Pokaż pełną wersje : Kupie ptasznika !!!
Grzello Masterro
17-11-2005, 18:54
Ponieważ nigdzie indziej nie mogłem tego zamieścić zamieszczam to tutaj :P
Temat odnosi się do osób którzy hodują ptaszniki (pająki :P).
Najlepiej jeśli to był by ptasznik z gatunku "Brachypelma" .
Wylinka może być 2/3 . Cena musi wynosić nie więcej niż 15 zeta :P ...
Sprawdzałem na allegro ale nie zdecydowałem sie na kupno ...
Piszcie ! W swoich postach zapisujcie numer gg :P lub nick tlen .
Angel of Death
17-11-2005, 19:06
"nigdzie indziej nie mogłem tego zamieścić" Żarty sobie stroisz ? Wątpie że choć jedna osoba na tym forum hoduje pająki, obojętnie jakie a tym bardziej akurat ptaszniki. Zresztą to nie jest forum zoologiczne ani jakieś targowisko no bez przesady -.-
@Up:
Nie trzeba duzo szukam, moj kolega z klasy hoduje i jest na forum.. haa..
@Topic:
Nie ma sensu kupowac w taki sposob. Kup sobie na Allegro, kumpel kupil, dostal i teraz hoduje. Bardzo fajna sprawa.
]v[ichal
17-11-2005, 19:52
www.arachnea.pl najlepszy polski serwis o pająkach jaki widzialem!
a teraz WON!
Krzysztov
17-11-2005, 20:21
Żarty sobie stroisz ? Wątpie że choć jedna osoba na tym forum hoduje pająki, obojętnie jakie a tym bardziej akurat ptaszniki.
I tu sie mylisz moj drogi... Sam hoduje 2 ptaszniki, trzymaja sie dobrze.
@Topic
Jak chcesz kupic ptasznika, polecam Brachypelme Albopilosum (polska nazwa: ptasznik kedzierzawy), na allegro kupisz takiego L2/3 za grosze, gora 8 zlotych i jest to najlagodniejszy gatunek, idealny dla poczatkujacych. A jak Ci sie nie podoba, to bardzo ladny tez jest Brachypelma Smithi, jest juz troche agresywniejszy niz Albopilosum i jeszcze o wiele drozszy- L1 takiego gatunku kosztuje do 20 zlotych. Szczerze polecam Ci Brachypelme Albopilosum, tani, ladny, latwy w utrzymaniu, ptasznik naziemny wiec nei ebdzie problemu z przylepianiem kory na scianach terrarium ani duzych ilosci torfu w przypadku ptasznikow podziemnych... Btw, www.allegro.pl... wiem ze to allegro cale wciagajace... ale raz na jakis czas mozna poszukac ;)
]v[ichal
17-11-2005, 20:31
@up
ale ptasznik kędzierzawy mało się rusza. Osobiście nie polecam go. Raczej kup smithi. Nie polecałbym tez Vagansa - agresywny i niepoczytalny.
Krzysztov
17-11-2005, 21:07
Dla niedoswiadocznych to dobrze ze malo sie rusza -.-'. Wezmie na reke i nie powinien uciec... A taki smithi jak wemzie na reke, to mzoe mu uciec i pojdzie w ****u i tyle po ptaszniku -.-'. Kedzierzawego naprawde polecam, Smithi dopiero jak nabierzesz wprawy w hodowli.. :), ew. Vagans, ten jego czerwony odwlok... :), Albo kup sobie Albopilosum i Vagans i zrob hybryde(czyli Smithi :) ) i sprzedasz po 15zl. za L1 :). Jak chcesz jednego- stanowczo Albopilosum...
@Edit
Kaju, ale juz nie powiesz ze to ja jestem tym kumplem z klasy -.-' :)
@Up:
Ptasznikow NIE bierze sie na reke.
Krzysztov
17-11-2005, 21:19
Kaju, skoro nalegasz niech Ci bedzie... Ale np. gdy chcesz zbadac swojego ptasznika, i MUSISZ go wziasc na reke to co wtedy? Zbadac w sensie.. hmm... np. chycila sie go plesn, i trzeba go posmarowac jakims srodkiem grzybobojczym, co zrobisz? Ja bym wziol na reke, poszukal gdzie sa ogniwa plesni i posmarowal.. -.-'
]v[ichal
17-11-2005, 21:22
Krzysztov.
Moze w tym sensie dobrze, że mało się rusza , ale obserwowanie ptasznika ktory caly czas stoi to naprawde nic ciekawego.
Btw. Vagans jest cały czarny(takiego widzialem w zoologiku przynajmniej). Moze go kiedys kupie , jak na razie to sie cykam ta cholera podobno nieobliczalna jest.
Krzysztov
17-11-2005, 21:27
Up
Mam Vagansa <lol>. I on wcale nie jest caly czarny :). Polska nazwa to ptasznik czerwonoodwlokowy, czyli ma czerwone wloski na odwloku :p. W zoologicznym widzialem go doroslego, nie na sprzedaz, tzn. jako wystawa. Jak sie spytalem po ile takie chodza to gosc strzelil haselko: 180 <lol>. Ptasznik to dobra inwestycja, kupuje sie rozne garunki L1 za grosze, hoduje sie kilka/kilkanascie, a jak urosna sie sprzedaje i juz kasa przykladowo na jakis odtwarzacz DVD :)
Tibiańczyk
17-11-2005, 21:30
Proszę bardzo http://allegro.pl/showcat.php?id=10770&order=t&view=gtext
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.