PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia pod linuxem

Dr. Agon
14-11-2005, 07:54
Ja nie wiem.Ta tiba pod linuxem to dziwactwo.Rozpakowałem i nic, to patrze na forum tibia.pl i piszą ludzie, że tżeba tci/tk8.3. I tu mam problem.Na załączonym linku były wersje 8.4.x a 8.3 nie ma więc sciągnąłem tą 8.4 Rozpakowałem i ni h*** nie idzie nic włączyć.Proszę o instrukcję jka co zrbić i skąd wziąść.

Ten linux jestpos... popaprany.

skazi
14-11-2005, 08:54
Po pierwsze to lepiej jest odpalić zwykłą windowsowską tibię pod wine niż tą przeznaczoną dla linuxa, bo nie była już dawno uaktulaniana i wygląda jak tibia 5.0 czy 6.0 (widziałem gdzieś screena).

Po drugie to widocznie dla ciebie wszystko co jest trudne i czego nie umiesz obsługiwać jest popaprane. X(

malkolm
14-11-2005, 09:03
Ja nie wiem.Ta tiba pod linuxem to dziwactwo.
Prawda. Klient calkowicie nie grywalny :-P
Jesli juz chcesz grac w tibie pod linuxem uzyj cedegi + klienta windowsowego.
Poradnik jak to zrobic jest gdzies tutaj na forum. Poszukaj.
Ten linux jestpos... popaprany.
Nieprawda :-P

suchyxxx
14-11-2005, 09:52
Jeżeli masz partycję z windowsem i drugą z linuxem to nic trudnego.Otóż w windowsie instalujesz tibię dla windowsa normalnie a potem wchodzisz do linuxa.W linuxie masz coś takiego jak "wine" i to w większości dystrybucji jest ale czasami trzeba samemu ściągnąć.Spod linuxa wchodzisz do terminala albo jak ktos woli konsoli.W konsoli poleceniami cd xxxx wchodzisz do partycji windowsa i do katalogu z tibią.Jak już wejdziesz do tibii zainstalowanej na windowsie to wpisujesz "wine tibia*****" i gotowe.Emulator chwilę się uruchamia ale potem tibia chodzi.Niestety pod gorszą grafika bo tibia wymaga directa żeby dobrze chodziła a linux takiego nie ma ale gtra i tak jakoś chodzi.

Polinik
14-11-2005, 11:20
Na forum jest szczegolowy poradnik, jak uruchomic Tibie po linuksem. Nie rozumiem po co zakladasz kolejny. Temat zamykam.