Pokaż pełną wersje : Wymagania sprzetowe
A wiec mam taki problem. Mam 3 rodzenstwa i malo co sobie moge pograc. A wpadlem na pomysl by kupic sobie laptopa, na ktorym moznaby trenic caly boży dzień nie zwracajac uwagi na rodzinke :P. Ale jak kazdy wie laptop dorga rzecz. Mam pytanie, na jakims najnizszym kompie poszla wam Tibia? Nie piszcie plx ze wy macie 2000 hmz i wam dziala bez problemow, tylko tak kolo 400~~. Poprostu chce sie zorientowac jaka mniej wiecej kwote przygotowac.
Najtańsze laptopy (takie, które nie padną po tygodniu...) chodzą w granicach 2000-3000 zł
Mam pytanie, na jakims najnizszym kompie poszla wam Tibia? Nie piszcie plx ze wy macie 2000 hmz i wam dziala bez problemow, tylko tak kolo 400~~. Poprostu chce sie zorientowac jaka mniej wiecej kwote przygotowac.
Mi na Anthlonie 2.6 Ghz śmiga tak samo jak niegdyś na Pentium I 166 Mhz...
Ja miałem PII400+128mb ram+4mb karta graficzna i mimo że było ok. 15klatek/s dało się grać :)
FTTRobin
13-11-2005, 21:24
eh wystarczy poszukac...
http://www.tibia.com/guide/?subtopic=faq&question=systemrequirements
Najslabszy komp na jakim gralem w Tibie to pentium 300, 128 ramu, karta graficzna 8 mega. Dalo sie grac ale to nie to czego sie oczekiwalo. Doradzam procek ~500 i solidna karte graficzną.
wiem bardzo dobrze ze wyamgania sa w faq na tibi.com podane, jednak jak sam widzisz poprzednicy twierdza ze dziala na nizszych wymaganiach i o to mi glownie chodzi...
ja mam pIII450mhz, 256 SDR, karta graficzna VooDoo3 3000 16MB i potrafilem jakos na takim sprzeciez zrobic 65 ek nie narzekajac. troche pixeloza ale to w niczym nie przeszkadza.
Cragmorton
13-11-2005, 21:59
Mój kolega grał na 150 Mhz, 48 RAM i graficznej 4 MB. Dało się grać, ale w takim małym okenku;x
Walekifa
13-11-2005, 22:24
Mój poprzedni komp to : celeron 300, 96 mb ramu, TNT II 32 mb. Chodzło jak marzenie.. A wymagania sprzętowe są chyba podane an tibi.com :p
Edit: pisze tylko że musisz mieć directa X 5.0 lub wyższego :p
mentozer
13-11-2005, 22:37
czyli moral z tego taki ze nie kupisz juz chyba laptopa na ktorym bi tibia nie poszla. mowa tu oczywiscie o laptopie ktory bedzie dzialal wiecej niz kilka dni :)
up hheeh, szybsze palce :F
--------
jesli kupujesz laptopa nowke, to jakikolwiek normalny jest wystarczajacy,
jesli jakies z trzeciej reki to wymagania na zadowalajacy trening to 300 mhz/64mb ram/16 mb karta zalecany os win98
---------
dw wiesz sprzet sprzetowi nierowny, jak sie ma tysiąc pińcet 'wspomaczaczy' do wszystkiego to nawet 2k mhz ci muli ostro, pozatym na tej konfiguracji poruszanie sie poziom gora/dol odbywa sie w akompaniamencie drobnego cięcia
off~ :mam kumpla co ma wypasiony sprzet procek 3k+, 1 giga ramu, karte 256 mb ramowa jakas funkiel nowke, jakies inne cudy niewidy [ czytac szajba ], ale ma : wspomaczacz emula, wspomagacz kazy, wspomagacz downoadow, wspomagacz exploratora, wspomagacz wspomagaczy, 3 antywiry, dyski o pojemnosci lacznej ponad 200 gb, ***e muje dzikie sosny i mu tibia ledwo 50 fps lazi + cięcia przy zmianie poziomow :-F
Walekifa
13-11-2005, 23:06
up hheeh, szybsze palce :F
--------
jesli kupujesz laptopa nowke, to jakikolwiek normalny jest wystarczajacy,
jesli jakies z trzeciej reki to wymagania na zadowalajacy trening to 300 mhz/64mb ram/16 mb karta zalecany os win98
NA takim sprzęcie to można ciąć jak się nie śni :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.