Pokaż pełną wersje : Powarzny problem z kompem (pliki *****)
Granteon
12-11-2005, 09:52
Witam!
Mam bardzo powazny problem z plikami *****, poprostu ich nie ma... nie moge wejsc w zaden program, gre itd sa to pliki bez ikony :/ Jak chce odpalic to pisze cos takiego: "Z plikiem tym nie jest skojarzony program umozliwijacy wykonanie tej czynnosci. Skojarz odpowiedni program, uzywajac apletu Opcjie Folderow w Panelu Sterowania." a to wszystko stalo sie od tego, ze chcialem usunac antywirus przez pewien program (bo inaczej sie nie dalo) i przy okazji usunolem pare starych syfow itd i chyba usunolem cos bardzo waznego... Jakims cudem wszedlem na neta i prosze moderatorow o nie kasowanie tematu, bo bardzo potrzebuje pomocy
Dziekuje
Arrivald
12-11-2005, 10:34
Bardzo powarzny problem to masz z ortografia.
Granteon
12-11-2005, 10:39
O jezu jeden blad...
Teraz nie mam czasu na to, zeby zobaczyc do slownika jakie napisac rz tylko jest czas, zeby naprawic moj problem z kompem i taki mam cel !
Descartes
12-11-2005, 11:06
Ja to mam pecha, bo dzielę komputer z rodzeństwem. Teraz jak wchodzę w Mój Komputer to widzę same ikony bez nazw, chyba że włącze widok ze szczegółami lub listę.
pomurzeezzzzzzrz!!1111
nie rób offtopów skoro pomóc nie umiesz
Ja bym sie nie patyczkował i formata zrobił. Może to jakiś wirus, może przeskanuj kompa jakimś antywirem, ad aware.
Shein Silvershadow
12-11-2005, 11:58
O jezu jeden blad...
Teraz nie mam czasu na to, zeby zobaczyc do slownika jakie napisac rz tylko jest czas, zeby naprawic moj problem z kompem i taki mam cel !
Takie rzeczy to trzeba znac na pamięc;) Mówisz, jeden?
Witam!
Mam bardzo powazny problem z plikami *****, poprostu ich nie ma... nie moge wejsc w zaden program, gre itd sa to pliki bez ikony :/ Jak chce odpalic to pisze cos takiego: "Z plikiem tym nie jest skojarzony program umozliwijacy wykonanie tej czynnosci. Skojarz odpowiedni program, uzywajac apletu Opcjie Folderow w Panelu Sterowania." a to wszystko stalo sie od tego, ze chcialem usunac antywirus przez pewien program (bo inaczej sie nie dalo) i przy okazji usunolem pare starych syfow itd i chyba usunolem cos bardzo waznego... Jakims cudem wszedlem na neta i prosze moderatorow o nie kasowanie tematu, bo bardzo potrzebuje pomocy
$corcerer
12-11-2005, 12:10
format c: /q
Hallabard
12-11-2005, 12:13
Jeżeli masz Windowsa XP możesz spróbować przyrócić system do wcześniejszego okresu, i wyrzucić antywira bez przypadkowego usuwania czegoś ważnego.
Ja bez "cackania" się zrobił format c: bo to to poważny problem i może to jedyne rozwiązanie :confused:
Granteon
12-11-2005, 19:48
Formata bym chetnie zrobil, ale... nie mam plytki ani dyskietki ://////////
nie masz kolegów ;-)? Są jeszcze sklepy :)) i ynternet
http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/exefix.reg
Jakbyś nie wiedział o co chodzi, to ściągnij plik, ppm i 'Scalaj'.
Pozdrawiam.
Phoelerius
12-11-2005, 21:44
Przeskanuj kompa:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/pliki/picasso/downloads/hijackthis.com
i wklej loga calego tutaj na forum to ci moze pomoge.
ps. Jak myslisz ze to keylogger i ze chcem cie shakowac to poszukaj sobie sam hijacka w wersji com. :P
Granteon
13-11-2005, 07:44
Przeskanuj kompa:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/pliki/picasso/downloads/hijackthis.com
i wklej loga calego tutaj na forum to ci moze pomoge.
ps. Jak myslisz ze to keylogger i ze chcem cie shakowac to poszukaj sobie sam hijacka w wersji com. :P
Mam to, ale nie moge uruchomic, bo niechodza mi pliki z rozszerzeniem ******
P.S nie mysle, ze to keylogger, nie jestem z tych co non stop jaki link bys nie podal z innym rozszerzeniem to odrazu keylogger -.-'
Jest dużo wirusów, które podminieją pliki exe, na własne, dlatego się one nie otwierają. Proponuje uruchomić w awaryjnym i zobaczyć czy pliki exe sie otwierają. Jak tak, to antyvirusem, przeskanuj, HJT.
Granteon
13-11-2005, 11:42
Problem rozwiazany ;) wpisalem nowy wpis i wszystko Ok :)
P.S i tak nawet bym nie mogl otworzyc antywirusa bo plik ****** :P
Moza zamknac temat ;)
Ja się chciałem jeszcze wypowiedzieć :/. Jest jedna rzecz która mnie strasznie w****ia. Byle jaki problem i odrazu format wszyscy chcą robić... Dla was to rozwiązanie? Dla mnie raczej strata czasu. Raz na rok format to dla mnie minimum, bo na prawie wszystkie problemy jest jakieś rozwiązanie.
Ja się chciałem jeszcze wypowiedzieć :/. Jest jedna rzecz która mnie strasznie w****ia. Byle jaki problem i odrazu format wszyscy chcą robić... Dla was to rozwiązanie? Dla mnie raczej strata czasu. Raz na rok format to dla mnie minimum, bo na prawie wszystkie problemy jest jakieś rozwiązanie.
To teraz popatrz na ten temat. Kiedy pojawilo sie pytanie? I kiedy problem zostal rozwiazany. A teraz zastanow sie ile zajmuje ci zrobienie kopi zapasowej i zainstalowanie systemu od nowa.
Na wszystko jest jakies rozwiazanie. Ale na co wybierac te najdluzsze jak mozna zaoszczedzic kupe czasu?
@down:
U mnie bez formata chodzil ok 2 lat (WinXp) - plynnie tylko troszeczke zwolnil sie rpzy starcie.
Zresztą dla utrzymania stuprocentowej wydajności Windowsa format wypadałoby robić tak co 3 miesiące. I nie ważne jak bardzo się o niego dba. Po prostu Win sam z siebie się zamula.
Mental II
15-11-2005, 11:51
Bardzo powarzny problem to masz z ortografia.Jak nie wiesz na *** piszesz?? ma problem i ma stresa a ty mu o ortografi jedziesz...
Ja proponuje FORMAT /;C :D na przyszły raz albo przywracanie systemu :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.