zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nagłe wyłączenie serwerów.

Dr. Omader
17-11-2005, 23:00
CipSoft własnie wyłączył wszystkie 66 światów. Nie ma żadnych informacji na temat tego nagłego wyłączenia. Prawdopodobnie CipSoft chce naprawić nowy bug, o którym można się było dowiedzieć na około godzine przed wyłączeniem serwerów. Gamemasterzy wysłali wiadomości na światach o treści:

"There is a house bug going around, if you want to be on te safe side, remove all items in a range of 2 fieldsaround any door."

Co oznacza:

"Pojawił się bug z domkami. Jeśli chcesz być bezpieczny, usuń wszystkie przedmioty w zasięgu 2 kratek od jakichkolwiek drzwi."

Nie wiadomo jak dokładnie bug działa. Proszę się nie martwić, CipSoft na pewno nie dopuści do tego, aby ludzie stracili przedmioty z swoich domków.

[edited by MayGyver]
serwery już działają

Hoopek
17-11-2005, 23:03
=\ mam tylko nadzieje ze niebedzie cofki jak niektorzy mowia =\

koczko
17-11-2005, 23:03
ja lepszego newsa napisalem X(

Piterkus
17-11-2005, 23:04
No to sie narobilo, jesli duzo osob stracilo itemki zapewne beda cofki serverów

N-o-2
Bardzo interesujace tez widzialem ten komunikat ale jakos nic mi niezniknelo, swoja drogom ciekawe kiedy beda servy wlaczone ;)

Darth Ryba
Juz drugi bug. Wiecie czy bedzie cofka serva?

goog
17-11-2005, 23:06
Taaaa i teraz się zacznie lament że serwery wszystkie offline, spokojnie dzieciaczki...

koczko
17-11-2005, 23:06
Cofka będzie wiecej szczegółów w tym temacie http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=56234

Frigull
17-11-2005, 23:08
Tak to jest ja nasze kochane Cipy chcą cosraz wiecej wkładac w Tibie niby ulepszają a jednak cos skopali B) co za dużo to niezdrowo :baby: WIE KTOŚ ILE TO POTRFA?? TE NAPRAWY?? SZKODA ZE TEGO JUZ ZADEN GM NIE POWIEDZAŁ X(

ogorek
17-11-2005, 23:09
Proszę się nie martwić, CipSoft na pewno nie dopuści do tego, aby ludzie stracili przedmioty z swoich domków.

z tibianews.net:
As you can see, the player Ranmayasha has already found out about this bug the hard way: "someone stole all my money and some stuf. total worth is about 1 milion gp". Be careful!

;( ;( ;( too late ;( ;( ;(

koczko
17-11-2005, 23:12
Szczeguły dotyczące tego tragicznego incydentu tutaj >>http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=56234 ludzie szykujcie sie na najgorsze

SQsek
17-11-2005, 23:17
Serwery są już powoli włącczane [w tej chwili z 10 on] ;]

emilok
17-11-2005, 23:21
koczko, ****a przesadzasz chlopie

koczko
17-11-2005, 23:28
dlaczemu? co ??

skazi
17-11-2005, 23:33
Bo tragiczne incydenty to mogą być w prawdziwym życiu a nie w grze.

Cyxell
17-11-2005, 23:37
****a moja Nebula wciaz Offline -.- X(

Yamokashi
17-11-2005, 23:37
Ta a ja mam nastepnego buga. Jak potwor stoji w miejscu do ropowania nie mozna go zaczac nawalac :) przynajmniej z ghulami tak jest.

ogorek
17-11-2005, 23:41
Ta a ja mam nastepnego buga. Jak potwor stoji w miejscu do ropowania nie mozna go zaczac nawalac :) przynajmniej z ghulami tak jest.

no to jak najszybciej to raportuj!!!

Kasia...
17-11-2005, 23:45
UWAGA BARDZO WAZNA WIADOMOSC! NIE BOJCIE SIE COFKI NIE BYLO!!!MOJ SERVER (NEPTERA) ONLINE COFKI NIE MIALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KubaGuzikkk
17-11-2005, 23:47
Selena online!!! nie było rollbacka ;) nawet 1 many mi nie ubyło :D

Yamokashi
17-11-2005, 23:56
dla mnie mogli by cofke zrobic tak z 2 dni :) bo wy***alem troche kasy do kosza wtedy, oczywiscie przez pomyłke.

Sir Saneris
18-11-2005, 00:46
Bug byl zwiazany z tym ze jezeli miales drzwi ktore sa zwrocone wschod-zachod to mialy one ciekawy bug.. jezeli polozylo sie kwiatek (indoor plant) na miejscu 'wyjscia' z drzwi.. a nastepnie stanelo sie w drzwiach i je zamykalo.. wtedy postac z braku miejsca (kwiatek na tym miejscu).. szla pole nizej i 'wchodzila' w sciane.. zupelnie jak w pierwszy dzien domkow na Tiquandzie byl podobny bug z tym ze nie trzeba bylo miec kwiatka ;). Bug nie wsytepowal na wsyzstkich swiatach raczej (na harmonii nie udalo mi sie go powtorzyc chociaz ludzie z Isary i Solery dokonali tego) i zostal dosc szybko naprawiony. Bug z ropespotem jest juz zareportowany.. takze radze uwazac.. nie mozna zaatakowac potwora, ktory stoi na ropespocie.. nie mozna otworzyc ciala ktore lezy na ropespocie ani np zapalic pochodni.. bug ten zreportowalem juz 2 dni temu i miejmy nadzieje ze wkrotce go usuna.

Kuba Zwierz
18-11-2005, 06:43
kurde ja chcę sobię troszku pograć ale mi nie chce wejść tibia ni ***** ;/ a jest 7-38 (!). dlaczego nie mogę sobie pograć? nie odbierajcie mi chociaż tego :D

McsBoy
18-11-2005, 06:43
To moglo byc interesujace :P Szkoda tylko ze juz po bugu :P :evul:

Wolf
18-11-2005, 06:49
http://i15.photobucket.com/albums/a381/Oleszczuk/Tibia%20Furora/BUG.jpg
Czy chodzi o takiego buga? :P odkrylem go kilka dni temu :)
Ludzie tez moga wchodzic w sciane probowalem jak odkrylem odrazu raportnalem :P (kumple wezwali tutora nie wiem po co ale dobra wiec wolalem ja raportnac niz on :))

Xanterus
18-11-2005, 07:01
:( wy to macie szczescie wam nic nie zginelo z domku a mi tak 120K, Mastermind shield, royal helmet i steel boots :( mam nadzieje ze bedzie cofka

Pramus
18-11-2005, 07:33
mam nadzieje, ze nie opieprzyli 3 domkow moich best qmpli ;/

Ranma
18-11-2005, 08:00
http://pslesinski.strony.wi.ps.pl/bug.jpg
CArla tylko pomagała mi pokazać jak działa bug.

ktos tu pisal ze CiPsoft nie dopusci do strat. Straciłęm ponad milion. Reseta nie ma bo światy co maja save o 8 juz są po savie i nie było reseta. Rozmawiałem z tutorami z mojego śwaita wszystkim przykro i chcieli jakoś pomóc. Jak tylko poszedłem na antice. Tutor chciał abym przestało tym pisać i że to nie miejsce na takei rozmowy (pisałem na help chanel). Potem rozmawaiłem z Game Masterem. Jedyne co mi powiedział sumarycznie to: Nic nie mogę zrobić przykro mi. Więc wszyscy widzą jak CiPsoft się troszczy o swoich klientów. A wczoraj kupiłem premiowane konto. No cóż według CiPsoftu ta gra nie jest poto aby gracze się dobrze bawili, ale po to żeby CiPsoft robił kase.
Mogę dodać, że zawsze grałęm według tiia rules, pomagałem innym graczon, gadałem nawet z lowlevelami, pomagałem ludziom w questach, a moja opinia na eterni mówi sama za siebie. Lecz co może zrobić klient kiedy sprzedawaca ma go w dupie? Koszta sądowe powodują ze cała sprawa jest nie warta świeczki aby przenosić ją do sądów. A fakt, że CiPSoft odmawia pomocy świadczy tylko o nich. Tibia wyrabia sobie opinię wśród graczy i gier onlinowych. A ja napewno nie pozwolę aby to tak zostało. A jak CIpy nic nie chcą rekompensować. To ja im się odwdzięcze pisząc tym na wszelkich stronach o grach MMO.
Wasz bardzo smutny Ran~

kierki11
18-11-2005, 08:52
(cut...)
Straciłęm ponad milion.
(cut...)
Wasz bardzo smutny Ran~
To blad przedewszystkim Cipow,przez to ludzie moga stracic ochote na kupowanie pacc(sam w to watpie ;p).
Pozatym milion to okragla sumka, powinnienes udowodnic gm'owi(screen) ile miales kasy i w jakiej formie, a on powinnien w miare swych mozliwosci je zwrocic.
W kazdym badz razie placisz za ta gre a wiec wymagasz.
POZDRO!

Shinjix
18-11-2005, 09:00
Pozatym milion to okragla sumka, powinnienes udowodnic gm'owi(screen) ile miales kasy i w jakiej formie, a on powinnien w miare swych mozliwosci je zwrocic.
Oni zawsze coś wymyślą. Powiedzą, że wydałeś, chcesz zarobić, albo słynne "przykro nam, ale nie możemy ci pomóc". Sam kiedyś straciłem dużo kasy przez buga. Tyle, że trade buga. I co? olali mnie. Mimo, że miałem dowód (film) gdzie było jasno pokazane, że to wina błędu w grze.

W kazdym badz razie placisz za ta gre a wiec wymagasz.
Widziałeś kiedyś, żeby CipSoft zainteresował się dobrem graczy? Ja tez nie.

sikir
18-11-2005, 09:38
powinna byc cofka i nic by sie nikomu nei stalo a tak to sa poszkodowani;/ po***any cipsoft nie mzoie zrobic za***anej cofki;/

CaldO
18-11-2005, 09:40
ktos tu pisal ze CiPsoft nie dopusci do strat. Straciłęm ponad milion. Reseta nie ma bo światy co maja save o 8 juz są po savie i nie było reseta. Rozmawiałem z tutorami z mojego śwaita wszystkim przykro i chcieli jakoś pomóc. Jak tylko poszedłem na antice. Tutor chciał abym przestało tym pisać i że to nie miejsce na takei rozmowy (pisałem na help chanel). Potem rozmawaiłem z Game Masterem. Jedyne co mi powiedział sumarycznie to: Nic nie mogę zrobić przykro mi. Więc wszyscy widzą jak CiPsoft się troszczy o swoich klientów. A wczoraj kupiłem premiowane konto. No cóż według CiPsoftu ta gra nie jest poto aby gracze się dobrze bawili, ale po to żeby CiPsoft robił kase.
Mogę dodać, że zawsze grałęm według tiia rules, pomagałem innym graczon, gadałem nawet z lowlevelami, pomagałem ludziom w questach, a moja opinia na eterni mówi sama za siebie. Lecz co może zrobić klient kiedy sprzedawaca ma go w dupie? Koszta sądowe powodują ze cała sprawa jest nie warta świeczki aby przenosić ją do sądów. A fakt, że CiPSoft odmawia pomocy świadczy tylko o nich. Tibia wyrabia sobie opinię wśród graczy i gier onlinowych. A ja napewno nie pozwolę aby to tak zostało. A jak CIpy nic nie chcą rekompensować. To ja im się odwdzięcze pisząc tym na wszelkich stronach o grach MMO.
Wasz bardzo smutny Ran~

Przykro Mi :( To wszystko co pisze Ranmayasha jest prawdą. Takich graczy jak on to ze świecą w ręku szukać (przynajmniej na eterni). Zawsze chętny do pomocy, zawsze pogadał, kiedy trzeba było to nawet siły użył żeby uratować mi dupsko przed PA ;)

Ranma~ jeszcze raz przykro Mi...

Lady Tigerka
18-11-2005, 09:58
CArla tylko pomagała mi pokazać jak działa bug.

Wasz bardzo smutny Ran~

Jakoś nie bardzo mi ciebie żal.Złym ludzią przytafiaja sie takie psikusiki no cóż:P Ja mimo że mam 11 drzwi w swojej chatce nic nie straciłam :P Biedny Ranmayasha ojoj :D Choć prawda CIPy lecą sobie w "h u j a"

@Calduś szkoda że nie dla wszystkich taki był :P Pan Patryk poprostu dostał to na co zasłużył

@Shinjix co do interesowania sie dobrymi graczami to kto niby opłaca pacce 200+ lvlą jak nie CIPy?

Ranma
18-11-2005, 10:07
Jakoś nie bardzo mi ciebie żal.Złym ludzią przytafiaja sie takie psikusiki no cóż:P Ja mimo że mam 11 drzwi w swojej chatce nic nie straciłam :P Biedny Ranmayasha ojoj :D Choć prawda CIPy lecą sobie w "h u j a"

@Calduś szkoda że nie dla wszystkich taki był :P Pan Patryk poprostu dostał to na co zasłużył

@Shinjix co do interesowania sie dobrymi graczami to kto niby opłaca pacce 200+ lvlą jak nie CIPy?

Tigerka Ty lepiej bądź cicho a to na co zaslużuyłas to dostałaś ty. zabijanie ludzi bo ci sie nick nie podoba, chronienie się znajomymi, którzy po usyłszeniu wydarzeń jednak nie są tacy skorzy do pomocy, ciągłe wyzywanie i obrażanie ldzi. To że takich jak Ty tępie i wyraźnie jade po nich na forum to naturalne. Cóż moja reputacja jest dobra tylko u normalnej społeczności. Wśród pk i temu podobnych niestety nie mam za dobrej bo jakoś przeszkadzam im w ich poczynaniach.

Wasz bardzo smutny Ran~

Bia!y
18-11-2005, 10:23

Matko boska żal mi takich ludzi, jak Ty. Dziecko kochane postaw się w jego sytuacji.

Tacy idioci jak Ty są zakałą Tibii. Masz plecy? Cieszysz się? Napisz o tym w Bravo !

Lady Tigerka
18-11-2005, 10:31
Tigerka Ty lepiej bądź cicho a to na co zaslużuyłas to dostałaś ty. zabijanie ludzi bo ci sie nick nie podoba, chronienie się znajomymi, którzy po usyłszeniu wydarzeń jednak nie są tacy skorzy do pomocy, ciągłe wyzywanie i obrażanie ldzi. To że takich jak Ty tępie i wyraźnie jade po nich na forum to naturalne. Cóż moja reputacja jest dobra tylko u normalnej społeczności. Wśród pk i temu podobnych niestety nie mam za dobrej bo jakoś przeszkadzam im w ich poczynaniach.

Wasz bardzo smutny Ran~

Niewiem czemu tak uważasz zabijanie ludzi.....ciekawe kogo ja zabijalam bardziej bylam zajeta zabijaniem rotow a ty...zdradliwy kolego!!!Nie wiem wogole na jakiej podstawie oskarzasz mnie o takie rzeczy...Śmieszny jesteś wiesz...Wyzywanie haha to chyba tylko twojej przyjaciółki Nicole ona sama wie za co... I jeszcze te hamsta jakie do mnie z Taviona postaci pisała.Ahh to było dawno już niby o tym zapomniałam,ale zawsze to bedę miała w sobie.Ja jestem miła dla ludzi którzy tacy są dla mnie, jak mnie ktoś nie lubi to to samo okazuje, a że ty postąpiłeś w taki sposób jaki zrobiłeś to szkoda o tym gadać wiesz...uważałam cię za kolegę miło się z tobą rozmawiało ale okazałeś się fałszywy jak nikt inny na tym świecie...

@Bia!y jeżeli nie wiesz o co chodzi prosze cie nie wcinaj się

Ranma
18-11-2005, 10:48
@tigerka: to mój ostatni post o tobie tutaj, bo to nie topic na ten temat. A co ty masz do Nicole to ja nie mam pojecia natomiast bylem scond charem w kaz kiedy Ty osobiście zaatakowałaś Leokadia the tiger za to ze miała taki nick. Wyzywałaś ją straszyłaś i mówiłaś że masz ludzi co cię poprą. Pozatym zdradziłaś wszystkich swoich chłopaków z eterni począwszy od spina skończywszy na sfoschu. I nie nazywaj mnie przyjacielem, bo Twoim nigdy nie byłem byłem przyjacielem spina a on był twoim chłopakiem, ale to napewno nie znaczy że byłem twoim. A los tak chciał że Leokadia the Tiger to może lowlevel ale znam ją już pare lat i widziałem sytuacje i dlatego zostałaś za to osądzona. A sam fakt że przeniosłaś się na non-pvp server świadczy otym, że dobrze wisz że na pvp serwerze ludzie tacy jak ty nie mają czego szukać bo są odrzucani przez innych.

Wasz bardzo smutny Ran~

Lady Tigerka
18-11-2005, 12:25
@tigerka: to mój ostatni post o tobie tutaj, bo to nie topic na ten temat. A co ty masz do Nicole to ja nie mam pojecia natomiast bylem scond charem w kaz kiedy Ty osobiście zaatakowałaś Leokadia the tiger za to ze miała taki nick. Wyzywałaś ją straszyłaś i mówiłaś że masz ludzi co cię poprą. Pozatym zdradziłaś wszystkich swoich chłopaków z eterni począwszy od spina skończywszy na sfoschu. I nie nazywaj mnie przyjacielem, bo Twoim nigdy nie byłem byłem przyjacielem spina a on był twoim chłopakiem, ale to napewno nie znaczy że byłem twoim. A los tak chciał że Leokadia the Tiger to może lowlevel ale znam ją już pare lat i widziałem sytuacje i dlatego zostałaś za to osądzona. A sam fakt że przeniosłaś się na non-pvp server świadczy otym, że dobrze wisz że na pvp serwerze ludzie tacy jak ty nie mają czego szukać bo są odrzucani przez innych.

Wasz bardzo smutny Ran~

LOL no nie moge a ty co studiowaleś moje życie prywatne czy jak?Tak poza tym to jedynymi chłopakami z jakimi byłam na eternii był spin i sfosch ...Spin woli ćpanie a sfoscha nie umiałam pokochac no i co to twoja sprawa?!Myśle że raczej nie!!!Co do Leokadii to nawet nie pamietam kto to jest...A na świecie non pvp jestem bo kolega jakoś mnie namówił...I jakoś nigdy nie miałam trudności z graniem na pvp nie jestem ani PA ani thiefem ani niczym innym...I napewno nie jestem fałszywa tak jak ty...KONIEC TEMATU

człoweik eterni
18-11-2005, 13:03
LOL no nie moge a ty co studiowaleś moje życie prywatne czy jak?Tak poza tym to jedynymi chłopakami z jakimi byłam na eternii był spin i sfosch ...Spin woli ćpanie a sfoscha nie umiałam pokochac no i co to twoja sprawa?!Myśle że raczej nie!!!Co do Leokadii to nawet nie pamietam kto to jest...A na świecie non pvp jestem bo kolega jakoś mnie namówił...I jakoś nigdy nie miałam trudności z graniem na pvp nie jestem ani PA ani thiefem ani niczym innym...I napewno nie jestem fałszywa tak jak ty...KONIEC TEMATU

Eh nie bawie się w fora ale tutaj napisze. Ranma ma całkowitą racje. Nigdy nikomu nie wadził zawsze był sprawiedliwy i nigdy nie widziałem żeby komukolwiek kto na to nie zasłużył sprawiał problemy, a wręcz przeciwnie często widziałem jak momagał nawet jakimś noobkom rozwiązywać problemy, bo go o to poprosili. A ty Tigerka na eterni masz opinie łatwej. Wykrozystałaś spina i Sfoscha w grze, sama nie za wiele potrafisz w tibi prócz chronienia sie innymi ludźmi żeby ci tyłek ratowali, ale na eterni za dużo ludzi juz miało cię dość więc poszłaś na celeste, gdzie z tego co mi wiadomo od eternijczyków co poszli tam grać też nie jesteś zbyt popularna. Takich ludzi jak ty powinno się całkowicie ignorować i jeżeli to tylko możliwe wyrzucać z serverów, bo nie zasługujesz na to żeby grać z innymi ludźmi.

Ranma szkoda , że tyle straciłeś, ale ponoć gadałeś w nocy z Cipem i może coś się da zrobić. Trzymam kciuki.

Hadi
18-11-2005, 13:11
Dobrze że mnie nie o***ali..
A co do Ranma ...
Przykro Mi , wkońcu 1kk? :-( ... Pownini zrobić cofke ( straciłbym jakieś 50% w skilah ale ile inni stracili ..)

majkel :D
18-11-2005, 15:08
Dobrze że nic z domków nic nie zginęło. Gdyby się stało inaczej byłbym BARDZO wnerwiony X( .Cipsoft się stara ale i tak mu prawie nic nie wychodzi :blazen: .

MATI9630
20-11-2005, 08:18
A podobno jakiś 8 lvl zakosił Bubble MPA. 8o Ja nie jestem PACC, nie mam domku i nic nie straciłem.. ale i tak jakbym coś stracił to jakies duperele...>.<