pokaż pełną wersje : Dark Cathedral - Resp Map
Dark Cathedral jest to miejsce położone na zachód od POH
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/Dark_cathedral_poh.jpg
Trzeba iśc koło rzeki, żeby nie natrafic na GS'a albo zlurowanego The Old Widow, aha a ten punkt 1 to jest Vampir dla Facc. Zaznaczyłem go tak przy okazji :)
Dark Cathedral powierzchnia
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/Dark_cathedral_map_pow.jpg
1- Scorpion (1), Centipede(kilka), Poison Spider(kilka), Slime(1)
2- Centipede(kilka)
3- Bandit(2-3), Smuggler(1-2)
4- Smuggler(3), Bandit(1), Wild Warrior(1) (oraz poziom wyżej to samo)
5- Poison Spider(kilka)
6- Wild Warrior(1)
Jest też mozliwość wejscia na wyzszy poziom do Tarantul za pomącą parceli/skrzyń itp...
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/iviewcapture_date_11_11_2005_time_1.jpg
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/aaaaa1.jpg
Dark Cathedral poziom -1
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/Dark_Cathedral_Resp_map.jpg
1- Bandit(2-3), Wild Warrior(1-2), Smuggler(2-3)
2- Wild Warrior(2-3), Smuggler(1), Bandit(1)
3- Wild Warrior(2-3), Smuggler(2), Bandit(1)
4- Bandit(5-6), Smuggler(2-3), Centipede(1-2)
5- Wild Warrior(3-4), Bandit(1-2)
6- Wild Warrior(3-4)
7- Wild Warrior(1), Bat(1-2)
8- Rotworm(1-2)
9- Poison Spider(kilka), Scorpion(1) (kilka sqm na północ)
10- Skeleton(2-3)
11- Slime(1), Poison Spider(2-3)
12- Smuggler(4-5), Wild Warrior(1-2), Bandit(1-2)
13- Poison Spider(kilka), Slime(3)
14- Smuggler(4-5), Wild Warrior(1-2), Bandit(2)
15- Bandit(3-4)
16- Bandit(3-4)
17- Bandit(3), Assassin(1)
18- Assassin(1-2), Dark Monk(1-2), Bandit(4-5)
19- Centipede(1-2), Poison Spider(4-5), Bat(1-2), Cave Rat(1)
Dark Cathedral poziom -2
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/Dark_Cathedral_Resp_map2.jpg
1- Rotworm(dużo)
2- Rotworm(dużo)
3- Rotworm(dużo)
4- Rotworm(dużo)
5- Slime(2-3)
6- Slime(1), Beholder(1)
7- Slime(2-3)
8- Slime(2-3)
9- Slime(2-3)
10- Skeleton(4-5), Ghoul(1-2)
11- Skeleton(4-5), Ghoul(2)
12- Skeleton(4), Ghoul(3)
13- Skeleton(5), Ghoul(3)
14- Skeleton(5), Demon Skeleton(1)
15- Tarantula(3-4)
16- Tarantula(4-5)
Dark Cathedral poziom -2 (za schodami)
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/Dark_Cathedral_Resp_map3.jpg
1- Assassin(4-5), Ghost(1-2), Dark Monk(4-5), Witch(2-3)
2- Witch(1-2), Dark Monk(3-4), Assassin(2-3)
3- Dark Monk(3-4)
4- Dark Monk(3-4)
5- Mummy(1), Dark Monk(2-3), Witch(1-2)
6- Assassin(3-4)
7- Dark Monk(3-4)
8- Witch(1), Assassin(3-4)
9- Dark Monk(2-3), Assassin(1-2)
10- Witch(2), Dark Monk(4)
11- Wild Warrior(2), Witch(2-3), Assassin(4-5), Mummy(1-2), Hunter(1-2), Dark Monk(4-5)
12- Witch(2-3)
13- Dark Monk(4-5)
14- Assassin(3-4), Dark Monk(2-3)
15- Ghost(4-5)
16- Assassin(2-3), Ghost(1-2), Dark Monk(4-5), Witch(2-3)
Dark Cathedral poziom -3 (za teleportem)
http://i18.photobucket.com/albums/b128/Maqumba_lol/Zdjecia%20na%20forum/Dark_Cathedral_Resp_map4.jpg
1- Monk(1-2), Hunter(2-3), Assassin(3-4), Dark Monk(3-4), Ghost(1-2)
2- Assassin(4-5), Dark Monk(4-5)
3- Stone Golem(1-2), Monk(2), Demon Skeleton(1-2), Hunter(2), Ghost(2), Assassin(4-5)
4- Monk(2), Hunter(2), Dark Monk(3-4), Ghost(1-2), Assassin(3-4), Demon Skeleton(2), Stone Golem(2)
5- Assassin(4-5), Dark Monk(4-5)
6- Stone Golem(2), Assassin(3-4), Witch(3-4), Dark Monk(4-5)
7- Brak
8- Assassin(3-4), Dark Monk(4-5)
9- Assassin(4-5), Dark Monk(4-5)
10- Assassin(2-3), Dark Monk(4-5)
11- Witch(2-3), Dark Monk(1-2)
12- Assassin(3-4), Dark Monk(3-4)
13- Dark Monk(4-5)
14- Dark Monk(3-4), Assassin(3-4)
DANE MOGA NIE BYć POPRAWNE W 100%, PONIEWAż BRAłEM JE Z FILMIKóW NA TIBIACAM, MOGłY BYć ZLUROWANE ALBO MIEć DOUBLE RESP :)
Xan Arcanist
10-11-2005, 17:02
To tak... Wypadałoby napisać np. że w pkt. 15 (tym z tarantullami) respi się 1 tarantulla a w 16 ~4 itd.... Jeszcze kilka błędów z respem:
Na powierzchni respi się slime (idealnie na południe od zejscia na dół), na poziomie +1 są szkielety i jakieś robactwo, na +2 i +3 są tarantulle (1-2), na -1 pomiędzy punktami 7 i 9 respi się sporo centepide' ów i innych robali... na pólnoc od pkt. 9 jest 1 scorpion (nici z afkowania :( )... w tych zatoczkach na prawo od. pkt. 4 są centepidy ( i znowu nie ma afk :( )... Teraz poziom -2 (zejscia do jaskiń): pkt. 14 spory resp poison spiderków... I tyle... Niżej niestety nie schodziłem...
Wlasnie tego potrzebowalem dzieki 10/10.
Pytanie od ktorego lvl skilli moge expic Knightem na 1 poziom ?
Dobra robota, pewnie zostanie dodane do poradnikow :)
@Xan Arcanist
Poprawiłem te błedy co mi powiedziałeś
@Topic
Jak znajdziecie jeszcze jakieś błędy to napiszcie ja poprawie ale myślę, że jush wszystko jest OK.
Texterus
11-11-2005, 00:55
Ta a mi sie wydaje ze poziom -2 przeszedlbym na 20 lvlu z 3 bp uhów i bp gfb, bp sie zgadzaja 4 ale na 20 lvlu da sie to przejsc.
Błagam cie weź to skasuj :((( bo wkrótce tam będzie więcej ludzi niż potworów!
Fajna rzecz, nie widze żadnych błędów. Napewno przyda się początkującym, chociaż przyznam, że poziomu -4 znam tylko kawałeczek :P.
Ziutek666
12-11-2005, 07:49
Dzieki za wskazanie tego respu vampa
obrazków niemam wiec nie pomoge ocenic jakosci :(
a co do poz -2 to drudem na 16 lev da sie caly pozamiatac :] cza "tylko" 2-3 bp hmm 1 bp gfb i bag SD i uh na wszelki wypadek ;)
borowik_
16-11-2005, 07:51
troche przsadziles ze na poziom -1 mozna chodzic dopiero od 20+ lvl - ja mam 13 i niezle sobie tam radzilem a uhow nie mialem wcale.wiec ponizej 20 tez da sie tam chodzic (chociaz moze to przez moje skile-55/54)
Nazgul of Shadow
17-11-2005, 11:32
WWIIEELLKKIIEE GGRRAATTZZ
Ale w jednym jest racja bedzie tam wiecej ludzi niz potworów! ;(
Lama-man
17-11-2005, 13:50
Fajne ale pare błedów jak już kolega wspomniał
Mniejwięcej tabelka pierwszych poziomów na dc
Knight-15 lvl
-Da rade na 1 poziomie ale bez zapuszczania się dalej brać około 3 ih'y
Knight-17lvl-20lvl
-1 spokojnie da rade ale z około 2 ih'ami
Nastepne rady następnym razem :cup:
;) :cup: :cup: ;)
Na -3 pietrze jest ostra jadka,padlem tam ostatnio na 41lvlu i to zarem z drugim kumplem tez 40lvlem,problem w tym ze obaj knighci.Nie polecam tam isc bez sorca. :D
Możesz na mapie zaznaczyć jeszcze respy orków riderów i war wolfów jak ci sie nudzi:) Poradnik bardzo dobry
Poradnik bardzo fajny.
A co do chodzenia na określonym levelu. To ja tam expiłem od 50lvl ze skillami 80/80. Wcześniej nie było jeszcze katedry ;]. Expiłem chyba do 56lvl. Wychodził lvl dziennie. Potem już chodziłem na scaraby, które są wkurzające...
Łukasz789
05-12-2005, 11:49
Fajna mapka. JA tam rzadko chodze , tylko jak mi się znudzi expienie na ghostlandzie bo ta katedra za daleko od jakiegos miasta a lootbaga sie nie oplaca taszczyć . Na -1 zeby rozwalic assasiansa tzreba miec na wszelki wypadek uha albo 2ihy.
Nareszcie jakies fajne mijeisce dla FCC ale jusz na swienta nareszcie bende mial PACCA
No najfajniej że u mnie wogule nie ma obrazków ale napisane ok :P
Nie widać rysunków bo limit transferu rysunków jest przekroczony :( Zmienić rysunki albo usunąć poradnik.
Wporzo poradnik , co do rysunow to widac :P haah
a zaraz wlasnie tam ide nagrac filmik :evul:
Drakon Pierwszy
14-12-2005, 22:19
poradnik nienajgorszy ale GS i POH nie są aż tak blisko powijnieneś to napisać mniejszą czcionką ty by było bardziej precyzyjne :P
Po za tym dość szczegułowy brawo :]
poradnik spox. i tu naleza sie duze brava ;) , ale sam pomysl ze zrobieniem takiego poradnika byl chory X( !!!! niedlugo to expowisko zamieni sie raczej w miejsce podobne do amazon camp ;( . tam bedzie wiecej wiary niz respa :baby: . a wogole to jedyne miejsce jakie znam na ktorym mozna dobrze poexpic na lvl 20+. wez to usun czy cos bo bedzie to kolejne expowisko ktore bedzie mozna sobie wsadzic w d***. X(
!Skillek!
08-01-2006, 14:22
ladny poradnik :)
Geralt ze Spychowa
12-01-2006, 23:15
hiehie cuz chyba juz czas wyjsc z podziemia kopaln i looknac na dark cathedral. Co racja to racja, chyba tam siedziec to nie bedzie teraz juz sensu B)
kamil35s
16-01-2006, 07:32
No ludu to tam jest hoho......... ale trzeba uwazac jak sie wchodzi na góre do tarantul mi centipede przesunał skrzynki i nie mialem jak zejść =/ noob char dedł :D i po 2 godzinach wreszcie ktoś mi ponógl xD
Thx za poradnik ja niedlugio sie wybieram tam poexpic. :crusader: :crusader: :crusader: :crusader:
Gracz z Trimery
18-01-2006, 10:10
poradnik spox. i tu naleza sie duze brava ;) , ale sam pomysl ze zrobieniem takiego poradnika byl chory X( !!!! niedlugo to expowisko zamieni sie raczej w miejsce podobne do amazon camp ;( . tam bedzie wiecej wiary niz respa :baby: . a wogole to jedyne miejsce jakie znam na ktorym mozna dobrze poexpic na lvl 20+. wez to usun czy cos bo bedzie to kolejne expowisko ktore bedzie mozna sobie wsadzic w d***. X(
Jak sie nie podoba nie graj lub kup pacc a nie marudzisz -.-
Master Knight de'Vere
18-01-2006, 10:36
Błagam cie weź to skasuj :((( bo wkrótce tam będzie więcej ludzi niż potworów!
Ehh... Taki poradnik to bardzo fajna rzecz przydaj sie z pewnością dla mniej zaawansowanych graczy a ty chcesz żeby on to skasował?... Śmieszny jesteś poprostu, każdy ma prawo wiedzieć co tam jest żeby później nie umrzeć bez sensu przez nie znajomość terenu. A on ma to usunąć żebyś Ty mógł sobie tak expić... Już głupszego powodu nie mogłeś napisać.
Poradnik badzo fajny pomimo kilku błędów, bardzo przejrzysty i czytelny!
Ocena: 7/10
Fajna mapka. JA tam rzadko chodze , tylko jak mi się znudzi expienie na ghostlandzie bo ta katedra za daleko od jakiegos miasta a lootbaga sie nie oplaca taszczyć . Na -1 zeby rozwalic assasiansa tzreba miec na wszelki wypadek uha albo 2ihy.
Nie trzeba miec, zadnych uhow, bo ja na 16lvl asassina bez zadnego uzdrawiania pokonalem i mysle, ze twoj problem to są małe skille:P
ej tam są wampiry, bo niektórzy mówią, ze tak, a na mapce tego nie ma?
lord krecik
27-01-2006, 12:19
słyszałem od kolegi, że na dark katedrze jest quest, w którym można dostać k set. Czy to prawda? I gdzie są skrzynki z tymi itemami
Laska The Sorcer
27-01-2006, 13:59
tam jest bardzo fajny exp lubie tego typu expowiska chodz jak jest duzo ludy to nienabijesz 1k expa nawet w pul godziny X( pozatym dobrze ze ludzie zacznom tam chodzic bo ine expowiska bendom mniej oblegane:p dzieki czemu np na jakims dowlnym inym expowisku bendzie wienej potworków
co chodzi o Vampira w 8 godz huncenia wylotowalma 2 tarcze :]
Planem softu jest powiekszenie mapy facc czyli za rok moza liczyc na nowe expowiska i questy. Zrubice identyczny poradnik o Ghuslandzie Bendzie milo :p
jak by bylo wiencej osub na forum jak nasz mily kolega co zrobil poradnik bylo by mniej dedow :]
dzikuje za wysluchanie. Niekarac za ortografie Niespalam w nocy bylam na dyskotece wienc niewidze blendow.:cup:
Fajny poradnik o fajnym expowisku iskopoziomowe postacie powinny uważać na miejsce "18" na poziomie -1 bo tam są 2 dark monki i 3 assasiny - ostatnio tam zginąłem 20lvl sorcem więc wolę ostrzec innych.
Brat Dregalla
03-06-2006, 10:18
Tak... Zastanawiam się czy ja na 30 lvl knightem z tymi skilami <------
mogę iśc tam za schody na dark monki asasiny.Ciekawe jaki trzeba mieć lvl żeby ubic te monki (za teleportem) stone golemy dsy przecież kurde ja nie wiem no :/.Podziwiam jeśli ktoś to ubije.A tak swoją drogą to ja juz troche expie w katedrze i powiem ze calkiem fajnie sie tam expi moze zostane nawet do 60 lvl :P :D nie zartuje chyba nie az tyle chociaz... nie wiem ale co do poradnika to nice podoba mi sie bardzo fajny.szkoda ze na katedrze tyle osob expi bo w 1 osobe to by bylo c u d o w n i e ... chyba się zagalopowałem :P:P:P to
See You In Tibia in Furora or Hiberna :P:D:):p B) :] :D
Mam pytanie jak bezpieznie obejść Gaint Spider'a:(
A jeżeli jak go omine to nic mnie nie zaatakuje?;(
Xzonixek
14-06-2006, 14:56
Jak wejść na -3??
co chodzi o Vampira w 8 godz huncenia wylotowalma 2 tarcze
Planem softu jest powiekszenie mapy facc czyli za rok moza liczyc na nowe expowiska i questy. Zrubice identyczny poradnik o Ghuslandzie Bendzie milo
jak by bylo wiencej osub na forum jak nasz mily kolega co zrobil poradnik bylo by mniej dedow
dzikuje za wysluchanie. Niekarac za ortografie Niespalam w nocy bylam na dyskotece wienc niewidze blendow
;O.
Tak... Zastanawiam się czy ja na 30 lvl knightem z tymi skilami <------
mogę iśc tam za schody na dark monki asasiny.Ciekawe jaki trzeba mieć lvl żeby ubic te monki (za teleportem) stone golemy dsy przecież kurde ja nie wiem no :/.Podziwiam jeśli ktoś to ubije.A tak swoją drogą to ja juz troche expie w katedrze i powiem ze calkiem fajnie sie tam expi moze zostane nawet do 60 lvl :P :D nie zartuje chyba nie az tyle chociaz... nie wiem ale co do poradnika to nice podoba mi sie bardzo fajny.szkoda ze na katedrze tyle osob expi bo w 1 osobe to by bylo c u d o w n i e ... chyba się zagalopowałem :P:P:P to
See You In Tibia in Furora or Hiberna :P:D:):p B) :] :D
Skille masz dobre, ale imho nie opłaca się tam schodzić - uhy pójdą, a loot kiepski (dark monki) chyba, że będziesz lurować pojedynczo.
Widziałem parę osób z 50,60+ lvl, które expią na DC (-1), ale na ten lvl jest więcej expowisk (facc), na których więcej expa i lepszy loot zgarnialiby na godzinę.
Jak dojść do tego poziomu -2 za schodami, i do poziomu -3?
MJowitek
15-06-2006, 16:17
Fajny poradniczek. Mapki superek. Dzięki, choć wiem co tam w trawie piszczy :):)
Kiedys na Harmonii Chodzilem na Dark Cathedral do -2 poziomu. Wszystko bylo bardzo dobrze ale gdzy szlem tam znowu Nagle pojawil sie GM i zlurowal Old Widow. Tak sie wkurzylem (wypadlo Blue Robe, Plate Legs i Bp UH i Gfb) ze tam juz wogole nie chodze, bo sie boje. X( X(
@edit: Poradniczek spox. Ale trudno jest dojsc do tych schodow z dark monkami. Podziwiam ludzi ktorzy nie padli od GSa.
Co do wejscia na 2 poziom do tarantull - niestety nie ma juz takiej opcji zeby tam wejsc tak jak pokazales ( teraz juz to nei dziala :/ ) naszcescie znalazlem miejsce inne, w ktorym mozna ustawic skrzynki
Hubert314
20-06-2006, 15:12
Wdelug mnie jeden z lepszych poradnikow dotyczacych respu potworow!!:) mosiales sie pewnie ladnie nameczyc zeby zwidziec cale dc:PPNo tam na dole nie jest ciekawie poki ci dla mnie :] wole tam nie wchodzic dziki za poradnik pozdrawaim:cup:
Kiedys na Harmonii Chodzilem na Dark Cathedral do -2 poziomu. Wszystko bylo bardzo dobrze ale gdzy szlem tam znowu Nagle pojawil sie GM i zlurowal Old Widow. Tak sie wkurzylem (wypadlo Blue Robe, Plate Legs i Bp UH i Gfb) ze tam juz wogole nie chodze, bo sie boje. X( X(
@edit: Poradniczek spox. Ale trudno jest dojsc do tych schodow z dark monkami. Podziwiam ludzi ktorzy nie padli od GSa.
Co takiego?!?!
boshe albo grales na otsie albo na test serverze napewno niebylo takiej sytuacji na rl tibii a jesli masz zamiar klamac to idz i nie wracaj !! :baby: X(
Elleander
24-06-2006, 18:40
doskonały pradnik, postanowiłem dać 10/10 - wszystko pięknie, czytelnie obrazki przejzyste nie można się tam zgubić :)
na -3 można dostać przesztawiając te wszytkie dźwignie na pewną stronę :P
Wtedy będzie można wejść w teleport :)
Super poradnik. przynamniej wreszcie wiem co jest za tymi schodami ;)
spoko poradnik tylko ze kilka zbednych informacji ale dla ludzi co tam nie byli to jak najbardziej ja doszedlem do -3 poziomu mimo ze mam 22 lev
-------------------------------------------------------------
tibia skończyła się na kill `em all potem to juz tylko komercja :P
www.spokoziom3.blox.pl moj blog nie pisalem chyba z rok ale i tak jest beznadzejny
Jacek Zadumny
18-07-2006, 14:31
Super poradnik! Dla mie bomba od 20lvl będę chodzić do katedry. Jest tylko jedno, ale? Czy nie dojdątam czasen GSy?
Einstein15
18-07-2006, 15:01
Fajny poradnik i wogle jest super.Ja mam pytanko czy knight na 20 lvlu skille 65/65 da rade tam spokojnie zjechac -1 poziom.Czy dam rade assasinowi i tmy dark monkom no i co wziasc na wypad tam?
Fajny poradnik ale mam jedno pytanie. Według tego poradnika a by ominąć gs-y trzeba iść przy rzece, ale ich respy zaznczone na mapce są niebezpiecznie bliskio, a ponadto słyszałem, że ktoś widzał dwa trupy tych pająków przy brzegu. Czy jest jakaś bezpieczniejsza droga do dc?
Aha i czy ze skillami 70/70 lev 26 będe miał problemy z assianami i tarantulami?
sam troche lurowalem w celach edukacyjnych (heauehshaus) i ten najblizszy resp gsow przy katedrze znika w tym domku z tym npc z outfitem monka :>.
Najlepiej miejcie kilka uhow ze soba zeby przejsc te kilka sqm z gsem na glowie.
resp gsów Oprócz tego zanznaczonego na mapce jest jeszcze obok ruin katedry?
Hunter Of Mystery
23-07-2006, 18:53
trzeba takze uwazac na inne pulapki.raz ide tam palem nagle patrze wild warrior.Mysle se moze by tak ubic dziadzia i zobaczyc czy jest ich wiecej.Nalge :Suprice!You loose 67...by a hunter...X( Albo ide na dc i sie rozmyslam bo lepsze sa dwarfy... no i jestem kolo outlaw camp gdy zaczynam wracac.i nagle :Suprice...Mino mag...no to EO by mi zazdroscil sprinta jakim zwiewalem...A tu jeszcze 1 Sklada mi zyczenia(swieta jakies czy co?)i deadX(
urlich grzes
03-08-2006, 00:48
po updacie sie cos zmienilo czy resp zostal jak byl ?
A z jaka bronia lepiej isc ? Dwureczna czy ... ?:p
Articuno
08-08-2006, 17:48
tą i tą :p
spox jest.przyda mi sie bo nie tak dawno padlem na assasinie to bede wiedzial gdzie nie wchodzic lub przygotowac uhy -.- spoxB)
pawel ziom
10-08-2006, 15:16
z takimi skilami to niebedziesz mial zadnych problemow i z assasinami z tarantulami...
paruvkovic07
12-08-2006, 11:28
Fajny poradnik ale brakuje mi 1.Mógłbyś dodac mapkę jak bezpiecznie przejść POH do DC.No wiecie GS,TOW ;) .
Cipsoft źle zrobił umieszczając DC na końcu POH (chociaz dodaje to klimatu grze ;))
Slayer Shaphiree
15-08-2006, 22:38
troche przsadziles ze na poziom -1 mozna chodzic dopiero od 20+ lvl - ja mam 13 i niezle sobie tam radzilem a uhow nie mialem wcale.wiec ponizej 20 tez da sie tam chodzic (chociaz moze to przez moje skile-55/54)
No on troche przesadzil .. racja ! Ja tam schodzielem na 13 levelu i skillami 51/51 i wszytkich wybilem !!! ( bez UH i IH )
Akhel Cimirus
18-08-2006, 14:59
raczej nie chodziłem i nie chodze w głab dc ale wcale na poziomie 1 nie jest strasznie, nawet niezle expowiska sa (np.slimy) tylko wkurzaja mnie nobki na 10lvl ktorzy musza ukrasc chocby 5 expa :D
Co do GS'a - można go zlurować troszkę dalej niż przed update. Bodajże znika 8 kratek od tego domku z NPC Lorbasem. A co do poziomu -2. To hmm ja byłem tam 20 sekund i tak mnie zjechali, że lol :D.
Akhel Cimirus
19-08-2006, 09:25
Co do GS'a - można go zlurować troszkę dalej niż przed update. Bodajże znika 8 kratek od tego domku z NPC Lorbasem. A co do poziomu -2. To hmm ja byłem tam 20 sekund i tak mnie zjechali, że lol :D.
z jakimi skilami mozna zblokowac 1 gsa?
Kubu$1995
20-08-2006, 07:25
Ten Vampir on jest 1 czy jest ich tam wiecej i jak mogłbys dać do niego droge byłbym wdzięczny.
B) Thx
Wlaśnie ! gdzie jest vampir??
:confused:
i jeszcze
czy tam gdzie te zdjecie z parcelami sa jeszcze wyzsze poziomy z tarantulami??
i jak do nich sie dostac??
adrianeczeqq
19-09-2006, 19:41
Ja expiłem przed update 7.8 dość sporo na katedrze i moge coś dodać od siebie odnośnie tych respawnów i nie tylko. Na początek powiem że na full resp(na katedrze rzadko taki jest) skille minimalne 65 żeby na -1 przy schodach wyczyścić i nie tylko inaczej w grę wchodzą Uhy. Gs z tego co wiem przed update mógł dojść tylko do domku tego mnicha a tam wyżej gdzie trzeba iść kilka sqm przy brzegu rzeki znikał właśnie na tym brzegu. Odnośnie respów nie są potrzebne 2-3 lub 1-2 itp. poziom 0, -1, i -2 nie za schodami znam dość dobrze. Oczywiście nie podam wszytskich respów co do jednego dokładnie bo też idealny nie jestem. Nie chce mi się pisać całych nazw potworów więc sobie zastąpie: Smugleer-S, Wild Warrior-WW, Bandit-B, Poison Spider-PS, Centipede-C. Wszystkie ilości będą podane na full respawnie.
Poziom 0
1.bez poprawek, slime bardziej na południe
2.C3 i kilka PS
3.B3, S4
4.3-4S(wyżej 2WW, 2S)
5.to samo
6.2WW
Poziom -1
1. 3B,3WW,3S
2. 3WW,2B
3. 3WW,3S
4. północna część-2WW,3C
południowa część-5B
5. 4B
6. 4WW
7. 2WW, troche w lewo ok 5-7 nietoperzy
8. 2 Roty
9. ok 8-10PS, i Scorpion kawałek na północ
10.3 Skeletony, 3PS
11.bez poprawek
12.B4, WW2
13.bez poprawek
14.S5,WW2
15.4B
16.4B
17.4B, Assasin
18.Dark Monk, 2 Assasin, 4B
19.C3,Cave Rat 3, PS-kilka
Nie pisze więcej bo nie chciałbym wprowadzać innych w błąd podając niezbyt dokładne ilości potworów w innych miejscach, w których expiłem mniej intensywnie, mam nadzieję, że poprawki zostaną wprowadzone.
Ja byłem tylko raz,a ludzi jest tyle, że szok.
Demonic_13
13-10-2006, 00:09
Całkiem fajny opisik DC ;) . Pewnie wielu graczom sie przyda.
Wszystko pięknie, ale mógłby ktoś powiedzieć czy te dane nadal aktualne :P
Co do poradnika 9/10 (za mała aktywność autora w temacie :P)
Ja przeszedłem cały poziom -1 z wyjątkiem assasina druidem na 15 lvl z shieldem 19 (Dvaren Shield) przywracając życie Exurą gran z 5 razy. Druidzi i Sorcowie mają bardzo łatwo w tej katedrze.
Karol-Sorc
16-01-2007, 19:18
teraz po upadach przy rzece sa GS-sy i tarantule. wiem bo szedlem i zobaczylem dedy ale sie szybko wrócilem
mam takie pytanie czy mugłbyś pokazać dokładniej jak dojść na dark catedral
nie trafiając na GS trohe głupie pytanie ale oiwedz lub pokasz :) proszę
Elder Nagan
19-01-2007, 21:09
prosze nie mowic, niech sam dojdzie i nie rozpowszechniajcie nowej drogi do C poco nam tam nooby z 15 lvlami
Capality
22-01-2007, 14:43
@UP:
Bo to najlepsze miejsce do expa na 15 lvl! Bandity, wild warriory, smugglery, ghoule!! Cudo a teraz po "Apdejcie" jest tam GS i tarantule i się da przejść ale nie wiem czy niczego się nie napotka:(
turbo2005
30-01-2007, 21:06
Ide sobie z kolegami na dk idziemy sobie koloe rzeczki hmm taranlue to więc ubijemy kolega mi je rulowal knightem a po chwili wraz z kilkoma tarantulami koło rzeczki pojawił się bardzo miły potworek który przywitał mojego kolege knighta z hitem za 176 więc ja z kolegom druidem bierzemy explo i bloty i jedziemy w niego po chwili GS padł:p Więc raczej mapke dojscia do dk mapa do kasacji bo jak widać tarantule to WIAĆ ile się da!!
Sosna123
31-01-2007, 12:37
Podobno niedawno nie było tam tych GSów. Mój kolega widział jak gość na 51 zlurował 5 GSów i je zabił koło DC :confused: to niezbyt pocieszające
turbo2005
31-01-2007, 21:53
Najlepiej niech skasują tego Gsa koło rzeczki i niech tam postawią jakies tarantule żeby za łatwo dojść nieszło ni bramke levelową na dark catedral bo mam dos jakis 15-18lvl latających tam i kradnących exp
ladny poradnik a czy ten vamp jest w srodku domku? :P bo z kumplami bylem to nie bylo :> albo ktos zabil albo on jets gdzies kolo domku =]
michal1904
23-02-2007, 19:43
bardzo dobry poradnik mi się przyda
mam pytanie czy na 15 lvl drutem sobie poradzę?
$$$GarGamel$$$
24-02-2007, 20:54
Ja zawsze jak ide na dark c. To podrodze spotykam GS zawsze i nigdy nie doszłem ;(
Kupie Stealth ring i przebiegne ..(może) :)
ale jakby ktoś znalazł jakąś drogę do dc nie spotykając gs'a to może pokupować sobie parcele i wysyłać do miasta jak będzie miał mało capa :)
podobno w dc jest skrzynka pocztowa ;p;p;p
LarvaExotech
24-02-2007, 22:02
Ja zawsze jak ide na dark c. To podrodze spotykam GS zawsze i nigdy nie doszłem ;(
Zmysły gsa są o wiele czulsze niż nasze, dlatego stealth ring nic tutaj nie pomoże - gs rzuci się na ciebie i rozszarpie cie. ;o
A co ma stealt ring do biegania? :D
MarcinS13
25-02-2007, 20:40
niestety ale ten poradnik jest do bani (sorry za ostrą opinie ale nie masz chyba świeżych informacji).gdyż pewnego dnia chciałem isć na dc i na początku wsztyko normalnie tylko że przy rzekach (zaraz za outlaw camp) jest resp pojedynczych tarantul co jakies 10-20 sqm a już troche niżej między outlaw camp a dc ( tak w połowie drogi) jest resp conajmniej 2-4 gs ale fukesem ten gs po paru krokach ucieczki zniknoł myśałem że to gs którego ktos przyciagnał ale ja zeszłem to widziałem jeszcze 2 jeden nie zdążył dojść to uciekłem za ekran ale ten drugi mnie dorwał i padłem. Sprawdzałem kilka razy słabszymi postaci (kiedyś dawnoo zrobionymi) czy to nie przyciągane ale na 4 servach sprawdziełem i wszedzie tak samo czasami stałem koło outlaw camp i pytałęm high lvl czy to seryjnie resp gs'ów a oni tak bo tam jakiś quest nowy jest (nie pits of inferno) tylko na dc jedni mówią że na mino mage outfit ,inni że na jakieś super weapon. ja nie wiem ale wiem że te gs są w takiej lini do poh + duzooo tarantul
Grubyzamus
06-03-2007, 11:52
Poradnik jest wg. świetny:)
Ale mogłeś napisać, że aby zejść na -3 poziom należy przestawic jakies tam dzwignie i napisz to xD bo ja wlasnie chce tam zejsc ale nie wiem gdzie sa dziwgnie ani nic :/ wiem tylko ze sa dzwignie i teleport xD
Viedzminek
06-03-2007, 15:05
Czy ktoś zna i był taki skory by zaznaczyć resp tego GSa ?
http://img88.imageshack.us/img88/4843/dcyn1.jpg
Link do obrazku:
http://img88.imageshack.us/img88/4843/dcyn1.jpg
Z góry dziękuje...
Markos12
12-03-2007, 17:50
I tak malo ludzi tam bedzie chodzic bo po ktoryms tam update jest GS...:(
dominik10
14-03-2007, 11:48
Tak wlasciwie to ja tam w 15 minut zrobilem z 19 na 20 lvl a siory charem to tam na 9 lvlu expilem i po chwili mialem 11. Bez minimum exur sie nie obejdzie. A i jeszcze jedno The old window moze zostac zlurowany na Dwarf Bridge ale predzej znajdziesz go na polnocy pustyni niz po drodze a gs to tam regularnie niejeden z mino magami i tarantulami od ostatniego update stoi wiec lepiej miec ihy/uhy i sd/hmm/explo.
michal1904
16-03-2007, 22:03
mozna by powiedziec ze po drodze mazna tarantule spotkac
Z jakimi skilami mozna expic na dark catedral
:)(Knight)
Bardzo przydatny ten pradnik.
MI sie przyda:baby:
Frodoriver
23-04-2007, 17:10
Czy dam rade 2 hunterom albo jednemu knightem skile 62/60 eq: bright sword, crown shield, k armor, warior helmet, p legsy, i ile ihów zejdzie?
Darth'Knight
23-04-2007, 17:51
zalezy , gonisz go z full def podchodzisz przelaczasz na full atk. mysle ze 0 uhow ;d
on się pytał o ihy ;]
Jak ci się poszczęsci to nie użyjesz,zadnego iha, ale to jest mało prawdopodobne ;] lepiej sobie poskilluj mlvl bo ihy przy takim eq? Śmieszna sprawa ;]
A ja bym chciał się dowiedzieś gdzie ten teleporter przenosi ;]
Frodoriver
28-04-2007, 21:48
że niby że mam zmienić eq?
Fajnie jak byś pokazał jak bezpiecznie dojść do DC ale ogulnie to jest oke :]
Tam nie ma k seta ... tego qesta wykonali nieliczni ... jesli chce ktos wykonac go to wbijac na swiat Aldora w sobote 13.05.2007roku moj nick Safak jestem blokerem bedziemy starali sie go wykonac ... podjalem sie proby wykonania tego zadania poltora roku temu z 50 knightem tera on ma 160 ;p ale looz wiem juz jak zrobic wtedy sie nie udalo teraz jestem w 50% przekonany ze wiem ;D:baby: :evul:
NAGRODA JEST TEGO WARTA WIERZCIE MI ;] nie powiem co tam jest lecz domyslam sie ;] :confused:
Jest to ładnie, przejrzyście wykonany poradnik z użyciem mapek z opisanymi respami..
Czyli ogólnie Ok, ale mam do Ciebie kilka próśb (chociaż wątpie, że odwiedzisz wogóle jeszcze Twój poradnik):
położone na zachód od POHżeby nie natrafic na GS'a albo zlurowanego The Old Widow, aha a ten punkt 1 to jest Vampir
POH, GS'a - Nie używaj od razu na początku poradnika skrótów od nazw potworów albo miejsc.. Gdyby poradnik ten miałby czytać newbie to nie zrozumiałby co to jest PoH (Plains of Havoc) albo GS (Giant Spider)...
natrafic - natrafić
Vampir - Vampire
Jest też mozliwość wejscia na wyzszy poziom do Tarantul za pomącą parceli/skrzyń itp
Jedno zdanie a trzy błędy ;)
wejscia - wejścia
wyzszy - wyższy
pomącą - pomocą
DANE MOGA NIE BYć POPRAWNE W 100%, PONIEWAż BRAłEM JE Z FILMIKóW NA TIBIACAM, MOGłY BYć ZLUROWANE ALBO MIEć DOUBLE RESP
moga - mogą
Jak dla mnie ten w/w tekst mogłeś zamiast pisać dużymi literami, mogłeś użyć koloru i pogrubienia albo i jedno i drugie..
Dane mogą nie być poprawne w 100%, ponieważ brałem je z filmików na TibiaCam. Potwory mogły być zlurowane albo mieć double resp!!
Jak dla mnie 8/10!
Prosze Cię popraw te błędy :)
Pozdrawiam!!
Cloudres
07-05-2007, 14:16
Mam pytanie: Jak szybko biega GS? Czy na moim lvlu i z time ringiem uda mi sie nie zostać zabitym?
Poradnik genialny
18lvl i time ring...raczej bys uciekl ale jeden maly trap i padasz, zalezy tez czy gs odrazu uzyje haste, mozesz sprobowac masz 50% szans wg. mnie
ze 30% się nie zgadza mnie tarantul niestety na gorze więcej wild worriorów, banditów i smuglerów za to na dole mniej na numerze 19 -1 jest dużo więcej potworów ale tak to to jak zaczałem tam expić to był to dla mnie nalepszy na świecie poradnik ale i teraz uważam że jest 1 z lepszych..:);)
moze to glupie ale czy na dark cathedral mozna lurowac na poziom -1 cos z poziomu -2 ?? jesli sie da lurowac to nie bede tak expil.:(
z gory pozdro. (nie czepiajcie sie ortografii):D
Mam 16lvl i mam Devil Helmet,Guardian Shield,Knight Armor,Plate Legs,i 2 Ruszczke dla Druida i czy pokonam Dark Monka bo niejestem pewien czy isc :confused: pomuscie mi...
Mat_Dlugi
25-07-2007, 19:33
Nie pokonasz Dark monka. Zazwyczaj ma obstawe w postaci Assasinow, co definitywnie zmniejsza twoje szanse na przezycie do 0.
chce isc na -2 poziom 40 pallem skile 70+, poradze sobie ale czy bedzie waste i jak z tymi ghostami mam zabrac hmm?
gdzie wklaic mapy do tibi??
MasterMorduk
31-07-2007, 17:46
Nice poradnik chociaż, że ani razu nie byłem na DC :D Wole GO (GHOSTLAND) i zamek koło A'b :baby: A nie mam zamiaru się pchać pod respawn gs'ów bo bym na 3-4 hity poszedł ;)
Swordziasz
03-08-2007, 18:44
Fajny poradnik ale ja i tak chodze inną drogą ...
przez huntery z stelth ringiem ... i nigdy nie spotykam gs'a kolo DC
Ale fajny poradnik naprawde ;)
Pan_Luukas
07-08-2007, 21:04
tam jest bardzo fajny exp lubie tego typu expowiska chodz jak jest duzo ludy to nienabijesz 1k expa nawet w pul godziny X( pozatym dobrze ze ludzie zacznom tam chodzic bo ine expowiska bendom mniej oblegane:p dzieki czemu np na jakims dowlnym inym expowisku bendzie wienej potworków
co chodzi o Vampira w 8 godz huncenia wylotowalma 2 tarcze :]
Planem softu jest powiekszenie mapy facc czyli za rok moza liczyc na nowe expowiska i questy. Zrubice identyczny poradnik o Ghuslandzie Bendzie milo :p
jak by bylo wiencej osub na forum jak nasz mily kolega co zrobil poradnik bylo by mniej dedow :]
dzikuje za wysluchanie. Niekarac za ortografie Niespalam w nocy bylam na dyskotece wienc niewidze blendow.:cup:
www.ortografia.pl
barbarzynca222
07-09-2007, 21:57
jak mam zejsc na poziom-1 ??
DruidWielki
18-09-2007, 08:59
ja poziom -2 z assasinami czyszcze sam ale bez ghost. Ja daje rade palkiem 33 lv i 79/65 (skillowalem). Oplaca sie brac manaski i vite czasem trzeba uzyc jak czyscisz calosc. Ale za to capa nawet na kase brak bo tyle tego.
bardzo fajny poradnik, przydatna jest ta mapa respa i wskazanie respu vampire
8/10
Suchy512
16-10-2007, 15:28
Całkiem fajny poradnik
Sorka, ze odswiezam, ale nie bede robil new tematu. Mianowicie: Jak bede szedl wzdluz rzeki caly czas, to na 100% nie natrafie na gs'a?
Z gory thx ;]
HasiukDrut
22-12-2007, 22:58
-.- ja tam na 31 lvlu czyscilem bez problemu... Ale breht z was niezly z ta ortografia xD A i tego GSa zawsze mozna spotkac , bo zawsze sie trafiaja nooby ktore luruja ;/ nom ale coz , ja jeszcze go nie spotkalem B)
dobrze ze napisales... taki temat bo bym nie wiiedzial co tam jest:P i bym sie wjebal w najwiekszy resp potworkow:p:p:]B)
Tomusik123456
31-12-2007, 11:37
Bardzo fajny poradnik. Gratulacje;]
Sorka, ze odswiezam, ale nie bede robil new tematu. Mianowicie: Jak bede szedl wzdluz rzeki caly czas, to na 100% nie natrafie na gs'a?
Z gory thx ;]
z tego co tu widzę, to nie uwzględniony jest gs, który nie jest pokazany na tej mapce a znajduje się on wyżej (również koło rzeki). Ja jak tam chodzę, to na tego GSa, który jest tutaj pokazany nigdy nie trafiłem, chyba, że celowo ;)
Mógłby ktoś zrobić nowy poradnik, bo ten jest trochę przedawniony ;p
Nie moge ich obejsc ide zgodnie z poradnikiem nagle gsa wyskakuje n amnie napiszcei na gg jak dojsc do dc plx moje gg 2950330 napiszcie i poradzcie mi plx.
Moglbym expic tu majac 17 najta ze skilem 50??
luksusek
15-02-2008, 06:17
Lool ja tu expilem jak mialem 15 lvl pallkiem skille 55/45 ze starow po 120+ walilem mialem bp manaskow i zmarnowalem 8 a kasy mialem caly bp i 3 steel helmety ... zal ludzi ktorzy tam padaja majac 30+ lvl co prawda nie chodzilem za teleport bo tam odrazu padam ;p
Ps.Chodzilem tam z kolezanka i kolega 38 i 29 lvl knighty ;p:evul:
stanikczki2
02-04-2008, 15:53
hum. generalnie solo najtem sie tam srednio expi. bylem tam na 30 lvlu ze skilem 77/76 i przez witche i ghosty bylo do bani. pozniej bylem tam z kumplem 30 palkiem i bylo super (na shared experiance oczywiscie ;D) na 1h zeszlo mi 2 bp healing potion ale loocik kolo 4-5k wiec looz. jest to natomiast super miejsce dla pala. lazilem tam palkiem na 45-50 lvlu (81 dist) 0 waste i ok exp. (ale na tym lvlu lepiej exp i loot mi szedl na d. guardach+ gsy w kopalni kolo crus helet quest). mozna tu fajnie zabalowac sorcem/ drutem (przede wszystkim gfb +avalanche):P tylko trza uwazac zeby sie nie dac upic asasinom za bardzo :P (dwarven ring sie przydaje)
oczywiscie nizsze lvle tez sobie tu na lajcie poradza (mysle o -1 dla postaci ponizej 20 lvla oraz -2 dla 20-(25) 30lvla)
Ja 50 pall i kolega 100 bloker
czyściliśmy sobie i na -3 trudno nawet powiem
wszędzie pełno mobów :)
ale warto zobaczyć :)
Ja tam expilem moim 40 knight .moim zdaniem jest to bradzo fajne expowisko można szybko lvl wbić i zdobyć dużo kaski ;]:)
KrEmAs KAc
05-02-2009, 14:50
Poradnik dobry ale co do bezpieczeństwa miejsca do lepszy jest chyba zamek na Vega ;)
Bardzo dobry poradnik ;) Na pewno przyda się graczom którzy zabierają się tam wybrać :)
VenAlcoath
10-02-2009, 15:57
wie ktos czy teraz mozna trafic na gs'a idac na dc?
Zawsze można, nie respi się tam, ale zawsze może podejść(chociaż wątpię, że aż tyle), albo ktoś go zluruje(tu duże prawdopodobieństwo), albo będziesz mieć szczęście i trafisz na respa Old Widow... Mi zdarzyło się 1 trafić, jak pall bił, a tak to spokojnie można dojść.
Bimbernik
12-03-2010, 13:52
Czy dam rade 16 najtem, skille 50/49 ?
Ja gralem 4 lata temu, wiec nie pamietam dokladnie, ale palkiem chodzilem na -1 ok 15 lvla bez zadnych ihow/uhow/potkow :p Skille nie pamietam, ale nie skillowalem ta postacia wcale, wiec...
Bobek1964
23-05-2010, 15:17
Swietny poradnik :)
Dla wszystkich tych, którzy nie chodzą na DC tylko ze względu na możliwość spotkania GS'a na swojej drodze umieszczam screena z drogą jak iść, by go nie spotkać. Ową drogą chodziłem naprawdę tysiące razy i ANI RAZU nie spotkałem GS.
http://img718.imageshack.us/img718/7042/darkcathedralpoh.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/718/darkcathedralpoh.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
tadzik.jankowski.elektryk
19-03-2012, 13:45
kiepsko strasznie popracuj nad dokladnoscia informacji wiecej zdjec izdodaj filmiki
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.