zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Amazon Set

Texterus
12-11-2005, 14:45
Widziałem Amazon Seta na tibia.xx.pl, czy ktos mółby mi powiedzieć czu udało wam się zrobić tego questa albo czy macie może część z tego seta. Prosze o odpowiedzi.

Rybzor
12-11-2005, 15:32
Nie, nie mamy, jedyna prawdopodobna czesc amazon seta to Amazon shield ktorą ma chyba jedna osoba -.-

Texterus
12-11-2005, 18:34
Ale na tibia.xx.pl jest też amazon helme ti amazon armor.

Yoh Asakura
12-11-2005, 23:15
No i co z tego,że tam jest ?Uwierzysz we wszystko co ci tam pokażą ?

MuChaCz
13-11-2005, 02:26
Na www.tibia.de jest ciekawy opis loot'u jednego z orc'ów.
http://tibia.gamigo.de/en/library/monster.wot?m=orcwarlord
Mam nadzieje, że choć troche pomogłem. :)

PitBull
13-11-2005, 02:57
Mam spoko pomysła idz moze na amazonki i jak wylotyjesz cos z tego to nam powiesz ok 8o B) ????

K.Banan
13-11-2005, 06:14
hehe tylko ze on dłuuuuuuugo se poczka az wypadnie mu jerzeli wogle wypadnier :P jak jeszcze nikomu prawie jescze nie wypadła :P

Heliwurab
13-11-2005, 07:29
Ech... Ile razy było to kartkowane? -.-''
Amazon shield wypadł podczas najazdu orców z jednego z orców! Nie z amazonki. Jakoś Medusa shield z medusy nie wypada ^.-

Może reszta seta już jest w Tibii, a może trzeba znów poczekać... ni wimy :P

mariosecurarox
13-11-2005, 07:49
Ehhh po co to wałkowac narzie oficialnie jest amazon shield i nic z tego seta jezcze nie wypadlo albo niema

Morun Kous
13-11-2005, 08:12
Niby czemu ma niebyć Amazon Setu ?? Może na www.tibia.xx.pl jets taki set, ale ten który założył ten temat wszedł nie w "Armor" tylko może w dział "wymyslamy noweitemy" czy coś ;) B)

a tak na serio to może będzie taki set dopiero w nastepnym UPDEJCIE (-prozę się nieśmiać- "spolszczyłem to sobie" :P )

Skenone
13-11-2005, 19:53
Mylicie sie w jednym, nie odkryto tylko 1 czesci setu. Na amerze pojawił sie takze amazon helmet.

Texterus
14-11-2005, 18:04
Wreszcie ktoś napisał coś ciekawego co mnie interesuje. Wiesz może jak ten hełmik zdobyć.

Kalejdoscop
14-11-2005, 18:08
Koło Thais Jest Quest Na Amazon Seta 4 dle na raz a potem behemot :D

Sprubujcie

Frog zioom
14-11-2005, 18:37
mozliwe ze istnieje amazon set ale nie ma legsów i sworda,cluba,axe ;] ale moze dorobiol

gorgi
14-11-2005, 19:58
A łyżka na to: niemożliwe!
Amazon set jest i jak narazie bedzi legendą, jedyna część to a shield który można dostać.

Qbol
15-11-2005, 19:31
Ktoś wylootował z elder beholdera amazon helmet. Spytam się jeszcze kolegi gdzie on o tym czytał i dam edita.

Toluś
16-11-2005, 17:01
Amazon helm? No, to jakieś postępy... Shieldzik jest, armor podobno z questa dostępny i helmet podobno mają. nieżle :D.
PS: To nie wymysł... przeglądając sprites, znalazłem brakujące części setu, tylko gdzie one w grze siedzą - tego to ja nie wiem.

Sir Saneris
16-11-2005, 19:17
Ech... Ile razy było to kartkowane? -.-''
Amazon shield wypadł podczas najazdu orców z jednego z orców! Nie z amazonki. Jakoś Medusa shield z medusy nie wypada ^.-

Może reszta seta już jest w Tibii, a może trzeba znów poczekać... ni wimy :P

Gratz... jedyna osoba, ktora naprawde cokolwiek wie.. czesci Amazon Setu zostaly wylootowane podczas najazdu orkow na Femour Hills i zrespily sie w wiezy na najwyzszym pietrze.. dotad widzialem i wiem na 100% ze jest tarcza i armor.. moze komu innemu wypadlo.. ale NIE z potwora.. najazd orkow na femour hills ;).

Garet
16-11-2005, 22:03
Mam pomysł, idźcie do łazienki zobaczyc czy was tam nie ma i poźniej sie zastonówcie, czy to czasami nie jest tak jak z Magic Longswordem....

Seru :]
17-11-2005, 07:33
Noo wiecie napewno ktoś ma przynajmniej Amazon legsy lecz gdy dowiedzieli by się Gigh levele na tym servie zaraz właściciel ich by miał hunta -,-

del toro
17-11-2005, 08:59
Jest CAŁY amazon set tak jak dwarven set.Zajzyjcie na www.tibianews.net i tam popatrzcie ;p

Rychulec
20-11-2005, 02:26
Jedna część amazon setu jest z questu podaczas najazdu orców na wieże na Fermur Hills.
Dostaje sie ją od babki na samej górze wieży ;)

Rutass
20-11-2005, 07:10
LMAO at YOU

Romeo'Cruz
27-11-2005, 09:44
Z tego co wiem to jest na 100% tzw. amazon shield.Nie wiem czy tak sie nazywa bo gosciu w domku przykryl jakims kamyczkiem ;p
Co do reszty seta to jakos nie jestem nastawiony optymistycznie.
Jezeli podczas najazdu orkow mialoby sie dostawac od NPC na hill to czemu normalnie nie mozna? Jakas zmiana NPC by musiala byc...

Łukasz789
30-11-2005, 15:12
KOLEGA MOJ MA AMAZON ARMORA NA CELESCIE !!!
I MOWIL ZE TO Z QUESTA!!
Więc po co ta dyskusja ;)

Kredox
22-03-2006, 18:43
JA niechce nic mowic ale moj kumpel na kyrze wykonal qesta na amazon armor niestety niemogwe wam udzielic zadnych ifo na ten temat:P ale powiem ze amazon armor jest w tibi i niewielu wie cos na temat tego qestu pozatym jest on bardzo trudny do wykonania ale nagroda jest warta swieczki :D

pozdro 4all

pally mikmys
22-03-2006, 20:06
czemu nie możesz powiedzieć??:cygaro: :cygaro: :cygaro:

Rhodd
22-03-2006, 21:21
Jedna część amazon setu jest z questu podaczas najazdu orców na wieże na Fermur Hills.
Dostaje sie ją od babki na samej górze wieży ;)

Nie. Z babka gadalem jako pierwsza osoba, wypytywalem sie ja 1.5h, nic nie dala. Amaznon armor/shield/helmet wypada z jednego z warlordow na ostatnim pietrze wierzy. Jezeli ktos wejdzie na nizsze lub wyzsze pietro (po ubiciu warlordow) one znikaja. Edgardo, gdybys wtedy tak nei szlal mialbys czesc z amazon setu ;]

Mateq
25-03-2006, 00:12
Ja widzialem filmik ... koles mial Lady Helmet ( czyli Amazon helmet )... ;) to ni byl fake...

Knight Patryk
25-03-2006, 22:27
Ktoś wylootował z elder beholdera amazon helmet. Spytam się jeszcze kolegi gdzie on o tym czytał i dam edita.
Z ED wypada beholder helmet.Amazon set z atak orkow na femorl hills(wierza)

Rafciu Mistrz
27-03-2006, 19:31
Apropo dziwnych najazdów orcow: Na latarni morskiej w Thais też od czasu do czasu pojawiają się orci ( od zwykłych na powierzchni, do warlorda na samej górze ), wybiłem wszystko, jednakże żadnej części amazon setu nie wylootowalem ani questa nie znalazłem, ale może tak jak w najeździe orców na femour hills kryje sie quest na amazon shield, tak podczas najazdu orców na latarnie morską w Thais kryje sie quest na inną część tegoż setu? Kto wie...
Btw: Nie bluzgać mnie, że gadam głupoty o najazdach na latarnie morską w Thais, to prawda.. Nie wierzycie? Mogę wysłać SS'y ^.-

Karuch from hell
13-04-2006, 03:08
Widziałem jakieś 2 miesiące temu filmik na tibia.org.pl gdzie ziomek mial w domku w thais amazon helmet.nie kłamie,weźcie poszukajcie dobrze na tibia.org.pl a znajdziecie

kasii
13-04-2006, 16:54
Widziałem jakieś 2 miesiące temu filmik na tibia.org.pl gdzie ziomek mial w domku w thais amazon helmet.nie kłamie,weźcie poszukajcie dobrze na tibia.org.pl a znajdziecie
tylko poco szukac zeby feake znaleść ja moge ci calego seta na sobie pokazac na ss ;)
ehh szkoda słów tarcza podobno jest dostepna jakos o reszcie seta nic nie slyszalem ;)

Thunderblade
13-04-2006, 17:16
Na tibia.xx.pl pisza glupoty X( Ja nawet nie jestem pewien czy jest tarcza 8o. Ciekawe jaka bylaby cena A-seta :) \lol/ ^;,;^

karcio 1212
14-04-2006, 09:08
Nie, nie mamy, jedyna prawdopodobna czesc amazon seta to Amazon shield ktorą ma chyba jedna osoba -.-

A ja udowodniłem, że nie jedna.

http://i44.photobucket.com/albums/f2/1069635/Do%20forum/AmazonShield.jpg

No chyba, że to jest osoba, która jest jedynym posiadaczem ;)

@EDIT: troche małe... Możecie zobaczyć to w moim Albumie http://i44.photobucket.com/albums/f2/1069635/Do%20forum

Michałeq
14-04-2006, 10:44
Ehh... Tyle razu już było...

1) Amazon set ma identyczne staty jak c set.
2) CZĘŚCI amazon setu są dostępne w questach, które uaktywniają się podczas poszczególnych najazdów.
3) Questy te da się wykonać tylko raz na danym serverze (1 a set na serv).
4) Elfy - Venore - Amazon Shield
Orci - Thais - Amazon Helmet
Wolfy - Ab - CHYBA Amazon Armor
Lokacji questów nie zdradzę - QS.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem co nieco B)

LaM4
14-04-2006, 10:53
No to niezle przegiety quest skoro jest jeden na serv i dodatkowo tak zadko sa najazdy :)

Wynikalo by z tego ze amazon set jest w chwili obecnej najbardziej rarowym setem.

Wolan
14-04-2006, 23:32
amazon set nie jest najbardziej rarowym setem -.-'. Amazon co prawda trudno zdobyc ale jest mozliwe a taki demon/golden/dragon to juz zupełnie inna para kaloszy i to te seciki sa naprawde rarowe (jeżeli chodzi o całość a nie poszczególne części)

Skrzat
14-04-2006, 23:38
Na www.tibia.de jest ciekawy opis loot'u jednego z orc'ów.
http://tibia.gamigo.de/en/library/monster.wot?m=orcwarlord
Mam nadzieje, że choć troche pomogłem. :)

to to musi zajebiscie zadko wypadac

Groszek Fighter
03-05-2006, 12:36
Na Guardi jest amazon armor :)

Ethorahses
03-05-2006, 12:40
Mam pytanie: pytał się ktoś NPC o ten set??
Jak to quest to powini coś o tym powiedizeć. :D

skryhull
03-05-2006, 13:26
wszystkie części amazon seta wypadają rzadko z orków, ale tylko tych co atakują femor hills a quest...to jest taki sam quest jak ten ze sprzedaża szczurków na rook, Npc na wieży w femor hills mówi że czasem tam orki przyłażą i prosi o pomoc obiecując cały ich loot w nagrode, nawet jak miały przy sobie coś co ukradły z tej wierzy... no a kolesiówa jest amazonką!

Po prostu wszystkie te części amazon seta można znaleść przy orkach atakujących femor hills (to są takie same orki jak inne tylko mają loot wzbogacony i części seta, tak samo jak orki na orc fortress mają loot wzbogacony o pewien plecak (więcej nie powiem bo QS, ale wypada on bardzo rzadko)

Mr Torax
04-05-2006, 19:03
Istnieje caly set w skrabcu Morgutisa :) pozatym dagott z titani wykonal quest na shielda~~

Skym4N
04-05-2006, 20:03
Eh... na Tibia.pl jak i na Tibia.xx.pl jest też Blessed Shield, Great Shield, Dragon Scale Legs (...). Tak jak z nimi tak jest z Amazon-set... 1/1000000(...). Albo zostały te itemki całkowicie wycofane z droopa, albo tymczasowo, albo powrócą... to nawet nie wie chyba "Główny Dowodzący CIP'ów" ;)
Nie napalajcie się tym Amazonem bo będziecie mieć nieprzespane nocki... :baby:

TmXX
07-05-2006, 10:12
Kurde gosciu jest prze dobry jak zdobedzisz g helmet i bless shield albo great shield albo dragob scale legs w tedy zdobedziesz amazon set

Shastka
07-05-2006, 10:56
Hmm... jestem pewna, że na Askarze była jedna z części tego setu (był to chyba hełm , ale pewna nie jestem). Właścicielem był jeden z Quarion-ow (Deeyaj lub Agnus) jak chcecie możecie spróbować pogadac...

poisoner
10-05-2006, 00:03
wszystkie części amazon seta wypadają rzadko z orków, ale tylko tych co atakują femor hills
Taaa a z buga co sie respi na poziomie -4 na zachod o 61 pol od al dee wypadaja niebywale rzadko dragon scale legsy, tylko ze trzeba zabic go ze spike sworda.
Kurde gosciu jest prze dobry jak zdobedzisz g helmet i bless shield albo great shield albo dragob scale legs w tedy zdobedziesz amazon set
Taaa i cipy ci pozniej narysuja magic plate seta razem z helmetem i swordem i axem i clubem i bootsami chociaz nie istnieja to ci narysuja i wyczaruja i dadza i bedziesz dumnym ich posiadaczem a pozniej cie przetransportuja na rook i bedziesz mial szpan przed newbie.
Hmm... jestem pewna, że na Askarze była jedna z części tego setu (był to chyba hełm , ale pewna nie jestem). Właścicielem był jeden z Quarion-ow (Deeyaj lub Agnus) jak chcecie możecie spróbować pogadac...
"Mialem, ale mnie shackowali i juz nie mam" Liczy sie trade a nie gadka bezsensowna.

Adamadi
11-05-2006, 23:31
Tu macie Film z amazon Shieldem to chyba wszystko wyjaśnia nie?
http://download.tibia.org.pl/index.php?action=file&id=162

Edit: film jest pod tibie 7.41

Zoczek
12-05-2006, 00:24
wszystkie części amazon seta wypadają rzadko z orków, ale tylko tych co atakują femor hills a quest...to jest taki sam quest jak ten ze sprzedaża szczurków na rook, Npc na wieży w femor hills mówi że czasem tam orki przyłażą i prosi o pomoc obiecując cały ich loot w nagrode, nawet jak miały przy sobie coś co ukradły z tej wierzy... no a kolesiówa jest amazonką!

Po prostu wszystkie te części amazon seta można znaleść przy orkach atakujących femor hills (to są takie same orki jak inne tylko mają loot wzbogacony i części seta, tak samo jak orki na orc fortress mają loot wzbogacony o pewien plecak (więcej nie powiem bo QS, ale wypada on bardzo rzadko)

Mamy tu doczynienia z kumatym osobnikiem, nie ma co -.-

Adikeen
14-05-2006, 14:44
Znalazlem Amazon Armor w domku jednego ze szwedów, ktory juz nie gra na Nebuli poniewaz Swe przegrali wojne :-)
Oto i on:
http://img122.imageshack.us/img122/6099/uo00014dc.jpg (http://imageshack.us)

Antias
19-05-2006, 07:49
Znalazlem Amazon Armor w domku jednego ze szwedów, ktory juz nie gra na Nebuli poniewaz Swe przegrali wojne :-)
Oto i on:
http://img122.imageshack.us/img122/6099/uo00014dc.jpg (http://imageshack.us)

A mialem isc do veno ssa zrobic bylem pewny ze widzialem tam ten armor :)

Black Bloody Bear
19-05-2006, 20:38
Chcecie to wierzcie nie chcecie to nie ale ja mam filmik z amazon helmet jak gostek ma w chate pokazanego ;)

Lionix
22-05-2006, 16:42

Chodzi CI chyba o LEADY helmet kiedyś go widziałem na jednej stronce takiej ...
nice
ja mam amozon armor macie screena :

screen z amazon armorem!!!8o 8o (www.fjkja.pl)

Jeśli włączyliście screena wiecie o co chodzi...

Nike Nindza
22-05-2006, 21:44
Na 100% istnieje lady helmet , amazon armor co do tego drugiego wiem jak wykonac quest na ten item ale on zalezy bardzo wiele od pewnego przypadku losowego. Co do amazon shield malo wiadomo i sam nigdy nie widzialem filmu z tym itemem...Wszytkie watpliwosci rozbite huh B)

Duch Guardi
23-05-2006, 16:16
Amazon armor- można zobaczyć na guardii wypada on podobno z ostatniego orca który jest przy życiu podczas ataku orców na hills
ss armorka =)
http://img70.imageshack.us/img70/1001/uo00053za.jpg

Shastka
26-05-2006, 16:56
Ładne zdjecie na innym forum, amazon armorek w plecaczku :)
http://www.hosted-forum.com/index.php?boardid=rexisaskara&showtopic=3&st=15

Ziomek_777
26-05-2006, 19:27
Ja amazon shield widzialem na ots a innymi czesciami jest lady helmet i lady armor ale kto wierzy w ots... :P